Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Mε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Καρναβάλι της Πάτρας

http://www.patrastimes.gr/img/pictures/16414b.jpg
Απόλυτα συνυφασμένη με το Καρναβάλι, η Πάτρα ζει όλο το χρόνο στο ρυθμό του. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει του τριημέρου των Αποκριών και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, προχωρεί σε αύξηση των δρομολογίων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας, καθώς και της συχνότητας των δρομολογίων Λεωφορείων μεταξύ Κιάτου - Πάτρας. (Σ.Σ. Την Παρασκευή 28/2/2014 λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας (από ώρα 12:00 έως 15:00), που έχει εξαγγείλει η Π.Ο.Σ θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών).
Το Πατρινό Καρναβάλι, η μεγαλύτερη εκδήλωση καρναβαλιού στην Ελλάδα, μετρά περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, όταν ο τελάλης ανακοινώνει το ξεκίνημα των εορτασμών, και συνεχίζονται με αμείωτο κέφι ως την Καθαρή Δευτέρα. Η Πάτρα γεμίζει χρώμα και διασκέδαση. Οι εκδηλώσεις διαχέονται σε όλη την πόλη και περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κρυμμένο θησαυρό, καρναβάλι των μικρών, θέατρα δρόμου, εκθέσεις και τις φημισμένες μεγάλες παρελάσεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου σημαίνει το τέλος της γιορτής, αλλά και την αρχή της επόμενης. Ο Προαστιακός Πάτρας φροντίζει για την καθημερινή άνετη μετακίνηση των επισκεπτών μέσα στην πόλη, ενώ οι εκδρομείς από την Αθήνα μπορούν με την Προαστιακή Γραμμή Αεροδρόμιο-Κιάτο και στη συνέχεια με τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Κιάτο στην Πάτρα να βρεθούν στην καρδιά του καρναβαλιού.

OΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (ΒΙΝΤΕΟ)




Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού επιμελητήριο Κορίνθου έγινε ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ....

 Μια ομιλία  που πραγματικά εξέπληξε το ακροατήριο. Αποκαλύψεις των αποκαλύψεων που δεν σου άφηναν  περιθώρια για επεξηγήσεις αφού τα έγραφα και τα ντοκουμέντα ήταν η  αλήθεια και τα στοιχεία εκείνα που να μην αμφισβητεί κανείς τα λεγόμενα. Μια απορία μόνο θέλω να εκφράσω μόνο , είμαστε πραγματικά Έλληνες ή θέλουμε να λεγόμαστε ότι είμαστε Έλληνες;

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.... 

 loutrakiblog.gr

Στο προχθεσινό ΔΣ...


 Tου Ανδρέα Απ. Ζάρρου

Τη Δευτέρα 24/2/2014 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Πολλά από αυτά που ειπώθηκαν ήταν ενδιαφέροντα και θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω μερικά.

- Προ ημερησίας διάταξης έθεσα το θέμα του οικοπέδου στο Λουτρό, που προτείνει για "αξιοποίηση" το ΤΑΙΠΕΔ. Θυμηθείτε εδώ 

Ξέροντας εκ των προτέρων την αντίδραση των κ.κ. Κλαδούχου και Σκούρα, πρόσεξα πολύ τη διατύπωση του θέματος και της πρότασής μας, η οποία μιλούσε για κοινή στάση απέναντι στις αυθαίρετες αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες παίρνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας και κάλεσα το ΔΣ να συζητήσει το θέμα. Παρ' όλη την προσοχή μου όμως, αμφότεροι στηλίτευσαν την αντιαναπτυξιακή αντίληψη τού "όχι σε όλα", που μάλιστα κατά τον κ. Σκούρα ευθύνεται σημαντικά για τη σημερινή κατάσταση της χώρας (!!!) και καυτηρίασαν την "αριστερίστικη νοοτροπία" που εμποδίζει την ανάπτυξη  που κομίζει το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός θέματος και οι δύο! Ευτυχώς συμφώνησαν να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ, όπου θα αναπτυξιολογήσουμε με την άνεσή μας. Οψόμεθα...

- Πολύ ενδιαφέρον είχε το θέμα που έφερε η μείζων μειοψηφία και αφορούσε στην οικονομική πλευρά της ανάπλασης του παραλιακού, που έχει γίνει ήδη στην ανατολική πλευρά του Ξυλοκάστρου. Ο κ. Σκούρας παρουσίασε τον τρόπο που το αρχικό κόστος υπερδιπλασιάστηκε στην πορεία και ζήτησε εξηγήσεις και διερεύνηση του θέματος. Εννοείται ότι απάντηση δεν πήρε, αλλά παρ' όλα αυτά ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα της Ανωτάτης Εργολαβικής στο Ελλάντα.

