Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γ. Μιχελάκης: «Αστείες» οι αιτιάσεις για ακροδεξιούς θύλακες εντός της Νέας Δημοκρατίας

«Αστείες» οι αιτιάσεις για ακροδεξιούς θύλακες εντός της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και διαχώρισε τη ΝΔ από τη Χρυσή Αυγή 
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να διαχωριστεί η θέση του πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση και της κυβέρνησης από τις κινήσεις του πρώην γενικού της γραμματέα, Π. Μπαλτάκου, έχει ξεκινήσει από το Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, γίνεται λόγος για «προσωπικό πολιτικό παιχνίδι» του κ. Μπαλτάκου, τον οποίο κατηγορούν για «αυτονόμηση» και «παραβίαση των πρωθυπουργικών εντολών», ενώ, επίσης, υποστηρίζουν ότι εδώ και καιρό ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης δεν είχε παρά μόνο τυπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Στο Μαξίμου, πάντως, υπάρχει φόβος ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλα βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο και χρυσαυγίτες και υπό το πλαίσιο αυτό οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε επαφές με τη Χ.Α., που σχεδίασε και χειρίστηκε μόνος του στο παρασκήνιο, χωρίς εμφανή προς το παρόν στόχευση. Παράλληλα ασκείται κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο λένε ότι ζητώντας την παραίτηση Δένδια και Αθανασίου, υιοθετεί τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής.
Εξάλλου, «αστείες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, τις αιτιάσεις για ακροδεξιούς θύλακες μέσα στη Νέα Δημοκρατία και διαχώρισε τη θέση του κόμματος από τη Χρυσή Αυγή. «Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Τα γεγονότα είναι ότι, αυτή τη στιγμή, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό κατηγορία, κάποιοι είναι υπό κατηγορία προφυλακισμένοι, κάποιοι είναι υπό κατηγορία εκτός, υπάρχουν συγκεκριμένοι φάκελοι οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν και κάνουν μια έρευνα που δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αστείες τις όποιες ιστορίες για «θύλακες» εντός της ΝΔ, λέγοντας: «Ύστερα από κάποια γεγονότα που συνέβησαν, ειδικά μετά την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όλες οι υποθέσεις συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης. Η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή πολιτικά ξεκίνησε από τη ΝΔ προεκλογικά, όταν κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό δεν ήξεραν τη λέξη Χρυσή Αυγή, δεν έβγαινε από το στόμα τους η παραμικρή λέξη γιατί θεωρούσαν ότι είναι μία υπόθεση η οποία κάνει προεκλογικά -πριν από τις εκλογές του 2012- ζημιά στη ΝΔ. Οι προσπάθειες που γίνονται να πουν για τη ΝΔ και δήθεν θύλακες κλπ, είναι αστείες ιστορίες».

eklogika.gr

Π. Μπαλτάκος: Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε - Ενήργησα για το καλό της παράταξης


Π. Μπαλτάκος: Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε - Ενήργησα για το καλό της παράταξηςΔιέψευσε ο μέχρι χθες Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκος ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ήξερε για τις κινήσεις του και για τις συναντήσεις που είχε με στελέχη της Χρυσής Αυγής. Είπε, μάλιστα, ότι είχε και άλλες συναντήσεις με βουλευτές της Χ.Α., όπου δεν θυμάται τι έχει πει... Και δεν το είπε τυχαία, καθώς σήμερα στη Βουλή ο Η. Παναγιώταρος ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα videos με ανάλογο περιεχόμενο! Παράλληλα με το μείζον πολιτικό θέμα που ανέκυψε από τις αποκαλύψεις του video, για τον κ. Μπαλτάκο, «τρέχει» και η εμπλοκή του γιου του, ο οποίος άσκησε βία μέσα στη Βουλή σε βάρος βουλευτών της Χ.Α. Έκτοτε έχει εξαφανιστεί, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον εις βάρος του οι δαρθέντες βουλευτές, ενώ αναζητείται και από το Λιμενικό. Πάντως, ο πατέρας κ. Μπαλτάκος, στις δηλώσεις του σήμερα, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τις συνομιλίες του με την Χ.Α., αλλά υπενθύμισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό έχει «σφυρηλατηθεί...περισσότερα 
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική επιστολή την οποία έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη...
 eklogika.gr

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία



Εμφάνιση Βιομηχανία γάλακτος Λαμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.jpg 
Την προσπάθεια να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι, για όλα τα κεντρικά και επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν φορείς, επαγγελματικές τάξεις και θεσμοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνέχισε την Πέμπτη 3 Απριλίου στη Λαμία ο Κώστας Μπακογιάννης.

ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΝΕΑΣ- ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ (Φωτο)



  Εμφάνιση Φωτ.6.jpg
Γράφει ο  Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το «1ο ερευνητικό πρόγραμμα ανασκαφής», που παρουσιάστηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στις 31 Μαρτίου 2014, από την Δρ. Αρχαιολόγο κα Έλενα Κόρκα, η οποία ηγείται του προγράμματος. 
 Εμφάνιση Φωτ.2.jpg
Στην εκδήλωση μετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χασικίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και εργάτες της ανασκαφής και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Εντυπωσιακή υπήρξε η συμμετοχή των κατοίκων, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το έργο της ανασκαφής και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την ιστορία του τόπου.
Εμφάνιση Φωτ.4.jpgΤον Ιούλιο του 1984, κατά την διάρκεια τεχνικών έργων ύδρευσης, εντοπίστηκε, στη θέση «Φανερωμένη» στο Χιλιομόδι Κορινθίας, ολόλιθη σαρκοφάγος αρχαϊκών χρόνων, η καλυπτήρια πλάκα της οποίας έφερε στην εσωτερική πλευρά της γραπτή σύνθεση αποτελούμενη από δύο αντωπούς λέοντες και ανθέμιο στο κέντρο. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, πρόκειται για μοναδικό εύρημα στην Ελλάδα, καθώς δεν έχει εντοπιστεί άλλο παράλληλο ad secco τεχνοτροπίας σε πώρινο μνημειακό τάφο αρχαϊκών χρόνων.

Από τον Άσσο... ο ληστής έφτασε στον Ασπρόπυργο για να γλιτώσει! Τελικά τον έπιασαν


Για απόπειρα ληστείας συνελήφθη τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο Αττικής 27χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει και οκτώ συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται.

Νωρίς το πρωί, ο 27χρονος μαζί με τους συνεργούς του, μπήκαν σε σπίτι άλλων τσιγγάνων, στον Άσσο Κορινθίας και χρησιμοποιώντας μεταλλικά αντικείμενα, τους χτύπησαν και προσπάθησαν να τους ληστέψουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Στη συνέχεια μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και έφυγαν.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και έπειτα από καταδίωξη εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 27χρονος, στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 185 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνάται.
Επίσης, σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία από κοινού και κλοπή κατά συρροή από κοινού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Εισαγγελέας για το βίντεο - Μπαλτάκου


Εισαγγελέας για το βίντεο - Μπαλτάκου - Την Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησηςΈρευνα με τη μορφή του επείγοντος διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου και ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα,
 Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Την ερχόμενη Δευτέρα κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Κάρολος Παπούλιας: "Έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση"

Κ. Παπούλιας: `Έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση`
 Αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Άντονι Κουζούνη, ύπατο πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης.
Ο κ. Παπούλιας τους υποδέχθηκε κάνοντας λόγο για καλά νέα που είχε να τους πει: «Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, με τις μεγάλες θυσίες κατόρθωσε αυτό που μερικοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να το κατορθώσει, να βγούμε από τη μεγάλη κρίση. Και όπως λένε σοβαροί και επιστημονικοί κύκλοι η Ελλάδα έχει βγει κατά 75- 80% από την κρίση. Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας λέγει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την έκδοση ελληνικών ομολόγων. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την ενεργή συμμετοχή που επέδειξαν στην προσπάθεια του ελληνικού λαού, ενθαρρύνοντας Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε μέσω των ΑΧΕΠΑΝΣ την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Ομπάμα για το τηλεγράφημα που του έστειλε για να ευχηθεί για την 25η Μαρτίου.

