Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πανταζοπούλειο Δερβενίου - εκθέσεις ζωγραφικής & χειροποίητων αντικειμένων τέχνης

Πανταζοπούλειο - εκθέσεις ζωγραφικής  & χειροποίητων αντικειμένων τέχνης

5ο Συναπάντημα Ευρωστινίων 2013 το Σάββατο στο Δερβένι

Κεντρική πλατεία Δερβενίου   | Σάββατο 3 Αυγούστου Ώρα 21.00
ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2013
Α΄ ΜΕΡΟΣ: Πρόσωπα και στιγμές από το χθες και το σήμερα. Μια αναφορά στα πρόσωπα και τα γεγονότα του τόπου μας, φόρος τιμής στην πολιτιστική μας παρακαταθήκη!
Β΄ ΜΕΡΟΣ: Παραδοσιακοί χοροί από το τμήμα ενηλίκων του Δήμου, το τμήμα του Κ.Α.Π.Η. της Δ.Ε. Ευρωστίνης, τα τμήματα «Ακρίτες του Αιγαίου» και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέρψη» Πατρών.
Είσοδος Ελεύθερη

Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» στο Ξυλοκαστρο

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Σάββατο 3 Αυγούστου Ώρα 21.00
Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν την παράσταση για παιδιά: «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
Είσοδος 10€/ομαδικό εισιτήριο 6 ατόμων 50€

Εκδήλωση με ζωντανή μουσική από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Ο Πύργος»

Πλατεία Πύργου   | Παρασκευή 2  Αυγούστου Ώρα 21.30
Εκδήλωση με ζωντανή μουσική από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Ο Πύργος».

Θεατρική παράσταση Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη στο Ξυλόκαστρο

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Παρασκευή 2 Αυγούστου Ώρα 21.15
Θεατρική παράσταση Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Παίζουν: Φ.Φιλοσόφου, Ζ. Ρόχας, Γ. Νικολαΐδης, Δ. Καλαχ, Κ.Κλάδη.
Είσοδος 15€ /10€ φοιτητικό μαθητικό

Τα έσκισε τα δίχτυα ο παπάς!

http://www.newsit.gr/files/Image/2013/08/01/PANARG/resized/1958150_538_355.jpg
Με τον βασιλικό στο ένα χέρι και την μπάλα στο δεξί πόδι, ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό για την ομάδα του Παναργειακού, δεν μπόρεσε ν' αντισταθεί στην στρογγυλή θεά και την έστειλε στα δίχτυα! Ο ιερέας με αριστοτεχνικό τρόπο έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε στην κενή εστία. Ούτε τα ράσα στάθηκαν εμπόδιο, ούτε η ζέστη...

Δύο Ηλείοι στην ηγεσία του Αρείου Πάγου

arios-pagos


Τα βιογραφικά των δύο νέων Ηλείων αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου:
Δήμητρα Παπαντωνοπούλου ('Αρειος Πάγος)

Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1950. Πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 29.4.1975 και Πρωτοδίκης Κυπαρισσίας στις 15.10.1977. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 23-11-1990, στο βαθμό του Εφέτη την 1.9.1994, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 16.8.2005 και στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 27.7.2007.

Γρηγόριος Κουτσόπουλος ('Αρειος Πάγος)

Γεννήθηκε στην Κάτω Φιγαλία Ηλείας το 1947. Πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 7-10-1975 και Πρωτοδίκης Ρόδου στις 19.12.1977. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.11.1991, στο βαθμό του Εφέτη στις 19.3.1995, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 16.8.2005 και στο βαθμό του Αρεοπαγίτη την 1.5.2008.
 
ilialive.gr

Έπεσε το “άβατο”: Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Eyterpi-Koutzamani
Όπως είχε προαναγγελθεί, το “άβατο” της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις γυναίκες έπεσε, καθώς το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, και επέλεξε για το συγκεκριμένο αξίωμα την Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Πρόκειται για τη σημερινή αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία θα παραμείνει στη θέση αυτή για 3 χρόνια, δηλαδή έως το 2016. Η κυρία Κουτζαμάνη, ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, υπηρέτησε για χρόνια στην ποινική δίωξη και χειρίστηκε σοβαρότατες υποθέσεις της εποχής εκείνης.

Pολύνεκρο τροχαίο στην Άρτα με πέντε νεκρούς ανάμεσά τους ένας 13χρονος - 3 παιδάκια δίνουν μάχη για τη ζωή


 Ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο 140,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Αντιρρίου, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Άρτα από το πολύνεκρο τροχαίο μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων και τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε ατόμων.