- Στο πλαίσιο αυτής της κουβέντας είχαμε και δύο πολύ ενδιαφέροντα συμβάντα που δείχνουν την ποιότητα των ανθρώπων που διοικούν το δήμο. Αντιγράφω το ρεπορτάζ του Βασίλη Λάλου και το ιστολόγιό του ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

υγκεκριμένα κατά την ώρα που από το βήμα ο Πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών καταστημάτων κ. Λάκης Θεοδοσίου κατήγγειλε ως «παράνομες» ενέργειες του δήμαρχου για το έργο της ανατολικής πλευράς της πόλης του Ξυλοκάστρου, τότε  ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος του έκανε φραστική επίθεση λέγοντάς του   ότι «δεν σε αναγνωρίζω κι απορώ πως σε εξέλεξαν ως πρόεδρο ενώ έχεις οφειλές στον δήμο»!!!
Άμεσα αντέδρασε ο αρχηγός της μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σκούρας και κάλεσε τον δήμαρχο να ανακαλέσει τις ύβρεις εναντίον του προέδρου των καταστημάτων, χωρίς βέβαια να βρει ανταπόκριση.
Όταν πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών καταστημάτων κ.  Άγγελος Μαρίνης,  ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Κολοτούρος  του φώναξε "εσύ δεν είσαι που ενοχλείς στο μαγαζί σου κι έρχεται η αστυνομία και σε γράφει;"
Mε δήλωσή του στα ΜΜΕ ο  κ . Θεοδοσίου ανάφερε ότι η σύζυγος του βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο και έχουν γίνει αγωγές εκατέρωθεν χωρίς να έχουν εκδικαστεί μέχρι σήμερα, κι επομένως δεν υπάρχει οτιδήποτε που να του οφείλετε.... 
Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών καταστημάτων αναφέρει ότι προσωπικά δεν έχει σχέση με όλα αυτά κι επομένως τα κίνητρα ήταν πολιτικά και προσωπικά, "επειδή βρισκόμαστε σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το παράνομο έργο της παραλίας". Ο κ. Θεοδοσίου καταλήγοντας δήλωσε ότι «η πρωτοφανής απώλεια ψυχραιμίας του δήμαρχου , οφείλεται  όπως όλα αυτά δείχνουν ότι ο ίδιος  έχει αντιληφθεί ότι σε λίγο καιρό δεν θα είναι στη θέση αυτή και ξεσπά μεταξύ δικαίων και αδίκων»...

Απίστευτο; Για πολλούς ναι. Για εμάς όχι. Δυστυχώς εμείς τους ξέρουμε και έχουμε περιγράψει αρκετές φορές το επίπεδό τους. Το κακό είναι ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποθρασύνονται...

- Ευχάριστη νότα η παρουσία τριών από τους υποψήφιους ...για υποψήφιοι δήμαρχοι. Ηλίας Ανδρικόπουλος, Φάνης Μπρακούλιας και Βλάσης Τσιώτος πέρασαν από το ΔΣ και μακάρι από την επόμενη φορά να παίρνουν και το λόγο. 


Το επίπεδο του ΔΣ δυστυχώς παραμένει χαμηλό. Πολύ χαμηλό. Ας ευχηθούμε ότι από το Σεπτέμβρη θα είναι αλλιώς...
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Νεο θρίλερ - Στο Αγιον Όρος ο Γιανουκόβιτς; - Ενταση στην Κριμαία - Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλλαν στο κοινοβούλιο

Νεο θρίλερ - Στο Αγιον Όρος ο Γιανουκόβιτς; - Ενταση στην Κριμαία - Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλλαν στο κοινοβούλιο
Η είδηση μεταδίδεται από τα ουκρανικά ΜΜΕ σύμφωνα με την Καθημερινή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο το Κίεβο, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, βρίσκεται στο Αγιον Ορος. Η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος κατάφερε να εγκαταλείψει την Ουκρανία, κατέφυγε στην Αθωνική Πολιτεία.

ΣτΕ: Συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ με οριακή πλειοψηφία

ΣτΕ: Συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ με οριακή πλειοψηφία
 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, με οριακή πλειοψηφία, απέρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η απόφαση με την οποία την 12η Ιουνίου 2013 σταμάτησε η εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), αποφάνθηκαν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα νομιμότητας.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται στην λειτουργία της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης δεν επιβάλλει την υποχρέωση στην Πολιτεία να δημιουργήσει κρατική τηλεόραση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριζε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στα άρθρα 15 και 25 του Συντάγματος.

Αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, δεν θα είναι σε σύντομο διάστημα, λόγω των πολλών μειοψηφιών που έχει.

newsit.gr

Το λογότυπο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη (photo)

Μίκα Ιατρίδη: «Κύριοι, το λιμάνι του Πειραιά δεν σας ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες πολίτες».



Την κατηγορηματική αντίθεση της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από τη συγκυβέρνηση, εξέφρασε η βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

«Κύριοι, το λιμάνι δεν σας ανήκει», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, σημειώνοντας ότι μετά τις θεωρίες που ακούστηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό, θα ήταν καλύτερα να πει το ΤΑΪΠΕΔ, ότι ξεπουλά το λιμάνι, όσο, όσο, για να εξυπηρετήσει το χρέος, όπως ακριβώς προβλέπεται και στο ν. 3986.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι η επιλογή της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών δεν εφαρμόζεται, πλέον, στην Ευρώπη, ενώ με την πολιτική της η συγκυβέρνηση θα χαρίσει σε ιδιώτη το λιμάνι σε εξευτελιστική τιμή, τη στιγμή που τις υποδομές του τις έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός.

«Τα ιδιωτικά μονοπώλια κάνουν καλό μόνο στον εαυτό τους», επεσήμανε η βουλευτής Δωδεκανήσου, φέρνοντας ως παράδειγμα και τις υψηλές τιμές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ σημείωσε ότι η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας με την πολιτική του χωρίζει και δεν ενώνει τη ναυτιλία» κατέληξε η Μίκα Ιατρίδη, προσθέτοντας ότι «κύριοι, δεν θα είστε σε αυτές τις θέσεις για πάντα. Το λιμάνι, όμως, θα είναι».

Επιδρομή Ρομά σε σπίτια στο Παναρίτι

http://www.korinthia.net/p/0129.jpg
Συνελήφθη, χθες (25.2.2014) το μεσημέρι, στο Παναρίτι , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία 29χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκε σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα. Στην κατοχή της 29χρονης, βρέθηκε μέρος των χρημάτων που αφαίρεσε, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Εάν είχαμε τώρα δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ποιός πιστεύετε θα έβγαινε Δήμαρχος;

http://www.philenews.com/data/2013/10/11/isodynamia-nd-syriza-se-nea-dimoskopisi-me-tin-cha-stin-triti-thesi.jpg 
Επειδή υπάρχουν νέα δεδομένα  με τις υποψηφιότητες στο Δήμο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, από σήμερα από την ιστοσελίδα «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ξεκινά μιά νέα  Δημοσκόπηση γιά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου  με την ερώτηση : «Εάν είχαμε τώρα δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ποιός πιστεύετε θα έβγαινε Δήμαρχος;»

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχουν ανακοινώση την υποψηφιότητά τους για τον δημαρχιακό θώκο: 


1)  O  58αρχονος γεωπόνος, Διευθυντής της Γεωργικής Σχολής ΑΧΕΠΑ Βέλου και τ. Αντινομάρχης Κορινθίας, Ηλίας Ανδρικόπουλος που θα ηγηθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης   της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» , καθώς ο άλλοτε και επί χρόνια Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και αρχηγός του Συνδυασμού  Δημήτρης Σκούρας δεν πολιτεύεται. 


2) Ο εκπαιδευτικός Βλάσης Τσιώτος ως υποψήφιος  του Συνδυασμού  "Νέα Δημοτική Κίνηση".


3)  Ο Ανδρέα Ζάρρος ως υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής των δυνάμεων της Συμπολιτείας, κλπ  πολιτών


4)  ο νυν Δήμαρχος  Αντώνης Κλαδούχος δεν έχει ανακοινώση ακόμα την εκ νέου κάθοδό του στις εκλογές , επικεφαλής του Συνδυασμού "Κίνηση Πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης".


5 )  ο Πολιτικος Μηχανικός και t. αντιδήμαρχος Φάνης Μπρακουλιας   που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδιασμό του νυν δημάρχου "Κίνηση Πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης"

6) η Πρωτοβουλία   πολιτώνν Ευρωστίνης   -Ξυλοκάστρου συνδυασμός που προέρχεται από την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης



Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μία εβδομάδα και γίνεται στην άνω δεξιά θέση της ιστοσελίδας μας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "Ποιον θεωρείται τον καταλληλότερο περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο".

Νέα μεγάλη ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκινoύν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί οι περισσότερες υποψηφιότητες και φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου αποφασίσαμε να ρωτήσουμε τους αναγνώστες μας "Ποίον θεωρείται τον καταλληλότερο περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο".

