Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για τη συμπαράσταση στην ΕΡΑ Τρίπολης και όλη την ΕΡΤ. 
Αντέχουμε και συνεχίζουμε με συνεχή ροή, χωρίς σταθερά τηλέφωνα στην Τρίπολη , αλλά μόνο στο στούντιο Ναυπλίου 27520-99083,από 6μ.μ. ανοίγουμε τη γραμμή, μέχρι τότε στο 6977-237600.
Στείλτε ηχηρό μήνυμα σε όλους την Κυριακή στις 1100 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου. Θα έχουμε πολύ .. υψηλούς καλεσμένους και ..γαμπρούς της περιοχής μας.
ΕΡΑ Τρίπολης 101,5 FM 1314 ΑΜ και σε κάποιες τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ ανά την Πελοπόννησο.
ΤΟ SITE της ΕΡΤ είναι εκτός λειτουργίας.
 OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ΅ ΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Ψήφισμα για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης


Καταδικάζουμε  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης.
Η παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί εγγύηση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων. Αποτελεί εγγύηση για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, που σήμερα πολλαπλώς δοκιμάζονται.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι, «κατά τη ρητή διατύπωση του άρθρου 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, αποκλειστικά και μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
Εν προκειμένω, δεν υφίσταται κανενός είδους «έκτακτη περίπτωση», στην οποία μάλιστα να μπορεί να θεωρηθεί ότι συντρέχει «εξαιρετικά επείγουσα» και, συγχρόνως, «απρόβλεπτη ανάγκη», ώστε να νοείται δυνατότητα άσκησης νομοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία».
Με διαρκείς και συνεχόμενες πράξεις κυβερνητικής αυθαιρεσίας, η πολιτική εξουσία φέρει ακέραια την ευθύνη για την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται κοινωνικές εξεγέρσεις, και να τίθεται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε άμεσο κίνδυνο η υπόσταση ακόμα και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος

Μάνος Χατζιδάκις - 19 χρόνια από τον θάνατό του "σκότωσαν" το "παιδί" του

Σαν σήμερα το 1994 πέθανε ο Μάνος Χατζιδάκις. Μόνο που η φετεινή επέτειος του θανάτου του βρίσκει “νεκρό” και το “παιδί” του. Το Γ’ Πρόγραμμα, που το δημιούργησε για να μας το αφήσει κληρονομιά. Μόνο που κάποιοι  αποφάσισαν ...να το κλείσουν. Ποιος να περίμενε τέτοια ασέβεια.
Στο βίντεο ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Γιώργο Ζαμπέτα στην ραδιοφωνική εκπομπή του "Τρίτο Πρόγραμμα" και αυτοσχεδιάζουν.

Τα τραγούδια που ακούγονται είναι:
1. Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι ( Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις / Στίχοι: Νότης Περγιάλης )
2. Είμαι αϊτός χωρίς φτερά ( Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις / Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου )

Τέλος ο Μάνος Χατζιδάκις ρωτά τον Γιώργο Ζαμπέτα για το παλιό ρεμπέτικο τραγούδι.




onalert.gr

Σαμαράς για ΕΡΤ: Χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται

 

'Aρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή:

Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι; Μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις χωρίς να συγκρουστείς με όλους εκείνους που πασχίζουν να διασώσουν τα προνόμιά τους; Μπορεί να αλλάξει η χώρα χωρίς τολμηρές τομές; Μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να υποστεί θυσίες, όταν βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του «προπύργια» και σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς;
Τα ερωτήματα είναι ρητορικά ασφαλώς. Ολοι ξέρουν την απάντηση...

Αναστασιάδης: Δεν πρόκειται να κλείσει το ΡΙΚ

anastasiades
Την λύπη του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ αλλά και τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ληφθεί παρόμοια απόφαση για το ΡΙΚ εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Είναι «λυπηρό και θλιβερό» το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να προσφύγει σε ένα τέτοιο μέτρο, είπε στη γαλλική εφημερίδα Figaro ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος από τη μεριά του διαβεβαίωσε ότι «παρόμοια απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί στην Κύπρο» για το ΡΙΚ.

