Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Greek Revolution 1821)



ΑΙΓΙΟ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ



Lepanto TV ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο.(video)

 
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο η παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου..

 http://korinthostv.blogspot.gr

Νεκρός υπαρχιφύλακας στο Μαλανδρίνο από Αλβανό ισοβίτη…

 Τραγωδία στις Φυλακές Μαλανδρίνου: Ισοβίτης σκότωσε σωφρονιστικό υπάλληλο
Μαύρη ημέρα σήμερα για την Διοίκηση των φυλακών… υψίστης ασφαλείας του Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, με μια τραγωδία που από τις 2 το μεσημέρι συγκλονίζει το πανελλήνιο. 
Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ο 46χρονος υπαρχιφύλακας των φυλακών, Γιώργος Τσιρώνης,με καταγωγή από το Αγρίνιο, έπεσε νεκρός χτυπημένος από το αυτοσχέδιο μαχαίρι του Αλβανού ισοβίτη κρατούμενου Ιλία Καρέλι. Ο υπαρχιφύλακας σωριάστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, αβοήθητος, με τον δράστη να φωνάζει πως όλο αυτό γίνεται για λόγους εκδίκησης.
  Ο Αλβανός ισοβίτης αιφνιδίασε τον σωφρονιστικό υπάλληλο,  και του επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, με το οποίο έκοψε την καρωτίδα του άτυχου υπαρχιφύλακα . Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ φώναζε πως με αυτό τον τρόπο εκδικείται για το γεγονός πως δεν του έδωσαν πενθήμερη άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του, που νοσηλεύεται στην Ιταλία.
Ο ισοβίτης, που όπως φαίνεται είχε σχεδιάσει το έγκλημα, περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία και όταν την βρήκε, επιτέθηκε στον άτυχο άντρα που έπεσε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Πολύ γρηγορα ο 46χρονος υπαρχιφύλακας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος υπάλληλος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ οι στενοί του συγγενείς ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την τραγική είδηση.
Ο Ιλία Καρέλι, κατάδικος ισοβίτης για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία, είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.
Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: ''Αφού δεν μου δίνεται την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου''. Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε και σκότωσε τον 46χρονο.
Ο Καρέλι θεωρούνταν εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.


Ο Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του. Είχε δύο παιδιά και όπως έλεγαν εκείνοι που τον γνώριζαν καλά, είχε μυαλό μόνο γι' αυτά και τη γυναίκα του.
Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.


Τα συλληπητήρια και το μήνυμα του υπουργού Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια, για την δολοφονία του υπαρχιφύλακα. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της...
Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».



 

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι και στο Ξυλόκαστρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο  Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εορτάζει σήμερα την Εθνική Επέτειο  της 25 Μαρτίου 1821.
ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
έγινε παρέλαση
των  μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου πατρουσία  των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.  Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς , οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και πλήθος κόσμου.
                                           Ο καπετάν Παναγιωτάκης Γεραρής

Προηγουμένως στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν  το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί,  τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανυγηρικό της ημέρας για την 25η Μαρτίου εξφώνησε η δασκάλα κα Πολυδώρου Σοφία..
Μετά την δοξολογία : εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και  ακολούθησε η  Κατάθεση στεφάνων , Ενός λεπτού σιγή  και η τελετή έκλεισε με την  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική  Δερβενίου.

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Η επίσημη Δοξολογία έγινε  στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου". παρουσία των Αρχών της πόλεως , όπου τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε  η η δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου κ. Γιαννακούλη Αγγελική
Μετά την δοξολογία : εψάλει την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων, το Προσκλητήριο πεσόντων , Ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνος από την Φιλαρμονική. Ακολούθησε η παρέλαση τμημάτων  επί της Π. Τσαλδάρη .
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, έρανε  το Μνημείο με λουλούδια. Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου στην πλατεία Αγ  Βλασίου

Γ. Δέδες: "Αναγεννητική προσπάθεια για την Κορινθία και την Πελοπόννησο" (video)

 Σε δηλώσεις του για τον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου της  25 Μαρτίου 1821 ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες επιβεβαίωσε τη δημιουργία νέου Συνδυασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η δήλωση του κ. Δέδε έχει ως εξής:
 "Διπλή γιορτή σήμερα, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Μία γιορτή, που η επέτειος της, σημαίνει τις προσπάθειες για την αναγέννηση του Έθνους, που σήμερα με επίκαιρο τρόπο μεταφέρεται στις προσπάθειες για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
Ταυτόχρονα χρειάζεται μια αναγεννητική προσπάθεια για τον τόπο μας, για τους συμπατριώτες μας και τους συμπολίτες μας στην Κορινθία και την Πελοπόννησο. Και αυτή την προσπάθεια , αυτό το δρόμο, είμαστε έτοιμοι να τον ανοίξουμε με την συνεργασία , την συμπαράσταση και με πρωταγωνιστές τους συμπολίτες μας από την Κορινθία και την Πελοποννησο. Χρόνια πολλά σ΄όλους."