ΨΗΦΙΣΤΕ  ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ
Υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι: ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, , ο βουλευτής  Οδυσσέας Βουδούρης, ο Λάμπρος Μπούκλης της οικολογικής συμπολιτείας του Μοριά, ο Γιάννης Μανώλης, ο Νίκος Γόντικας και ο βουλευτής της Χ. Α. Δημήτρης Κουκούτσης

Ο Ολυμπιακός...τελειώνει τον Μόγιες – Φήμες για “διαζύγιο” με Γιουνάιτεντ

Ο Ολυμπιακός...τελειώνει τον Μόγιες – Φήμες για “διαζύγιο” με Γιουνάιτεντ
 Η ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Ολυμπιακό με 2-0, φέρνει - σύμφωνα με φήμες- τον Ντέιβιντ Μόγιες στην έξοδο από τον πάγκο των πρωταθλητών Αγγλίας.
Οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “κόκκινων” διαβόλων” (συμβόλαιο εξαετούς διάρκειας), ο Μόγιες έχει παρουσιάσει ένα κάκιστο σύνολο, με την πορεία της ομάδας να απέχει... έτη φωτός από αυτή των περασμένων ετών (7η στο πρωτάθλημα και εκτός των υπόλοιπων εγχώριων τίτλων).
 Έτσι, η ήττα από τον Ολυμπιακό με το “καθαρό” 2-0, η οποία δυσκολεύει -αν δεν κάνει σχεδόν αδύνατη- την πρόκριση της Γιουνάιτεντ στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται πως θα τον θέτει εκτός ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από οικονομικά έντυπα, ο βρετανικός σύλλογος που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και υπόκειται στους νόμους του αμερικανικού δικαίου, άρα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους μετόχους για κάθε διοικητική αλλαγή, θα προβεί άμεσα σε ανακοινώσεις για το μέλλον της συνεργασίας του με τον Σκωτσέζο τεχνικό.
 Στο πλαίσιο της φημολογίας που κυκλοφορεί ακούγονται ήδη κι άλλα σενάρια, που θέλουν τους ιθύνοντες τον σύλλογο, να τηλεφωνούν στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να αναλάβει την ομάδα την υπόλοιπη σεζόν, ενώ υπάρχει ακόμα η πιθανότητα ο Φιλ Νέβιλ ή ο Ράιαν Γκιγκς να είναι οι αντικαταστάτες του Μόγιες.
Βέβαια, μέχρι στιγμής όλα βρίσκονται σε επίπεδο φημολογίας και το αν υπάρχει δόση αλήθειας στις πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει άμεσα.

Την ίδια ώρα, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ φαίνεται να έχουν έρθει στο... αμήν και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και να επιθυμούν την απομάκρυνση του από τον πάγκο της ομάδας.
Η Mirror ρώτησε αν ο Σκωτσέζος προπονητής πρέπει να απολυθεί άμεσα και το 62% απαντά “ναι” και το 38% αρνητικά.

newsit.gr

Ο διεθνής Τύπος υποκλίνεται στον Ολυμπιακό

european-press
Αίσθηση προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πρώτο παιχνίδι των “16″ του Champions League.
Mirror: «Ο δανεικός σταρ της Άρσεναλ, Τζόελ Κάμπελ, βρήκε στόχο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που γεύτηκε την ήττα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες και το επιτελείο του έχει ένα βουνό να αναρριχηθεί εάν θέλουν να φτάσουν στους 8 του Champions League».

BBC: «Η Γιουνάιτεντ υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Ολυμπιακό και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της εξόδου από το Champions League».

Sporting Life: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κάνει τα πάντα εάν θέλει να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό».

Daily Mail: «Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του Ντέιβιντ Μόγιες να σώσει κάποια δόξα από την απελπιστική πρώτη του σεζόν καθώς ο Ντομίνγκες και ο δανεικός από την Άρσεναλ Κάμπελ διασφαλίζουν τη νίκη για τους Έλληνες και αφήνουν το Ολντ Τράφορντ στα πρόθυρα ενός ταπεινωτικού αποκλεισμού από το Champions League».

Goal.com: «Ο Ολυμπιακός έβαλε τη Γιουνάιτεντ στα πρόθυρα του αποκλεισμού. Οι Έλληνες φόρτωσαν και άλλη μιζέρια στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες με τη νίκη τους με 2-0 με τα γκολ των Ντομίνγκες και Κάμπελ».

Marca: «H κρίση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπερνάει τα σύνορα. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έδωσε το χτύπημα».