Κοσμοσυρροή στη συναυλία της ΕΡΤ

ert
Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Ραδιομεγάρου αλλά και τη λεωφόρο Μεσογείων μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής για να απολαύσουν τη μουσική πανδαισία που προσέφεραν πεντακόσιοι μουσικοί από συνολικά εννέα ορχήστρες.
Στη συναυλία μετείχαν: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Χορωδία ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, Καμεράτα, Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Δήμου Πειραιά.
Για σήμερα, Σάββατο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα δύο συναυλίες και μια ανοιχτή συζήτηση.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
18:00
Συναυλία: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ
Η συμφωνική μουσική με πινελιές από ιταλικές καντσονέτες που θα παρουσίαζε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ στην προγραμματισμένη συναυλία της Ρόδου, που ακυρώθηκε πραξικοπηματικά
19:00
Συζήτηση: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα
Ενώνουμε τις ιδέες μας για ένα κόσμο δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης
21:30
Συναυλία: Ορχήστρ Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ & Χορωδία ΕΡΤ
Όταν οι λαοί αντιστέκονται, οι Μεγάλοι Δημουργοί Εμπνέονται. Και τότε επέρχεται η Γέννησις: Άξιον Εστί. Όταν η Ιστορία Επαναλαμβάνεται, το Άξιον Εστί εμπνέει τους λαούς

ysterografa.gr

Το Bloomberg σχολιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

bloomberg
Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ σε συνδυασμό με την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ δημιούργησε προβλήματα στην κυβερνητική συμμαχία το θέμα της ΕΡΤ και το Bloomberg  εκτιμά πως εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση τότε η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Αυτό αναφέρει σε άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες κάνουν λάθος – Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα».
Σύμφωνα με το άρθρο, η στρατηγική που επέλεξε η κυβέρνηση είναι υψηλού κινδύνου, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων στο κλείσιμο της ΕΡΤ τόσο στο εσωτερικό της χώρας όπως και στο εξωτερικό.
ysterografa.gr

Τσόκλη: Όλα καταλήγουν σε κλείσιμο της ΕΤ-1

tsokli
Η Μάγια Τσόκλη, η γνωστή δημοσιογράφος που έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην ΕΡΤ έκανε την πρόβλεψή της μέσω της σελίδας της στο facebook για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
 «Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για την ΕΡΤ, που δύσκολο να προσθέσεις κάτι καινούριο. Γιατί μου φαίνεται όμως ότι όλη αυτή η ιστορία θα καταλήξει τελικά σε ένα «θριαμβευτικό», κλείσιμο της ΕΤ1;;;… Ας περιμένουμε τη Δευτέρα…», έγραψε χαρακτηριστικά η Τσόκλη.

ysterografa.gr

Ηλ. Νικολακόπουλος: Πάμε σε εκλογές λόγω… ατυχήματος

Ilias-Nikolakopoulos
Την προοπτική να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές λόγω των εξελίξεων στην ΕΡΤ, ανέδειξε ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε το πρωί στα παράθυρα του προγράμματος που εκπέμπει η κρατική τηλεόραση, και μεταδίδεται μέσω EBU.
“Πάμε σε εκλογές λόγω ενός ατυχήματος”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη ότι το 65% των πολιτών είναι κατά ενός λουκέτου στην ΕΡΤΥ, και επεσήμανε ότι τη λύση θα μπορούσε να τη δώσει μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν θα επικύρωνε την απόφαση της κυβέρνησης, και ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να την αποδεχθεί.

ysterografa.gr

Nelson-Mandela Αναστάτωση προκάλεσε στα διεθνή ΜΜΕ η είδηση που δημοσίευσε η γερμανική DW, περί “θανάτου του Νέλσον Μαντέλα”, ο οποίος νοσηλεύεται για 7η μέρα σε νοσοκομείο της Πρετόρια, σε σοβαρή κατάσταση. Οι Γερμανοί έγραψαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, στην αγγλική έκδοσή τους: “Λυπούμαστε που εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, δημοσιεύτηκε κατά λάθος η είδηση για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα”.

Nelson-Mandela
Αναστάτωση προκάλεσε στα διεθνή ΜΜΕ η είδηση που δημοσίευσε η γερμανική DW, περί “θανάτου του Νέλσον Μαντέλα”, ο οποίος νοσηλεύεται για 7η μέρα σε νοσοκομείο της Πρετόρια, σε σοβαρή κατάσταση.
Οι Γερμανοί έγραψαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, στην αγγλική έκδοσή τους: “Λυπούμαστε που εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, δημοσιεύτηκε κατά λάθος η είδηση για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα”.
ysterografa.gr

