Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Λαγκάρντ

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Λαγκάρντ
Aθήνα
Αν και στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ μετέχουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της ΕΕ, οι εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος και το κρίσιμο Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου κρατούν τον Γ.Στουρνάρα στην Αθηνα.
  Ωστόσο, η κυβέρνηση θα μεταφέρει τις ελληνικές θέσεις στην ηγεσία του ΔΝΤ σε ανώτατο επίπεδο, καθώς την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 15:00 (τoπική ώρα, 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον με την Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του Πόλ Τόμσεν και του εκπροσώπου της Ελλάδος στο Ταμείο Θάνου Κατσάμπα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η δημοσιονομική πρόοδος, η πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων και μεταρρυθμίσεων, αλλά κυρίως το χρηματοδοτικό κενό που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Τα δύο αυτά τελευταία ζητήματα αποτελούν θέματα «αιχμής» στην ατζέντα ΔΝΤ και ΕΕ και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο προσεχές διάστημα. Το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού έως το Eurogroup της 22ας Νοεμβρίου και το ζήτημα του χρέους ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014.
Την Ελλάδα στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Πάνος Τσακλόγλου.
Την Τετάρτη, στη 1:30 τοπική ώρα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο.


Θανάσης Κουκάκης - in.gr

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός – φρουρός του Στάθη Μπούκουρα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας ακόμη αστυνομικός, ο οποίος είχε διατεθεί ως φρουρός στον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστάθιο Μπούκουρα. 
Σε βάρος του 25χρονου Αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής,  σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αθήνας, προχθές (29.09.2013), από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 φυσίγγια, διαμετρήματος 45mm, τα οποία κατείχε παράνομα.
Ο Αστυφύλακας, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

enikos.gr

Αρχαία Ολυμπία: Οργή και λιποθυμίες στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας - Φωτό!

Οι θεατές έμειναν για δύο ώρες χωρίς νερό στο αρχαίο στάδιο, κάτω από τον καυτό ήλιο, με αποτέλεσμα κάποιοι να λιποθυμήσουν και η τελετή αφής να περάσει σε δεύτερη μοίρα...

Πρωτοβρόχια με σοβαρά προβλήματα – «Πνίγηκαν» Πάτρα και Αγρίνιο - Έγινε η νύχτα μέρα στο Μεσολόγγι (VIDEO)

 
Πτώσεις δέντρων, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Η επιδείνωση του καιρού, που είχε προβλέψει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ, ξεκίνησε από τα δυτικά, με την Πάτρα και το Αγρίνιο να είναι τα πρώτα... θύματα της κακοκαιρίας.

Τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες η βροχή ήταν καταρρακτώδης. Στην Πάτρα δημιουργήθηκαν επικοινωνιακά και συγκοινωνιακά προβλήματα, ενώ έγιναν δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια καθώς και για απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.
 Προβλήματα από τις κακές καιρικές συνθήκες και στο Αγρίνιο όπου έβρεξε καταρρακτωδώς το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και κυρίως υπόγεια.
Τουλάχιστον 15 από τις κλήσεις στην Πυροσβεστική αφορούσαν αντλήσεις υδάτων από υπόγεια.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της.
Σύμφωνα με το agrinionews.gr στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Φλέμινγκ, δέντρο σχεδόν ξεριζώθηκε, έπεσε και λίγο έλειψε να κινδυνέψουν όσοι βρίσκονταν στο σημείο!
Έγινε η νύχτα μέρα στο Μεσολόγγι από τις αστραπές! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ onairnews.gr  Στη Λαμία τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς αν και δεν έβρεξε εν τούτοις ο πολύ ισχυρός άνεμος έκοψε δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Στο Μεσολόγγι, η νύχτα έγινε... μέρα από τις αστραπές! Δείτε το εντυπωσιακό video του onairnews.gr

newsit.gr

Τρίπολη: Κεραυνός βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Αρκαδία!

Ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε η κακοκαιρία και έριξε στο σκοτάδι τη μισή Αρκαδία τα ξημερώματα.

Κεραυνός που έπεσε στις 04.15 το πρωί προκάλεσε ζημιά σε γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 150 KW με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε όλη την Τρίπολη, σε όλο το οροπέδιο της Μαντινείας και στην Κυνουρία.

Συνεργεία της ΔΕΗ κινήθηκαν γρήγορα και μία ώρα αργότερα αποκατέστησαν τη βλάβη.

Μία άλλη Χρυσή Αυγή "μπήκε" στη Βουλή - Κούκουτσης: "Όταν νομίζουν πως θα τελειώσουν με εμάς θα αρχίσουν με εσάς"

Χαμηλοί τόνοι από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή, στην πρώτη παρουσία της μετά τις συλλήψεις του επικεφαλής της Νίκου Μιχαλολιάκου και 5 βουλευτών της.

Ντυμένος όπως αρμόζει στη Βουλή, με σοβαρό ύφος, προσεχτικό τόνο, ο Δημήτρης Κουκούτσης απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για την ακύρωση της επίκαιρης ερώτησης, που είχε καταθέσει ο Ηλίας Παναγιώταρος (για τις εισπρακτικές εταιρείες) και περιορίστηκε να λάβει το λόγο μόνο για να εκφράσει την αρνητική θέση του κόμματος του για την υπό κύρωση συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία.

