Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πού θα έμπλεκε η ΝΔ αν είχε επιστρέψει ο Καρατζαφέρης...

Giorgos-Karatzaferis-Makis-Voridis
Η εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη στην υπόθεση των off shore, που έφερε την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα η “Real News” του Νίκου Χατζηνικολάου, έχει εκτός από τη νομική, και μια βαθιά πολιτική πλευρά.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού δεν αποτελεί μη υπολογίσιμο πολιτικό μέγεθος, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές, και η πόλωση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται και από τις αντοχές που θα επιδείξουν τα μικρότερα, περιφερειακά κόμματα, κυρίως στα δεξιά της Συγγρού.
Δύσκολα λοιπόν αποφεύγει κανείς να αναρωτηθεί που… θα έμπλεκε η Νέα Δημοκρατία, αν είχαν επικρατήσει προ μηνών οι εισηγήσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά για “δεξιά στροφή”, με επίκεντρο την επιστροφή στη Συγγρού του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Και όχι φυσικά στο όποιο νομικό σκέλος μπορεί να έχει μια τέτοια υπόθεση, αλλά στην πολιτική ουσία του θέματος, καθώς η Νέα Δημοκρατία θα βρισκόταν να απολογείται για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, απέναντι σε μια κοινωνία κάθε άλλο παρά πρόθυμη να ακούσει, ειδικά σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον σαν το σημερινό, με τις διαδοχικές αστοχίες σε επίπεδο φορολογικής πολιτικής και οικονομίας.
Η στρατηγική της “δεξιάς στροφής” της Νέας Δημοκρατίας ηττήθηκε τότε, και τα γεγονότα δικαιώνουν όσους έβαλαν βέτο στην επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη, την ώρα μάλιστα που στη Συγγρού υπάρχουν ήδη τρία στελέχη με… ηχηρό παρελθόν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θανάσης Πλευρής, που εκ των πραγμάτων μπαίνουν μαζί με τον πρώην αρχηγό τους, στο κάδρο της αρνητικής δημοσιότητας.
Έστω σε επίπεδο επικοινωνίας και εντυπώσεων, και όχι ουσίας.

υστερογραφα