Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Λακόπουλος: Κάποιος να σταματήσει τον Άδωνη - Εξαιρετικά ενοχλημένος και ο Γιάννης Στουρνάρας

Giorgos-Lakopoulosstournarasmail

Δεν έχουν κοπάσει ακόμη οι αντιδράσεις για όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση περί… σπουδής του να αποσύρει τις καταθέσεις του από τις ελληνικές τράπεζες, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, και σχηματίσει κυβέρνηση.
Η φρασεολογία Γεωργιάδη θεωρήθηκε “φάλτσο” που έδωσε πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης, ενώ πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πήραν σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Υγείας.
Σήμερα, με άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιώργος Λακόπουλος είναι άκρως επικριτικός για το άλλοτε στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Κάνει λόγο για “παραστάσεις” που συνεχίζει να δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζει ότι ο λόγος του αποκτά βαρύτητα από τη στιγμή που έχει θεσμοθετημένο ρόλο στη Νέα Δημοκρατία ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, και καταλήγει με μια προτροπή: “Κάποιος να τον σταματήσει, προτού γίνουν μόδα στη λαϊκιστική Δεξιά αυτές οι λούμπεν συμπεριφορές”.

Επίσης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας είναι σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες εξαιρετικά ενοχλημένος με τη ρητορική που ανέπτυξε στην τηλεόραση ο Άδωνις Γεωργιάδης, και είναι πιθανό να μεταφέρει τη δυσφορία του στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να… μπει φρένο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν εκείνος που τα τελευταία δυο χρόνια σήκωσε το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, της τήρησης των δεσμεύσεων του Μνημονίου και της αναγκαιότητας να εμφανίζεται… δυσάρεστος, ώστε να φορτώνεται ο ίδιος το πολιτικό κόστος από τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.
Η μετακίνησή του στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου διαδέχτηκε τον Γιώργο Προβόπουλο, είχε τη στρατηγική στόχευση της συνέχειας, καθώς και της επιδίωξης να σταλούν μηνύματα μετριοπάθειας και ασφάλειας, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Δηλώσεις σαν του Άδωνη Γεωργιάδη, κάθε άλλο προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν, και έτσι ο Γιάννης Στουρνάρας επεξεργάζεται στρατηγική για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.


ysterografa.gr