Προσωρινή διαγραφή οκτώ δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ από την ΕΣΗΕΑ - Σκληρή απάντηση ΣΚΑΪ

kosioni
Προσωρινές διαγραφές σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, διατηρούνται ομόφωνα οι πρωτοβάθμιες ποινές: για 6 μήνες διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε, 3 μήνες προσωρινή διαγραφή επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ για 2 μήνες διαγράφονται οι Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.
«Εγκαλούνται για το ότι ενώ η ΕΣΗΕΑ με την από 15.12.11 ανακοίνωσή της, κήρυξε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2011, αναφορικά με την τακτική της εργοδοσίας να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, με στόχο τη μείωση μισθών κατά 20%, εκείνοι εργάστηκαν κανονικά, παραβιάζοντας την κηρυχθείσα απεργία του Σωματείου μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

skaiΕπίθεση στην ΕΣΗΕΑ εξαπέλυσε ο ΣΚΑΪ μετά την προσωρινή διαγραφή δημοσιογράφων του σταθμού του από το Πειθαρχικό της Ένωσης.
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ έχει ως εξής:
«Ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν εκπέμπει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές αρνούμενος να πειθαρχήσει στις «υποδείξεις» των συνδικαλιστικών ενώσεων δημοσιογράφων, οι οποίες επιχειρούν να επιβάλουν μονομερή και αντιδεοντολογική κάλυψη των γεγονότων που διαδραματίζονται με αφορμή την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ.
Ο ΣΚΑΙ ζητεί συγγνώμη από τους ακροατές και τηλεθεατές του και θα επανέλθει όταν αποκατασταθεί η ελευθερία στην έκφραση άποψης».

ysterografa.gr

Αντίθετοι στην πρόταση Σαμαρά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

ert
Αντίθετοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για επαναλειτουργία του Οργανισμού, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Αναλυτικά το ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ:
«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για να κρατήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζωντανή. Με «σύμμαχο» τον πολίτη, τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αντιστέκονται σθεναρά και ακούραστα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να «ρίξει μαύρο» στους δέκτες και να φιμώσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.
Με την ίδια δύναμη οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση «συναλλαγής» που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία «μαϊμού» ΕΡΤ.
Κανένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, απολυμένος – κατά την κυβέρνηση- εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είτε συνάδελφος εκτός ΕΡΤ δεν πρόκειται να αποδεχτεί να «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στην «επιχείρηση – σκούπα» του υπουργού Οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.
Ο αγώνας για την ανοιχτή ΕΡΤ, με θεσμική κατοχύρωση, διαφανή λειτουργία, ανεξαρτησία, πολυφωνία και εργασιακή αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζεται. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και δεν επιδέχεται εκπτώσεις».

ysterografa.gr

Δημοσκόπηση VPRC: Κερδισμένοι ΣΥΡΙΖΑ και… ΕΡΤ

Δύο στους τρεις πολίτες λένε «όχι» στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα, στη σκιά της απόφασης της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει προβάδισμα 2,5 μονάδων από τη ΝΔ. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της VPRC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου.

Παρέμβαση Παπούλια για την ΕΡΤ

Óôçí ÊÝñêõñá ãéá íá ãéïñôÜóåé ôï ÐÜó÷á óôïí Íáõôéêü Óôáèìü ôïõ íçóéïý ï ÐôÄ ÊÜñïëïò Ðáðïýëéáò (EUROKINISSI / ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)
Θέση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ΕΡΤ, ενόψει και της κρίσιμης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα πήρε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστω και μέσω κύκλων της Προεδρίας.
Συγκεκριμένα  σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία «και αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο».

Είναι χρήσιμη η νομική αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας;

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΚΑ*

Ο εγκωμιασμός του ναζισμού, το κήρυγμα ξενοφοβικού και ρατσιστικού μίσους, η ενθάρρυνση βίας κατά μεταναστών ή κοινωνικών ομάδων λόγω θρησκεύματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού, αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Ένα τέτοιο κόμμα δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το ότι ένα κόμμα είναι αντισυνταγματικό, δεν σημαίνει ότι η λύση είναι η τυπική απαγόρευσή του. Η έννομη τάξη έχει μηχανισμούς, που μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελέσματα, βασισμένη στην ποινική και διοικητική νομοθεσία και τον Κανονισμό της Βουλής.

Το νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία είναι χρήσιμο γιατί τροποποιούνται διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα θέματα αυτά. Πρέπει να απειλούνται κακουργηματικές ποινές, παρεπόμενες ποινές στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, για μια σειρά εγκλημάτων.

Η υποκατάσταση του κράτους, η διείσδυση σε θύλακες της Αστυνομίας, η αναζήτηση προσχημάτων για βίαιες συμπεριφορές,δεν είναι ανεκτή επιλογή.

Η έννομη τάξη δεν ανέχεται ενθάρρυνση, οργάνωση ή κάλυψη εγκληματικών πράξεων, στις οποίες βουλευτές και στελέχη κομμάτων είναι ηθικoί ή φυσικοί αυτουργοί.