Σκληρες κουβεντες στο Δημοτικο συμβουλιο κατα την λογοδοσια του Δημαρχου Αντωνη Κλαδουχου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ: "ΔΥΑΝΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ".
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ: "ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΑ".
ΑΝΤΡΕΑΣ ΖΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ: "ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ".

ΦΡΑΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ [ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ] ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

 Ο εμπειρότατος αυτοδιοικητικός,πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σκούρας πάντα[!] καλοδιαβασμένος έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των οικονομικών του Δήμου,με δεδομένη την άποψη του κ. Κλαδούχου ότι κυρίως τα τελευταία χρόνια δεν έλαβε χρήματα,για έργα και δράσεις, από την κεντρική διοίκηση. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί θα δείτε,ακριβός το σχετικό video… Παράλληλα ούτε λίγο ούτε πολύ,είπε ότι ο Δήμαρχος είναι "πολιτικός ταχυδακτυλουργός" σε αυτά…

Ασυνήθιστη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντρέα Ζάρρου αφού,μεταξύ των άλλων, χαρακτήρισε ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Επίσης ζήτησε κοινή δέσμευση από τους υποψηφίους Δημάρχους για 2,το πολύ, θητείες στην τοπική εξουσία! Πάνω σε αυτό[!] χαρακτήρισε τον κ. Κλαδούχο "Καθεστως"!

Ο κ. Αντώνης  Κλαδούχος πάντως, μάλλον,δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα των ανωτέρω, με την έννοια του ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΑΝ!.. Και όταν λέμε δεν τον άγγιξαν εννοούμε τους [σκληρούς] χαρακτηρισμούς "Αντιδημοκρατικός"- "Καθεστώς" κ.τ.λ.
Κατά τα άλλα στην αρχική\ βασική του τοποθέτηση για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής  είπε…

-Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου- ΄΄Κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο ψυχικής υγείας, διανομή τροφίμων και φαγητού, καμία αύξηση των τελών και φόρων, μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση τελών αγροτικής οδοποιίας, λειτουργία Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ασθενοφόρο όχημα για μεταφορά των δημοτών μας. Ο Δήμος γίνεται το κοινωνικό αποκούμπι, το κοινωνικό απάγκιο μέσα στη δίνη της ανθρωπιστικής κρίσης για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας΄΄.
Στον τομέα της εκτέλεσης έργων πάντα για την παρούσα θητεία:
1) Έργα προϋπολογισμού 17.750.936,07 εκτελέστηκαν ή εκτελούνται ή δημοπρατήθηκαν τα έτη 2011-2014.
2)  Πολλές και σημαντικές προσπάθειες στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, όπως είπε ο κ. Κλαδούχος,σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς στην προσπάθεια καλλιέργειας, ανάδειξης και προβολής ντόπιων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.
Εδώ πάντως κάποιος αντιπολιτευόμενος του Δημάρχου,θα μπορούσε να αντιπαραθέσει το γεγονός, όπως είπε ο κ. Ζάρρος[!] ότι το ΄΄Πανταζοπούλειο΄΄Δερβενίου έκλεισε. Βέβαια μπορεί να έκλεισε -αν έκλεισε- αλλά τα πολιτιστικά τμήματα που έχει λέγεται ότι λειτουργούν κανονικά.Οι Δερβενιώτες γνωρίζουν…
3) Έτοιμες ώριμες μελέτες για την χρηματοδότηση έργων και δράσεων από το νέα ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020.
 freddotv.gr*

 *Για μια ακόμα φορά τα Κορινθοκεντρικά μέσα μαζικής επικοινωνίας απείχαν[...] με μοναδική εξαίρεση την κάμερα του freddotv.gr\Axion!
Εμείς ειδησεογραφικά είμαστε κοντά στην τοπική κοινωνία του Δ.Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ μας αναδεικνύουμε τα προβλήματα της περιοχής αλλά..και τις υποψηφιότητες!.. Γιατί ο ενημερωμένος Δημότης είναι και σωστός ψηφοφόρος!..

