Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Γιατί ο Βαρδινογιάννης προβλέπει "κάλπες το φθινόπωρο"



 Με την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά αλλά και την ανηψιά του και υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δείπνησε προ ημερών ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Το ενδιαφέρον του για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστό και δεδομένο και όπως σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο κ. Βαρδινογιάννης σε συζήτηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά επεσήμανε μεταξύ των αρνητικών της κυβέρνησης Σαμαρά,ότι επέτρεψε τις δραματικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ.Βαρδινογιάννης εμφανίστηκε γενικώς πολύ προβληματισμένος από τις επιδόσεις της κυβέρνησης για την οποία προέβλεψε ότι να δεν αλλάξει ρότα το φθινοπωρο θα αναγκαστεί να στήσει κάλπες.

Για όσους αναρωτιέστε για την πρόσκληση στις δύο κυρίες να εξηγήσουμε ότι με την κυρία Γεννηματά ο Β.Βαρδινογιάννης είχε πάντα άριστες σχέσεις . Με την Ο.Κεφαλογιάννη υπάρχει και συγγένεια. 
 onalert.gr

Πύρινη κόλαση σε Ρόδο, Κρήτη και Σέριφο - Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν χωριά!


Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κρήτη, Σέριφο και Ρόδο.

Ήπειρος: Ο Ιλίρ Κούπα έκλεψε υπνόσακο και κοιμάται στο δάσος!


 Την ώρα που ο κλοιός αστυνομίας και στρατού σφίγγει γύρω από τον Αλβανό δραπέτη, ο επιστήθιος φίλος του Μάριαν Κόλα έχει θέση σε εφαρμογή το δικό του σχέδιο για να ξεφύγει...
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο καταζητούμενος δραπέτης, στο τελευταίο κρησφύγετό του, έκλεψε έναν υπνόσακο. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως ο Ιλίρ Κούπα κρύβεται και κοιμάται στο δάσος της περιοχής γύρω από τον ποταμό Καλαμά και περιμένει να χαλαρώσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ώστε να βρει την ευκαιρία να κινηθεί για την Αλβανία.

Ο Παναθηναϊκός… έμπαζε "Έφαγε" άλλα τέσσερα γκολ από τη Βαλενσιέν

pao 

Το πρώτο αρνητικό δείγμα ήρθε στο ματς με την Ελαζιγκσπόρ όταν ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 4 γκολ αλλά σε εκείνο το ματς έβαλε άλλα τόσα. Κόντρα στην Βαλενσιέν η ιστορία ήταν διαφορετική αφού οι "πράσινοι" έχασαν με 4-0 και σίγουρα προβληματίζουν με την παρουσία τους. Με τους Καπίνο και Μέντες να περνούν στην πρώτη σειρά των διακριθέντων για την… Βαλενσιέν, αλλά και τους υπόλοιπους πράσινους, πλην ίσως του νεαρού Μουζακίτη και ενδεχομένως του Ντίνα, να παρουσιάζονται τραγικοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα  από την γαλλική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει χτυπητές αδυναμίες, του λείπουν παίκτες και η άμυνα του "μπάζει". Ο Γιάννης Αναστασίου καλείται να αντιμετωπίσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση και όταν βλέπει από ποδοσφαιριστές που υπολογίζει ως βασικούς (Μέντες) να μην μπορούν να βοηθήσουν σίγουρα η ανησυχία μεγαλώνει.
Ό,τι πήγαινε μέσα έγραφε, μηδέν ανασταλτική λειτουργία, καμία φαντασία στην επίθεση για το Τριφύλλι, που δείχνει ομάδα χαμηλού επιπέδου που θα παλέψει για την παραμονή, αν δεν ενισχυθεί άμεσα με τουλάχιστον 5 παίκτες πρώτης γραμμής…
Οι "πράσινοι" κόντρα στην Βαλενσιέν παρουσίασαν κάκιστο πρόσωπο και βρέθηκαν στο 25' να χάνουν με 3-0. Ο Ντα Σίλβα άνοιξε το σκορ, ο Ντοσεβί έκανε στο 21΄το 2-0 και ο Μέντες πέτυχε ένα σπάνιο αυτογκόλ μετά την απομάκρυνση του Καπίνο.
Οι "πράσινοι" είχαν ευκαιρίες να πετύχουν το γκολ της τιμής αλλά αυτό που δεν κατάφεραν οι παίκτες του Αναστασίου το έκανε ο Σάεζ στο 77' διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρινάκης (61' Αναστασόπουλος), Νάνο (61' Χουχούμης), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (46' Ρισβάνης), Μέντες (73' Κουσίδης), Ζέκα, Δώνης (61' Λαγός), Μπαϊράμι, Μουζακίτης (46' Γιαννιτσάνης), Ντίνας.
Βαλενσιέν: Πενετό, Μάτερ, Ροζέ (64' Κεζάν), Μπόνγκ, Νερί, Ντα Σίλβα, Ντουκιουρτιού , Ντοσεβί, Σαέζ, Μέλικσον, Πουζόλ.




