Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Χέρι-χέρι Ατρόμητος και ΠΑΟΚ Νίκες παραμονής για Καλλονή, Ξάνθη, Λεβαδειακό

Ο Ατρόμητος συνέχισε την πορεία για τη 2η θέση με νίκη επί του Πλατανιά
 Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βίτορ στο 32' και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μολονότι από το 32ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ, και στο 63' ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο σκορ με τον Λίλα, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη με τα γκολ των Στοχ (66') και Λούκας (81').

Το πιο γρήγορο... πιστόλι – “Πάρτυ” με Βαλντέζ ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο 4 - 1 τον Εργοτέλη

 

Με τον Νέλσον Βαλντέζ να πετυχαίνει το πιο γρήγορο χατ-τρικ στο ελληνικό ποδόσφαιρο (από το ξεκίνημα του αγώνα), ο Ολυμπιακός έκανε... περίπατο στην έδρα του Εργοτέλη, διαλύοντας τον με 4-1.

Με την έναρξη του ματς ο Ολυμπιακός έδειξε πως θα είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στον Εργοτέλη. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν με το πόδι... πατημένο στο γκάζι και μόλις στο 13' κατάφεραν να φτάσουν στο 3-0 σε τέσσερις επιθέσεις, με χατ-τρικ του Νέλσον Βαλντέζ (4', 9', 14').
Αυτό ήταν το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι όμως και το πιο σύντομο. Αυτό το έχει πετύχει στις 28 Μαρτίου 1965 ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος έβαλε τρία γκολ σε διάστημα 3 λεπτών και συγκεκριμένα από το 88ο έως το 90ο λεπτό, στη νίκη του Πανιωνίου επί του Παναιγιαλείου με 7-1.

Έτσι θα μοιραστούν τα 500 εκατ. από το πλεόνασμα - Από 200 - 2.000 ευρώ σε άνεργους και χαμηλόμισθους - Σχεδόν 500 ευρώ στους ένστολους

Έτσι θα μοιραστούν τα 500 εκατ. από το πλεόνασμα - Από 200 - 2.000 ευρώ σε άνεργους και χαμηλόμισθους - Σχεδόν 500 ευρώ στους ένστολους
 - Αναλυτικά πώς θα διανεμηθεί το πλεόνασμα 
- Δημόσιο: Πόσα θα λάβουν χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι και δικαστικοί
- Τι προβλέπεται για άνεργους και χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα
- Ένεση ρευστότητας στην αγορά από ένα δισ. ευρώ επιπλέον για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών
- Συμψηφισμός χρεών προς το Δημόσιο
- Τι αλλάζει στη φορολογία

Είτε πρόκειται λοιπόν για προεκλογική παγίδα ή ένα "διάλειμμα" κι έρθουν άλλα μέτρα και χαράτσια το β' εξάμηνο του 2014, το σίγουρο είναι ότι κάποιοι πολίτες και κάποιες οικογένειες θα δουν λίγα χρήματα να μπαίνουν στην τσέπη τους.


Πώς θα μοιρατούν τα 500 εκατομμύρια

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ: ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ;

img8ΑΡΘΡΟ

του Φίλιππου Φιλίππου

Ο Νίκος Καββαδίας, ο αγαπημένος ποιητής της χτεσινής, της σημερινής και πιθανότατα και της αυριανής νεολαίας, με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «καταραμένος», κάτι που του αποδόθηκε από τον Κώστα Βάρναλη το 1943 στην εφημερίδα Πρωία: «Είναι ο πρώτος στην Ελλάδα "καταραμένος ποιητής"». Καταραμένο τον αποκάλεσε κι ο Άριστος Καμπάνης στην Ιστορία της νέας ελληνικής λογοτεχνίας του: «Είν' ένας poète maudit της φυλής του Villon». ...

diastixo.gr

Η Γαλλία στα χέρια της... Λεπέν

lepen
Ηχηρό καμπανάκι προκύπτει από τις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, με το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν να φαίνεται πως καταγράφει ιστορικά υψηλά σε πολλές περιοχές της χώρας και όχι μόνο τις μεγάλες πόλεις.
Με βάση τα πρώτα exit polls, το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει πως το εθνικιστικό κόμμα της Λεπέν συγκεντρώνει ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά.
Παράλληλα, φαίνεται πως ο κόσμος επέλεξε παράλληλα το δρόμο της αποχής για να δείξει την απογοήτευσή του από τους πολιτικούς.
Ως το μεσημέρι, η συμμετοχή ανερχόταν στο 23,16%, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η συνολική συμμετοχή και στους δύο γύρους δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 66,5%.

