Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε το πρόγραμμα UNiZENS

Εμφάνιση Logo Kyllini.pngΕμφάνιση logo_eu.gif

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής συνάντησης, έγινε η έναρξη του προγράμματος UNiZENS. Η συνάντηση έγινε στα Λεχαινά, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, του Δημάρχου, καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Στην προπαρασκευαστική συνάντηση έγινε ο ορισμός των οργανωτικών υπευθύνων σε όλες τις πόλεις εταίρους, η σκιαγράφηση του προφίλ συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός συναντήσεων, των real events και των ενεργειών προώθησης και προβολής. Παράλληλα, ελήφθη η μέριμνα για όλα τα οργανωτικά θέματα (εισιτήρια, διαμονή και διατροφή προσκεκλημένων, χώροι δραστηριοτήτων, μεταφράσεις, διερμηνεία, φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση, catering, κ.λπ.). Τέλος, έγινε η φροντίδα για όλες τις δράσεις προώθησης του προγράμματος.

Οι στόχοι του προγράμματος UNiZENS και των παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνει είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών σε συναντήσεις και άρτια προγραμματισμένα events, υψηλού ενδιαφέροντος. Η έμφαση δίνεται στα άτομα με ειδικές ικανότητες, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Τα events του προγράμματος UNiZENS θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουλίου 2014, το Σαββατοκύριακο 2-3 Αυγούστου 2014, από την Παρασκευή, 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014. Εταίροι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο πρόγραμμα UNiZENS είναι ο Δήμος του Stare Mesto (Τσεχία, www.staremesto.uh.cz), ο Δήμος του Cellino San Marco (Ιταλία, www.csm.br.it), ο Δήμος του Guimaraes (Πορτογαλία, www.cm-guimaraes.pt), η Nantes Metropole (Γαλλία, www.nantesmetropole.fr), ο Δήμος Salzburg (Αυστρία, www.stadt-salzburg.at), o Δήμος της Παμπλόνα (Ισπανία, www.pamplona.net), ο Δήμος South Bublin (Ιρλανδία, www.sdcc.ie), ο Δήμος Gdynia (Πολωνία, www.gdynia.pl), ο Δήμος Velenje (Σλοβενία, www.velenje.si), ο Δήμος Bijeljina (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, www.sobijeljina.org) και ο Δήμος Smolyan (Βουλγαρία, www.smolyan.bg).


Σχετικά με το πρόγραμμα UNiZENS
Tο πρόγραμμα UNiZENS φιλοξενεί τέσσερεις τριήμερες και μία διήμερη συνάντηση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, αρχών, αξιών και εμπειριών, καθώς και δύο μονοήμερες εκδηλώσεις που αξιοποιούν τον αθλητισμό ως πρότυπο και καλή πρακτική συνεύρεσης πολιτών με ιδιαιτερότητες. Το πρόγραμμα συμβάλλει στην απάντηση ερωτημάτων που σχετίζονται με τις ιδρυτικές αξίες, δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους στο εσωτερικό της ΕΕ, με τις αρχές που αποτελούν προτεραιότητα για την καθημερινότητα των πολιτών, με την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναπηρίας και γενικά συμπεριφοράς ενάντια στις διακρίσεις, ενώ ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών για την εξάλειψη των εμποδίων στην κοινωνική ένταξη με τη δημιουργία ενός ευρύτερου κλίματος συνοχής και ειρήνης στο εσωτερικό της που ευνοεί και την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών δεδομένων και κινήτρων  για καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη. Για περισσότερες πληροφορίες: www.unizens2014.eu.


Σχετικά με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ο Δήμος αυτός της Δυτικής Ελλάδας συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανδραβίδας, Βουπρασίας, Κάστρου - Κυλλήνης και Λεχαινών. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 354,12 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 26.333 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του Δήμου ορίστηκαν τα Λεχαινά και ιστορική έδρα η Βάρδα. Ο Δήμος έχει πλούσια παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα και αλιεία, είναι στη πλειοψηφία του πεδινός, σε μεγάλο μέρος του βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, έχει καθαρές και οργανωμένες παραλίες, τουριστικά καταλύματα όλων των ειδών, το Λιμάνι της Κυλλήνης και το Πολεμικό Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, μαζί με πλήθος ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων. Για περισσότερες πληροφορίες: www.andravida-kyllini.gr 

press@unizens2014.eu