Η Δημοκρατία νίκησε τους τεχνοκράτες. Παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Μόντι

Mario-Monti-Angela-Merkel-Mario-Draghi
Twitter @EmOikonomidis
Ο “κ.καθηγητής” ετοιμάζεται να αφήσει στη… μοναξιά της την πολιτική ζωή της Ιταλίας. Ο συνταξιούχος Γερουσιαστής τον οποίο ανέσυρε από το ράφι η πολιτική ηγεσία του Βερολίνου, όταν αναζητούσε κάποιον για να αντικαταστήσει τον (ενοχλητικό για τα συμφέροντα της Γερμανίας) Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, και προσπάθησε να επιβάλλει μια στρεβλωτική ανάγνωση για τον πραγματικό ρόλο των τεχνοκρατών στις σύγχρονες Δημοκρατίες, μοιάζει να έχει αποδεχτεί μέσα του ότι η κοινωνία στην οποία απευθύνθηκε, αποδείχτηκε περισσότερο συνειδητοποιημένη από ό, τι περίμενε. Ο ίδιος και όσοι τον αξιοποίησαν.
Ο Μάριο Μόντι υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του από την ηγεσία του κεντρώου κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε στην Ιταλία, στη συνέχεια την… ανακάλεσε, το βέβαιο ωστόσο είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική αποχώρησή του από τον δημόσιο βίο της Ιταλίας ξεκίνησε.
Ο τεχνοκράτης που προσπάθησε να παρασύρει την ιταλική κοινωνία σε ατραπούς “στα όρια” της δημοκρατικής νομιμοποίησης, έπεισε τον εαυτό του ότι η σκιά του έφτανε πιο μακριά από τις πραγματικές διαστάσεις της. Και αυτή την υπεροψία την πλήρωσε ακριβά. Στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του πήρε περίπου το μισό ποσοστό από αυτό που συγκέντρωσε το κόμμα ενός πρώην (;) κωμικού, του Μπέπε Γκρίλο.
Στις δε δημοσκοπήσεις που μέχρι και σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα ποσοστά του κινούνται μεταξύ 6% και 7%, ενώ ελάχιστες φορές πλησίασαν το 9%, δηλαδή και πάλι κάτω από το ψυχολογικό όριο (πολιτικής αξιοπρέπειας) του 10%.
Η περίπτωση Μόντι και η “βίαιη” αντιμετώπιση του από την ιταλική κοινωνία, αποτελεί σημείο αναφοράς για την προδιάθεση που δείχνουν πλέον οι λαοί να μην αποδέχονται τετελεσμένα. Αλλά να αντιδρούν. Και να εξεγείρονται.

υστερόγραφα

Δύο ηλικιωμένοι νεκροί σε τροχαίο στη Mάνη

asthenoforo_425x
Δύο ηλικιωμένοι έχασαν σήμερα το πρωί τη ζωή τους και μια 33χρονη τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αρεόπολης – Καλαμάτας.
Ειδικότερα, στο 4ο χλμ Αρεόπολης – Καλαμάτας, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 86χρονος και στο οποίο επέβαινε ένας 80χρονος, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε μια 33χρονη Αλβανή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό όλων των ανωτέρω.
Οι τραυματισθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου λίγο αργότερα ο 86χρονος και ο 80χρονος υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Για τα αίτια του τροχαίου διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.

Εγκλωβίστηκαν λουόμενοι σε παραλία των Κυθήρων

purkagia11
Λόγω πυρκαγιάς εγκλωβίστηκαν περίπου 30 λουόμενοι σε παραλία στα Κύθηρα.
 Συγκεκριμένα περικυκλώθηκαν από τις φλόγες στην παραλία Μελιδόνι νοτιοανατολικά του νησιού και χρειάστηκε η συνδρομή ενός επιβατικού τουριστικού σκάφους στο οποίο βρίσκονταν λιμενικοί για να απεγκλωβιστούν.

Η πρώτη μείωση φόρου. Μέχρι την επόμενη…

Antonis-Samaras
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Η σημειολογία της πρώτης μέρας κάθε μήνα, εμπεριέχει εν πολλοίς και… μεταφυσική διάθεση. Η επίκληση της τύχης και η ευχή για να είναι οι επόμενες μέρες που ακολουθούν καλύτερες από όσες προηγήθηκαν, εξηγείται πλήρως στη βάση της ψυχικής ανάγκης κάθε ανθρώπου να επενδύσει στο συναίσθημα της ελπίδας, όσο ψαλιδισμένη, σκοτεινιασμένη ή “κουρεμένη” και αν είναι αυτή, ως φυσική και εκκωφαντική απάντηση στην παράμετρο της ανασφάλειας. Της αβεβαιότητας. Του φόβου.