Ξέσπασμα Κικίλια κατά της Ρεπούση για τις παρελάσεις

Vassilis-KikiliasΤο ξέσπασμα του Βασίλη Κικίλια προκάλεσαν οι νέες, πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση για τις παρελάσεις.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας ήταν καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, και μεταξύ άλλων σχολίασε ότι δεν θα ήθελε να διδάσκει τα παιδιά του Ιστορία η Μαρία Ρεπούση, λόγω των θέσεων που κατά καιρούς διατυπώνει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και καθηγήτρια Ιστορίας.
Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στη γνωστή θέση της Μαρίας Ρεπούση περί… συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης, όταν τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμά Ατατούρκ προχώρησαν σε σφαγές Ελλήνων, στον επίλογο της Μικρασιατικής τραγωδίας.

Οριστικό: Σε άστεγους, ένστολους και ανασφάλιστους το κοινωνικό μέρισμα

Οι άστεγοι, οι ένστολοι και οι ανασφάλιστοι είναι οι τρείς κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό οριστικοποιήθηκε σήμερα μετά από σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).  Παράλληλα, αναζητούνται τα ακριβή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, στα οποία θα χορηγηθεί, επίσης άπαξ, το επίδομα.
Κατά τη δίωρη σύσκεψη στο ΓΛΚ, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και των Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη, «κλείδωσαν» σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κατηγορίες δικαιούχων.
Πρόκειται για:

Η πιο συγκινητική στιγμή στο Περιστέρι σήμερα (25-3-2014)


 Η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας στο Περιστέρι κατ’ εμέ όταν ο Μπάμπης Δούναβης κατάθεσε το στεφάνι προς τιμήν των ηρώων που με το αίμα τους στέκουμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. 
Η φωτογραφία αυτή ανέβηκε πριν λίγο στο λογαριασμό facebook του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη

Τα Καλάβρυτα τίμησαν την 25η Μαρτίου

Τα Καλάβρυτα τίμησαν την 25η Μαρτίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Παρέλαση και αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821

Πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, 25 Μαρτίου 2014, στο Ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, παρά το βροχερό καιρό, με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων, για τον εορτασμό της 193ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Στις εκδηλώσεις αυτές παραβρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελληνων, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου, εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο κ. Ηρακλής Ρούπας εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης, απόγονος της ιστορικής οικογένειας των αγωνιστών Ζαΐμαίων, ο κ. Αντώνης Πετιμεζάς, απόγονος της ιστορικής οικογένειας των Πετιμεζαίων, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, ο πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία και στην επετειακή δοξολογία, χοροστάτησε ο Σεβασμιότητας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο γνωστός εκδότης και συγγραφέας κ. Γιώργος Καραμπελιάς με τίτλο «ο σημαίνων ρόλος της ορθόδοξης εκκλησίας στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821».
Ακολούθησε παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων και η καθιερωμένη αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821, οι οποίες απέσπασαν, από το πλήθος των παρευρισκομένων επευφημίες, επαίνους και χειροκροτήματα.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, δήλωσε:
«Τιμήσαμε και εφέτος, όπως αρμόζει σε Καλαβρυτινούς και Έλληνες την 193η επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Μέσα από τις σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος μας, τονίσαμε τα διαχρονικά, αέναα και πάντα επίκαιρα μηνύματα εκείνου του επικού αγώνα, που είναι μηνύματαεθνικής ενότητας, ομόνοιας, ομοψυχίας και κυρίως συνεργασίας όλων μας, αρχών, φορέων, συλλόγων, συνεργασίας των πολιτών, για το καλό του Τόπου μας και για τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη έξοδο από την κρίση που βιώνει η Χώρα μας και οι πολίτες της. Για μια νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας για εμάς και τα παιδιά μας».

 thebest.gr

Η Πάτρα χειροκρότησε τα νιάτα της στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου

 Η Πάτρα χειροκρότησε τα νιάτα της στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Δείτε φωτογραφίες

Οι νέοι της Πάτρας τίμησαν την εθνική επανάσταση του 1821, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας

Με λαμπρότητα ξεκίνησε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επανάστασης του 1821 και της απελευθέρωσης από τον τούρκικο ζυγό.
Δεκάδες νέοι της Πάτρας παρέλασαν στην Αγίου Ανδρέου και συμμετείχαν στην παρέλαση, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους ήρωες της επανάστασης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για έναν ελληνισμό που εξακολουθεί να αγωνίζεται.
Οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας αρχικά και στη συνέχεια τα σώματα ασφαλείας που τους ακολούθησαν σκόρπισαν με την παρουσία τους ομορφιά και χάρη, ενώ ο καιρός τους έκανε το χατίρι, αφού με το που ξεκίνησε η παρέλαση κατά τις 12 το μεσημέρι, επικράτησε ηλιοφάνεια.
Να σημειωθεί ότι για ακόμα μία φορά οι δρόμοι που οδηγούσαν στην εξέδρα των επισήμων, μπροστά από την Πλατεία Τριών Συμμάχων, ήταν αποκλεισμένοι με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Ωστόσο, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε με περηφάνια τα νιάτα της Πάτρας.

 patrasevents.gr

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, εορτάστηκε η εορτή  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο ,για να τιμήσουν την Παναγία μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ».  Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα  της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ .
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος .Τον θείο λόγο κήρυξε ο πατέρας Σταμάτης Σκλήρης με την ευλογία του Μητροπολίτη.
Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος ,παρόντος του διοικητή του στρατοπέδου ,ΚΕΜΧ ,Ναυπλίου συνταγματάρχη Λεωνίδας Κακαβά, ο οποίος με δική του μέριμνα οι φαντάροι του μηχανικού μετέφεραν την ιερή εικόνα της Παναγίας.
Φέτος όπως και πέρυσι   συμμετείχαν κατά την περιφορά , με τη μέριμνα του Εφημερίου της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Μίχου, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Τ.Γκιόλας, το Σώμα προσκόπων Ναυπλίου και Άργους και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού .
Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης , ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού  Ιωάννης Ανδριανός, ο επικεφαλής της Μείζωνος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χρήστος Γραματικόπουλος, ο Δημήτρης Δουλτσινιάδης Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Ελληνική Αυγή, η διευθύντρια  της Δευά Ναυπλίου Άννα Μαντά  κα.
sfedona.gr

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ στην παρέλαση - Δείτε τα βίντεο! Σε "παρέλαση" των... ΜΑΤ εξελίσσεται ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το χώρο γύρω από την εξέδρα των επισήμων και ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τους μαθητές, είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις λιγότερος από κάθε άλλη φορά...
 Μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς σταμάτησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ξεκίνησαν νωρίτερα από τον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν τεθεί. Η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ οι αντεγκλήσεις ανέβασαν το θερμόμετρο στα ύψη...
Οι διαδηλωτές ανεβαίνοντας στο πλακόστρωτο για να αποφύγουν την αστυνομία προχώρησαν προς την παρέλαση, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να βγουν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων. 

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια έγινε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Για πρώτη φορά μετά το 2009, στην παρέλαση συμμετείχαν και μηχανοκίνητα τμήματα.
Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή του μετά το τέλος της παρέλασης στο Σύνταγμα, που έγινε υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας και με λίγο κόσμο (κανείς δεν περνούσε χωρίς πρόσκληση ή διαπίστευση).
"Πριν 153 χρόνια ένας ολιγάριθμος λαός συγκρούστηκε με μια αυτοκρατορία για τη λευτεριά του και την κέρδισε. Σήμερα ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών. Και αυτός ο αγώνας νικηφόρος. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλύτερες μέρες".
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Επί ποδός βρίσκονται 3.000 αστυνομικοί, ενώ σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστός μέχρι το τέλος της παρέλασης θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
stratiotiki-parelasi
 Για να φτάσει βέβαια κανείς στο κέντρο πρέπει να ξέρει που επιτρέπεται να σταθμεύσει και από που πρέπει να το... "κόψει" με τα πόδια σχεδόν από το Φιξ μέχρι το Ζάππειο. Και φυσικά πρέπει να έχει πρόσκληση ή διαπίστευση. Αλλιώς, του χρόνου!
Πάντως σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας έχει κατέβει περισσότερος κόσμος απ' ό,τι χθες, στη μαθητική παρέλαση, , ενώ οι πολίτες μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω.
 Η πλατεία Συντάγματος έχει περικλειστεί από κάγκελα, ενώ υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες που ελέγχουν την πρόσβαση.

