Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Μπαραζ»-ίλια ερχόμαστε... ΕΛΛΑΔΑ -ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ 2-0

«Μπαραζ»-ίλια ερχόμαστε... (vds)
Μέσω των μπαράζ του Νοεμβρίου θα διεκδικήσει την πρόκριση της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Εθνική μας, η οποία νίκησε στο Καραϊσκάκη με 2-0 το Λιχτενστάιν, όμως το θαύμα στο Κάουνας δεν ήρθε.
Η Εθνική έκανε το καθήκον της… Νίκησε με 2-0 σε ένα ματς, όπου και πάλι η εμφάνιση της κυμάνθηκε σε μέτρια στάνταρ και ανέμενε το θαύμα από τους Λιθουανούς. Μέχρι το 61' άπαντες ελπίζαμε… Στο 61', όμως, ο Ιμπίσεβιτς μας έκοψε τον βήχα.
Ετσι η Εθνική περιμένει να μάθει τη Δευτέρα (21/10) τον αντίπαλο της στα δυο ματς του Νοεμβρίου και ελπίζει να φωνάξει «Μπαραζ»-ίλια ερχόμαστε…

«Καρδιοχτύπι» μέχρι τα μεσάνυχτα!

«Καρδιοχτύπι» μέχρι τα μεσάνυχτα!
Μετά τη νίκη της Βοσνίας στο Κάουνας επί της Λιθουανίας, η Ελλάδα είναι οριστικά στα μπαράζ του Νοεμβρίου και πλέον καλείται στις 15 και 19 του μήνα να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ποιοι θα είναι οι πιθανοί της αντίπαλοι; Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν και θα ολοκληρωθούν όλοι οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών ομίλων και να συμπληρωθεί οριστικά ο «χάρτης» των δεύτερων των ομίλων.
Το δεδομένο είναι ότι στην κλήρωση της Δευτέρας (21/10), από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια των μπαράζ, η Ελλάδα θα είναι στους ισχυρούς. Μαζί της, δεδομένα, θα είναι και η Πορτογαλία, που τερμάτισε δεύτερη στον 6ο όμιλο, πίσω από την Ρωσία που προκρίθηκε στα τελικά.
Οι άλλες δύο θέσεις των «ισχυρών» παραμένουν ανοικτές, με βασικές υποψήφιες τις Ουκρανία και Κροατία, οι οποίες παίζουν αυτή την ώρα και δεν έχουν εξασφαλίσει τη 2η θέση των ομίλων τους. Μάλιστα, οι Ουκρανοί μπορεί να έρθουν και πρώτοι «ρίχνοντας δεύτερη την Αγγλία και να περάσουν απευθείας, ενώ μπορεί να είναι αδύναμοι αν οι Σουηδοί νικήσουν τους Γερμανούς, ενώ οι Κροάτες σε ένα… τρελό σενάριο, μπορεί να υποχωρήσουν στους αδύναμους.
Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ούτε και εδώ υπάρχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη εικόνα. Η Σουηδία αυτή την ώρα κερδίζει την Γερμανία και αν κρατήσει τη νίκη, τότε «ανεβαίνει» στους ισχυρούς. Η Γαλλία μοιάζει η πιο… βέβαιη για τους «αδύναμους», εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω, νικήσουν την Φινλανδία και ηττηθεί η Ισπανία εντός έδρας από την Γεωργία. Η «μάχη» Τουρκίας και Ρουμανίας αυτή τη στιγμή βγάζει ευνοημένη την Ρουμανία (νικά την Εστονία, όπως και οι Ολλανδοί τους Ρουμάνους), ενώ η Ισλανδία προς το παρόν «κερδίζει» τη δεύτερη θέση από την Σλοβενία!
Μύλος; Οντως… Είναι λογικό να μπερδευτήκατε, γιατί τα σενάρια είναι πολλά και αρκετά ματς είναι σε εξέλιξη, τα οποία επηρεάζουν τα πάντα.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στη λήξη των αναμετρήσεων, θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις 9 δεύτερες των ομίλων και τις 8 που θα πάνε στα μπαράζ. Και κατά 99,9% θα ξέρουμε και τα δύο γκρουπ με τους ισχυρούς και τους αδύναμους, εκτός αν οι Σουηδοί χάσουν από τους Γερμανούς. Τότε, θα πρέπει να περιμένουμε την Πέμπτη (17/10) την επίσημη ανακοίνωση του FIFA ranking, βάσει του οποίου θα χωριστούν οι 8 ομάδες, καθώς σε τέτοιο σενάριο η διαφορά Ουκρανίας και Γαλλίας στον (ανεπίσημο) υπολογισμό θα είναι μόλις 1 βαθμός (871-870).

Ένας χρόνος “Υστερόγραφα”. Συνεχίζουμε…

Ysterografa
Keep going… Μετά από έναν χρόνο στον αέρα του διαδικτύου, και αφού συνηθίσαμε στις απογοητεύσεις, τις “γρατζουνισμένες” προσδοκίες, αλλά απ’ την άλλη και στη διαρκή επικοινωνία με μια κοινωνία που κοιτάζει ήδη στην Ελλάδα μετά την κρίση, χωρίς να ξεχνάει τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που μας έφεραν ως εδώ, εμείς συνεχίζουμε.
Θεωρητικά άλλωστε, η διαδρομή δεν έχει τέλος. Και ακόμη κι αν στον ορίζοντα μπορεί να διακρίνει κανείς προορισμό, το ταξίδι είναι αυτό που μετράει. Και δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Ευχαριστούμε…

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /' ysterografa.gr

Συνέντευξη-βόμβα Σαμαρά στον Πρετεντέρη

Antonis-Samaras-Giannis-Pretenteris-600x330
Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα παραχωρεί την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο MEGA και την εκπομπή “Ανατροπή” με τον Γιάννη Πρετεντέρη ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθεί επί του συνόλου της πολιτικής επικαιρότητας, από το θέμα της Χρυσής Αυγής μέχρι τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία, το ενδεχόμενο ενός Μνημονίου και τη συζήτηση που ανά διαστήματα επανέρχεται στο προσκήνιο για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Η συνέντευξη Σαμαρά στον Γιάννη Πρετεντέρη αποτελεί εκ των πραγμάτων σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία για τον γνωστό αρθρογράφο, και συνιστά έμμεση “απάντηση” στον Νίκο Χατζηνικολάου, απέναντι στον οποίο βρίσκεται με την εκπομπή “Ανατροπή” κάθε Δευτέρα, μιας και ο “Ενικός” του εκδότη της “Real News” στην τηλεόραση του “STAR” είχε κερδίσει μέχρι σήμερα τις εντυπώσεις, με διαδοχικές συνεντεύξεις του Γιάννη Στουρνάρα και του Αλέξη Τσίπρα.

ysterografa.gr

Κοινωνική βόμβα η μεγάλη ανεργία



Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)
Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός αυτοκτονιών λόγω ανεργίας στην Ελλάδα (σε 7.000τα τρία τελευταία χρόνια) και οι ταχείς πλέον ρυθμοί του μεταναστευτικού κύματος στις οικονομικά ισχυρότερες χώρες του εξωτερικού για την εξασφάλιση εργασίας και ποιότητας ζωής δείχνουν την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία τόσο από οικονομικής απόψεως όσο και από την πλευρά της ψυχολογίας ενός ολόκληρου λαού που μοιάζει να καταρρέει κάτω από το βάρος των εξελίξεων που τον προσπερνούν και τον συνθλίβουν. Βέβαια, η ελληνική κοινωνία πληρώνει το τίμημα των επιλογών της σε κάθε επίπεδο, όμως η έλλειψη οράματος που της επέβαλαν την έχει καταστήσει βορά στις ορέξεις της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα!

