Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

5o Ziria Music Festival στα Τρίκαλα Κορινθίας


 Από την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 στις 20:00 μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, θα απολαύσουμε πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα, μαγευτικές βόλτες στο βουνό, ορεινή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια και περιβαλλοντική ενημέρωση για τη (Natura 2000) φύση που μας φιλοξενεί.
Σας περιμένουμε στη μοναδική τοποθεσία του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας για να περάσουμε τρείς μοναδικές μέρες και νύχτες σα μια μεγάλη παρέα.

Η μαύρη τρύπα των 3 δισ. ευρώ φέρνει νέα μέτρα στα ασφαλιστικά ταμεία – Τι αλλάζει σε εισφορές και συντάξεις

 

- Αλλαγές στο ασφαλιστικό από το 2014
- Ενιαίο σύστημα που αφορά τις συντάξεις για όλους τους ασφαλισμένους
- Ποιους θα πλήξουν τα νέα μέτρα
- Επιφυλακτική η Τρόικα για τις προθέσεις της κυβέρνησης

Σχέδιο νέων μέτρων εξετάζουν κυβέρνηση και Τρόικα, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό ύψους 2,9 - 3 δισ. ευρώ που προκαλεί στα ασφαλιστικά ταμεία τη διετία 2013 - 2014 η παρατεταμένη ύφεση στη χώρα μας, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις στη Δημόσιο, καθώς και η εισφοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real", αν τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές συνεχίσουν να διαμορφώνονται με τη σημερινή δυναμική και δεν ελεγχθούν τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ, τότε εκτιμάται ότι θα υπάρξει απόκλιση ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2013 και 1,7-1,8 δισ. ευρώ το 2014. Τα ποσά αυτά κινούνται πέραν των αρχικών εκτιμήσεων και συνεπώς το έλλειμμα θα οδηγήσει την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων.

Τα μέτρα θα πλήξουν πρωτίστως τους συνταξιούχους, των οποίων οι αποδοχές έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 35% τα τελευταία χρόνια.

Για τις συντάξεις θα υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους, με το ποσό της σύνταξης να διαμορφώνεται από τη βασική σύνταξη που θα ανέρχεται στα 360 ευρώ και από την αναλογική, που θα διαμορφώνεται από τις εισφορές.

Αυτή η αλλαγή αρχίζει από το 2015 και για όσους συνταξιοδοτηθούν από το έτος αυτό, ένα μέρος της σύνταξής τους μέχρι τις 31/12/2010 θα υπολογιστεί με το σημερινό σύστημα και το υπόλοιπο βάσει του νέου τρόπου.

Παράλληλα, θα υπάρξει νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα αφορά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και κυρίως τη μείωση των παροχών σε κατηγορίες ασφαλισμένων - των οποίων οι συντάξεις είναι υψηλότερες από αυτές που αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα τεθούν σε ισχύ από το 2014.

newsit.gr

"Γκέλαρε" η Σάλκε στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα


 Το Γερμανικό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον εντυπωσιακότερο τρόπο αφού σε 9 αγώνες της πρεμιέρας του σημειώθηκαν 37 γκολ. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι η Σάλκε αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της με το Αμβούργο.
Ο Χούντελαρ έκανε ό,τι μπορούσε για να οδηγήσει στη νίκη την Σάλκε αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολλανδός στράικερ άνοιξε το σκορ, με τον συμπατριώτη του Φαν Ντερ Φάαρτ να ισοφαρίζει από το σημείο του πέναλτι.
Ο Μπέιστερ στο 24' έδωσε προβάδισμα στο Αμβούργο όμως ο Χούντελαρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Ο Σόμπιεχ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στις αρχές του Β ημιχρόνου και ο Σζαλάι κατάφερε στο 72' να γλιτώσει την Σάλκε.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:

Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ 3-1
(12' Ρόμπεν, 16' Μάντζουκιτς, 68' πεν. Αλάμπα - 40' αυτ. Ντάντε)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 3-1 
 (22’ Κίσλνγκ, 47’ Σον, 52’ Σαμ- 40’ Χάνκε)
Αννόβερο-Βόλφσμπουργκ 2-0
(17’ Αντρέασεν, 84’ Χούζτσι)
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 0-4
(24’, 66’, 79’ Αουμπαμεγιάνγκ, 86’ πεν. Λεβαντόφσκι)
Χέρτα-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6-1 
(18’, 71’ Ράμος, 32’ Μπρούκς, 58’, 60’ Αλάγκουι, 89’ Ρόνι- 37’ πεν. Μέιερ)
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη 2-2
(34’ Άμπραχαμ, 51’ Μοντέστ- 54’ Φράντζ, 57’ Τζίνστζεκ)
Μπραουνσβάιγκ-Βέρντερ Βρέμης 0-1
(82' Γιουνούζοβιτς)
Μάιντζ-Στουργάρδη 3-2
(14’, 78’ Μίλερ, 65’ Οκαζάκι- 16’ Ιμπίσεβιτς, 82’ Κάρνικ)
Σάλκε-Αμβούργο 3-3
 (2’, 45+2’ Χούντελαρ, 72’ Σζαλάι- 12’ πεν. Φαν Ντερ Φάαρτ, 24’ Μπέιστερ, 49’ Σόμπιεχ)

Το “πρώτο” του Μόγιες. Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Community Shield

manu
Με τίτλο μπήκε στη νέα εποχή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μόγες. Με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν φαν Πέρσι Οι κόκκινοι διάβολοι κέρδισαν 2-0 τη Γουίγκαν και κατέκτησαν το Community Shield.
Περισσότερα στο sport.gr

Το έγγραφο της Bundesbank… ανάβει φωτιές στη Μέρκελ

merkel
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία κατηγόρησαν την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ότι λέει ψέματα πριν από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, για τον κίνδυνο μιας νέας “διάσωσης” (bailout) της Ελλάδας, μετά το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Bundesbank αναμένει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα ευρωπαϊκή βοήθεια στις αρχές του 2014.

