Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: Η κοινωνία είναι… εξαντλημένη από την ανεργία

’ ¡ ¥ ž • › › • £
Τις βασικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ανέπτυξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με παρέμβασή του σήμερα το απόγευμα στη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι.
Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε κατ’ αρχάς την «εξάντληση» της ελληνικής κοινωνίας από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση που έχει φθάσει την ανεργία των νέων «στα απαράδεκτα επίπεδα του 59%, ενώ η γενική ανεργία βρίσκεται στο 27%».

Ο Ζοζέφ Ντολ νέος πρόεδρος του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

doll
Ο Γάλλος πολιτικός Ζοζέφ Ντολ, έως σήμερα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξελέγη σήμερα πρόεδρος του πανευρωπαϊκού αυτού σχηματισμού της κεντροδεξιάς, στο οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων το κόμμα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) της Γαλλίας και το κόμμα Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίας.
Ο 66χρονος Ντολ εξελέγη με 112 ψήφους από το σύνολο των 124 σε μια συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. Διαδέχεται τον Βέλγο πρώην πρωθυπουργό Βίλφριντ Μαρτένς, ο οποίος απεβίωσε την 9η Οκτωβρίου.
“Με μεγάλη μου τιμή αναδέχομαι την εντολή αυτή και την εμπιστοσύνη των αντιπροσώπων των κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων-μελών (του ΕΛΚ) για να ηγηθώ του κόμματος ιδίως ενόψει μάλιστα σημαντικών γεγονότων, όπως οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου”, είπε ο Ντολ.
Ο ίδιος υποσχέθηκε να αφιερώσει “όλη την ενέργειά του” για να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου του 2014.
Το ΕΛΚ θα επιλέξει τον υποψήφιό του για την διαδοχή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο συνέδριό του το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στο Δουβλίνο την 6η και την 7η Μαρτίου 2014, επιβεβαίωσε ο Ντολ, ο οποίος θα ασκεί τα νέα του καθήκοντα παράλληλα με αυτά του προέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ.
Η ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών έχει ήδη επιλέξει τον δικό της υποψήφιο για την ηγεσία της Κομισιόν στο πρόσωπο του Μάρτιν Σουλτς, νυν προέδρου του ΕΚ.
Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση-ομπρέλα της κεντροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με 73 κόμματα-μέλη από 39 χώρες. Στις τάξεις του ανήκουν οι πρόεδροι της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπαρόζο και Χέρμαν Φαν Ρομπάι αντίστοιχα, 13 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, αλλά και 13 από τους 28 ευρωπαίους επιτρόπους, περιλαμβανομένου του Γάλλου Μισέλ Μπαρνιέ. Το ΕΛΚ διαθέτει την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο ΕΚ, χωρίς πάντως απόλυτη πλειοψηφία.

ysterografa.gr

“Έφυγε” ο συνθέτης sir John Tavener

tavener
Ο σερ Τζον Τάβενερ, ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες κλασικής μουσικής της Βρετανίας, έργα του οποίου είχαν ακουστεί και στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών, στο σπίτι του στη νοτιοδυτική Αγγλία.
Ο Τάβενερ είχε σπουδάσει στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και άφησε πίσω του πλούσιο έργο αφού συνέθετε επί πέντε δεκαετίες. Έγινε διεθνώς γνωστός για το έργο του The Protecting Veil και για το Song for Athene, το οποίο παίχτηκε στην κηδεία της Νταϊάνας, το 1997.
Μεγάλο μέρος του έργου του αφορά εκκλησιαστική μουσική και βασίστηκε στις λειτουργικές παραδόσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο ίδιος βαπτίστηκε ορθόδοξος σε ηλικία 33 ετών.
Η υγεία του Τάβενερ ήταν κακή για πολλά χρόνια. Ενώ διένυε την τέταρτη δεκαετία της ζωής του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ το 1990 διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Μάρφαν, μια σπάνια κληρονομική διαταραχή που προκαλεί προβλήματα στην καρδιά. Το 2007 είχε υποστεί σοβαρή καρδιακή προσβολή.
Ο Τζέιμς Ράστον, ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Chester Music, έπλεξε το εγκώμιο του συνθέτη, σημειώνοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις, τεράστια ζεστασιά, πίστη και χιούμορ. “Ο Τζον Τάβενερ ήταν μία από τις μοναδικές και πιο εμπνευσμένες φωνές της μουσικής της τελευταίας 50ετίας”, σημείωσε.
Το 2000 ο Τάβενερ τιμήθηκε με τον τίτλο του “σερ” για την προσφορά του στη μουσική. Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

υστερογραφα

Σεισμός και στην Κρήτη!

seismosO σεισμός έγινε στις 21:50 και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικό Κέντρο, είχε μέγεθος 3,8 ρίχτερ.
Το επίκεντρο ήταν 68 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού, ήταν 12 χιλιόμετρα.

Καταιγίδα στην Ναύπακτο - ΒΙΝΤΕΟ


Ανοιξαν οι ουρανοί στη Ναύπακτο - ΒΙΝΤΕΟ
Έντονη βροχόπτωση για μία και πλέον ώρα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Νάυπακτο. Το νερό που έπεσε ήταν αρκετό στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Όπως διαβάζουμε στο nafpaktianews στα "προβληματικά" σημεία φαίνεται ότι δεν δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, φτάνοντας όμως στα όρια. Στην παραλία της Ψανής οι επαγγελματίες με τις σκούπες και τα φαράσια στα χέρια προσπαθούσαν να κρατήσουν τις σχάρες των υπονόμων ανοιχτές, στην οδό Καλυδώνος χρειάστηκε η επέμβαση του ειδικού αυτοκινήτου της ΔΕΥΑΝ ώστε να αντλήσει το μαζεμμένο νερό στο οδόστρωμα και τέλος στο Ξηροπήγαδο, στο γνωστό Τζαβαρόρεμα, όπου με την πάροδο της ώρας οι σχάρες δεν άντεξαν το πολύ νερό και τα σκουπίδια και βούλωσαν, με αποτέλεσμα τα λασπόνερα για μια ακόμη φορά να πλημμυρίσουν το δρόμο, δημιουργώντας πρόσκαιρα προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

 nafpaktianews

Στη δημοσιότητα το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ (photo)

nerit
Το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο Εποπτικό Συμβούλιο του υπό σύσταση φορέα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
Το βασικό χαρακτηριστικό του σήματος είναι ο κύκλος με το αρχικό «ν» σε χρώμα γαλάζιο και σε φόντο κίτρινο.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική


Αναστάτωση προκάλεσε σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, που σημειώθηκε 9 λεπτά μετά τις τις 20:00 στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, με επίκεντρο ανάμεσα στο χωριό Ταξιάρχης και την Ιστιαία, 116 χλμ, βορειοδυτικά των Αθηνών και 57 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι η ένταση του σεισμού ήταν 4,9 ρίχτερ.
Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα , την Εύβοια ενώ ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα έγινε αισθητός από το Μαρτίνο μέχρι τη Λαμία, την Στυλίδα και την Πελασγία. Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται ουσιαστικά περιμετρικά της περιοχής που είναι το επίκεντρο.
 Στην Αιδηψό επικράτησε πανικός και οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους ενώ παρόμοια εικόνα υπάρχει και στην Ιστιαία. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα αρκετές σεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται ζημιές, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες από την βόρεια Εύβοια.
 Η σεισμική δόνηση έγινε  αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής ακόμη και στην Αθήνα.

 .

