Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα. Στο +2,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ

psifodeltia
Στο +2,8% (24,9%-22,1%) καταγράφει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας “Alco” που διενεργήθηκε για λογαριασμό του “Πρώτου Θέματος”.
Η συγκεκριμένη διαφορά είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα σε μετρήσεις, και δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα αποκτά συγκριτική δυναμική έναντι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την οποία… φρενάρει κυρίως ο Αλέκος Αλαβάνος.
Από τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 11%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,2%, το ΚΚΕ στο 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 4,1%, η Νέα Ελλάδα στο 2,2%, το Σχέδιο Β’ στο 2% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι στο 1,6%.

Ο Σουφλιάς ενοχλήθηκε​... για τα δημόσια έργα

Giorgos-Souflias
Ο Γιώργος Σουφλιάς… έλυσε τη σιωπή του, ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αποχής και με άρθρο του στην «Καθημερινή» υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τον λόγο που σταμάτησαν τα δημόσια έργα, τονίζοντας ότι δεν φταίει η οικονομική κρίση γι’ αυτό το γεγονός.
Ο πρώην υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κάνει λόγο για σαφείς ευθύνες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που παραμέλησαν τις σχετικές συμβάσεις.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σουφλιάς αναφέρει στο άρθρο του:
«Να αναζητηθούν ευθύνες για τους όρους εκείνων των συμβάσεων παραχώρησης που προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά εξαιτίας των όσων εξαρχής προέβλεπαν».
Απάντηση: Υπερθεματίζω στην αναζήτηση ευθυνών. Αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα βρεθούν στους όρους των συμβάσεων, αλλά αλλού. Στις πράξεις και τις παραλείψεις κατά την εφαρμογή αυτών των συμβάσεων, όπως ανέφερα παραπάνω.
Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, η προτεραιότητα των υπηρεσιών και της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν η πορεία των παραχωρήσεων. Η ηγεσία του υπουργείου, μάλιστα, είχε επικοινωνία με γραπτά υπομνήματα αλλά και προσωπικά με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και με τους αρμόδιους υπουργούς για την παράδοση ελεύθερων χώρων.
Εν συνεχεία, οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου παραμέλησαν τις συμβάσεις παραχώρησης και ατόνησαν τις προσπάθειες για την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων. Εθεσαν άλλες προτεραιότητες ενώ ταυτόχρονα, με το συνεχές μήνυμα για μείωση των διοδίων, πυροδότησαν το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Το γεγονός αυτό, μαζί με την πλήρη αδράνεια αντιμετώπισης των καταλήψεων, επιδείνωσε το πρόβλημα της μείωσης των διοδίων λόγω της κρίσης. Η μείωση των διοδίων ήταν η αφορμή και η αιτία οι δανείστριες τράπεζες να δηλώνουν από την άνοιξη του 2010 ότι θα πάψουν να χρηματοδοτούν τα έργα.
Αντί η κυβέρνηση το 2010 έγκαιρα να αντιμετωπίσει το θέμα με διάλογο με τους παραχωρησιούχους σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα διαπραγματευτικά όπλα που υπήρχαν στις συμβάσεις για τέτοιες καταστάσεις (όπως έγινε στην Ισπανία), κωλυσιεργούσε με κάποιες συζητήσεις χωρίς βούληση, αποφασιστικότητα και πρόγραμμα. Με αποτέλεσμα, πρώτον, να καθυστερεί η λύση του προβλήματος και να κακοφορμίζει, και όσο περνούσε ο καιρός τόσο η όποια συμφωνία θα ήταν χειρότερη για το Δημόσιο. Δεύτερον, να σταματήσουν τα έργα όχι από απαλλοτριώσεις αλλά από άρνηση των δανειστών για χρηματοδότηση.
Εάν είχαν αντιμετωπίσει το 2010 το πρόβλημα που προέκυψε από την κρίση, τα έργα θα συνεχίζονταν και τα περισσότερα θα ήταν στο στάδιο αποπεράτωσης

ysterografa.gr

Πρόταση-βόμβα για να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ!

ERT-Radiomegaro
Το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, σε μια κίνηση στρατηγικού εντυπωσιασμού αλλά και άμεσων, απτών αποτελεσμάτων, στο περιθώριο της απαίτησης της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται να εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει η “Real News”.
Η ναυαρχίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ της ότι τα θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού και σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, και να επανασχεδιαστεί από την αρχή η δομή και η λειτουργία της, με 2.000 λιγότερους εργαζομένους, και άλλους όρους εργασιακής συνεργασίας.
Η είδηση φυσικά έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΕΡΤ, και οι εργαζόμενοι εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να κλείσει την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, έστω και… προσωρινά.

ysterografa.gr


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για τα ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις, για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο.
Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού και της απόλυτης αντικειμενικότητας»
 

Football League: H δραματική τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Οι 8 «μνηστήρες» της ανόδου

Οι συσχετισμοί στο φινάλε
Αντίστροφα μετράνε άπαντες στη Football League για τη δραματική τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Οι 8 «μνηστήρες» της ανόδου, είτε απευθείας είτε μέσω πλέι οφ, παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς σε ένα 90λεπτο και η αγωνία έχει χτυπήσει... κόκκινο.

