Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οριακή διαφορά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Πρωτιά με οριακή διαφορά 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.
Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.
Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.



Εξαφανίστηκε 33χρονος από το Λέχαιο Κορινθίας

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση του Δημήτρη Τσαούση 33 χρόνων, από το Λέχαιο Κορινθίας.  
Ο νεαρός αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου, από την Κόρινθο όπου έφτασε από το χωριό του με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Έχει ύψος περίπου 1.77 και χαρακτηριστικά τατουάζ στο σώμα του. Η οικογένεια παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τον Δημήτρη, να επικοινωνήσει στην αστυνομία. (100)

korinthostv

Μια καρδια που αποψε ξενυχτά | Χρηστος Χιωνης



Xristos Hionis | Mia kardia pou apopse ksenixta (Skopia) |Promo 2012
Μουσικη-Στιχοι: Χρηστος Χιωνης

O  Χρήστος Χιώνης έχει καταγωγή από το Δερβένι

Υποψήφιος και επίσημα για το δήμο της Αθήνας ο Κασιδιάρης με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»



 Και επίσημα οι υπόδικοι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος θα διεκδικήσουν την εκλογή τους ο πρώτος στο δήμο Αθηναίων και ο δεύτερος στην περιφέρεια Αττικής με τη Χρυσή Αυγή.
Το απόγευμα του Σαββάτου, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάχες Κεντρικού Τομέα, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Βορείου Τομέα και Δυτικού Τομέα .
Η απόφαση ήταν γνωστή εδώ και καιρό και σήμερα απλώς επιβεβαιώθηκε και τυπικά και ο μεν Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» και ο Ηλίας Παναγιώταρος υποψήφιος Περιφερειάρχης με την κίνηση «Ελληνική Αυγή για την Αττική» και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάχες  Κεντρικού Τομέα, Παύλος Κτιστάκης, Δυτικής Αττικής Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Ανατολικής Αττικής Ευγενία Χρήστου, Βορείου Τομέα Ανδρέας Φωτόπουλος και  Δυτικού Τομέα Ευάγγελος Μπαρμπούρης
«Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και μέσα από τη φυλακή» είπε στην ομιλία του ο Ηλίας Κασιδιάρης, που εκτίμησε πως θα νικήσει. «Θα έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας να εκλέγεται μέσα από τη φυλακή», είπε.

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η Ελένη Ζαρούλια, η οποία διάβασε και μήνυμα του φυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Απογοητευμένος ο ΓΑΠ από τους συμπέθερους

Andreas-Papandreou
Απογοητευμένος από την συνάντηση με τους συμπέθερους, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου…

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αρκετά προβληματισμένος από την τροπή που παίρνει όλη η διαδικασία του αρραβώνα του γιου του Αντρίκου με την Πωλίνα Πατραμάνη, ο οποίος θα γίνει σήμερα στις 21.00 στην ταβέρνα «Σοκάκι» στη Χερσόνησο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έφθασε στο Ηράκλειο προκειμένου να παρευρεθεί στους αρραβώνες του γιού του. Η μητέρα της Πωλίνας Πατραμάνη, αλλά και ο πατριός της, ο οποίος δείχνει αρκετά εξοικειωμένος με τη δημοσιότητα και τα Μέσα, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς η κόρη τους Πωλίνα θα γίνει μια «πριγκίπισσα» της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Δεν θέλησαν όμως να μοιραστούν την χαρά τους με την κλειστή κοινωνία της Χερσονήσου, καθώς τα σχόλια για την οικογένεια, αλλά και για την πορεία ως τον αρραβώνα φουντώνουν μέρα με την ημέρα.
Το πρόσωπο του πατέρα, Γιώργου Παπανδρέου, σε μια πληγωμένη από το ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές του περιοχή, αποτελεί ένα σημείο αρνητικής αναφοράς που κάνει την οικογένεια να είναι αρκετά...
 Περισότερα: arouraios.gr

