Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

"MAN OF STEEL -- World Premiere" from WarnerBrosPictures


 Join us on the red carpet of the MAN OF STEEL World Premiere live from New York City as we bring you interviews with cast members like Henry Cavill, Amy Adams, Russell Crowe and many more.

http://manofsteel.com
http://www.facebook.com/manofsteel
Get tickets now: http://bit.ly/MOStickets
In theaters June 14th.

Απίστευτο! Το εφάπαξ στο Δημόσιο μόλις...5.300 ευρώ

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
Απίστευτο! Το εφάπαξ στο Δημόσιο μόλις...5.300 ευρώ
Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό) έρχεται από την 1/1/2014 ενώ επισπεύδεται κατά 1 εξάμηνο (δηλ από τον Ιούνιο - Ιούλιο του '14 και όχι από την 1/1/2015) η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των "εν ενεργεία".
Τη διπλή ανατροπή προμηνύει το τελεσίγραφο που παρέδωσε τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκας στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων (και δεν ανακοινώθηκε). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόϊκας:
- Ανακοίνωσαν ότι στις 31/12/2013 "τελειώνουν" τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και του κλάδου προνοίας του ΤΑΥΤΕΚΩ και όσα εφάπαξ δεν θα έχουν πληρωθεί έως τότε από την επιχορήγηση του Δημοσίου, στο πλαίσιο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και τα νέα εφάπαξ "θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα από τις ετήσιες εισφορές". Με δεδομένο ότι το επόμενο έτος θα παραμένουν απλήρωτα 35.000 εφάπαξ και το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 20.000 εφάπαξ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014, το εφάπαξ με βάση τα υπολογιζόμενα έσοδα των 320 εκατ ευρώ από εισφορές θα πέσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, στο συμβολικό ποσό των...5.300 ευρώ από τις 30.000 - 40.000 όπου έχουν φτάσει μετά τις αλεπάλληλες μειώσεις, έως 38,20%.
- Ζήτησαν να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις νωρίτερα και, κατ΄ αντιστοιχία, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές των εν ενεργεία, "εφόσον δεν μπορούν να δημιουργηθούν ατομικές μερίδες για το σύνολο του εργασιακού βίου όλων των ασφαλισμένων". Οι μειώσεις (περί το 20% - 30%, σύμφωνα με εκτιμήσεις) δεν θα αφορούν μόνο τους νέους συνταξιοδοτούμενους, αλλά, και τους ήδη συνταξιούχους καθώς τα ποσά των επικουρικών θα πρέπει να επανυπολογιστούν με γνώμονα το "συντελεστή βιωσιμότητας" του κάθε Ταμείου - ΝΠΔΔ.

 imerisia.gr

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α' ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Φ. ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ

Η απάντηση της Φωτεινής Πιπιλή για το «πάλι πιωμένη είσαι;»  

Δηλώσεις της Βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή
στην ελεύθερη φωνή του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ΟΝΝΕΔ

Η Φωτεινή Πιπιλή επέλεξε να κάνει την πρώτη δημόσια τοποθέτησή της για την ΕΡΤ, στην μόνη ελεύθερη φωνή όπως χαρακτήρισε το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ yooradio.gr. Σοκαριστική στην ειλικρίνειά της η Δημοσιογράφος – Βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή προλόγισε:
«Για μένα η ΕΡΤ είχε κλείσει από το 1991 όταν βρόντηξα και έφυγα μη ανεχόμενη τον προσωπικό πολιτικό σκοταδισμό, αλλά και την ασυδοσία της, από τότε, πανίσχυρης συντεχνίας της ΠΟΣΠΕΡΤ». Περιέγραψε, δε, επιγραμματικά την τραγική εμπειρία της - νεαρή τότε – από τον πρασινοφρουρισμό της ΕΡΤ από το 1981 έως το 1989 όταν όλοι οι μη πρασινοφρουροί δημοσιογράφοι μπήκαν στο ψυγείο. Τόνισε μάλιστα ότι μη ανεχόμενη την αναγκαστική αργομισθία, έπαιρνε άδειες άνευ αποδοχών γιατί απλώς είχε τσίπα! Κάτι που δεν έχουν επιδείξει σημερινοί και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ο δημοσιογραφικός κόσμος της ΕΡΤ, ανεχόμενος όλα όσα γνώριζε και καυτηρίαζε στους…διαδρόμους, σιωπούσε. Έκανε ένα τεράστιο λάθος και σήμερα το πληρώνει. Δυστυχώς, για πολλούς από αυτούς, ΠΟΣΠΕΡΤοποιήθηκαν ». Συνέχισε, δε, για την τραγική εμπειρία της από την omERTa της ΕΡΤ το 2005 όταν συνεργάστηκε ως ιδιώτης δημοσιογράφος για 4 μήνες και από τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε με την ανοχή της τότε διεύθυνσης, αλλά και των δημοσιογράφων τα βρόντηξε πάλι και έφυγε. Είπε, δε, χαρακτηριστικά η Βουλευτής «όταν εγώ κατήγγειλα με πρωτοκολλημένα έγγραφα τις λαμογιές με ανύπαρκτα παραστατικά και τιμολόγια από τεχνικούς, όταν κατήγγειλα εγγράφως ότι οι περισσότεροι συνεργάτες - υπάλληλοι της ΕΡΤ στην εκπομπή της δεν πατούσαν ποτέ ενώ χτυπούσαν κάρτα, κανένας δεν με υποστήριξε, κανένας δεν άνοιξε το στόμα του για αυτά τερατώδη που συνέβαιναν».
Και στο τέλος, πέταξε τη βόμβα: «το μαύρο θα φύγει γιατί η ΕΡΤ θα ξανανοίξει όπως πρέπει. Το μαύρο φίδι όμως θα μείνει πολύ όσο θα χρειαστεί «terminator», όπως την αποκαλούν, Εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου, η οποία εγκαταστάθηκε στην πρώην ΕΡΤ για διερεύνηση οικονομικών αδικημάτων. Υπενθυμίζω ότι η κυρία Πόπη Παπανδρέου είναι μια νέα σε ηλικία Εισαγγελέας που κατάφερε να χώσει φυλακή θηρία. Τσοχατζόπουλο, Μπέο, Ψωμιάδη, τους ιδιοκτήτες της Energa κ.α».
Η κ. Φωτεινή Πιπιλή καταλήγοντας ζήτησε από την Εισαγγελέα να την καλέσει να της παραδώσει τα «σκοτεινά έγγραφα των καταγγελιών της από εκείνη συγκεκριμένη περίοδο».
Μπορείτε να ακούσετε την πλήρη συνέντευξη της Βουλευτή Φ. Πιπιλή στο παρακάτω link: http://www.ustream.tv/recorded/34432765

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 
Κύριε Πρόεδρε,
Φίλες και φίλοι Σύνεδροι,

Η προσυνεδριακή αυτή συνάντησή μας πραγματοποιείται εδώ στο Ναύπλιο, στην ιστορική πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, στην πόλη που μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής ιστορίας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, έθετε τα θεμέλια της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας. Από εδώ, η Παράταξή μας καταθέτει συγκροτημένα τη δική της πρόταση για τη νέα Ελλάδα.