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Πελοποννήσου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1403a7df3fa5602f&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hju2emui1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375383795116&sads=SR9PbG-QDDkYR8GKKP_YAO593ms
 
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Υποδιοικητή της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των υγειονομικών μονάδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ συμφωνήθηκε η αξιοποίηση της μελέτης που εκπονεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των μονάδων υγείας και πως αυτές έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και στο επίπεδο των εθνικών πόρων και στο επίπεδο των οικογενειακών χαρτοφυλακίων.
Ο Περιφερειάρχης έθεσε για ακόμα μία φορά το ζήτημα της μεταφοράς της αρμοδιότητας της υγείας στις Περιφέρειες, ενώ ο κ. Αντωνακόπουλος από την πλευρά του χαρακτήρισε μεγάλο βήμα για τη δημόσια υγεία την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Σύντομα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συμμετοχή της ΔΥΠΕ Πελοποννήσου για όλα τα θέματα που αφορούν το χώρο της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

P8010197.JPG
 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε, σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με τον κ. Αθανάσιο Παπανικολάου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ).
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε στην ευκαιρία και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Για να μονιμοποιήσουμε τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και να ανοίξουμε το δρόμο για νέες μειώσεις φόρων.
Για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μία μείωση φόρων και είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.
Σε μία δύσκολη περίοδο, έχουν υποχρέωση οι επιχειρήσεις να ρίξουν αναλογικά τις τιμές. Και αυτή τη διαβεβαίωση πήραμε σήμερα σε ό,τι αφορά τα μέλη του ΣΕΠΟΑ. Οφείλουμε επίσης, όλοι εμείς να ζητάμε αποδείξεις.
Να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα υπευθυνότητας.
Να αποδείξουμε πως έχουμε αντιληφθεί τις επιταγές της κρίσης και έχουμε αποφασίσει να γυρίσουμε σελίδα».

Oi δραστηριότητες της σβούρας για τον μήνα Αύγουστο.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1403a463bb193d58&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hju247231&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375383475307&sads=hBqiFiKPfCE65b-9xOcwbZVdpmA


Ποια ερώτηση του Χρίστου Δήμα ένωσε βουλευτές απο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛΛ.;

Ερώτηση με θέμα την πρόληψη, αντιμετώπιση και ποινή για την παιδική πορνογραφία κατέθεσαν στους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης, Δικαιοσύνης και Παιδείας, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, βουλευτές από όλους τους πολιτικούς χώρους (Χρίστος Δήμας, Ν.Δ. Κορινθίας, Πύρρος Δήμας, ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επικρατείας, Έλενα Κουντουρά, ΑΝ.ΕΛ. Α΄ Αθηνών, Μαρία Γιαννακάκη, ΔΗΜ.ΑΡ. Β΄ Πειραιά, Κώστας Τριαντάφυλλος, ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χίου, Νικήτας Κακλαμάνης, Ν.Δ. Α΄ Αθηνών και Απόστολος Αλεξόπουλος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ. Β΄ Αθηνών). Η καθημερινή και χωρίς περιορισμούς πλοήγηση στο διαδίκτυο έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα να κρίνεται σκόπιμη η λήψη άμεσων μέτρων για τη διαφύλαξη της παιδικής αθωότητας.

Η ερώτηση συγκεκριμένα αναφέρει:

Γ. Δέδες. Ολυμπία οδός και επιπτώσεις στο Νομό Κορινθίας ( VIDEO)


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 29ης Ιουλίου 2013, συζητήθηκε ένα μείζον για την Κορινθία και τη βόρεια Πελοπόννησο θέμα, που αφορά τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης λατομείων και δανειοθαλάμων για τις ανάγκες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα (Ολυμπία Οδός).

Ο Λάμπρος Μπούκλης αύριο στην Κόρινθο θα σχολιάσει την τρέχουσα επικαιρότητα της Πελοποννήσου.