Το γυάλινο σπίτι – φρούριο που δεν παθαίνει τίποτα: Αντιστέκεται ακόμη και σε τσουνάμι

Το γυάλινο σπίτι – φρούριο που δεν παθαίνει τίποτα: Αντιστέκεται ακόμη και σε τσουνάμι

Το όνομα του σπιτιού μαρτυρά και τη δύναμη που κρύβει. Το Tsunami House βρίσκεται στο νησί Camano στην Ουάσινγκτον, μία περιοχή όπου έχει πληγεί από παλιρροϊκά κύματα. Πρόκειται για μία δημιουργία της Designs Northwest Architects και είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στα χειρότερα στοιχεία της φύσης: δυνατούς ανέμους, καταιγίδες, ακόμη και… τσουνάμι!
Πρόκειται για ένα διώροφο παραλιακό οίκημα το οποίο στηρίζεται πάνω σε στύλους 1,5 μέτρου και έχει κατασκευαστεί από χάλυβα και γυαλί.
Σύμφωνα με την Daily Mail, το ισόγειο, που ονομάζεται «δωμάτιο πλημμύρας», είναι ένας χρηστικός χώρος, με τοίχους οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να καταρρέουν, στην περίπτωση ενός παλιρροϊκού κύματος, αφήνοντας άθικτους τους χώρους του επάνω ορόφου. Στο χώρο αυτό τα λιγοστά αντικείμενα και έπιπλα είναι αδιάβροχα προκειμένου να «αντέξουν» στην περίπτωση πλημμύρας. Το σπίτι έχει πολλά γυάλινα παράθυρα για να αφήσουν το νερό να μπει στο εσωτερικό, χωρίς να ασκηθεί πίεση στους πυλώνες.
Ωστόσο, ο κύριος χώρος εστίασης βρίσκεται στο δεύτερο όροφο. Συμπεριλαμβάνει ένα μπάνιο, σαλοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, και δώμα στη σοφίτα, με πρόσβαση μέσω μιας σκάλας. Η σχεδίαση είναι βιομηχανική, ιδιαίτερα χαμηλής συντήρησης, από τσιμέντο και γυαλί.

Περισσότερα:  techit.gr

Δέκα νεκροί από το κρύο στην Πολωνία!

poland
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 36 ωρών στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους -22° Κελσίου κατά τόπους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στη χώρα.
«Η σορός μιας γυναίκας 40 ετών ανακαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ένα σοκάκι σε μικρή απόσταση από το σπίτι της στο Χόρινιετς-Ζντρούι, μια μικρή πόλη στα νοτιοανατολικά της χώρας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπάρτος Βιλκ.
«Κατά τις πρώτες πληροφορίες, πιθανόν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και απεβίωσε από υποθερμία», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η σορός ενός άστεγου, ηλικίας 54 ετών, βρέθηκε σε μια παράγκα που είχε καταλάβει σε ένα άδειο οικόπεδο στη Σέμισλ (νοτιοανατολικά) και αυτή ενός άνδρα 50 ετών στον δρόμο κοντά σε ένα μπαρ στη Ντεμπίτσα. Οι δύο άνδρες πέθαναν από υποθερμία», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Αυτόν τον χειμώνα το κύμα ψύχους έφτασε με καθυστέρηση αλλά απότομα στην Πολωνία, όπου ως τώρα οι θερμοκρασίες χαρακτηρίζονταν πολύ ήπιες για την εποχή.
Ένα κύμα ψύχους πλήττει τη χώρα από την Τετάρτη. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα ανατολικά της χώρας, ιδίως στη Βοντάβα, όπου έπεσαν στους -22° και ακόμη και στους -24° Κελσίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Νιέμετς, στέλεχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Πολωνίας.
Τον περασμένο χειμώνα είχαν χάσει τη ζωή τους από υποθερμία στην Πολωνία περίπου 200 άνθρωποι, ενώ από την 1η Νοεμβρίου του 2013 ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας ανέρχεται σε 36 νεκρούς, σύμφωνα με την πολωνική αστυνομία.