Οι έξι ομάδες που διεκδικούν τα 3 εισιτήρια απευθείας ανόδου είναι Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή, Ηρακλής, Παναιτωλικός.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (73 βαθμοί):

Με αξιοπρέπεια και για την Ιστορία της θα παίξει η Κόρινθος - Μάχη ανόδου γιά 5 ομάδες

Κόρινθος: «Για την ιστορία και την αξιοπρέπειά της...» | onsports.gr
Στην ολοκλήρωσή του φτάνει ο φετινός «μαραθώνιος» στον Νότιο όμιλο της Football League 2 την Κυριακή (26/5).
Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πέντε ομάδες θα παλέψουν αύριο το απόγευμα στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος για τα δύο ενοπομήναντα «εισιτήρια» που οδηγούν στη Β’ Εθνική και δεν έχουν βρει κάτοχο.
Την άνοδό τους έχουν κερδίσει ο Φωστήρας , ο Παναιγιάλειος,η Επισκοπή και ο Αχαρναικός, ενώ ... κόλπο της ανόδου είναι οι Αστέρας Μαγούλας, Γλυφάδα, Προοδευτική, Χανιά και Πανηλειακός.

Ο Αστέρας Μαγούλας ανεβαίνει αν κερδίσει ή φέρει ισοπαλία στην Κόρινθο. Ανεβαίνει και με ήττα αν χάσει ο Πανηλειακός και φέρουν ισοπαλία τα Χανιά. Δεν ανεβαίνει αν χάσει, κερδίσει ο Πανηλειακός και φέρουν ισοπαλία τα Χανιά, ή αν χάσει και κερδίσουν Πανηλειακός, Γλυφάδα.
Η Προοδευτική που παίρνει τρεις ξεκούραστους βαθμούς (παίζει με Εθνικό Αστέρα) ανεβαίνει αν λήξει ισόπαλο το παιχνίδι Χανιά – Γλυφάδα και δεν κερδίσει ο Πανηλειακός στον Ταύρο τον Φωστήρα. Δεν ανεβαίνει αν υπάρξει νικητής στα Χανιά και πάρει έστω ένα βαθμό η Μαγούλα, ή αν πάρει ένα βαθμό η Μαγούλα και κερδίσει ο Πανηλειακός.
Τα Χανιά αν κερδίσουν τη Γλυφάδα ανεβαίνουν. Δεν ανεβαίνουν αν φέρουν ισοπαλία ή χάσουν. Υπάρχει μία ειδική περίπτωση που μπορεί με ισοπαλία να γίνει μπαράζ αν ισοβαθμήσουν στους 36 τα Χανιά, η Προοδευτική και ο Πανηλειακός.
Και οι τρεις ομάδες έχουν από 5 βαθμούς και θα δώσουν αγώνες για μία θέση.
Η Γλυφάδα ανεβαίνει αν κερδίσει στα Χανιά. Δεν ανεβαίνει αν φέρει ισοπαλία ή χάσει. Δεν εμπλέκεται σε καμία ισοβαθμία. Υπάρχει και το ενδεχόμενο Προοδευτική, Πανηλειακός, Αστέρας Μαγούλας και Χανιά να ισοβαθμίσουν στους 36 βαθμούς. Σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας, τα δύο εισιτήρια παίρνουν Προοδευτική και Πανηλειακός. Από την άλλη, η Προοδευτική μπορεί να έχει πάρει το ματς στα... χαρτιά με τον Εθνικό Αστέρα αλλά θα έχει πολύ άγχος αφού περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Επίσης, η Μαγούλα θέλει τον βαθμό στην Κόρινθο, η οποία είναι αδιάφορη και ίσως αυτό την αγχώσει περισσότερο.

Τον Αστέρα Μαγούλας υποδέχεται για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League 2 η Κόρινθος, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να πανηγυρίσουν την άνοδό τους.
Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Κορίνθου μπορεί να μην κατάφεραν να πραγματοποιήσουν καλή πορεία φέτος, αλλά θα παίξουν για  την ιστορία και την αξιοπρέπειά της στην τελευταία αγωνιστική της Football League 2, σύμφωνα με παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ:
«Μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των αγώνων της Football League 2, βλέπουμε ότι η ομάδα μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ποιές ομάδες θα ανέβουν στη Football League. Η ομάδα μας αντιμετώπισε οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, αλλά με την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων και το φιλότιμο παικτών, προπονητών, φυσιοθεραπευτών και φροντιστών, κατάφερε με αξιοπρέπεια να φτάσει ως εδώ.
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ότι και στον τελευταίο αγώνα της Κυριακής, Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ θα παίξει για την ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της».

Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής γίνεται στα Χανιά, όπου ο ΑΟΧ αντμετωπίζει τη Γλυφάδα αφού ο "θάνατος σου, η ζωή μου" . Άπαντες στη χανιώτικη ομάδα γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης και παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάζονται για μία ακόμα αγωνιστική η πίστη και η αποφασιστικότητα για νίκη είναι μεγάλη. Στον ΑΟΧ δεν θέλουν να «κλωτσήσουν» την ιστορική ευκαιρία της ανόδου στη Football League μετά από τρεις δεκαετίες και οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται πανέτοιμοι για νέα κατάθεση… ψυχής εντός αγωνιστικού χώρου.
Στον Ταύρο ο Φωστήρας , αγωνίζεται με τον Πανηλειακό: και θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.
Τον τίτλο του πρωταθλητή, διεκδικεί και ο Παναιγιάλειος που αγωνίζεται με την Επισκοπή.Αν χάσει η ομάδα του Ταύρου και οι Αιγιώτες κερδίσουν την Επισκοπή. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα δώσουν αγώνα μπαράζ. .
H Καλαμάτα στο τελευταίο ματς της χρονιάς αγωνίζεται κόντρα στον Ρούβα. Το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είναι άδιαφορες βαθμολογικά δεν σημαίνει ότι δε θα παλέψουν για τη νική. Οι "μελανόλευκοι" για ακόμη ένα παιχνίδι θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να "κλείσουν" τη χρονιά με ένα τρίποντο
Ο αγώνας του Εθνικού Αστέρα με την Προοδευτική δεν θα διεξαχθεί λόγω αποχώρησης των γηπεδούχων.
Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Κυριακή 26 Μαΐου
Καλαμάτα-Ρούβας (16:00)
Παναιγιάλειος-Επισκοπή (17:00)
Φωστήρας-Πανηλειακός (17:00)
Κόρινθος-Αστέρας Μαγούλας (17:00)
Χανιά-Γλυφάδα (17:00)
Εθνικός Αστέρας - Προοδευτική 0 - 3 α.α. Ρεπό: Αχαρναϊκός




 

Τραγωδία στη Ζαχάρω: Πνίγηκε εξάχρονο παιδί το παρέσυρε το κύμα

tholo
Τραγωδία στη Ζαχάρω όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εξάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του από πνιγμό το μεσημέρι του Σαββάτου.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία  των  Κάτω Ταξιαρχών (ανάμεσα στο Νεοχώρι και το Θολό Ζαχάρως). Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι πήγε για μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία μαζί με την γιαγιά του και τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια του. Καθώς κολυμπούσαν η γιαγιά μαζί με τα τρία εγγόνια, λίγα μέτρα μακριά από την ακτή, ξαφνικά ένα κύμα τους παρέσυρε με αποτέλεσμα να τους μεταφέρει στα βαθιά.
Εκεί ήταν που ο μικρός Γιώργος προσπάθησε να κρατηθεί από τη γιαγιά του μαζί με τα δύο αδέλφια του, που άρχισαν να φωνάζουν βοήθεια.
tholo1

 Τα τρία αγγελούδια, προσπαθούσαν να κρατηθούν από τη γιαγιά τους κι εκείνη με τη σειρά της κατέβαλλε προσπάθειες να τα έχει κοντά της. Στο σημείο, τυχαία βρέθηκε ένας κάτοικος των Ταξιαρχών μαζί με τη γυναίκα του, που κι εκείνοι είχαν αποφασίσει να κάνουν περίπατο στην παραλία.
Μόλις ο άντρας είδε τη γυναίκα με τα τρία παιδιά να παλεύουν με τα κύματα, κάλεσε αμέσως σε βοήθεια το χωριό και ρίχτηκε στη μάχη για να σώσει τη γυναίκα με τα παιδιά.
 Αμέσως έφτασαν περίοικοι που με σχοινιά κατάφεραν να βγάλουν από το νερό τα δύο μεγαλύτερα παιδιά το δεκάχρονο κορίτσι και το οκτώ ετών αγοράκι και τη γιαγιά τους.
Για τον εξάχρονο, Γιώργο όμως όλα είχαν τελειώσει... Το αγοράκι  παρασύρθεικε από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρό περίπου χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που έκαναν μπάνιο.
 

Πηγή: patrisnews.com - . ilialive.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-TO LOUTRAKI THERMAL SPA ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και η Δημοτική Αρχή, σας ενημερώνουν ότι ΔΕΝ επιτρέπουν να μπει λουκέτο, στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa.
Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων και τρόπων επιβίωσης της εταιρείας, το Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa, παραμένει ανοιχτό και λειτουργεί με την υποστήριξη και υλικά που παραχωρήθηκαν από το  Δήμο  Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.
Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι δεν θα ντρέπεται η σημερινή Δημοτική Αρχή και διοίκηση της Τουριστικής Α.Ε. ΟΤΑ, ούτε και θα κρύβεται για τα λάθη και τις οφειλές, που την χρέωσαν οι προηγούμενοι, αλόγιστα και χωρίς σκέψη.
Εάν η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε το φέρεσθαι ενός επιχειρηματία, θα έπρεπε από τον Ιανουάριο του 2011 να είχε κλείσει το Υδροθεραπευτήριο, αυτήν την τόσο «επιτυχημένη επιχείρηση», που επικαλούνται πρώην δημοτικές αρχές, που ανάγκασαν σήμερα την εταιρεία να ασφυκτιά από τους πιστωτές της.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι έντιμη απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου και θα κάνει τα πάντα ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία μιας επιχείρησης που κρίνεται λίαν απαραίτητη για την στήριξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της ΠΟΛΗΣ μας.
`Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…και ο νοών νοείτ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Απόπειρα βιασμού διαιτητή στην Πάτρα!