Η συνάντησή μας συμπίπτει με την κορύφωση μιας ακόμα πολιτικής κρίσης, που δοκιμάζει τις αντοχές του πολιτικού μας συστήματος και η οποία επιτάσσει αίσθημα και στάση εθνικής ευθύνης για να ξεπερασθεί, αλλά και απαλλαγή από προσωπικές ή κομματικές λογικές και σκοπιμότητες.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτήν την ώρα, να αναλωνόμαστε σε άσκοπες κομματικές διενέξεις.

Αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της συνεργασίας, της συνεννόησης και της ενότητάς μας, ώστε να συνεχισθεί η, με θυσίες και δυσκολίες, σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση, που με σύνεση και προσδοκία, μας έδωσε ως εντολή και μας ανέθεσε ως αποστολή, πριν από ένα χρόνο, ο ελληνικός λαός.

Και αυτήν την αποστολή την ανέλαβε με υψηλό αίσθημα ευθύνης ο Αντώνης Σαμαράς και μέσα σε ένα χρόνο, η Ελλάδα άλλαξε. Άλλαξε στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι ακόμα πιο ισχυρή στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας.

Οι καιροί απαιτούν εθνική συνεννόηση, εθνική ευθύνη και συναίνεση.

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τα Θεσμικά και το Σύνταγμα στο Ναύπλιο

Antonis-Samaras 
Φίλες και φίλοι,

Ευχαριστώ πολύ για αυτό το συγκινητικό καλωσόρισμα.
Σε ευχαριστώ πολύ, Πρόεδρε, για τα λόγια σου.
Ευχαριστώ το Ναύπλιο που μας δίνει την ευκαιρία να βρισκόμαστε εδώ, στην πόλη των πολύ μεγάλων μεταρρυθμίσεων που μας έβγαλαν, κάποτε, από τα σκοτάδια της Τουρκοκρατίας.

Η Παράταξή μας, η παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, η παράταξη της μετριοπάθειας, αλλά και της αποφασιστικότητας εκεί που χρειάζεται, η παράταξη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης, έχει περάσει πολλά. Αλλά έχει αντέξει στην κρίση. Και τώρα δυναμώνει. Και δυναμώνει, και η παρουσία σας σήμερα εδώ και η υποδοχή που μας επιφυλάξατε, γεμίζει τις μπαταρίες μας για νέους αγώνες. Και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Γιατί, όμως, η Παράταξη αυτή άντεξε όταν όλα τα άλλα κατέρρεαν; Γιατί τώρα δυναμώνει; Γιατί είπε την αλήθεια! Και γιατί τολμάει άλματα, ανατροπές και τομές. Ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες για την Πατρίδα. Τολμάει.

Και σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη καμπή: Και για να το πω απλά, δύο δρόμους έχουμε μπροστά μας να διαλέξουμε.
-- Είτε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να φτιάξουμε την Ελλάδα της Ανάπτυξης που δεν θα εξαρτάται από δανειστές και δανεικά.
-- Είτε να συμβιβαστούμε με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε σε αυτόν τον τόπο!
Εμείς λοιπόν, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Τόσο απλά…

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την επίθεση Σαμαρά

ESIEAΤο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο:
“Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη νέα συκοφαντική και προκλητική σημερινή επίθεση του Πρωθυπουργού κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των Σωματείων.
Η ΕΣΗΕΑ έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στην πολυφωνία, τη δημοκρατική ενημέρωση και στηριγμένη στην ελληνική και διεθνή αλληλεγγύη, απορρίπτει τις κατάπτυστες επιθέσεις και τις τρομοκρατικές απειλές.
Δηλώνει πως θα παραμείνει αταλάντευτη στον αγώνα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τη δημοκρατία”.

Προς διάγγελμα Σαμαρά!

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε  διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, για να εξηγήσει τις θέσεις του, και να θέσει επί τάπητος το εθνικό διακύβευμα το οποίο παρουσίασε και σήμερα με την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάγγελμα Σαμαρά θα έρθει πιθανότατα ακόμη και πριν από την αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, μια κίνηση “επιθετική”, που θα βαθύνει ενδεχομένως περαιτέρω το ρήγμα ανάμεσα στον ίδιο και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι με τη σημερινή ομιλία του στο Ναύπλιο, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε τα πράγματα. Όπως και το ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr

Ψυχάρης σε Σαμαρά: Με ένα βήμα πίσω…

Stavros-Psixaris
Με κύριο άρθρο που υπογράφει στην πρώτη σελίδα του “Βήματος της Κυριακής”, ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης προτρέπει τον Αντώνη Σαμαρά να ακούσει την κοινή γνώμη, και να χειριστεί το θέμα της ΕΡΤ κατά τρόπο που θα του επιτρέψει να δώσει ουσιαστική λύση, και να αποκομίσει και ο ίδιος πολιτικά κέρδη.
Με τίτλο “Ο κ. Αντ. Σαμαράς να τολμήσει”, ο Σταύρος Ψυχάρης σχολιάζει με νόημα: “Έστω και τώρα, ο κ. Σαμαράς έχει τη λύση στα χέρια του. Να αλλάξει τον τίτλο του εγχειρήματος- Δεν κλείνει η ΕΡΤ, αλλά αλλάζει ριζικά, όπως απαιτεί σύμπασα η κοινή γνώμη.
Η ΕΡΤ πρέπει να παύσει να είναι κρατική τηλεόραση, και να γίνει πράγματι δημόσια τηλεόραση.
Ο κ. Σαμαράς έχει τη μεγάλη ευκαιρία, κάνοντας ένα βήμα πίσω, να ωθήσει τη χώρα σε ένα μεγάλο βήμα εμπρός!”, σημειώνει στο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης.

ysterografa.r

"Έφυγε" ο Ηλίας Καρούζος πρωτεργάτης της δημιουργίας του επίσημου Αστέρα Δερβενίου το 1971

karouzos
 



" Έφυγε' αιφνίδια  σήμερα από την ζωή , σε ηλικία 77 ετών ο  'εμπορος  του Δερβενίου ,'Ηλιας Καρούζος.
Ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου. Ήταν επίσης πρωτεργάτης της δημιουργίας του επίσημου Αστέρα το 1971 και μάλιστα εξελέγει πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου. Υπηρέτησε τον Αστέρα για πολλά χρόνια ως Πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ.
Η συμβολή του στις προσπάθειες αγοράς και κατασκευής του ιδιόκτητου γηπέδου του Αστέρα υπήρξε καθοριστική. Υπήρξε μάλιστα και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, της οποία διετέλεσε και Αντιπρόεδρος.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστέρα Δερβενίου, πληροφορούμενοι τον αιφνίδιο θάνατο του Ηλία Καρούζου, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμο ακολουθία.
Ψηφίσματα για τήν απώλεια του Ηλία Καρούζου εξέδωσαν ο Εμπορικός Συλλογος Δερβενίου και άλλοι φoρείς της Δυτικής Κορινθίας .
 Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθει στις 11 το πρωί της Δευτέρας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου.
Οι " ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος ΗΛΙΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Δερβενιώτικης γης που θα τον σκεπάσει...
DS1974
Κατά τον αγιασμό της αγων. περιόδου 1974-75
(από αριστερά): παπα-Θόδωρος, παπα-Αποστόλης και τα μέλη του ΔΣ: Κυρ. Κυριακόπουλος, Μιχ. Φραντζής, Ηλ. Χίνος και Ηλ. Καρούζος