ysterografa.gr

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μέριλαντ – Τρεις νεκροί

mall
Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ σκόρπισαν το θάνατο, το Σάββατο.
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως δράστης, σκοτώθηκαν από τα πυρά στο εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται σε μια μεγάλη συνοικία βόρεια της Ουάσινγκτον, της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.
Υπάρχουν «τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι» από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Mall in Columbia, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στη Βαλτιμόρη (Μέριλαντ, ανατολικές ΗΠΑ), ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία της κομητείας Χάουαρντ του Μέριλαντ.
Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ο ύποπτος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης είναι ανάμεσα στους νεκρούς και ότι η σορός του βρέθηκε να κείτεται «κοντά σε ένα όπλο και πυρομαχικά», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Δεν ανέφερε τίποτε για την ταυτότητα των νεκρών ή το κίνητρο της επίθεσης.
Το εμπορικό κέντρο αυτό, όπου συχνάζουν πολλές οικογένειες τα σαββατοκύριακα λόγω των 200 καταστημάτων τα οποία στεγάζει και τους χώρους παιχνιδιού που διαθέτει, περικυκλώθηκε από την αστυνομία.


Μια αφίσα… γεμάτη προσδοκίες για την ταινία “50 Αποχρώσεις του Γκρι”

50-Shades-of-Grey
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το 2015 δεν θα είναι… συνηθισμένη, καθώς την 14η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους είναι προγραμματισμένο να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το… μυθιστόρημα του μαζοχισμού.
Η ταινία “50 Αποχρώσεις του Γκρι”, ή αλλιώς “50 Shades of Grey”, όπως είναι ο αγγλικός τίτλος, βρίσκεται στη φάση των γυρισμάτων, και το περιοδικό “Empire”, εξασφάλισε μια από τις πρώτες αφίσες που θα κυκλοφορήσουν.
“Ο κ. Γκρέι θα σας δει τώρα”, αναφέρει ο… υποσχόμενος τίτλος. Και σύμφωνα με το μυθιστόρημα ακολουθεί ην παράφορη σχέση με την Anastasia Steele.

ysterografa.gr

Κικίλιας: Είμαι βουλευτής και από αυτή τη θέση θα συνεχίσω

Vassilis-Kikilias
Μια οριστική και ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε στην Περιφέρεια Αττικής είτε στον δήμο Αθηναίων, όπως ανέφεραν οι σχετικές φήμες το προηγούμενο διάστημα, έδωσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twiiter, ως απόσπασμα συνέντευξής του στο koolnews.
“Το ενδιαφέρον μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπερβαίνει οφίτσια & καρέκλες. Πλέον όμως είμαι βουλευτής από αυτή τη θέση θα συνεχίσω”, σημείωσε με νόημα ο Βασίλης Κικίλιας.

Δένδιας: Επιβάλλονται οι θεσμικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα

dendias-nikos
Για σημαντικά προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα και την απειλή που δημιουργούν για το σύστημα ασφάλειας, κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσυπογράφοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ένα σαθρό σύστημα. Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές κάνοντας λόγο για «ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες».
Σύμφωνα με τον υπουργό έχει δρομολογηθεί η λειτουργία της φυλακής υψίστης ασφάλειας στον Δομοκό, την εξωτερική φρούρηση της οποίας θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, όπως και τον έλεγχο των πυλών εισόδου- εξόδου, ενώ επισημαίνει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την επιστροφή στο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε πριν τον νόμο Καστανίδη, για τη αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ο κ. Δένδιας αφήνει αιχμές για περιπτώσεις όπου, άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης» όπως χαρακτηριστικά τονίζει, όμως σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί στη χώρα μας, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τονίζει, ακόμη, πως η ΕΛΑΣ λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ σε ερώτηση για το αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, επισημαίνει πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται». Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, δηλώνει πως θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».

ysterografa.gr

Ο Ολάντ ανακοίνωσε τον χωρισμό του με την Τριερβελέρ!

