Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Δυναμική παρουσία των επαγγελματιών της Πελοποννήσου στην έκθεση Meat Days- Dairy EXPO»Εμφάνιση meat1.jpg 
Στη 3η πανελλήνια έκθεση Meat Days - DairyEXPO, και Frozen Food συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που διοργανώθηκε από 1 έως 3 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo.
Στο 100 τμ ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της περιφέρειας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του κρέατος και της γαλακτοκομίας από όλη την Πελοπόννησο ενώ υπήρχε γενική πληροφόρηση για τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Οι επαγγελματίες κατάφεραν να παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα ποιοτικά τους προϊόντα στο εξειδικευμένο εμπορικό κοινό της Meat Days - DairyEXPO

Εμφάνιση meat3.jpgΙδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα ΠΟΠ τυριά της Πελοποννήσου, όπως η σφέλα και η φέτα, οι γραβιέρες, το παστό και το σύγκλινο, τα βιολογικά κοτόπουλα αλλά και τα χωρίς προσμίξεις συντηρητικών αλλαντικά που είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες είχαν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους Πελοποννήσιους παραγωγούς, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας, και να μάθουν για τους σύγχρονους και υψηλών προδιαγραφών ποιότητας τρόπους που χρησιμοποιούν.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΥπΑΑΤ κ. Πάρι Κουκουλόπουλου και της εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κας Κωνσταντίνας Νικολάκου
Εμφάνιση meat6.jpgΗ κα. Νικολάκου μετέφερε χαιρετισμό στα εγκαίνια εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και αναφέρθηκε στο έργο και τις δράσεις που έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία, με ιδιαίτερη αναφορά στο καινοτόμο πρόγραμμα στο τομέα της κτηνοτροφίας, το οποίο έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στην τριπλή έκθεση Meat DaysDairy EXPO,  Frozen Food ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη για τη σημαντική τους απόφαση να στηρίξουν έμπρακτα το συγκεκριμένο γεγονός.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη όλων των επαγγελματικών φορέων του κρέατος και γάλακτος ενώ τέθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, της Κτηνιατρικής Εταιρείας και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Κατάφερε να προσελκύσει όλες τις ενεργές επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και να προβάλλει τις τοπικές αγορές δημιουργώντας νέα κανάλια συνεργασίας για τις επιχειρήσεις επεξεργασίας και εμπορίας προϊόντων κρέατος και γάλακτος, καθώς και την κτηνοτροφία. Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί, σεμινάρια, ημερίδες, επιδείξεις τεμαχισμού κρέατος και παραγωγής τυριού κ.α. Η έκθεση συγκέντρωσε περισσότερους από 150 εταιρείες εκθέτες και 6.100 εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις διαδικασίες αξιολόγησης της έκθεσης αρκετές Πελοποννησιακές επιχειρήσεις απέσπασαν τα πρώτα βραβεία για την μοναδική γεύση και ποιότητα των προϊόντων της Πελοποννησιακής γης.