* Ο Θόδωρος Τσίκας είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
 

Χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση η ΕΡΤ, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο

Tης Αγνής Σμπόνια*
Η ΝΔ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση δική της υπουργικής απόφασης κλείνει την ΕΡΤ και απολύει 2.600 εργαζόμενους, χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα και χωρίς να υπάρξει αξιολόγηση.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ΕΡΤ και οτι χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση.
Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει αυτό, στα τυφλά, με κλείσιμο των πομπών και με μαύρισμα του σήματος από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς διαβούλευση και ολοκληρωμένο σχέδιο. Ανεξάρτητα από το οτι πρέπει να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, η πράξη του Κου Σαμαρά να "ρίξει το σήμα", όταν κανείς άλλος δεν συμφωνεί είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Η Δημόσια Τηλεόραση ανήκει στον ελληνικό λαό και αυτόν οφείλει να υπηρετεί. Είναι καθήκον όλων μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία και στην ενημέρωση κάθε Έλληνα πολίτη.
*Μέλος Της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πρεβεζας
 

Μόνο μια μεταρρυθμιστική μπουλντόζα μας σώζει!

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης
Μόνο με μπουλντόζα πλέον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κουράστηκα να διαβάζω σχόλια επί σχολίων με δακρύβρεχτες ιστορίες για την ΕΡΤ.Απο το πρωϊ αρκετοί τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν εκπομπές συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για το λουκέτο.Κανείς δεν αναφέρει λέξη για μυριάδες οικονομικά εγκλήματα τα οποία έχουν συντελεστεί επι δεκαετίες ολόκληρες στα άδυτα της ελληνικής σοβιετικού τύπου δημοσιογραφίας, με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών
.Κροκοδείλια δάκρυα από πολλούς κατ΄επίφαση μεταρρυθμιστές που ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας των "ημετέρων αξιοκρατικά διορισμένων παχυλότατα αμοιβόμενων " και το βαθύ κράτος του Ελληνικού ''σοβιέτ'', που ανθούσε για περισσότερα απ'ο 40 χρόνια σε όλες τις αηδιαστικές εκφάνσεις του, στη δημόσια επιχείρηση της λοβιτούρας και της σπατάλης.
Η σαπίλα του κομματικού κατεστημένου είχε εισχωρήσει τόσο βαθιά που δε μπορούσε να ξεριζωθεί.Το γνωρίζουμε όλοι αλλά περί άλλων τυρβάζουμε.Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα περισσότερα από τα παρακλάδια -παραμάγαζα(δημόσιες επιχειρήσεις & οργανισμούς,δήμους και περιφέρειες) που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον,προσφέρουν υπηρεσίες χειρίστου είδους και είναι άντρα διαπλοκής,λοβιτούρας και εκμαυλισμού συνειδήσεων.Μόνη λύση το γκρέμισμα και στήσιμο από την αρχή με παραδεκτά τεχνικοοικονομικά κριτήρια έστω και αν διατηρηθεί στρατηγικά ο δημόσιος χαρακτήρας τους.
Η χώρα και η πολιτεία πρέπει να ιδρύσουν και να αποκτήσουν επιτέλους έναν σύγχρονο κρατικό μηχανισμό και μία ανοιχτή οικονομία που να εφαρμόζονται οι κανόνες της αγοράς, θέτοντας ένα σύγχρονο πλαίσιο κανόνων και ρυθμίσεων.Το παλιό ,το σάπιο και αναποτελεσματικό πρέπει να δώσει τη θέση του στο σύγχρονο,στο αξιοκρατικό και στο λειτουργικό.Αλλιώς δεν έχουμε ελπίδα ούτε ως χώρα και πολιτεία, πολλώ δε μάλλον να δώσουμε λύση στις γενιές που έρχονται και έχουν ήδη θυσιαστεί στο βωμό των κεκτημένων και της ''δημοκρατίας'' των λεγόμενων ''προοδευτικών δυνάμεων'' που καταδυναστεύουν το τόπο και μας οδήγησαν στο απόλυτο ''ναδίρ''.
Μόνο μια μεταρρυθμιστική μπουλντόζα μας σώζει!!!!!