«Ένα θερμό, εγκάρδιο τηλεγράφημα, που υπόσχεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει εγκαταλείψει από το μυαλό του την Ελλάδα και τις ευαισθησίες της Ελλάδας. Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω και πιστεύω ότι δεν θα ξεχάσει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας μεγάλος σύμμαχος του ελεύθερου κόσμου, αγωνίστηκε, έχυσε αίμα γι' αυτά τα ιδεώδη και για την ελευθερία που αγωνίστηκαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα που αφορούν στο Κυπριακό και οφείλονται στην τουρκοκυπριακή πλευρά και ιδιαίτερα στην Άγκυρα, η οποία επιμένει να έχει απόψεις που δεν συμβαδίζουν και δεν συνάδουν με αυτό που υπεγράφη και από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο ύπατος πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ απάντησε λέγοντας ότι υποστηρίζουν και παλεύουν, επί 91 χρόνια και βοηθούν την Ελλάδα.

newsit.gr

Το μέλλον στον τομέα της υγείας

health_tracker4
Σχεδόν αόρατοι αισθητήρες καταγράφουν βιομετρικά δεδομένα

health_tracker3Την ίδια ώρα που αρκετοί άνθρωποι αρχίζουν να εντάσσουν τη γυμναστική και την ευεξία στην καθημερινότητά τους, οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά προκειμένου να κατασκευάσουν ολοένα και πιο μικρούς, αλλά εξειδικευμένους αισθητήρες.

«Έξυπνο νάνο – τσιμέντο» με ελληνική σφραγίδα

«Έξυπνο νάνο – τσιμέντο» με ελληνική σφραγίδα 
Ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά στην ανάπτυξη νανο-τροποποιημένου σκυροδέματος
«Έξυπνο νάνο – τσιμέντο» με ελληνική σφραγίδα ετοιμάζει κοινοπραξία από τρία μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Όμιλο Τιτάν ο οποίος συντονίζει το έργο, την εταιρεία ΝΙΚΙ και την ΟΝΕΧ μέσω της θυγατρικής της εταιρίας νανοτεχνολογίας Glonatech.
Όπως αναφέρει σχετική εταιρική ανακοίνωση, «Nano-modified Smart Concrete (NSC) – Νανοδομημένο Έξυπνο Σκυρόδεμα» ονομάζεται το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και αφορά στην ανάπτυξη νανο-τροποποιημένου σκυροδέματος, για την παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας των κατασκευών.
Έτσι, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με την προτεινόμενη έρευνα θα παρασκευαστούν υψηλής απόδοσης «έξυπνα» νανοσύνθετα υλικά με δυνατότητες δομικής παρακολούθησης και στόχο την πρόβλεψη του επίπεδου των ζημιών ή / και της πιθανής αστοχίας της εκάστοτε δομής.

techit.gr

Γρηγοράκος: Αδικήθηκε ο Σαμαράς από το λάθος του Μπαλτάκου

grigorakos1
Ατομική ευθύνη στον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, καταλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, υποστηρίζοντας, στη Βουλή, ότι «αδικήθηκε ο πρωθυπουργός από το λάθος του κ. Μπαλτάκου ο οποίος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την εξουσία που του δόθηκε».
«Ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά, αν κάνεις λάθος, δεν βγαίνεις παγανιά να το επαναλαμβάνεις», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος, σχολιάζοντας εμμέσως την σημερινές δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου σε Μέσα Ενημέρωσης. Και προσέθεσε: «Έχει μακρύ δρόμο ο κ. Μπαλτάκος. Δεν τελειώνει όμως με το να βγαίνεις στα ΜΜΕ και να διαιωνίζεις το λάθος».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι τέτοια γεγονότα δεν βοηθούν την πολιτική σταθερότητα της χώρας, που ήταν, όπως είπε, και η επιδίωξη της συγκυβέρνησης, αρχικά με τη συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για «συγκεκριμένες και υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές των δύο κομμάτων που δεν έθεσαν σε χειμερία νάρκη τον εαυτό τους και δεν εξισώθηκαν», προσθέτοντας ότι οι θέσεις και απόψεις τους κρίνονται και αξιολογούνται από τον ελληνικό λαό.
«Είναι ανεπίτρεπτος, ανιστόρητος και απαράδεκτος ο ισχυρισμός ότι το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τον κ. Σαμαρά και έγινε η πολιτική του συνιστώσα. Τα δυο κόμματα επιμένουν στην αυτονομία τους. Είναι δύο ιστορικές παρατάξεις. Το καθένα κουβαλά το πολιτικό παρελθόν του. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο ούτε κανείς μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του που είναι στη κυβέρνηση», υπογράμμισε.
Ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε στη συνέχεια ότι αυτές τις μέρες αδικήθηκε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός και o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι το λάθος των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ήταν ότι γαλουχήθηκαν με την αυταρέσκεια της αυτοδυναμίας.
«Οι αυτοδυναμίες οφείλουμε να καταλάβουμε ότι είναι παρελθόν. Αυτό ήταν το λάθος του κ. Μπαλτάκου», τόνισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «επιβεβλημένη μια προγραμματική σύγκλιση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» και προσέθεσε ότι είναι λάθος των δύο κομμάτων να θέλει το καθένα να επιβάλει στο άλλο τις προτάσεις του. «Κάτι τέτοιο, αν δεν γίνει, θα υπονομεύσει τη δυνατότητα να έχουμε ενιαία πολιτική. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος θα πάρουν θέση».
«Δεν πρέπει να βιαστούμε για αυτά τα γεγονότα. Η κυβέρνηση -είμαι σίγουρος- θα δώσει την απάντηση γιατί ηγεμονικές θέσεις δεν συνάδουν σε κρίσιμες περιόδους ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων εκλογών», κατέληξε.