Francois-Hollande-et-Valerie-Trierweiler-fin-du-suspense-sur-leur-couple-ce-week-end_portrait_w674
Twitter@EmOikonomidis
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε επίσημα, με αποκλειστική του συνέντευξη στο AFP ότι χωρίζει με τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της σχέσης που φέρεται ότι διατηρεί με μία ηθοποιό.
Στην αποκάλυψη ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να χωρίσει με τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, και θα ανακοινώσει τη σχετική επιλογή του ακόμη και εντός της ημέρας, προχώρησε το πρωί το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το Reuters, τα Ηλύσια Πεδία αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση, σε μια προσπάθεια να βγει ο Φρανσουά Ολάντ από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε λόγω των αποκαλύψεων για τον δεσμό του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, και ενώ οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να τον περιγράφουν ως τον χειρότερο Πρόεδρο όλων των εποχών για τη Γαλλία.
Η Βαλερί Τριερβελέρ είναι σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ τα τελευταία χρόνια, μετά τη διακοπή της σχέσης του Γάλλου Προέδρου με τη Σεγκολέν Ρουγιάλ, μητέρα των παιδιών του, εκτός γάμου.
Το μεσημέρι εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων διέψευσε τη σχετική πληροφορία, ότι επίκειται ανακοίνωση για τον χωρισμό του Φρανσουά Ολάντ και της Βαλερί Τριερβελέρ.
Ωστόσο, λίγο αργότερα το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε την είδηση, με τον Γάλλο πρόεδρο να επιβεβαιώνει στο AFP πως η απόφασή του να χωρίσει με την Τριερβελέρ είναι οριστική!
Γνωστοποιώ ότι έβαλα τέλος στην κοινή ζωή που μοιραζόμουν με τη Βαλερί Τριερβελέρ”, τόνισε συγκεκριμένα ο Ολάντ.
Ακόμη διευκρίνισε ότι έκανε την ανακοίνωση, μέσω του γαλλικού πρακτορείου, ως ιδιώτης και όχι ως Πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς θεωρεί ότι είναι προσωπικό ζήτημα.

ysterografa.gr

Γιώργος: Διεξάγεται διάλογος κωφών για το θέμα των μεταναστών

Greek government  announced a second round of austerity measuresΔιάλογος κωφών, στον οποίο κυριαρχούν οι υπεκφυγές, διεξάγεται στην Ευρώπη μεταξύ βόρειων και νότιων χωρών, για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, τονίζει σε δήλωσή του, με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Όπως τονίζει ο κ. Παπανδρέου:
«Πρώτα απ’ όλα στην ΕΕ, όπου ο ευρωπαϊκός βορράς ζητά αυξημένη προστασία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ο νότος ζητά καταμερισμό των βαρών, χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον. Ένας διάλογος κωφών, στο πλαίσιο του οποίου καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης ενώ χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Το δε δίλημμα “ανοιχτά ή κλειστά σύνορα”, αποτελεί άλλη μια υπεκφυγή. Δίνει την εντύπωση ότι μπορούμε να χτίσουμε τείχη και εάν κλειστούμε σε αυτά όλα θα είναι λυμένα».
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκη αντίδραση, αλλα χρειάζεται και αντίδραση της Ελλάδας, η οποία, όπως αναφέρει, δεν χαρακτηρίζεται από «τα επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα».
Ζητεί διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης του Φαρμακονησίου και εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Προσθέτει ότι, η Ελλάδα, ως προεδρία, οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της ΕΕ, για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης, «αντί να επαναπαύεται στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας».

ysterografa.gr

Ανδρέας Παπαμιμίκος: "Oι πολίτες θέλουν αυτοδιοικητική και όχι κομματική, καιροσκοπική ατζέντα"



Andreas-Papamimikos
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες για την απόπειρα κομματικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο  κ. Τσίπρας παραμένει κολλημένος στο χθες και σε αναχρονιστικές τακτικές. Ουσιαστικά προσπαθεί να χειραγωγήσει την  τοπική Αυτοδιοίκηση να υποβαθμίσει το θεσμό, νομίζοντας ότι θα εξυπηρετήσει καθαρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν θα τα καταφέρει όμως γιατί οι πολίτες θέλουν αυτοδιοικητική και όχι κομματική, καιροσκοπική ατζέντα. Εμείς αυτό το έχουμε πει εδώ και καιρό και σε αυτό θα επιμείνουμε».

