Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σγουρός: Οι τιμητές του «πελατειακού χθες» επενδύουν στο «πελατειακό αύριο»

Τις θέσεις της παράταξης «Αττική» για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετετράπησαν σε αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα «Παυλόπουλου» εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Σγουρός επανέλαβε την διατυπωμένη θέση του περί αντισυνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου, και υπενθύμισε την από 25-6-2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου περί παγώματος των διαδικασιών μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ.

Σε ό,τι αφορά τον επανέλεγχο των συμβάσεων τόνισε ότι καμία παρανομία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Όσοι εξαπάτησαν και μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά χαρτιά πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, χωρίς μισόλογα, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς υπεκφυγές.

Απευθυνόμενος στη διοίκηση της Περιφέρειας τόνισε ότι «Δεν μπορεί από τη μία να ρίχνεις ευθύνες στο «πελατειακό χθες» για το ξεχαρβάλωμα του κράτους και από την άλλη να επενδύεις στο «πελατειακό αύριο» και κάλεσε όλους να διδαχθούν από το Μανώλη Γλέζο, που ως νομαρχιακός σύμβουλος επαναλάμβανε συχνά τον ακομμάτιστο ρόλο που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μακριά από την εκάστοτε εξουσία. Να είναι Αυτοδιοίκηση και όχι Ετεροδιοίκηση έλεγε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σγουρός πρότεινε στη νέα περιφερειακή αρχή να καταθέσει πρόταση πρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το διαθέσιμο αποθεματικό που «κληρονόμησε».

Παράλληλα κάλεσε τη διοίκηση της περιφέρειας να χαίρεται με τον έλεγχο και όχι με την κολακεία κατά το γνωστό πυθαγόρειο ρητό.

.airetos.gr