ysterografa.gr

Ηχηρή παρέμβαση Αβραμόπουλου υπέρ Σαμαρά

Dimitris-Avramopoulos-Antonis-Samaras
Παρέμβαση με δήλωσή του έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή το σάλο που έχει δημιουργηθεί ύστερα από τη δημοσιοποίηση  του video με τον διάλογο Κασιδιάρη –  Μπαλτάκου:
«Ως μεγάλη δημοκρατική και ευρωπαϊκή Παράταξη, η Νέα Δημοκρατία είναι διαχρονικά και σταθερά απέναντι στα άκρα, στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και στις ολοκληρωτικές ιδεολογίες.
Είναι η Παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση και τοποθέτησε τη χώρα μας στην καρδιά της ενωμένης Ευρώπης και των ευρωπαϊκών θεσμών.
Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός παραμένουν οι εγγυητές της συνταγματικής τάξης, της πορείας της χώρας μας στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της προάσπισης των δημοκρατικών μας θεσμών.
Τις κατακτήσεις αυτές οφείλουμε να διασφαλίσουμε ενωμένοι».

ysterografa.gr

Η πολιτική του… καφενείου

http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2013/11/kafeneion1.jpg

 Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης
Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Γιάννης Λαλιώτης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΝΕΟ!

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του λαού μας και της κοινωνίας μας γενικότερα, είναι η εύκολη και επιπόλαιη κριτική των πάντων, «η γνώση παντός επιστητού».
Σε μικρογραφία αυτό διαφαίνεται κυρίως στις τοπικές κοινωνίες και περισσότερο στα δικά μας χωριά,  όπου η ενασχόλησή μας έχει να κάνει «με τα του διπλανού» και όχι «με την πόρτα μας».
 Σε μεγαλύτερη διάσταση γίνεται όταν ο απέναντι «στόχος» είναι γνωστός. Μπορεί να είναι ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας, ο παπάς, ο σύμβουλος, ο Δήμαρχος, ή ο τοπικός εκδότης ενός εντύπου.