Στουρνάρας​: Δεν μας χωρίζουν μίλια με την τρόικα

stour
Απάντηση στον Ανώτατο Ευρωπαίου αξιωματούχο, που σχολίασε πως υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τρόικα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά το τέλος της συνάντησής του με τους δανειστές το απόγευμα της Τρίτης.
Ο κ. Στουρνάρας σχολίασε πως “δεν μας χωρίζουν μίλια με την Τρόικα, παρά μόνο μέτρα”, ενώ επισήμανε πως “όποιος μιλάει για την Ελλάδα, θα πρέπει να μιλάει επώνυμα”.
«Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις που έχουμε εδώ με την τρόικα να έχει το θάρρος να το πει με το όνομά του», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν μας χωρίζουν μίλια, αλλά μέτρα».
Πάντως και μετά την απογευματινή συνάντηση Στουρνάρα με την Τρόικα δεν φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η πρόοδος που σημειώθηκε στις συζητήσεις ήταν μικρή και δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή σχετικά με το δημοσιονομικό κενό.

ysterografa.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ" ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου
του ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ
Μάρτυς μου ο Θεός
την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013,
στις 6 μ.μ.,
στο χώρο του βιβλιοπωλείου IANOS.
Θα μιλήσουν
ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΒΙΑΡΑΣ,
συγγραφέας
και η ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,
κριτικός λογοτεχνίας - συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο
θα διαβάσει ο ηθοποιός ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ.
Βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210-3217917, www.ianos.gr

Μυστράς, Ολυμπία και Μυκήνες , οι αρχαιολογικοί χώροι που «μαγνήτισαν» το κοινό το φετινό καλοκαίρι


Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης έπαιξαν αυτή την σεζόν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην χώρα μας, όπως δείχνει το άλμα της επισκεψιμότητας και των εισπράξεων τον περασμένο Ιούλιο.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, οπότε και ξεκινά η κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών των μουσείων σε ποσοστό 18,2% καθώς και αύξηση των εισπράξεων κατά 14,7% σε ετήσια βάση. Οι αρχαιολογικοί χώροι αντίστοιχα πέτυχαν αύξηση των επισκεπτών κατά 23,8% και των εισπράξεων σε ποσοστό 13,3%.
Από τις αρχές του έτους (Ιανουάριος - Ιούλιος) στα μουσεία η κίνηση αυξήθηκε κατά 17,2% και ο τζίρος κατά 12,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012. Στους αρχαιολογικούς χώρους οι αντίστοιχες αυξήσεις ήταν 28,7% στους επισκέπτες και 19,5% στις εισπράξεις.
Οι πρωταθλητές
Ο Μυστράς με αύξηση 122,6% στο επτάμηνο είναι ο πρώτος σε αύξηση επισκέψεων φέτος ενώ ακολουθούν το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας με 66,4%, οι Μυκήνες με 51%, το Σούνιο με 36,1% και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών με 34,7%.
Σε απόλυτους αριθμούς αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι η Ακρόπολη με πάνω από 800.000 επισκέπτες και ακολουθούν το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως με πάνω από 625.000 επισκέπτες και η Κνωσός με σχεδόν 350.000 επισκέπτες.

Μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου 2013 οι αιτήσεις για Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου 2013 οι αιτήσεις για Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αφορούν 35 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 τριανταπέντε (35) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.
Οι υποψήφιοι-ες οφείλουν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας έως τις 18-11-2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00, στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά (Διεύθυνση Γραμματείας ΠΜΣ: Ορθίας Αρτέμιδος & Πλαταιών, Σπάρτη, ΤΚ. 23100).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κυρία Άννα Κουρτεσοπούλου, Υπεύθυνη Γραμματείας του ΠΜΣ κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 –14:00, τηλέφωνο: 27310-89670, Φαξ: 27310-89656, ιστοσελίδα http://www.sportmanagement.uop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=213&lang=el και email: akourtes@uop.gr.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ - Θάνος Κριεμάδης, Καθηγητής.

Πιπιλή: "Πηδήξατε τους νόμους κα Κωνσταντοπούλου"

Πιπιλή: "Πηδήξατε τους νόμους κα Κωνσταντοπούλου" Mία καταιγιστική ανακοίνωσή της
Με μία καταιγιστική ανακοίνωσή της η Φωτεινή Πιπιλή θέλησε να απαντήσει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για όσα υποστήριξε η τελευταία στη Βουλή.
Είναι χαρακτηριστικό δε ότι της λέει "Πηδήξατε τους νόμους κ. Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι δεν είναι κάγκελα." θέλοντας να τη διορθώσει σε όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής.
 Η Φωτεινή Πιπιλή τελειώνει την ανακοίνωσή της γράφοντας: Συνεννοηθήκαμε;
Άλλο το Σύνταγμα της Ελλάδος και άλλο η Πλατεία Συντάγματος. "

Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Άκουσα την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην συνεδρίαση της Ολομέλειας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή το απόγευμα. Εξεπλάγην από αυτά που είπε από το Βήμα της Βουλής προσπαθώντας να αιτιολογήσει τη στάση της και την οργή της το Σάββατο το βράδυ έξω από την ΕΡΤ, γενικώς το σόου που παρακολουθήσαμε σε απευθείας σύνδεση. Εξεπλάγην κυρίως όχι για τον άκρατο λαϊκισμό που σηματοδοτεί την πολιτική και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου θεωρείται ως μελετημένη νομικός.
Επειδή εξοργίστηκα για το αν άκουσα καλά τα επιχειρήματά της, αναζήτησα το πρωί τα επίσημα πρακτικά της Βουλής. Είπε:
«…Η βία που ασκείται από τις αστυνομικές δυνάμεις - και τώρα προβαίνω σε ενημέρωση της Βουλής - έφτασε μέχρι τα χθεσινά γεγονότα. Εχθές δόθηκε εντολή άσκησης βίας κατά εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και κατά εμού προσωπικά. Αυτή η εντολή συνιστά πράξη κατάλυσης της Δημοκρατίας…»
Έως εδώ είναι πολιτική η θέση της και είναι ελεύθερη σαφώς να την εκφράζει. Πάμε όμως παρακάτω γιατί άλλο να σκίζεις το μνημόνιο και άλλο να σκίζεις το Σύνταγμα της Ελλάδος. Γιατί συνέχισε:
«…Σε ό,τι με αφορά, θα κάνω αυτά που υποχρεούμαι και για τα οποία έχω ορκιστεί, δηλαδή να προστατεύω και να σέβομαι το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, διότι όταν ένας Βουλευτής που ζητεί να ασκήσει έλεγχο κατά το Σύνταγμα, φτάνει να εγκλωβίζεται σε κλοιό τουλάχιστον πενήντα αστυνομικών…»
και της απαντώ εγώ: Πηδήξατε τους νόμους κ. Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι δεν είναι κάγκελα. Αν ενθυμείστε ο Όρκος του Βουλευτή, θρησκευτικός ή πολιτικός, κατά το Σύνταγμα ορίζει: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Όχι μόνο πηδήξατε το ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τους νόμους αλλά πηδήξατε και καταργήσατε το Άρθρο 51 του Συντάγματος που αναφέρει ότι ο Βουλευτής είναι αντιπρόσωπος του Έθνους και όχι φυσικά ελεγκτής επί παντός επιστητού. Άλλο η υποχρέωση του Βουλευτή να συμμετέχει σε διαδηλώσεις, σε κοινωνικούς αγώνες, άλλο η υποχρέωση του Βουλευτή να συμπαρίσταται σε αυτούς που κρίνει ότι θίγονται τα δικαιώματά τους και άλλο να θεωρεί - και μάλιστα παρουσία εισαγγελέως - ότι μπορεί να παρακούει τον εκπρόσωπο του νόμου.
Κατά το Σύνταγμα, υπάρχουν 3 διαφορετικές εξουσίες: Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική. [Άρθρο 26: (Διάκριση των εξουσιών):1. H νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Bουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 2. H εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Kυβέρνηση. 3. H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια∙ οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού.]
Και όσο για αυτό που ισχυρίστηκε στην αρχή της ομιλίας της ότι «όταν ένας Βουλευτής που ζητεί να ασκήσει έλεγχο κατά το Σύνταγμα», μάλλον μπερδεύεται γιατί το Σύνταγμα (Άρθρο 70παρ.6) προβλέπει ρητώς ότι «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται από τη Βουλή σε Ολομέλεια, όπως ορίζει ο Κανονισμός» και ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 124παρ.4) για τα μέσα του κοινοβουλευτικού ελέγχου ορίζει: «Τα μέσα κoινoβoυλευτικoύ ελέγχoυ, εκτός από την πρόταση δυσπιστίας, πoυ ρυθμίζεται από τo άρθρo 142, είναι: α) oι αναφoρές· β) oι ερωτήσεις· γ) oι επίκαιρες ερωτήσεις· δ) oι αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων· ε) oι επερωτήσεις και στ) oι επίκαιρες επερωτήσεις.»
Αυτά για να δίνουμε μαθήματα με ακρίβεια προς το λαό που μας παρακολουθεί γιατί με τη λογική της κ. Κωνσταντοπούλου μπορώ αύριο το πρωί να μπουκάρω να ασκήσω έλεγχο στην αρμόδια εισαγγελέα κ. Παπανδρέου που έχει αναλάβει την έρευνα για την τέλεση την τελευταία δεκαετία ποινικών πράξεων σχετικών με την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών και να αρχίζω να κραυγάζω που δεν μου δίνει, ενώ είμαι Βουλευτής, τη λίστα με τους κοπανατζήδες της ΕΡΤ, τα λαμόγια και τις παράνομες απευθείας αναθέσεις προγραμμάτων.
Αλλά σκέφτομαι ότι καλλίτερο είναι να μπουκάρω στο ΣΔΟΕ και να αρπάξω τα χαρτιά για Βουλευτές που κατηγορούνται για τεράστια φοροδιαφυγή.
Συνεννοηθήκαμε;
Άλλο το Σύνταγμα της Ελλάδος και άλλο η Πλατεία Συντάγματος."