Ο λόγος του; Χωρίς επικοινωνιακές κορώνες και χωρίς την οποιαδήποτε αναφορά στη δίωξη των συναδέλφων του για κακουργηματικές πράξεις.

Μοναδική «παραφωνία» όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου κι αφού είχε υπερβεί το χρόνο της τοποθέτησης του , ακούστηκε να αρθρώνει τη λέξη «νεοναζιστική», προκαλώντας την αντίδραση του Προεδρεύοντος Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος αρχικά του έκανε παρατήρηση και στη συνέχεια του έκλεισε το μικρόφωνο.

«Όταν νομίζουν πως θα τελειώσουν με εμάς θα αρχίσουν με εσάς» σχολίασε λακωνικά ο Δ. Κουκούτσης, όταν έλαβε ξανά το λόγο για να μιλήσει επί της αντίστοιχης συμφωνίας με τη Ρουμανία.

Ο Προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης «διεύθυνε» με παραδειγματικό τρόπο τη συζήτηση, κάνοντας μάλιστα υποδείξεις σε όσους… «σιγομουρμούριζαν» όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έλαβε το λόγο.

Σημειώνεται πως στην σημερινή συνεδρίαση παρέστησαν 3 μόνο βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

newsit.gr

Λέσβος: Μελιτζάνα γίγας στο Πλωμάρι!

Μελιτζάνα - γίγαντα, βάρους 1.475 γραμμαρίων και ύψους 49 εκατοστών, παρήγαγε ο αγρότης Ανδρέας Πάσκο, στον κήπο που καλλιεργεί στον Άγιο Ισίδωρο.

Όπως διαβάζουμε στο lesvosnews, o πασίγνωστος στο Πλωμάρι Ανδρέας, μόνιμος κάτοικος από το 1994, αναγνωρισμένος αγρότης από την Γεωργική Υπηρεσία Λέσβου,
καλλιέργησε φέτος μια άλλη ποικιλία μελιτζάνας, διαφορετική ως προς το σχήμα και το μέγεθος από τις μέχρι σήμερα γνωστές ποικιλίες στην περιοχή, που διατηρεί την τρυφερότητά της, όσο μεγάλη και αν γίνει.

Το πολύ θετικό επίσης αυτής της ποικιλίας είναι ότι δεν έχει σχεδόν καθόλου σπόρους και αναπτύσσεται ταχύτατα.

Ολοι οι καρποί αυτής της ποικιλίας είναι ευτραφείς αλλά η μελιτζάνα που εικονίζεται, υπερβαίνει κάθε όριo, αφήνοντας έκπληκτους, όσους την βλέπουν.

newsit.gr

Συνάντηση Σαμαρά – Μπάιντεν αύριο μεσημέρι στο Λευκό Οίκο

bidenΑύριο, στη 1:30 το μεσημέρι τοπική ώρα, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Χρυσή Αυγή σε Μεϊμαράκη: Να παραστούν στη συνεδρίαση οι Μιχαλολιάκος και Παππάς

Xrysh-Aygh-Parliament
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε ο γραμματέας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος και του ζητεί «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταστεί εφικτό να παραβρεθούν και να τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, τα δύο μέλη της ΚΟ του κόμματος και μέλη του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, ο βουλευτής Α΄Αθηνών Νικόλαος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για λόγο που αφορά τη Δικαιοσύνη».
Στον κ. Ζησιμόπουλο απάντησε ο προϊστάμενος της Ειδικής Γραμματείας του προέδρου της Βουλής Σπύρος Κοτσορώνης ότι «δεν προβλέπεται οποιαδήποτε διαδικασία παρέμβασης του προέδρου της Βουλής στο συγκεκριμένο ζήτημα».
Στη Βουλή έχει προγραμματιστεί σήμερα η ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών- Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις». Έχει επίσης προγραμματιστεί η συζήτηση τριών συμβάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Άμυνας: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για Συνεργασία στον Στρατιωτικό Τομέα», «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας περί Συνεργασίας στον Στρατιωτικό Τομέα», «Κύρωση του Πρωτοκόλλου μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη Συνεργασία στον Τομέα της Στρατιωτικής Γεωγραφίας».

ysterografa.gr

Από την… πίσω πόρτα στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Υποδοχή από οπαδούς

Xrysh-Aygh-dikastiria-Evelpidon
Ραντεβού… στην Ευελπίδων είχε δώσει η Χρυσή Αυγή με τους οπαδούς της, καθώς από το πρωί επιχειρεί κινητοποίηση μπροστά στα δικαστήρια, το μεσημέρι, για συμπαράσταση στα συλληφθέντα στελέχη της.
Η κινητοποίηση αποτελεί μια πρώτη απόπειρα της Χρυσής Αυγής να δείξει ότι παραμένει… ζωντανή και ενεργή, παρά τη σύλληψη των βουλευτών που συνιστούν τον ηγετικό πυρήνα της, καθώς και πληθώρας επιχειρησιακών στελεχών της.
Το μεσημέρι θα βρίσκονται στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να απολογηθούν οι Κασιδιάρης, Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος και οι υπόλοιποι κορυφαίοι της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να λαμβάνουν ήδη αυστηρά μέτρα, ώστε να αποτραπεί τυχόν ένταση.
Η μεταφορά των 4 βουλευτών έγινε λίγο πριν τις 15.30, με τα τζιπ που τους μετέφεραν από τη ΓΑΔΑ  να φτάνουν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την… πίσω πόρτα.
Στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι και χειροκροτούσαν τους βουλευτές.