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Κούπα

koupa
Συνελήφθη  στην Αλβανία ο καταζητούμενος κακοποιός Ιλίρ Κούπα, ο οποίος είχε αποδράσει μαζί με άλλους 10 ομοεθνείς του στις 22 Μαρτίου του 2013 από τις φυλακές Τρικάλων.
Για τον  κακοποιό είχε βγει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί σωρεία ποινικών διώξεων των Εισαγγελικών Αρχών της χώρας μας για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα.

ysterografa.gr

Αλλαγή… φρουράς στις Βρυξέλλες για την “Καθημερινή”

kathimerini
Η Ελένη Βαρβιτσιώτη είναι η νέα ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Καθημερινή» στις Βρυξέλλες.
Η αδερφή του υπουργού Ναυτιλίας, Ελένη Βαρβιτσιώτη, με προϋπηρεσία στους «Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελά, βρίσκεται ήδη στην… καρδιά της Ευρώπης και θα καλύπτει τις εξελίξεις, οι οποίες, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, έχουν έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.
Η Ελένη Βαρβιτσιώτη μετακόμισε στις Βρυξέλλες, μετά την αποχώρηση του δημοσιογράφου, Νίκου Χρυσολωρά, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου Αθηνών, στον ειδησεογραφικό οργανισμό, Bloomberg.

Μοίρασαν βαθμούς και γκολ στο Λέχαιο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV1dC5tz6gK0KKv7kg4HfK3WSDi1XpSy5fijt2bHa1pHtzwTpRQ6c7hnyeD9XJuDzIK5MGkq5AeNUjmXS4Gh0ZyrCQXyk44yWsahs4qzCbQucHkUyhEl71aEE1f363JsV3KX-Xt00bmUTn/s1600/voxaiko_1.jpgΜε τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής συνεχίζεται ,το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα των ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας. Στην αυλαία της αγωνιστικής σήμερα στο Λέχαιο  για το πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας ο τοπικός ΑΟ Λεχαίου και ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών σε ένα αρκετά ενδιαφέροντα αγώνα αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2 - 2.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή.
Στη Β1 κατηγορία η πρωτοπόρος Περαχώρα φιλοξενεί στην έδρα της, τον Ποσειδώνα Κυραβρύσης, την στιγμή που στο Αγιονόρι παίρνει άκοπα στα "χαρτιά" τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Κορίνθου. Στα Εξαμίλια ο τυπικά γηπεδούχος Άγιος Γεώργιος αντιμετωπίζει την τυπικά φιλοξενούμενη τοπική Δάφνη. Στο Συνοικισμό ο Αστέρας Κορίνθου υποδέχεται τον ΑΟ Μαψού, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" των Ίσθμιων, ο ΑΣ Λουτρακίου μάχεται τον Άρη Κορίνθου. Στα Εξαμίλια ο ΑΟ Ρομά αντιμετωπίζει τον Άγιο Ιωάννη, ενώ στο Σοφικό η τοπική ομάδα φλοξενει τον Αίαντα Κορίνθου
Στη Β2 κατηγορία, την Κυριακή, τα πρωτοπόρα Ταρσινά φιλοξενούνται στο Βραχάτι από τον Άρη Βοχαϊκου, ενώ στο Πετρί ο Απέσσας μάχεται με τον Παμφενεατικό. Στην Πουλίτσα η τοπική Δάφνη αντιμετωπίζει τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου, ενώ στη Λυκοποριά ο ΑΟΛ υποδέχεται την Θύελλα Λεοντίου. Στο στυμφαλικό ντέρμπι στη Λαύκα η τοπική ομαδα αγωνίζεται με τον ΑΟ Ασπροκάμπου, ενώ τέλος πεπό έχει η ομάδα του Κουταλά.