Οργή λαού κατά ισλαμιστών - "Βουλιάζει" από διαδηλωτές η Αίγυπτος - Ταραχές και στην Τυνησία

ΦΩΤΟ REUTERS
 Άφθονο ρέει το αίμα στην Αίγυπτο με τους νεκρούς και τους τραυματίες να αυξάνονται συνεχώς. H χώρα έχει χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. Από τη μία οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και από την άλλη ο στρατός και οσοι υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.
 Η χώρα βιώνει κυριολεκτικά τον εμφύλιο πόλεμο και αυτό έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε όλη την υφήλιο! Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου αφού η Αίγυπτος αποτελεί το πρώτο θέμα στην πλειοψηφία των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Και αυτό διότι η οργή κατά των ισλαμιστών αρχίζει να επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για εξέγερση εκτός ορίων!

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον… σκιαγραφεί την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

panagopoulos
Τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας θα συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου. Αυτό αναφέρει ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, σε άρθρο του στον ιστότοπο “The Hill”.

“Βρώμικος πόλεμος εναντίον της οικογένειας Παπανδρέου”

papΤο γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το δημοσίευμα  της εφημερίδας Real News, στο οποίο αναφέρεται ότι το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου βρίσκεται στη λίστα του ΣΔΟΕ.
Στην απάντησή του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι, όπως και δεκάδες άλλοι φορείς, το Ίδρυμα ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ και δεν βρέθηκε κάποια παρατυπία.
«Η εφημερίδα Realnews, σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το οποίο και προβάλει σαν κεντρικό θέμα στο αυριανό πρωτοσέλιδό της, με τίτλο “Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου”, επέλεξε από το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ΙΑΠ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και κάνει λόγο για συντονισμένο πόλεμο στην οικογένεια Παπανδρέου:
«Έτσι κι αλλιώς, αποτελεί γνωστό στοιχείο του βρώμικου πολέμου εναντίον των Παπανδρέου και του Ιδρύματος -επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα από τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, παλαιότερων και νεότερων- πως… για ό,τι έγινε στη χώρα πριν από το 2009 φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου, για ό,τι έγινε μετά το 2009 φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου», υπογραμμίζει συγκεκριμένα.
Λίγο αργότερα, η Real News απάντησε στην ανακοίνωση Παπανδρέου, αναφέροντας πως: «Δεν συνηθίζεται τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ να τα ανακοινώνουν οι ελεγχόμενοι. Αρμόδιο να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνάς του και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι το ίδιο το Σώμα»...
ysterogafa.g

Κοινός υποψήφιος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ο Σγουρός

Giannis-Sgouros
(Photo Eurokinissi)
Στη στήριξη της υποψηφιότητας του σημερινού Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και για τις εκλογές του 2014, φαίνεται ότι καταλήγουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”.
Ο Γιάννης Σγουρός ήταν ο υποψήφιος τον οποίο στήριξε το… μισό ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πανίσχυρος στην εξουσία, δυσκολεύτηκε ωστόσο να κερδίσει τον Βασίλη Κικίλια, τον οποίο είχε επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς και στήριξε η Νέα Δημοκρατία.
Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, που θα έχουν εκ των πραγμάτων βαθύ πολιτικό περιεχόμενο και σημασία, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξουν να συνθέσουν δυνάμεις, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Χρυσή Αυγή που δείχνει απειλητικές διαθέσεις, στη στρατηγική επιδίωξή της να κάνει καταγραφή κοινωνικής επιρροής, ενόψει των εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, συγκλίνουν οι ασφαλείς πληροφορίες ότι η κοινή υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού έχει ήδη κλειδώσει, και το κυβερνητικό στρατόπεδο περιμένει τους υποψηφίους που θα κατεβάσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.