Aύριο Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 11:00 το πρωί, o  Περιφερειακός Σύμβουλος , Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Λάμπρος Μπούκλης στο Ξενοδοχείο EPHYRA, στην Κόρινθο ,( Εθνικής Αντιστάσεως 52,) θα  σχολιάσει την τρέχουσα επικαιρότητα της Πελοποννήσου. 
Ενδεικτικά Θέματα πρός συζήτηση: Απορρίμματα, Λατομεία - Αμμοληψίες Ολυμπίας Οδού, Διάβρωση ακτών

Ομιλία του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τα αυθαίρετα και τον αιγιαλό

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα. Σχετικά με την ομιλία του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το νομοσχέδιο που έφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη Βουλή είναι ένα νομοθέτημα που πραγματικά φέρνει ουσιαστικές βελτιώσεις στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Έκανα ωστόσο κάποιες επισημάνσεις σε θέματα τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα το νομό μας, και συγκεκριμένα για τους αυθαίρετους οργανωμένους οικισμούς, τον αιγιαλό και τη διάβρωση, και τις αρχαιολογικές ζώνες.
Ιδιαίτερη μνεία έκανα στους οικισμούς των Αγίων Θεοδώρων και στις Βαμβακιές. Πρόκειται για οργανωμένους οικισμούς που ξεκίνησαν να χτίζονται πριν δεκαετίες, οι κάτοικοι των οποίων έπεσαν θύματα απατεώνων, αγόρασαν οικόπεδα με συμβόλαια, έχτισαν, και στη συνέχεια έμαθαν ότι τα σπίτια τους βρίσκονταν σε αναδασωτέα περιοχή.
Δεκάδες σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν πρώτη και κύρια κατοικία, που στην πλειοψηφία χτίστηκαν από απλούς συμπολίτες μας με το υστέρημά τους, απειλούνται με κατεδαφίσεις, παρά το γεγονός ότι οι οικισμοί είναι επίσημα αναγνωρισμένοι από τη Νομαρχία Κορινθίας, έχουν συνδεθεί με όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, διαθέτουν κοινοτικό φωτισμό, και χρηματοδοτούνται για έργα υποδομής,
Για το θέμα κατέθεσα σχετική τροπολογία, ζητώντας την αναστολή των αποφάσεων κατεδάφισης σε οργανωμένους, αναγνωρισμένους οικισμούς, μέχρι την κύρωση των νέων, οριστικών δασικών χαρτών, οι οποίοι θα λαμβάνουν υπόψη τους επίκαιρα στοιχεία και τον πολεοδομικό σχεδιασμό των οικείων δήμων.
Ένα δεύτερο θέμα που επίσης απασχολεί ιδιαίτερα το νομό μας είναι η διάβρωση του αιγιαλού, η οποία ιδιαίτερα στη Δυτική Κορινθία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια και δημόσιες υποδομές, ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Ζήτησα την παρέμβαση του Υπουργού για αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την κατασκευή έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας, τα οποία σήμερα θεωρούνται αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να διώκονται φορείς και πολίτες. Για να γίνει ένα τέτοιο έργο απαιτούνται 13 υπογραφές από διαφορετικές υπηρεσίες και στο μεταξύ, δημόσιες υποδομές και κατοικίες απειλούνται με κατάρρευση. Οι διαδικασίες πρέπει να απλουστευθούν, για να γίνονται έγκαιρα οι αναγκαίες παρεμβάσεις, με τις εγκρίσεις και τις υπογραφές μόνο των τοπικών φορέων.
Τέλος, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι, έπειτα και από δική μου παρέμβαση και προσωπική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό, απεσύρθη η 704 τροπολογία, που αφορούσε την ανατροπή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πολιτικών μηχανικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αποκλείοντάς τους από τις αρχιτεκτονικές μελέτες όλων των κτιρίων, πλην των κατοικιών.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έφερε ένα πολύ καλό νομοσχέδιο, θεωρώ ωστόσο ότι είναι απαραίτητες ορισμένες προσθήκες, τις οποίες επεσήμανα τόσο στην ομιλία μου, όσο και με δύο τροπολογίες που κατέθεσα. Πιστεύω ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί και θα προβεί στις αναγκαίες αλλαγές είτε εντός του παρόντος νομοσχεδίου, είτε σε κάποια από τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες ήδη επεξεργάζεται.»

Μία σύλληψη για ναρκωτικά στην Κόρινθο

Συνελήφθη στην Κόρινθο ένας 50χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για υπόθεση ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψή του, εξιχνιάζοντας κλοπή σακιδίου μιας γυναίκας μέσα σε λεωφορείο που είχε κάνει ο 50χρονος, προχθές το μεσημέρι στην Ελευσίνα.
Για την κλοπή του σακιδίου αναζητείται και μία γυναίκα 51 ετών.
Πηγή: AΠE-MΠΕ



Αλλάζει ο καιρός - αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα αφού ο καύσωνας υποχωρεί και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.
Στην Περιοχή μας
Καιρός: Γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως .στα ορεινά
Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 τοπικά βόρειοι 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Ποίοι καθηγητές στην Κορινθία βγαίνουν σε διαθεσιμότητα