Αναστέλλει την καθημερινή της έκδοση η εφημερίδα “Η Ελλάδα αύριο”

ellada
Πληροφορίες αναφέρουν πως η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» ετοιμάζει να αναστείλει προσωρινά την ημερήσια έκδοσή της, ενώ η Σαββατοκυριακάτικη έκδοση της θα συνεχίσει να εκδίδεται κανονικά.
Η διεύθυνση έχει ενημερώσει τους συντάκτες ότι η αναστολή είναι προσωρινή και έχει δώσει χρονοδιάγραμμα εως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Δυσκολή νύχτα από την πυρκαγιά στην Άνδρο

Οι φλόγες στον οικισμό - ΦΩΤΟ από το plektani.gr
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Άνδρο. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό  Άνω Πιτροφός, που είχε εκκενωθεί το μεσημέρι, έκαψε μελίσσια και αυλές και πήρε το δρόμο για... άλλους οικισμούς!
 Ο δυνατός αέρας που φτάνει τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο "φούντωσε" τη φωτιά και δεν επέτρεψε στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να βοηθήσουν εγκαίρως στο έργο της κατάσβεσης.

Τα μέτωπα της φωτιάς είναι πλέον δυο, όπως δήλωσε στο Mega ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Γλυνός: "Αυτή τη στιγμή επιχειρούν δυο καναντέρ πάνω από το βουνό. Η νύχτα θα είναι δύκολη, γιατί δεν μπορούν να επιχειρήσουν εύκολα οι χερσαίες δυνάμεις. Είναι απόλυτα δύσβατη δασωμένη περιοχή και αν η φωτιά κατέβει στο χωριό Μενιτες, θα είναι τραγικό. Όλα τα σπίτια είναι κατοικημένα, με τουρίστες και μόνιμους κατοίκους. Το άλλο μέτωπο, προς την περιοχή της Μελίδας είναι καλύτερα τα πράγματα".

Ενώ για τη φωτιά στον Άνω Πιτροφό, που εκκενώθηκε το μεσημέρι, είπε: "Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια. Ευτυχώς δεν είχαμε καμμένα σπίτια, αλλα είχαμε καμμένες αυλές".
 Νωρίτερα πήγαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα στην περιοχή αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίξεις νερού, λόγω των αναταράξεων, που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι.
Από επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.
Το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.
Άλλοι δέκα πυροσβέστες πήγαν εκεί από τη Σύρο ενώ πέντε οχήματα από την Αθήνα θα καταφθάσουν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα.
 Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, πληροφορίες λένε ότι το σημείο που ξεσπασε η φωτιά, είναι μία ακατοίκητη περιοχή που δεν περνούν ούτε καλώδια της ΔΕΗ. Κι αυτό προκαλεί υποψίες για εμπρησμό...
newsit.gr

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κλεινδιά Ηλείας


 "Τρέχει" και πάλι η Πυροσβεστική στην Ηλεία . Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο Κλεινδιά και την Πεύκη, στα όρια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν οι δυνάμεις με αποτέλεσμα  στο μέτωπο της φωτιάς να επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, που αποτελούνται από 52 άτομα.
Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπως και από το γειτονικό δρυοδάσος της Φολόης.

* Στο μεταξύ  όπως αναφέρει το eviazoom.blogspot.gr, μια «ανάσα» από τις αυλές των σπιτιών βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε  στο Παρθένι Αλιβερίου στην Εύβοια. στο σημείο επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για την κατάσβεση ενώ οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με τους κουβάδες στα χέρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε όταν αυτοκίνητο τυλίχτηκε, για άγνωστο λόγο, στις φλόγες με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Καταιγίδα.. Μπολτ στο Παγκόσμιο της Μόσχας (VIDEO)

bolt1 
 Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του πρόσθεσε στον κυριακάτικο (11/8) τελικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας ο Γουσέιν Μπολτ με χρόνο 9.77.
Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ συνδύασε το μετάλλιο με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (9.77).
Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν (9.85) και τρίτος ο Τζαμαϊκανός Νέστα Κάρτερ (9.95).

3Χ3 στο Στρασβούργο για την Εθνική, 79-67 τη Γαλλία

grebasket
Το 3Χ3 έκανε στο Στρασβούργο η Εθνική ανδρών, που μετά από ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 79-67 της Γαλλίας και κατέκτησε το φιλικό τουρνουά.
 Καλύτερος για την ομάδα του Τρινκιέρι ήταν ο Μαυροκεφαλίδης, που σταμάτησε στους 18 πόντους, με άξιους συμπαραστάτες τους Φώτση (10 π.), Παπανικολάου (10 π.) και Σλούκα (10 π.).

Από το συγκρότημα του Κολέ διακρίθηκαν οι Αζίνκα (16 π.), Ντιαό (15 π.) και Ντε Κολό (10 π.).

Βενιζέλος: Τι έχουν να προτείνουν όσοι θέλουν εκλογές;

Evangelos-Venizelos-Antonis-Samaras
(Photo Eurokinissi)
Μια βαθιά πολιτική συνέντευξη παραχωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, με αποστροφές γεμάτες “γωνίες”, τόσο για την πορεία της χώρας προς το μέλλον και την έξοδο από την κρίση, όσο και για την πορεία του Κινήματος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν θα ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλα βάρη στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα προς τον Γιάννη Στουρνάρα να… ξεχάσει τις σκέψεις περί άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για την κοινή πολιτική περπατησιά της Κεντροαριστεράς αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με όσους το επιθυμούν.
Σημείο αναφοράς της συνέντευξης η αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι με τον Αντώνη Σαμαρά έχουν την ίδια γωνία για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Αναλυτικά, το κείμενο της συνέντευξης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο “Πρώτο Θέμα” και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη, έχει ως εξής:

Η Παναγιά το πέλαγο κρατούσε στην ποδιά της...»