Ο Χατζηνικολάου “πυροβολεί” την οικογένεια Παπανδρέου

Nikos-Xatzinikolaou
Επίθεση κατά της οικογένειας Παπανδρέου εξαπολύει ο Όμιλος Κουρή-Χατζηνικολάου, καθώς η ναυαρχίδα του Ομίλου “Real News” κυκλοφορεί την Κυριακή με βασικό πρωτοσέλιδο θέμα “Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου”.
Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ βρίσκονται λογαριασμοί και συναλλαγές, με την έρευνα να επικεντρώνεται σε εμβάσματα και χρηματικά ποσά τα οποία διακινήθηκαν μέσω του Ιδρύματος.
H “Real News” συνεχίζει, αναφέροντας ότι με την ίδια εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προς το ΣΔΟΕ, ελέγχονται άλλα 386 φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή.
Κάτι που, σύμφωνα με την εφημερίδα σημαίνει ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, επιχειρηματίες, δικηγόροι, γιατροί και στελέχη τραπεζών.

ysterorafa.gr

Ένα tweet... με νόημα από τον Αντώναρο

Evangelos-Antonaros
Ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, συνεχίζει να αξιοποιεί τη διαδραστική δύναμη του Twitter, για να στείλει μηνύματα και να διατυπώσει θέσεις και απόψεις για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Και όχι μόνο.
Πρόσφατα, χρησιμοποίησε τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter για να απαντήσει στη στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, και να προλάβει τις εντυπώσεις που πήγαιναν να δημιουργηθούν από το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη περί “μυστικής συνάντησης” του Ευάγγελου Αντώναρου με τον Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
Μια συνάντηση την οποία ο Ευάγγελος Αντώναρος διέψευσε κατηγορηματικά, διατυπώνοντας μάλιστα… απορίες για τους λόγους που οδήγησαν τα “Νέα” σε ένα τέτοιο ρεπορτάζ, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Αυτή τη φορά, το tweet… γεμάτο νόημα του Ευάγγελου Αντώναρου είχε γενικότερη αναφορά. Επομένως και παραλήπτες. “Δύσκολο πράγμα η επικοινωνία για όσους νομίζουν οτι την ξέρουν κι εχουν άγρια μεσάνυχτα”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος.

ysterografa.gr

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

«Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα αντικρίσει κανείς αυτό που είχα την ατυχία να διαπιστώσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας μου στο Νομό Αιτωλοκαρνανίας, που βρίσκεται υπό την κοινοβουλευτική μου εποπτεία.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας που εδρεύει στο Μεσολόγγι, στεγάζεται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο κατασκευής του 19ου αιώνα, με ουχί ευκαταφρόνητο τίμημα ενοικίου, που όχι μόνο προσβάλλει την ιστορία και το κύρος του Σώματος, αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των πολιτών που προσέρχονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν».

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Η κατάσταση που επικρατεί στο προαναφερόμενο Τμήμα, είναι τόσο τραγική, που οι εργασίες στο Τμήμα Διαβατηρίων περαιώνονται με τη χρήση χαρτόκουτων, ενώ στοιχειώδη υλικά όπως το χαρτί και το μελάνι για τους εκτυπωτές, καλύπτεται από τους αστυνομικούς ιδίαις δαπάναις.

Όπως αποκαλύπτει και ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Ντούπης, «από τις 7/12 του παρελθόντος έτους, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους χώρων έντασης εργασίας και εξυπηρέτησης κοινού».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτό είναι το δεύτερο έγγραφο της Υγειονομικής Υπηρεσίας, που ζητά την μεταφορά της υπηρεσίας λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου.

«Για ποιο λόγο και ενώ έχουν περάσει επτά ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που η Υγειονομική Υπηρεσία έκρινε επικίνδυνο και ακατάλληλο το κτίριο εξακολουθεί να στεγάζεται εκεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας; Πως περιμένετε η Αστυνομική Διεύθυνση να εκπληρώσει την αποστολή της όταν δεν παρέχονται τα στοιχειώδη για την λειτουργία της;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά της προαναφερομένης Υπηρεσίας σε κατάλληλο κτίριο.

Πώς προέκυψε η φράση «κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα»

Σήμερα όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε 27 Ιουλίου, η μνήμη του Άγιου Παντελεήμονα.
Κατεξοχήν προστάτης των αναπήρων ο Άγιος Παντελεήμων θεωρείτο γιατρός και μάλιστα ανάργυρος (δεν πληρώνονταν).
Η γνωστή παροιμία «Κουτσοί, στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα ξεπεζεύουνε!» έχει σχέση με την ιδιότητά του αυτή.

Απίστευτο στην Αρκαδία: Δείτε γιατί ο πεθερός παντρεύτηκε τη νύφη του!


Σε μια απίστευτη ιστορία, που αναδεικνύει το δαιμόνιο της φυλής και αποδεικνύει ότι κανένα μνημόνιο, κανένας εκσυγχρονισμός των δομών της δημόσιας διοίκησης και κανένα πακέτο μέτρων όσο σιδερόφρακτα και ηλεκτρονικά διπλο-τσεκαρισμένα και αν είναι, δεν μπορούν να κρατήσουν τον Ελληνα – χουντίνι δεμένο με νόμους, κανονισμούς και πρωτόκολλα.