Ανοίγει το Πανεπιστήμιο Αθηνών


Στις πανεπιστημιακές αίθουσες επιστρέφουν από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, οι φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνών...
προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα τους, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος που συνήλθε εκτάκτως σήμερα.
«Εκτιμώντας την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του υπουργείου Παιδείας και αναλογιζόμενη παράλληλα την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, η Σύγκλητος αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων από Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013» αναφέρεται στην απόφαση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος καλεί το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας.
Την ίδια ώρα, άδηλο είναι το μέλλον των μαθημάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και οι εννέα σχολές του ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.
Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΜΠ είχε αποφασίσει την περασμένη βδομάδα να αρχίσουν τα μαθήματα από χθες, Δευτέρα. Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατό καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε νέα απεργία, υιοθετώντας σχετική πρόταση της ομοσπονδίας του.
 
enikos.gr

Το ξεκαρδιστικό ξέσπασμα ενός τρομερά αθυρόστομου παπαγάλου! [βίντεο]

papagalos
Όταν αυτός ο παπαγάλος cockatoo διασώθηκε και στη συνέχεια υιοθετήθηκε πριν από δύο χρόνια, έφτασε στο νέο του σπίτι έχοντας μια όχι και τόσο ευγενική συμπεριφορά και λεξιλόγιο.
Ο νέος ιδιοκτήτης μιλάει στο πτηνό κανονικά κι εκείνο αρχίζει να κάνει τα δικά του…

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: otherside.gr
 

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Που θα χιονίσει



Ο Νοέμβριος δικαίωσε την φήμη του ως βροχάρης καθώς είναι ο μήνας με τις περισσότερες βροχές. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο και κατά τόπους θα είναι ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και τα ηπειρωτικά με έμφαση στις νοτιότερες περιοχές όπως είναι η Πελοπόννησος, η Αττική, η Βοιωτία και η δυτική Κρήτη. Kαταιγίδα είχαμε στο Ναύπλιο , στη Κόρινθο, το Δερβένι , το Λουτρακι κλπ.
Στις ανατολικές περιοχές της χώρας, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας χωρίς φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοανατολικές διευθύνσεις που θα φτάσουν στα πελάγη τα 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 εως 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 15 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ οπότε και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 19 βαθμούς κελσίου.
Γιά  την Τετάρτη περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε μόνο λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε πάλι βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, δηλαδή στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια, δηλαδή στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο και στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου όπως είναι η θάλασσα των Κυθήρων, το Κρητικό πέλαγος, το Καρπάθιο και η θάλασσα της Ρόδου, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 18 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές, σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 2 με 4 μποφόρ αλλά στον νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί από 13 εως 18 βαθμούς κελσίου.
Οι βροχές και οι μπόρες θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επηρρεάσει με πρόσκαιρες βροχές κυρίως την ανατολική και νότια χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα γυρίσουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ αλλά οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα πέσει και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε κρύο και δεν αποκλείεται να έχουμε τα πρώτα χιόνια στα βουνά κυρίως της Πίνδου και της Ροδόπης.

Ο Νοέμβριος δικαίωσε την φήμη του ως βροχάρης καθώς είναι ο μήνας με τις περισσότερες βροχές. καθώς στη Μεσσηνία έπεσαν 136 χιλιοστά βροχής, δηλαδή 136 λιτρα νερό σε ένα τετραγωνικό μέτρο.Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα μέσα στην πολη της Καλαμάτας. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για ανληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια. Προβλήματα προκλήθηκαν στην επαρχιακή οδό Θουρίας - Πολιανής εξαιτίας του ποταμού που περνάει από την περιοχή και λόγω της βροχής φούσκωσαν τα νερά του.
Στη Βοιωτία έπεσαν 117 λίτρα νερό σε ένα τετραγωνικό μέτρο, στα Βίλια έπεσαν 91 λίτρα νερό σε ένα τετραγωνικό μέτρο, στην Ηγουμενίτσα 85 λίτρα νερό σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Στα Ανω Λιόσια και και το Καματερό που είχαμε και το πρόβλημα στη λεωφόρο Φυλής έπεσαν 81 λίτρα νερό σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Εως αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η λεωφόρος Φυλής και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Γούναρη
Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αστυπάλαια όπου δέντρα ξεριζώθηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του νησιού δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες και καταστήματα, αλλά και για απεγκλωβισμό ανθρώπων από επικίνδυνα σημεία.

Φραστική επίθεση στον Κάρολο Παπούλια από τον Χρήστο Ζώη


Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστος Ζώης, υποστηρίζοντας ότι «δεν λειτουργεί υπέρ της θεσμικής του ιδιότητας», με αφορμή την άρνηση του Προέδρου, σύμφωνα με τον κ. Ζώη, να δεχθεί τόσο τον ίδιο, όσο και τους βουλευτές του κόμματός του κ.κ. Κουράκο και Σταυρογιάννη, σε συνάντηση.

«Ζητήσαμε τη συνάντηση, μετά τη δήλωση του κ. Παπούλια στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ότι "οι Έλληνες δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς", για να του εκφράσουμε την υποστήριξή μας για τη σημασία της συγκεκριμένης δήλωσης», είπε και ο κ. Ζώης και πρόσθεσε πως «η άρνησή του να μας δεχθεί, δυστυχώς, δείχνει ότι ο κ. Κάρολος Παπούλιας έχει επιλέξει να μην είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, αλλά μόνο των αρχηγών των κομμάτων που "αναγνωρίζει" ο, ξεπερασμένος από τις εξελίξεις, Κανονισμός της Βουλής και μάλιστα σε συνθήκες εθνικής κρίσης».

Ο κ. Ζώης υποστήριξε τέλος, πως μετά από αυτό, «έχουμε δικαίωμα να θεωρούμε τις δηλώσεις του κ. Κάρολου Παπούλια ανειλικρινείς».

newsit.gr

Σε χηρεία από σήμερα η Μητρόπολη Κίτρους- Ο Κορινθίας καταγωγής,Μητροπολίτης κ. Αγαθόνικος αδυνατεί να επιτελέσει τα καθήκοντα του. - Τοποτηρητής Κίτρους αναλαμβάνει ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος


Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ορίστηκε σήμερα από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, την οποία όρισε και επίσημα σε χηρεία.
Η Ιερά Σύνοδος αποδέχθηκε το πόρισμα της επιτροπής δικαστικών και ιατρών οι οποίοι εξέτασαν τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθόνικο, ύστερα από την ενεργοποίηση της σχετικής πρόβλεψης του Καταστατικού Χάρτη.
Η επιτροπή αποφάσισε πως ο Μητροπολίτης αδυνατεί να επιτελέσει τα καθήκοντα του.
Η Ιερά Σύνοδος θα ενημερώσει για την απόφαση της το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα εκδώσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Φιλιατρά: Πλημμύρισαν οι δρόμοι - Ζημιές σε καλλιέργειες - BINTEO

Φιλιατρά: Πλημμύρισαν οι δρόμοι - Ζημιές σε καλλιέργειες - BINTEO
Σήμερα το πρωί, στα Φιλιατρά, δρόμοι πλημμύρισαν και καλλιέργειες καταστράφηκαν, με τους κατοίκους να είναι αγανακτισμένοι με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη πόλη, κάθε φορά που η βροχή δυναμώνει, την ίδια στιγμή που η ΕΜΥ προειδοποιεί εδώ και μέρες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται.
Όπως διαβάζουμε στο filiatranet.blogspot τα λασπόνερα κατέβαιναν σαν ποτάμι, μη έχοντας άλλο δρόμο διαφυγής, καθώς τα βουλωμένα χαντάκια τα οδηγούσαν με ορμή από το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών στους δρόμους της πόλης.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν όμως και στο οδικό δίκτυο Αγίας Κυριακής - Φιλιατρών και Αγρίλη - Φιλιατρών, όπου τα αυτοκίνητα περνούσαν με κίνδυνο και δυσκολία από τα ορμητικά νερά.
Καταστροφές όμως σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες στα Φιλιατρά, όπου αγανακτισμένος ο παραγωγός Ιωάννης Λυγγουνός μίλησε στο filiatranet για τις ζημιές που υπέστη στα θερμοκήπια που πλημμύρισαν, ενώ αυτοψηφία στο χώρο πραγματοποίησε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργο Αλεξανδρόπουλο.