kataggelia
Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στους κύκλους της ΚΕΔ με νεαρή διαιτητή να καταγγέλλει απόπειρα βιασμού από δύο συναδέλφους της!
Σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία, που φέρνει στο φως ο sportfmpatras, λίγο μετά το τέλος εκδήλωσης διαιτητών του συνδέσμου Αχαΐας, στο Αρχοντικό της Ευτυχίας,  συγκεκριμένη γυναίκα διαιτητής αναγκάστηκε να μπει μέσα σε ασανσέρ από συναδέλφους της που την ανέβασαν στον πάνω όροφο ενώ  στη συνέχεια άρχισαν να την παρενοχλούν σεξουαλικά.
Μετά από προσπάθεια κατάφερε να τους ξεφύγει και φυσικά να καταγγείλει το γεγονός στο ΔΣ του Συνδέσμου. Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση με την ΚΕΔ να βάζει στο “ψυγείο” και τους τρεις διαιτητές.
Οι δυο κατηγορούμενοι από την πλευρά τους ισχυρίζονται πως όλα ήταν ένα αστείο που παρεξήγησε η νεαρή κοπέλα.

 

O Kουβέλης κάνει... face control στο "πρώην ΠΑΣΟΚ"

Fotis-Kouvelis
(Photo: Eurokinissi)
Τον κεντρικό ρόλο που επιθυμεί να έχει στις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται… απαλλοτρίωση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις του στα “Νέα”.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό επίπεδο δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στους συνομιλητές του κόμματός του για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, όταν ωστόσο μπαίνει σε διαδικασία ονοματολογίας, δείχνει την προδιάθεσή του να κάνει… face control.
‘Ετσι, ενώ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την Άννα Διαμαντοπούλου, για την οποία άλλωστε είχε ακουστεί και στο παρελθόν ότι “φλερτάρει” με τον Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά, απ’ την άλλη… δεν θέλει να ακούει για τον Γιάννη Ραγκούση.
“Ο κ. Ραγκούσης δεν θα περιλαμβάνεται στους συνομιλητές μας, αυτό μπορώ να σας το πω”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Φώτη Κουβέλη, με επαρκή δόση απαξίωσης για τον άλλο πανίσχυρο στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.

ysterografa.gr

Να τακτοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους στην Ελλάδα καλεί τους ομογενείς το Κτηματολόγιο ΑΕ


Πολλοί ομογενείς λένε: έχω δυό χωράφια που μου άφησε ο παππούς μου στο χωριό και ένα σπίτι που κληρονόμησα από τον πατέρα μου στην Ελλάδα, έχω περιουσία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύουν. Αλλά δεν είναι έτσι. Με την κτηματογράφηση της Ελλάδας τώρα όλα πρέπει να δηλωθούν εκ νέου για να υπάρχουν. Διαφορετικά θα καταγραφούν ως αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περιέλθουν, μετά από λίγα χρόνια, στην κυριότητα του κράτους.

«Έχω, σημαίνει γνωρίζω που είναι το ακίνητό μου και μπορώ να κατοχυρώσω την κυριότητά του»: αυτή τη δυνατότητα δίνει το κτηματολόγιο και κυρίως για τους ομογενείς που μπορεί να έχουν εκκρεμμότητες περιουσιακών στοιχείων εδώ και δεκαετίες.

«Δηλώνω, ελέγχω, κατοχυρώνω», είναι τα τρία στάδια στην κτηματογράφηση της Ελλάδας στα οποία θα πρέπει να συμμετέχουν σήμερα όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα ιδιοκτησίας, επικαρπίας, ή χρήσης, που αναγράφεται στα συμβόλαιά τους.

Μια διαδικασία που άρχισε πριν από μία δεκαετία και εξελίσσεται σταδιακά ανά περιοχές μέχρι την τελική ολοκλήρωσή της, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, το 2020.

Για τον λόγο αυτό, ειδική έκκληση προς τους απόδημους Έλληνες απευθύνει και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, Δημήτρης Καλουδιώτης: «Θα ήθελα να καλέσω τους ομογενείς μας σε όλες τις περιοχές του κόσμου να ενδιαφερθούν για την περιουσία τους, να συμμετάσχουν στις δουλειές του κτηματολογίου- εμείς θα τους ενημερώσουμε γι αυτό- ώστε να κατοχυρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την περιουσία τους».

Η διαδικασία είναι απλή: στο πρώτο στάδιο, το Κτηματολόγιο αναγγέλλει τις περιοχές προς κτηματογράφηση καλώντας τους πολίτες να υποβάλουν τις δηλώσεις της ακίνητης περιουσίας τους.

Στο δεύτερο σταδιο, μέσα σε 4 χρόνια, αφού επεξεργαστεί τις δηλώσεις αυτές και κάνει την καταγραφή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, το Κτηματολόγιο προχωρεί στην ανάρτηση των περιοχών καλώντας εκ νέου τους πολίτες να ελέγχξουν την καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων και να διορθώσουν τυχόν λάθη. Αυτή είναι και η σημαντικότερη στιγμή για όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση στο πρώτο στάδιο και το ακίνητό τους ενδεχομένως να έχει χαρακτηριστεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη και να κινδυνεύει με απώλεια.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ενταγμένα σε διαδικασία κτηματογράφησης είναι περίπου 22 εκτ. δικαιώματα ιδιοκτησίας, ποσοστό που ανέρχεται στο 60% και αφορά σε έκταση το 1/3 της Ελλάδας.