Παραιτείται ο Μάναλης από τη Δημόσια Τηλεόραση

Gikas-Manalis
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει το αμέσως επόμενο διάστημα για τη Δημόσια Τηλεόραση ο Γκίκας Μάναλης.
Όπως επισημαίνει το “Έθνος” με σχετικό ρεπορτάζ του, ο “εκκαθαριστής” της ΕΡΤ, στον οποίο ανέθεσε η κυβέρνηση καθήκοντα επικεφαλής του νέου μορφώματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, προκειμένου να αναλάβει χρέη διευθύνοντος συμβούλου ιδιωτικής τράπεζας.
Η αποχώρηση Μάναλη αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία επιχειρεί να κάνει τα πρώτα, σταθερά βήματά της, μετά το λουκέτο του Ιουνίου στην ΕΡΤ.

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την «τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία

yp1Δίωρη σύσκεψη, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό των ασφαλιστικών ταμείων, εν όψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού 2014 στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών, Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Σημειώνεται ότι, η τρόικα, κατά τον πρόσφατο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, αναγόρευσε σε ύψιστη δημοσιονομική προτεραιότητα τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών στο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς, όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, η «τρύπα» στα ταμεία υπερβαίνει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.
Ενώ, καθ’ όλο το προσεχές διάστημα, ο κ. Στουρνάρας θα έχει ηλεκτρονική επικοινωνία με τους επικεφαλής της τρόικας, σε μια προσπάθεια να κλείσουν εξ αποστάσεως τα περισσότερα θέματα, ώστε όταν επαναληφθούν οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες στα τέλη Οκτωβρίου, να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της απόστασης που χωρίζει σήμερα τις δύο πλευρές

ysterografa.gr

Ομπάμα: Οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν όμηρο την οικονομία

obama1
Σφοδρή επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους εξαπέλυσε ο Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα της οικονομίας, που οδήγησε σε “λουκέτο” την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και άφησε εκτός μισθοδοσίας περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους.
“Δεν μπορεί οι Ρεπουμπλικανοί να κρατούν όμηρο ολόκληρη την οικονομία των ΗΠΑ, εξαιτίας ιδεολογικών απαιτήσεων”, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε:
“Μπορεί να μην έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις επιπτώσεις από αυτό το λουκέτο που προκάλεσαν οι Ρεπουμπλικανοί, για αρκετό καιρό”.
Όσο για το θέμα των αλλαγών στο σύστημα υγείας, ο Ομπάμα εξήγησε τους λόγους που επιμένει πως είναι απαραίτητο: “Για το 15% των Αμερικανών που δεν έχουν ασφάλεια υγείας, το Obamacare είναι μια ευκαιρία για να σώσουν τη ζωή τους”, σχολίασε.

 ysterografa.gr

Προκήρυξη 44 θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην ΕΕ

prokiriksi
Νέα προκήρυξη για την πλήρωση 44 θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ, με τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 25 Οκτωβρίου και στις 25 Νοεμβρίου (αναλόγως της θέσης που προκηρύσσεται), σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως σημειώνεται, οι εθνικοί εμπειρογνώμονες κατά κανόνα αποσπώνται από τις δημόσιες υπηρεσίες των κρατών-μελών της ΕΕ, και ως εκ τούτου στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι δημόσιοι υπάλληλοι σε κρατικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο. Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, μπορούν επίσης να αποσπαστούν στην Επιτροπή και εμπειρογνώμονες από διεθνείς οργανισμούς, από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα καθώς και από οργανισμούς που υπάγονται στον δημόσιο τομέα, ειδικότερα όταν οι δεξιότητες και οι γνώσεις που διαθέτουν αυτοί είναι απαραίτητες.
Επίσης, συνίσταται οι υποψήφιοι να υποβάλουν αίτηση μόνο για τη θέrografa.grη στην οποία αντιστοιχούν τα προσόντα και η εμπειρία τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία.

ysterografa.gr

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14174db4251b1938&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380647441454&sads=b010YeYmHLuaOdAHEnA02RhQj_s
 
Με πράξεις αλληλεγγύης και συμβολισμού τίμησε, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Πρόσφερε σε πέντε ηλικιωμένους το «κόκκινο κουμπί» έκτακτης ανάγκης, με το οποίο τους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν σε περίπτωση ανάγκης ένα σύστημα προστασίας, προκειμένου να μπορέσουν να ζουν δίχως το άγχος της μοναξιάς σε περίπτωση κινδύνου. Οι συμβολικές προσφορές έγιναν σε πέντε περιοχές της χώρας. Στα Μέγαρα Αττικής, το Κιλκίς, την Πέλλα, τις Σέρρες και τη Δράμα.
Το κόκκινο κουμπί σε συμπολίτη μας στα Μέγαρα παρέδωσαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Αθανάσιος Μπούρας.
Αμέσως μετά, ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, παραδώσαμε σήμερα πέντε κόκκινα κουμπιά, κουμπιά επείγουσας ανάγκης, σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται για να αισθάνονται πιο ανεξάρτητοι και πιο ασφαλείς.
Είναι μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ”.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας, η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα».