Τα σχόλια όμως δεν γίνονται για διάφορες ενέργειές τους που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, αλλά άπτονται προσωπικών και οικογενειακών δεδομένων.
Στο συγκεκριμένο χώρο διακρίνονται άτομα που επιθυμούν να «παίζει» το όνομά τους κατά καιρούς στα τοπικά δρώμενα, ή έχουν ασχοληθεί παλιότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση, ή είχαν κάποτε μια θέση στην τοπική κοινωνία, οπότε ελλείψει άλλου, κατέχουν κορυφαία θέση, κριτή, επικριτή, ανακριτή, προσώπων και καταστάσεων.
Και κάθεται ο κάθε ένας να πιει  το καφεδάκι του στο καφενείο και ακούει τον κάθε «ντενεκέ», να σχολιάζει πρόσωπα και γεγονότα, με ύφος καρδιναλίου. 
Και εάν τον «τηράξεις» αυτόν που ρητορεύει, ούτε να φτύσεις, που λέει και ο λαός.
Κι όμως η κουβέντα του περνάει και σχολιάζεται, γιατί; διότι υπάρχει αδυναμία απάντησης και συνεχίζονται να σπιλώνονται πρόσωπα και συνειδήσεις, αβίαστα και αλόγιστα. 
Δεν χρειάζεται βέβαια να σχολιάσω το επίπεδο και την παιδεία των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση και το παρασκήνιο δεν αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη. Πιστεύω όμως ότι αυτή η νοοτροπία δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και να διεκδικήσουν στις τοπικές και όχι μόνο κοινωνίες. 
Οι νέες γενιές οφείλουν να σπάσουν το απόστημα του μικροκουτσομπολιού και να βγουν στο προσκήνιο ακολουθώντας άλλα πρόσωπα και τακτικές, για να πάψουν οι ειδήμονες να αγορεύουν και να στιγματίζουν οποιοσδήποτε.
 Για το καλό του Φενεού και της πατρίδας μας γενικότερα.



ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ας σταματήσουν τα πανεπιστήμια να είναι εστίες βίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/6/6b/Dap.gifΑπρόκλητη επίθεση από κουκουλοφόρους, δέχτηκαν εχθές το βράδυ, μέλη του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 
Συγκεκριμένα, 25 κουκουλοφόροι, κρανοφόροι με λοστούς και καδρόνια επιτέθηκαν με άγριο και βάναυσο τρόπο στους φοιτητές την ώρα που αποχωρούσαν από το χώρο του Πανεπιστήμιου, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και δύο από αυτούς να οδηγηθούν στο Νοσοκομείο. Παράλληλα προξένησαν φθορές χώρο καταστρέφοντας δημόσια περιουσία, ξηλώνοντας μέχρι και πόρτες, και διαλύοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Το σκηνικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από συνεχόμενα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας, των γνωστών αγνώστων που στηρίζονται μάλιστα από μειοψηφίες μέσα στα Ιδρύματα. Αυτό αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της δράσης και της κουλτούρας των αριστεριστών στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, ερωτηματικά γεννά η στάση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έσπευσε, για πρώτη φορά, να επικοινωνήσει με εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑ.ΜΑΚ και να δηλώσει άγνοια για το περιστατικό και  καμία ευθύνη των μελών της για την επίθεση, χωρίς να έχει προηγηθεί καταγγελία μας σε βάρος τους. Ωστόσο, όταν ζητήθηκε η επίσημη καταδίκη του γεγονότος, αρνήθηκαν.

Τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν διαθέτουν οργανωμένη πανεπιστημιακή φύλαξη, σε αντίθεση με άλλους δημόσιους οργανισμούς και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα η ασυδοσία των μειοψηφιών να συνεχίζεται και αυτά να παραμένουν εστίες βίας. Απαιτούμε από την πολιτεία και τις αρχές να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η αρρωστημένη και επικίνδυνη κατάσταση. 

Καλούμε όλα τα κόμματα, όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουμε συλλογικά το περιστατικό, όπως και κάθε πράξη βίας στα Πανεπιστήμια.


Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο βετεράνος δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, Γιάννης Καραλής.
 Ο Γιάννης Καραλής γεννήθηκε το 1921 στο Σαραβάλι της Πάτρας, αποφοίτησε από τη Μέση Σχολή Πατρών και έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Όταν ήταν τελειόφοιτος στην Πάντειο, επιστρατεύτηκε ως στρατιώτης και στάλθηκε στη Μακρόνησο.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Ασχολήθηκε επαγγελματικά, τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στον πατραϊκό και αθηναϊκό τύπο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», ως συντάκτης, χρονογράφος, αλλά και ως αρχισυντάκτης.
Επίσης υπήρξε ανταποκριτής και συνεργάτης των αθηναϊκών εφημερίδων «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ναυτεμπορική», του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και της ΕΡΤ, ενώ διετέλεσε και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Πατρών.
Ο Γιάννης Καραλής ασχολήθηκε ενεργά και με τον συνδικαλισμό, μέσα από τις τάξεις της ΕΣΗΕΠΗΝ. Εκλέχθηκε πολλές φορές μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ και πρόεδρος του Δ.Σ. από το 1976 έως το 1982. Επίσης, διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος του μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών.
Ο Γιάννης Καραλής αφήνει πίσω του πλούσιο λογοτεχνικό έργο, ενώ υπήρξε συνεργάτης λογοτεχνικών περιοδικών, μέλος του Συνδέσμου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, καθώς και μέλος φιλανθρωπικών και ιστορικών σωματείων της Πάτρας.