Β1 Κατηγορία
16η αγωνιστική
 ΣΟΦΙΚΟ '05- ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 ΑΟ ΡΟΜΑ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΟ ΜΑΨΟΥ
 ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3 - 0 α.α.

Β2 Κατηγορία
16η αγωνιστική
 25.1.14
 ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ       2 - 2
26.1.14
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
Ρεπό ο  ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ

Ο Πανευρωστινιακός πέρασε με 4 - 2 από την Αρχαία Κόρινθο

Με τρεις αναμετρήσεις άνοιξε σήμερα Σάββατο η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας.
Στον Συνοικισμό, η Κόρινθος '06 νίκησε με το ευρύ 4 - 0 τον Σολωμό, στην Αρχαία Κόρινθο, ο  Πανευρωστινιακός επικράτησε με 2 - 4 επί του τοπικού Άρη, ενώ στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου  με τον Αετό Αγγελοκάστρου ανεδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2 - 2.
Στο κυριακάτικο πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι για την παραμονή στην Ξυλοκέριζα, ανάμεσα στον Εθνικό και την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Ο πρωτοπόρος ΑΟΖ δοκιμάζεται στο Κρυονέρι, ενώ στα Αθίκια, ο Τενεάτης θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον επικίνδυνο Ισθμιακό.
Στο Κιάτο, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού υποδέχεται την Προοδευτική Περιγιαλίου και τέλος, στο Βραχάτι, οι Νέοι Στιμάγκας θα φιλοξενήσουν τον Ηρακλή Λεχαίου.

H 18η αγωνιστική:
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΣΟΛΩΜΟΣ                                   4 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ           2 - 4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.             2 - 2
Κυριακή (26/1, 15:00)
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Ο ΑΟ Λουτράκι ξεφυγε με +2 του Παννεμεατικού μετά την ισοπαλία με την Ελλάδα στη Νεμέα

Ο ΠΑΟ Λουτράκι με το εκτός έδρας τρίποντο στα "χαρτιά" που κέρδισε  επί του Σαρωνικού Γαλατακίου, ξέφυγε στους +2 βαθμούς από τον Πανεμεατικό που έχασε βαθμούς στη Νεμέα μετά το "χορταστικό" ισόπαλο 3 - 3 κόντρα στην Ελλάδα Βέλου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.Ισόπαλοι έληξαν και τα ντέρμπι του Ολυμπιακού Λουτρακίου με την Θύελλα Πετρίου ( 2 - 2) και του Ατρομήτου Χιλιομοδίου με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (1 - 1).
Στο στάδιο του Κιάτου ,  σε αγώνα ντέρμπι  ο Πέλοπας, επικράτησε με 3 - 0 επί του Αστέρα Δερβενίου, που έχει "ξεχάσει" να πάρει  βαθμό εδώ και μήνα.  
  Στο Ξυλοκάστρου, ο Πανκαμαριακός έχασε με 1 - 3 από τον Κύψελο Κορίνθου. Επιστροφή στις νίκες γιά τους Αγίους Θεοδώρους, νίκησε με 3 - 2 τον καταδικασμένο  Πανσολυγειακό, και γιά το Σπαθοβούνι  που επικράτησε στο Σολομό,  με 2 - 0 επί της Αναγέννησης Κιάτου.

18η αγωνιστική
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                    1 - 3
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                       3 - 2
 ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ              2 - 2
 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ         3 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ   2 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                       3 - 3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   1 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ       0 - 3 α.α.