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ-31η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173fbabc6a6ac1&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380647313844&sads=2qaSTMNKAZ_XLrcj3_JDRvxB-Uw
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173fbabc6a6ac1&attid=0.6&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380647342281&sads=SE-aJ8jgXIrfaaccqIIFjrW1Djo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - χειμερινή περίοδος

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173fbabc6a6ac1&attid=0.7&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380647122015&sads=VOL8AjU_FmC-Ejf_ZEBxofo4vnw

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Ο Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. δίπλα στην 3η ηλικία


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Δελτίο Τύπου 
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173fbabc6a6ac1&attid=0.10&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380646985428&sads=UsvS3edaX07adJ6AUZj4jAGc6CI
H 1η Οκτώβρη, αποτελεί ημέρα τιμής των ηλικιωμένων σε συνέχεια της σχετικής απόφασης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990.
Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.) «ΜΕΡΙΜΝΑ» του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας το ρόλο της 3ης Ηλικίας, σας ενημερώνει ότι λειτουργεί προσφέροντας τις υπηρεσίες του προς όλους τους κατοίκους του Δήμου, απασχολώντας ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, φροντίδας, υγείας και προληπτικής ιατρικής, παράλληλα και συμπληρωματικά προς τις δομές του Ε.Σ.Υ., συνεχίζοντας να διενεργεί εξετάσεις σακχάρου, αίματος και χοληστερίνης.
ΔΗΜ.ΙΑΤΡΕΙΑ1.JPGΔΗΜ.ΙΑΤΡΕΙΑ2.JPG
ΜΕΡΙΜΝΑ - Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.
Ελ. Βενιζέλου 4, Λουτράκι
Τηλέφωνο: 27440 62000, E-mail: dokopap@otenet.gr

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173fbabc6a6ac1&attid=0.11&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380646672018&sads=kV1imKY_Tf_N3ySXdLWiZTm5r84Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, η συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ, στην 5η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2013, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας στο χώρο «Σωληνουργεία Κορίνθου».
Το ενδιαφερόμενο κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου και της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε, εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τουριστικές δυνατότητες του προορισμού, καθώς και για τις εμπλουτισμένες και διαφοροποιημένες υπηρεσίες υγείας και ευεξίας του υπερσύγχρονου Υδροθεραπευτηρίου Ιαματικών Νερών, LOUTRAKI THERMAL SPA.
Στην φετινή Έκθεση, μέσα από ένα άρτια διακοσμημένο και επιμελημένο περίπτερο, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Loutraki Thermal Spa, που είναι οι πλέον σύγχρονες στην Ελλάδα και από τις καλύτερες της Ευρώπης, καθώς και στις ποιοτικές αναβαθμισμένες υπηρεσίες του.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173fbabc6a6ac1&attid=0.12&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380646717631&sads=WETdcHOkDQc2USSxzLPKjw_-hCQΟι θετικές εντυπώσεις και τα σχόλια των επισκεπτών, που προσήλθαν από διάφορες περιοχές -όχι μόνο της Κορινθίας αλλά και της Ελλάδας και του εξωτερικού γενικότερα- για την παρουσία του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa στην Έκθεση Κορινθία 2013, προσέδωσαν αισιόδοξα μηνύματα προοπτικής στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Οι προσπάθειες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε για περαιτέρω διαφήμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος, θα συνεχιστούν και με άλλες ενέργειες δημοσιότητας στον τομέα των Εκθέσεων, καθώς και με ποικίλες δράσεις και διαφημιστικές ενέργειες.


«Επιχείρηση – Επιστρέψτε»! Ποιοι πολιτικοί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ανακαλούνται στα… όπλα!

ekloges201

Κίνηση πολλών μεγατόνων, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση- Επιστρέψτε σπίτι σας», βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «S&B»’ σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την ενδυνάμωση της κυβέρνησης σε νευραλγικά πόστα, στα οποία πλέον απαιτείται πολιτική και όχι τεχνοκρατική διαχείριση!

Ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο καταστρώθηκε περί τα τέλη του 2012, με αρχές του 2013, τίθεται τώρα σε πλήρη εφαρμογή, από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι θέλουν πάση θυσία και να εκμεταλλευτούν τη θετική για αυτούς συγκυρία, μετά τη σύλληψη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να στελεχώσουν την κυβέρνησή τους, με δοκιμασμένα πολιτικά στελέχη, τα οποία σήμερα βρίσκονται – ηθελημένα ή όχι ή λόγω προσωπικών συγκυριών – παροπλισμένα και μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, που απαιτούν πολιτική και όχι τεχνοκρατική διαχείριση.

Πέτρος Τατούλης, «Ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί από τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173bb1e58d9a5b&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hm91gufa1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380646168278&sads=OHdo6RzcK9MgToUKrvkeywdTTCw
 
Την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Τρίπολης, Κανδήλας, Σταδίου, Ριζών και Λαγκαδίων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
«Στόχος μας είναι η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης πεπαλαιωμένων, με απώλειες σημαντικών ποσοτήτων υδάτων και επικίνδυνων λόγω των αμιαντοσωλήνων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, αλλά και να επιτύχουμε οικονομία νερού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της απόφασης ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας.