Στο πλευρό του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου η πλειοψηφία των προέδρων του Δήμου Βέλου-Βόχας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjD4wPObMFbs1djauBpVXvVntzsjYaFNQ7VTkRDK1KMeOpAGKqoCWZxpp79K_ZlgW5iljGcs5aidHH6ne6xLEY5_A8xgSrXNtFn5c2dZVATeYzgIB_RZK5asaYV1fHqDaYgn9k2tORenU/s1600/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3+%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%99%CE%92%CE%91%CE%A3.jpg
Μαζική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υποστήριξη των προέδρων των κοινοτήτων του Δήμου Βέλου - Βόχας στο πρόσωπο του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου. Η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων τάσσονται υπέρ του και στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος στηρίζεται και από προέδρους που εκλέγηκαν με το συνδυασμό του Θόδωρα Λαμπρόπουλου το 2010. Αυτό το γεγονός από μόνο του δηλώνει την άριστη μεταξύ τους επικοινωνία και την αμέριστη εμπιστοσύνη των τοπικών προέδρων στον κ. Παπακυριάκο, αλλά και την εκτίμηση την οποία τρέφουν για το πρόσωπό του και τις ενέργειές του τα 3,5 αυτά χρόνια.
Στο πλευρό λοιπόν του Αννίβα τάσσονται οι: Καλογερόπουλος Ανδρέας (πρώην πρόεδρος Δημ.Κοιν. Βέλου), Νούτσης Κων/νος (πρόεδρος Τ.Κ. Στιμάγκας), Παπαδημητρίου Φάνης (πρόεδρος Τ.Κ. Νεράντζας), Καραχοντζίτης Αντώνης (πρόεδρος Τ.Κ. Κοκκωνίου), Άγγελος Μαστοράκος (πρόεδρος Τ.Κ. Πουλίτσας), Κόλλιας Νίκος (Πρόεδρος Τ.Κ. Κρηνών), Μαγγίνας Γεώργιος (πρόεδρος Δ.Κ. Ζευγολατιού), Μπακιρτζής Εμμανουήλ (πρόεδρος Τ.Κ. Χαλκείου), Τάσος Αναγνωστόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ. Ευαγγελίστριας).
Επίσης, την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του Αννίβα επιβεβαίωσαν οι: Ρόζος Νίκος (επόπτης ΑΟΣΑΚ, Κοκκώνι), Τσελώνης Αριστείδης (Αγρότης, Σουληνάρι), Βαγγέλης Δαγρές (Νεράντζα), Βασιλική Βασιλείου-Πανουτσοπούλου (Ζευγολατιό), Ντάνος Γεώργιος (Δημ. Σύμβουλος, Γεωπόνος, Ευαγγελίστρια), Στελλάτου Νίκη (Οικονομολόγος, Βέλο), Ευστάθιος Ιωάννου (αγρότης, Σουληνάρι).
 Από το 2011 έως σήμερα, μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δημάρχου κ. Αννίβα Παπακυριάκου και των συνεργατών του είναι η, όσο το δυνατόν, εκπλήρωση αιτημάτωντων υπευθύνων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Έχοντας ως γνώμονα τη προτεραιότητα αυτή, υλοποιήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι των βασικών αναγκών των σχολικών κτιρίων, το οποίο και παρουσιάζεται συνοπτικά στη συνέχεια:

7,8 R στη Χιλή – Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι

BkRA2RvCYAEhj0A.png-large

Μια μέρα μετά τον σεισμό των 8,2 R, η Χιλή “κουνήθηκε” και πάλι, αυτή τη φορά με ισχυρή δόνηση 7,8 R. Οι αρχές εξέδωσαν αρχικά προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά λίγο αργότερα ήραν την προειδοποίηση.
” Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι σε ολόκληρη την επικράτεια”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής Ροδρίγο Πενιαϊλίγιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα που έφθασαν στις ακτές της χώρας ήταν ύψους 70 εκατοστών, ανακοίνωσε νωρίτερα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

ysterografa,gr

Ο Μπαλτάκος, από τον Σαλονίκη στον... Κασιδιάρη

Takis-Baltakos-Panathinaikos
Τα πνευματικά δικαιώματα της ιδέας ανήκουν στον Γιάννη Φιλέρη, έναν από τους πλέον καταξιωμένους αθλητικούς συντάκτες, με μπασκετική παιδεία και διαδρομή ετών στον χώρο.
“Τέτοιο κάζο ο Μπαλτάκος είχε να πάθει από το 95, όταν ο Σαλονίκης είχε πάρει όλα τα εισιτήρια του τελευταίου τελικού ΟΣΦΠ-ΠΑΟ”, έγραψε ο καλός συνάδελφος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το θέμα Μπαλτάκου.
Η μνήμη λοιπόν δεν μπορεί παρά να ταξιδέψει στο αθλητικό παρελθόν του Τάκη Μπαλτάκου. Τότε που, ο μέχρι χθες Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ήταν ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου.
Ήταν η εποχή της απόλυτης παντοκρατορίας του μπασκετικού Ολυμπιακού του Σωκράτη Κόκκαλη, με τον Γιάννη Γιαννάκη αρχικά, και τον Γιώργο Σαλονίκη… διαχρονικά, να ελέγχουν τις εξελίξεις, μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες.
Ήταν η εποχή που οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι επένδυαν δισεκατομμύρια δραχμές για να καταστήσουν τον Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό, έπεφταν ωστόσο σε τοίχο. Ο δε Τάκης Μπαλτάκος μέτρησε πολλές ήττες στον πόλεμο του παρασκηνίου, μέχρι τον 5ο τελικό στο ΣΕΦ το 1999, το μπασκετικό ισοδύναμο του… Παπουτσέλη, που σηματοδότησε ότι ο Παναθηναϊκός “ήρθε στα πράγματα”.
Ο Γιάννης Φιλέρης έχει δίκιο. Το περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη μοιάζει να κάνει βουτιά στον χρόνο, για τον Τάκη Μπαλτάκο. Και να ενώνει το νήμα της προσωπικής διαδρομής του στα δημόσια πράγματα, με το μακρινό 1995. Τότε που γνώριζε ήττες. Επειδή δεν είχε μάθει ακόμη πώς να κερδίζει…

ysterografa.gr

Ο Γιώργος θέτει θέμα... κυβέρνησης, λόγω Μπαλτάκου

George-Papandreou-Greek-PMΕπιβεβαιώνοντας την “ολική επαναφορά” του στο πολιτικό προσκήνιο, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρό του τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, δίνοντας… διαστάσεις στην κριτική του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Πρώτα κόψιμο μισθού, μετά απόλυση – Το σχέδιο για τους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ των ΟΤΑ που αρνούνται να απογραφούν

Στην περικοπή των αποδοχών όσων υπαλλήλων των νομικών προσώπων του Δημόσιου δεν απογραφούν προχωράει η κυβέρνηση με άρθρο του πολυνομοσχεδίου (υποπαράγραφος Θ2). Η συγκεκριμένη διάταξη που είναι στην ουσία η υλοποίηση αλλά επί το πολύ ηπιότερο  της απειλής για απόλυση όσων υπαλλήλων των ΝΠΙΔ των ΟΤΑ δεν απογραφούν που είχε εκτοξεύσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
«Αν δεν απογραφούν θα απολυθούν όλοι. Από τους 750 (φορείς) έχουν απογραφεί οι 361. Οι υπόλοιποι είπαμε προχθές με τον υπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο ότι όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τι θα γίνει; Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι 12.815, έχουν απογραφεί οι μισοί, 5.464. Δεν μας απαντάνε. Πάμε στην Ενιαία Γραμμή Πληρωμών και λέμε δεν πληρώνεστε. Εμείς θέλουμε να δούμε ποιος δουλεύει στους δήμους και τι δουλειά κάνει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Γρηγοράκος.
Το θέμα, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, έχει τεθεί από την τρόικα, η οποία έχει ζητήσει την απόλυση όσων υπαλλήλων (περί τους 7.500) δεν απογραφούν.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία για τα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ που έχουν απογραφεί. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση είχε δοθεί με απάντηση στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι έχει απογραφεί το 60% των 751 ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, δηλαδή 450 φορείς, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι 300 δεν είχαν στείλει στοιχεία.