H βαθμολογία
(Σε 18 αγώνες)



ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
44- 8
45
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
42-11
43
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
33-16
36
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
38-22
36
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
21-20
31
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
33-19
28
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
27-19
28
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
31-22
27
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
27-32
27
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
28-29
25
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
20-21
25
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
22-25
25
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
22-19
19
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
22-38
14
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
13-47
 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
 0 -45
-2

 

Παναγιώτης Τόλιας: Ένας σολίστ του κλαρίνου στην τοπική αυττοδίοικιση


 Οι Δημοτικές εκλογές γίνονται τον Μάιο και οι διεργασίες για την συγκρότηση συνδιασμών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλά κρατούν...
Διάφορες φήμες ακούγονται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κορίνθίας ότι σε ψηφοδέλτιο συνδιασμού , θα συμετάσχει και ο γνωστός Ροζενιώτης σολίστ του κλαρίνου Παναγιώτης Τόλιας.
 Ο Παναγιώτης Τόλιας , δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τά κοινά και την τοπική αυτοδιοίκιση , αφου και στο παρελθόν συμετείχε σε ψηφοδέλτειο του τ. Δήμου Ευρωστίνης , υπό τον άλλοτε Δήμαρχο, Δημήτρη Δούσκα , όπου είχε εκλεγεί και διετέλεσε για μια 4ετία αντιπρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευρωστίνης - Ροζενών.

Δοκιμασία ΑΟΖ στο Κρυονέρι - Ο Πανευρωστινιάκος κόντρα στον Άρη Αρχαιας Κορίνθου

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας.
Στον Συνοικισμό, η Κόρινθος '06 υποδέχεται τον Σολωμό, στην Αρχαία Κόρινθο, ο Άρης φιλοξενεί τον Πανευρωστινιακό και στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου κοντράρεται με τον Αετό Αγγελοκάστρου.
Στο κυριακάτικο πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι για την παραμονή στην Ξυλοκέριζα, ανάμεσα στον Εθνικό και την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Ο πρωτοπόρος ΑΟΖ δοκιμάζεται στο Κρυονέρι, ενώ στα Αθίκια, ο Τενεάτης θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον επικίνδυνο Ισθμιακό.
Στο Κιάτο, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού υποδέχεται την Προοδευτική Περιγιαλίου και τέλος, στο Βραχάτι, οι Νέοι Στιμάγκας θα φιλοξενήσουν τον Ηρακλή Λεχαίου.

H 18η αγωνιστική:
Σάββατο (25/1, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.
Κυριακή (26/1, 15:00)
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Ο Πέλοπας αντμετωπίζει στο ντέρμπι τον Αστέρα Δερβενίου - Σπουδαία ματς σε Νεμέα , Λουτράκι, Ξυλόκαστρο και Χιλιομόδι

Χωρίς να … ιδρώσει ο Αστέρας Δερβενίου, 0-13 το Μεγάλο Βάλτο

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, που διεξάγεται σήμερα Σάββατο στις 3 το απόγευμα.
Στη Νεμέα, ο εκ των πρωτοπόρος, Παννεμεατικός αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου, ενώ ο έταιρος πρωτοπόρος ΠΑΟ Λουτράκι κερδίζει εκτός έδρας τρίποντο στα "χαρτιά" καθώς ο Σαρωνικός Γαλατακίουέχει αποβληθεί του πρωταθλήματος. 
Στο στάδιο του Κιάτου , ο Πέλοπας, στο ντέρμπι της ημέρας αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου, που ψάχνει για θετικό αποτέλεσμα, ενώ μεγάλο ματς γίνεται και στο Θώδειο όπου ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται τη Θύελλα Πετρίου 
 Τρίποντο αναζητά στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος κόντρα στον Ηρακλή  Ξυλοκάστρου, , όπως και ο Πανκαμαριακός στο Ξυλόκαστρο απέναντι στον Κύψελο Κορίνθου. Επιστροφή στις νίκες θέλει στους Αγίους Θεοδώρους, η τοπική ομάδα με αντίπαλο τον Πανσολυγειακό, ενώ τέλος στο Σολομό,   το Σπαθοβούνι υποδέχεται την Αναγέννηση Κιάτου.

18η αγωνιστική
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
 ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ       0 - 3 α.α.