ΔΡΑΣΗ :Ποιός διαρρέει τη δικογραφία; Γιατί δεν αντιδρά η δικαιοσύνη;



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας των κατηγορουμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, η οποία γίνεται κατά παράβαση του Συντάγματος και του νόμου που επιβάλλει την αρχή της μυστικότητας της ανάκρισης. Με τις διαρροές αυτές παρεμποδίζεται η αποτελεσματικότητα της ανάκρισης και παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές της ποινικής δίκης σε ένα κράτος δικαίου. Αρχές που προασπίζουν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, οποιοιδήποτε κι αν είναι αυτοί.
Η δημοκρατία στηρίζεται στο κράτος δικαίου, ποτέ στην παραβίασή του, και πρέπει να αναδείξει τη λειτουργία του ειδικά σε μια τέτοια σοβαρότατη ποινική υπόθεση με σημαντικές πολιτικές διαστάσεις. Όσο όμως μια μυστική διαδικασία μετατρέπεται σε τηλεοπτικό θέαμα και γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης και ψηφοθηρίας, αυξάνεται ο κίνδυνος να καταλήξει σε αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να παρέμβει και να ελέγξει τις ποινικά αξιόλογες αυτές διαρροές.
Η Δράση, προτού προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου, θα αναμείνει σε εύλογο χρόνο την αντίδραση των αρμοδίων οργάνων της δικαιοσύνης και τη διερεύνηση του σοβαρότατου αυτού θέματος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ




H Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στα πλαίσια της προσπάθειάς της για την υποστήριξη των ανέργων του Νομού, αξιοποιεί και συμμετέχει σε κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στην παρούσα χρονική περίοδο, ενημερώνει τους πολίτες που θέλουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, πως βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προγράμματα στο Νομό και αφορούν θέσεις εργασίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι που πληρούν τα κριτήρια, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα παρακάτω προγράμματα:

"Πέταξε" για το διπλό ο Ολυμπιακός

Με 21 παίκτες αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για τις Βρυξέλλες όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπό βροχή αναχώρησε ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα, με την ελπίδα να επιστρέψει την Πέμπτη έχοντας τρεις βαθμούς στις αποσκευές του.

Το ματς με την Άντερλεχτ είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση αποτυχίας τότε θα είναι πολύ δύσκολη η συνέχειά τους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μίτσελ πήρε μαζί του 21 παίκτες, αφήνοντας εκτός μόνο τον τραυματία Μασάντο: Χουτεσιώτης, Μέγκιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέμπας, Μανιάτης, Μανωλάς, Μετζανί, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις και Γιαταμπαρέ.

Ο Ισπανός το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου ενώ λίγο αργότερα θα γίνει η μοναδική προπόνηση του Ολυμπιακού στο Κονστάντ Βάντεν Στοκ.

Πιο ανύπαρκτο πέναλτι δεν γίνεται! (VIDEO)

Έχουμε δει ουκ ολίγα αστεία πέναλτι που έχουν δώσει οι διαιτητές αλλά περίπτωση τέτοια δεν είχαμε ξαναδεί. Ο επιθετικός, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επαφή, συνεχίζει κανονικά την προσπάθειά του, περνάει και τον τερματοφύλακα, αστοχεί αλλά ακούει το σφύριγμα του ρέφερι. Η απόφαση; Πέναλτι!

Το συμβάν όπως αποκαλύπτει το primasport, έγινε στην αναμέτρηση του τοπικού πρωταθλήματος του Ηρακλείου, Λίντο - Ζαρός.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 2-0 αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πως ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε φάση που ούτε οι παίκτες του Ζαρού δεν θα σκεφτόντουσαν να το ζητήσουν.

Δείτε το νίντεο (μετά το 20ο δευτερόλεπτο) και θα καταλάβετε...
video

Έρχονται 8.200 προσλήψεις στα σχολεία

Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον οι 8.200 προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και στην ειδική αγωγή στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Οσοι προσληφθούν θα απασχοληθούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), καθώς και σε Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), καθώς και στους Φορείς επίβλεψης.
Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν είναι Νηπιαγωγοί (πρωτοβάθμια εκπαίδευση), Ψυχολόγοι (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), υπάλληλοι Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνικοί Λειτουργοί (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), επιστάτες (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ), Λογοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), εργοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), Φυσιοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), Σχολικοί νοσηλευτές (ΣΜΕΑΕ), ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΣΜΕΑΕ), Οδηγοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ) και Συνοδοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ).
O «Eλεύθερος Τύπος» σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρεται σε 6.000 επιστάτες, 600 νηπιαγωγούς, 1600 ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς.

Ουρανία Μιχαλολιάκου: «Η Χ.Α είναι ιδέα, κάνουμε ό,τι γουστάρουμε»

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του συλληφθέντος αρχηγού του κόμματος που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου εμφανίστηκε στην πολιτική εκπομπή της Χρυσής Αυγής, έχοντας δίπλα της τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος που αναπληρώνει τον Ηλία Κασιδιάρη, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Εστειλε αγωνιστικά μηνύματα στους ομοϊδεάτες της, δήλωσε για άλλη μια φορά περήφανη για τον πατέρα της, χαρακτήρισε πολιτικές τις διώξεις και διαβεβαίωσε ότι ακόμη και αν συλληφθεί δεν θα κλάψει. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
Και αν οι συναγωνιστές μας δεν μπορούν να κάνουν ότι έκαναν πριν μπορούμε εμείς και αν μπούμε φυλακή θα μπορούν άλλοι. Η Χ.Α. είναι ιδέα».
Οι δημοσιογράφοι έχουν πρεμούρα και βιασύνη για την δίκη. Η δίκη, είναι δίκη για τις φυλλάδες των δημοσιογράφων και όχι των δικαστών».
Μπορούν να πουν τα παιδιά των άλλων βουλευτών ότι είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους;».
Ακόμη και να έρθουν να με συλλάβουν αύριο το πρωί δεν πρόκειται να κλάψω».
Οποτε γουστάρουμε παραιτούμαστε από βουλευτές και εάν γουστάρουμε δίνουμε συνεντεύξεις».