Είναι γεγονός πλέον η διαθεσιμότητα χιλιάδων, καθώς το υπουργείο Παιδείας αργά το βράδυ της Δευτέρας δημοσιοποίησε στο σύστημα της Διαύγειας τη λίστα με τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης που μπαίνουν πλέον και επίσημα στη διαθεσιμότητα.
Πρόκειται συνολικά για 2.122 εκπαιδευτικούς, ενώ αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και οι λίστες των 302 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 καθηγητών στη Σιβιτανίδειο Σχολή που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς.
Σε διαθεσιμότητα  στην Κορινθία βγαίνουν οι παρακάτω 16 εκπαιδευτικοί


ενώ απο το καθεστώς εξαιρέθηκε 1καθηγήτρια τεχνικής εκπαίδευσης

Πήρε μετάθεση από το Λουτράκι στην Κόρινθο ο διοικητής Χ. Τετράδης



Μετά από 7 χρόνια με απόφαση της Ηγεσίας διατάχθηκε
η μετάθεση μου από το Λουτράκι στην Κόρινθο. Όλα αυτά τα χρόνια οι συνεργάτες μου και εγώ προσπαθήσαμε να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας στα πλαίσια της νομιμότητας προβάλλοντας κύρια το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας.

Η πόρτα του Α.Τ. Λουτρακίου ήταν πάντοτε ανοιχτή για όλους χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις προσπαθώντας καθημερινά να δίνουμε λύσεις βοηθώντας τους συμπολίτες μας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας με τα όποια λάθη και τις όποιες παραλήψεις. Καταφέραμε να σφυρηλατήσουμε σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης με την Κοινωνία του Λουτρακίου που είμαι βέβαιος οτι θα συνεχισθεί και με τη νέα Διοίκηση την οποία σας παρακαλώ να βοηθήσετε στο δύσκολο έργο της.

Όσο για εμένα αποχωρώ μόνο υπηρεσιακά ελπίζω προσωρινά. Η αγάπη μου για το Λουτράκι είναι δεδομένη και αυτή η σχέση δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είμαι πάντοτε παρών για να βοηθήσω όπου και όποιον μπορώ. Για την στήριξη των κατοίκων της περιοχής που είχα στην τελευταία υπηρεσιακή μου περιπέτεια θέλω να εκφράσω δημόσια την «ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ».  Για αυτά τα 7 χρόνια θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες.

Μπ. Τετράδη

lcitynews.blogspot.gr

Νεκρά βρέθηκαν τελικά τα δύο αγοράκια στο Στρέφι Ηλείας

paidia1 
Σε υγρό τάφο για δύο αγγελούδια από τη Βουλγαρία, μετατράπηκε η κεντρική αρδευτική διώρυγα του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, στην περιοχή του Στρεφίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της εξαφάνισης δυο ανήλικων παιδιών από τη Βουλγαρία. Τα δυο αδερφάκια, ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβάν, είχαν εξαφανιστεί από το απόγευμα της Τετάρτης. Δυστυχώς, περίπου στις 08:30 το πρωί, βρέθηκαν νεκρά σε αρδευτικό κανάλι της περιοχής του Στρεφίου στην Ηλεία.
Στο μοιραίο αρδευτικό κανάλι τους αναζητούσε η αστυνομία από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τα παιδιά εξαφανίστηκαν. Εκεί είχαν βρεθεί κάποια προσωπικά τους αντικείμενα και γι' αυτό ήταν το σημείο όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες.

paidia3Η υπέρτατη πράξη αγάπης του ενός παιδιού για το άλλο έφερε την τραγωδία. Δυο αδέλφια, δυο αγγελούδια, έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά τους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής του Στρεφίου στην Ηλεία.
Η αστυνομία ερευνά και την καταγγελία του πατέρα των παιδιών, σύμφωνα με την οποία η μητριά του δεν αγαπούσε τα παιδιά και τα έριξε στο αρδευτικό κανάλι Το ένα από τα δυο αδέλφια, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, βρέθηκε μέσα στο αρδευτικό κανάλι.
 Το ένα από τα δυο αδέλφια, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, βρέθηκε μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Και το άλλο παιδί, έπεσε για να σώσει τον αδελφό του, είναι η εκτίμηση που είπαν στο NewsIt άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού. Το ίδρυμα θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των άτυχων ανηλίκων.
Σύμφωνα με τους ντόπιους, τα νερά στην περιοχή είναι τέτοια που «τράβηξαν» αμέσως στον πάτο τα δυο ανήλικα και μπλέχτηκαν στα φύκια. Οι γονείς των δύο παδιών μόλις έφτασαν στο σημείο άρχισαν να σπαράζουν και η μάνα να φωνάζει πως η μητριά ήταν αυτή που πέταξε τα παιδιά μέσα στο κανάλι.
Οι αστυνομικοί έχουν οδηγήσει στο Α.Τ. Πελοπίου για καταθέσεις τους γονείς και τον παππού των παιδιών.