Πολεμικό κλίμα στην Αίγυπτο, πάνω από 100 νεκροί σε επεισόδια στο Κάιρο

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου μετέδωσε πως 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.500 τραυματίσθηκαν στα πρωϊνά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στα περιθώρια ολονύκτιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οπαδοί του Μόρσι κοντά σε τέμενος του Καΐρου.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, τουλάχιστον 10 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σε επίθεση που δέχτηκαν το πρωί του Σαββάτου στο δρόμο προς το αεροδρόμιο του Καΐρου.
Την πληροφορία αυτή ανακοίνωσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, αλλά δεν μπορεί να διασταυρωθεί από ανεξάρτητες πηγές.
Συγκρούσεις ξέσπασαν με το πρώτο φως της ημέρας ανάμεσα σε διαδηλωτές, που εκτόξευαν πέτρες και την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα, μετέδωσε το ΜΕΝΑ, το οποίο πρόσθεσε πως ακούστηκαν και ριπές όπλου από άγνωστη πλευρά.
Από την πλευρά τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως «οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν ένα νέο έγκλημα σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες μπροστά από το μνημείο στον αυτοκινητόδρομο» που οδηγεί στο αεροδρόμιο.
Μετά τη ρίψη δακρυγόνων στους διαδηλωτές, «άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους, από τους οποίους οι επτά βρήκαν τον θάνατο από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ τραυματίσθηκαν πάνω από 100 άλλοι» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Καιάφας: O «κοιμώμενος γίγαντας» της ανάπτυξης!


 Το 1ο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιαματικών Λουτρών πραγματοποιήθηκε  στην Καβάλα  πρόκειται ουσιαστικά για τη πρώτη προσπάθεια συνεννόησης και συντονισμού των δήμων της χώρας που διαθέτουν ιαματικές πηγές την ανάπτυξη αξιοποίηση και ανάδειξη τους αλλά και την προώθηση τους ως κομμάτι του τουριστικού προιόντος μέσω του ΕΟΤ όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια.   Στο συνέδριο συμμετείχαν ο δήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Μπάμης με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Λαμπρόπουλο  όπου παρουσίασαν τις δυνατότητες ανάπτυξης των Λουτρών Καιάφα. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η Λουτροπηγή Καιάφα είναι ένας « κοιμώμενος γίγαντας»  που εάν «ξυπνήσει» θα δώσει μεγάλη τόνωση στην οικονομία όχι μόνο της νότιας Ηλείας αλλά σε ολόκληρο το νομό.  «Ατμομηχανή», η οποία για πολλά χρόνια ήταν ανενεργή, χαρακτήρισε τις ιαματικές πηγές της χώρας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας Παναγιώτης Ζαφειρίου  επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεκινήσει η ανάπτυξή τους και να ενεργοποιηθούν. Υποστήριξε ακόμη ότι η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των λουτροπόλεων θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει περίπου 102 ιαματικές πηγές, που είναι διασκορπισμένες σε 56 δήμους της χώρας. Από αυτές έχουν πιστοποιηθεί 20 πηγές και αναμένεται ο αριθμός τους να υπερβεί τις 40 μέχρι τέλος του χρόνου. Στον θερμαλισμό διακινούνται 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ωστόσο η Ελλάδα αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από χώρες του εξωτερικού, οι οποίες έχουν υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, όπως Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία, Γερμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

 patrisnews.com

Απίστευτη βαρβαρότητα στο ξωκλήσι της Αγ. Αικατερίνης στον Καϊάφα με δράστη 32χρονο

ekkl3

Εικόνες των Αγίων και η μορφή του Χριστού, πεταμένα στο χώμα. Δίπλα το Ιερό Ευαγγέλιο, και πιο δίπλα μερικές καρέκλες, ένα χαλί και άλλα αντικείμενα από τον εσωτερικό
διάκοσμο μιας εκκλησίας. Ο δράστης μιας πρωτοφανούς υπόθεσης διάρρηξης στο ξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στο νησάκι του Καϊάφα, έδρασε με αδικαιολόγητο μίσος και κυρίως φανερώνοντας πως σκοπός του δεν ήταν να κλέψει, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι Αρχές ερευνούν μια πολύ περίεργη και σίγουρα πρωτοφανή υπόθεση διάρρηξης εκκλησίας στην περιοχή της Ζαχάρως, που γεννά πολλά ερωτήματα.