ysterografa.gr

"Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλάει να υπάρξει νέο Μνημόνιο"

Simos-Kedikoglou
 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλάει να υπάρχει νέο μνημόνιο, για να έχει λόγο ύπαρξης. Η μιζέρια του είναι δίχως τέλος…»

Ο Τσίπρας γράφει ονόματα για την... κυβέρνησή του

Alexis-Tsipras
Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει ρεύμα κοινωνικής πλειοψηφίας και άνετης επικράτησης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να στείλει μηνύματα πολιτικής αυτοπεποίθησης.
Γι’ αυτό και, όπως αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Real News”, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πραγματοποιεί εσχάτως συναντήσεις με στελέχη και προσωπικότητες που κινούνται σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους, αρχίζοντας να καταγράφει… σε χαρτάκι τα ονόματα των υπουργών μιας μελλοντικής κυβέρνησης στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε τον πρώτο λόγο.
Σύμφωνα με τη “Real News”, τα ονόματα που φαίνεται να κυριαρχούν στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα είναι τα εξής:
- Γιάννης Δραγασάκης για Υπουργός Οικονομικών.
-Γιώργος Σταθάκης για Υπουργός Ανάπτυξης.
- Νίκος Κωνσταντόπουλος για Υπουργός Δικαιοσύνης.
- Νίκος Κοτζιάς για Υπουργός Εξωτερικών.
- Κωνσταντίνος Τσουκαλάς για Υπουργός Παιδείας.
Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπεί και στο να δοθεί η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για την εξουσία, ανεξαρτήτως του κλίματος… φρεναρίσματος που ανά περιόδους καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

ysterografa.gr

Εθελοντής δότης μυελού των οστών ο Κώστας Μπακογιάννης - Aύριο στη Κύπρο



Εμφάνιση Δότης μυελού των οστών ΚΜ.jpg 
Στο πλαίσιο της σημερινής (23.3.2014) περιοδείας του στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη στο Μώλο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη δημοτική εθελοντική αιμοδοσία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου, συμμετείχε «εμπράκτως».
Συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντή δότη αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και υπεβλήθη στην διαδικασία που προβλέπεται, μαζί με πολλούς άλλους δημότες.

Όπως είπε, ο εθελοντισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες στήριξης μιας κοινωνίας κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην Ελλάδα της κρίσης.  Αλλά ταυτοχρόνως, αποτελεί και το καλύτερο μήνυμα, ότι οι πολίτες μπορούν να λειτουργούν υποβοηθητικά στο κοινωνικό κράτος, το οποίο αναγνώρισε ότι χρειάζεται πλήρη αναμόρφωση, ώστε να υπηρετεί όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.  

Η επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Σπερχειάδα και τη Μακρακώμη, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, αναβάλλεται.
Ο κ. Μπακογιάννης θα μεταβεί στην Κύπρο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου και προσωπικού του φίλου Τάσου Μητσόπουλου.
 



ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

H βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για το θάνατο του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Τάσου Μητσόπουλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η  απώλεια του Τάσου Μητσόπουλου είναι μεγάλη για ολόκληρο τον ελληνισμό, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή. Διακρινόταν για το ήθος του, τη μαχητικότητά του και τον πατριωτισμό του. Αγωνίστηκε  με πάθος αλλά και ρεαλισμός για τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού. Για μένα χάθηκε ένας σπουδαίος φίλος, για την Κύπρο ένας οραματιστής πολιτικός. 
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, και ας είναι μικρή παρηγοριά  ότι τόσος πολύς κόσμος σε Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχει στο βαρύ πένθος".

Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης επικοινωνίας: «Παραιτήσου κ. Βουδούρη αφού είσαι εθελοντής πολιτικός από τον παχυλό βουλευτικό σου μισθό»



 Σε δήλωσή της που μας απέστειλε με δελτίο τύπου η αντιπεριφερειάρχης επικοινωνίας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, αναφέρει τα εξής:

"Ο κ. Βουδούρης στέλνει τις τελευταίες ημέρες συγκεχυμένα μηνύματα, προδίδοντας την τελεία σύγχυση στην οποία τελεί. Πότε λέγοντας σε δική του συνέντευξη ο ίδιος ότι είναι «εθελοντής πολιτικός» (εθελοντισμό με 7000 μισθό το μήνα δεν διανοούνται οι πολίτες). Πότε χρησιμοποιώντας τον πρώτο ενικό της μεγαλοπρέπειας και της εγωπάθειας, αναφερόμενος στον εαυτό του με το «Εγώ ο Οδυσσέας», σε χθεσινή του δήλωση. Πότε προσπαθώντας να συγκινήσει με την κοινωνική του δράση, που μπορεί να του χρησίμευσε να φτιάξει προφίλ το 2009, έκτοτε όμως έχει χαράξει ασταθή πολιτική πορεία και με βάση αυτό θα τον αξιολογήσουν οι πολίτες. Πότε μιλώντας για την θέση του Διοικητή του Πεσυ Πελοποννήσου, όπου με κομματικά κριτήρια επί Σημίτη διορίστηκε, χωρίς ασφαλώς να λέει αν σε αυτήν την θέση επέτυχε, διότι στην πραγματικότητα απέτυχε. Πότε τέλος έρποντας στην λάσπη, φανερώνοντας την βαθειά του αδυναμία να μιλήσει έστω και για μια φορά με σοβαρότητα για τα έργα της Πελοποννήσου, τους πολίτες και το μέλλον.
 Η διαχρονική πολιτική απουσία του κ. Βουδούρη από το πλευρό των Μεσσήνιων πολιτών είναι ένα πραγματικό γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. O εκλεκτός του κ. Τσίπρα για την Πελοπόννησο επιμένει στο ρόλο του κομιστή δημοσιευμάτων, αποδεικνύοντας ότι ουδόλως ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια.
 Το κοντέρ δε, της κοινωνικής του προσφοράς μηδένισε με την εκλογή του στην Μεσσηνία το 2009, κοινωνική προσφορά που ο ίδιος δεν διστάζει να ευτελίσει σήμερα, αγνοώντας προφανώς το απολύτως γνωστό, ότι ο πραγματικός ανθρωπιστής δεν προπαγανδίζει το έργο του. Και ως γιατρός και ως πολιτικός δεν εργάζεται εθελοντικά, αλλά πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Σήμερα είναι κι αυτός επαγγελματίας πολιτικός και για την ικανότητα του να παράξει έργο θα αξιολογηθεί. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί να ακούν για δήθεν ενάσκηση λειτουργημάτων και άλλων συναφών. Το ερώτημα είναι μόνο ένα: Υπάρχει έστω και ένα σημείο στην σύντομη, αλλά παράλληλα ατελείωτη περιπλάνηση του «Εγώ, ο Οδυσσέας», από τις κρατικοδίαιτες θέσεις στις περίεργες ΜΚΟ, από το ΠΑΣΟΚ, ως την  ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ,  που να υποδηλώνει ότι έχει σχέδιο για την Πελοπόννησο ή έστω ότι ο στόχος του είναι η Πελοπόννησος; Διότι η περιπλάνηση του φαίνεται να έχει μόνο ένα σταθμό, το νέο του λιμάνι, τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, ο οποίος αναζητά κι εκείνος καινούριες συνιστώσες, αφού δεν υπηρετούν τους συμβιβασμένους σχεδιασμούς του οι υπάρχουσες. "