Το δράμα της γενιάς μας

Σκοπίμως έχω παραμείνει εκτός της ενεργούς συζήτησης για το περιβόητο θέμα ΕΡΤ, διότι και έχω μπερδευτεί από τις εξελίξεις, αλλά και ίσως όντας στο εξωτερικό να πρέπει να περιμένω και τη σχετικά πιο ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων από αυτούς που τα ζουν στο πετσί τους.
Όμως με λύπη διαπιστώνω ότι ενώ οι Εν Ελλάδι είναι μοιρασμένοι (ίσως και με μια ελαφρά τάση εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ), οι εκ του εξωτερικού είμαστε σχεδόν αναφανδόν (με επιφυλάξεις και εγώ σε αυτή την κατηγορία αυτο-τοποθετούμαι..) υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Μήπως διότι όλοι εμείς ,που με βαριά καρδιά ξενιτευτήκαμε, στην ΕΡΤ βλέπουμε την επιτομή του πελατειακού κράτους (ως σύμβολο πάντα για να μη παρεξηγηθούμε) που ουσιαστικά μας εξεδίωξε από την πατρίδα μας;
Και λέω μετά λύπης, γιατί με αυτή τη χαοτική διαφορά νοοτροπίας πως στο διάολο να γυρίσουμε πίσω;

να το δράμα της γενιάς μας...

Ν. Χ. Κεραμάρης

Nottingham 14/6/2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ 2011

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Και όμως, οι βουλευτές των κομμάτων, δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν. Είναι ολοκληρωτικά υποχείρια.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε την Τρίτη και οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ (ΦΕΚ 139 Α, 11 Ιουνίου 2013), αναφέρεται έμμεσα σε προγενέστερο νόμο του 2011 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπογραφές όλο το τότε υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων είναι και οι Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης, Πάγκαλος, Μπεγλίτης.
Συγκεκριμένα, αγαπητοί φίλοι, σας προτείνω να ανατρέξετε στο site του Εθνικού τυπογραφείου (www.et.gr) και να αναζητήσετε τον Νόμο 4002 που ψηφίστηκε το 2011 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 180 Α της 22 Αυγούστου 2011. 
Μέσα στο κατακαλόκαιρο όταν ο κόσμος δεν είχε μυαλό για τίποτα μετά από τα απανωτά χτυπήματα. Σε αυτό το ΦΕΚ, στην σελ 3952, διαβάστε το άρθρο 66 (Κατάργηση, Συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων) όπου σαφώς αναφέρει ότι άρθρο 14Β1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και το κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού :α) οι ανώνυμες εταιρείες ............"Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (ΕΡΤ ΑΕ)..................., αν επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο,.....αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολγισμό του κόστους λειτουργίας τους : αα) να καταργούνται, να συγχνεύονται.............
Επομένως, είναι πολλές οι σκέψεις που μπορούν να περάσουν από το μυαλό μας για το πυροτέχνημα που δημιούργησε η τριάδα της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Μπορεί να στοχεύουν σε μία ηρωική έξοδο προς εκλογές γιατί βλέπουν ότι η κοινωνία βράζει, μπορεί να θέλουν να παραγραφούν οι κατηγορίες για τον Παπακωνσταντίνου και πιθανών και για άλλα πολιτικά πρόσωπα αυτής της περιόδου, μπορεί να θέλουν να χαρίσουν όλο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σε τρείς μεγαλοκαναλάρχες εργολάβους. Πολλά μπορεί. Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα μας εξαπατά συστηματικά επί δεκαετίες.
Γρηγορείτε !
 

Η "εξ ανάγκης" αριστερά και επί του πρακτέου η πλήρης απουσία της.

Γράφει η Μαριέττα Μπακαλοπούλου


Όλοι την καταλαβαίνουμε την ανάγκη για αξιοκρατία, την ανάγκη για εξυγίανση θεσμών ώστε να γίνουν τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια. Από τη μια μεριά, μια μερίδα κόσμου δίνει λίγη σημασία στο κλείσιμο της ΕΡΤ, μια άλλη μερίδα κόσμου συμπάσχει με τους εργαζομένους, ίσως επειδή έχει περάσει ειδικά την τελευταία τριετία, από αυτή τη διαδικασία.
Είναι πραγματικά αδιάφορο ωστόσο το κατά πόσο συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει πολύ περισσότερο είναι οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούνται για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f434074c1ce099&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371289372321&sads=xz9OOdE2OBV0BgBhsL21fm-7oyc 
Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Νεμέα και στο Φράγμα του Ασωπού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Α. Παπαφωτίου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Πισιμίση, το Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Ν. Παπαϊωάννου και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Νεμέας, κ. Ε. Ανδριανάκος, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Α. Πνευματικός, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και συζήτηση για τα έργα της Περιφέρειας που εκτελούνται στο Δήμο Νεμέας και τον προγραμματισμό και την πορεία υλοποίησης για τα έργα που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στα πλαίσια της ενδελεχούς ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Δήμου όπως:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Ασημακοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιανόητο να έδινα ποτέ θετική ψήφο στην άρση της ασυλίας της κας Γαρουφαλλιάς (Λιάνας) Κανέλλη και της κας Ειρήνης (Ρένας) Δούρου για το αδίκημα λόγω και έργω εξύβριση με βάση το Άρθρο 361, Παρ. 1. Π.Κ. Πιστεύω ότι η μέχρι σήμερα παρουσία μου καθιστά αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για συνειδητή απόφαση και όχι για ανθρώπινο λάθος. Αυτό μετέφερα στους άμεσα ενδιαφερόμενους τόσο με τη θεσμική μου ιδιότητα, όσο και ως γυναίκα».