4CD73DF3F35EF5F362803906CC9A4434.jpg
Yπέρ της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας τάσσεται ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.
Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να «αγκαλιάσουν» εκείνο που φοβούνται.
Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραγματική χρεκοπία και όχι ως «διπλωματική μπλόφα», καλώντας μάλιστα να αντιληφθούν οι Έλληνες τη θετική πλευρά μιας χρεοκοπίας.
Αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαρουφάκη:

Επιστολή του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Πρωθυπουργ​ό: Η υφιστάμενη νομοθετική βάση της ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία είναι απαράδεκτη και πρέπει αμέσως να αλλάξει

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Είναι σε όλους γνωστό, πως οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εξαιτίας της κρίσης, λειτουργούν υπό καθεστώς εκτάκτων συνθηκών. Οι συντριπτικά περισσότερες χρωστούν είτε στο Δημόσιο, είτε στα Ασφαλιστικά Ταμεία, είτε στις Τράπεζες, είτε στους προμηθευτές τους, είτε σε κάποιους από αυτούς, είτε σε όλους μαζί. Η ύφεση, όσο συνεχίζεται, θα επιδεινώνει τα προβλήματα αυτά, ενώ ακόμη και στη θετική εκδοχή του μηδενισμού της το 2014, θα διατηρήσει την κατάσταση στα σημερινά δραματικά επίπεδα.
Με την εμπειρία μου ως υπουργού Εργασίας εν μέσω κρίσης, αλλά και μετά την ενημέρωση που είχα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τον Απρίλιο του 2013 πρότεινα στον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και στην Βουλή, να διαμορφώσουμε μια διακομματική πρωτοβουλία με άξονα την εξής λύση:
Πάγωμα για είκοσι τέσσερις μήνες των παρελθουσών υποχρεώσεων στα Ταμεία, υπό τον απαράβατο όμως όρο ότι η επιχείρηση θα καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες και στη συνέχεια, μετά τους είκοσι τέσσερις μήνες, ρύθμιση δόσεων. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, με το σκεπτικό ότι ήταν αντίθετη η τρόϊκα. Οι πληροφορίες μου, όμως, είναι πως η πρόταση αυτή δεν στηρίχθηκε με σχετικές μελέτες από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου κι έτσι δεν έγινε ποτέ συγκεκριμένη. Η έλλειψη αυτή ωστόσο ήταν καθοριστική, διότι πέραν της ύφεσης, το πιο ισχυρό επιχείρημα είναι η ρευστότητα στα Ταμεία. Από την εμπειρία μου μάλιστα υπογραμμίζω, πως για τα Ασφαλιστικά Ταμεία σημαντικότερη από την καταβολή παρελθουσών οφειλομένων εισφορών είναι η καταβολή των τρεχουσών!
Τόσο η υποχρέωση καταβολής παρελθουσών και τρεχουσών εισφορών ταυτοχρόνως, όσο και το δραματικά υψηλό επιτόκιο, αλλά και οι γραφειοκρατικές προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, απέτρεψαν τις επιχειρήσεις να ενταχθούν. Έτσι, σήμερα, έξι περίπου μήνες μετά την ψήφιση της ρύθμισης, το ΙΚΑ, ενώ από τα 9 δις οφειλών στόχευε να εισπράξει 4,2 δις, τελικά φαίνεται πως δεν θα εισπράξει περισσότερα από 1,5 δις ευρώ.
Κύριε Πρόεδρε, η πληροφορία που έρχεται από σχεδόν όλα τα Επιμελητήρια της χώρας που ήδη επισκέφθηκα είναι μία και μοναδική: η υφιστάμενη νομοθετική βάση της ρύθμισης είναι απαράδεκτη και πρέπει αμέσως να αλλάξει. Και οι προαναφερθείσες πληροφορίες που προκύπτουν από τις εισπράξεις των Ταμείων αποτυπώνουν πεντακάθαρα την ανάγκη αυτή.
Συνεπώς, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις διατήρησης της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας στη ζωή, για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας, αλλά και για την αποφυγή περαιτέρω μείωσης των συντάξεων από την παρούσα ή την επόμενη Κυβέρνηση είναι απολύτως απαραίτητο να προβούν τώρα τα αρμόδια Υπουργεία στις οφειλόμενες ενέργειες, ώστε να κατατεθεί αμέσως στη Βουλή η ενδεδειγμένη λύση. Η πρόταση που ήδη αναφέρθηκε, καθώς και οι πρόσφατες προτάσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων βοηθούν με τρόπο καίριο την προοπτική αυτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛ​ΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA "ΑΝΑΤΡΟΠΗ"


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή και μέλους της «επιτροπής σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος κ. Γ. Κατρούγκαλου, στη χθεσινή εκπομπή του Mega “Ανατροπή”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας.
Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος.
Έφτασε ο κ. Κατρούγκαλος στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

Ο χωροφύλαξ και ο αστυφύλαξ

kouvelis fotis













Γίνεται να επιθυμείς πολιτική συνεργασία και να μην μπορείς να κάνεις χωριό με τους όμορους πολιτικούς χώρους; Στην Ελλάδα γίνεται . Για να μην πούμε ότι μονίμως αυτό γίνεται.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τάχθηκε χθες για μια ακόμα φορά υπέρ της συγκρότησης ενός τρίτου πόλου, προοδευτικού χαρακτήρα και σχολιάζοντας το κάλεσμα των "58" για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, επανέλαβε -για χιλιοστή φορά τα τελευταία χρόνια- την ανάγκη "σύγκλισης και ανεύρεσης πολιτικής διεξόδου από την κρίση".


Αυτά στην πρώτη ...παράγραφο των δηλώσεων. Διότι στη δεύτερη, αρχίζουν οι αποκλεισμοί:

-Ο τρίτος πόλος "δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα της συντηρητικής πολιτικής".Αν κάποιος βλέπει με τα παραπάνω να φωτογραφίζεται το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι βέβαια ευφάνταστος.

-Ο τρίτος πόλος δεν μπορεί να ειναι "συνιστώσα μια αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό και επαγγέλεται την επιστροφή στο χθες". Πάει κι ο ΣΥΡΙΖΑ η και το ΚΚΕ ως εν δυνάμει σύμμαχος.

Και στο τέλος μια θεσμικη έκκληση σε συστράτευση "όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας".

Δηλαδή ...και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

Σε ποια κόμματα είναι αυτές οι δυνάμεις που θα ...συστρατευθούν χωρίς να γίνονται συνιστώσες της συντήρησης και της λαϊκίστικης αριστεράς, θα σας γελάσω.

Γράφει ο Κάσσανδρος
για το
www.news4all.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ​, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ...ΝΟΣΟΚ​ΟΜΕΙΑ"

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Περιγράψατε στη στήλη ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ της εφημερίδας σας, ένα γεγονός που δεν απέχει μόνο από την πραγματικότητα αλλά ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού.
Η συμμετοχή σε συσκέψεις που έχουν ως αντικείμενο τη διανομή θέσεων, το «μοίρασμα της πίτας», όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά, είναι μια τακτική που με απωθεί ως Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως πολιτικό στέλεχος γενικότερα.
Μας μπερδεύετε. Δεν έχω διορίσει ποτέ κανέναν ούτε σε διοικητικό συμβούλιο περιπτέρου.
Σας υπενθυμίζω την πάγια θέση μου για το πελατειακό κράτος, θέση που απέδειξα δημόσια με τη στάση μου στο πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Με ψήφισμα που κατέθεσα για τα ασυμβίβαστα μεταξύ κράτους και κόμματος, το οποίο αποδέχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων, δεν υπάρχει η δυνατότητα διορισμένο έμμισθο στέλεχος, σε θέση Προέδρου ή Διευθύνοντος Συμβούλου ή Διοικητή κρατικού οργανισμού, να θέσει υποψηφιότητα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.
Παρακαλώ, όπως δημοσιεύσετε την απάντησή μου προς αποκατάσταση της αλήθειας στην ίδια θέση όπως και το σχετικό δημοσίευμα σας».
Νίκος Ανδρουλάκης
Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​ΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΜΕ ΘΕΜΑ "ΒΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ"


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενάντια στη βία, “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”, η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει, αύριο, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13), εκδήλωση με θέμα “Βία, πολίτες και θεσμοί”.

Ομιλητές:

-       Βασιλική Γεωργιάδου, Αν. Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Παντείου Πανεπιστημίου
-       Πάσχος Μανδραβέλης, Δημοσιογράφος
-       Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής Α’ Αθήνας με την ΔΗΜΑΡ
-       Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
 
Παρεμβάσεις:

Νίκος Δένδιας, Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Χαράλαμπος Αθανασίου, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συντονιστής:
Σπήλιος Λιβανός, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας

 

 

Λάμπρος Μπούκλης τάχθηκε κατά της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Καλλιρόη Μεσσηνίας (VIDEO)

 
Μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, των αγωνιούντων κατοίκων, της περιοχής του Δ.Δ. Καλλιρόης, Δήμου Οιχαλίας, Μεσσηνίας, υπήρξε κοινή στάση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου 2013, στην Τρίπολη.
Δεν μπορεί να λάβει χώρα διαχείριση στερεών αποβλήτων (δημοτικών απορριμμάτων) στην εν θέματι περιοχή, ήταν η κοινή θέση.
 
Ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Λάμπρος Μπούκλης, αιτιολογημένα και με συγκεκριμένα επιχειρήματα τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης γεωγραφικής επιλογής.
Σημειώνεται, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, δεν έχει ακόμη λάβει θεσμικά την προβλεπόμενη αναλυτική ενημέρωση, για τον διαγωνισμό διαχείρισης απορριμμάτων, που διενήργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ακόμη και η θεσμοθετημένη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ουδέποτε έχει συνεδριάσει, για να συζητήσει το θέμα της διαχείρισης και συναφή στοιχεία.
Συνεπώς, πριν βαπτιστεί ένα έργο ως: φιλικό προς το περιβάλλον ή ακόμη περισσότερο ως Οικολογικό πρέπει πρώτα να παρουσιασθούν όλες οι παράμετροι των σχεδιαζόμενων δράσεων, μεθοδολογιών και έργων, και με αντικειμενικά κριτήρια να αξιολογηθούν, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Λάμπρος Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος
Γραμμ.Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Οι Ευρωπαίοι που πάνε Μουντιάλ

Ποιες χώρες διεκδικούν απευθείας ή μέσω μπαράζ την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας; Ποια είναι τα πιθανά σενάρια και ποιοι θα είναι οι ισχυροί στα μπαράζ;
Μία αγωνιστική απέμεινε για να ολοκληρωθούν τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου στην Ευρώπη. Μόλις πέντε ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ παραμένουν "ανοιχτά" άλλα οκτώ εισιτήρια, τέσσερα απευθείας και άλλα τόσα μέσω μπαράζ.
Ένα από αυτά διεκδικεί και η Εθνική Ελλάδος, με τους διεθνείς μας να φιλοξενούν το αδύναμο Λίχτενσταϊν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να ελπίζουν σε... γκέλα της Βοσνίας στη Λιθουανία.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το αδιάφορο, Κύπρος - Αλβανία και στις 20:00 οι Βοσνία και Ρωσία ψάχνουν νίκη και βαθμό που θα τους στείλει Μουντιάλ (με Ελλάδα και Πορτογαλία να... παραμονεύουν).
Ακολουθεί αναλυτικά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλους τους ομίλους, με τις βαθμολογίες, τους αγώνες που απομένουν και τα πιθανά σενάρια, όχι μόνο για την τελική κατάταξη των ομίλων, αλλά και για τα γκρουπ δυναμικότητας στα μπαράζ.

Ελλάδα - Λιχτενστάιν (20:00) και φύγαμε για Μουντιάλ - Απευθείας πρόκριση ή μπαράζ;


Τη νίκη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να «σφραγίσει» από σήμερα το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ της Βραζιλίας ψάχνει απόψε (20:00, Δ.Τ.) η Εθνική Ελλάδας που αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός από το αποτέλεσμα, θα πρέπει να κάνει και μια πιστική εμφάνιση, αφού στο προηγούμενο ματς με τη Σλοβακία μάλλον απογοήτευσε.
Παράλληλα, ο Σάντος και οι διεθνείς ελπίζουν σε ένα «δώρο» από τη Λιθουανία, η οποία υποδέχεται τη Βοσνία (20:00) στο Κάουνας και εάν της κόψει βαθμό, τότε η Ελλάδα θα πάρει απευθείας την πρόκριση ως πρώτη του 7ου ομίλου. Αν όχι, τότε η γαλανόλευκη θα μείνει δεύτερη και θα δώσει αγώνες μπαράζ τον προσεχή Νοέμβριο.
Οι Καρνέζης, Χολέβας, Βύντρα, Σιόβας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Κονέ, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου απαρτίζουν την ενδεκάδα της Εθνικής.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ.
Ο διπλός στόχος της εθνικής για να αποφύγει τα μπαράζ
Να αναφερθεί και ένα σενάριο… επιστημονικής φαντασίας, που θέλει την Εθνική να περνά και με νίκη της Βοσνίας, εφόσον υπερκαλύψει τη διαφορά στο goal average (10-4, ήτοι +6 η Ελλάδα, 29-6, δηλαδή +23 έχει η Βοσνία)!

Αν η εθνική πάει στα μπαράζ...

Τα μπαράζ θα διεξαχθούν 15 και 19 Νοεμβρίου. Η ελληνική ομάδα θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, μαζί με Πορτογαλία και Κροατία. Ο τέταρτος ισχυρός θα εξαρτηθεί από τα αποψινά αποτελέσματα.

Αν η Σουηδία (που παίζει χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς) δεν χάσει εντός έδρας από την αδιάφορη Γερμανία, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Αντιθέτως, αν χάσει τη θέση της θα πάρει η Ουκρανία που έχει εύκολο έργο στο Σαν Μαρίνο.

Η Γαλλία θα είναι δεδομένα στους αδύνατους, ενώ οι άλλοι δύο αδύνατοι θα είναι μία εκ των Ρουμανίας ή Τουρκίας και Ισλανδίας ή Σλοβενίας

H βαθμολογία του ομίλου:Βοσνία 22
Ελλάδα 22
Σλοβακία 12
Λιθουανία 11
Λετονία 7
Λιχτενστάιν 2

ΜΑΛΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-4 - Σύνολο... 9 γκολ στη Μάλτα οι Ελπίδες!

Σύνολο... 9 γκολ στη Μάλτα οι Ελπίδες!


Μετά το 5-0 του Περιστερίου, το 4-0 στο «Ta΄ Qali National Stadium». Ο λόγος για την εθνική ομάδα των Ελπίδων, που συνέτριψε με 4-0 το αντίστοιχο συγκρότημα της Μάλτας στο τρίτο της παιχνίδι για τον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15.
Η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους γηπεδούχους σε κανένα σημείο του αγώνα, έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και, πλέον, θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στους κρίσιμους αγώνες του Νοεμβρίου με Σουηδία και Πολωνία. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της είναι δύο νίκες και μία ήττα (εκτός έδρας από την Τουρκία).
Η Εθνική προηγήθηκε στο 17΄ με χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Ποτουρίδη (μαρκάρισμα του Φαρούτζια στον Βέλλιο) και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, χάνοντας ευκαιρίες με τα άστοχα σουτ των Καρέλη (34΄, 41΄) και Κολοβού (39΄). Ο τελευταίος σημείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το δεύτερο ελληνικό τέρμα με υπέροχη ατομική ενέργεια και εκπληκτικό σουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα διατηρήθηκε ίδιος, με την Εθνική να φτάνει κοντά σε ένα ακόμη τέρμα με την άστοχη κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου στο 54΄, το οριζόντιο δοκάρι του Διαμαντάκου στο 61΄ και το σουτ του Κοβολού που απέκρουσε ο Τσίνι στο 69΄. Το κατάφερε, τελικά, στο 90ό λεπτό με πλασέ του Κολοβού, ενώ είχε προηγηθεί όμορφη ασίστ του Κουρμπέλη. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90΄+4 ο Διαμαντάκος με κεφαλιά (ασίστ Λυκογιάννη).
Ο Ισλανδός διαιτητής της αναμέτρησης Θόροντουρ Χιάλταλιν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Φαρούτζια, Μουσκάτ Ζ., Ζεράφα, Γκρεκ, Κρίστενσεν, Κολοβό, Λυκογιάννη.

ΜΑΛΤΑ: Τσίνι, Γκρεκ, Ατσοπάρντι (46΄ Ταμπόνε), Μουσκάτ Ζ., Κρίστενσεν, Μποργκ (75΄ Μουσκάτ Μπ.), Πιζάνι Γ. (55΄ Μπετζίνα), Πιζάνι Σ., Καμενζούλι, Ζεράφα, Φαρούτζια
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μαρινάκης, Λυκογιάννης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Μαυρίας (77΄ Κουρμπέλης), Καρέλης (64΄ Κούρος), Βέλλιος (24΄ Διαμαντάκος).

«Μπαμπά, γιατί δεν έχει κόσμο το γήπεδο;»



Λένε ότι η δύναμη μιας εικόνας, ισοδυναμεί με την ισχύ χιλίων λέξεων. Αν και είμαι δημοσιογράφος και όχι… φωτορεπόρτερ, ομολογώ ότι έχουν απόλυτο δίκιο.
Όσα κείμενα κι αν διάβασα από χθες το βράδυ για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο μπάσκετ, μόνο μια φωτογραφία με έκανε να γουρλώσω τα μάτια μου από ενδιαφέρον. Δημοσιεύεται στη σελίδα 22 του σημερινού «Goal» και απαθανατίζει ένα μικρό κοριτσάκι να παρακολουθεί έρημο και μόνο τα δρώμενα στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Όσες ώρες κι αν έχουν περάσει από τη στιγμή που είδα τη συγκεκριμένη εικόνα, προσπαθώ να προσεγγίσω τις σκέψεις αυτού του μικρού παιδιού. Τι να σκεφτόταν βλέποντας γύρω του 13.000 άδεια καθίσματα; Τι εξηγήσεις επιχειρούσε να δώσει με το μυαλουδάκι του στην εικόνα που αντίκριζε;
Όσο κι αν τό πάλεψα ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι μας (παράγοντες, παίκτες, δημοσιογράφοι) να αντικρίσουμε τον κόσμο που έχουμε δημιουργήσει μέσα από τα μάτια αυτού του παιδιού. Όλοι μας – άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο – έχουμε μεγάλη ή μικρή ευθύνη.
Είχα σκοπό κι εγώ να καταθέσω την προσωπική μου άποψη για το αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι. των δύο «αιωνίων»...
Δε θα κάνω όμως τίποτα από τα παραπάνω. Το μόνο που θέλω να σας ζητήσω είναι να σταθείτε για λίγο σ' αυτή τη φωτογραφία και να δείτε έστω και για μια φορά τον αθλητικό κόσμο που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι μεγάλοι μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.
Κι όταν το κάνετε – ότι κι αν είναι αυτό που έχετε αντικρίσει – ελάτε στη συνέχεια στη θέση ενός πατέρα που πρέπει να απαντήσει στην ακόλουθη απλή… μα τόσο δύσκολη ερώτηση: «Μπαμπά, γιατί δεν έχει κόσμο το γήπεδο;»…
Τι να απαντήσεις; Να του εξηγήσεις τα αίτια του πολέμου ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους; Να του αναλύσεις ότι υπάρχουν τυφλωμένοι από το μίσος άνθρωποι – ακόμη και μικρά παιδιά ή έφηβοι - που δε θα δίσταζαν ακόμη και να σκοτώσουν για να ικανοποιήσουν τα οπαδικά τους ένστικτα;
Προσωπικά δεν θα μπορούσα να ψελλίσω το παραμικρό. Όχι γιατί θα φοβόμουν να του αναλύσω την πραγματικότητα που βιώνει το ελληνικό μπάσκετ και ο εγχώριος αθλητισμός γενικότερα, αλλά γιατί θα έτρεμα την απάντησή του…