 Τι υπέροχη ελληνική ομορφιά..Αμέσως πας σε φως ,σε νησιά σε Αύγουστο..
 Nα είναι για την ψυχή όλων μας αυτό το φως, μαγικό, θεραπευτικό, λυτρωτικό. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ασύγκριτο...
 "Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να 'σουν δυο φορές τον χρόνο !" Καλό μήνα σε όλη την παρέα. Ας χαμογελάσουμε στη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού...
 Ο ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ.

Δυνατά φιλικά για Παννεμεατικό . 24/8 με Αστέρα Δερβενίου

Δυνατά φιλικά για ΠαννεμεατικόΗ φετινή σεζόν φαίνεται από την αρχή ότι θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες για την ομάδα του Παννεμεατικού. Οι στόχοι είναι υψηλοί και αυτό δείχνουν και τα φιλικά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσουν τα «λιοντάρια».
Το μενού περιλαμβάνει πολύ δύσκολες αναμετρήσεις για τους παίκτες της Νεμέας, αλλά οι Δημόπουλος – Καρσιώτης θέλουν να τεστάρουν τις δυνάμεις των παικτών τους, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου.

Πάμε να δούμε τα φιλικά που αναμένεται να δώσουν οι «βυσσινί»:

17/8 με Ατρόμητο Χιλιομοδίου (εκτός)
21/8 με Εθνικό Πειραιώς (ΕΝΤΟΣ)
24/8 με Αστέρα Δερβενίου (ΕΝΤΟΣ)
28/8 με Αγίους Θεοδώρους (εκτός)
31/8 με Κόρινθο (ΕΝΤΟΣ)
4/9 με Πέλοπα Κιάτου (ΕΝΤΟΣ)

Δεν είναι ολοκληρωμένο το πρόγραμμα, καθώς ανάλογα με το πότε θα γίνει η έναρξη Κυπέλλου και Πρωταθλήματος, ίσως υπάρξουν και άλλοι φιλικοί και μάλιστα πολύ δυνατοί αγώνες.

Το σίγουρο είναι ότι οι φίλαθλοι της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις, καθώς τα ματς με Εθνικό και Κόρινθο κυρίως, είναι πολύ δυνατά.

 apopsi24.gr

Χρυσή Αυγή : Να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης και να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες

Να κλείσουν τώρα τα κέντρα κράτησης και να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες. Να πάψει να πληρώνει ο Ελληνικός λαός για την πολυτελή διαμονή χιλιάδων ξένων εγκληματιών. Η αποτυχημένη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε σε τραυματισμούς αστυνομικών και συνεχή αναταραχή. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την εφαρμογή του νομού και την άμεση επαναπροώθηση όλων των παράνομων αλλοδαπών στις χώρες προέλευσής τους.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 

ΔΡΑΣΗ: Λιγότερα ΜΑΤ, περισσότερο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η απουσία κυβερνητικής ανακοίνωσης για την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα. Η επέμβαση έγινε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις 10 Αυγούστου, ώρα 22.00΄ και 15 ώρες αργότερα η κυβέρνηση αρκέστηκε σε ανακοίνωση της αστυνομίας, τεχνικού χαρακτήρα.
 Ούτε οι αιτίες της εξέγερσης των κρατουμένων έγιναν σαφείς, ούτε η αναγκαιότητα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Φαίνεται όμως ότι συνδέονταν με τις συνθήκες κράτησης. Συνθήκες που έχουν επανειλημμένα καταδικαστεί από διεθνή όργανα και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χτεσινή εξέγερση συνέβη μόλις 15 μέρες μετά το θάνατο του μετανάστη Mohammad Hasan από αδιαφορία των αρμοδίων φυλάκων και γιατρών.
 Είναι η δεύτερη φορά που η Δράση απευθύνεται στον υπουργό δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου για τα κολαστήρια στα οποία η απελπισία κρατουμένων τους κάνει να ζητούν να εκτελεστούν. Οι μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται ο πρωθυπουργός και το success story της χώρας δεν περνούν από τις φυλακές μας;

Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Εκκένωση χωριού στην Άνδρο, λόγω πυρκαγιάς

androsfotia
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Άνδρο, καθώς οι Αρχές αποφάσισαν να εκκενωθεί το χωριό Άνω Πιτροφός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα Super Puma μετέφερε 12 άτομα, τα οποία κινδύνευαν από τη φωτιά. Σε κίνδυνο βρίσκεται και το χωριό Μένιτες.
Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τατσόπουλος: Να καταπιούμε την αηδία που νιώθουμε για τη ΝΔ

Petros-Tatsopoulos
Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχωρεί στο “Βήμα της Κυριακής” ο Πέτρος Τατσόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέχεια στις πρόσφατες δηλώσεις του περί του ενδεχομένου μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε δημόσια… επίπληξη από την “Αυγή” για τις συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες διατύπωσε.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος επισημαίνει ότι κεντρικό ζητούμενο για το μέλλον είναι να περιθωριοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, ακόμη κι αν για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.
“Αν δεν θέλουμε να δούμε τη Χρυσή Αυγή να στηρίζει μια κυβέρνηση, θα πρέπει να καταπιούμε την αμοιβαία αηδία που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, και να βρούμε μια λύση”, σημειώνει με έμφαση ο Πέτρος Τατσόπουλος.
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμη ότι υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάποια στελέχη που θεωρούν τη Νέα Δημοκρατία μια… λάιτ Χρυσή Αυγή.

ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα: Ποιοί κινδυνεύουν περισσότερο με αποχώρηση

Σε «αναμένα κάρβουνα», κάθονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι , καθώς  έως το τέλος του χρόνου, 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, και από αυτούς οι  11.000 θα απολυθούν, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης

Στο προσκήνιο ξανά η εθελούσια έξοδος στο Δημόσιο

Θετικά βλέπει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το γεγονός να προχωρήσει σε ρύθμιση για πού να επιτρέπει την αποχώρηση  δημοσίων υππαλήλων που βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση με εθελούσια έξοδο.
Σχετική ρύθμιση, είχε περιληφθεί σε νομοσχέδιο από τον Αντώνη Μανιτάκη, αλλά δεν πέρασε από τη Βουλή, καθώς μεσολάβησε ο ανασχηματισμός.
Συγκεκριμένα, η διάταξη, που είχε προωθήσει ο Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε:

Πάπυρος 1.200 ετών ανατρέπει τα πάντα για τη Σταύρωση του Ιησού


Ολα όσα πιστεύαμε ότι γνωρίζουμε...για τις τελευταίες ώρες του Ιησού πριν από τη Σταύρωσή Του έρχεται να ανατρέψει αιγυπτιακό χειρόγραφο ηλικίας 1.200 ετών. 
Το αρχαίο κείμενο διηγείται την ιστορία της Σταύρωσης με αρκετές αλλαγές στην πλοκή, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιησούς είχε την ικανότητα να τροποποιεί την εξωτερική του εμφάνιση, ακόμη και να γίνεται αόρατος. Οπως αναφέρει στο βιβλίο του ο καθηγητής Χριστιανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ρέλεφ βαν ντε Μπρεκ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μετάφραση του αρχαίου χειρόγραφου από τα κοπτικά, ο Ιησούς πέρασε το τελευταίο βράδυ πριν από τη σύλληψή Του με τον Πόντιο Πιλάτο, τον άνθρωπο δηλαδή που διέταξε την εκτέλεσή Του. Κατά τη διάρκεια του δείπνου τους μάλιστα ο Πόντιος Πιλάτος φέρεται να Του πρότεινε να θυσιάσει τον δικό του γιο στη σταύρωση, όμως ο Ιησούς αρνήθηκε την προσφορά του, εξηγώντας του ότι θα μπορούσε να γλιτώσει και ο ίδιος από τη μοίρα Του, αν το ήθελε. «Ο Πιλάτος τότε κοίταξε τον Ιησού κι εκείνος έγινε αόρατος. Δεν μπορούσε να τον δει για πολλή ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο. Σε άλλο σημείο του αρχαίου χειρόγραφου εξηγείται και ο λόγος για τον οποίο ο Ιούδας χρειάστηκε να φιλήσει τον Μεσσία για να αποκαλύψει την ταυτότητά Του στους άντρες που είχαν πάει να τον συλλάβουν. «Πώς θα τον συλλάβουμε, αφού δεν έχει συγκεκριμένη μορφή και η εμφάνισή Του αλλάζει; Μερικές φορές είναι κοκκινωπός, κάποιες λευκός, κάποιες κόκκινος και κάποιες άλλες σταρένιος, άλλες πάλι κάτωχρος σαν ασκητής, κάποιες φορές νέος, κάποιες γέρος…» αναφέρει. Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Αγιου Κύριλλου της Ιερουσαλήμ, ωστόσο ο καθηγητής Βαν ντε Μπρεκ θεωρεί ότι πιθανότατα έχει γραφτεί από κάποιον άλλον. 
 
yfilios.blogspot.gr

Ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Αστέρας Δερβενίου

proetoimasia1
http://www.asterasderveniou.gr/images/stories/season2013-14/proetoimasia6.JPG Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Αστέρα Δερβενίου για την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Στο γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς" βρέθηκαν παλιοί και νέοι παίκτες ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες αφίξεις. Επίσης με την ανδρική ομάδα προπονούνται και αρκετοί νεαροί παίκτες που προωθήθηκαν από τη παιδική ομάδα. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και όλοι ελπίζουν σε μια χρονιά καλύτερη της περσινής.
Το παρόν έδωσαν και τα μέλη του Δ.Σ. που αφού παρουσίασαν στους παίκτες τον νέο προπονητή κ. Δημήτρη Γαλάνη, έθεσαν τους στόχους για τη νέα χρονιά.
http://www.asterasderveniou.gr/images/stories/season2013-14/proetoimasia3.JPG

Πρωτότυπη εκδίκηση... απατημένης


  Σε απίστευτο πολύωρο καψόνι υπέβαλε γνωστή 35χρονη ξανθή πατρινή τον επί χρόνια σύντροφο της  με τον οποίο συζούσε αλλά πληροφορήθηκε τις εκτός κοινής στέγης ερωτικές του δραστηριότητες αφού είχε γίνει κάτι παραπάνω από τάρανδος.
Η ξανθιά μόλις έμαθε για τα κατορθώματα του καλού της ,  φρόντισε να του αφαιρέσει τα κλειδιά εισόδου στο σπίτι όπου ζούσαν και τηλεφωνικά τον ενημέρωσε - αρχικά - πως δεν του επιτρέπει να  ξανά πατήσει εκεί.

Κυπριακή εταιρεία ο αγοραστής του «902»

Αθήνα
Κυπριακή εταιρεία ο αγοραστής του «902»Το ερώτημα σε ποιον πουλήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός «902» απαντά το ΚΚΕ με κείμενο που αναρτήθηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr.

«Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία "Α-ORIZON MEDIΑ LTD", η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία» αναφέρει το κείμενο.

Αν και δεν δίνονται λεπτομέρειες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, το κείμενο αναφέρει ότι «στο ΕΣΡ δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρίας».

«Τα θέματα της μεταβίβασης και γενικότερα, ελέγχονται με βάση τους νόμους και προφανώς αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται, προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές» προστίθεται.

«Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Η ΓΣ της "Ραδιοτηλεοπτικής" πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο.

»Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε» συμπληρώνει το κείμενο.


