Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΤΟΤΕΝΑΜ ΣΤΙΣ 20:00 - Το παιχνίδι της ζωής του!


 
Του ΘΟΔΩΡΗ ΤΣΟΥΤΣΟΥ

Είναι ίσως το γεγονός των τελευταίων ετών για την Τρίπολη αλλά και όλη την Πελοπόννησο. Αλλωστε πόσες φορές έχει τύχει να περάσει το Αρτεμίσιο συγκρότημα όπως η Τότεναμ για να δώσει τη δική της παράσταση με μια Eλληνική ομάδα; Και το κυριότερο, χωρίς το παιχνίδι να είναι τυπικής διαδικασίας αλλά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League να είναι ορθάνοικτη!
Απέναντι στην Τότεναμ με τη μόλις μια ήττα την φετινή αγωνιστική περίοδο σε εφτά εκτός έδρας αγώνες (!), ο Αστέρας καλείται για μια ακόμη φορά να πάει κόντρα στις προβλέψεις και να κάνει την δική του μεγάλη υπέρβαση.
Ο Στάικος Βεργέτης έστειλε το μήνυμά του στους ποδοσφαιριστές του, αλλά και σε όλους τους οπαδούς της ομάδας, πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη στιγμή του συλλόγου, πως είναι το πιο σπουδαίο παιχνίδι στην ιστορία του Αστέρα και πως αποτελεί τιμή που το λονδρέζικο κλαμπ θα περάσει το κατώφλι του «Θ. Κολοκοτρώνης».
"Η Τότεναμ είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην Τρίπολη. Ο Αστέρας είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει κάνει άλματα. Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς..." ανέφερε ο νεαρός τεχνικός που ζει και αυτός το όνειρό του.
Θα την περιμένει και θα τη «χτυπήσει»
Το 5-1 στο Λονδίνο έδωσε ένα μάθημα στον Αστέρα για το πώς θα διαχειριστεί το παιχνίδι, με τον Βεργέτη να μην κρύβει πως ποντάρει στις πολλές απουσίες της Τότεναμ και ειδικά του τερματοφύλακά της, τον οποίο χαρακτήρισε «σημαντική απώλεια γιατί είναι πολύ καλός». Πέρα από το πλάνο που έχει καταστρώσει για να «χτυπήσει» τον αντίπαλο, ο Βεργέτης ζητά από τους παίκτες του «να απολαύσουν το παιχνίδι. Είναι μία πρόκληση ένα ματς καριέρας. Αλλά για να το απολαύσουμε, πρέπει να διεκδικούμε».
Ο Αστέρας δεν πρόκειται να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής απέναντι στην Τότεναμ απόψε. Θα περιμένει τον αντίπαλό του, με κύριο μέλημα τη σωστή αμυντική συμπεριφορά και από κει και πέρα θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα, χωρίς πάντως να αλλάξει πρόσωπα στην 11άδα. Αλλωστε όπως είπε "οι ποδοσφαιριστές μου είχαν ποδοσφαιρικό θράσος και όχι φόβο και στο προηγούμενο παιχνίδι".

sentragoal.gr