Αλέξανδρος Σόμογλου / sentragoal.gr

Στη Βουλή δικογραφία για άρση ασυλίας του Γ. Μαυραγάνη

mavraganis
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή τη δικογραφία με τη μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας για «παράνομες μεταθέσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ. 165 διευθυντών και τμηματαρχών του ΣΔΟΕ και των ΔΟΥ», προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάννη.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας το Δεκέμβριο του περασμένου έτους είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, όπως επίσης είχε καταθέσει ανάλογη αναφορά στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.
Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι είναι παράνομη η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών για την κατάργηση, μετακίνηση και νέα τοποθέτηση 165 διευθυντικών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και των ΔΟΥ.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, με τις μετακινήσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ. των διευθυντικών υπαλλήλων παραβιάστηκαν οι νόμοι 3943 και 4002/2011 και καταστρατηγήθηκαν οι διατάξεις περί αξιοκρατίας, ενώ διασύρονται υπηρεσιακά υπάλληλοι, χαρακτηριζόμενοι ως ανεπαρκείς.
Από τις Εισαγγελικές αρχές της Βορείου Ελλάδος η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή στην συνέχεια, τη διαβίβασε στην Βουλή, η οποία θα έχει το τελικό λόγο.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς (στην πολιτική καρδιά της Ευρώπης) εξίσωσε και… επικήρυξε “εξτρεμιστές και λαϊκιστές”

Antonis-Samaras-speech
(Photo Eurokinissi)
Στις Βρυξέλλες, την καρδιά της πολιτικής Ευρώπης, ο Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός μιας χώρας που βγαίνει από μια βαθιά κρίση, και ετοιμάζεται να ασκήσει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο και σημειολογικό εξάμηνο του 2014, λόγω των ευρωεκλογών του Ιουνίου, έστειλε ηχηρά μηνύματα για το πως βλέπει ο ίδιος την Ελλάδα… αύριο. Και προφανώς, πως σκοπεύει να πολιτευτεί, ώστε η Ελλάδα αυτή να αποκτήσει σάρκα και οστά.
“Δεν θα επιτρέψουμε στους εξτρεμιστές και τους λαϊκιστές να εμφανίζονται. Αγαπάμε τη χώρα μας πάρα πολύ, ηια να επιτρέψουμε να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά κατά τη σημερινή ομιλία του στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αντενάουερ.
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε και πολιτικό υπόβαθρο στην ομιλία του, με το βλέμμα στραμμένο στους λαούς της Ευρώπης, και την ανάγκη καινούριας ηγεσίας που θα οδηγήσει την ήπειρό μας έξω και μακριά από την κρίση.
“Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Και η Ευρώπη αυτή θα πρέπει να διακρίνεται από αυξημένη αλληλεγγύη και υπευθυνότητα”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη τραγωδία της Λαμπεντούζα, για να ζητήσει περισσότερη προστασία στα σύνορά μας.

Παπούλιας και Σαμαράς στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

papsam
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη από το προσεχές Σάββατο (19/10).
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου και θα μείνει μέχρι και τη Δευτέρα 28/10 οπότε και ενώπιον του θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την οποία θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι».
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις αυτές θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και να αναχωρήσει για την Αθήνα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Πάγκαλος: Ανεπάγγελτος ο Τσίπρας, έκανε καταλήψεις

Theodoros-Pagalos-Alexis-Tsipras
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής προσωπικής κριτικής από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του “ΒΗΜΑ Fm”.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρία των δυο άκρων, “για να απαλλαγεί από τις ευθύνες του, που είναι δεδομένες”, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για κίνημα πολιτικής και ιδεολογικής βίας, παράλληλα με τη Χρυσή Αυγή, που “μπορεί να οδηγήσει και σε περιπτώσεις σαν του άτυχου Φύσσα στο Κερατσίνι ή μπορεί να μην έχει οδηγήσει ακόμα. Αλλά έχει οδηγήσει στην περίπτωση των άτυχων που δούλευαν στη Marfin, εκείνη τη μέρα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από το μπλοκ του και αποφάσισαν να κάψουν τους απεργοσπάστες”.
O Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε για “τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ”, και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. “Είναι παντελώς ανεπάγγελτος. Η μόνη του δραστηριότητα είναι ότι καταλάμβανε το σχολείο του κάθε τόσο και το έκλεινε”, σχολίασε χαρακτηριστικά για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

ysterografa.gr

Ντόρα: Οι Έλληνες προτιμούν να δουν… καρτούν (video)

Dora-Bakoyannis
Τη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη για να παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και την ίδια στιγμή να ανοίξει ένα παράθυρο σε όσα έρχονται, με επίκεντρο τις εκλογές της άνοιξης του 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πάγια θέση της ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λήψης νέων, οριζόντων δημοσιονομικών μέτρων, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή, ενώ εμφανίστηκε διστακτική για την εικόνα που παρουσιάζεται με τη διάσταση ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, αναφορικά με τα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, και τις προοπτικές της.
Η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε τη στάση που η ίδια είχε κρατήσει απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και βίας, σε μια εποχή που ένα μέρος του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου δεν έδειχνε την… εγρήγορση που το διακρίνει σήμερα, εμφανίστηκε ανήσυχη για τις διαστάσεις που παίρνουν ακραία φαινόμενα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με φόντο και τις επικείμενες ευρωεκλογές, και έδειξε να αισθάνεται μάλλον… άβολα, με τη σκληρή αντιπαράθεση που ανά διαστήματα επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου.
“Εκείνοι που παρακολουθούν τις πολιτικές κοκορομαχίες στην τηλεόραση, προτιμούν να αλλάξουν κανάλι και να δουν καρτούν”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επεσήμανε ότι στη σημερινή συγκυρία οι πολίτες επιθυμούν τη στήριξη από την πλευρά του πολιτικού κόσμου, για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν.
Video


Αναλυτικά, το κείμενο της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως εξής:

Ο Σαμαράς στην εκδήλωση για τον Καραμανλή (photo)

Antonis-Samaras
Μια φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την εκδήλωση τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη, από τις αξιοπρεπείς παρουσίες του ρεπορτάζ, και με πολυετή συνεπή διαδρομή.
Ο Πρωθυπουργός διακρίνεται στην πρώτη σειρά, έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την ηγεσία των Βρυξελλών, Μάρτιν Σουλτς.
ysterografa.gr

Τι μπορούμε να καίμε στα τζάκια, στους καυστήρες και στις σόμπες!


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως υπουργική απόφαση η οποία ορίζει τι μπορούμε και τι όχι να καίμε στα τζάκια, στους καυστήρες και στις σόμπες!

Σύμφωνα με την απόφαση, καθιερώνονται προδιαγραφές για τα στερεά καύσιμα – που παράγονται από στερεή βιομάζα- και προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση.
Δηλαδή, για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης - κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών εκπαίδευσης - ενώ οι προδιαγραφές αφορούν και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή παραγωγής ατμού σε κτίρια νοσοκομείων, ξενοδοχείων κ.α.
Η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.
Σύμφωνα με την απόφαση τα στερεά βιοκαύσιμα αποτελούνται εξ ολοκληρου από βιομάζα και δεν περιέχουν γενικά ξένες ύλες προς τη βιομάζα, καθώς και ραδιενεργά συστατικά.
Τα καύσιμα στερεής βιομάζας είναι στερεά καύσιμα τα οποία άμεσα ή έμμεσα προέρχονται από τις εξής πηγές:

- από προϊόντα γεωργίας και δασοκομίας
- παραπροϊόντα από βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων γεωργίας - όπως υπολείμματα ξυλείας με εξαίρεση τα προϊόντα ξυλείας που μπορεί να περιέχουν αλογονούχες οργανικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα.
- υπολείμματα φελλού.