Η θαυματουργή διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων

arxaioi_kreas

Η σωματική και η διαιτητική αγωγή των αθλητών κατά την αρχαιότητα, είχε ιδιαίτερη σημασία και καθοριζόταν από τον προπονητή ανάλογα με το αγώνισμα, τον τρόπο προπόνησης και τις δυνατότητες του αθλητή.
Η σωστή δίαιτα θεωρούσαν ότι είναι σημαντική και απαραίτητη, καθώς συνέβαλε στη βελτίωση του επιπέδου της φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας του αθλητή, στην προστασία του από τις κακώσεις, στην ταχεία επούλωση των τραυμάτων του, στην αίσθηση αισιοδοξίας και στο υψηλό ηθικό του. Κατά το τέλος του 3ου αιώνα π.Χ. η κατανάλωση ωμού κρέατος ήταν ένα από τα «διατροφικά μυστικά», που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές για να επιτύχουν βελτίωση της απόδοσής τους στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Μετά από έρευνα και μελέτη, παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών» της Λένας Τερκεσίδου, δύο υποδείγματα δίαιτας που πιθανόν να ακολουθούσαν οι αρχαίοι αθλητές, δρομείς και παλαιστές, και ιδιαίτερα εκείνοι που δοξάστηκαν ως Ολυμπιονίκες.

Νέες αποκαλύψεις για το πως αντιλαμβάνεται ο Τσίπρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ) την ελευθερία του Τύπου

15758663_________________.limghandler
Ηταν μια συζήτηση που εκτροχιάστηκε στα πρώτα λεπτά. Μια συνέντευξη που διακόπηκε απροσδόκητα. Κανείς δεν θα είχε μάθει για αυτήν την επεισοδιακή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ανταποκριτή μιας από τις ναυαρχίδες του γερμανικού Τύπου, της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», αν δεν δημοσιοποιούσε το επεισόδιο η «Αυγή».
Σύμφωνα με την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος απέπεμψε τον γερμανό δημοσιογράφο Μίχαελ Μάρτενς, θεωρώντας ότι οι ερωτήσεις που του υπέβαλλε ήταν «επιπέδου γαλάζιας μονταζιέρας». Το επιθετικό σχόλιο της «Αυγής» δεν έδινε περισσότερες λεπτομέρειες. Τι είχε συμβεί; Τι έκανε τον ετοιμόλογο και πολύ έμπειρο στο άθλημα της επικοινωνίας Αλέξη Τσίπρα να χάσει την υπομονή του;

Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα


 To ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε σωστή τροχιά, με γενική πρόοδο σε όλους τους τομείς, εκτίμησε ευρωπαίος αξιωματούχος, παρουσιάζοντας σήμερα στις Βρυξέλλες την τρίτη αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΕ, σε ορισμένους τομείς η πρόοδος υπήρξε πιο περιορισμένη από ότι ήταν αναμενόμενο, αλλά στο δημοσιονομικό σκέλος, την ανταγωνιστικότητα και στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, η πρόοδος υπήρξε σημαντική.

Όπως δε εκτίμησε, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, κυρίως δε στη δημόσια διοίκηση.

Ο ίδιος αξιωματούχος αποσαφήνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και ανέφερε ότι πρόθεση είναι η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για τη διασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος, που, εφόσον πετύχει, θα διευρυνθεί για το σύνολο των πολιτών.

Βιογραφία: Κωνσταντίνος Καραμανλής (Β' τόμος)


 Ο δεύτερος από δύο τόμους 160 σελίδων, αφιερωμένος στον ηγέτη που μεταμόρφωσε την μεταπολεμική Ελλάδα.
Αναβιώνει  μια  ολόκληρη  εποχή:  Δικτατορία Μεταξά, Εμφύλιος,  Σχέδιο Μάρσαλ,  Κυπριακό, δολοφονία Λαμπράκη, Ιουλιανά, δικτατορία.
Ένα βιβλίο που δίνει απάντηση στο ερώτημα: Πόσο επίκαιρος είναι σήμερα ο Καραμανλής.
Μπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάσετε από εδώ.
 e-typos.com

Μεγάλες ζημιές από φωτιά στο σαλέ του χιονοδρομικού στο Μαίναλο


 Φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη έως στιγμής αιτία, στο σαλέ όπου στεγάζεται η καφετέρια του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου, στην Οστρακίνα.

Η φωτιά περιορίστηκε και κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης και υδροφόρες του δήμου, αλλά στον χρόνο που χρειάστηκε για να γίνει αντιληπτό το συμβάν και να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο δυνάμεις κατάσβεσης, το σαλέ, ιδιοκτησίας του παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, υπέστη πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης.

e-typos.com

Σε ποια χώρα, οι γυναίκες ζουν περισσότερο και σε ποια η άνδρες;


Αρχίστε να κάνετε υπολογισμούς: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, σίγουρα δεν μπορεί να είναι, εξάλλου η κρίση μας έχει τσακίσει. Μήπως οι γυναίκες στη Νορβηγία; Που τα πράγματα πάνε καλά και έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής;
Όχι δεν είναι ούτε οι Νορβηγές. Μήπως σε κανένα παρθένο δάσος στον Αμαζόνιο, όπου δεν έχει αλλοιωθεί από τον πολιτισμό; Όχι και πάλι. Πηγαίνει κάπου το μυαλό σας; Ποιες γυναίκες στον κόσμο είναι οι μακροβιότερες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής, και ποιοι άνδρες;
Διαβάστε το κείμενο να ενημερωθείτε

Ερχεται ο πρώτος μίνι καύσωνας - Που θα χτυπήσει «Κόκκινο».