aftodioikisi.gr

Μείωση συντάξεων και απολύσεις με ονόματα ζητά η Τρόικα

Η τελευταία επίσκεψη των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας χάθηκε μέσα στην καταιγιστική επικαιρότητα γύρω από την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Ετσι, αυτός ο έλεγχος κατεγράφη ως ο πλέον χαλαρός των τελευταίων ετών, όμως η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Τα περισσότερα μέτωπα έχουν μείνει ανοιχτά και τα πλέον εκρηκτικά ανάμεσά τους είναι αυτά που αφορούν το ασφαλιστικό και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ειδικότερα:
-Η Τρόικα εντοπίζει τρύπα 1,2 δισ ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2014, χωρίς να συνυπολογιστούν τα ελλείμματα του ΕΟΠΠΥ, και πιέζει για την κάλυψή της από μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, για να φτάσουμε στις κύριες συντάξεις εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Διαπραγματευτικό τους επιχείρημα είναι η μνημονιακή δέσμευση ότι τα ελλείμματα των ταμείων θα καλύπτονται από το επόμενο έτος αυτόματα, δηλαδή με «διόρθωση» μέσω της μείωσης των παροχών, χωρίς δηλαδή πρόσθετη κρατική επιχορήγηση.
-Η Τρόικα ζητά λίστα με τα ονόματα των 4.000 που πρόκειται να απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους. Δεν δέχεται να συμπεριληφθούν όλοι οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αφού ακόμη δεν λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ και επομένως δεν είναι γνωστός ο αριθμός όσων θα προσληφθούν στο νέο φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Δεν δέχεται επίσης να περιληφθούν ούτε όσοι εργαζόμενοι σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αποχωρήσουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία που προωθεί η ελληνική πλευρά, με το επιχείρημα ότι αυτοί οι οργανισμοί τελούν υπό ιδιωτικοποίηση. Και επιμένει ότι οι 4.000 απολύσεις πρέπει να έχουν γίνει ως το τέλος Δεκεμβρίου, χωρίς να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα (12.500 τώρα και 12.500 το Δεκέμβριο) εφόσον προκύψουν απολύσεις και από αυτή τη δεξαμενή.
Το κλιμάκιο της Τρόικας θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Γιούρογκρουπ της 14ης Οκτωβρίου και αναμένει από τους αρμόδιους υπουργούς απαντήσεις.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα έχει σήμερα συνάντηση στις ΗΠΑ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να επαναλάβει την πάγια ελληνική θέση ότι «νέα μέτρα δεν αντέχει ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε η ελληνική κοινωνία«.

aftodioikisi.gr

Μην το χάσετε ! Τι έλεγε η Μέριλυν Μονρόε για την Ελλάδα;


«Θα ήθελα να έχω γεννηθεί εκεί! Μ’ αρέσει το θάρρος και η ξεγνοιασιά σας αλλά το πεπρωμένο των Ελλήνων έχει γραφτεί με πικρό μελάνι!»

-Έστω και αν τσακισθούν σε μια προσπάθεια δύσκολη, οι Έλληνες είναι ωραίοι και θαρραλέοι.

-Δεν εννοώ μόνο στην μορφή ωραίοι - Αναζητούν πάντα το καλύτερο
-Τα μάτια των Ελλήνων σπιθίζουν παράξενα και λάγνα
-Με είχε φιλήσει Ελληνόπουλο- Τον έβγαλα Απόλλωνα
-Αγαπώ του Ελληνες από τα κείμενα τους αλλά και με σάρκα και οστά !
 Περισσότερα στο eirinika.gr

Very Good News: O ελληνικός καφές μεταξύ των 100 τρόπων για να φτάσουμε στα 100 μας χρόνια: Δείτε τους όλους και ειδικά το No 23! (φωτό)

Απολαύστε ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ. Ένα φλιτζάνι καθημερινά του αντιοξειδωτικού και πλούσιου Ελληνικού καφέ θα μπορούσε να είναι το μυστικό για να ζήσουμε περισσότερο, σύμφωνα με μια μελέτη από την εφημερίδα Αγγειακής Ιατρικής.



Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών της Ιατρικής Σχολής έκαναν μελέτη σε 71 άνδρες και 71 γυναίκες που ζουν στο νησί Ικαρία -- ένα νησί όπου οι κάτοικοι τείνουν να ζουν σε ηλικία 90 ή περισσότερο και διαπίστωσαν ότι όσοι πίνουν Ελληνικό καφέ σε καθημερινή βάση είχαν καλύτερη λειτουργία στην υγεία τους από εκείνους που πίνουν άλλα είδη καφέ.



Το άρθρο της huffingtonpost.com στα Αγγλικά στο eirinika.gr

"Στάχτη" 600 στρέμματα δάσους στην Ορεινή Κορινθία

Υπο μερικό έλεγχο είναι η φωτιά μέχρι και αυτή την ώρα (11:40) που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, περίπου στις 12:00, στη Λίμνη Δασίου, στο «μπούτσι» κοντά στην Καρυά και ένα μόλις χιλιόμετρο πριν το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας.