Φοιτητές ετοιμάζονται να κλειδώσουν τους βουλευτές μέσα στη Βουλή της Βουλγαρίας

Φοιτητές ετοιμάζονται να κλειδώσουν τους βουλευτές μέσα στη Βουλή της Βουλγαρίας
Φοιτητές που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, ζητώντας την παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης, προειδοποίησαν ότι θα κλείσουν με αλυσίδες τις πόρτες του κτιρίου της Βουλής της Βουλγαρίας.
Οι φοιτητές εξετάζουν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας, η οποία άρχισε με την κατάληψη του πανεπιστημίου της Σόφιας, "Άγιος Κλήμης Αχρίδας", για παράδειγμα σκοπεύουν να μετακινηθούν στη Βουλή, δήλωσε ο φοιτητής δημοσιογραφίας Στάνισλαβ Κατσίνσκι.
Ομάδα διαδηλωτών ήδη συγκεντρώθηκε στην πλατεία μπροστά από το κτίριο της Βουλής και δημιουργήθηκε ένταση καθώς αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν φοιτητές που κάθισαν στο οδόστρωμα για να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών, όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Darik.
Οι διαδηλωτές απάντησαν σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα και σχεδιάζουν να αποκλείσουν όλες τις εξόδους ώστε να εμποδίσουν τους βουλευτές να φύγουν από τη Βουλή, όταν λήξει η συνεδρίαση. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκσφενδονίζουν αυγά και ντομάτες στο κτίριο της Βουλής.
Ομάδα φοιτητών που αυτοαποκαλείται "Τhe Early Waking Students" κατέλαβε τμήμα του Πανεπιστημίου της Σόφιας στις 25 Οκτωβρίου, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Στις διαμαρτυρίες, στη συνέχεια προσχώρησαν φοιτητές από άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Χθες, οι φοιτητές έκλεισαν με αλυσίδες τις πόρτες του πανεπιστημιακού ιδρύματος και δεν άφηναν τους εργαζόμενους να εισέλθουν.

newsit.gr

Συγκλόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης με την περιπέτεια με τον καρκίνο (που αντιμετώπισε και ξεπέρασε)

Nikitas-Kaklamanis
Γιατρός ο ίδιος στο επάγγελμα, και πολιτικός με συσσωρευμένη εμπειρία στην πλάτη του, ο Νικήτας Κακλαμάνης επέλεξε να γνωστοποιήσει μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον καρκίνο που του χτύπησε την πόρτα.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, με ένα προσωπικό σημείωμα, εξηγεί ότι τις τελευταίες 20 μέρες αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, από το οποίο είναι πλέον πλήρως απαλλαγμένος, και για τον λόγο αυτό απουσίασε από τη Βουλή στην πρόσφατη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης διαγνώστηκε με καρκίνο στο πρώτο στάδιο, και είχε έτσι τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την επάρατη νόσο.
Αναλυτικά, το μήνυμα που έγραψε ο Νικήτας Κακλαμάνης στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ήταν το εξής:
Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά.
Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν.
Θέλω, επ’ ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής:
- Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δική μου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1).
- Τόσο για το διαγνωστικό (Ευαγγελισμός) όσο και για το χειρουργικό (Αρεταίειο) κομμάτι της θεραπείας μου εμπιστεύτηκα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρά τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν -σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο-, το επιστημονικό επίπεδο του Ε.Σ.Υ. είναι εξαιρετικά υψηλό.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, από τους πολύ παλιούς μέχρι τους νεότερους φίλους μου, που από την ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας μου, με τις ευχές τους στάθηκαν δίπλα μου”.

ysterografa.ger

Η Die Welt έφτιαξε νέα κυβέρνηση… στην Ελλάδα

Antonis-Samaras-govenrment
Η συγκρότηση της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία βρίσκεται ακόμη στη φάση των ζυμώσεων και των διαπραγματεύσεων, η εφημερίδα Die Welt λοιπόν αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της στην Αθήνα.
Και με σχετικό δημοσίευμά της, να αναφερθεί στην προοπτική συγκρότησης μιας νέας κυβέρνησης, από τη Νέα Δημοκρατία, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημοκρατική Αριστερά, στον απόηχο της πρόσφατης ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Το σενάριο που επεξεργάζεται η Die Welt έχει ως παράπλευρες επισημάνσεις τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι “συμμάχησε με νεοφασίστες και κομμουνιστές”, καθώς και την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που συρρίκνωσε περαιτέρω την κυβερνητική πλειοψηφία.
ysterografa.gr

Η υποψηφιότη​τα για τον Λευκό Οίκο που… τρέμει η Wall Street (ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016)

Elizabeth-Warren
Twitter@EmOikonomidis
Όταν τα αμερικανικά ΜΜΕ κατακλύστηκαν από πληροφορίες περί του ενδεχομένου να είναι η Ελίζαμπεθ Γουόρεν υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, η Wall Street πάγωσε.
Όχι τόσο επειδή η Γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη θα είχε αντικειμενικές ελπίδες να κερδίσει τη Χίλαρι Κλίντον. Αλλά επειδή ακόμη και η συμμετοχή της στην κούρσα, θα υποχρέωνε την άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, να μετακινηθεί μισό κλικ πιο αριστερά στις θέσεις της για την οικονομία. Μια προοπτική που τρομάζει τα “γεράκια” της Wall Street, τα οποία μετρούν ήδη μια επώδυνη ήττα, καθώς δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον εκλεκτό τους, Λάρι Σάμερς, ως διάδοχο του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της Fed, καθώς ο ξεσηκωμός… όλων, οδήγησε τον Μπαράκ Ομπάμα στην απόφαση να συμπορευτεί με τη λογική, και να παραδώσει τα ηνία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στη Τζάνετ Γιέλεν.
Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, εξαιρετικά δημοφιλής και συμπαθής στη μετριοπαθή και εκσυγχρονιστική βάση του Δημοκρατικού Κόμματος, υπήρξε ένθερμη υποστηρήκτρια του Κινήματος Occupy Wall Street. Οι θέσεις της δε μοιάζουν βγαλμένες από το… Χόλιγουντ, καθώς αφήνει με συνέπεια ξεκάθαρες αιχμές κατά των μεγάλων τραπεζών, εκείνων που βγήκαν αλώβητες από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008. Δηλαδή, από την καλά μελετημένη και… ετσιθελική πυροδότηση από τη διακυβέρνηση Μπους μιας οικονομικής κρίσης που προσέλαβε παγκόσμια χαρακτηριστικά. Και μας ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα.
Φυσικά, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν δεν σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφια. Η ίδια άλλωστε είναι μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν ένα γράμμα προς τη Χίλαρι Κλίντον, ζητώντας της να εγκαταλείψει την πολιτική αποστρατεία, και να διεκδικήσει να γίνει το 2016 η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το γεγονός όμως ότι η ακτιβιστική πτέρυγα των Δημοκρατικών… ψάχνεται, επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει διάχυτη στην Αμερική: Το Δημοκρατικό Κόμμα αναζητεί έναν “Ομπάμα”, για να σταματήσει για δεύτερη φορά τη Χίλαρι, όπως το έκανε ο εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ στη μάχη του 2007-2008.
Οι περισσότεροι υποψιασμένοι μάλιστα αφήνουν τη σκέψη τους να ταξιδέψει πιο μακριά. Μέχρι την υπόθεση εργασίας ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα ενοχλούνταν ιδιαίτερα να δουν στον Λευκό Οίκο… έναν Ρεπουμπλικανό. Φτάνει να μην κερδίσει η Χίλαρι.

ysterografa.gr

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Πελοποννήσου: Εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας


«Είναι ένα νέο εργαλείο που απαιτεί και προκαλεί συνέργειες και συνεργασίες για τη δημιουργία επιχειρηματικής δραστηριότητας, με στόχο να προσδώσει υπεραξία στα αγροτικά και τουριστικά προϊόντα, στα προϊόντα σίτισης, μεταποίησης και τυποποίησης, καθιστώντας τα ελκυστικά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτή.
«Με την πρωτοβουλία μας ανοίξαμε τη νομοθετική διαδικασία ούτως ώστε να υφίσταται πλέον το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και τη λειτουργία  της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «εξαρχής διαπιστώσαμε τις αδυναμίες των αντίστοιχων προσπαθειών σε δύο άλλες Περιφέρειες, οι οποίες δεν ευοδώθηκαν, και έχουμε ενσωματώσει αυτή την εμπειρία στη δική μας προσπάθεια».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι η σύμπραξη θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με το πρόγραμμα προβολής των αγροτικών προϊόντων, που ήδη υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και με το Δημοπρατήριο, με το οποίο θα υπάρχει κάθετη και οριζόντια διασύνδεση με απώτερο στόχο την ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη και ανάπτυξη της περιφερειακής αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου.

Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του  έργου «ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ» στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  999.999,00 €
Το έργο αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής του κτιρίου του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες, ιδιοκτησίας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες του Νομού Αργολίδας, το οποίο κατασκευάζεται σε ένα οικόπεδο εμβαδού 4.403,02τμ στην Πυργέλα στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Θα είναι μια μονάδα δυναμικότητας 20-25 ατόμων στην οποία εντάσσονται έφηβοι με νοητική στέρηση και κινητική αναπηρία.
Στο έργο περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες, σκυροδέματα, τοιχοποιίες, ξυλουργικά, μεταλλουργικά, επιστρώσεις επενδύσεις, υαλουργικά, χρωματισμοί και μονώσεις. Περιλαμβάνονται επίσης εργασίες ηλεκτρομηχανολογικές, εργασίες δικτύων, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου και του εξοπλισμού του Κέντρου

Πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.


Νέες απευθείας πτήσεις από την Πολωνία και τη Σλοβακία για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα υπάρξουν την επόμενη χρονιά όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του.

«Πετύχαμε μέσα σε λίγα χρόνια το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να γίνει το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας σε ανάπτυξη με τις στρατηγικές συμμαχίες που πέτυχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αναφορικά με τις υποδομές ο σχεδιασμός μας ήταν σαφής. Εξασφαλίσαμε τη δημιουργία κωδικού κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του. Περιμένουμε ωστόσο πάνω από δύο χρόνια την υποβολή της μελέτης από την ΥΠΑ και το ΓΕΑ προκειμένου άμεσα να την εντάξουμε στο πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι άμεσα δημοπρατείται ο κόμβος του αεροδρομίου, η ΜΠΕ του οποίου βρισκόταν για δύο χρόνια στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς έγκριση, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις και στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου για τις υποδομές εσωτερικής λειτουργίας του.

«Μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των έργων αυτών, αν και το έργο ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών, και το εντάξαμε στο δικό μας πρόγραμμα με σκοπό να υλοποιήσουμε το έργο που αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την αύξηση του αεροδιαδρόμου και των συνοδών έργων υποδομής».

Όσον αφορά τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «εξαρχής εκφράσαμε την καθαρή και τεκμηριωμένη άποψή μας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην αύξηση των τακτικών πτήσεων και τους νέους προορισμούς στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και στη δήλωση της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Λονδίνο ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ήταν το πρώτο αεροδρόμιο σε αφίξεις της χώρας.

Έρχεται ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ!

44
Εκ βάθρων αλλαγές στο Ασφαλιστικό σχεδιάζει η κυβέρνηση με τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, στον οποίο θα υπαχθούν μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, με «κορμό» το ΙΚΑ, με νέες συγχωνεύσεις κύριων και επικουρικών ταμείων και μειώσεις συντάξεων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η σύνταξη, με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να βγαίνει κατ” έτος από το νέο χρόνο μειούμενη, έως ότου να αντιστοιχεί στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο έχει δώσει στην κυβέρνηση και αναμένεται να επαναφέρει σε σχετική Ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το Ασφαλιστικό την ερχόμενη Πέμπτη.
Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει ότι η νέα Ενιαία Εθνική Σύνταξη να διαμορφωθεί στα 360 προς όλους τους ασφαλισμένου, όπως ορίζεται στο Ν. 3863/2010 και επιπρόσθετα στους ανασφάλιστους που δεν ξεπερνούν ένα κατώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος (7.000 ευρώ) με την ταυτόχρονη ισχύ της κατώτερης σύνταξης και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς.
Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία εναλλακτικών επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων, για παροχή πρόσθετων τμημάτων σύνταξης, πρόσθετων υπηρεσιών υγείας και άλλων παροχών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις εφημερίδας, το σχέδιο Σπυρόπουλου επανέρχεται έπειτα από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων (2,6 δισ. για το 2014) και τις απαιτήσεις της τρόικας για περαιτέρω περικοπές, τις θέσεις που έχει εκφράσει ο διοικητής του ΙΚΑ για τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας σύνταξης και τις απόψεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ότι ο μέσος όρος αναπλήρωσης των συντάξεων δεν υπερβαίνει το 50% του μισθού.
Το παράδειγμα της Ολλανδίας
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε παραδείγματα των ασφαλιστικών συστημάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ολλανδία όπου η σύνταξη είναι μεν στο 90% του μισθού, όμως το κράτος βάζει μονάχα το 25%.
Αντίθετα στη Γερμανία, όπου η σύνταξη προέρχεται συνολικά από το κράτος, η αναπλήρωση είναι στο 40%, δηλαδή ένας συνταξιούχος δεν παίρνει ούτε τα μισά χρήματα ως σύνταξη σε σχέση με το μισθό που έπαιρνε ως εργαζόμενος.

arouraios.gr

«Ντροπή σας» – “Αγριο «κράξιμο» κατά Μενεγάκη – Μουτσινά – Ηλιάκη .


moutsinasΣφοδρή επίθεση κατά του ALPHA και συγκεκριμένα κατά των συντελεστών των εκπομπών «Ελένη» και «Δέστε Τους» εξαπολύει με ανακοίνωσή της η… Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, με αφορμή την στάση εργασίας της περασμένης Πέμπτης για τα γεγονότα στην ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Την περασμένη Πέμπτη 7/11 πραγματοποιήθηκε από τα σωματεία του τύπου 3ωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο για συμπαράσταση στους εκατοντάδες απολυμένους συναδέλφους μας.
Όλα αυτά όμως είναι… ψιλά γράμματα για την διοίκηση του ALPHA που έκρινε πως το σημαντικότερο για τον Ελληνικό λαό εκείνη την στιγμή ήταν να βγει στον αέρα ζωντανά η… «ωραία Ελένη» με τον καφέ της και οι… «δέστε τους» με τον χαβαλέ τους.
Καταδικάζουμε με οργή και αγανάκτηση την διοίκηση του ALPHA που από ό,τι έδειξε είναι σημαντικότερα γι αυτήν τα νούμερα τηλεθέασης από την στιγμή της κατάλυσης της δημοκρατίας και τους 2500 απολυμένους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. Για το γεγονός αυτό θεωρούμε συνυπεύθυνους όλους τους συντελεστές καθώς και τους παρουσιαστές των εκπομπών αυτών, Ελένη Μενεγάκη, Νίκο Μουτσινά, Μαρία Ηλιάκη, Κατερίνα Καινούργιου και Γιώργο Δάσκαλο, διότι δεν σεβάστηκαν τους απολυμένους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους και έδειξαν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή. Ίσως το πιο σημαντικό για αυτούς να μην είναι ο ιλιγγιώδης αριθμός των απολυμένων συναδέλφων τους αλλά τα ιλιγγιώδη κασέ τους!!!
Ειδικά για την εκπομπή «καφές με την Ελένη» που ασχολείται συχνά πυκνά με θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, καλό θα ήταν σε μια προσεχή εκπομπή να υπάρχει καλεσμένος κάποιος παιδίατρος για να μας πει αν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της… πείνας για τα παιδιά των οικογενειών που απολύθηκαν!!!
Όλα τα προηγούμενα περικλείονται σε μια μόνο λέξη ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

ΥΓ:Όσο για τους ελάχιστους τεχνικούς που εργάστηκαν την ημέρα της στάσης κάτω από πίεση, πρέπει οι ίδιοι να προβληματιστούν αφού η ίδια πίεση υπήρξε και σε άλλους συναδέλφους των υπόλοιπων σταθμών και παρ’ όλα αυτά δεν εργάστηκαν».

arouraios.gr

"Μεγαλόπολη και αειφορία - μία εναλλακτική πρόταση" μία πρωτοβουλία του Λάμπρου Μπούκλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μεγαλόπολη, 12/11/2013
Το Σάββατο 16/11, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο "Μεγαλόπολη και αειφορία - μία εναλλακτική πρόταση" κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειακού Συμβούλου και Γραμματέα του Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου, Λ.Μπούκλη σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δ. Αποστολόπουλο.
Στόχος της πρωτοβουλίας να παρουσιασθούν - συζητηθούν, επιστημονικές εισηγήσεις εστιασμένες σε ένα εναλλακτικό και καινοτόμο μοντέλο για την περιοχή, επ' οφελεία των πολιτών και του περιβάλλοντος. Επίσης να αναφερθούν πολιτικές που έχουν κοινό προσανατολισμό προς την καινοτομία και την εναλλακτική αντίληψη σε τοπικό / περιφερειακό επίπεδο.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης / Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξείς:
 