3,4 Ρίχτερ "ταρακούνησαν" το Αίγιο

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε. λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Αίγιο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στις 12.15. Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 2 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται τρία χιλιόμετρα νότια της Τέμενης, 34 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας και 142 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.

Ο σεισμός έρχεται μια μέρα μετά τη συμπλήρωση 18 χρόνων από το μεγάλο σεισμό στο Αίγιο στις 15 Ιουνίου το 1995 που στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους.
Την ίδια ώρα έντονη μετασεισμική δραστηριότητα παρατηρείται  στην Κρήτη, μετά από τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ.
newsit.gr

 

Ναύπλιο: "Θερμή" υποδοχή στον Σαμαρά, με πανό υπέρ της ΕΡΤ

 

Με πανό περίμεναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρίπολης τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν την ομιλία του στο Ναύπλιο.  

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση κρατώντας πανό που έγραφαν "Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ"

“Μυστικό” ραντεβού με… ουρά, για Κουβέλη και Ντόρα

Dora-Bakoyanni
Το site real.gr,  του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου, αποκάλυψε σήμερα ότι χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργό Εξωτερικών και αντιπάλου του Αντώνη Σαμαρά για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία το 2009, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, έρχεται ωστόσο σε μια συγκυρία που από μόνη της δημιουργεί θέμα. Επειδή το… υπονοούμενο αφορά στην αναζήτηση από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ “άλλου προσώπου” για την πρωθυπουργία, ώστε να προταθεί στον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να οδηγηθεί σε εκτόνωση το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Τα σενάρια που… χορεύουν στο παρασκήνιο ξεκίνησαν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, με το όνομα του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, για να ακολουθήσουν… και άλλα, και αγγίζουν τα όρια της κοινοβουλευτικής εκτροπής.
Αποκαλύπτοντας πόσο βαθιά πληγή άφησε στη σύγχρονη κοινοβουλευτική Δημοκρατία του τόπου, η “παρένθεση” Παπαδήμου, και όσα χαρακτήρισαν εκείνη την εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.

ysterografa.gr

“Επιχείρηση καταιγίδα” από το Μαξίμου για την ΕΡΤ

H “επιχείρηση καταιγίδα”, σε επικοινωνιακό επίπεδο, βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για τ0 θέμα της ΕΡΤ, καθώς το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου μια στοχευμένη και μαζική διάχυση μηνυμάτων, κυρίως μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να οικοδομηθεί αντίλογος στο θέμα της ΕΡΤ.
Το “σάλπισμα” έγινε από τον Γιώργο Μουρούτη και τον Νίκο Τσιούτσια, στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, που μέσω του  Τwitter κυρίως έχτισαν ένα πλέγμα “επικοινωνιακής θύελλας”, με τη Νέα Δημοκρατία να δίνει στη δημοσιότητα και να μοιράζει δηλώσεις κορυφαίων υπουργών και στελεχών για το θέμα της ΕΡΤ, ενώ ακολούθησε και η λειτουργία του διαδικτυακο΄ραδιοφώνου της ΟΝΝΕΔ, από τα μικρόφωνα του οποίου επίσης παρέλασαν κυβερνητικά στελέχη.. Στο μεταξύ δηλώσεις για το θέμα της ΕΡΤ , επίσης έκαναν ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Θ. Καράογλου καθώς και βουλευτές της Ν. Δ από διάφορους νομούς της επικράτειας

Ο Σαμαράς από το Ναυπλιο έθεσε το διακύβευμα των εκλογών!

Antonis-Samaras
(Photo Eurokinissi)
Επιμένει  στη θέση του για την ανάγκη να προχωρήσουν οι αλλαγες στην ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας ουσιαστικά όσους βάζουν εμπόδια για υποκρισία. Με σαφείς αιχμές κατά των κυβερνητικών εταίρων και σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Πρωθυπουργός από το Ναύπλιο τόνισε πως η ΕΡΤ είναι το πρόσχημα για όσους αντιδρούν στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και ζήτησε τη στήριξη του λαού.
” Προκαλούμε την αντιδραση όσων δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Ανοιγουμε την πόρτα μιας μεγάλης αλλαγής, Αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω.  Η υπόθεση της ΕΡΤ έθεσε θέμα αν θα τολμήσουμε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος ή αν θα σερνόμαστε στις μεταρρυθμίσεις που μας επιβάλλουν απ΄έξω., αν θα τα κάνουμε με δικαιοσύνη ή  αν θα επιβάλλουμε θυσίες μόνο στον αδύναμο πολίτη” .
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το πραγματικό δίλλημα δεν είναι οι εκλογές αλλά το αν θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις.  ”Αν τώρα κάναμε πίσω θα ξέσπαγαν όλα τα δεινά και ο τόπος θα πήγαινε πίσω. Δεν θα δεχθώ η συμμαχία των βολεμένων να επιβάλλει ποιες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και ποιές όχι.  Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλλημα εκλογών, το πραγματικό δίλλημα δεν είναι ποιός θα προκαλέσει εκλογές γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το δίλλημα είναι ποιός θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς δεν θα το χρεωθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός θέλει τολμηρές μεταρρυθμίσεις” τόνισε , λέγοντας ανοιχτά πως η χώρα σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας κινδυνεύει ανοιχτά με διακοπή της χρηματοδότησης από το εξωτερικό.
“Ποιός θα πάρει το βάρος για τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας; Ο ελληνικός λαός δεν θέλει αστάθεια. Η δημοκρατία έχει υπομονή, δεν κραυγάζει, αλλά δεν εκβιιάζεται. Και το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν αλλάζει” δήλωσε προτάσσοντας δύο δρόμοους, αυτόν των μεταρρυθμίσεων και τον άλλο του συμβιβασμού με τους βολεμένους. “Δεν θα συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Η παράταξη στέριωσε την Ελλάδα το 74, την έβαλε στην ευρώπη και πριν ένα χρόνο σταμάτησε την πορεία στην καταστροφή” τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει μαζικές απολύσεις στο δημόσιο , κατέστησε όμως σαφές πως “τώρα πρέπει να δειξουμε στον πολίτη που δοκιμάστηκε ότι δεν υπάρχουν στεγανά για βολεμένους, δεν υπάρχουν πολίτες α και β κατηγορίας, οσο πιο δίκαια μοιραστούν οι θυσίες σε όλους τους έλληνες τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν οι θυσίες.” Για τον Αντώνη Σαμαρά η ΕΡΤ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφάνειας επικαλούμενος και την εισαγγελική παρέμβαση η οποία όπως είπε θα αποκαλύψει πολλά.
Ο κ. Σαμαράς μάλιστα έριξε το μπαλάκι στους κυβερνητικούς εταίρους υπενθυμίζοντας πως συνυπέγραψαν για 2000 απολύσεις στο δημόσιο.
“Αν κάναμε πίσω τί θα λέγαμε;  Τους βολεμένους τους αφήνουμε και ακουμπάμε κάποιους άλλους;” διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως ο λαός θα στηρίξει την προσπάθεια για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
ysterografa.gr

Ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών νότια της Ιεράπετρας

 
Αθήνα
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:10 του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν έντασης 5,9 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 143χλμ νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό USGS, ο σεισμός μετρήθηκε στους 6,2 βαθμούς και το εστιακό βάθος ήταν 10χλμ.
Όπως μετέδωσε το CretaLive, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μέχρι 4,9 βαθμούς για τα επόμενα 50 λεπτά.
Οι δονήσεις προκάλεσαν έντονη ανησυχία καθώς έγιναν αισθητές σε όλη την Κρήτη, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ή θύματα.
Μιλώντας στο πρόγραμμα που εκπέμπεται από την ΕΡΤ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι ο σεισμός έγινε εκεί που συγκρούεται η ευρωσιάτικη πλάκα με την ασιατική.
Για τον ίδιο όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται να περάσουν 24 ώρες για να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για αυτό.

Newsroom ΔΟΛ

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ με φόντο το «μαύρο» της ΕΡΤ

Προηγείται με 0,3%-0,2% σε δύο δημοσκοπήσεις

 

Αθήνα
Με οριακή διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εμφανιζόμενη να έχει προβάδισμα μόλις 0,3%-0,2% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής που διενεργήθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου (το διήμερο μετά την απόφαση για την ΕΡΤ), η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου στο 21,4%.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1%. Έπονται η Χρυσή Αυγή με 9,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3% το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,9%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος, ας σημειωθεί, φτάνει στο 19,4%. Στην παράσταση νίκης πάντως, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 42,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 32,6%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (62,7%) προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μονοκομματική κυβέρνηση το 24,6%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 53,7% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική/μάλλον αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το 45,8% θετική/μάλλον θετική.

Αρνητική/μάλλον αρνητική γνώμη έχει το 59,3% για τον Αλέξη Τσίπρα και θετική/μάλλον θετική το 38,7%.

Ανάλογη εικόνα, κυρίως όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Επενδυτή που διενεργήθηκε στο ίδιο διήμερο (12-13 Ιουνίου).

Σε αυτήν τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου στο 20,2% (με αναγωγή στο 28,2%) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20% (με αναγωγή 27,9%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,1% (με αναγωγή στο 11,4%), το ΠΑΣΟΚ στο 4,7% (με αναγωγή στο 6,5%), η ΔΗΜΑΡ με 4,6% (με αναγωγή στο 6,4%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (με αναγωγή στο 6,3%) και το ΚΚΕ με 3,6% (με αναγωγή στο 5%).

Αρνητική γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά έχει το 62% και θετική το 38%. Αρνητική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα έχει το 60% και θετική το 39%.
Newsroom ΔΟΛ

Το εξώφυλλο της «Αδέσμευτης Γνώμης» των δημοσιογράφων

adesmeuti
Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια, η εφημερίδα «Αδέσμευτη Γνώμη» κυκλοφορεί ξανά, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των δημοσιογράφων, λόγω ΕΡΤ.
Η πρώτη φορά που κυκλοφόρησε ήταν τον Μάιο του 1975 όταν οι δημοσιογράφοι έκαναν περισσότερο από ένα μήνα απεργία.
«Succ… ERT story είναι ο τίτλος του απεργιακού φύλλου της εφημερίδας».

ysterografa.gr

6+1 από τα πολλά ακόμη σκάνδαλα της ΕΡΤ

Champions league
O Σίμος Κεδίκογλου έχει καταγγείλει από τον καιρό που η Νέα Δημοκρατία ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, την εξωφρενική οικονομική προσφορά που είχε καταθέσει η προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ (επί Λάμπη Ταγματάρχη) για τη μετάδοση ενός αγώνα champion league την εβδομάδα (32,4 εκατομμύρια € για τρία χρόνια), ενώ η επόμενη προσφορά (του MEGA) ήταν 7,2 εκατομμύρια για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα.

Η προσφορά της ΕΡΤ ήταν απολύτως αναντίστοιχη με τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, καθώς  τα ετήσια έσοδά της ΕΡΤ από διαφημίσεις, (για όλο της το πρόγραμμα) είναι κάτω από 10 εκατομμύρια €! Η ανάδειξη του ζητήματος προκάλεσε την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης από τους οικονομικούς εισαγγελείς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όταν ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση, δόθηκε εντολή στη Διοίκηση να λάβει κάθε νόμιμο μέτρο για να μειωθεί το τίμημα για την ΕΡΤ, προσφεύγοντας ακόμη και σε Διαιτησία, για να απαλλαγούν οι έλληνες φορολογούμενοι από την καταβολή ενός τόσο δυσανάλογου ποσού για τα οικονομικά δεδομένα της ΕΡΤ και της Χώρας. Το ζήτημα έγινε ακόμη πιο επιτακτικό με τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ.

Παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις της πολιτικής ηγεσίας προς την ΕΡΤ, οι υπηρεσίες προέβαλλαν διάφορα προσκόμματα στην Διοίκηση της ΕΡΤ και δημιουργούσαν καθυστερήσεις.

Τελικά η απόφαση για προσφυγή στη Διαιτησία κατά της UEFA ελήφθη μόλις πριν δύο εβδομάδες (!!!!!!), με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να επιβαρυνθεί με το σύνολο της καταβολής για τον πρώτο χρόνο της σύμβασης, ενώ τα έσοδα της έχουν μειωθεί κατά 25% λόγω ΛΑΓΗΕ.

Εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ
Η ΕΡΤ, από το Σεπτέμβριο 2012 δεν εισπράττει καθόλου έσοδα από την εκμετάλλευση του δορυφορικού της σήματος στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία, ούτε έχει επιδιώξει δικαστικά την είσπραξή του. Αντίθετα, επιβαρύνεται ετησίως με το ποσό των 900.000 για εκπέμπει το σήμα της δορυφορικά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ από το φθινόπωρο 2012 έχει επιχειρήσει να έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το σήμα της στην Αμερική, αλλά οι υπηρεσίες της ΕΡΤ προέβαλλαν διάφορα προσκόμματα με αποτέλεσμα να μην εισπράττονται καθόλου έσοδα.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται στη Διοίκηση της ΕΡΤ, ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να εμπορευτεί η ίδια το σήμα της, αλλά πρέπει να προσλάβει μεσάζοντα, ο οποίος να εισπράττει για λογαριασμό της ΕΡΤ και να της αποδίδει μέρος των εσόδων!!!!!

Ο λόγος που προέβαλαν οι διάφοροι παράγοντες της εταιρείας ήταν ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας με την εταιρεία που εμπορεύεται το σήμα στην Αμερική (το οικονομικό αντάλλαγμα είναι ανά θεατή), ενώ προφανώς ο ιδιώτης-μεσάζων θα μπορούσε όχι μόνο να τις υπογράψει, αλλά και τις επικαλείται στη συνέχεια εναντίον της ΕΡΤ και να μην της δείχνει τα οικονομικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η αμοιβή του και το ποσοστό της ΕΡΤ!!!

Αποτέλεσμα ήταν να μην έχει εισπράξει μέχρι σήμερα η ΕΡΤ καθόλου έσοδα από το δορυφορικό της σήμα σχεδόν 10 μήνες, με ζημία που υπερβαίνει το 1.200.000€

Εργαζόμενοι
Παρουσίες προσωπικού
Ποτέ κανείς δεν «τόλμησε» να συνδέσει την καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ με τις εγγραφές της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων, μέσω της κάρτας εισόδου στο κτήριο. Αποτέλεσμα, οι περισσότεροι υπάλληλοι να προσέρχονται για να αναλάβουν εργασία στις 0900 και να αποχωρούν στις 1430, ακόμη και νωρίτερα, χωρίς κανείς ποτέ να τολμά να τους ελέγξει.

Υπάρχουν εργαζόμενοι που …συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους στην ΕΡΤ. Άλλοι που έχουν διαπράξει σοβαρότατα πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα, χρεώνοντας παράνομα την εταιρεία με χιλιάδες ευρώ, χωρίς ποτέ να έχουν καταδικασθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο.

Πλασματικές υπερωρίες
Οι υπερωρίες, η εργασία το Σάββατο και την Κυριακή και τα νυκτερινά των υπαλλήλων εγκρίνονταν αφειδώς, χωρίς κανέναν έλεγχο για το κατά πόσο είχαν πραγματοποιηθεί και κόστισαν, κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2013, το 1.250.000€!!! Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΕΡΤ τους τελευταίους μήνες δεν μετέδιδε καν (!) ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές Σαββατοκύριακα, λόγω των συνεχών απεργιών των δημοσιογράφων, οι υπερωρίες αυτές είναι απολύτως εξωπραγματικές.

Παράνομη παράλληλη απασχόληση
Είχε γίνει καταστρατήγηση της απαγόρευσης παράλληλης απασχόλησης. Για πολλούς από τους εργαζόμενους η ΕΡΤ αποτελούσε πάρεργο, καθώς απασχολούνταν σε άλλους εργοδότες, με κάθε είδους συμβάσεις, χωρίς να έχει ληφθεί η σχετική άδεια από το ΔΣ και χωρίς να είναι δυνατός ο έλεγχος των εργαζομένων αυτών, γιατί τους κάλυπτε το σύστημα.

Η διαδικασία διεκπεραίωσης των αιτήσεων έγκρισης παράλληλης απασχόλησης ήταν «ομαδική», δηλαδή κατατίθεντο σωρηδόν αόριστες αιτήσεις για χορήγηση άδειας παράλληλης απασχόλησης, τις οποίες ενέκρινε το ΔΣ συγκεντρωτικά.  

Απεργίες δημοσιογράφων
Αυτοί που κόπτονται σήμερα για την «ελεύθερη τηλεόραση» αποκρύπτουν ότι δεν υπήρξε ούτε μία φορά στην ιστορία των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που να πληρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου περί τήρησης προθεσμίας προειδοποίησης και ορισμού προσωπικού ασφαλείας.

Η πάγια πρακτική ήταν Παρασκευή απόγευμα το συνδικαλιστικό όργανο να στέλνει φαξ στη Διοίκηση με το οποίο ενημέρωνε για την απεργία που θα πραγματοποιούσε την επόμενη μέρα, προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια για την κήρυξη της απεργίας παράνομης.
Ακόμη όμως και όταν η ΕΡΤ προσέφευγε στη δικαιοσύνη και, βεβαίως, η απεργία κηρυσσόταν παράνομη με δικαστική απόφαση που επιδίδονταν στην ΕΣΗΕΑ, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, η ΠΟΕΣΥ, προκήρυττε πάντα νέα απεργία ΜΟΝΟ στην ΕΡΤ, παραβιάζοντας ουσιαστικά και καθιστώντας ανεφάρμοστη τη δικαστική απόφαση περί κήρυξης της απεργίας παράνομης.

Η πρακτική αυτή της ΠΟΕΣΥ είναι απολύτως παράνομη διότι ως δευτεροβάθμιο όργανο και η απεργία μπορεί να κηρυχθεί μόνο για όλα τα μέσα των οποίων τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα είναι μέλη της ΠΟΕΣΥ και όχι μόνο την ΕΡΤ. Με τον τρόπο αυτό η ΕΡΤ παρέμενε σκλάβος των συνδικαλιστών που παρανομούσαν χωρίς καμία συνέπεια και χωρίς να μπορεί η ΕΡΤ να επιδιώξει τη δικαστική της προστασία, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνεται ο ελληνικός λαός για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.
  
Άλλα ζητήματα
Δικηγόρος της ΕΡΤ άφησε να παρέλθουν οι προθεσμίες προσφυγής σε δικαστικές ενέργειες για την άμεση είσπραξη απαιτήσεων της ΕΡΤ από ακάλυπτες επιταγές αξίας €380.000, επικαλούμενος φόβο ότι οι εκδότες των ακάλυπτων επιταγών θα αυτοκτονούσαν αν υποχρεωθούν να καταβάλουν τα οφειλόμενα… Ευαγές ίδρυμα η ΕΡΤ ή, αλλιώς, κοινωνική πολιτική εις βάρος του ελληνικού λαού… Το ζήτημα έχει παραπεμφεί στο δικηγορικό σύλλογο Αθηνών από την ΕΡΤ τον Ιανουάριο 2013 και ακόμη δεν έχει γίνει η πειθαρχική διαδικασία!!!!