Ο Παπούλιας φέρνει τον Πούτιν στην Ελλάδα


Karolos-PapouliasΌπως αποκαλύπτει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δρομολογεί την πραγματοποίηση μιας επίσημης επίσκεψης του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα, που εφόσον λάβει σάρκα και οστά, θα στείλει εκκωφαντικά μηνύματα υπέρ της Ελλάδας, στο περιθώριο της προσπάθειας της χώρας να βγει από την κρίση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε τη σχετική πρόσκληση μέσω του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε σε ρόλο… ταχυδρόμου για λογαριασμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα.

ysterografa,gr

To ΠΑΣΟΚ ξαναζεί… μέρες “Πεντελικού”

Evangelos-Venizelos
(Photo: Eurokinissi)
Καθώς ετοιμάζεται για να ανέβει στο βήμα της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει ότι το Κίνημα του οποίου ηγείται εδώ και έναν χρόνο, βιώνει στιγμές οριακές όσο και ενδεχομένως μοιραίες.
Το ΠΑΣΟΚ βολοδέρνει δημοσκοπικά πέριξ του 5%, ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, ώστε να φανεί πόσο “ισότιμος” εταίρος του Αντώνη Σαμαρά είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η συζήτηση περί της οικονομικής διαχείρισης της περιόδου Παπανδρέου προκαλεί συστημικούς κλυδωνισμούς, και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του σημερινού προέδρου του Κινήματος εντείνεται.
Η σκληρή επιστολή Παναγιωτακόπουλου, οι προειδοποιήσεις των “παπανδρεϊκών” αλλά και η απτή πραγματικότητα που θέλει το ΠΑΣΟΚ να… στριμώχνεται πολιτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ανάμεσα στη “βουλιμία” του ΣΥΡΙΖΑ να του αποσπάσει κι άλλους ψηφοφόρους, και την άρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμπράξει εκλογικά μαζί του, όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα γκρίζο έως κατάχλωμο σκηνικό.
Όσο για το ενδεχόμενο να απουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, που θεωρείται και το πιο πιθανό, απλώς θα έρθει να επιβεβαιώσει τον βαθύ διχασμό που έχει επέλθει στο ΠΑΣΟΚ. Με τον επί οκταετία αρχηγό του, και πρώην πρωθυπουργό, να διαμηνύει την ίδια ώρα ότι “επιστρέφει” για να ρίξει το πολιτικό βάρος του στις εσωτερικές εξελίξεις. Και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Το ΠΑΣΟΚ βιώνει μέρες “Πεντελικού”, δυο δεκαετίες αργότερα. Τότε δεν διασπάστηκε, επειδή υπήρχε η ηγετική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, και μια πολιτική-κοινωνική βάση του 40%. Σήμερα, ούτε Ανδρέας υπάρχει, ούτε… 40%.

ysterografa.gr

Πού ήταν κρυμμένο το πρώτο κόμικ του Superman;


Στα 150.000 δολάρια αποτιμάται το πρώτο αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Superman, το οποίο χρονολογείται από το 1938.
Το αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Superman βρέθηκε μέσα σε τοίχο ερειπωμένου σπιτιού σε αγροτική περιοχή της Μινεσότα.

Ο άνθρωπος που αγόρασε το σπίτι, ο Ντέιβιντ Γκονζάλες βρήκε το αντίγραφο όταν ξεκίνησε την ανακαίνιση του σπιτιού, μέσα σε ένα τοίχο όπου το είχαν τοποθετήσει ως μονωτικό υλικό!

Ο 35χρονος Γκονζάλες μετά την ανακάλυψη έκανε μια μικρή έρευνα σχετικά με το κόμικ που στο εξώφυλλό του έχει τον Σούπερμαν να σηκώνει ένα αυτοκίνητο και βρήκε ότι αποτιμάται σε περισσότερα από 150.000 δολάρια.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο του κόμικ περιγράφεται ως το «άγιο δισκοπότηρο των κόμικ του Σούπερμαν» καθώς από τα 200.000 τυπωμένα, σώζονται μόνο 100 αντίγραφα. Ο Γκονζάλες ένας παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών από τη Μινεσότα κατέβαλλε 10.100 δολάρια για το σπίτι όπου βρήκε το κόμικ.

newsit.gr

Η ΠΕΠΤΕΓ αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Αναγκαία η μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής

Του Ανδρέα Σταματόπουλου

Οι εκλογές της ΠΕΠΤΕΓ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων)που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και απαιτείται η συμμετοχή όλων των συναδέλφων γεωπόνων τεχνολογικής εκπαίδευσης προς ενίσχυση του επιστημονικού μας συλλόγου.

Με την συμβολή των παλιών και νέων προσώπων που θα αναδειχθούν από τις κάλπες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πολλές προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί για τον κλάδο μας.


Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας βιώνει έντονη κρίση, η ανεργία έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ το εισόδημα όλων των συμπολιτών μας διαρκώς μειώνεται έχει γίνει ξεκάθαρη η ανάγκη να μπει η χώρα σε μια νέα πορεία. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή του οικονομικού μοντέλου των τελευταίων δεκαετιών που μας οδήγησε σε αδιέξοδο και στροφή σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί, οι οικονομολόγοι αλλά και το σύνολο σχεδόν του επιστημονικού κόσμου πιστεύει πως ένας από τους σημαντικότερους άξονες μελλοντικής ανάπτυξης της Ελλάδας είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και η επένδυση σε τομείς όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία ώστε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, της πλούσιας χλωρίδας αλλά και της γεωγραφικής μας θέσης.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση η ΠΕΠΤΕΓ πρέπει να παίξει το ρόλο της και να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες με την συμβολή και αξιοποίηση των χιλιάδων αξιόλογων γεωπόνων τεχνολογικής εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια.