Επιτυχημένη ομιλία για τις Γενοκτονίες στην Θεσσαλονίκη

Εμφάνιση Λεκάκης-Κουριαννίδης-Γενοκτονίες-2014.JPG 
Αν και ήταν η δεύτερη φορά, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναμίλησε με το ίδιο θέμα, ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com), στην Θεσσαλονίκη, η αίθουσα ήταν και πάλι ασφυκτικά γεμάτη. Την πρώτη φορά μίλησε στην αίθουσα «Αλέξανδρος», τον Ιανουάριο. Προχθές μίλησε στην αίθουσα του πολυχώρου των «Δεσμών των Ελλήνων», στην Τούμπα.
Εμφάνιση Λεκάκης-Γενοκτονίες-2014-κόσμος.JPGΜετά τον σύντομο πρόλογο του Προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου κ. Γιάννη Κουριαννίδη, ο Γιώργος Λεκάκης καταιγιστικός όπως πάντα, μίλησε και ως μέλος της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και των Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών, για τις γενοκτονίες που διεπράχθησαν από τον άνθρωπο, εναντίον του συνανθρώπου του, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Και ενώ την πρώτη γενοκτονία του 20ού αι. την διέπραξαν οι Γερμανοί (εναντίον της Ναμίμπια), σήμερα οι διαπράττεται μια αλλιώτικη ιδιότυπη, αλλά πάντως γενοκτονία, εις βάρος του ελληνικού λαού, κατέληξε ο συγγραφέας. Με στοιχεία που αναφέρονται στα τρία τελευταία του βιβλία, «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»«Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αιώνα» και «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής» (όλα από τις εκδόσεις «Κάδμος»).
Η ομιλία, που συνοδεύθηκε από προβολή εικόνων, όπως το συνηθίζει ο συγγραφέας, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, για περισσότερη από μια ώρα, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις, που κράτησαν άλλο τόσο.
Ανάμεσα στο ακροατήριο διακρίναμε προσωπικότητες της πόλεως της Θεσσαλονίκης, όπως τον ομότιμο καθηγητή Ιατρικής στο ΑΠΘ, Αριστοτέλη Βρίτσιο, τον καθηγητή Μαθηματικών στο ΑΠΘ, Αντώνη Βαρδουλάκη, τον τ. υπουργό και βουλευτή κ. Κώστα Κιλτίδη, κ.ά.

 Αλεξάνδρα Τράγκα

Ο Βενιζέλος άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την ηγεσία

Evangelos-Venizelos
Το οργιώδες παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, έχει ως περίπου βέβαιο… θύμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι το εγχείρημα της “Ελιάς” θα αποτύχει ηχηρά, πιθανότατα χωρίς καν να εκλέξει ευρωβουλευτή στη μάχη του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε μεγάλο βάρος των “ιστορικών αμαρτιών” του Κινήματος, χωρίς να του αναλογεί τόσο βαρύ φορτίο ευθυνών, το αποτέλεσμα ωστόσο είναι ότι στο πρόσωπό του οπτικοποιείται σήμερα ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που καλείται να διαχειριστεί και να ξεπεράσει ο χώρος του παραδοσιακού Κέντρου, αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά, και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης “Μεγάλου Συνασπισμού” Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, αποτελεί τον φυσικό πολιτικό σύμμαχο του Αντώνη Σαμαρά, και την πλέον ουσιαστική σταθερά για την κυβερνητική συνοχή.
Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, στην περίπτωση κατά την οποία μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος οδηγηθεί στην έξοδο, το βέβαιο είναι ότι η κυβερνητική συνοχή θα υποστεί κλωνισμό, και πιθανότατα θα έρθουν πιο κοντά οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.
Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”, ανοίγει την πόρτα της εξόδου, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν τον ενδιαφέρει και δεν τον απασχολεί η προσωπική πολιτική τύχη του.
“Δεν ασχολούμαι με τη “σταδιοδρομία” μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό, θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατεύσει τον εαυτό μου. Επίσης, δεν ασχολούμαι με αυτό που λέγεται “συμβατική πολιτική”. Το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς αλλά και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.

ysterografa.gr

"Μήπως θέλετε να σας κάνει... push-ups ο Σαμαράς;"