 Όλη η Αλήθεια Για την ΕΡΤ

Ποιοί δολοφόνησαν την ΕΡΤ ; ( τήν «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή…»)


Κλείσανε την ΕΡΤ !
Μήπως αυτό ήτανε το μοιραίο λάθος τους; Όσο θυμάμαι τα χρόνια της ζωής μου και όσο θυμάμαι τα χρόνια της επί γής οδοιπορίας μου, άλλο τόσο θυμάμαι την Ελληνική Ραδιοφωνία με σήμα τότε τά κουδούνια από τα πρόβατα, σύμβολο αιώνιο της γεωργικής κουλτούρας μας…
Ήταν γραφτό φαίνεται να ζήσω μέχρι τις μέρες αυτές, για να πάψω ν΄ ακούω πιά και τά κουδούνια
( και να υποψιάζομαι έτσι και τα ακολουθούντα πρόβατα…), χάνοντας όμως τώρα και ολόκληρο το ποίμνιο…
Χάσαμε δηλαδή τ΄ αυγά και τα καλάθια, χάσαμε και τά αρνάκια της βοσκής μαζί με τις κουδούνες τους, μια και τόσο οί τρείς «φίλοι» μας της Ευρωπαϊκής Τριανδρίας όσο και οί άλλοι τρείς της δικής μας Τρικολόρε, κατόρθωσαν στις μέρες μας το ακατόρθωτο, πού ούτε ο Γιώργης, εκείνος ο Παπαδόπουλος ο αείμνηστος λέω, δεν τόχε κατορθώσει μέσα στα 5-6 χρόνια της τότε παντοδυναμίας του!
 --------------------------------


Τό είχανε υπογράψει από παλιά, καί τώρα φωνάζουνε... Ώ, βάθος υποκρισίας...
-----------------------
Μέσα σε μια νύκτα λοιπόν, κλείσανε 50 τόσους Σταθμούς σ΄ όλη την Επικράτεια, κάνοντας εμπάργκο δηλαδή στις Διαβιβάσεις όπως τότε το 1967 ο Πατακός (αν θυμόμαστε καλά), βγάζοντας μάλιστα ταχύτατα και το ανάλογο ΦΕΚ δημοσιευμένο αυθημερόν – αυθυνυκτός στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για την «κηδεία» του θύματος, την ώρα πού άλλα ΦΕΚ κάνουνε μήνες καί μήνες να δημοσιευτούνε…
Καί μάλιστα με επισείουσα ποινή «για όποιον άλλο σταθμό επιχειρήσει να προβάλλει εκπομπή με το σήμα της ΕΡΤ», την δικαστική καταδίωξη ! Τέτοια πρωτοφανής ταχύτητα ξεκαθαρίσματος παλαιών λογαριασμών μόνο εκείνος ο Παπαδόπουλος είχε κάνει, τότε πού για να χωρίσει την νόμιμη γυναίκα του έβγαλε ειδικό Νόμο αυτομάτου διαζυγίου μέσα σε μια νύκτα, ισχύος 24 μόνο ωρών, ίσα για να προλάβει να πάρει κι΄αυτός, «νομίμως-ανόμως, και παρανόμως» το Δεσποινάκι του…

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com 
Διαβάστε περισσότερα »

1,2εκ ευρώ για λογότυπα! - Δωρεάν παραχώρηση συχνότητας στο Euronews!!

«Συνεργασία» ΕΡΤ-EURONEWS
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαπλοκής συμφερόντων με θύμα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ για ιδιωτικούς-ιδιοτελείς σκοπούς αποτελεί η «συνεργασία» μεταξύ ΕΡΤ και Euronews.
Σύμφωνα με τη «συμφωνία», για την οποία ουδέποτε υπογράφηκε σύμβαση, η ΕΡΤ «δεσμεύτηκε» για τη μετάδοση ελληνόγλωσσου προγράμματος του Euronews με δωρεάν παραχώρηση των συχνοτήτων της.
Η υλοποίηση της «συμφωνίας» έγινε με τη σύσταση από πλευράς Euronews  μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε. με έδρα στην Αγ. Παρασκευή Αττικής και νόμιμο εκπρόσωπο τον τότε Γενικό Δ/ντη Ενημέρωσης της ΕΡΤ (!!!!) που είχε διαπραγματευτεί τη «συμφωνία» για τη δωρεάν παραχώρηση της συχνότητας της ΕΡΤ στο Euronews.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική έκθεση επιθεώρησης ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που διενεργήθηκε μετά από έγγραφη εντολή του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, τον Οκτώβριο του 2012,  η ευρύτητα της πληρεξουσιότητας που χορηγήθηκε στον εν λόγω υπάλληλο-Γενικό Δ/ντη της ΕΡΤ για εκπροσώπηση της Euronews στην Ελλάδα, συνιστά παραβίαση του Γενικού Κανονισμού της ΕΡΤ και ειδικότερα το πειθαρχικό αδίκημα «της απασχόλησης κατά  τη διάρκεια της εργασίας σε ξένα προς την υπηρεσία καθήκοντα».
Και στην περίπτωση αυτή, παρά το πόρισμα των ελεγκτών ΣΕΕΔΔ, κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν ελήφθη από τα αρμόδια όργανα της ΕΡΤ.
1,2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ το 2008 για τα νέα  λογότυπα της ΕΡΤ
Το 2008, η ΕΡΤ ανάθεσε στην θυγατρική του BBC, Red Bee Media το σχεδιασμο των νεων λογοτυπων της επιχειρησης, και διεθεσε το ποσο των 1,2 εκατ.ευρω!! 

Αλήθεια Για την ΕΡΤ

"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Μια “επιχείρηση καταιγίδα”, σε επικοινωνιακό επίπεδο, βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για τ0 θέμα της ΕΡΤ, καθώς το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου μια στοχευμένη και μαζική διάχυση μηνυμάτων, κυρίως μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να οικοδομηθεί αντίλογος στο θέμα της ΕΡΤ.
Το “σάλπισμα” έγινε από τον Γιώργο Μουρούτη και τον Νίκο Τσιούτσια, στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, που μέσω του  Τwitter κυρίως έχτισαν ένα πλέγμα “επικοινωνιακής θύελλας”, με τη Νέα Δημοκρατία να δίνει στη δημοσιότητα και να μοιράζει δηλώσεις κορυφαίων υπουργών και στελεχών για το θέμα της ΕΡΤ.
 Οι δηλώσεις:

NON PAPER -ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Επιστολή - λάβρος δημοσιογράφων της ΕΡΤ κατά των βολεμένων συνδικαλιστών που λυμαίνονταν επί δεκαετίες την περιουσία της!

