Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Με το χέρι του Μπάλλα στους «4» ο Ολυμπιακός. Ισοπαλία (1-1) στο Περιστέρι

osfp
Την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, καθώς δια χειρός Μπάλλα κατάφερε να αποδράσει με το 1-1 από το Περιστέρι έναντι του Ατρόμητου.
 Μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο αντί του τραυματία, Καραμάνου, ο Μπάλλας έπαιξε το ρόλο του μοιραίου για τον Ατρόμητο. Εκανε χέρι-πέναλτι που είδε ο Μάνταλος και το ριπλέι τον δικαιώνει… Ο Ντομίνγκες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με το γκολ-πέναλτι έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι, έπεσαν πάνω σε ένα εκπληκτικό Σηφάκη και στο δοκάρι του, βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ ισοφάρισαν στην επανάληψη με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο απαρηγόρητος στο τέλος του αγώνα Μπάλλας.

Στο πρώτο 45λεπτο έγιναν τα πάντα στο Περιστέρι… Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 15' με τον Ολαϊτάν, είχε σημαντικές στιγμές για να σκοράρει με τον Ατρόμητο να παίρνει προβάδισμα με γκολ που σηκώνει πολύ συζήτηση για το αν ο σκόρερ, Στάθης Ταυλαρίδης ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο. Είχε τον έλεγχο του ματς και την πρωτοβουλία. Δημιούργησε φάσεις για να σκοράρει, όμως δεν τα κατάφερε κόντρα σε έναν Ατρόμητο που πλην του γκολ απείλησε με τον Φάμπιο στο 13', ενώ θα μπορούσε, ενδεχομένως, να πάρει πέναλτι στο 31' σε μαρκάρισμα του Μανωλά στον Ναπολεόνι.
Όπως προείπαμε, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 15' με το σουτ του Ολαϊτάν να κτυπά στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη που με τα ακροδάχτυλα κατάφερε να της αλλάξει πορεία. Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσόρι να απειλήσει.
Το 0-0 παρέμενε με τον Ολυμπιακό ναι μεν να ΄χει την κατοχή, όμως να μην μπορεί να απειλήσει και εν τέλει στο 42' να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ηταν το φάουλ του Ούμπιντες με τον Ταυλαρίδη σε οριακή θέση να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Μέγιερι και με κάτι σαν προβολή να δίνει το προβάδισμα στους οικοδεσπότες.
Οι νταμπλούχοι, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, προσπάθησαν να αντιδράσουν και σχεδόν άμεσα άγγιξαν το 1-1 με τον Σηφάκη να λέει «όχι» με τα πόδια στο σουτ του Ολαϊτάν από θέση βολής. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Στο β' ημίχρονο, τα δεδομένα του ματς άλλαξαν σχεδόν άρδην. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να φθάσει στην ισοφάριση. Ελεγξε το ρυθμό και κατάφερε να πετύχει το 1-1. Στο 54', λοιπόν, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπάλλα που δεν διαμαρτυρήθηκε εν αντιθέσει με κάποιους συμπαίκτες του με τον Τσόρι Ντομίνγκες να μην αστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Και λέμε «τελικό αποτέλεσμα», διότι στη συνέχεια ο Ατρόμητος προσπάθησε να πετύχει το 2ο γκολ και να πάρει εκ νέου προβάδισμα πρόκρισης, όμως χωρίς να τα καταφέρει.
Συγκεκριμένα, οι Περιστεριώτες προσπάθησαν στο 72' με σουτ του Δημούτσου και στο 83' με κεφαλιά του Μπρίτο να φέρουν εκ νέου τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο, όμως εν τέλει δεν τα κατάφεραν.
Οσο για τους «ερυθρόλευκους», μετά το 1-1 έκαναν διαχείριση στο ματς. Δεν ρίσκαραν και σε μία-δυο περιπτώσεις έψαξαν το 2ο γκολ, όμως χωρίς μεγάλες αξιώσεις.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (76' Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86' Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο, Καραμάνος (51' λ.τρ. Μπάλλας), Ούμπιδες, Ναπολεόνι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Μπονγκ, Κάμπελ (75' Σάμαρης), Ντινγκά, Μανιάτης, Πέρες (90+' Μασάντο), Ντομίνγκες (84' Σαβιόλα),Ολαϊτάν.