Διαβάστε αναλυτικά τον ορισμό κάθε προϊόντος προς καύση που συμπεριλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση



Βιομάζα (biomass): το βιοαποικοδομήσιμο κλάσμα προϊόντων, αποβλήτων και καταλοίπων βιολογικής προ−
έλευσης από τη γεωργία (συμπεριλαμβανομένων των φυτικών και των ζωικών ουσιών), τη δασοκομία και τους
συναφείς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και το βιοαποικοδο−
μήσιμο κλάσμα των βιομηχανικών αποβλήτων και των οικιακών απορριμμάτων.

Καύσιμο στερεής βιομάζας (solid biofuel): το στερεό καύσιμο το οποίο παράγεται από τις κατηγορίες βιομά−
ζας που καλύπτονται από το Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 14961−1.

Επικίνδυνη ουσία (dangerous substance): ουσία που προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στην αν−
θρώπινη υγεία ή/και στο περιβάλλον, σύμφωνα με τα κριτήρια του κανονισμού (ΕΚ) αρ. 1272/2008, ή εμπίπτει
στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας 96/29/Ευρατόμ, όπως εκάστοτε ισχύουν

Πέλετς ξύλου (wood pellets): στερεό προϊόν συμπυκνωμένου καυσίμου στερεής βιομάζας που παράγεται
από βιομάζα κονιοποιημένου ξύλου με ή χωρίς πρόσθετα, συνήθως κυλινδρικής μορφής, τυχαίου μήκους που
γενικά περιλαμβάνεται μεταξύ 5 και 40 χιλιοστών και είναι τεμαχισμένο στις άκρες.

Μπριγκέττες ξύλου (wood briquettes): στερεό προϊόν συμπυκνωμένου καυσίμου στερεής βιομάζας που παράγεται από κονιοποιημένη βιομάζα ξύλου με ή χωρίς πρόσθετα, συνήθως κυβοειδούς ή κυλινδρικής μορφής.

Ροκανίδια ξύλου (wood chips): στερεό προϊόν καυσίμου στερεής βιομμάζας που παράγεται από βιομάζα ξύλου πελεκημένου με τη βοήθεια κοφτερού εργαλείου, υπό μορφή λεπτών τεμαχίων καθορισμένων διαστάσεων, μήκους που γενικά περιλαμβάνεται μεταξύ 5 και 50 χιλιοστών.

Καυσόξυλα (firewood): στερεή βιομάζα ξύλου από υλοτομία κομμένου και χωρισμένου σε τεμάχια έτοιμα
προς χρήση σε σταθερές εστίες θέρμανσης κτιρίων, όπως σόμπες, τζάκια και συστήματα κεντρικής θέρμαν−
σης.

Μη ξύλινα πέλετς (non−woody pellets): στερεό προϊόν συμπυκνωμένου καυσίμου στερεής βιομάζας που
παράγεται από μη ξυλώδη κονιοποιημένη βιομάζα με ή χωρίς πρόσθετα, συνήθως κυλινδρικής μορφής, διαμέ−
τρου μικρότερης των 25 χιλιοστών, τυχαίου μήκους που γενικά περιλαμβάνεται μεταξύ 3,15 και 40 χιλιοστών, που
λαμβάνεται με μηχανική.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κακιά Σκάλα


Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης έως τις 06.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στην περιοχή των σηράγγων της Κακιάς Σκάλας εξαιτίας προγραμματισμένης άσκησης ετοιμότητας, η οποία γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια.
Συγκεκριμένα, από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί σταδιακός αποκλεισμός των δύο λωρίδων κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο και προς Αθήνα. Το διάστημα αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Από τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 06.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί πλήρης αποκλεισμός του κλάδου προς Κόρινθο, με παράλληλη αμφιδρόμηση του κλάδου προς Αθήνα. Το διάστημα αυτό η κυκλοφορία προς Κόρινθο θα εξυπηρετείται από μία λωρίδα του αντίθετου ρεύματος

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Αγριεύει ο καιρός από την Τετάρτη


Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη με την κακοκαιρία να χτυπάει όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Συγκεκριμένα για αύριο Τετάρτη προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.
Μεθαύριο, Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι.
Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.
Μέτρα προφύλαξης από τη ΓΓΠΠ


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρών βροχών και καταιγίδων).

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί , για διάρρηξη αποθήκης στην Όαση Αιγείρας, όπου αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας 10.000 ευρώ.


Συνελήφθησαν χθες (14-10-2013) νωρίς το πρωί, στην περιοχή Όαση(Σβυρού)Αιγείρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου, τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι, τρεις άνδρες ηλικίας 28, 25 και 21 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Ειδικότερα οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τις βραδινές ώρες (13-10-2013), ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στην Όαση , όπου διέρρηξαν αποθήκη ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και ανταλλακτικά συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.
Στη συνέχεια οι δράστες φόρτωσαν τα κλοπιμαία σε Ι.Χ. Φορτηγό, επιβιβάσθηκαν σε αυτό και τράπηκαν σε φυγή.
Ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Το φορτηγό που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος ενώ όλα τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων

Δημοσκόπηση: Πτώση ποσοστών για όλους εκτός της Χρυσής Αυγής!


Τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στην Α’ Αθηνών και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το newpost.gr. Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς και ποιά πρόσωπα είναι τα πιο δημοφιλή στις δυο αυτές εκλογικές περιφέρειες...

Εντυπωσιακό είναι ότι από όλα τα κόμματα, αυτά που δείχνουν άνοδο στα ποσοστά τους σε σχέση με εκείνα των τελευταίων εκλογών είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Στην Α’ Αθηνών
, η ΝΔ λαμβάνει το 21,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,0%.
Σημειώνεται ότι τα δύο κόμματα είχαν λάβει στις εκλογές τις 17 Ιουνίου 2013 30,9% και 27,0% αντίστοιχα.
Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου της GPO, στην Α’ Αθηνών, εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% (7,8%) τέταρτο το ΚΚΕ με 5,9% (4,7%), πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,0% (8,7%), έκτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9% (6,3%) και έβδομη η ΔΗΜΑΡ με 3,6% (7,4%).
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στην Α’ Αθηνών στο 19,9%.

Στη Β’ Αθηνών, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,2% (31,4% στις τελευταίες εκλογές), και δεύτερο η ΝΔ με 17,0% (26,2%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,2% (6,4%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,1% (8,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% (7,4%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,8% (7,7%). Υψηλό είναι και στη Β’ Αθηνών το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 18,0%.

Η δημοσκόπηση έγινε κατά το διάστημα 7-11 Οκτωβρίου.

Οι δημοφιλείς της Α Αθήνας


Στην Ά Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί με «οριζόντια» πλειοψηφία από όλους τους ψηφοφόρους με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι σχεδόν οριακές.

Φωτεινή Πιπιλή και Νικήτας Κακλαμάνης ανεβάζουν τα ποσοστά τους και πλασάρονται σε καλή σειρά ενώ σφήνα μπαίνει και η Έλενα Κουντουρά των ΑΝ.ΕΛ αφήνοντας πολύ πίσω τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη που παρά τις πολλές εμφανίσεις του δίπλα στον Πρωθυπουργό βρίσκεται πολύ χαμηλά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει πάρει κεφάλι και προηγείται της Όλγας Κεφαλογιάννη σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Φωτεινή Πιπιλή, Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος και Βασίλης Κικίλιας κρατάνε θετικό ισοζύγιο και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των κομματικών επιλογών.

Η Λιάνα Κανέλλη αν και βουλευτής του ΚΚΕ κάνει την έκπληξη και παίρνει την πρωτιά στις επιλογές των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Νίκος Βούτσης έρχεται τρίτος αλλά με πολύ χαμηλότερα ποσοστά. Οι εκπλήξεις, όμως, συνεχίζονται καθώς Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Αβραμόπουλος παίρνουν καλό βαθμό από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δημοφιλείς της Β Αθήνας

Και σε αυτήν την περιφέρεια την πρωτιά έχει μια γυναίκα, η Σοφία Σακοράφα αγγίζει το 50% ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάνης Δημαράς από τους ΑΝ.ΕΛ και αμέσως μετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης λίγο πάνω από τον Δημήτρη Στρατούλη.
Στη έβδομη θέση ο Κωστής Χατζηδάκης και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση του Πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεΐμαράκη στην 21η θέση με 25,5%.
Στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόβει πρώτος το νήμα και ακολουθούν Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Βαγγέλης Μεΐμαράκης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με πολύ καλά ποσοστά αποδοχής των ψηφοφόρων της ΝΔ πλασάρεται στην πρώτη δεκάδα θετικών επιλογών.
Η σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει πολύ τη σύνθεση της πρώτης πεντάδας της γενικής κατάταξης με τη Σοφία Σακοράφα να είναι μπροστά και τον Δημήτρη Στρατούλη να μπαίνει «σφήνα» στον Γιάννη Δραγασάκη.