 Κάηκε ζωντανός 64χρονος στην Ανδραβίδα

asthenoforoΤραγωδία στην Ανδραβίδα, καθώς ένας 64χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του.
Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ από άγνωστη αίτια με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο ηλικιωμένος, που δεν κατάφερε να βγει από το σπίτι του.

O Καμίνης σε… αντάρτικο κατά της κυβέρνησης

Giorgos-Kaminis
(Photo Eurokinissi)
Η εκλογή του Γιώργου Καμίνη στο αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, είχε από την πρώτη στιγμή τις… σκιές της. Ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη αποτέλεσε προσωπική επιλογή του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τότε πανίσχυρου Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, χωρίς να συνοδεύεται από τον ενθουσιασμό του “όλου ΠΑΣΟΚ”.
Μετά από μια υποτονική προεκλογική εκστρατεία, χωρίς απτό μήνυμα οράματος για τους πολίτες της Αθήνας, η μάχη είχε νικηφόρα έκβαση, μάλλον περισσότερο επειδή… έχασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς όπως έδειξε η εκ των υστέρων ποιοτική ανάλυση της ψήφου των Αθηναίων, ο τότε υποψήφιος της Κεντροδεξιάς δεν κατάφερε να συσπειρώσει την παραδοσιακή βάση της παράταξής του, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην κάλπη λιγότεροι από όσοι χρειάζονταν, και η ήττα να έρθει φυσιολογικά, χωρίς ο Γιώργος Καμίνης να έχει διαμορφώσει ρεύμα πλειοψηφίας. Ούτε καν εμπιστοσύνης.
Η μέχρι σήμερα θητεία του Γιώργου Καμίνη, δεν έχει συνοδευτεί από φωτογραφίες στιγμής που να πείθουν ότι αξίζει να του δώσουν οι Αθηναίοι μια δεύτερη ευκαιρία. Ο ίδιος ωστόσο το παλεύει, έστω κι αν δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Για την κοινωνία, τα είπαμε. Δεν… ήταν εκεί ούτε στη νίκη του 2010.
Στο παραπάνω πλαίσιο στρατηγικής, ο Γιώργος Καμίνης ισορροπεί διαρκώς σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μια η προσπάθεια αντιπαράθεσης με τη Χρυσή Αυγή, και από την άλλη η υπεύθυνη αντιμετώπιση των θεμάτων που “καίνε” την Αυτοδιοίκηση. Όπως για παράδειγμα το ξεχαρβάλωμα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σήμερα, με άρθρο που υπογράφει στα “Νέα”, ο Γιώργος Καμίνης περνάει στο… αντάρτικο κατά της κυβέρνησης. Κάνει λόγο για “κυβερνητική προχειρότητα και αιφνιδιασμό”, καλεί τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας να επιστρέψουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, εγκαταλείποντας την τακτική της “λευκής απεργίας” του τελευταίου διαστήματος, και σημειώνει με νόημα: “Καμία μεταρρύθμιση δεν επιτυγχάνεται με οριζόντιες ή κάθετες λογικές, διότι δεν υπακούει στο διαχρονικό αίτημα για δικαιοσύνη και αξιοκρατία, ούτε όμως στο σύγχρονο αίτημα για ανασυγκρότηση και ανάταξη των ανθρώπων και των μεγεθών. Και καμία διεκδίκηση δεν νοείται, όταν αντιβαίνει στο δημόσιο συμφέρον”.
Πολλές οι βάρκες επί των οποίων προσπαθεί να ισορροπήσει ο δήμαρχος Αθηναίων. Με την απόπειρα να μοιάζει εκ των προτέρων καταδικασμένη. Και τον λογαριασμό να τον πληρώνει, σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα…

ysterografa.gr

Στο ΥΠΔΜ οι λίστες των υπουργείων για τους «διαθέσιμους»

