Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού, 3 - 0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη


Ένας άριστα διαβασμένος και στημένος Παναθηναϊκός έκανε… πάρτι στο Καραϊσκάκη, κερδίζοντας με 3-0 τον Ολυμπιακό, που είχε μείνει στις… δάφνες της νίκης του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι πράσινοι υποχρέωσαν στην πρώτη ήττα τους μέχρι σήμερα αήττητους ερυθρόλευκους στο πρωτάθλημα, που μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν από απόψε και μαθηματικά τον τίτλο. Το Τριφύλλι, όμως είχε διαφορετική άποψη και με γκολ των Πράνιτς, Μπεργκ και Αμπέιντ πήρε πανάξια τη νίκη.
Ο Ολαϊτάν αποχώρησε με πρόβλημα στον αυχένα στο 30ό λεπτό. Τραυματίστηκε ο Αναστασίου από ποτήρι κόκα κόλα. Διακοπή μετά το 0-3 από αντικείμενα που πέταγαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί. Χαμένο πέναλτι ο Τσόρι από τον απογοητευτικό Ολυμπιακό.
 Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία στο κέντρο στο ξεκίνημα του ματς με τους «πράσινους» να είναι πιο συμπαγείς και με κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές τους και να έχουν πρωταρχικό στόχο να σταματήσουν την κυκλοφορία της μπάλας.
Εχοντας για κορυφαίο στον άξονα τον Λαγό και μπροστά τον Μπεργκ η ομάδα του Αναστασίου έφερε το ματς στα μέτρα της.
Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυρίως από δεξιά με τον Κάμπελ να ταλαιπωρεί δυο-τρεις φορές τους Νάνο, Σίλντενφελντ, αλλά να μην βγάζει τίποτα καλό και μ ε τον Τσόρι καλά κλεισμένο να μην παίρνει μπάλες. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την κόντρα για να χτυπήσουν.
Από το 25' και μετά που ο Ολυμπιακός πήγε να ανεβάσει ρυθμό, είχαμε τη φάση του Ολαϊτάν και οι παίκτες του φάνηκαν σαφώς επηρεασμένοι.
Σε μια ανύποπτη φάση στο 31' του αγώνα ο Μάικλ Ολαϊτάν σωριάστηκε στο χορτάρι κι ενώ η μπάλα ήταν μακριά του και δεν υπήρχε κάποιο μαρκάρισμα. Πρώτοι τον αντιλήφθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν πιο κοντά του και φώναξαν εσπευσμένα τους γιατρούς βλέποντας τον συναθλητή τους αναίσθητο στο έδαφος.
Ο Νιγηριανός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» έμεινε πεσμένος στο χορτάρι για 2-3 λεπτά μέχρι να τον τοποθετήσουν με προσοχή στο ειδικό αμαξάκι το οποίο τον μετέφερε μέσα στη φυσούνα κι από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Και σαν να μην έφτανε το σοκ με τον Ολαϊτάν στους γηπεδούχους, ήρθε και το γκολ του Παναθηναϊκού στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Μανωλάς έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Μπεργκ πήρε τη μπαλιά και κινήθηκε από αριστερά και με ανοιχτή την άμυνα του Ολυμπιακού πάσαρε στον επερχόμενο Πράνιτς, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της περιοχής «πάγωσε» το Καραϊσκάκη βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.
Από άλλο ένα ατομικό λάθος, παραλίγο να γίνει το 0-2 στο 48'. Ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπεργκ που έβγαινε απέναντι από τον Ρομπέρτο, όμως ο Αβράαμ (σ.σ.: μπήκε αντί του Μαρκάνο στο ημίχρονο) πρόλαβε και γύρισε κι έκανε σωτήρια προβολή διώχνοντας σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό του Παναθηναϊκού χωρίς ωστόσο να έχει καθαρό μυαλό και σωστή τελική πάσα για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Καπίνο.
Στο 67' ο Παναθηναϊκός χτύπησε για δεύτερη φορά! Ο Μπεργκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού από διώξιμο της άμυνας των «πράσινων», κέρδισε στο σπριντ τον Αβραάμ που αυτή τη φορά δεν τον πρόλαβε και πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο για το 0-2!
Στο 78' ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να μπει στην διεκδίκηση του ματς, καθώς ο Βαλντέζ κέρδισε πέναλτι από τον Κουτρουμπή, ωστόσο, ο Τσόρι που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ! Στη φάση του πέναλτι ο πάγκος του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε κι ένα αντικείμενο χτύπησε τον Αναστασίου , ο οποίος έπεσε στο χορτάρι κι ο Μίτσελ ήταν αυτός που έσπευσε πρώτος να δει τι έγινε με τον συνάδελφό του…
Η νίκη των φιλοξενούμενων πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 90' όταν ο Αμπέιντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 κι από εκείνο το σημείο και μετά δεν είδαμε μπάλα, καθώς έπεσαν κροτίδες, φωτοβολίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα με τον Σιδηρόπουλο να ξαναρχίζει το ματς και να το λήγει έπειτα από δίλεπτη καθυστέρηση.
Με τη λήξη του αγώνα ορισμένοι οπαδοί γιούχαραν, κάποιοι άλλοι χειροκρότησαν και λίγοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο.
Ετσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από το Καραϊσκάκη, στερώντας από τον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει από σήμερα την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι έκανε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (67' Φουστέρ), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο (λ.τρ. Παπαδόπουλος), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν (35' λ.τρ. Βαλντέζ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός (90+4' Μαρινάκης), Αμπέιντ, Ατζαγκούν (87' Καρέλης), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (77' Πέτριτς)