Του Παπανίκα (Δημοτικό τραγούδι της Ορεινής Κορίνθιας που αναφέρεται στη Ζάχολη) video

Του Παπανίκα (Δημοτικά τραγούδια της Ορεινής Κορίνθιας)

Πολλοί μαζί Παπανίκα μου
πολλοί μαζί δεν κάνουμε
τρία καπετανάτα.
Ελάτε να Παπανίκα μου
ελάτε να χωρίσουμε
να γίνουμε μπουλούκια
Το να να πάει Παπανίκα μου
τόνα να πάει στη Ζάχολη
τάλλο να πάει στου Γκούρα.
Το τρίτο με Παπανίκα μου
το τρίτο με τον αρχηγό
στην Καστανιά να κάτσει.

Στο τραγούδι ο Παναγιώτης Λάλεζας , στο κλαρίνο ο Κώστας Γιαννακόπουλος

ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ 'ΧΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ




ΗΡΩΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΕ ΤΣΑΜΙΚΟ ΡΥΘΜΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.



Mωρέ, χαρά που τo ’χουν - χαρά που το ’χουν τα βουνά,
χαρά που το ’χουν τα βουνά κι οι κάμποι περηφάνεια.
Γιατί γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει κι η πατρίδα.
Σαν βλέπουν διάκους με σπαθιά, παπάδες με ντουφέκια,
σαν βλέπουν και το Γερμανό, της Πάτρας το Δεσπότη,
για να βλογάει τ’ άρματα, να φχιέται τους λεβέντες.

Ἡ κήρυξη τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 συνέπεσε μὲ τὴ μεγάλη θρησκευτικὴ ἑορτὴ τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου.

Τὸ τραγούδι περιγράφει τὴν ἐνθουσιαστικὴ ἀτμόσφαιρα τῆς εὐλογίας τῶν ὅπλων ἀπὸ τὸν ἐθνεγέρτη Ἐπίσκοπο Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανὸ στὴν πλατεία τῆς Πάτρας τὴν 25η Μαρτίου 1821 καὶ τὴν ἀθρόα συμμετοχὴ τῶν κληρικῶν στὸν ἀπελευθερωτικὸ Ἀγώνα


ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ 21

μια βλαχα βερβενιωτισσα



ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΣΣΑ

και η παραλλαγή του

Σαν πας πουλί μου στο Μωριά



Κλέφτικο προεπαναστατικό δημοτικό τραγούδι, από τον Γιώργο Παπασιδέρη.

Στο κλαρίνο, ο Γιώργος Ανεστόπουλος.
Ηχογράφιση του 1938.

Κατά μία εκδοχή οι "σωστοί" στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στην Φραγκιά, αντί στον "Μωριά" και στην Άγια Μαύρα των Επτανήσων, αντί της "Αγιας Λαύρας" των Καλαβρύτων, εξ ου και προεπαναστατικό, αναφερόμενο στον χαλασμό της Κλεφτουριάς στο Μωριά και την διαπεραίωση κλεφτών στα υπό φραγκική κατοχή Επτάνησα.

Σαράντης Καργάκος 'Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821'



Ο Σαράντης Καργάκος και ο Δημήτρης Νατσιός σπάνε την ηχομόνωση της Νέας Εποχής Η αλήθεια για το ΄1821