17 Ιανουαρίου 2012
127 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εκατόν είκοσι επτά δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απ' όλη την Ελλάδα υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας για τις διαρκείς κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων που τελικώς απαξιώνουν τη δημόσια τηλεόραση. Η επιστολή αναλυτικά:

Ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ και το… σήμα της ΕΡΤ

ERT-sima
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέσω του λογαριασμού που έχουν δημιουργήσει στο Twitter, κατήγγειλαν ότι ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ ζήτησε τη διακοπή της παροχής σήματος της ΕΡΤ για την εταιρεία που μετέδιδε το δορυφορικό σήμα της κρατικής τηλεόρασης μέσω EBU, όπερ και εγένετο.
Το σχετικό μήνυμα έχει ως εξής:
“Διέκοψε την παροχή σήματος η εταιρία που μετέδιδε το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ μέσω της EBU -και η οποία εδρεύει στο Ισραήλ- έπειτα από αίτημα του πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ”.

ywterografa.gr

Τσιούτσιας: Η φωνή της ΝΔ θα ακουστεί μέσω διαδικτύου

Nikos-Tsioutsias
“Η Νεα Δημοκρατια θα δημοσιοποιει τις θεσεις της μεσω διαδικτυου.Η δικη μας φωνη θα ακουστει, παρα τις αντιθετες προσπαθειες. Ξεκιναμε!”.
Αυτό ήταν το μήνυμα που έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιούτσιας, άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Μαρκόπουλου, και τα τελευταία χρόνια μέλος της επικοινωνιακής ομάδας που συνδράμει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.
Το μήνυμα Τσιούτσια έρχεται σε συνέχεια του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη πολιτικής και επικοινωνιακής αντεπίθεσης για το θέμα της ΕΡΤ.

Νέα Δημοκρατία: Ο σκοταδισμός και η «ομερτά» που προσπαθούν να επιβάλλουν θα σπάσει. Ο Ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η φίμωση της ενημέρωσης, στην οποία επιδίδεται συστηματικά η κομματική συντεχνία των συνδικαλιστών των δημοσιογραφικών ενώσεων, δεν θα εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να εκφράσει τις απόψεις της.
Ο σκοταδισμός και η «ομερτά» που προσπαθούν να επιβάλλουν θα σπάσει. Ο Ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια. Τα επιχειρήματα και τις θέσεις μας. Δεν μας πτοεί η συνδικαλιστική παρεούλα, η οποία επιχειρεί με πρωτοφανείς μεθόδους να μας λογοκρίνει.
Η Νέα Δημοκρατία θα ενημερώνει διαρκώς για τις θέσεις της μέσω του διαδικτύου και των social media.
Στο σκοτάδι, που κάποιοι επιχειρούν να τυλίξουν τη χώρα, απαντάμε με άπλετο φως.
Στις υποκριτικές κραυγές με επιχειρήματα. Για τη Δημοκρατία και την ελεύθερη πληροφόρηση».

Έκτακτο: Oι ανόνυμους χτύπησαν την ιστοσελίδα της ΠΕΠΤΕΓ

Μετά τις επιθέσεις στην ιστοσελίδα της Βουλής και την ιστοσελίδα του εφετείου οι Anonymous πραγματοποίησαν επίθεση και στην ιστοσελίδα της ΠΕΠΤΕΓ.
Η ιστοσελίδα ενός από τους σημαντικούς και πολυπληθείς επιστημονικούς συλλόγους της χώρας, της Πανελλήνιας Ένωσης τεχνολόγων γεωπόνων εδώ και λίγη ώρα έπεσε θύμα επίθεσης της ακτιβιστικής ομάδας των Αnonymous.
Oι επισκέπτες της ιστοσελίδας www.pepteg.gr βλέπουν το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα των Anonymous στο οποίο προειδοποιούν με νέες επιθέσεις το Σάββατο 20 Ιουνίου και μήνυμα σχετικά με τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας.

Ανακοίνωση του troktiko.eu για τη διακοπή λειτουργίας του nerit.gr

nerit
Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται σε όσους ενοχλούνται από τη κατοχύρωση του domain name nerit.gr και έχει πληροφοριακό χαρακτήρα για να το σκεφτούν δύο φορές πριν (ξανά;) προχωρήσουν σε ενέργειες που αποτελούν καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και των νόμων που διέπουν το διαδίκτυο παγκοσμίως.

Το troktiko.eu, πραγματοποίησε αίτημα κατοχύρωσης του domain name nerit.gr στις 12/06/2013, νόμιμα, καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη κατοχύρωσης & ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της εταιρείας WEBTEC που είναι αδειοδοτημένος καταχωρητής ονομάτων .gr από την ΕΕΤΤ.
Τη στιγμή κατοχύρωσης δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει και μέχρι σήμερα) φορέας που να κατέχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στην ονομασία «NERIT» & κατ’ επέκταση δεν προβλέπετε βάση του κανονισμού που διέπει τα domain names, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρεμποδίσει την λειτουργία του domain name εντός του νομικού πλαισίου.
Όπως είναι γνωστό για τους μυημένους στην αγορά των domain names, ισχύει ο κανόνας «first come first served» , οπότε ακόμη και αν μελλοντικά κάποιος αποκτήσει εμπορικό δικαίωμα στην ονομασία «nerit» δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το domain name από τη κατοχή μας.
Στις λίγες ημέρες λειτουργίας του το nerit.gr έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Το περιεχόμενο του έκανε το γύρο του κόσμου & η ταχύτητα διάδοσης του ξεπέρασε κάθε ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2013 οι διακομιστές ονοματοδοσίας του nerit.gr σταμάτησαν να εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας να μην είναι προσβάσιμη παγκοσμίως.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η ελεύθερια της έκφρασης έχει υποστεί τεράστια ζημία αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο αρμόδιο για να ενημερωθούμε για τυχών «ενστάσεις» της ΕΕΤΤ & παρέμβαση του «ΙΤΕ» στους διακομιστές ονοματοδοσίας , ωστόσο δε τα καταφέραμε λόγω Σαββατοκύριακου.
Οι τεχνικοί μας αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής καταχώρησαν νέους διακομιστές ονοματοδοσίας στο nerit.gr προκειμένου τουλάχιστον από το βράδυ του Σαββάτου να επανέλθει σε λειτουργία.
Η αδιάκοπη λειτουργία του nerit.gr και η παραμονή του στη κατοχή μας ξεπερνά εμάς. Αφορά την ελευθερία του διαδικτύου, την ελευθερία του λόγου.
Δεν είναι η ΕΡΤ, δεν είναι το troktiko.eu, δεν είναι το διαδίκτυο, είναι η ίδια η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Ευελπιστούμε η ΕΕΤΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τους κανονισμούς & επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Διαδίκτυο, το τελευταίο οχυρό, πρέπει να το υπερασπιστούμε.
Η ομάδα του troktiko.eu

