Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Καμίνης αφήνει πίσω του... (πολιτικά) θύματα

Giorgos-Kaminis
Από Συνήγορο του Πολίτη, εκλεκτός της ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου για τον Δήμο Αθηναίων το 2010. Από εκεί, κοινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, για να μην περάσει η πρωτεύουσα στα χέρια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του ΣΥΡΙΖΑ. Και από εκεί, στη μελλοντική ηγεσία της Κεντροαριστεράς.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατάφερε να φτάσει πολύ πιο μακριά από όσο προδίκαζαν οι ικανότητές του, και να διεκδικεί ακόμη πιο σημαντικό μερίδιο στο μέλλον που έρχεται, σε ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο αναμένεται να αλλάξει σημαντικά μετά τις επόμενες εκλογές.
Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να φτάνει… ως το τέλος και να διεκδικεί την ηγεσία της ΚΕΔΕ απέναντι στον Γιώργο Πατούλη, ενώ μέχρι πρότινος εμφανιζόταν πρόθυμος να συνδράμει την προσπάθεια του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο οποίος στηρίζεται από τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση.
Αν τελικά οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, ο Γιώργος Καμίνης θα έχει παίξει ένα έξυπνο, παρασκηνιακό παιχνίδι, που θα πρέπει να εντάξουμε στις γενικότερες στρατηγικές κινήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις να διεκδικούν μερίδιο στο… φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, για έναν μελλοντικό κυβερνητικό ρόλο.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Καμίνης επανεξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων χάρη στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς την οποία θα είχε ηττηθεί από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Και σήμερα, κάνει… άλλες επιλογές.

ysterografa.gr