Στο υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται τα στοιχεία από τα υπουργεία για τις 6.800 θέσεις που θα καταργηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με τελικό στόχο τους 12.500 «διαθέσιμους» μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για τους πλεονάζοντες από τα υπουργεία η πλειονότητα θα προέλθει από το Παιδείας και το Υγείας.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και 280 γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 1.618 εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι οποίοι αναμένεται να μετακινηθούν.
Από το υπουργείο Οικονομικών οι λίστες θα συμπληρωθούν με οδηγούς και προσωπικό στην καθαριότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 600 πλεονάζοντες που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εργασίας θα προέλθουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, όπως ο ΟΑΕΔ, ενω από το υπουργείο Μεταφορών, αναμένεται να μπουν σε διαθεσιμότητα 750 εργαζόμενοι, κυρίως από εποπτευόμενες ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και ο ΟΣΕ.
Η λίστα με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα φύγουν από τα υπολοιπα υπουργεία έχει ως εξής:
Υπουργείο Παιδείας: 1500
Υπουργείο Εσωτερικών: 3000 (Δημοτική Αστυνομία)
Υπουργείο Αμυνας: 500
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
Υπουργείο Οικονομικών: 400
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
Υπουργείο Πολιτισμού: 500
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
Υπουργείο Εξωτερικών: 20
Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
Υπουργείο Τουρισμού: 100
Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης: 20
Διαθεσιμότητα: Η λίστα με τους 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης 

aftodioikisi.gr

Διαθεσιμότητα: Η λίστα με τους 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης

Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στη «Διαύγεια».
Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους που εργάζονταν στη Σιβιτανίδειο και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.
Η λίστα όσων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας
Η λίστα όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα
Η λίστα για τη Σιβιτανίδειο
Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.
Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. “Αλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ… Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής»

Το ΔΝΤ πιέζει για «κανονικές» απολύσεις στο δημόσιο

«Κανονικές» απολύσεις στο δημόσιο θέλει να δει το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από την έκθεση του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Τις διαθέσεις του ΔΝΤ για περισσότερο μαχαίρι παντού, φρόντισε να διαμηνύσει ο κ. Τόμσεν με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις  με τις οποίες αν και αναγνώριζε ότι υπάρχει «σημαντική πρόοδος» στη διόρθωση ανισορροπιών που υπήρχαν πριν από την κρίση επεσήμανε ότι «η μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα.
Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια φαίνεται να αφορά και τις απολύσεις στο δημόσιο. Αξιωματούχοι του ΔΝΤ, φέρονται προβληματισμένοι από την «απροθυμία» να τεθούν εκτός δημοσίου οι επίορκοι και εκφράζουν μήπως τελικά μέσω της κινητικότητας χαθούν τα … ίχνη τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση για το δημόσιο δεν γίνεται αναφορά σε απολύσεις. Γίνεται αναφορά για «εξόδους» από το δημόσιο και για «αντικατάσταση»  των απολυθέντων με νέο προσωπικό, με τα «απαιτούμενα προσόντα». Τονίζουν μάλιστα ότι οι Αρχές έκλεισαν την ΕΡΤ τον Ιούνιο και ότι «ανοίγουν ένα μικρότερο, πιο αποτελεσματικό σταθμό» και ότι θα μπορούσε να επαναπροσλάβει ένα αριθμό πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ, όπως υποστηρίζεται στην έκθεση.
Παράλληλα στην έκθεση υπάρχει σαφέστατη προειδοποίηση για λήψη με τον προϋπολογισμό του 2014 νέων μέτρων περικοπής δαπανών σε «κοινωνικά ευαίσθητες περιοχές», εφόσον δεν αποδώσουν εισπρακτικά τα μέτρα για τη βελτίωση του φορολογικού μηχανισμού αλλά και αν δεν εξασφαλιστεί η επιτυχία εισπρακτικών στόχων από τους φόρους ακινήτων.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται εφόσον οι ελληνικές αρχές δεν αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην φορολογική διοίκηση με πολύ μεγαλύτερη επιτακτικότητα τους επόμενους μήνες η δημιουργία ενός περισσότερο αξιόπιστου προϋπολογισμού για το 2014 θα πρέπει και πάλι να επικεντρωθεί σε οδυνηρές περικοπές δαπανών.

aftodioikisi.gr

Αύγουστος είναι. www.ziriafestival.gr ...



 www.ziriafestival.gr ...