Αs: «O Ολυμπιακός του Μίτσελ δίνει ένα μάθημα στη Μάντσεστερ του Μόγιες».

Gazzetta dello Sport: «Τι πλήγμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νικήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό».

Sport Mediaset: «Μία ελληνική τραγωδία. Η Γιουνάιτεντ στην κόλαση, Χρειάζεται ανατροπή στο Ολντ Τράφορντ».

Mundo Depotivo: «Ταφόπλακα του Μίτσελ στη Γιουνάιτεντ».

Sport.es: «Ο Ολυμπιακός άφησε τη Γιουνάιτεντ σε ένα ναυάγιο».

Reppublica: «Νοκ-άουτ η Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός ονειρεύεται».

Tuttosport: «Xτύπημα του Ολυμπιακού: ηττήθηκε με 2-0 στην Ελλάδα η Μάντσεστερ».

Equipe: «Κρύο ντους για Μάντσεστερ».

France Football: «H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοτείνιασε στον Πειραιά»

Ο Νικήτας στηρίζει Σγουρό. Και… Άρη (στον β΄ γύρο)

Nikitas-Kaklamanis
Υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του Μαϊου τάχθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές να φτάσει στον δεύτερο γύρο, και εκεί να κερδίσει τον Γιώργο Καμίνη, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα που γνώρισε στις εκλογές του 2010, δεν δίστασε ωστόσο να δηλώσει ότι, εφόσον στη δεύτερη Κυριακή περάσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο ίδιος θα ψηφίσει τον συνάδελφό του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
“Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει πει ακόμη κάτι αντίστοιχο”, πρόσθεσε με νόημα ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής μονάχα στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων.
Απ’ την άλλη, ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε με κολακευτικά λόγια για το έργο του Γιάννη Σγουρού, θυμίζοντας την καλή συνεργασία που είχαν σε θέματα Αυτοδιοίκησης.

ysterografa.gr

Συνελήφθη ο Ευάγγελος Βεντούρης για χρέη 1,98 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο


Στη σύλληψη μέλους γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας προχώρησαν σήμερα οι αρχές.
Ο 55χρονος είναι εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας, και οι οφειλές του προς το δημόσιο ανέρχονται στα 1,99 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως δημοσιοποιήθηκε αργότερα, ο συλληφθείς είναι ο εφοπλιστής Ευάγγελος Βεντούρης.
Στη σύλληψη μέλους γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας προχώρησαν σήμερα οι αρχές.
Ο 55χρονος είναι εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας, και οι οφειλές του προς το δημόσιο ανέρχονται στα 1,99 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως δημοσιοποιήθηκε αργότερα, ο συλληφθείς είναι ο εφοπλιστής Ευάγγελος Βεντούρης.

Τα σχέδια Αδαμόπουλου για τη μάχη του β' γύρου στον ΔΣΑ

Giannis-Adamopoulos
Η ευρεία ήττα του Γιάννη Αδαμόπουλου από τον Βασίλη Αλεξανδρή στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ήταν απρόσμενη και ηχηρή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Μεσσήνιος δικηγόρος σκοπεύει να το βάλει κάτω. Όπως άλλωστε απέδειξε και στις προηγούμενες εκλογές, όταν ξεκίνησε ως το απόλυτο αουτσάιντερ, για να φτάσει τελικά στον δεύτερο γύρο και να επικρατήσει οριακά του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βερβεσού, ο Γιάννης Αδαμόπουλος έχει συνηθίσει να δίνει δύσκολες μάχες.
Από χθες, ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του, και επιχειρεί να χαράξει μια στρατηγική ανατροπής ενόψει του δεύτερου γύρου, σε πείσμα των εκτιμήσεων ότι η διψήφια διαφορά που τον χωρίζει από τον Βασίλη Αλεξανδρή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί.
Ο ίδιος, με τη σχετική δήλωση που έκανε, έστειλε το μήνυμα της μάχης ως το τέλος:
“Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους 2600 συναδέλφους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μου έδωσαν εντολή συνέχισης του έργου.
Δίνουμε μια διαρκή θεσμική μάχη χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις γιατί «τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα».
Τις επόμενες μέρες συνεχίζουμε τον αγώνα με αξιοπρέπεια, ακόμη κι αν αυτό μας στοίχισε.
Θα κάνουμε την αναγκαία αυτοκριτική μας, αλλά θα αντιπαρατεθούμε και προγραμματικά.
Πρόγραμμα δεν είναι η πλήρης άρνηση και η απλή επαγγελία της αλλαγής, είναι η πρόταση και η εφαρμογή λύσεων μέσα σε μια ορισμένη δυσμενή πραγματικότητα”, σημείωσε με νόημα ο Γιάννης Αδαμόπουλος.