Stavros-Papastavrou
Τα “Υστερόγραφα” αποκάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι στον σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά έχει “κλειδώσει” η επιλογή του Σταύρου Παπασταύρου ως νέου Υπουργού Οικονομικών και διαδόχου του Γιάννη Στουρνάρα, στον ανασχηματισμό που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και άλλοτε Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, με σημαντικές επαφές στις Βρυξέλλες, θα αποτελέσει τη φυσική συνέχεια της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά στον τομέα της Οικονομίας, σε μια ωστόσο που θα επιστρέφει πλέον στις αγορές, και θα αφήνει πίσω της την εφιαλτική περίοδο του Μνημονίου.
Ένα περιστατικό μάλιστα που καταγράφει ο “Βηματοδότης” στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής”, είναι ενδεικτικό της προσωπικότητας του Σταύρου Παπασταύρου.
Όπως αναφέρει η έγκυρη στήλη της ναυαρχίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, όταν ο Πολ Τόμσεν απαίτησε με το “καλημέρα” των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, να σταματήσει από την πλευρά της Αθήνας η συζήτηση περί διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Σταύρος Παπασταύρου τον διέκοψε, και του απάντησε με μια ατάκα εξαιρετικά αιχμηρή.
“Τι άλλο θέλετε τέλος πάντων από εμάς, κ. Τόμσεν; Μήπως να ξαπλώσει μπροστά σας ο Πρωθυπουργός και να σας κάνει δέκα… push-ups για να ευχαριστηθείτε; Αν θέλετε να σας κάνουμε όλοι μαζί push-ups, πείτε το. Να αρχίσουμε τώρα, γιατί το πλεόνασμα εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το δώσουμε”, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Παπασταύρου στον Πολ Τόμσεν.
Και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν επανήλθε…

ysterografa.gr

Πρωταγωνιστής ο Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ" στο 1ο Μαθητικό αγώνα Δρόμου στο Ξυλοκάστρο.

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23/3, ο 1ος Μαθητικός αγώνας Δρόμου στο Ξυλοκάστρο. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ"  πρωταγωνίστησε σε όλες τις κατηγορίες. 
Στην κατηγορία Δημοτικών Σχολείων (Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄) στα Κορίτσια κατέκτησε και τις 3 πρώτες θέσεις (1η Σκάζα Αναστασία, 2η Στάικου Ζωή και 3η Σκούρτη Δανάη).
 Στην ίδια κατηγορία στα Αγόρια κατακτήσαμε την 1η θέση με τον Μενούνο Ιωάννη και την 3η με τον Κατσώνη Ανδρέα. 
Στους μαθητές Γυμνασίου επίσης την 1η θέση με τον αθλητή του συλλόγου μας Κουμούση Βλάση και στις μαθήτριες Γυμνασίου την 1η θέση με τη νέα μας αθλήτρια Βαρβέρη Ασημίνα και τη 2η θέση με την Κλώνου Αφροδίτη. 
Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ"Τέλος στους μαθητές Λυκείου ο αθλητής μας Κατωμέρης Δημήτρης κατέλαβε τη 2η θέση. Συγχαρητήρια στους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας για τις μεγάλες τους επιτυχίες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Πολλά μπράβο επίσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για τη διοργάνωση, αλλά και σε όλους τους μαθητές-τριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα…. 
Τέλος συγχαίρουμε τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους, ώστε αυτά να συμμετάσχουν στον όμορφο αυτό αγών
Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ"

Η Β΄ κατηγορία Κορινθίας - Πεντάρα η Δάφνη Εξαμιλίων , Εξάρα η Δάφνη Πουλίτσας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt78M5_Eth-uTaixYLEMRp-TLvOH5OyjC36ECEggrWTYzjlOUHemwy27-IYBDVQSyg7DxNgbkO1qkkSKK92hUMaVrWDPWdrhzSDBvOgH1byDkgTPSxnCnQitOZKTIPJK7qH4e0Ll-mqaQw/s1600/thiella+petrioy+kor+orizontes.bmp

Β1 Κατηγορία 
 23η αγωνιστική 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ   0 - 5
ΑΟ ΡΟΜΑ -ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                              2 - 0
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ                         0 - 2
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.                0 - 2
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ -ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ            0 - 0
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΑΟ ΜΑΨΟΥ                           1 - 0
ΣΟΦΙΚΟ '05 -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.                      3 – 0 α.α.
  
Η βαθμολογία
( Σε 23 αγώνες)

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
62
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
57
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
55
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
53
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
40
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
36
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
31
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
27
ΣΟΦΙΚΟ '05
26
Α.Ο. ΡΟΜΑ
25
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
24
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
17
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
0

Β2 Κατηγορία 
23η αγωνιστική 

ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΤΑΡΣΙΝΑ 97                                2 - 3
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ             3 - 3
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ   6 - 0
 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ          1 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ -ΦΩΚΑΣ                                            1 - 1
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ              1 - 0
Ρεπό ο ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 
Η βαθμολογία
 
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
50
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
46
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
44
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
44
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
35
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
33
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
29
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
27
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
26
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
18
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
16
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
14
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
-6