Δεν υπάρχει τρίτος εύκολος δρόμος

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης
Κάθε μέρα που περνά, βλέπω πιο ξεκάθαρα πως οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας αγνοούν κατά κόρον τι σημαίνει ο όρος "επιχειρείν" και ποιοί είναι οι βασικοί κανόνες οι οποίοι διέπουν τη λειτουργία μίας επιχείρησης είτε μικρής είτε μεγάλης.
Αυτό συνεπικουρούμενο από το ότι πολύ μεγάλη...
μερίδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας είτε έχει εργαστεί είτε εργάζεται στο Δημόσιο και στις Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς είτε εξαρτάται βιοποριστικά με κάποιο τρόπο από αυτό, από τη λειτουργία του οποίου απουσιάζουν παντελώς οι στοιχειώδεις κανόνες σωστής επιχειρηματικής λειτουργίας ,δικαιολογεί τη σύγχυση που επικρατεί στη κοινωνία μας και στη χώρα κατά τη μετάβαση από μια κλειστή οικονομία κρατικά ελεγχόμενη, σε μία ανοικτή ελεύθερη οικονομία η οποία είναι και η μόνη διέξοδος πλέον.
Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αδυνατούμε να κατανοήσουμε έστω και βασικά στοιχεία πολιτικού και οικονομικού ορθολογισμού αλλά ακόμα και της απλής λογικής στις αποφάσεις μας και στις συλλογικές μας συμπεριφορές.Δυστυχώς εναπόκειται σε όσες υγιείς δυνάμεις έχουν απομείνει στη χώρα να εκπαιδεύσουν και να δείξουν το δρόμο στους υπόλοιπους ξεκινώντας από τα απολύτως βασικά.Το φορτίο είναι μεγάλο και ο δρόμος μακρύς και γεμάτος στροφές με παγίδες πισωγυρίσματος.

Όμως δεν υπάρχει τρίτος εύκολος δρόμος εδώ που έφτασαν τα πράγματα.
Από την αρχή λοιπόν!

ΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

(Παρατήρηση : Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πρέπει να προσέξουν ώστε να μην πέσουν στην παγίδα και καταχραστούν με ιδιοτέλεια και έπαρση την συμπαράσταση της κοινωνίας. Γιατί θα ξαναβρεθούν στην ίδια θέση, και τότε θα είναι απολύτως μόνοι τους. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΝΕ. )

Θα σας κουράσω και θα το επισημάνω και πάλι. Χρειάζεται καθαρό μυαλό, ενεργητική μνήμη και πολύ ψυχραιμία για να αναλύσει και να αξιολογήσει σωστά ο σημερινός Έλληνας τα γεγονότα που εξελίσσονται εξαιτίας της ΕΡΤ.
Αδιαμφισβήτητα, η κυβέρνηση Σαμαρά έπαιξε και μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν ότι έχασε. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η "γάτα" Σαμαράς, δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση γιατί διαβλέπει  ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της και φοβάται μία κοινωνική έκρηξη, καθώς ετοιμάζονται νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις, που θα έλθουν να προστεθούν σε νέες απολύσεις και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και σε νέες μεγάλες αυξήσεις στην φορολογία εισοδήματος.

Χρυσή Αυγή: Τολμήστε να κάνετε εκλογές!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Ας τολμήσουν οι τρεις αρχηγίσκοι της συγκυβέρνησης να κάνουν εκλογές. Γνωρίζουν πως η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 15% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις και θα είναι πλέον πανίσχυρη. Την ίδια ώρα ΝΔ και Σύριζα παραπαίουν, τα δεκανίκια του Σαμαρά (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι με το ένα πόδι εκτός βουλής,  και τα λοιπά αποκόμματα (ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) τελούν υπό διάλυση. Ας αφήσουν λοιπόν τα πολλά λόγια και ας δώσουν τον λόγο στον λαό, που είναι έτοιμος να θέσει την ταφόπλακα στο διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα.
Την ίδια ώρα, το σήριαλ της ΕΡΤ έχει κυριολεκτικά κουράσει την ελληνική κοινωνία, μία κοινωνία που καταρρέει και αιμορραγεί. Είναι πρόκληση να παρουσιάζουν την ΕΡΤ ως μείζον θέμα μέσα στο χάος των χιλιάδων αυτοκτονιών, των εκατομμυρίων ανέργων και της διαλυμένης μας οικονομίας. Ο ελληνικός λαός απαιτεί μία πραγματικά εθνική ραδιοτηλεόραση, που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να εξασφαλίσει. Μία ραδιοτηλεόραση μακριά από πολιτικά συμφέροντα, χωρίς χρυσοπληρωμένα κομματόσκυλα, που θα λέει την Αλήθεια στους Έλληνες πολίτες.

Τα πυρηνικά του Ιράν στα χέρια ενός… μετριοπαθή. Ο Χασάν Ροχανί ανακοινώθηκε επισήμως ως νικητής των προεδρικών εκλογών

Hasan-Rohani
Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα δυσκολεύεται να συγκρατήσει το γεμάτο νόημα χαμόγελό του, ακούγοντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Ιράν, δηλαδή της αναμέτρησης από την οποία θα προκύψει ο διάδοχός του, βάζουν σε θέση απόλυτου φαβορί τον μετριοπαθή Χασάν Ροχανί, μπροστά από τους συντηρητικούς υποψηφίους που υπογείως στήριζε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.
Ο Αχμαντινετζάντ βεβαίως δεν υπήρξε μετριοπαθής, υπήρξε ωστόσο… εχθρός του Χαμενεϊ. Ή τουλάχιστον αντίπαλός του, ειδικά στη δεύτερη θητεία του, και ακόμη πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο μέρος της. Οι υποψήφιοι άλλωστε που προωθούσε ο ίδιος ο Αχμαντινετζάντ για διάδοχοί του, “κόπηκαν” από την Εκλογική Επιτροπή, με παρέμβαση του Χαμενεϊ, όπως συνέβη και με τον πρώην Πρόεδρο της χώρας Ραφσανζανί, στον οποίο επίσης απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις εκλογές. Ήταν πολύ… πλούσιος, πολύ… μετριοπαθής και πολύ… συναινετικός, για να τον αντέξουν οι Φρουροί της Επανάστασης.
Ακόμη κι έτσι όμως, φαίνεται ότι το κλειδί για τα πυρηνικά που, είτε ήδη έχει είτε σκοπεύει σύντομα να αποκτήσει το Ιράν, θα περάσουν στα χέρια του μετριοπαθούς Χασάν Ροχανί, που με τη σειρά του διετέλεσε στο παρελθόν διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο Ροχανί συγκεντρώνει 52,3%, έναντι 17,3% του δημάρχου της Τεχεράνης Μοχάμεντ Μπακέρ Κουαλιμπάφ (17,3%) και περίπου 8% του Σαϊντ Τζαλίλι, σημερινού διαπραγματευτή του Ιράν για τα πυρηνικά, ενώ στη συνέχεια, με καταμετρημένο το 35%, το ποσοστό του Ροχανί ήταν 50%.
Νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι ο Χασάν Ροχανί βρίσκεται στο 51%, με καταμετρημένο το 65% των ψήφων.
Η επίσημη ανακοίνωση για την επικράτηση του Ροχανί ήρθε λίγο μετά τις 18.45, από τον Υπουργό Εσωτερικών του Ιράν.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /  ysterografa.gr