Α. ΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Χαιρετισμοί και εισαγωγικές σύντομες ομιλίες 11:00 -11:30
κος Παν.Μπούρας - Δήμαρχος Μεγαλόπολης
κος Δημ. Αποστολόπουλος - Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
κος Λαμ. Μπούκλης - Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Β. ΜΕΡΟΣ:
Επιστημονικές ομιλίες 11:30- 13:00

1. Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Καθηγητής Τμ. Φυσικής Παν/μίου Πατρών:
"ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ" ( 11:30 - 12:00)

2. Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Τμ. Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Παν/μίου Θεσσαλίας:
"ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ" (12:00 - 12:30)

3. Ιωάννης Καούρης, Αν. Καθηγητής Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών:
"ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ" (12:30 - 13:00)


Γ. ΜΕΡΟΣ:
Άλλες ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό: 13:00-13:30

Περαιτέρω πληροφορίες:
 
Λ.Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος
Γραμμ. Περιφ.Συμβουλίου Πελ/σου
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά
κιν 6944764651 begin_of_the_skype_highlighting 6944764651 ΔΩΡΕΑΝ

Τέρενς Κουίκ : O Ερντογάν, προκαλεί ασύστολα με τις δηλώσεις του για την Κύπρο


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

 
«Για πολλοστή φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί ασύστολα με τις δηλώσεις του για την Κύπρο.
Δυστυχώς, προκαλεί και η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση με την άκρως περίεργη, ενδοτική και ύποπτη αντίδρασή της. Μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών ζητά «να αφυπνιστεί επιτέλους η διεθνής κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το κυπριακό».
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επισημαίνουμε ότι πρέπει πρωτίστως να αφυπνιστούν ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς και ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι σε μία μοιραία συγκυρία και για τα Εθνικά μας θέματα, έχουν τους ρόλους του Προέδρου και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι σαφές ότι το ύποπτο της μη αντίδρασης και της μετάθεσης των ευθυνών σε τρίτους, έγκειται στην ήδη συμπεφωνημένη πορεία παράδοσης της Κύπρου στα σχέδια Ανάν ΙΙ».

Αυτοδιοικητικές δομές και αποτελεσματικότητα

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Η σπουδαιότητα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, είναι μεγάλη για την πατρίδα μας.

Με τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, η πατρίδα μας διαφοροποίησε τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, προσδοκώντας ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Μέχρι σήμερα πολλά έχουν επιτευχθεί στη Χώρα από την αυτοδιοίκηση, αλλά και πολλά αρνητικά έχουν ειπωθεί.

Επόμενο είναι όλοι μας, να επιζητούμε τη διόρθωση των ατελειών της και την αποτελεσματικότητά της, μέσα όμως σ΄ ένα πλαίσιο κανόνων και ουσιαστικών ελέγχων από την Πολιτεία.

Τι δουλειά έχει η (γερμανική ) αλεπού στο παζάρι (των Σκοπίων;)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και τώρα που τελειώσαμε με άλλη μια «επανάσταση», ας ασχοληθούμε και με ένα ακόμη θέμα που πέρασε απαρατήρητο και που σοβεί από την περασμένη εβδομάδα.
Την προηγούμενη Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, η Άγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στην καγκελαρία, στο Βερολίνο, τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δείχνει μεγάλη κινητικότητα – πράγμα που δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό, αλλά αν συνδυαστεί με την παράλληλη υπερδραστηριότητα του άλλου ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του Οργανισμού, του Αλεξάντερ Ντάουνερ, μπορεί να είναι και κακό.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Γκρούεφσκι, ο οποίος υποδεχόταν τον νέο αρχιτέκτονα της «Μεγάλης Αλβανίας» Έντι Ράμα στα Σκόπια, έσπευσε να πανηγυρίσει.
«Η Γερμανία είναι σοβαρή χώρα και ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στην Ευρώπη στον τομέα των πολιτικών εξελίξεων», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : EΣΩΚΟΜΜΑΤΙ​ΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ν.Δ.


Στα πλαίσια των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στη δομή της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν σχετικής αποφάσεως της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, βάσει των οποίων οι Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές (ΔΗΜ.Τ.Ε.) της Ν.Δ. συνενώνονται, με κύριο κριτήριο τις συνενώσεις των Δήμων που προέκυψαν με το Νόμο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, κρίθηκε σκόπιμη η διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των κομματικών οργάνων των νέων ΔΗΜ.Τ.Ε. και συγκεκριμένα για την εκλογή Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο) και αιρετών μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.). Οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 από τις 10:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. στα κατά τόπο κομματικά γραφεία ή σε άλλα επιλεγμένα σημεία. Παρακαλούνται τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας όπως παρευρεθούν στους κατωτέρω χώρους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Κόρινθος:              Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. (Εθνικής Αντιστάσεως 24)
Κιάτο:                    Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. (Κλεισθένους 5, 2ος όροφος)
Λουτράκι:              Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. (Ελευθερίου Βενιζέλου 51)
Ξυλόκαστρο:         Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)
Βέλο-Βόχα:           Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ζευγολατιό)
Νεμέα:                   Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Νεμέας
                               (Ηρώων Πολυτεχνείου)

                                                                 Κόρινθος 12-11-2013

                                                                           Με τιμή

                                                                 Δημήτριος Μήλιος
                                                     Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας

                                                              Ανδρέας Μητσόπουλος
                                         Εκπρόσωπος Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας

O ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ καταγγέλει γιά αδιαφορία τη Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης γιά την αδειοδότηση του Δημοτικού Γηπέδου Ξυλοκάστρου

Η γυναικεία ομάδα ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, με έδρα το Ξυλόκαστρο, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας γυναικών του Πρωταθλήματος της ΕΠΟ, διαμαρτύρεται έντονα για την αδιαφορία και την σκόπιμη εμπάθεια στο πρόσωπο της προέδρου της κας Ρένας Σιγάλα, από τη Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σχετικά με το θέμα της άδειας του Δημοτικού Γηπέδου Ξυλοκάστρου, η οποία δεν υπάρχει και προκαλεί αναβλητικότητα στην ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων αγώνων της περιόδου 2013-14.
Η κα. Σιγάλα, έκανε την εξής δήλωση για το θέμα:
«Στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής κατηγορίας Γυναικείου ποδοσφαίρου , που διοργανώνει ο επίσημος φορέας στον οποίο ανήκουμε , δηλαδή η ΕΠΟ, μας έγινε σαφές ότι για να διεξαχθούν οι αγώνες της φετινής χρονιάς, τα γήπεδα στα οποία αγωνιζόμαστε θα πρέπει να διαθέτουν την σχετική άδεια. Η άδεια αυτή δίδεται κατόπιν έγγραφης αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία του κάθε Νομού, από τον φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο.
Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε το προγραμματισμένο εναρκτήριο παιχνίδι της ομάδας μας, στις 17/11/2013, λόγω έλλειψης της σχετικής άδειας γηπέδου, η οποία θα έπρεπε να μας έχει προσκομιστεί από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όπου και η έδρα μας.
Πράγματι, απευθυνθήκαμε , εγγράφως, με αριθμ. πρωτοκόλλου 19810/29-10-13 ημερομηνία κατάθεσης, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να μας προσκομίσουν τη σχετική άδεια. Σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας, κο Τυρλή, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, δεν έχει ακόμη κάνει , καν , την σχετική αίτηση προς το αρμόδιο γραφείο για την διεκπεραίωση του θέματος !!!!
Βέβαια και εμείς , καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμη από το Δήμο, ο οποίος τηρεί σιγή ιχθύος, τόσο για το ποιος είναι ο αρμόδιος που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για την πορεία που έχει αυτό το θέμα. Η άδεια λειτουργίας του γηπέδου, αξίζει να τονίσουμε πως χρειάζεται τα εξής:
1) Αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία από τον φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο,
2) Απαραίτητα πυροσβεστήρες σε κάθε αποδυτήριο, φιάλη οξυγόνου και κρεβάτι ανάρρωσης,
3)Κοινοποίηση και αίτημα άδειας διεξαγωγής αγώνων από τον φορέα που χρησιμοποιεί το γήπεδο. Κυρίως όμως χρειάζεται, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ από τους αρμοδίους ,έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα, στις αξιόλογες προσπάθειες των αθλητριών και των μελών του Δ.Σ. των ομάδων και να αναγκάζονται να αναβάλλουν τους προγραμματισμένους αγώνες, από αμέλεια και αδιαφορία , όχι δική τους, αλλά των αρμοδίων υπευθύνων του Δήμου, οι οποίοι επιλεκτικά ασχολούνται ή δεν ασχολούνται με διάφορα θέματα που απασχολούν του δημότες τους!!! 