Σάλος στο Ξυλόκαστρο! Βιαστής αφέθηκε ελεύθερος και κατηγορείται ότι ξαναβίασε ιδιοκτήτρια καφενείου



Ο δράστης ακολούθησε την άτυχη ιδιοκτήτρια και την βίασε λίγο πριν μπει στο σπίτι της - Η καταγγελία της γυναίκας προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην πόλη...
Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 30χρονος που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιασμό αλλά είχε εκτίσει την ποινή του και είχε αποφυλακιστεί. Σύμφωνα με την καταγγελία της ιδιοκτήτριας, ο φερόμενος ως δράστης έπινε καφέ στο καφενείο που διατηρεί η 36χρονη Ουκρανή μαζί με τον σύζυγό της, σε χωριό του Ξυλοκάστρου.
Όταν εκείνη έφυγε από το καφενείο, για να επιστρέψει στο σπίτι της, ο 30χρονος την ακολούθησε και σε ένα αθέατο σημείο της επιτέθηκε και την βίασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του τμήματος Ξυλοκάστρου μετά τις περιγραφές της 36χρονης γυναίκας δεν δυσκολεύτηκαν να τον βρουν και να τον συλλάβουν, αφού τους ήταν γνωστός για παραβατική συμπεριφορά και για παρόμοια αδικήματα κατα το παρελθόν .

Ο 30χρονος αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ η 36χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν έπεσε θύμα βιασμού...

 

1.600 προσλήψεις σε επτά οργανισμούς του Δημοσίου

Σε περίπου 1.600 προσλήψεις εποχικών εργαζομένων προχωρούν επτά οργανισμοί του δημοσίου τομέα, με τις ανακοινώσεις να αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΕΛΓΑ, τις «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», την ΔΕΗ και το Κτηματολόγιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνος Εργασία», οι προσλήψεις αυτές αφορούν 445 επιστήμονες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, 806 θέσεις στα ΕΛΤΑ, 120 θέσεις στην ΕΥΔΑΠ, 90 εποχικούς υπαλλήλους στον ΕΛΓΑ, 56 προσλήψεις θα γίνουν στις «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», και από 34 προσλήψεις θα κάνουν ΔΕΗ και Κτηματολόγιο.

Διαθεσιμότ​ητα ΑΕΙ: Εμπλοκή λόγω… λινκ

Από καθυστέρηση σε… καθυστέρηση πηγαίνει η ολοκλήρωση της διαδικασία της ένταξης σε διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει δημοσιοποιηθεί από την περασμένη Πέμπτη (σ.σ. άρα προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου το έχει εκπονήσει νωρίτερα) ενώ η σχετική ΚΥΑ των κυρίων Αρβανιτόπουλου και Μητσοτάκη υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή, ακόμη δεν έχει βγει στον «αέρα» ο ιστότοπος στον οποίο θα απογράφονται οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ.
Το γεγονός έχει προκαλέσει τα σκωπτικά σχόλια συναδέλφων του υπουργού Παιδείας στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι ενδεικτικό ότι ένας εξ’ αυτών έλεγε στην aftodioikisi.gr ότι «εμείς, πάντως, εργαζόμαστε τα Σαββατοκύριακα»!
Πάντως, πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν ότι το λινκ για τη συμπλήρωση των στοιχείων των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ θα είναι έτοιμο σήμερα.

ysterografa.gr

Ο Κώστας Μακρής, επιχειρηματίας με ηγετική θέση στην Αυστραλία, στο συνέδριο «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ellines.com



Ο επιτυχημένος Έλληνας επιχειρηματίας κ. Κώστας Μακρής, ιδιοκτήτης του ομίλου Makris Group, κολοσσού στον τομέα της αγοράς και πώλησης ακινήτων στην Αυστραλία, θα είναι από τους βασικούς ομιλητές του συνεδρίου που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ellines.com «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης».
Ο κ. Μακρής στην ομιλία του στο συνέδριο θα καταθέσει τις εμπειρίες του και τις δικές του ιδέες και προτάσεις για την παγκόσμια τοποθέτηση και ανάδειξη της Πελοποννήσου.

Ποιος είναι ο κ. Μακρής:

Τέσσερις μύθοι και μια αλήθεια για την ΧΑ

 
Γράφει η Αγγελική Σπανού*
Τώρα που ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δημοσκοπήσεων γίνεται σαφές ότι η Χρυσή Αυγή σημειώνει πτώση στα ποσοστά της αλλά αντέχει και παραμένει τρίτη πολιτική δύναμη. Είναι πραγματικά σοκαριστικό: Μετά τις συλλήψεις, μετά τις διώξεις, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση τους, τις ιδέες και τις επιδιώξεις τους, ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας εξακολουθεί να στηρίζει ανενδοίαστα το κόμμα του Μιχαλολιάκου, το Κασιδιάρη, του Λαγού, του Πατέλη, του Ρουπακιά.
Δεν συγκλονίστηκαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν φρίττουν ακούγοντας/διαβάζοντας τους διαλόγους της ντροπής μεταξύ των μελών της οργάνωσης, δεν τους ενοχλούν οι μπουνιές και οι κλωτσιές που μοιράζουν σε δημοσιογράφους και εικονολήπτες οι υπόδικοι βουλευτές, δεν τους επηρεάζουν οι αποκαλύψεις για στρατό μισθοφόρων που εντέλλονται να δέρνουν και να εκφοβίζουν αλλοδαπούς, ούτε για τις 140.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της επισήμως άνεργης “αγανακτισμένης” κατοίκου Αγίου Παντελεήμονα που όταν δεν ούρλιαζε στα πάνελ κυνηγούσε Αφγανούς.

Εκλογές ΟΤΑ: Πλαφόν 5% και πλήρης συνδυασμός για όλους

Πλήρη συνδυασμό για όλους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, γεγονός που αποκλείει τους μεμονωμένους ανεξάρτητους μη κομματικούς συνδυασμούς που θα είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό αλλά και πλαφόν 5% σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναφορικά με το νέο σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, το υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα, τα δύο αυτά σημεία επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ομιλία έδωσε μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Πεύκη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Βέβαιος ότι θα ισχύσει ο νέος νόμος στις εκλογές το Μαΐου
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μιχελάκης κατέστησε σαφές ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει απαραίτητα να καταρτίσει πλήρη συνδυασμό, ενώ αναφορικά με το πλαφόν τόνισε ότι «είμαστε πιο κοντά στο 5%». Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν του 5% ήταν η αρχική πρόταση που είχε συζητηθεί μεταξύ των δημάρχων και του ΥΠΕΣ ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκε στο 7% σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια για να ξανακατέβει, πλέον, στο 5%.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα διεξαχθούν με το νέο εκλογικό σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Κικίλιας: Δεν ρώτησαν τον Τσίπρα αν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του

Vassilis-Kikilias
Ένα αιχμηρό σχόλιο για τη χθεσινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή “Ενικός” του Νίκου Χατζηνικολάου, έκανε ο Βασίλης Κικίλιας μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
O βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας είναι από τους λίγους που αξιοποιούν διαδραστικά τα social media, κυρίως το “εγκεφαλικό” Twitter, για να περάσουν στοχευμένα πολιτικά μηνύματα, και αυτή τη φορά “χτύπησε”, βάζοντας στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
“Ίσως μου διέφυγε χθες σ´ένα εξαιρετικό Eniko αλλά δεν άκουσα κάποιος να ρωτάει τον Αλέξη Τσίπρα αν έχει ποτέ δουλέψει στη ζωή του. Λεπτομέρειες”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter o Βασίλης Κικίλιας.

sterografa.gr

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΄GOLDEN BOYS΄΄!!!.



Tου Ανδρέα Μητσόπουλου

H απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ 1499/20-6-2013) να καθορίσει ως αντικειμενική τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου, το αστρονομικό ποσό των 100 €, για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Άσσου-Λεχαίου του Δήμου Κορινθίων, κινείται σε λάθος κατεύθυνση και αποτελεί προϊόν ελλιπούς ενημέρωσης του Υπουργείου από τους αρμόδιους φορείς. 

          Πρόκειται για μια εξωπραγματική αντικειμενική τιμή που θα καθορίσει τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής και κατ’ επέκταση θα εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα ύψη τα ποσά που θα απαιτηθούν από τους δημότες, για την πληρωμή του ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 και 2013, αλλά και του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Το Περιφερειακό Ταμείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Πελοποννήσου αποτελεί πλέον πραγματικότητα».