Newsroom ΔΟΛ

Κατά 5.500 μειώθηκαν τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην ΕΕ το 2012

Οι τράπεζες μείωσαν κατά 5.500 τα υποκαταστήματά τους σε ολόκληρη την ΕΕ τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε το Reuters από στατιστικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Οι τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη κλείνουν υποκαταστήματά τους σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Η τάση αυτή έχει ενισχυθεί και από τις συναλλαγές των πελατών μέσω Ίντερνετ και μέσω τηλεφώνου.
Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Ελλάδα εντός του 2012 καθώς η χώρα, επισημαίνει το Reuters, μείωσε κατά 5,7% τα υποκαταστήματα τραπεζών, δεδομένου ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών οδήγησαν στο κλείσιμο 219 υποκαταστημάτων.
Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και εντός του 2013, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+3,64% πρόκειται να κλείσει περί τα 312 υποκαταστήματα, που προέκυψαν από την εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ και της Λαϊκής Τράπεζας ΛΑΙΚΗ τον Μάρτιο.
Η Ισπανία, όπου οι μαζικές απώλειες από τα δάνεια έχουν υποχρεώσει τις τράπεζες να μειώσουν τα έξοδά τους, έκλεισε το 4,9% των υποκαταστημάτων μέσα στο 2012.
Το τραπεζικό δίκτυο υποκαταστημάτων στην Ιρλανδία μειώθηκε κατά 3,3% και αναμένεται να μειωθεί και άλλο μέσα στο 2013, ενώ στην Ιταλία κατά 3,1%.
Ο αριθμός των υποκαταστημάτων αυξήθηκε σε ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία (4%), η Δημοκρατία της Τσεχίας (2,3%) και η Λιθουανία (1,8%).
Στη Βρετανία, τα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν ότι ο αριθμός των υποκαταστημάτων παρέμεινε ο ίδιος, δηλαδή 11.870.

 naftemporiki.gr

Τα ποιό δημοφιλή άγρια χόρτα της Μεσογείου - Ποιές είναι οι ευεργετικές τους ιδιότητες


Ένα από τα πιο διαδεδομένα χόρτα, το οποίο βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, είναι τα ραδίκια. Τα ραδίκια ανήκουν στο γένος cichorium όπου περιλαμβάνονται πολλά είδη άγρια και καλλιεργούμενα με πολλές διαφορές στην γεύση (πικρά, γλυκά κα) και στο φαινότυπο. 

Απόψε και αύριο η παράσταση «Ξύπνα Ραγιά» στο Κράθιο

Απόψε και αύριο η παράσταση  «Ξύπνα Ραγιά» στο Κράθιο Ακράτας Από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας και τη Χορωδία του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας Η Μουσικοθεατρική παράσταση «Ξύπνα Ραγιά» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 11 και την Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 9.30μ.μ. από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας και τη Χορωδία του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας, στο 2οΔημοτικό Σχολείο, Παραλία Ακράτας, Κράθιο.

Η παράσταση που είχε πρωτοπαρουσιαστεί φέτος με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής παλιγγενεσίας, αποτελείται από σκηνές του θεατρικού έργου «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», του Ιάκωβου Καμπανέλλη αλλά και από τα έργα «Προστάτες» και «Σηκωμός» των Μήτσου Ευθυμιάδη και Δημήτρη Φωτιάδη αντίστοιχα.

Η παράσταση έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Κλάγκου, μουσική διδασκαλία Μαρίας Γερολύμου ενώ η επιλογή, επιμέλεια και διασκευή των κειμένων είναι του Παναγή Παναγόπουλου.

Το έργο αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση σε μορφή και περιεχόμενο του τρόπου εορτασμού των εθνικών επετείων, αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά των αγωνιστών, τις αντιφάσεις και τις δυσκολίες της εποχής, αποκαλύπτει το ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων και προβάλλει τις ιδέες της Ελευθερίας και της Ειρήνης ενοποιώντας θέατρο, απαγγελία και μουσική σε ένα ενιαίο σύνολο.

Mεσσήνια βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο

 

Ξεχωρίζει ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Αν και μόλις 35 ετών, η Τζένιφερ Ψάκι μετράει, ήδη, περίπου 13 χρόνια «σκληρών μαχών» στην κονίστρα της πολιτικής.
Έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους «δυσκολότερους» ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, στελεχώνοντας θέσεις ευθύνης και πόστα νευραλγικά, αλλά έχει βγει ζωντανή. Και όχι απλά ζωντανή...
Ο Ομπάμα, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», την έχει κορώνα στο κεφάλι του, ο Κέρι πίνει νερό στο όνομά της και όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της (Σάντερς, Γκιμπς, Εμάνουελ) έχουν να πουν τα καλύτερα και μόνο. Από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όσο για το μέλλον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φήμες την θέλουν να έχει βάλει πλώρη για εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Παρεμπιπτόντως, μέσα σε όλα τα παραπάνω, η 35χρονη Τζένιφερ Ψάκι είναι και... Ελληνίδα και μάλιστα, περήφανη για τις ελληνικές της ρίζες, οι οποίες κρατούν από τη Μεσσηνία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, η 35χρονη φέρεται να προσέγγισε τον Αντώνη Σαμαρά και να του εκμυστηρεύθηκε κατ’ ιδίαν και σε εγκάρδιο κλίμα πως έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία.
Και όμως, μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω, η Τζεν Ψάκι (οι Αμερικάνοι προτιμούν να προφέρουν το επίθετό της «Σόκι») ήταν μάλλον άγνωστη στη χώρα μας. Δεν ισχύει, βέβαια, το ίδιο και για τους πολιτικούς διαδρόμους της Ουάσιγκτον, όπου η Ελληνοαμερικανίδα δεν σταματά εδώ και πολλά χρόνια να... κερδίζει έδαφος.
Όσο για τα κυριότερα προσόντα της 35χρονης Τζένιφερ, όσοι έχουν εργαστεί δίπλα της μιλούν για μια πανέξυπνη γυναίκα, για μια ήρεμη δύναμη, η οποία ουδέποτε χάνει τη ψυχραιμία της και ξεχωρίζει τόσο για τους καλούς της τρόπους όσο και για τη μνημειώδη υπευθυνότητα και αξιοπιστία της. Κόρη ενός Ρεπουμπλικάνου κτηματομεσίτη (του Τζέιμς-Τζιμ Ψάκι) και μιας Δημοκρατικής ψυχοθεραπεύτριας της Αϊλίν Μέντβεϊ), η Τζένιφερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονέκτικατ στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Όσο ήταν ακόμη στο σχολείο, το όνειρό της ήταν να ακολουθήσει καριέρα κολυμβήτριας. Ωστόσο, στην πορεία το εν λόγω όνειρο εγκαταλείφθηκε για χάρη της πολιτικής.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Αυτό είναι το φυτό που σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες


Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως...δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου»ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Με αμυντικά προβλήματα ο ΠΑΟ, έχασε 2-0 από την Νόριτς

norpao_600_319
Αγνώριστος σε σχέση με το φιλικό απέναντι στη Λάτσιο, παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο Carrow Road. Αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, αλλά και στην ανάπτυξη, ηττήθηκε 2-0 από τη Νόριτς, χάρη σε δύο γκολ του Μπράντλεϊ Τζόνσον, ο οποίος πέρυσι είχε σκοράρει μόλις μία φορά στην Premier League. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν τα φιλικά με μία νίκη (επί του Ηρακλή) Ψαχνών και πλέον καλούνται να παρουσιαστούν έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό (18/8).

Σεισμική δόνηση 4 R στη Γαύδο

seismiki-donisiΣεισμική δόνηση 4 R σημειώθηκε το πρωί σημειώθηκε το πρωί στη Γαύδο, 4 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού, και με εστιακό βάθος που εκτιμάται στα 8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Απολογισμός… εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα

AmygdalezaΝύχτα “κόλασης” στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, καθώς από νωρίς το βράδυ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ένταση, λόγω της εξέγερσης των κρατουμένων.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές στα κοντέινερ στα οποία διαμένουν, ενώ στην περιοχή ακούγονται και πυροβολισμοί.
Στην περιοχή έφτασαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και οχήματα μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής, με τους άνδρες των ΜΑΤ να εισβάλουν στον χώρο, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.
Την ίδια ώρα, άνδρες της Αστυνομίας διεξήγαναν εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια της περιοχής καθώς και σε ταβέρνες, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν δραπέτες από το κέντρο κράτησης μεταναστών.
Η εξέγερση ξέσπασε την ώρα της διανομής του φαγητού, ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από αντικείμενα που τους πετούσαν οι εξεγερμένοι μετανάστες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μετανάστες εξεγέρθηκαν επειδή διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους.
Με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε της πρώτες πρωινές ώρες, και ακολούθησε καταμέτρηση των φθορών που προκλήθηκαν, ενώ διενεργείται και προανάκριση.

Περιφέρειες-ΕΣΠΑ: Αιρετοί – διορισμένοι, σημειώσατε 1

Αν και οι ταχύτητες που τρέχουν οι περιφέρειες σε σχέση με το ΕΣΠΑ ποικίλουν, όπως έχουν καταδείξει σχετικά ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, η σύγκρισή τους με τους (διορισμένους) συναδέλφους σε σχέση με την απορροφητικότητα είναι καταλυτική. Οι αιρετοί υπερέχουν των διορισμένων, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά πολύ: Αυτό δείχνει η σύγκριση του ενάμιση χρόνου (από 1.7.2011 έως 31.12.2012) που «τρέχουν» το ΕΣΠΑ οι αιρετοί περιφερειάρχες σε σχέση με το τα προηγούμενα 4,5 (1.1.2007 έως 30.6.2011) που την ευθύνη του είχαν οι διορισμένοι.
Συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύουν τα, επεξεργασμένα από την aftodioikisi.gr, στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης όλοι ανεξαιρέτως οι αιρετοί «έτρεξαν» πολύ πιο γρήγορα το ΕΣΠΑ από τους προκατόχους τους. Μάλιστα, οι διαφορές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τέτοιες που υπερκαλύπτουν και τυχόν αντίλογο ότι «η εκκίνηση είναι πάντα πιο δύσκολη από τον τερματισμό, καθώς στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει η κεκτημένη ταχύτητα» .
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της σύγκρισης των επιδόσεων αιρετών – διορισμένων ανά περιφέρεια (κατά αλφαβητική σειρά) είναι τα εξής:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Το διάστημα των 4,5 πρώτων ετών οι διορισμένοι περιφερειάρχες της ΠΑΜ-Θ είχαν απορροφητικότητα στις συμβασιοποιήσεις 44,7%, δηλαδή κατά μέσο όρο σε διάστημα ενάμιση έτους (σ.σ. η διαίρεση γίνεται για να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη με τους αιρετούς οι οποίοι έχουν χειριστεί το ΕΣΠΑ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) 14.9%, ποσοστό σχεδόν 2,5 φορές μικρότερο από το 38,1% που έχει επιτύχει από 1.7.2011 έως 31.12.2013 ο Α. Γιαννακίδης.  Ακόμη πιο μεγάλη είναι η διαφορά στις πληρωμές, καθώς μέχρι 30.6.11 οι πληρωμές ήταν 22,4%, δηλαδή, κατά μέσο όρο σε διάστημα ενάμιση έτους 7,4% και στην  περίοδο Γιαννακίδη, ήταν 22,7% (δηλαδή τριπλάσια και μάλιστα κατά τι μεγαλύτερη από τα προηγούμενα 4,5 χρόνια!).

Περιφέρεια Αττικής
Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας τα πρώτα 4,5 χρόνια (1.1.2007 έως 30.6.2011) «έτρεξε» το ΕΣΠΑ σε επίπεδο συμβασιοποιήσεων με 42,5%, δηλαδή, 14,1% κατά μέσο όρο σε διάστημα 1,5 έτους.  Αντίστοιχα,  τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που την ευθύνη του ΠΕΠ Αττικής έχει αναλάβει ο Γ. Σγουρός, το ποσοστό των συμβασιοποιήσεων φτάσει το 22,7% (+8,6%). Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στις πληρωμές καθώς τα πρώτα 4,5 χρόνια  «έτρεξαν» κατά μέσο όρο (στον 1,5 χρόνο) με 7,4%, ενώ από 1.7.2011 έως 31.12.2012 υπερδιπλασιάστηκε, φτάνοντας το 17,3%.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Σημαντική πρόοδο κυρίως στις πληρωμές και λιγότερο στις συμβασιοποιήσεις εμφανίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οπότε περιφερειάρχης είναι ο (αιρετός) Ν. Γιακαλής, σε σχέση με τα προηγούμενα 4,5 χρόνια των διορισμένων. Συγκεκριμένα, από το 13,5% (κατά μέσο όρο) των συμβασιοποιήσεων μέχρι τις 30.6.11 φτάνει στο 18,8%, ενώ διπλασιάζει τις πληρωμές (από 5,2 σε 10,4%).