Κατά τη γνώμη μου αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο γεωτεχνικό επιμελητήριο στο οποίο πρέπει ισότιμα να συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ κ ΑΤΕΙ και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα θα είναι ανάλογα μεν της ειδικότητας , των χρόνων σπουδών κλπ , αλλά ξεκάθαρα για όλους και με τη λογική ακαδημαϊκών προσόντων που ισχύει σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση δηλ. να γίνει εφαρμογή των αποφάσεων της Μπολόνια. Η ΠΕΠΤΕΓ πρέπει να έχει με ισχυρή φωνή ώστε να διασφαλίσει την ισοτιμία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών μας.

Έχοντας μπροστά μας πολλά ζητήματα όπως την ανανέωση του καταστατικού της ένωσης και την ολοκληρωτική αναδιοργάνωση των περιφερειακών μας τμημάτων, είναι αναγκαία παρά ποτέ η συμμετοχή και ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων.

Έτσι αύριο Κυριακή ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες σε όλα τα σημεία που διεξάγονται εκλογές (για λεπτομέρειες δείτε .pepteg.gr) για να ενισχύσουμε τη φωνή μας και να δώσουμε δύναμη στην ΠΕΠΤΕΓ.

Ανδρέας Σταματόπουλος
Γεωπόνος Τ.Ε.
MBA (Teeside University)
μέλος ΠΕΠΤΕΓ

Και στο τέλος… θα κερδίσουν οι Γερμανοί

Και στο τέλος… θα κερδίσουν οι Γερμανοί

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο για τον τελικό του Champions League

Όλοι «έβλεπαν» τελικό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέχασαν όμως, ότι όπως είχε πει και ο Γκάρι Λίνεκερ, στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί.

Ντόρτμουντ και Μπάγερν επιβεβαίωσαν τον Άγγλο παλαίμαχο φορ, διέψευσαν τα προγνωστικά και το βράδυ του Σαββάτου, στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ», μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι η ομάδα που θα σηκώσει στον λονδρέζικο ουρανό το τρόπαιο του Champions League θα είναι από τη Γερμανία.

Γιατί άλλα προγνωστικά δεν χωρούν… Η μεν Ντόρτμουντ με διαδοχικές υπερβάσεις στη διοργάνωση και πιο ηχηρή εξ αυτών την πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει αποφασισμένη να επαναλάβει το θρίαμβο του 1997.

ΚΡΗΤΗ: Νεαρός βίασε την κατσίκα του γείτονα!

Ο δράστης βίασε την κατσίκα σε στάβλο συγχωριανού του...
Μια περίεργη υπόθεση βιασμού εκδικάστηκε πριν λίγες μέρες σε επαρχιακό δικαστήριο της Κρήτης, όπου κατηγορούμενος ήταν ένας 25χρονος και θύμα του... η κατσίκα του γείτονα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός συνελήφθη επ ΄αυτοφώρω να βιάζει την κατσίκα μέσα στον στάβλο που διατηρούσε ο γείτονας του, έξω από το χωριό.
Σύμφωνα με το mellon.gr, ο εικοσιπεντάχρονος κατ' επανάληψη ερχόταν σε σeξουαλική επαφή με το τετράποδο και κίνησε τις υποψίες σε άλλο συγχωριανό, που έβλεπε πολλές φορές τις απογευματινές ώρες, να βγαίνει από τον στάβλο. Ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη και η συνέχεια... ήρθε στο δικαστήριο, που επέβαλε στον δράστη ποινή φυλάκισης 16 μηνών και μετά από την έφεση που άσκησε ο καταδικασθείς, αφέθη ελεύθερος.

newsbomb

Παπαγεωργόπουλος: Tρεις μήνες στα κάτεργα... χωρίς λόγο


Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από τον εγκλεισμό του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές των Διαβατών και με νέα, σημερινή, επιστολή του κάνει λόγο για «το άκρον άωτον της αδικίας».

«Τρεις μήνες στη φυλακή. Τρεις μήνες στα κάτεργα. Χωρίς λόγο. Χωρίς αιτία. Ή μήπως υπάρχει αιτία; Μήπως κάποιοι με στοχοποίησαν πριν από χρόνια και τελικά πέτυχαν τον στόχο τους;», αναρωτιέται στην επιστολή του ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου.

Ο τέως δήμαρχος θυμάται ότι, λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2006, «άλλαξε απότομα η στάση ορισμένων απέναντι στο πρόσωπό μου και την παράταξή μου» και «ξεκίνησε μια ανεξήγητη επίθεση εναντίον μου από το μεγαλύτερο θέμα μέχρι το μικρότερο».