Την έγκριση της σύστασης του Ταμείου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργου Γιαννούση τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.
«Υλοποιούμε με συνέπεια το σχεδιασμό και τις δεσμεύσεις μας και δημιουργούμε το πρώτο Περιφερειακό ΕΤΕΑΝ στην Ελλάδα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, όπως είναι το πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου. Με τη μεθοδικότητα και την επιμονή μας δημιουργούμε ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την παροχή ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ωρίμασαν οι συνθήκες και για 5η μεγάλη δημοκρατική ανατροπή

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Θα μπορούσε να πυροδοτηθεί και σήμερα ( με την πολύπλευρη κρίση κορυφωμένη) μια πολιτική κίνηση που θα έφερνε μεγάλη αλλαγή ; Ο πειρασμός ξεπηδάει- από πού αλλού;- από τη ένδοξη και πολυτάραχη ιστορία του ελληνικού Τύπου.

- Στις 13 Οκτωβρίου του 1904, σκοτωνόταν, μετά από μάχη με τους Τούρκους, ο ηρωικός μακεδονομάχος Παύλος Μελάς. Ελάχιστοι γνωρίζουν (ακόμη και από το σινάφι μας) ότι ο μακεδονικός αγώνας σχεδιάστηκε και πυροδοτήθηκε από τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ.Ο εκδότης Αλκιβιάδης Καλαποθάκης ήταν εκείνος που ίδρυσε το 1904 το «Μακεδονικό Κομιτάτο» στα γραφεία της εφημερίδας του. Και από κοινού με τον Δραγούμη, τον Κορομηλά και τον μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη οργάνωσαν αυτό τον αγώνα, έναν από τους σπουδαιότερους του έθνους…

Η ασθενής μνήμη των «75»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Από προτάσεις πάμε καλά. Κίνηση των 75, Κείμενο των 58 και πάει λέγοντας.
Οι μεν θεωρούν πως είναι δυνατόν να περισώσουν το ΠΑΣΟΚ εξωραΐζοντας τον Γ. Παπανδρέου και φθάνοντας στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για… ανατροπή του, οι δε θεωρούν πως η (χρεοκοπημένη) Ελλάς του 2013, είναι Ιταλία του 1995, όταν με το τρυκ της «Ελιάς», που γρήγορα έχασε τα φύλλα της, αλλά πρόλαβε να κυβερνήσει (λέμε τώρα), εμφανίστηκε επίπλαστα ενωμένη η ιταλική Κεντροαριστερά.
Οι «75», που συνοδεύουν το κείμενό τους από 800 υπογραφές, χωρίς ίχνος πραγματικής αυτοκριτικής, υποστηρίζουν πως για όλα έφταιξαν οι «άλλοι».
Και περιορίζουν την κριτική τους στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν βρέθηκε στην ανάγκη να καταφύγει στον περίφημο μηχανισμό, δεν κατέστησε σαφές ότι υποχρεώθηκε να θέσει τη χώρα υπό την επικυριαρχία του ΔΝΤ, αλλά έδωσε την εντύπωση ότι ενστερνίζεται την πολιτική λιτότητας.

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΕΠΙ


Ως κράτος εν κράτει λειτουργεί η ΑΕΠΙ, μία ιδιωτική επιχείρηση που με την ανοχή και συνενοχή του συνόλου των ελληνικών κυβερνήσεων, εξακολουθεί να επιβάλλει χαράτσι ύψους 2,2% και μάλιστα μονομερώς σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια και επιχειρήσεις.
Πρόκειται για ένα ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ποσοστό, αφού επιβάλλεται στους «υπηκόους» της ΑΕΠΙ είτε μεταδίδουν ένα τραγούδι είτε χίλια.
Και παράλληλα η ΑΕΠΙ καταγγέλεται από συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό, ότι δεν εκδίδει τα κατ'έτος προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία!

Αποκομένοι από το Δερβένι κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων,ζητούν λύση στο προβλημά τους αλλά... λύση δεν βλέπουν


Αποκομένοι , απο τα κτήματά τους και προς το κέντρο του Δερβενίου , βρίσκονται κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων , μετά την "καταστροφή" (απομάκρηνση) μικρού πρόχειρου γεφυριού , στο παρακείμενο Ζαχολίτικο ποτάμι από τη Δημοτική αρχή.
Το γεφύρι αυτό εξηπερετούσε , επί χρονια τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους  από και προς το κεντρο του Δερβενίου ( Ιατρείο, Λαική αγορά, Εκκλησία, Σχολεία, αγορά , κτήματα κλπ)  σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά από την αμαξιτή οδο που τους συνδεει με το Δερβένι. μεσω της Π.Ε.Ο. με σχεδόν τριπλάσια απόσταση.
Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών είναι ανάστατοι καθώς νέο γεφύρι δεν βλέπουν να κατασκευάζεται σε συντομο χρονικό διαστημα, ενώ η προσωρινή λήση της Δημοτικής Αρχής με την χρησιμοποίηση πεζογέφυρας 35 μέτρων στην σιδηροδρομική γέφυρα Δερβενίου, είναι αρκέτα επικίνδυνη, καθώς άνθρωποί μεγάλης ηλικίας δέν μπόρουν να την διαβούν , ενώ τους χειμερίνους μήνες είναι φύση αδύνατο η διακίνηση των κατοίκων λόγω των καιρικών φαινομένων, ( βροχή , αέρας). Οι λαμαρίνες γλιστρούν επικινδυνα, ενώ δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Για τους διαβάτες της πεζογέφυρας υπάρχει κινδυνος να πέσουν από το υψος των 7 περίπου μέτρων στο ποτάμι με δυσάρεστα γι αυτούς αποτελέσματα ( Υπήρξαν πτώσεις ατόμων κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα ττον σοβαρό τραυματισμό τους...κατάγματα κλπ).
Παρά τίς οχλήσεις τους στο Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο και στο Αντιδημαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά για σύντομη αποκατάσταση της γέφυρας ακόμα περιμένουν . Χρήματα λένε δεν υπάρχουν . Οι κάτοικοι αναγκάζονται να περάσουν γιά τις δουλειές τους μέσα από το ποτάμι . Τώρα παιρνάνε όπως -όπως , αλλά το χειμώνα που ο Ζαχολίτικος είναι ορμητικός τι γίνεται; Μιά λύση για την εξηπηρέτηση των κατοίκων πρέπει να βρεθεί εδώ και τώρα.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε να φτιάξουνε το γεφύρι μετά τις Δημοτικές Εκλογές που έρχονται το Μάιο. Και τέλος ας μην ξεχνάει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος και ο συνδιασμός του ότι την εκλογή τους την οφείλουν στους κατοίκους των οικισμών αυτών και ιδίως των Μεντουριάνων , που τώρα αντι για το ευχαριστώ τους "τιμωρούν" με αυτόν τον τρόπο.-

"Μήπως τελικά η Ελλάδα αναστήθηκε​;"

gre
«Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, η Ισπανία θα χρεοκοπήσει, η Ιταλία και η Γαλλία θα θέσουν τέλος στην ευρωζώνη … Μόλις πριν από λίγους μήνες υπήρχε τόση απαισιοδοξία, που κανείς δεν τολμούσε να αρνηθεί ακόμα και τα πιο ακραία σενάρια. Ωστόσο, αυτό που φαινόταν σαν συνολική κατάρρευση, μετατράπηκε σε μία πρωτόγνωρη ευκαιρία» σημειώνει ο Kike Vazquez, οικονομικός συντάκτης της ισπανικής οικονομικής ιστοσελίδας elconfidencial (cotizalia.com), σε ανάλυσή του για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.
«Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους βλέπουμε την καλύτερη δυνατή επένδυση στην Ευρώπη. Και βέβαια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια χώρα, όπως η Ισπανία, αρχίζει να έχει πλεόνασμα. Το πιο εκπληκτικό είναι, καθώς η ευφορία αυξάνεται, η αλλαγή στην Ελλάδα! Μια χώρα, που εθεωρείτο “νεκρή” και “θαμμένη” επενδυτικά, φαίνεται ότι προσελκύει επενδύσεις. Μήπως τελικά η Ελλάδα αναστήθηκε;» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος.

Πέτρος Τατούλης, Η μαρίνα Ναυπλίου θα είναι η πρώτη που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ


Η μαρίνα του Ναυπλίου θα είναι η πρώτη που θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και του Jessica, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου.

Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για να βελτιώσουμε το επίπεδο των υποδομών μας και να αντιμετωπίσουμε ζητήματα, που έχουν μείνει άλυτα για πολλά χρόνια, δήλωσε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε το μοντέλο υλοποίησης της μαρίνας του Ναυπλίου πιλότο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και η υλοποίηση της μαρίνας της Μονεμβασιάς, αλλά και των υπόλοιπων μαρίνων της χώρας.

Πέραν αυτού ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ήδη προετοιμάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ναυπλίου για τη δημιουργία υποδομών τεχνικής βάσης για γιότ.