 
«Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως τους 39 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη, προκαλώντας τον πρώτο μίνι καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. Οι παραλίες πάντως πέριξ των μεγάλων πόλεων της χώρας, έχουν ήδη πλημμυρίσει από λουόμενους, που σπεύδουν για ανάσες δροσιάς.
Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας. «Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει.
Σήμερα πάντως η θερμοκρασία εμφανίζει μικρή υποχώρηση κατά έναν με δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τη χτεσινή ζεστή ημέρα, με τους βόρειους άνεμους να δίνουν σήμερα και αύριο μια ευχάριστη αίσθηση.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.
Πηγή: ΑΠΕ

Πόρτα εξόδου για 9.820 δημοσίους υπαλλήλους - Ολη η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία


 Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας θα σηκώσουν το κύριο βάρος της διαθεσιμότητας στο «δεύτερο κύμα» του Σεπτεμβρίου. Μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις στα υπουργεία Μεταφορών, Υποδομών και Εργασίας. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.
Η λίστα που παρουσιάζει σήμερα το «Eθνος» περιγράφει τον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, έτσι όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Στεφάνου, με τους συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη στα υπουργεία δόθηκε εντολή από χθές στους γενικούς διευθυντές να καταγράψουν τους κλάδους και τις ειδικότητες του προσωπικού που απασχολείται και να εισηγηθούν τον αριθμό των υπαλλήλων με τον οποίο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η καταγραφή του πλεονόζοντος προσωπικού στα υπουργεία που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα προκύψει μετά από αξιολόγηση του προσωπικού στις δομές που καταργούνται ή συγχωνεύονται, σύμφωνα με τα σχέδια στελέχωσης που έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 ΦΩΤΟ ΕΦΗΜΕΡΔΙΑ ΕΘΝΟΣ

Ενοχλημένος ο Ρώσος Πατριάρχης για την απουσία Ιερώνυμου από τους εορτασμούς

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΦΑΝΑΡΙ ΜΕΣΩ ΑΘΗΝΑΣ
 
Την ενόχληση του για την απουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου από τους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από την βάπτιση των Ρως εξέφρασε με πολύ εύσχημο και διπλωματικό τρόπο στην ελληνική αντιπροσωπεία ο Ρώσος Πατριάρχης κ. Κύριλλος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη που επίσης εκπροσωπήθηκε.

Η Αίγυπτος μετράει τους νεκρούς της. Για 81 θύματα μιλάει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μαίνονται οι συγκρούσεις

Egypt-Muslim-Brotherhood
Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή το απόγευμα σε αιγυπτιακές πόλεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι, και συνεχίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 81 νεκρούς από την πλευρά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, ενώ συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σε όλη τη χώρα. Διαδηλώσεις που μυρίζουν… μπαρούτι, καθώς τις οργανώνουν από τη μία ο στρατός και από την άλλη οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους στους δρόμους. Από τις αρχές του μήνα, στις ταραχές που συνδέονται με την πολιτική κρίση έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.
Μετά το μεσημέρι διαδηλωτές συγκρούστηκαν στη συνοικία Σούμπρα, στα ανατολικά του Καΐρου, πετώντας πέτρες και μπουκάλια οι μεν στους δε. Νωρίτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αντίπαλοι του Μόρσι είχαν κάψει πορτρέτα του πρώην προέδρου.
Μετά το κάλεσμα του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων προς τους οπαδούς τους, χιλιάδες Αιγύπτιοι άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από περίπου 30 τεμένη προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και το τέμενος Ραμπάα αλ Ανταουίγια, στα βορειοανατολικά της πόλης, όπου υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου συνεχίζουν εδώ και ένα μήνα τις κινητοποιήσεις τους.

ysterografa.gr

Ο Διομήδης Νταούλας διευθυντής του Ανδριανού

Giannis-Andrianos
Το γνωστό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Διομήδη Νταούλα εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Ανδριανός για τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, μετά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού επιχειρεί να θωρακίσει εγκαίρως το πολιτικό γραφείο του για τον δύσκολο χειμώνα που περιμένει την κυβέρνηση, και με δεδομένο ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον, στο περιθώριο της κοινωνικής δυσφορίας για τα μέτρα του Μνημονίου, που μπορεί να φέρουν πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές.
Ο Διομήδης Νταούλας διετέλεσε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του σημερινού Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την εποχή που ο τελευταίος ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είχε υπό την ευθύνη του τις σχέσεις με τους πολίτες, αλλά και με την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Ο Γιάννης Ανδριανός από την άλλη, βουλευτής Αργολίδας και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή την περίοδο της προεδρίας του στη Νέα Δημοκρατίας και της πρωθυπουργίας του, έχει αναλάβει από τον Αντώνη Σαμαρά ένα νευραλγικό πόστο στην κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο τομέας του αθλητισμού παραμένει κομβικής σημασίας.