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα – Όταν ο Ντινόπουλος διαβεβαίωνε πως δεν θα έκλεινε η ΕΡΤ



Δεν πέρασε ένας μήνας από τη στιγμή που ο Αργύρης Ντινόπουλος διέψευδε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας - το οποίο επιβεβαιώθηκε- και αφορούσε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο βουλευτής της κυβέρνησης χαρακτήριζε «προκλητικό» και ψευδές το δημοσίευμα...Ακούστε τι είχε πει 
 
 Πινάκιο pinakio.blogspot’s avatarhttp://soundcloud.com/pinakio-blogspot/guwta5o85rt0

Αγωγή από Μπόμπολα κατά των δημοσιογράφων

Pigasos
Η ιδιοκτησία του “Πήγασου”, που εκδίδει το “Έθνος” και την “Ημερησία”, προχώρησε στην υποβολή αγωγής κατά των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών των ΜΜΕ, για την απόφαση απεργιακών κινητοποιήσεων σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ, η οποία επηρεάζει και την κανονική έκδοση και κυκλοφορία των εφημερίδων.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.
Η αγωγή του Ομίλου Μπόμπολα θα εκδικαστεί το μεσημέρι.

NON PAPER - FINANCIAL TIMES ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Κύριο σημερινό άρθρο των FINANCIAL TIMES (“Athens’ Switch-off”)
«Το κλείσιμο της Αθήνας»
Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ είναι ένα αναγκαίο κακό
«Η έλλειψη αποτελεσματικότητας της ΕΡΤ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσλειτουργίας του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΙΒΥΚΟΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f41d24d3d7021f&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371288243695&sads=wQzKRw9FqtLT6wKAZ6CKwILA-8s

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f41d24d3d7021f&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371288293533&sads=oFp2Lmz68wUY-_vAxQXAqmtRuWE

μελιτζάzz Λεωνιδίου 2013

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f41b72e9c5d1e7&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371288056466&sads=wwa0u0BPLLtxiS1M-V78y5PkBws
 
μελιτζάzz 2013
ΛΕΩΝΙΔΙΟ 4 - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μεσογειακή μουσική κουζίνα!
Όλη η Μεσόγειος πάνω σ’ ένα τσακώνικο χαλί*

* Όα α Μεσόγειο τάνου σ’ ένα Τσακώνιχο τζίλικα.

Η αρχοντιά των Τσακώνων, κληρονομιά του πλούτου που απέκτησαν ως έμποροι και θαλασσινοί κατά τον 19ο αιώνα, αποτυπώθηκε στα περίφημα αρχοντικά τους και τα τσακώνικα χαλιά τους.
Ένα τέτοιο τσακώνικο χαλί, μαγικό, θα φιλοξενήσει φέτος πολιτισμούς από διάφορες γωνιές της Μεσογείου. Μέσα στα γραφικά σοκάκια και την περίτεχνη αρχιτεκτονική του Λεωνιδίου, μουσική και τραγούδι, χορός, γεύση και γαστρονομία, κινηματογράφος, τσακώνικη γλώσσα, αγνή παράδοση και fusion, όλα μαζί πάνω σε ένα τσακώνικο χαλί.
Διαφορετικοί κόσμοι, διαφορετικά δρώμενα, μα θα μοιάζουν τόσο δεμένα. Ή μήπως τόσο ίδια, από την ίδια μάνα Μεσόγειο, κι όμως σαν από διαφορετικούς κόσμους θα μοιάζουν;

μελιτζάzz, η [ουσ.]: [1] το είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] η πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι. [3] η ethno-jazz γιορτή της Τσακωνιάς, με οικοδεσπότη το Λεωνίδιο και φιλοξενούμενους τους πολιτισμούς της Μεσογείου, με τις μουσικές, τους χορούς, τις γεύσεις και τις χαρές τους.

Μια ιδέα από το μεσογειακό μας menu:

Πέμπτη 4 Ιουλίου
μελιτζάzz junior: μια βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς μελιτζαzzεμένους φίλους μας, με:
  • Παιδική χορωδία: Η παιδική χορωδία Τυρού σε τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.
  • Θεατρική παράσταση: «Μύθοι μέσα στον λαβύρινθο» από το Θέατρο της Ημέρας, διαδραστική θεατρική παράσταση και θεατρικό παιχνίδι και πολλά ακόμα.