«Με τις παρεμβάσεις μας αυτές, στις οποίες προστίθεται και η μελέτη αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από το Ναύπλιο μέχρι το Κιβέρι, το Ναύπλιο, που αποτελεί αναμφισβήτητα διεθνή προορισμό, τοποθετείται στο επίκεντρο του γιότ τουρισμού της Μεσογείου. Το ίδιο θα συμβεί και με τα λιμάνια του Γυθείου, του Άστρους, του Τυρού και της Κυπαρισσίας, τα οποία μετά τις παρεμβάσεις μας θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό δίκτυο για τον τουρισμό κρουαζιέρας και γιότ στο χώρο της Μεσογείου».     

Στην Καλλιρόη ο Τατούλης για συζήτηση με τους πολίτες


Π. Τατούλης: «Δεν θα δεχθούμε οποιοδήποτε έργο. Πρώτοι θα συμμετάσχουμε στη διαβούλευση»

«Δεν θα δεχθούμε οποιοδήποτε έργο χωρίς την αυστηρότητα τήρησης των προβλέψεων από το νόμο. Χωρίς μελέτη για τους αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς μελέτη για τον υδροφόρο ορίζοντα, χωρίς κυκλοφοριακή, δασική και αντισεισμική μελέτη δεν θα γίνει κανένα έργο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρόταση της προσωρινής αναδόχου εταιρείας για την εγκατάσταση μίας μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Καλλιρόη του Δήμου Οιχαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη Δευτέρα, όπου η προσωρινή ανάδοχος εταιρεία θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όταν θα έχουν βγει και σε διαβούλευση οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ συμφώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας να βρεθεί επί τόπου στην Καλλιρόη για μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση με τους πολίτες μέσα στις προσεχείς δύο ημέρες.

Πρώτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμβει στη διαβούλευση, δήλωσε εμφατικά ο Περιφερειάρχης, και πρόσθεσε «αντιλαμβάνομαι την αγωνία των πολιτών, αλλά και την επιφυλακτικότητά τους απέναντι στη διαχρονική αναξιοπιστία των θεσμών και, μάλιστα, τη συμμερίζομαι. Για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει στο σχέδιό μας δύο ασφαλιστικές δικλείδες. Πρώτον, τη μηνιαία παρακολούθηση της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από τους πολίτες, τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, του Υπουργείου, της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος και, δεύτερον, τη λειτουργία των μονάδων ως επισκέψιμα περιβαλλοντικά σχολεία».

Απαντώντας στο μείζον ζήτημα της ενημέρωσης περί της χωροθέτησης ο Περιφερειάρχης δήλωσε ρητά ότι δεν γνώριζε τις θέσεις μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου το πρωί, όταν και ενημερώθηκε αρμοδίως από το ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει και την ευθύνη έγκρισης ή απόρριψης της ΜΠΕ, και άμεσα σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε τις προτεινόμενες θέσεις εγκατάστασης. «Ποτέ δεν είπα ότι συμφωνώ στη μία ή την άλλη προτεινόμενη θέση, απλώς ανακοίνωσα ως όφειλα τις προτάσεις της εταιρείας» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κρατικής χωροθέτησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να φέρει κανένα αποτέλεσμα. «Αντίθετα, στη χωροθέτηση από τον ιδιώτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου μας, ο ανάδοχος αναλαμβάνει και το ρίσκο της έγκρισης της πρότασής του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το κόστος των μελετών βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο».

Το σχέδιό μας, το οποίο έχει υποστηριχθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα υλοποιηθεί σίγουρα δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι εισήγαγε την καινοτομία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, το οποίο αποτελεί πλέον εθνικό μοντέλο, αλλά και την καινοτομία του ανταγωνιστικού διαλόγου, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η επαύξηση των όρων περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που υπερκαλύπτουν τις προβλέψεις των Ευρωπαϊκών οδηγιών.   

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης παράνομων μεταναστών Νότια της Πελοποννήσου


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης 75 παράνομων μεταναστών που εντοπίσθηκαν νωρίτερα σε βάρκα, νοτίως του ακρωτηρίου Ταινάρου.
Η βάρκα ρυμουλκείται από ιταλικό ρυμουλκό συνοδεία σκάφους του Λιμενικού προς την Καλαμάτα, όπου αναμένεται τα μεσάνυκτα.
Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, έδωσε οδηγίες προς τα Γενικά Επιτελεία ώστε οι μονάδες στην περιοχή να παράσχουν κάθε βοήθεια στους μετανάστες, σε τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, κ.λπ.
Ανάμεσα στις ενεργοποιηθείσες μονάδες είναι και η 120η Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην αεροπορική βάση Καλαμάτας.

Φωνές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τα σκουπίδια - ΒΙΝΤΕΟ


Σχεδόν 300 κάτοικοι από την περιοχή της Οιχαλίας Μεσσηνίας, πήγαν στην Τρίπολη όπου γινόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και απαίτησαν ενημέρωση για τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, ότι θα λειτουργήσει μονάδα διαχείρισης στην Καλλιρρόη και θα δέχεται σκουπίδια από τη Μεσσηνία, την Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη.
Πρόταση για συζήτηση της επερώτησης σήμερα και στο επόμενο συμβούλιο να είναι αποκλειστικό θέμα συζήτησης, τη Δευτέρα, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Όπως διαβάζουμε στο kalimera-arkadia, ο Δημήτρης Δράκος επέμεινε στην πρότασή του να γίνει σήμερα η συζήτηση, να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να ειπωθούν τα δεδομένα.

"Αφού δεν ξέρει ο Περιφερειάρχης, γιατί έδωσε συνέντευξη τύπου;" αναρωτήθηκε ο Νίκος Γόντικας και είπε ότι "είναι πολύ σοβαρό ζήτημα τη χωροθέτηση να κάνει ο καπιταλιστής. Θα είναι αργά την άλλη εβδομάδα. Καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Περιφερειάρχη όταν αποκαλύπτονται τα εγκληματικά σχέδια και φουντώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Να το κουβεντιάσουμε σήμερα και να πάρουμε απόφαση για τη χωροθέτηση".

Για λαϊκισμό κατηγόρησε το Νίκο Γόντικα ο Περιφερειάρχης. "Ο Περιφερειάρχης σήμερα κρύβεται και δείχνει την εταιρεία. Αν δεν είχατε στοιχεία δεν θα έπρεπε να ανοίξετε θέμα με τη συνέντευξη. Κάθε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι χρήσιμη. Κάνετε ντρίμπλες και δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας" είπε ο Νίκος Πατσαρίνος.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια τοποθετήσεων του Πέτρου Τατούλη, υπήρξαν διακοπές από φωνές, ειδικά όταν γίνονταν αναφορές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης είπε ότι "υπερασπιζόμαστε τον διαγωνισμό".
"Να το συζητήσουμε σήμερα και να τοποθετηθούν οι επικεφαλής" είπε ο Λάμπρος Μπούκλης.
"Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Ακόμα και τα σκουπίδια της Αρκαδίας θα φέρετε στο χωριό μας; Τόσα βουνά, τόσα πουρνάρια, εδώ θα τα φέρετε; Κινδυνεύει το χωριό μας. Υπάρχουν δύο γεωτρήσεις κοντά στο σημείο. Να μας αποδείξει με επιχειρήματα ο κ. Περιφερειάρχης ότι δεν έχουμε δίκιο και ότι πρέπει να γίνει το εργοστάσιο στην Καλλιρρόη" είπε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιωτόπουλος που είναι από την περιοχή.
"Ο συγκεκριμένος χώρος δεν αντέχει αυτή τη μονάδα. Δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Στο τέλος πιστεύω ότι στην Καλλιρρόη δεν θα γίνει αυτή η μονάδα. Θα επαγρυπνούμε. Δεν έχουμε λόγο να δημιουργήσουμε προβλήματα, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τον τόπο μας", είπε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταθόπουλος που επίσης είναι από την περιοχή.
Ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Μπάμης είπε: "Δεν έχουμε ενημέρωση από κανέναν για το τι θα γίνει ακριβώς. Θα γίνουν κινητοποιήσεις, σας διαβεβαιώνω, που δεν θα το επιτρέψουμε. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Μέσα στα σπίτια, που κατοικούν άνθρωποι, θα φέρουμε τα σκουπίδια; Πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Είμαστε γη βασισμένη από σεισμούς και φτώχεια. Η Καλλιρρόη σαν τοποθεσία δεν θα περάσει."

Ο Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Καλλιρρόης Διαγούπης Αντώνης είπε: "Κύριε Περιφερειάρχη, γιατί έρχεστε να μας καταστρέψετε; Το μέλλον μας είναι στην Αθήνα; Δεν είμαστε κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας. Θα αγωνιστούμε. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και με καθαρό αέρα".

Η Ελένη Αλιφέρη εκπρόσωπος της διαπαραταξιακής επιτροπής της περιοχής είπε ότι "τα σκουπίδια της Μεγαλόπολης να φύγουν από τα ορυχεία και να έρθουν μέσα στους οικισμούς, είναι εκτός πολιτικής λογικής".

Δείτε βίντεο:



newsit.gr