Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αν η “Ελιά” δεν εκλέξει ευρωβουλευτή… πρόωρες εκλογές;

Elia-logotypo
Οι δημοσκοπήσεις το λένε εγκαίρως. Και το λένε πολύ καθαρά. Όχι φυσικά ότι στη ζώσα κοινωνία υπάρχει διαφορετική αίσθηση, έχει ωστόσο τη σημασία του το γεγονός ότι και οι μετρήσεις αποτυπώνουν την προοπτική της… φρίκης για το ΠΑΣΟΚ, την Κεντροαριστερά και το εγχείρημα της “Ελιάς”, στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Το ενδεχόμενο το συμμαχικό πολιτικό σχήμα να μην καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, φαντάζει εξαιρετικά πιθανό. Και όσοι διατηρούν την ψυχραιμία και την κοινή λογική να κοιτάξουν πίσω από το προσκήνιο, κατανοούν ότι από το βράδυ κιόλας των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα αμφισβητηθεί ευθέως η ηγεσία του. Από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου…
Εφόσον ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον περάσει από το στάδιο της πρόβλεψης και των εκτιμήσεων, σε αυτό της πραγματικότητας, εκ των πραγμάτων προκύπτει ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, καθώς το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κυβερνητικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας, και θα εξελιχθεί σε… πολιτικό πρόβλημα.
Κάτι που σημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές προβάλλουν ως ρεαλιστική προοπτική… ανά πάσα στιγμή στο εγγύς μέλλον.

ysterografa.gr