Ο Κεδίκογλου κατηγορεί την ΕΣΗΕΑ για απόπειρα διαπόμπευσής του

Simos-Kedikoglou
Μέσω υπομνήματος επέλεξε τελικά να απολογηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της διαγραφής, για τη στάση που κράτησε και όσα είπε κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ, στο περιθώριο της μάχης της κυβέρνησης Σαμαρά για να μπει λουκέτο στο Ραδιομέγαρο, και να ξεκινήσει μια καινούρια σελίδα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που διετέλεσε στο παρελθόν δημοσιογράφος, περνώντας και από την ΕΡΤ, έχει βρεθεί στο στόχαστρο των συνδικαλιστών της κρατικής τηλεόρασης αλλά και δημοσιογράφων που παρουσιάζουν το πρόγραμμα το οποίο εκπέμπεται καθημερινά, για την παρουσία του στο Ραδιομέγαρο στο παρελθόν, για τις επαγγελματικές περγαμηνές του, καθώς και για “παρεμβάσεις” που του προσάπτουν, την περίοδο που ήταν πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, κατά τον τελευταίο χρόνο.
Το βαρύ για τον Σίμο Κεδίκογλου κλίμα οδήγησε στην παραπομπή του από την ΕΣΗΕΑ, και το “φλερτ” με τη διαγραφή από την Ένωση, ο ίδιος ωστόσο περνάνει πλέον στην αντεπίθεση, και με το υπόμνημα που κατέθεσε ζητάει “να παύσει η άκυρη, παράνομη και αντιδημοκρατική πειθαρχική μου δίωξη, και να απαλλαγώ από κάθε κατηγορία”.
Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ σχολιάζεται ήδη δυσμενώς ότι ο Σίμος Κεδίκογλου “δεν τόλμησε” να προσέλθει ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αλλά επέλεξε την οδό του υπομνήματος, στο οποίο κάνει λόγο μεταξύ άλλων για κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, και για απόπειρα διαπόμπευσής του.

ysterografa.gr

Βουλή και ΟΤΑ «πρωταθλητές» στους μετακλητούς υπαλλήλους

Η Βουλή κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τη δεύτερη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων κατέχουν οι ΟΤΑ.
Τα στοιχεία με ημερομηνία 17.7.2013 δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.580.

Κοινωφελής εργασία: Έως 29/7 οι δηλώσεις των δήμων στην ΚΕΔΕ

Αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, το οποίο έχει πεντάμηνη διάρκεια και προκειμένου να εκδοθούν από το αρμόδιο Υπουργείο οι σχετικές αποφάσεις κατανομής ειδικοτήτων προσωπικού ανά Δήμο, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, (στο mail: info@kedke.gr  η στο Fax: 210 3820807) τις ανάγκες τους, στις οποίες υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται η ειδικότητα της πληροφορικής σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.
Στόχος του προγράμματος η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό κα η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.
Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης ανέρχεται σε 40.000.
Η κατανομή ανά Περιφέρεια και Δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος είναι οι εξής:
Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής,
ΠΕ, ΤΕ Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΔΕ Διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
Π.Ε., Τ.Ε., Κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι, Φυσιοθεραπευτές, ΔΕ Βοηθοί  Βρεφοκόμοι, Νοσηλευτές καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.
Σημειώνεται ότι η κατανομή στα Νομικά Πρόσωπα θα γίνει από τον ίδιο το Δήμο, η δε κατανομή στους Συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σε αυτούς Δήμους.

Με Προεδρικά Διατάγματα οι καταργήσεις φορέων στο Δημόσιο

Τροπολογία με την οποία εφεξής επιτρέπεται με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενω φέρει και την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη καθως κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση.