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Στη Δυτική Ελλάδα  οι πληρωμές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν, ενώ  μεγάλη πρόοδος  εμφανίζεται και στις συμβασιοποιήσεις. Αναλυτικά, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (αιρετός περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας), οι συμβασιοποιήσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με το μέσο όρο τον πρώτων 4,5 ετών (11,5%) και έφτασαν το 34,56%, ενώ οι πληρωμές υπερπενταπλασιάστηκαν: Από 5,4% σε 28,05%!

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Και στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας οι διαφορές τόσο στις συμβασιοποιήσεις όσο, κυρίως, στις πληρωμές μεταξύ των δύο περιόδων είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα, από το 14,5% (κατά μέσο όρο) των συμβασιοποιήσεων των πρώτων 4,5 χρόνων των διορισμένων περιφερειαρχών, φτάνουμε στο 25% του τελευταίου ενάμιση έτους που ανέλαβε το ΠΕΠ ο αιρετός Γ. Δακής. Αντίστοιχα, το 9,1% των πληρωμών διπλασιάζεται και φτάνει το 18,1%.

Περιφέρεια Ηπείρου
Τετραπλασιασμό των πληρωμών και μικρότερη αύξηση στις συμβασιοποιήσεις παρατηρούμε ανάμεσα στις δύο περιόδους στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα, το 21,7% (κατά μέσο όρο) των πληρωμών της πρώτης περιόδου των διορισμένων περιφερειαρχών αυξάνει σε 38,2% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που αναλαμβάνει το ΠΕΠ ο (αιρετός) Α. Καχριμάνης, ενώ θεαματική είναι η αύξηση στις πληρωμές οι οποίες από 9,4% φτάνουν στο 38,1%!

Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στη Θεσσαλία παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις πληρωμές αλλά μικρότερη στις συμβασιοποιήσεις. Αναλυτικά, η αύξηση στις συμβασιοποιήσεις (κατά μέσο όρο) την περίοδο των διορισμένων περιφερειαρχών ήταν 18,3%, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έχει αναλάβει το ΠΕΠ ο (αιρετός) Κ. Αγοραστός διπλασιάστηκε, φτάνοντας το 36,8%. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στις πληρωμές καθώς το 10,9% της μέχρι της 30.6.11 περιόδου, τριπλασιάζεται, φτάνοντας το 32,4% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Αύξηση, κυρίως, στις πληρωμές οι οποίες σχεδόν διπλασιάζονται και λιγότερο στις συμβασιοποιήσεις παρουσιάζουν τα Ιόνια. Συγκεκριμένα, το 17,5% (κατά μέσο όρο) των συμβασιοποιήσεων των πρώτων 4,5 ετών φτάνει στο 25,6% τον τελευταίο ενάμιση που περιφερειάρχης είναι ο (αιρετός) Σπ. Σπύρου, ενώ στις πληρωμές  το 9,2% γίνεται 17,2%.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Αύξηση, κυρίως, στις πληρωμές και μικρότερη στις συμβασιοποιήσεις παρουσιάζει η Κεντρική Μακεδονία. Αναλυτικά, από 21,3% (κατά μέσο όρο) στις συμβασιοποιήσεις την πρώτη περίοδο των διορισμένων περιφερειαρχών ανεβαίνει στο 30,6% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (σ.σ. πρόκειται για την περίοδο των αφών Ψωμιάδη, καθώς ο σημερινός περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας ανέλαβε στις αρχές Ιανουαρίου 2013). Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση στις πληρωμές οι οποίες από 9,1% έφτασαν το 24,7%  (2,7 φορές επάνω).

Περιφέρεια Κρήτης
Τετραπλασιασμό στις πληρωμές και υπερδιπλασιασμό στις συμβασιοποιήσεις παρουσιάζει η Κρήτη ανάμεσα στις δύο περιόδους. Συγκεκριμένα, το 14,8% (κατά μέσο όρο) των συμβασιοποιήσεων των πρώτων 4,5 ετών  έγινε 32,6% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που ανέλαβε το ΠΕΠ ο (αιρετός) Στ. Αρναουτάκης, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στις πληρωμές: Το 6,2% φτάνει στο 25,1%!

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Σχεδόν πενταπλάσιες πληρωμές σε σχέση με την πρώτη περίοδο και υπερδιπλάσιες συμβασιοποιήσεις έκανε το Νότιο Αιγαίο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Συγκεκριμένα, τα πρώτα 4,5 χρόνια του ΕΣΠΑ είχε κατά μέσο όρο 32,8% στις συμβασιοποιήσεις και 12,6% στις πληρωμές, ενώ τον τελευταίο ενάμιση που το ΠΕΠ έχει αναλάβει ο (αιρετός) Γ. Μαχαιρίδης  έφτασαν στο 68,4% και 49% αντίστοιχα.