ysterografa.gr

Ο Κουμουτσάκος υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τη ΝΔ

Giorgos-Koumoutsakos
Στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε έτσι λύση στο αδιέξοδο που διαμορφωνόταν για τη “γαλάζια” παράταξη στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την ώρα που αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν ταχθεί υπέρ της στήριξης του νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος διετέλεσε την τελευταία πενταετία ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο παρελθόν ήταν εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Σημίτης επιστρέφει... μέσω Σταύρου Θεοδωράκη

Stavros-Theodorakis

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στον απόηχο του “διαζυγίου” ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την “Πρωτοβουλία των 58″, που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και διαμορφώνει δυσοίωνες προοπτικές για το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ του Συγκροτήματος Λαμπράκη, ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης προχωρεί στην ίδρυση πολιτικής κίνησης που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές, και θα ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με μακρά διαδρομή στον χώρο του Τύπου, κυρίως στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδίκτυο, με το site protagon.gr, κάνει το επόμενο βήμα τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολιτική αδυναμία, επιχειρώντας να διεκδικήσει μερίδιο και ρόλο στις εξελίξεις που έρχονται.
Στα πολιτικά παρασκήνια πάντως, συζητείται με νόημα η καλή σχέση που διαχρονικά είχαν ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Κώστα Σημίτη, από τα χρόνια του “εκσυγχρονισμού” μέχρι και σήμερα.
“Τη δημιουργία πολιτικής κίνησης θα ανακοινώσει (στις 15.00) ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποιος εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία”, έγραψε χαρακτηριστικά το protagon.

ysterografa.gr

Οι "58" και τα σενάρια... συνωμοσίας για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Giorgos-Papandreou-Kostas-SimitisΤο απρόσμενο όσο και πρωτοφανές άδειασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου από την “Πρωτοβουλία των 58″, που ουσιαστικά αφήνει το ΠΑΣΟΚ μόνο με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Ηλία Μόσιαλο μπροστά στην κρισιμότερη μάχη της πολιτικής διαδρομής του, έχει πυροδοτήσει από χθες φήμες και σενάρια… συνωμοσίας. Για το τι κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, τι την προκάλεσε και πού αποσκοπεί.
Το βέβαιο είναι ότι χωρίς την “αύρα” των “58″, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι που θα συμπαραταχθούν μαζί του στις ευρωεκλογές, απειλούνται πλέον ευθέως με το να μην καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή στην αναμέτρηση του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αν συμβεί αυτό, είναι δεδομένο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αντιμετωπίσει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα. Που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας του, καθώς πέρα από το αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ εκλογικό αποτέλεσμα, ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να απολογείται για την τακτική που ακολούθησε στις διαπραγματεύσεις και τις ζυμώσεις με τους “58″, και δεν οδήγησαν στο ευκταίο αποτέλεσμα.
Από αυτή τη διαπίστωση ξεκινούν και οι “θεωρίες συνωμοσίας”. Στην πλατιά ανθρωπογεωγραφία τους, οι “58″ είχαν ως πολιτικό σημείο αναφοράς τον Κώστα Σημίτη και το κίνημα του “εκσυγχρονισμού”, το οποίο κυριάρχησε στο ΠΑΣΟΚ για οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 1996 μέχρι το 2004, ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα να επηρεάζει καταστάσεις.
Απ’ την άλλη, το διαζύγιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός, που μέχρι και σήμερα θεωρεί ότι η ανατροπή του από την εξουσία το 2011, είχε εσωκομματική συνιστώσα την “ομάδα Βενιζέλου”, δήλωσε πολύ πρόσφατα “παρών” για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης. Και έστειλε μήνυμα στη σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.
Το ερώτημα λοιπόν από την απάντηση στο οποίο θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας, είναι κατά πόσο ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, και ο άνθρωπος που διαδέχτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος, βρίσκονται σε “κοινή γραμμή”. Ή, ακόμη περισσότερο, σε “εγκάρδια συνεννόηση”.
Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι στη διαδρομή των ετών, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης είχαν σφοδρές συγκρούσεις και αμοιβαία… απόσταση ο ένας από τον άλλο. Το ίδιο παρελθόν ωστόσο μας λέει ακόμη ότι σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για το ΠΑΣΟΚ, οι δυο τους… τα βρήκαν.