Παρασκευή 5 Ιουλίου
  • Κυπριακά ακούσματα: Με λαούτο και μεράκι, μουσικές νέες και παραδοσιακές από ταλαντούχους νέους μουσικούς.
  • Βαλκανικά χάλκινα: Η μπάντα των Σέρβων δεξιοτεχνών Stojan Krstic-Tane Fanfare Tzigane στους δρόμους της βαλκανικής jazz και των παραδοσιακών gypsy χάλκινων fanfare.
  • Flamenco: Οι Radio España και η χορεύτρια Δήμητρα Καραγιάννη παρουσιάζουν το flamenco pop project «A-morerias», με γνωστές μελωδίες του σήμερα και χορογραφίες παραδοσιακού και σύγχρονου flamenco.
  • DJ set: Ο Dj και παραγωγός Palov σε ένα freestyle set γεμάτο ενέργεια, swing, latin, soul ήχους, funky διάθεση, πειραγμένη cumbia και reggae, hip-hop beats και εξωτικούς μαύρους ρυθμούς. Προχωρημένες μουσικές σε προχωρημένες ώρες..

Σάββατο 6 Ιουλίου
  • Percussion: Το πολυμελές σχήμα Solis Barki & Arawa σε μια πανδαισία κρουστών (και όχι μόνο), με όργανα και μελωδίες από όλες τις γωνιές της Μεσογείου και του κόσμου.
  • Oriental & belly dance: Οι Al Mahabba και η χορεύτρια Aisha σε παραδοσιακές αραβικές μουσικές της Μέσης Ανατολής και αραβικό χορό της κοιλιάς.
  • Gypsy jazz & swing: Οι Swing shoes και η Sugahspank σε αγαπημένο gypsy swing κυρίως, αλλά και blues, gospel, funk, soul, reggae, rnb, με αγνές μα και "μεταποιημένες" μελωδίες και άπλετο χώρο για χορό: ένας swing χοροχώρος!
  • DJ set: Ο Dj και παραγωγός Palov για δεύτερη βραδιά θα μας ταξιδέψει με προχωρημένες μουσικές.

Κυριακή 7 Ιουλίου
  • Παραδοσιακοί χοροί: Οι χορευτικοί όμιλοι Λεωνιδίου και Τροόδους σε παραδοσιακούς χορούς, γνωστούς αλλά και σπάνιους.
  • Οπερέτα: «Ζητείται γαμπρός για μια...εύθυμη χήρα!». Οι πασίγνωστες μελωδίες της διάσημης οπερέτας «Η εύθυμη χήρα» του Ούγγρου συνθέτη Franz Lehar σε μία εναλλακτική εκδοχή, από διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς καλλιτέχνες της Όπερας.

Όλες τις ημέρες, 4 – 7 Ιουλίου
  • Τσακώνικη γωνιά: Αφιέρωμα στην παραδοσιακή τσακώνικη υφαντική τέχνη, με έκθεση χαλιών και υφαντών και επίδειξη υφαντικής για τον "τσακώνιχο τζίλικα τσαι κιλίνι" (τσακώνικο χαλί και κιλίμι), παράλληλα με τοπικές γεύσεις, μουσικές, χορούς και κεράσματα.
  • Κυπριακή γωνιά: Από το Τρόοδος της Κύπρου, με χορούς, λαούτο και τραγούδια, με τοπικές γεύσεις, προϊόντα και κεράσματα, με αγάπη. Ένα τζιπραίικο καφενείο με τα ούλλα του!
  • Ισπανική γωνιά: Γεύση, πολιτισμός και μίνι αφιέρωμα στον Ισπανικό κινηματογράφο.
  • Αραβική γωνιά: Μουσικές, shisha (αργιλές), καφές και τάβλι αράβικο.
  • Μαθήματα χορού flamenco και χορού belly dance: Μικρά σεμινάρια για αρχάριους και (λίγο) προχωρημένους επισκέπτες του φεστιβάλ. Με βεβαίωση/ενθύμιο.
  • Τοίχος αναρρίχησης: Μια πρόγευση αναρρίχησης για τους δυναμικούς αλλά και πρό(σ)κληση για το ολόφρεσκο αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου, στον εντυπωσιακό κοκκινόβραχο της πόλης.

Και το τσακώνικο ταξίδι μας στη Μεσόγειο συνεχίζεται.
Ούρα κα (ώρα καλή).