Υπεγράφη η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης

Υπεγράφη η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Το ΔΝΤ δέχθηκε τη μείωση λόγω των ισοδύναμων είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΤαμείουΥπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής, η συμφωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς για την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ. Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την 1η Αυγούστου.
Οι υπουργοί Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς συνομολόγησαν τη σχετική συμφωνία με τους εκπρόσωπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Η συμφωνία, βασίζεται σε πρακτική που εφαρμόσθηκε με επιτυχία στη Γαλλία και προβλέπει την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τόνισε την ανάγκη η μείωση του ΦΠΑ να μην οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων, ώστε να πετύχει το μέτρο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για δοκιμαστικό μέτρο και χαρακτήρισε ως συμφωνία τιμής την συνεννόηση κυβέρνησης επιχειρήσεων για τη μείωση των τιμών. Παρουσίασε, επίσης, το σήμα που θα δίνεται στα καταστήματα που θα μειώνουν τις τιμές .
Η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την επιτυχία του μέτρου και κάλεσε τους καταναλωτές να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις που θα περιορίσουν  τις τιμές τους.

ΔΝΤ: Η μείωση στο ΦΠΑ έγινε αποδεκτή λόγω ισοδύναμων
Εν τω μεταξύ, δηλώσεις για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση έκανε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος είπε ότι η τρόικα δεν προέβαλε ενστάσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, επειδή η Ελλάδα έλαβε ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα.
Ο κ. Μάρεϊ απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου στην Ουάσινγκτον σχετικά με το γιατί το ΔΝΤ έδωσε την έγκρισή του για τη μείωση του ΦΠΑ στην αξιολόγηση του Ιουλίου και όχι νωρίτερα, είπε πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν έφεραν ενστάσεις καθώς η ελληνική πλευρά προχώρησε στην λήψη ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων και ως εκ τούτου δεν προέκυψε κάποιο δημοσιονομικό κενό από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
Ο ίδιος διέψευσε σενάρια και αναφορές περί αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα και ξεκαθάρισε πως το μόνιμο κλιμάκιο του Ταμείου θα παραμείνει στην χώρα. «Προσωπικά δεν γνωρίζω ότι το ΔΝΤ πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σημείωσε πως το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να ενημερωθεί για την έκθεση προόδου του ελληνικού προγράμματος και να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης ύψους 1,78 δισ. ευρώ.

eklogika.gr

Στα $1.336 σκαρφάλωσε ο χρυσός

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα ενός έτους σημείωσε ο χρυσός. Κέρδισε 3,36% και έκλεισε στα 1.336 δολάρια, για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Ισχυρή άνοδος και για το ασήμι 

Τη μεγαλύτερη άνοδο (3,3%) σε διάστημα ενός έτους σημείωσε ο χρυσός-Στα $1.336 Ανοδικά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, χάρη στις προσδοκίες για την συνέχιση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed και την πτώση του δολαρίου.
Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου έκλεισε πάνω από τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά.
Το συμβόλαιο Αυγούστου κέρδισε 43,10 δολάρια ή 3,3% στα 1.336 δολ. ανά ουγκιά στο Comex στο New York Mercantile Exchange. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.
Την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 1,3%, σημειώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μαϊο.
"H δήλωση του Bernanke έχει δώσει ώθηση στο χρυσό" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. "Επίσης, τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας επιβεβαιώνουν ότι η τόνωση θα συνεχιστεί" πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ένωση κτηματομεσιτών των ΗΠΑ μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν 1,2% τον Ιούνιο στην αμερικανική αγορά ακινήτων.
Η είδηση για την πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών διεύρυνε τις απώλειες για το δολάριο, με τον δείκτη του αμερικάνικου νομίσματος να υποχωρεί 0,5%.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα (CFTA) τα hedge funds αύξησαν τις θέσεις long στο πολύτιμο μέταλλο κατά 56% στα 55.535 συμβόλαια ως τις 16 Ιουλίου, το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουνίου.
Κέρδη σημείωσε και το ασήμι με την τιμή του να ενισχύεται κατά περίπου 5% στα 20,5 δολάρια ανά ουγκιά.
 euro2day.gr

Εσένα πόσα σου έκοψαν τον περασμένο μήνα;




Εσένα πόσα σου έκοψαν τον περασμένο μήνα;: Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης Αντιγράφω από τις εφη... bit.ly/16cCAIS via @avgerinosx
Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης

20130722-234435.jpgΑντιγράφω από τις εφημερίδες:
«Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αποσύρει την υπουργική τροπολογία που παρείσφρησε στο πολυνομοσχέδιο και έδινε την δυνατότητα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στον υπουργό Εθνικής Αμυνας να χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Είναι δε ενδεικτικό ότι για την εν λόγω τροπολογία ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε για την τροπολογία και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με το περιεχόμενό της».
Τι πάει να πεί «παρεισέφρησε» στο πολυνομοσχέδιο; Τι ήταν δηλαδή αυτή η υπουργική τροπολογία; Ποντίκι που μπήκε στο σπίτι από την μισάνοιχτη πόρτα; Κι αν πιστέψει κανεις ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε για την τροπολογία και εκφράζει την αντίθεσή του με το περιεχόμενό της», τότε ποιος την…. «παρεισέφρησε»;