Έφυγε από τη ζωή η Αντιγόνη Βαλάκου


Σε ηλικία 83 χρόνων άφησε την τελευταία της πνοή μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, η Αντιγόνη Βαλάκου.
Η Αντιγόνη Βαλάκου έσβησε χθες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπους νοσηλευόταν εδω και μία εβδομάδα.
Η Αντιγόνη Βαλάκου υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι σε μια καλλιτεχνική πορεία, που μετρά μόνο επιτυχίες και τιμητικές διακρίσεις. Σεμνή, αξιοπρεπής, με τεράστιο ρεπερτόριο, που καλύπτει 60 χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο.

Ανάμεσα στις σπουδαιότερες ερμηνείες της ήταν αυτή της Οφηλίας στον 'Αμλετ το 1955, της 'Αννας Φρανκ που έγραψε ιστορία και της χάρισε το 1957 το θεατρικό έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη», της Ηλέκτρας σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου που ανέβηκε το 1972 και έκλεψε τις εντυπώσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με πιο πρόσφατες την Ρόουζ στο ομώνυμο έργο του Μάρτιν Σέρμαν (2000) και την θρυλική Μαντάμ Φλο που υποδύθηκε στο Αγγέλων Βήμα (2011) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Καραμίχου κι αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα σε ηλικία 16 ετών. Το πάθος της για την υποκριτική ήταν τόσο μεγάλο που κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων τάξεων του εξατάξιου Γυμνασίου, φοίτησε παράλληλα και στο "Θεατρικό Σπουδαστήριο" του Βασίλη Ρώτα. Ταυτόχρονα εμφανίζεται στη σκηνή με το θίασο του "Ρεαλιστικού Θεάτρου" του Αιμίλιου Βεάκη (1946) στο έργο «Νυφιάτικο τραγούδι» του Νότη Περγιάλη ως Τριανταφυλλιά. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το θίασο της Κατερίνας και αργότερα με το θίασο Μανωλίδου - Αρώνη - Χατζίσκου (1951 - 1952) όπου και διακρίθηκε ως "ενζενί".
Τα επόμενα χρόνια προσλήφθηκε από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο και υποδύθηκε πρωτεύοντες ρόλους στο "Χειμωνιάτικο παραμύθι" του Σαίξπηρ (ως Περντίτα), στο "Δρόμο του ποταμού" του Μόργκαν (ως Βαλερί Μπάρτον), στο "'Ανθρωπος του διαβόλου" του Μπέρναρντ Σο (ως Εσση) και στην "Κολόμπ" του Ανούιγ (ως Κολόμπ). Το 1955, συνεργάστηκε με το Θέατρο Εθνικού Κήπου και υποδύθηκε την Οφηλία στον "'Αμλετ" του Σαίξπηρ.

Επανεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο και συνέχισε τις θεατρικές της επιτυχίες ως Μαίρη Ουόρεν στη "Δοκιμασία" του 'Αρθουρ Μίλερ, ως Ντορίντα στα "Στρατηγήματα εραστών" και ως Ισμήνη στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (1956). Από το φθινόπωρο του ίδιου έτους υπήρξε πρωταγωνίστρια στο θίασο του Κώστα Μουσούρη, διακρινόμενη ως "'Αννα Φρανκ" στο ομώνυμο έργο.
Συνεργάστηκε ακόμη με το Κ.Θ.Β.Ε. και με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους. Το 1958, συγκρότησε και δικό της θίασο.
Έπαιξε σε περισσότερο από 120 έργα και έδωσε αξέχαστες ερμηνείες ως Μαρία Στούαρτ, Ιουλιέττα, Έντα Γκάμπλερ, Κυρά της Θάλασσας, Μπερνάντα 'Αλμπα, Βεατρίκη, Αρετούσα κ.α..Στην ωριμότητα του ταλέντου της προτείνει έναν προσωπικό τρόπο ερμηνείας σε τραγικούς ρόλους (Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Κασσάνδρα, Αγαύη, Ιφιγένεια, Μήδεια του Σενέκα) και ανανέωσε το παραδοσιακό ύφος.

Από το 1953 έλαβε μέρος και σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες όπως : «Οι Ουρανοί Είναι Δικοί Μας» του Ντίνου Δημόπουλου, «Γκόλφω» του Ορέστη Λάσκου, «Το Αμαξάκι» του Ντίνου Δημόπουλου, «Χαμένα Όνειρα» του Αλέκου Σακελλάριου κ.α.



Παράλληλα εργαζόταν στο ραδιόφωνο και αργότερα στην τηλεόραση συνήθως σε μεταφορές θεατρικών έργων στη μικρή οθόνη.

Mεσολόγγι: Νέα αναβολή στη δίκη του Μπαρμπαρούση

Αγρίνιο: Νέα αναβολή στη δίκη του Μπαρμπαρούση - Αποθεώθηκε ο βουλευτής στα δικαστήρια!Νέα αναβολή για τις 13 Μαϊου,πήρε η δίκη των 11 στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Μπαρμπαρούσης, λόγω του ότι τρεις εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων δεν μπορούσαν να παραστούν, επειδή βρίσκονταν σε άλλα δικαστήρια.

Ο βουλευτής έφθασε στο δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου στις 09.00 το πρωί, όπου ήταν συγκεντρωμένοι και κάποιοι οπαδοί του κόμματος οι οποίοι χειροκρότησαν κατά την έλευση του.

Σύμφωνα με το cityvoice.gr, στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αναβολής και έγινε δεκτό το αίτημα από το Δικαστήριο, ο βουλευτής και οι συγκατηγορούμενοι αποχώρησαν από τα δικαστήρια, με τους υποστηρικτές τους να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του κόμματος.

Θυμίζουμε ότι οι 11, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για αντιποίηση αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας για τα επεισόδια που προκάλεσαν πριν ένα περίπου χρόνο, Σεπτέμβριο του 2012, στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου όπου προκάλεσαν φθορές σε πάγκους αφρικανών μικροπωλητών.

Κοινωφελής​: Οι 27.948 θέσεις ανά δήμο, νομό και ειδικότητα ( 15 Θέσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης)

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ την προκήρυξη για τις 27.948 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το νέο πακέτο θέσεων θα διατεθεί κυρίως σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια, εκκλησίες, μουσεία, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας κ.ά.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
  • Οι θέσεις ανά κατηγορία εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής:
Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 8.687 θέσεις
Τεχνολογικής εκπαίδευσης 9.334 θέσεις
Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 9.483 θέσεις
Υποχρεωτικής εκπαίδευσης 444 θέσεις

Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα, ανά υπουργείο. ανά νομό και δήμο

Με πληροφορίες από Ε. Τύπο και Έθνος

Η “Kontra News” προβλέπει πρόταση Σόιμπλε για… “κούρεμα” καταθέσεων

Kontra-News
Στην πρόβλεψη ότι στο επερχόμενο Eurogroup o υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα προτείνει “κούρεμα” καταθέσεων 20%-30% για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και πιθανότατα την Ισπανία, προχωρεί η εφημερίδα “Kontra News” με το σημερινό βασικό πρωτοσέλιδό της.
Η εφημερίδα που κυκλοφορεί εδώ και μια εβδομάδα, έχει από την πρώτη στιγμή αρθρώσει ρητορική επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, μετά από έξοδο από την ευρωζώνη.

υστερογραφα

Ο Στέφανος Μάνος στο Twitter κατά των Πανεπιστημιακών

Stefanos-Manos
Τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter χρησιμοποίησε ο Στέφανος Μάνος, για να καταθέσει την άποψή του αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, με τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
“Λουκέτο επ΄ αόριστον στα Πανεπιστήμια. Οι καθηγητές πληρώνονται ανελλιπώς!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Μάνος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Έκρηξη ΑΤΜ στα Βραχνέικα

atm1
Έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην παραλία Βραχνεΐκων στην Πάτρα σημειώθηκε σήμερα στις 4.30 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με το best.gr άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες πιθανότατα να είχαν ως στόχο την κλοπή, λόγω του τρόπου με τον οποίο είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μοιάζει με άλλα χτυπήματα σε ATM, με στόχο την κλοπή.

Πλειός: Και στη χούντα, η μειοψηφία αντιστάθηκ​ε


Giorgos-PleiosΣτον απόηχο της συζήτησης που διεξήχθη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο περιθώριο όσων συνέβησαν στην ΕΡΤ, ανοίγοντας μια ευρεία συζήτηση περί Δημοκρατίας, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός, επιχείρησε μια ερμηνεία των εξελίξεων, στη βάση του “δυσκολου” παρελθόντος της χώρας.
“Για τις μέρες Πολυτεχνείου που έρχονται Και στη χούντα αυτοί που αντιστάθηκαν ήταν μειοψηφία. Οι άλλοι βολεύτηκαν ή σιώπησαν”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πλειός στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με θέμα, την ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου έτους 2014.