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου



Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού. Τελείται στις 25 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά (α' 26-38), ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου συνέβη έξι μήνες μετά τη θαυμαστή σύλληψη του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ελισάβετ, τη γυναίκα του Ζαχαρία, όταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ στάλθηκε από τον Θεό προς την Παρθένο Μαριάμ (Μαρία) για να της ανακοινώσει ότι θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού. Εκείνη την περίοδο, η Μαρία ζούσε στη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας και ήταν μνηστευμένη με τον ξυλουργό Ιωσήφ. Ο Γαβριήλ εμφανίσθηκε ξαφνικά μπροστά στη Μαρία και της απηύθυνε τον χαιρετισμό: «Χαίρε κεχαριτωμένη, ο κύριος μετά σου». Η νεαρή γυναίκα ήταν λογικό να πανικοβληθεί, αλλά ο αρχάγγελος την καθησύχασε: «Μη φοβού Μαριάμ, εύρες γαρ χάριν παρά τω Θεώ. Και ιδού συλλήψη εν γαστρί και τέξη υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν».
Μόλις συνήλθε από την ταραχή, η Μαρία γεμάτη απορία ρώτησε τον αρχάγγελο πώς θα συλλάβει, αφού δεν γνωρίζει τον άνδρα. Ο Γαβριήλ της αποκρίθηκε ότι το Άγιο Πνεύμα θα την καλύψει σαν σύννεφο και θα ενεργήσει αφανώς και μυστηριωδώς τη σύλληψη του Υιού του Θεού. Και για να γίνει πιο πιστευτός επικαλέστηκε τη θαυμαστή σύλληψη του Ιωάννου του Προδρόμου από την Ελισάβετ. Η Μαρία πείστηκε από τα λόγια του Γαβριήλ («Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτο μοι κατά το ρήμα σου») και ο αρχάγγελος Γαβριήλ «απήλθε».
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθιερώθηκε γύρω στον 4ο αιώνα και μετά τον ορισμό της εορτής των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου. Ως είναι ευνόητο, μεταξύ των δύο αυτών εορτών υπάρχει στενή σχέση και έπρεπε ο εορτασμός του Ευαγγελισμού να τοποθετηθεί 9 μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, ήτοι στις 25 Μαρτίου. Το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αναφέρεται και στο Κοράνιο, το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων (19:16-22), μία ακόμη απόδειξη της βαθιάς επιρροής του Μωάμεθ από τη χριστιανική διδασκαλία.

Το απολυτίκιο του Ευαγγελισμου
    Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον
    και του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις.
    Ο υιός του Θεού υιός της Παρθένου γίνεται
    και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται.
    Διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν:
    Χαίρε κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου.


Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου έχει επηρεάσει πολλούς και σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες, όπως οι Ντούτσιο, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Πάολο Ντε Ματέις, Καραβάτζιο, Μποτιτσέλι, Τζιότο, Ρούμπενς, Ελ Γκρέκο (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος) και Ντονατέλο.

 sansimera.gr

Πώς πήραν τα ονόματά τους οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


Ποιο όνομα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας σημαίνει «η πόλη της χαράς»; Ποια πόλη της Γηραιάς Ηπείρου συνδέεται με… αρκούδες;
Τι δουλειά έχει ο Οδυσσέας στη Λισαβόνα και γιατί μία από τις σπουδαιότερες πρωτεύουσες της Γηραιάς Ηπείρου οφείλει το όνομά της σε μια αδελφοκτονία;
Η ετυμολογία και η ονοματολογία των ευρωπαϊκών πρωτευουσών κρύβουν μικρά μυστικά, από απλώς ενδιαφέροντα έως αναπάντεχα και πιπεράτα.

Κόρινθος: Νανόπουλος και Πανταζής μαζί στις δημοτικές εκλογές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» από την πρώτη στιγμή σταθερά τονίζει πως στόχος της είναι να ενώσει όλους τους πολίτες καθώς και τις δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου μας για το καλό των πολιτών. Για το λόγο αυτό και στην ομιλία του ο επικεφαλής μας Βασίλης Νανόπουλος έκανε κάλεσμα για συνάντηση όλων των υποψηφίων για τη θέση του δημάρχου Κορινθίων προκειμένου να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν σε κοινές θέσεις, να συμπορευτούν σε σημεία που ο Κορινθιακός λαός έχει άμεσα ανάγκη.

Στο κάλεσμα αυτό ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο συνδυασμός «Δημοτική Παρέμβαση» με τον επικεφαλής του, κύριο Βασίλη Πανταζή. Στη συνάντηση επικράτησε ταύτιση ιδεών και θέσεων που οδήγησε στην απόφαση προσχώρησης του συνδυασμού «Δημοτική Παρέμβαση» στον συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με υποψήφιο δήμαρχο Κορινθίων τον Βασίλη Νανόπουλο.

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε σήμερα τους φίλους, τα στελέχη, και τον επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κύριο Βασίλη Πανταζή στον αγώνα μας να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για την επόμενη μέρα στον τόπο μας.

Η απόφαση για συμπόρευση αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας για την δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες. Όλοι έχουμε ένα κοινό όραμα. Να χτίσουμε το δήμο που μας αξίζει. Ενώνοντας δυνάμεις για έναν Δήμο για όλους.



Κόρινθος 24 Μαρτίου 2014


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ Δ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τηλ: 2741026346 - 2741084863 fax: 2741024848