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο – Καταργείται στην πράξη η μονιμότητα, στους ιδιώτες υπηρεσίες

Ένα νέο, μικρότερο, Δημόσιο που θα παραχωρήσει υπηρεσίες του σε ιδιώτες αλλά και θα λειτουργεί στα πρότυπα των επιχειρήσεων με υπαλλήλους που σε περίπτωση που αρνηθούν να μετακινηθούν ή αξιολογούνται με χαμηλό βαθμό οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες του, θα υπάρχει δυνατότητα να απολυθούν, περιέγραψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχοντας δίπλα του την υφυπουργό του Εύη Χριστοφιλοπούλου, κυρίως, για να επιβεβαιώσει τη «μάχη» που έδωσαν με την τρόικα για να αποτρέψουν, όπως είπαν,  «16.000 διαθεσιμότητες για το 2014 και 8.000 απολύσεις», χωρίς πάντως να έχουν και πολύ διάθεση να μιλήσουν για το πώς θα γίνουν οι 11.400 που απομένουν για το 2014 (σ.σ. είπαν μόνο το ήδη γνωστό για περίπου 2.000 το 2015 από συμβασιούχους με παράνομες μετατροπές συμβάσεων-πλαστά πιστοποιητικά), ανακοίνωσε ότι:

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΗΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ



Τρίτη, 3η Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα όσα αποκαλύφθηκαν από τον διάλογο του κ. Μπαλτάκου με το στέλεχος της “Χρυσής Αυγής”, έστω και αν αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο, καθιστούν έκθετο τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, και το γ.γ. της Κυβέρνησης, για πολλά αδικήματα, όπως προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας.
Η αδυναμία διακυβέρνησης, η ανικανότητα επιλογής συνεργατών και η υπεροπτική διαχείριση της εξουσίας που του έχει εκχωρήσει ο λαός, τον οδήγησαν σε τραγικά λάθη στην υπόθεση της “Χρυσής Αυγής”, δυσχεραίνοντας τελικά το έργο της δικαιοσύνης και καθιστώντας όλη τη κυβέρνηση όμηρο και περίγελο μίας ομάδας τραμπούκων φασιστοειδών.
Περισσότερο από ποτέ γίνεται καταφανής η Συνταγματική απαίτηση για αυστηρή διάκριση εξουσιών ώστε να προστατευθεί το Δημοκρατικό πολίτευμα μας.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Ο κ. Βουδούρης λέει ότι θα ακυρώσει δημοπρατημένα έργα»



 Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου , κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρει τα εξής:
"Ο κ. Βουδούρης πέφτει ολοένα σε ατοπήματα. Σε προχθεσινή του επιτόπια επίσκεψη στο έργο «Σκούρα Πυρί» δήλωσε ότι «θα ολοκληρώσει αυτό το έργο γιατί αυτό το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους Λάκωνες. Θα το ολοκληρώσει  με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, αλλά αυτό το οποίο θα κάνει είναι αυτό το έργο να γίνει με πλήρη διαφάνεια και με τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση πάντα βέβαια τηρώντας τα ποιοτικά κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν  για έναν τέτοιο δρόμο».
Πρέπει άμεσα να μας διευκρινίσει ο κ. Βουδούρης τι εννοεί με την παραπάνω του δήλωση. Θα ακυρώσει την δημοπράτηση του έργου, που εμείς ως περιφερειακή Αρχή κάναμε;  Θα κηρύξει έκπτωτη την ανάδοχο εταιρεία ή θα διαπραγματευτεί μαζί της προκειμένου να πετύχει μεγαλύτερη έκπτωση;  Θα αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού και της σύμβασης προκειμένου να αλλάξει τους  χρόνους περάτωσης του έργου; Αν ισχύουν όλα αυτά θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Βουδούρης με ποια νομοθεσία θα δικαιολογήσει την έκνομη συμπεριφορά του."