Με μοναδικό θέμα στην ημερησία διάταξη,  ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Π.Δ.) ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ "ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 συνεδριάζει αύριο στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 
Θα ακολουθήσει στις 8μιση το βράδυ 2η συνεδρίαση με επίσης μοναδικό θέμα, την Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου έτους 2014.
Οι Συνεδριάσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

Πληρωμή μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η πληρωμή της μελέτης του έργου «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Σ.Μ.Π.Ε.- για το έργο: Σχέδιο Χωρικής Οικιστική Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» θα πραγματοποιηθεί από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου (αρ. απόφασης Δ.Σ. 55.10/2013).

 

Μείωση 22% στις αυτοκτονίες στον στρατό των ΗΠΑ

suicides-in-US-army
Μείωση 22% σημείωσαν οι αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ το 2013, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.
Η μείωση αυτή έρχεται έναν χρόνο μετά το 2012, που σημειώθηκαν περισσότερες αυτοκτονίες ακόμη και από την περίοδο του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Οι υπεύθυνοι του αμερικανικού στρατού και της πολιτικής ηγεσίας πάντως, εμφανίζονται διστακτικοί στο να επιχειρήσουν να πιστωθούν τη μείωση του αριθμού των αυτοκτονιών, καθώς παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς τους λόγους που οδηγούν πολλούς στρατιώτες στο να πάρουν την απόφαση να αφαιρέσουν τη ζωή τους.
Και από τη στιγμή που είναι δύσκολο να καταλάβουν τους λόγους, είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρουν και την κατάλληλη αντιμετώπιση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

ysterografa.gr

 

Απολύσεις συμβασιούχων: Ξεκίνημα από 600 του Δ. Θεσσαλονίκης

Από το Δ. Θεσσαλονίκης ξεκινούν οι απολύσεις συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με βάση τη ρύθμιση Αθανασίου για επίσπευση της τακτικής δικάσιμου εκδικάστηκε στις 16 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η υπόθεση 601 συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης (460 από την καθαριότητα και οι υπόλοιποι διοικητικών καθηκόντων) και η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (αριθμός 2844/2013), αλλά δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί προβλέπει ότι ναι μεν οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτόν αλλά αφού τελεσιδικήσει η απόφαση.
Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα απομακρυνθούν από την εργασία αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση (πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των εργαζομένων, μπορεί να συμβεί ακόμη και εντός εβδομάδος) και να περιμένουν την απόφαση του Εφετείου (σε ένα με δύο χρόνια ;) , ώστε αν δικαιωθούν και πάλι, να επαναπροσληφθούν.
«Πρόκειται για πύρρειο νίκη», τονίζει με δηλώσεις της στην aftodioikisi.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης Αλεξία Μαργαρίτη. Προσθέτει δε ότι οι περισσότεροι από τους 600 συμβασιούχους εργάζονται στο Δήμο πάνω από μία δεκατία. Φέρνει δε ως παράδειγμα τον εαυτό της που εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος από το 2004 στο γραφείο Τύπου του δήμου: «Είμαι 47 ετών με ανήλικο παιδί. Μέχρι να επαναπροσληφθώ, αν επαναπροσληφθώ, θα έχω βγει στη σύνταξη», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Μαργαρίτη.

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Μην ταΐζετε τα αδέσποτα για να μην επιτίθενται σε πολίτες»!

Έναν «πρωτότυπο» τρόπο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, βρήκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη, με αρκετά αδέσποτα σκυλιά να σχηματίζουν αγέλες και να επιτίθενται σε περαστικούς.
Η λύση, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος δηλώνει φιλόζωος διαθέτοντας και ο ίδιος οικιακό ζώο, είναι οι πολίτες να μην ταΐζουν τα σκυλιά, καθώς αυτά όταν δεν βρουν να φάνε, γίνονται επιθετικά, με αποτέλεσμα να δαγκώνουν ανυποψίαστους περαστικούς. Για τις επιθέσεις ο κ. Νίκας ρίχνει ουσιαστικά την ευθύνη τόσο σε όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους, όσο και στη συνήθεια ορισμένων πολιτών να παρέχουν στα αδέσποτα ευκαιριακά τροφή.

"Τα Παιδιά της Πιάτσας" στο Κοινοβούλιο - Με λεξιλόγιο Τσιφόρου η πολιτική αντιπαράθεση

Οι συνεργάτες και οι βουλευτές των προέδρων που “μονομάχησαν στο Ελ Πάσο” ,τους συγχαίρουν λέγοντάς τους “έσκισες πρόεδρε”. Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχουν πάρει “μυρουδιά” για την απέχθεια με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παρακολούθησαν -όσοι άντεξαν- τους ανόητους ...κουτσαβακισμούς από το βήμα του Κοινοβουλίου.
Οι εκφράσεις αλλά κυρίως το ύφος ήταν επιεικώς απαράδεκτο.

Για να είμαστε δίκαιοι το στυλ που θυμίζει τα εκπληκτικά βιβλία του Νίκου Τσιφόρου “Τα Παλιόπαιδα τ΄ ατίθασα” και “Τα Παιδιά της Πιάτσας” το έφερε στην πολιτική μας καθημερινότητα ο Αντώνης Σαμαράς. Και οι υπόλοιποι ακολουθούν .
Το μόνο που απομένει λοιπον αφού όπως διαπιστώσαμε και στη τελευταία συζήτηση στη Βουλή λύσεις να προτείνουν για το μέλλον μας δεν έχουν ,είναι να τους δούμε με “καβουράκι”, το σακάκι φορεμένο από τη μία πλευρά και να “επιχειρηματολογούν” χρησιμοποιώντας το εκπληκτικό λεξιλόγιο από τα υπέροχα βιβλία του Νίκου Τσιφόρου.

Κάπως έτσι δηλαδή:

Αντώνης Σαμαράς: “Εγώ κ. Τσίπρα σε νόμιζα αετό νυχάτο (έξυπνο άνθρωπο).Όμως αποδείχτηκες ακριδάτος ( πονηρός καταφερτζής) ειδικά απέναντι στο κοσμάκη. Όλο ανάβεις τη φουφού (δημιουργείς μπελάδες) και ανοίγεις τη μπουρού (γκρινιάζεις) . Αρμενίζεις βαθύ ρέμα ( ενεργείς απερίσκεπτα).
Πάνω που πάω να γαζώσω τα στόρμια (να περάσω τη κακοτοπιά) για τη χώρα, να γεμίσω τη κάλτσα (κάνω οικονομία), να στρώσω κουρελού (να κάνω νοικοκυριό) εσύ στρώνεις μπατανία (κάνεις φασαρία). Τι θες να αφήσουμε το ευρώ και να γυρίσουμε στο μονό λιανοτάρι; (δραχμή)...

Αλέξης Τσίπρας:
Μ’ αυτά που κάνετε προβλέπω πολλούς με διπλοβράχιολο (χειροπέδες) στη κλειστή γρίλια (φυλακή). Να ξέρεις ότι εγώ δεν περπατώ με την όπισθεν (δεν υποχωρώ). Εσύ έπεσες στη λάντζα (ξέπεσες) και από εκεί που έσκιζες μνημόνια έριξες αλλού τη βάρκα (άλλαξες κατεύθυνση). Σακουλετζέμ; (κατάλαβες);



Ευάγγελος Βενιζέλος:
Για τον ταρσανά (ναυπηγείο) η σούμα (λογαριασμός) είναι θετική. Στον ίσκιο (στα κρυφά) εγώ δεν έκανα τίποτα.Να κοιτάξεις στο δικό σου ταράφι (στον κύκλο σου) τι γίνεται. Εγώ δεν φασινάρω κανένα (ξεπλένω). Τη ψιλή βελονιά (αδικία) από ένα ψηλοτάρι (ασήμαντο) σαν κι εσένα δεν την δέχομαι.
Κάπως έτσι θα ήταν η αντιπαράθεση με τη βοήθεια του αξεπέραστου Νίκου Τσιφόρου, ο οποίος περιέγραψε στα βιβλία του το κόσμο της πραγματικής μαγκιάς. Χωρίς να έχει στο μυαλό του ότι ο “κουτσαβακισμός” θα έφθανε κάποια μέρα και στην ελληνική Βουλή

'Ενα εκπηκτικό λεξικό για το Νίκο Τσιφόρο ΕΔΩ . Θα μας χρειαστεί όπως πάμε
 
onalert.gr