Η περιοχή είναι δύσβατη και δυσκόλεψε πολύ των έργο των πυροσβεστών, που έδωσαν τη μάχη της νύχτας, ενω επικρατούσανισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Κάηκαν περισσότερα από 600 στρέμματα δάσους και για την κατάσβεση υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο της Περιφέρειας (και από το Άστρος Κυνουρίας) όσο και της Αττικής.

Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, που απεχώρησαν στις 7 το απόγευμα. Στην περιοχή βρέθηκε και ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια καθώς υπήρχαν την ίδια στιγμή αρκετές εστίες φωτιάς. Δεν κινδύνευσαν σπίτια.

Περιφέρεια Πελοποννήσου : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SOILPROLIFE+ LIFEO8ENV/IT/000428)


 
Την Πέμπτη 26/9/2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση εργασίας της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης του Προγράμματος SOILPROLIFE+ (LIFEO8ENV/IT/000428) στο οποίο συμμετέχει ως ενεργός εταίρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του Προγράμματος, ήτοι: 1. Από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου οι κκ. Ελένη Μανωλοπούλου και Κωνσταντίνος Γαλιώτος 2. Δυο εκπρόσωποι της Περιφέρειας Σικελίας (Ιταλία) 3. Δυο εκπρόσωποι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), και 4. Δυο εκπρόσωποι του Ερευνητικού Κέντρου Πεδολογίας και Αγροβιολογίας CRA-ABP της Φλωρεντίας (Ιταλία).

Η κυρίαρχη άποψη και οι ηθικοί αυτουργοί

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πολύ θα ήθελα να πληροφορηθώ πού έχουν κρυφτεί όλοι εκείνοι που από τον Μάιο του 2012 μας ζάλιζαν το κεφάλι με διάφορες ανοησίες του τύπου «μα τους έχουν ψηφίσει 500.000 Έλληνες»!
Μας επιτιμούσαν!
Μας ανακαλούσαν στην τάξη!
Αισθάνονταν ότι επιβεβαιώνονται κάθε φορά που η Χρυσή Αυγή εμφάνιζε δημοσκοπική άνοδο.
Πρόβαλλαν το γελοίο επιχείρημα περί νομιμοποίησης μέσω της ψήφου και όταν τους έλεγες πως και ο Χίτλερ με εκλογές βρέθηκε στην εξουσία, κουνούσαν το κεφάλι , αφήνοντας να εννοηθεί πως ναι, έτσι είναι, αλλά τι να κάνουμε;
Αυτή είναι και η απάντηση στο ερώτημα το οποίο επαναλαμβάνεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες: «Μα τόσον καιρό τι έκανε η Πολιτεία;»

Τροπολογία ΥΠΕΣ: Για έξι κακουργήματα η αναστολή χρηματοδότησης σε κόμμα

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.  Η αναστολή πραγματοποιείται στις περιπτώσεις της:  α)εσχάτης προδοσίας,  β)επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας, γ)προσβολής εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας,  δ)διακεκριμένης κατασκοπείας, ε) εγκληματικής οργάνωση και στ) τρομοκρατικές πράξεις. Θα πρέπει, δε, να έχει ασκηθεί δίωξη «κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική  διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός δεκάτου των βουλευτών  ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός δεκάτου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους.»

Διοικ. Εφετείο Αθηνών: Stop στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, δημ. αστυνομικών

Φρένο στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που, σύμφωνα με το δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση αντανακλά και σε αυτή των δημοτικών αστυνομικών, βάζει με απόφασή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με χθεσινή του απόφαση επί σχετικής αίτησης καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ο δικηγόρος Α. Παπακωνσταντίνου που χειρίστηκε την υπόθεση τονίζει ότι:

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται. Ο φασισμός;

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται. Ο φασισμός;Άρθρο του διευθυντή του eklogika.gr, δημοσιογράφου Χρήστου Καψάλη: «Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται. Ο φασισμός;». Δύο ερωτήματα και πέντε προαπαιτούμενα. «... Εφόσον τεκμηριώνεται ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με της αρχές ναζιστικής οργάνωσης και την δομή εγκληματικής οργάνωσης οι 36 συλλήψεις δεν αρκούν. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να διαλυθεί πλήρως η οργάνωση και ενδεχομένως να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες περηφανεύονται για την στρατιωτικού τύπου διάρθρωση και εκπαίδευση της οργάνωσής τους και μάλιστα ισχυρίζονται ότι διαθέτουν 3.000 εκπαιδευμένους άνδρες «έτοιμους για όλα», τότε...

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ



Η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης, καταδικάζει για μία ακόμα φορά πληθώρα καρκινοπαθών, που αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα μετάβασής τους στα κατά τόπους ακτινοθεραπευτικά κέντρα, βρίσκονται σε τροχιά του απόλυτου κινδύνου.

Αυτό καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του για ανάδειξη του θέματος στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού του ελέγχου, το Υπουργείο Υγείας, αρνείται πεισματικά να δώσει την οιαδήποτε απάντηση στις αιτιάσεις του.

ΘΑ ΜΕ ΕΠΕΙΘΕ Η "ΕΞΑΘΡΩΣΗ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΝ...