Eπείγον - Ακυρώνεται 7ημερη οδική εκδρομή στην Ιταλία

Επείγον
Η προγραμματισμένη για τις 2-8 Σεπτεμβρίου 2013 ,7ημερη οδική εκδρομή στην Ιταλία, ακυρώνεται, «θεού θέλοντος*» θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014.
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας και σας περιμένουμε την επόμενη φορά.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Λαλιώτης

*«Θεού θέλοντος»: το λέω γιατί, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει...Και γελάει πολύ...
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ

Αυτή είναι η «οικονομική αυτοτέλεια», κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υποθέτω ότι μετά τη σύλληψη του φερέλπιδος αντιδημάρχου Χαϊδαρίου για δωροδοκία και εκβιασμούς διαφόρων ιδιοκτητών καντινών, προκειμένου να τους εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας, η ΚΕΔΕ θα το ξανασκεφτεί δυο και τρεις φορές πριν ξανακλείσει τους δήμιους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ.

Πικρό χιούμορ, αλλά αυτό δεν παλεύεται.

Ο άνθρωπος που κατείχε επί χρόνια το κατ’ εξοχήν υπεύθυνο αξίωμα του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου, βρέθηκε με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του!

Και προφανώς στην περιοχή, ο κόσμος τόχε τούμπανο κι’ αυτοί κρυφό καμάρι.

Αδύνατον να πιστέψουμε πως κανείς δεν ήξερε τίποτε, πως πάλι έπεσαν όλοι από τα σύννεφα, πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.

Καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140387ad23e8cc2e&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375344137218&sads=yKjVvlV7Bno_onpvHkcs29VQ62E
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140387ad23e8cc2e&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375344886009&sads=HpMGLa0lHbXc_sg8pnw244rFgP0
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση (kick-off meeting) του έργου Firemed (Innovative financial instruments to support energy sector SMEs in Med area), του Ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος» MED 2007-2013, όπου έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Veneto (Βενετία) στις 25 & 26 Ιουλίου 2013. 
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140387ad23e8cc2e&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375345500270&sads=n-rAs7GQpaGc1s7kj4jcrT8dCS4
Οι Εταίροι του έργου ήταν οι κάτωθι:

Το στυγνό πρόσωπο ενός Κράτους προστίμων…


Αυτό το παιδάκι το φέρανε οί γονείς του στό δάσος να αναπνεύσει λίγο καθαρό αέρα... Τώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε κανένα κρατητήριο πρός δόξα του Νομοθέτη τών ξενοδόχων... ===============
Τά πράγματα φαίνεται ότι όσο πάνε και στενεύουν. Κι΄ όπως λένε κάποιοι συμπολίτες πού ξέρουν περισσότερο από δημοκρατία, όσο πάνε και «δικτατορεύουν…».
 Τις μέρες αυτές διάβασα μία είδηση πού παλαιότερα ίσως να με ενθουσίαζε, αλλά πού τώρα μ΄ αυτή την οικονομική κρίση πού οί περισσότεροί μας περνάμε, με στενοχώρησε. Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν μεσαίας οικονομικής τάξης, ή και απλώς φτωχοί πού μέχρι τώρα πέρνανε μια σκηνή των 30 άντε και 50 ευρώ «με όλα τα κομφόρ» και πηγαίνανε σε ένα δασάκι να βγάλουνε κάποιες μέρες του καλοκαιριού από το κουτί της πολυκατοικίας τους πού έβραζε και να πάρουνε τον αέρα τους, τώρα με τον νέο νόμο κινδυνεύουν να συλληφθούν και να πληρώσουν πρόστιμο!
Και εάν δεν έχουν, να τους πάνε για διακοπές στά κρατητήρια του Αυτόφωρου ! Με αφορμή λοιπόν την νέα αυτή νομοθεσία έκατσα και έψαξα το θέμα των αδιαλείπτων προστίμων πού με την εμφάνιση της Τριμερούς επιτροπής διοίκησης της χώρας μας έχει μπεί τελευταία σε έξαρση…
 

Η παρούσα Κυβέρνηση και με το νομοθέτημα αυτό,πλέον των όσων άλλων έχει κάνει υπό το πρόσχημα της «σωτηρίας» μας, απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο αγαπάει τον φτωχό λαό, τους αναξιοπαθούντας, και τους «μη έχοντας πού την κεφαλήν κλίναι…». Θέλοντας τώρα να βοηθήσει τους ξενοδόχους και να δημιουργήσει «ανάπτυξη» έβαλε μπροστά την παλιά νομοθεσία περί ελεύθερου κάμπινγκ αυξάνοντας κατακόρυφα τα πρόστιμα… Το νέο συμβόλαιο της κυβέρνησης με τον λαό βρίσκεται στο απόκρυφο κεφάλαιο «ΠΡΟΣΤΙΜΑ» για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω...



Διαβάστε περισσότερα »