Περιφέρεια Πελοποννήσου
Σχεδόν διπλασιασμό στις πληρωμές και μικρότερη αύξηση στις συμβασιοποιήσεις παρουσιάζει η Πελοπόννησος ανάμεσα στις δύο περιόδους. Αναλυτικά, από 13,9% (κατά μέσο όρο) στις συμβασιοποιήσεις την περίοδο των διορισμένων περιφερειαρχών φτάνει στο 24,7% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που το ΠΕΠ έχει αναλάβει ο (αιρετός) Π. Τατούλης. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στις πληρωμές οι οποίες από 7,3% φτάνουν στο 14,2%.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Διπλασιασμό σε συμβασιοποιήσεις και υπερδιπλασιασμό στις πληρωμές παρουσιάζει η Στερεά. Συγκεκριμένα, τα πρώτα 4,5 χρόνια του ΕΣΠΑ οι συμβασιοποιήσεις ήταν κατά μέσο όρο 25,5% και τον τελευταίο ενάμιση που την ευθύνη έχει ο (αιρετός) Κλ. Περγαντάς φτάνει το 58,6%.  Μεγαλύτερη είναι η αύξηση στις πληρωμές οι οποίες από το 13,9% φτάνουν στο 35,6%

Ο Παπαχρήστος… κλαίει στο Twitter για τον Κασιδιάρη

Giorgos-Papachristos
Ένα tweet γεμάτο νόημα και χιουμοριστική διάθεση, ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  o Γιώργος Παπαχρήστος.
Ο δημοσιογράφος των “Νέων” αναφερόταν στο δημοσίευμα περί… αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Ηλία Κασιδιάρη από αμερικανική ιστοσελίδα την οποία “τρέχει” πρώην μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, και έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
“Θες οι αμερικάνοι ρατσιστές να ξέρουν κατι περισσότερο για το DNA του Κασιδιάρη; Αν και όσο να πεις για λιγο …σκούρος, μοιάζει. Κλαίω…”.

ysterografa.gr

Νίκη της Βαλένθια επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο φιλικό του Μεστάγια

Mitroglou
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από τη Βαλένθια στο Μεστάγια, πληρώνοντας δύο λάθη της άμυνάς του στο πρώτο ημίχρονο. Καλή η επιθετική παρουσία των πρωταθλητών Ελλάδας, στο τελευταίο τους φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δοκάρι είχαν οι ισπανοί στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο τέλος η ομάδα του Μίτσελ -που διαπίστωσε ότι υπάρχει βάθος στον πάγκο- απείλησε με την ισοφάριση.
Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλοί από την μέση και μπροστά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο τα αβίαστα λάθη στην άμυνα είναι αυτά που χαλάνε το "σύνολο" και είναι αυτά που καλείται να διορθώσει ο Μίτσελ ενόψει κυρίως του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε πολλές αδυναμίες ανασταλτικά και δέχθηκε δύο γκολ από τον Μπανέγα στο 5΄και τον Πόστιγκα στο 40΄. Την ίδια ώρα η επίθεση των Πειραιωτών δημιουργούσε ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο μέρος ανέβηκε συνολικά η εικόνα της ομάδας και κατάφεραν να μειώσουν για το τελικό 2-1 με τον Φουστέρ στο 85΄.

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες (46' Γκουαϊτα), Ραμί (46' Μπαραγκάν), Ποστίγκα (63' Τσούπι), Μπανέγα (46' Ρουίθ), Περέιρα (46' Οριόλ), Μπερνάτ (38' λ.τρ. Α. Σισοκό, 68' Γουαρδάρδο), Φουέγο (46' Παρέχο), Βιέρα (46' Ρόμπερτ), Ρικάρντο Κόστα (46' Κανάλες), Μίτσελ (46' Ζόνας), Φέδε (46' Ματιέ).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο (46' Μέγκιερι), Μανιάτης (60' Μασάντο), Παπάζογλου (75' Σαλίνο), Φέισα (66' Σάμαρης), Μήτρογλου (60' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μετζανί, Σιόβας (46' Μανωλάς), Κάμπελ (46' Ολαϊτάν), Ντομίνγκες (46' Φουστέρ), Βάις (66' Φετφατζίδης).


Η Σαράφογλου άνοιξε περπατησιά στο Τwitter

Maria-Sarafoglou
Είναι ένα από τα πρόσωπα της “επόμενης γενιάς”, στα οποία το MEGA εκτιμά ότι μπορεί να ποντάρει, για να ανανεώσει την εικόνα του, διατηρώντας ωστόσο την αξιοπιστία και την εγκυρότητα που το καθιέρωσαν επί σειρά ετών στην κορυφή της τηλεθέασης.
Η Μαρία Σαράφογλου, αν και νέα σε ηλικία, είναι ήδη αρκετά έμπειρη στην τηλεόραση, από την εποχή που κάλυπτε το διεθνές ρεπορτάζ στην κρατική τηλεόραση, μέχρι τη στιγμή που βγήκε μπροστά στην κάμερα, διαδεχόμενη με επιτυχία την Πόπη Τσαπανίδου στην παρουσίαση της εκπομπής “Συμβαίνει Τώρα” στη ΝΕΤ.
Μετρώντας ήδη πολλά “ένσημα” τηλεοπτικών εμφανίσεων, η Μαρία Σαράφογλου μετακινήθηκε στο MEGA, τόσο για το μάχιμο πολιτικό ρεπορτάζ και το σχόλιο στα παράθυρα των ειδήσεων, όσο και για την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων, τόσο των 14.00 όσο και των 20.00.
Ως εκπρόσωπος της νεώτερης γενιάς δημοσιογράφων, η Μαρία Σαράφογλου έχει κατανοήσει τη χρηστική παρεμβατικότητα του διαδικτύου και κυρίως των social media. Σήμερα λοιπόν, πριν την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, το οποίο παρουσίασε, ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter “teasers” θεμάτων που θα παρουσίαζε αργότερα.
Μια πρακτική κοινή και προτιμητέα από τους ξένους δημοσιογράφους, που δεν έχει έρθει ωστόσο ακόμη… στα μέρη μας. Τουλάχιστον όχι με ένταση και συνέπεια.

ysterografa.gr

Ηγέτης και λαϊκισμός – έννοιες ασύμβατες

Tου Φώτη Σαραντόπουλου

Ο Βενιζέλος, δεν ήταν μόνο πολιτικός με όραμα, αλλά και με μυαλό και με αποφασιστικότητα. Και ήξερε να αντιμετωπίζει και τον λαϊκισμό. Δηλαδή είχε όλα όσα χαρακτηρίζουν έναν μεγάλο φιλελεύθερο ηγέτη.