Πληροφορίες/ διαγωνισμοί:
Τηλ. 27570.22807

Διοργάνωση: Δήμος Ν. Κυνουρίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αναπτυξιακή Πάρνωνα

Το Ιράν στις κάλπες, η Δύση σε… νευρική κρίση

Khamenei-Votes-Iran
Την ώρα που ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ αποχαιρετά τον… ενοχλητικό Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και το Ιράν προσέρχεται από το πρωί στις κάλπες για να εκλέξει τον νέο Πρόεδρό του, η Δύση διακατέχεται από προφανή νευρική κρίση.
Η διαδικασία, πριν καν ανοίξουν οι κάλπες προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η Εκλογική Επιτροπή του Ιράν απέκλεισε μια σειρά από υποψηφίους, όπως τον Ραφσανζανί, που θεωρητικά βρίσκονταν πιο κοντά στις θέσεις του δυτικού κόσμου, και ενδεχόμενη εκλογή τους θα διευκόλυνε τον διάλογο των δυο πλευρών, ο οποίος είναι εκ των πραγμάτων κρίσιμος λόγω του υψηλού διακυβεύματος που θέτει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Οι προβλέψεις λένε ότι ο Χαμενεϊ και οι Φρουροί της Επανάστασης θα καταφέρουν να εκλέξουν τον εκλεκτό τους, με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν να μην αποκαλύπτει ποιός είναι αυτός, με τηλεοπτικό μήνυμά του αφού ψήφισε σήμερα το πρωί.
Ο Χαμενεϊ κάλεσε τους πολίτες του Ιράν στις κάλπες, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, σχολίασε ότι ούτε καν οι δικοί του άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιόν ψήφισε, και αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Δύσης για την εκλογική διαδικασία τόνισε: “Δεν μας νοιάζει τι λέει η Δύση”.
Το στρατόπεδο των συντηρητικών έχει ως βασικούς υποψηφίους τους Σαϊντ Τζαλίλι, Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί και Μοχάμεντ Μπακέρ Κουαλιμπάφ, ενώ οι μεταρρυθμιστές που βρίσκονται απέναντι στον Χαμενεϊ, έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον Χασάν Ροχανί.

ysterografa.gr

Δεκτή έκανε το Υπουργείο την πρόταση του Κ.Κόλλια για την διευκόλυνση των μεταβιβάσεων κοινόχρηστων οδών

Δεκτή έγινε από τον Αν.Υπουργό η πρόταση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στις μεταβιβάσεις κοινοχρήστων οδών από ιδιώτες στο δημόσιο. Η σχετική τροποποίηση συμπεριλαμβάνεται στην τελική μορφή του νομοσχεδίου που θα προωθηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού στην πρόταση που κατέθεσα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σχετικά με την ανάγκη για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις μεταβιβάσεις κοινόχρηστων οδών από ιδιώτες στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα, είχα ζητήσει τη διευκόλυνση της διαδικασίας για μεταβιβάσεις που δεν έχουν ακόμα μετεγγραφεί, εξαιτίας των αντιρρήσεων που προβάλλουν κάποια υποθηκοφυλακεία λόγω παλαιότερης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είχα προτείνει να δοθεί η δυνατότητα να κυρώνονται οι πράξεις προ της υποβολής τους στα υποθηκοφυλακεία για μετεγγραφή, ώστε να αρθούν τα διοικητικά εμπόδια, να διαφυλαχθεί η αρχή της δημόσιας πολεοδόμησης, να τηρηθεί η νομιμότητα και, κυρίως, να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας που θέλουν να αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους.
Με την τροποποίηση που έφερε το Υπουργείο, για την κύρωση της πράξης παραχώρησης από τον Γενικό Γραμματέα δεν είναι προαπαιτούμενη η μετεγγραφή της πράξης στο υποθηκοφυλακείο. Έτσι, εφόσον έχουν υλοποιηθεί από τη δημόσια αρχή εργασίες ασφαλτόστρωσης ή συντήρησης ή και διέλευσης κοινόχρηστων δικτύων, η αποκεντρωμένη διοίκηση θα μπορεί να κυρώνει τη μεταβίβαση, κύρωση η οποία είναι απαραίτητη για να επιτραπεί η δόμηση.
Πιστεύω ότι αυτή η τροποποίηση, που είμαι βέβαιος ότι θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, θα δώσει οριστικά λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κορινθία. Έτσι θα αρθεί ένα σοβαρό εμπόδιο για την αξιοποίηση οικοπέδων και θα δοθεί ώθηση στον κρίσιμο κλάδο της οικοδομής, ο οποίος προσφέρει δουλειά και εισόδημα σε χιλιάδες συμπολίτες μας.»