ysterografa.gr

«Μπλόκο» της Τρόικας για τους συμβασιούχους – αναζητούνται άλλες πηγές απολύσεων

Νέο πονοκέφαλο δημιουργεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και γενικότερα  την κυβέρνηση η επιμονή της τρόικας να μην τους προσμετρά στις απολύσεις. Η βεβαιότητα που εξέφραζαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του ότι θα γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης δεν φαίνεται να γίνεται δεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας, με αποτέλεσμα η νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις να πέφτει στο «κενό». Δηλαδή, οι 1650 που ήδη έχουν απολυθεί καθώς απορρίφθηκαν οι προσφυγές τους δεν πρόκειται να γεμίσουν τη «δεξαμένη» των 15.000 απολύσεων και ειδικά των 11.000 του 2014, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με όσους από τους υπόλοιπους περίπου 2.500 αναμένουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση αναζητά, πλέον, άλλες πηγές για τις απολύσεις του 2014, με τους 12.500 «διαθέσιμους» του 2013, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Μητσοτάκης: Εφικτός ο στόχος των 15.000 απολύσεων – «δεξαμενή» η διαθεσιμότητα (βίντεο)

 
Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δέσμευση της για 15.000 απολύσεις, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί άλλη κινητικότητα – διαθεσιμότητα από το 2015 που να συνοδεύεται με απολύσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ήταν λάθος η σύνδεση της κινητικότητας με τις απολύσεις καθώς αποτελεί ένα μέτρο που το χρειάζεται το δημόσιο προκειμένου να ενισχυθούν φορείς και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό.
Για τις ίδιες τις απολύσεις πάντως είπε: «Αθροιστικά το 2013 – 2014 έχουν απολυθεί 3.500 υπάλληλοι, από την ΕΡΤ και υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα. Θα τιμήσουμε τη δέσμευση για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων. Έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των 20.000 υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Τώρα θα προκηρύξει το ΕΣΥ θέσεις γιατρών που πραγματικά του χρειάζονται» διευκρινίζοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα δεν θα απορροφηθούν στο δημόσιο.
Ειδικά για τον ΕΟΠΥΥ συμπλήρωσε: «7.900 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τους γιατρούς που θα απολυθούν θα τους αντικαταστήσει με επικουρικούς. Τώρα θα μπορεί το ΕΣΥ να προκυρήξει νέες θέσεις γιατρών που του είναι απαραίτητες.»
«To μνημόνιο τελείωνει»
Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η ουσία της υπόθεσης είναι ότι είμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης ενός έλεγχου και εφόσον κλείσει, η χώρα δεν θα χρειαστεί καινούργιο μνημόνιο όπως το ξέραμε. Το τέλος του μνημονίου πλησιάζει… Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα θα πάψει να έχει κάποιες δεσμεύσεις στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά εκ των πραγμάτων ο κύκλος των ασφυκτικών επιθεωρήσεων πλησιάζει προς το τέλος του όταν ανοίξει η συζήτηση για το χρέος με το που θα πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Εάν πάμε καλά, η χώρα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο» κι έκανε λόγο για ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές στο β’ εξάμηνο του 2014, παρότι υπάρχουν ακόμη πολλά τεχνικά ζητήματα.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ



Εμφάνιση DSC_0736.JPG

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, στα πλαίσια της συστηματικής του πολιτικής για την τουριστική προβολή και ανάδειξη του Νομού μας, υποδέχτηκε στην  Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Χατζόπουλο Χριστόφορο και Μανάλη Κατερίνα αντίστοιχα, με ειδικό αντικείμενο συνεργασίας την ενίσχυση των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Κορινθία και ευρύτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη Γαλλία.

Εμφάνιση mix.jpgΣτα πλαίσια της συνάντησης αυτής, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων που δραστηριοποιούνται καθ΄ ολοκληρία,  ή κατά μεγάλο μέρος στον τουρισμό από τη Γαλλία, όπως τα Es Tours Hellas, Tour Greece_Look Voyage, Yalos Tours, Vacances Helliades en Greece, Hellenic Tours, Meeting Point, κ.ά. Παραβρέθηκαν ακόμη, ο κ. Δ. Σουφρίλας από το Επιμελητήριο Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου (LTO), κ. Σ. Καραβούλης, οι κύριοι Σ. Κεφάλας και Δ. Βλάσης από τον ίδιο Οργανισμό, η κα. Σιαγανά από το Σύλλογο Ξενοδόχων Λουτρακίου, η κα. Μαυρομάτη και ο κ. Πάτκας από το Σύλλογο Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου, ο κκ Γκατζιούφας και Κριτσινιώτης ως εκπρόσωποι επιχειρήσεων τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, η κα. Ασλανίδου από το Club Hotel Casino Loutraki, η κα. Φιλιππίδη από το ξενοδοχείο Theoxenia, ο κ. Ρούσσης από το Isthmia Prime Hotel, ο κ. Μπάκος από το Hotel Bakos, ο κ. Δρίτσας από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Aiolos Apartments, o κ. Ταπιτζόγλου από το Loutraki Hotel και ο κ. Λεωνίδης από το Ηotel Alkyon Resort & SPA.