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Θα είναι λίγο να πούμε ότι η πολιτική υποκρισία περισσεύει ;
Ή μήπως θα είναι πολύ να θυμηθούμε το γνωμικό από τον μύθο του παππού Αισώπου : όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ;
Το σήριαλ "Χρυσή Αυγή" που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στα μεγαλοκάναλα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σε λίγο θα ακούσουμε και ότι η ΧΑ ευθύνεται για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, την επιβολή της γερμανικής εποπτείας στις αποφάσεις της Βουλής και την οικονομία και την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ή μήπως δεν μας είχαν πεί ότι "ότι δεν τίθεται θέμα εποπτείας της χώρας από εξωτερικούς παράγοντες" ;............

Ξέρετε κάτι αγαπητοί φίλοι ; Αν η ΧΑ είναι "εγκληματική οργάνωση" ας ασχοληθεί μαζί της η Δικαιοσύνη διακριτικά και σύμφωνα με τους κανόνες της Δικαιοσύνης.
Θα περίμενα όμως, ως Έλληνας πολίτης και όχι ως γραικός ψηφοφόρος, να υπάρξει και η ανάλογη ευαισθησία για το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων της Ζήμενς που τελικά τέθηκε στην άκρη από την ίδια την Βουλή, για τις μίζες με τα υποβρύχια - όλα ο Άκης τα έφαγε - , για το σκάνδαλο με την ΕΛΣΤΑΤ που ανάλογα με την περίπτωση "θυμόμαστε" τα ψεύτικα στοιχεία και μετά τα ξεχνάμε, την αντισυνταγματική φορολογία και περικοπές μισθών, την νέα απαίτηση της τρόικας για την απαγόρευση των απεργιών - μήπως να ακυρώσουμε και το πολίτευμα για λόγους "έκτακτης ανάγκης" ;
Θα περίμενα την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και στην περίπτωση των προεκλογικών ψεμμάτων και υποσχέσεων όλων των κομμάτων, και ιδιαιτέρως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα περίμενα την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης στις καταχρήσεις των τραπεζών έναντι των πελατών τους, στην κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, θα περίμενα την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης στην περίπτωση των ενόχων για τον άδικο θάνατο των τριών εργαζομένων της Μαρφίν, θα περίμενα την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης στις μεθοδεύσεις της ΤτΕ για την απορρόφηση της Πρώτον Μπανκ, θα περίμενα την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης στις μεθοδεύσεις της ΤτΕ την περίοδο του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και για το Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, θα περίμενα την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης στην απόδοση των φορολογικών δεδομένων των πολιτών σε ιδιωτικές εταιρίες.
Πολλά θα περίμενα από την Δικαιοσύνη.
Να τα περιμένω τελικά ; Ή μήπως το πρόβλημα μας είναι μόνο η Χ.Α. ; Ξεχάσαμε ότι η εγκληματικότητα στην χώρα έχει ανέβει ραγδαία; Ξεχάσαμε τους ηθικούς αυτουργούς για τον τριπλασιασμό των αυτοκτονιών ; Τα ξεχάσαμε αυτά ;
Καλώς !
Η κυβέρνηση όμως, με αυτή την κίνηση, εκτός του ότι επέδειξε τεράστια πολιτική υποκρισία, επέδειξε και τεράστια ταραχή και φόβο, γιατί είναι προφανές ότι μέσα στον πανικό της, πέφτει συνεχώς σε λάθη. Η Χ.Α., εφ' όσον αποτελεί απειλή για την κοινωνία - αναρωτιέμαι μερικές φορές ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία - έπρεπε να αντιμετωπιστεί ενωρίτερα, πριν μπει στην Βουλή. Τώρα, είτε το θέλει είτε όχι, το αντιπέρα πολιτικό σύστημα, έχει βάλει το κεφάλι του στον ντορβά γιατί δοκιμάζει τα δημοκρατικά αισθήματα και τις πίσω σκέψεις των Ελλήνων, οι οποίοι όσο ανεκτικοί και υπομονετικοί και να είναι, δεν παύουν να έχουν και την ελληνική πονηρία του Οδυσσέα στο κεφαλάκι τους.
Για όσους ξέχασαν την ιστορία - πρωτότυπο - ας ανατρέξουν να διαβάσουν ότι ο Χίτλερ, πριν γίνει καγκελάριος, είχε φυλακισθεί δύο φορές και το κόμμα του είχε κηρυχθεί παράνομο. Αυτό επιδιώκει ο Σαμαράς ; Να κάνει την Χ.Α. Κυβέρνηση ; 
Ας προσέξουν λίγο, γιατί όπως "κατάφεραν" να "δημιουργήσουν" την "νέα ελληνική τηλεόραση" που δεν την παρακολουθεί κανένας πλέον, έτσι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν και την Χ.Α. ............
Άλλωστε, οι υποσχέσεις και οι δηλώσεις του Σαμαρά, του Βενιζέλου και των άλλων βουλευτών και υπουργών αυτών των πεπαλαιωμένων κομμάτων, είναι γνωστό ότι πάντα είναι αληθείς..............
Θα κλείσουμε με μία δήλωση του Μάκη Βορίδη : και οι 200 Βουλευτές είναι αρκετοί για την Βουλή.....
Όντως, είναι αρκετοί για να μην μπορούν να μπουν στην Βουλή άλλοι πλην των παραδοσιακών γόνων των πολιτικών οικογενειών και όσων αδρά ρέει χρήμα από γύρω......................
Γρηγορείτε !