Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μαξίμου και ΝΔ δεν θέλουν να… νομιμοποιήσουν τον Τσίπρα

samarasmaximou

Πηγές του Μαξίμου, αλλά και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος φαίνεται πως απορρίπτουν –για την ώρα τουλάχιστον- το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη έφεραν το θέμα στο προσκήνιο, ωστόσο, στο Μαξίμου δεν αρέσουν οι προϋποθέσεις που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η βασική αντίδραση δεν έγκειται τόσο στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει στο ίδιο τραπέζι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά στο ότι ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια συνάντηση θα πρέπει να γίνει με στόχο “να προετοιμάσει μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να καθορίσει την προσφυγή σε κάλπες το συντομότερο δυνατό και να συμφωνήσει σε κοινή λύση για την προεδρική εκλογή”.
Από τη μεριά τους, συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι “ο κ. Τσίπρας ζητά συνάντηση από τον κ. Σαμαρά για κομματικούς λόγους και μόνο για να θέσει το θέμα των πρόωρων εκλογών χωρίς να έχει διάθεση συνεννόησης για τα δύσκολα θέματα που έχει μπροστά της η χώρα”. Γι` αυτό και δεν θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του Μαξίμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, από την κυβέρνηση σημειώνουν πως με την ατζέντα που βάζει η Κουμουνδούρου, αν ο Αντώνης Σαμαράς δεχθεί τη συνάντηση, τότε θα νομιμοποιήσει τον κ. Τσίπρα στην συνείδηση των συντηρητικών ψηφοφόρων.
Στο μεταξύ, δηλώσεις για το θέμα έκανε στο Bήμα Fmκαι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επισημαίνοντας επίσης πως θεωρεί αχρείαστη τη συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα.
«Βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις», σημείωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

υστερογραφα