Εμφάνιση DSC_0737.JPGΚατά τη διάρκεια της συνάντησης όλες οι  τοποθετήσεις συνέκλιναν στην προώθηση των τουριστικών – εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κορινθίας και της Περιφέρειάς μας με φιλικές Γαλλικές περιοχές προς την Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση της ροής των Γάλλων τουριστών στην Περιφέρειά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός «πακέτου» αναβαθμισμένων υπηρεσιών που θα λαμβάνει υπόψη του τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις, αλλά και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του Νομού μας, τόσο στον τομέα του μαζικού τουρισμού, όσο και σε κατευθύνσεις θεματικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, ο κ. Χατζόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως όσες Περιφέρειες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα της συνεργασίας με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, έχουν αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση των Γάλλων επισκεπτών στις περιοχές τους, ενώ η κα. Μανάλη, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε συνέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και να συνδυάζουν τον διατροφικό πλούτο, την ιστορία και τη διαμονή στο Νομό.
Εμφάνιση DSC_0756.JPG 
Τέλος, ο κ. Δέδες τόνισε ότι οι υπηρεσίες, που είναι διατεθειμένα να προσφέρουν τα στελέχη του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, είναι πολύτιμες για την ενδυνάμωση της τουριστικής κι εμπορικής προβολής της Περιφέρειάς μας και της Κορινθίας με την παραδοσιακά φιλική χώρα της Γαλλίας και κλείνοντας κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε μια δεύτερη γόνιμη κι εποικοδομητική συνεργασία στην οποία θα συμμετέχουν και οι επιχειρηματίες του Νομού, με εξειδικευμένο και πιο λεπτομερές πλαίσιο συνεργασίας, κάτι που έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο παράγοντας “ηλικία” της πολιτικής ελίτ για την έξοδο της χώρας από την κρίση


Γράφει η Νίκη Καλτσόγια-Τουρναβίτη
Ομότιμη Καθηγήτρια

Όλες οι ανατροπές τις οποίες βιώνουμε σήμερα σαν κοινωνία και σαν πολίτες  σε όλους τους τομείς της ζωής μας, μας οδηγούν κυριολεκτικά σε απόγνωση. Ο μεγαλύτερη αντίδρασή μας στρέφεται κατά της «διεφθαρμένης»,  όπως γενικά  χαρακτηρίζεται πολιτικής ηγεσίας του τόπου, η οποία συμπαρασύρει και την  πίστη μας στο Σύνταγμα, το μέγιστο αυτό θεμέλιο  του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η όλη αυτή κατάσταση καταλήγει στην αναζήτηση διεξόδων, πολλές φορές εκτός κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας.

Δώστε στην τρόικα μαθήματα εθνικής υπερηφάνειας

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Στρώστε χαλιά, κύριοι της εξουσίας! Η Τρόικα (αν και φορτωμένη με λάθη ) μας… συγχώρησε και έδωσε το «Ο.Κ.» στους τρείς «μουγγούς» τζιτζιφιόγκους της  να επιστρέψουν στην Αθήνα! Λυγίστε λοιπόν όσο γίνεται τη ράχη σας!  Καλοπιάστε τους όσο επιτρέπει η εθνική σας περηφάνια,  ώστε να πουν το  ΝΑΙ  για αυτήν την αναθεματισμένη  έσχατη «δόση» της εθνικής υποτέλειας!...

Και, για σιγουριά, φουσκώστε όσο γίνεται το «πρωτογενές πλεόνασμα», προβάλετε το θετικό ισοζύγιο συναλλαγών, αλλά κουκουλώστε εκείνες τις απίστευτες απάτες  με τις 3.000 «Μ.Κ.Ο.» και με το  τερατώδες  λαθρεμπόριο καυσίμων!  Προσευχηθείτε δε στο Θεό που πιστεύετε, μην αναβλύσουν αυτή την εβδομάδα νέες βρωμιές, αφού, «όποια πέτρα και αν σηκώσεις βρωμερά  σκουλήκια θα ξεπηδήσουν»!..