«Ένας βρώμικος πόλεμος για να δημιουργηθεί 'περιρρέουσα ατμόσφαιρα'. Στόχος η προετοιμασία του εδάφους», τονίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Πηγή: imerisia

Μαγνητική καταιγίδα θα σαρώσει την Ελλάδα στις 28 Μαΐου

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι επιστήμονες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας στα τέλη Μαΐου.
Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.
Μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός τόνισε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα πιθανότατα στις 28 Μαΐου, ενώ για την Ελλάδα έχει σημάνει «πορτοκαλί συναγερμός» (σ.σ.: ένα στάδιο πριν από τον «κόκκινο»).
«Οταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έρευνες Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
«Επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα» λέει ο κ. Κατσαρός.
«Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση».
Τι ακριβώς όμως είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες;
«Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φτάνουν στη Γη» εξηγεί ο επιστήμονας. «Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές.
Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα, και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν»
http://www.newsbomb.gr

Αμήχανα τα κόμματα για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση

«Πότε θα γίνουν οι εκλογές στους δήμους Πρόεδρε;» άκουγε τα στελέχη του να τον ρωτούν ο Φ. Κουβέλης κατά την επίσκεψη του στην Ήπειρο».
«Στην ώρα τους» απάντησε λίγες ώρες μετά από το βήμα κομματικής εκδήλωσης στα Γιάννενα. «Και τότε γιατί τόση ησυχία;» αναρωτήθηκε τοπικό στέλεχος.
Η αλήθεια είναι ότι ενώ τυπικά έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2014 στα κομματικά επιτελεία δεν φαίνεται να υπάρχει η κινητικότητα άλλων εποχών. Οι δύσκολες εξισώσεις των επερχόμενων εκλογών και ειδικά αυτή που αφορά τη στρατηγική συνεργασιών των κομμάτων της συγκυβέρνησης αποτελούν πηγή πλήθος σεναρίων υπαρκτών και ανύπαρκτων.

Στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές 7 εκατ. Ιταλοί

Επτά εκατομμύρια Ιταλοί καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή και την Δευτέρα για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Νέα δημοτικά συμβούλια καλούνται να αναδείξουν οι δημότες σε 718 ιταλικές πόλεις, ενω στις σημαντικότερες πόλεις που θα ανανεώσουν τα δημοτικά τους συμβούλια περιλαμβάνονται η Ρώμη, η Πίζα, η Σιένα, η Αγκόνα και το Τρεβίζο.
Η μεγαλύτερη μάχη αναμένεται να δοθεί στην ιταλική πρωτεύουσα: ο απερχόμενος κεντροδεξιός δήμαρχος Τζάνι Αλεμάνο —ο οποίος έθεσε και πάλι υποψηφιότητα— στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό λίγο χαμηλότερο από εκείνο του υποψήφιου της κεντροαριστεράς, του καρδιοχειρουργού Ινιάτσιο Μαρίνο. Ο Μαρίνο, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, αγγίζει το 35% της πρόθεσης ψήφου και ο Αλεμάνο το 33%.
Ακολουθούν, με το 14,8% ο Μαρτσέλο Ντε Βίτο, υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο και με ένα 11,3% ο κεντροαριστερός επιχειρηματίας Άλφιο Μαρκίνι, που κατεβαίνει στις εκλογές αυτές με αυτόνομο συνδυασμό του. Μάλιστα ο Μαρκίνι πρότεινε συνεργασία στον Ντε Βίτο προτείνοντάς του να είναι αντιδήμαρχός του εάν κερδίσει, αν και η άλλη πλευρά δεν απάντησε.
Σήμερα το απόγευμα ο Μαρίνο θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, ενώ ο Αλεμάνο έχει προγραμματίσει την τελευταία του συγκέντρωση κοντά στο Κολοσσαίο . Ο τελευταίος πρόκειται να έχει στο πλευρό του τον επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Οι υποψήφιοι για την δημαρχία της ιταλικής πρωτεύουσας είναι συνολικά δεκαεννέα, αλλά ανάμεσά τους, τονίζει ο Τύπος, δεν συγκαταλέγεται ούτε μια γυναίκα.
Θεωρείται δεδομένο πάντως ότι κανένας υποψήφιος την Κυριακή και την Δευτέρα, δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 50% των ψήφων και ότι κατά συνέπεια ο νέος δήμαρχος της Ρώμης θα αναδειχτεί στον δεύτερο γύρο, την 9η και την 10η Ιουνίου.

aftodioikisi.gr

Οττάβα: Λαμπαδηδρομία και αφή φλόγας με συμμετοχή του δήμου Μαραθώνα

Με λαμπαδηδρομία και τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας στο δημαρχείο της Οττάβας εγκαινιάσθηκε ο Μαραθώνιος της καναδικής πρωτεύουσας, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Η φλόγα είχε αφιχθεί από τον Μαραθώνα, μέσω του δημάρχου Ιορδάνη Λουΐζου και του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ Ευάγγελου Παπαποστόλου.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε χθες το πρωί στις 7.30 από το δημοτικό διαμέρισμα «Μαραθώνας» που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Οττάβα, τιμώντας την ιστορία του Μαραθωνίου.
Πάνω από 80 λαμπαδηδρόμοι συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία, από την τοποθεσία Μάραθον μέχρι το δημαρχείο της πόλης της Οττάβας, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων της πόλης, μεταξύ αυτών του επικεφαλής της Αστυνομίας Charles Bordeleau και πολλών δημοτικών συμβούλων του δήμου της Οττάβας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης με την τελετή της Αφής της Φλόγας του Μαραθώνα και την ομιλία του δημάρχου της Οττάβας Τζίμ Γουότσον.
Ο Μαραθώνιος της Οττάβας, περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και αγωνισμάτων που ξεκινούν, για πρώτη φορά φέτος, με τη Λαμπαδηδρομία και κορυφώνονται την Κυριακή 26 Μαΐου με την πραγματοποίηση κλασικού Μαραθωνίου και τη συμμετοχή περίπου 45 χιλιάδων ατόμων καθιστώντας τον Μαραθώνιο της Οττάβας έναν από τους πιο δημοφιλείς παγκοσμίως.

Προβάδισμα του αριστερού συνασπισμού στην Αλβανία

rama
Προβάδισμα στον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα απέναντι στο συνασπισμό της δεξιάς που ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση του Ιταλικού Ινστιτούτου “Piepoli” για λογαριασμό της τηλεόρασης “Vision Plus”.
Σύμφωνα με την 4η κατά σειρά δημοσκόπηση, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο αριστερός συνασπισμός θα εξασφάλιζε 50,5% των ψήφων, ενώ ο δεξιός 42%.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για το κάθε κόμμα ξεχωριστά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης θα εξασφάλιζε 42,5% των ψήφων και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα 37,5%. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα και το νεοσύστατο Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα του πρώην Πρόεδρου της χώρας Μπαμίρ Τόπι από 5% το καθένα και το υπερεθνικιστικό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μόλις 2,5% τον ψήφων, που δεν του επιτρέπει να περάσει το κατώφλι της νέας βουλής, αφού το όριο για εκπροσώπηση είναι 5%.
Στην ερώτηση τι θεωρούν ως πιο μείζον θέμα, το 48% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι η ανεργία, ακολουθούν το υψηλό κόστος ζωής με 13,3% και η διαφθορά με 7%.

ysterografa.gr

Ο Στουρνάρας αφήνει «παράθυρο» για μειώσεις φόρων


stournaras1«Παράθυρο» για μειώσεις φόρων άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
«Διερευνούμε το ενδεχόμενο και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσαμε να μειώσουμε το ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών ή τους συντελεστές στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάταση του νευραλγικού κλάδου των κατασκευών, με μεγάλη προστιθέμενη αξία στη συνολική οικονομία», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών.
Επιπλέον, σημείωσε ότι μέσω της αλλαγής του τοπίου στην αγορά ενέργειας, που θα επέλθει από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και παράλληλα της εξομάλυνσης των ταμειακών ελλειμμάτων στην αγορά ενέργειας «εκτιμώ ότι θα υπάρξει μείωση του ενεργειακού κόστους προς όφελος κυρίως των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας». Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η κυβέρνηση δεν παροχολογεί ούτε δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Θα προβεί σε όποιες στοχευμένες ενέργειες που θα συμβάλουν στην τόνωση την κατανάλωσης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μόνο εφόσον τις έχει κοστολογήσει επαρκώς και έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα προκαλέσουν αρρυθμίες στην προσπάθεια της δημοσιονομικής ανεξαρτητοποίησης της χώρας μας».
Πέραν αυτών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι υπάρχουν μεν οι πρώτες θετικές ενδείξεις ανάσχεσης της ύφεσης και της ανεργίας, αλλά αυτές οι εξελίξεις «δεν μας κάνουν να επαναπαυόμαστε». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «επισπεύσει την επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία», αν και παραδέχτηκε ότι «πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν». Ετσι, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δουλεύει σε δύο επίπεδα. «Αφενός προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομαλή λειτουργία του επιβαρυμένου ιδιωτικού τομέα και αφετέρου να ανασυγκροτήσουμε τη Δημόσια Διοίκηση» σύμφωνα με τον υπουργό.
Για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ο υπουργός δήλωσε πως με το νέο TAXIS ο φορολογούμενος «θα μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. της χώρας, καταργώντας δηλαδή την έννοια της «αρμόδιας Δ.Ο.Υ.» Αυτό πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα θα απαλλάξει και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Περιφέρειας από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, που εδρεύει στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση παραμένει βασικός στόχος μας όλες οι φορολογικές διαδικασίες να μπορούν να διεκπεραιωθούν μόνο ηλεκτρονικά από πολίτες, λογιστές και επιχειρήσεις».
Για τη ΔΕΘ
Την πεποίθηση ότι «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πρέπει ν΄ αναβαθμίσει την παρουσία της με σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά και πιθανόν μέσω της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας από το βήμα δείπνου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις της Βόρειας Ελλάδας, είπε ότι ορισμένες από αυτές, όπως εκείνες της Εγνατίας Οδού, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) και σειράς τουριστικών υποδομών, θα έχουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην οικονομία της περιοχής.
Πρόσθεσε ότι ο δείκτης ναυτιλιακών δραστηριοτήτων έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και είναι κρίσιμη η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός κόμβος στην περιοχή των Βαλκανίων.
Υπενθύμισε ότι ο αγωγός TAP, που θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, προβλέπεται να διασχίζει κατά μήκος ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, καθιστώντας την ισχυρό διεθνή ενεργειακό δίαυλο.
Επισήμανε, τέλος, ότι βάσει στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η εξαγωγική δραστηριότητα σε Μακεδονία και Θράκη έχει σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τον τελευταίο χρόνο, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη μεταποίηση δείχνει σταθερά αυξητική τάση την τελευταία περίοδο.

ysterografa.gr