Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου- Πατρών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών αντιπυρικής προστασίας, εντός των ζωνών έργων του υφιστάμενου τμήματος της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών από την «Ολυμπία Οδός Λειτουργία ΑΕ» θα γίνονται κατά τις βραδινές ώρες από τη Δευτέρα 22 ως και την Πέμπτη 25 Απριλίου. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα εφαρμοστεί το ακόλουθο πρόγραμμα:

1. Προσωρινός ολικός αποκλεισμός της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Αθήνα από τον αυτοκινητόδρομο (Α/Κ) Αιγίου (Χ.Θ.172+500) έως Α/Κ Καλαβρύτων (Χ.Θ.159+000) της νέας εθνικής οδού (ΝΕΟ), με εκτροπή της διεξαγόμενης κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό (ΠΕΟ), από τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 21:00 ως τις 07:00 της επομένης (23.4.2013). Η κατεύθυνση Κόρινθος – Πάτρα θα λειτουργεί κανονικά.
2. Προσωρινός ολικός αποκλεισμός της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Αθήνα από τον Α/Κ Αιγίου (Χ.Θ. 172+500) έως τον Α/Κ Καλαβρύτων (Χ.Θ. 159+000) της ΝΕΟ, με εκτροπή της διεξαγόμενης κυκλοφορίας προς την ΠΕΟ, από την Τρίτη 23 Απριλίου στις 21:00 έως τις 07:00 της επομένης (24. 4.2013). Η κατεύθυνση Κόρινθος – Πάτρα θα λειτουργεί κανονικά.
3. Προσωρινός ολικός αποκλεισμός της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Πάτρα από τον Α/Κ Σελιανίτικων (Χ.Θ.182+500) έως τον Α/Κ Ρίο (Χ.Θ.206+500) της ΝΕΟ, με εκτροπή της διεξαγόμενης κυκλοφορίας προς την ΠΕΟ, από την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 21:00 ως τις 07:00 της επομένης (25.4.2013). Η κατεύθυνση Πάτρα – Κόρινθος θα λειτουργεί κανονικά.
4. Προσωρινός ολικός αποκλεισμός της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Πάτρα από τον Α/Κ Σελιανίτικων (Χ.Θ.182+500) έως τον Α/Κ Ρίο (Χ.Θ.206+500) της ΝΕΟ, με εκτροπή της διεξαγόμενης κυκλοφορίας προς την ΠΕΟ, από την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21:00 ως τις 07:00 της επομένης (26.4.2013). Η κατεύθυνση Πάτρα – Κόρινθος θα λειτουργεί κανονικά.

Από το υπουργείο συνιστάται στους οδηγούς να επιδείξουν αυξημένη προσοχή καθώς και υπομονή στις καθυστερήσεις και να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας

Ο Έλληνας «Φιλέας Φογκ» Ηλίας Βροχίδης: Με μια 250 cc μηχανή ταξίδεψε 73.000 χλμ σε 14 χώρες της Ασίας

Αποκλειστικές Φωτογραφίες από το eirinika.gr

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Φόρεσε το κράνος του, έβαλε τα γάντια του, έβαλε μπρος τη μηχανή του και διήνυσε 73.000 διασχίζοντας 14 χώρες της Ασίας… Ο λόγος για τον Θεσσαλονικιό «μηχανόβιο Φιλέα Φογκ» Ηλία Βροχίδη ο οποίος τώρα ετοιμάζεται για το πιο δύσκολο εγχείρημα του να διασχίσει την Αφρική…
Ο ίδιος μιλά στο eirinika. gr για το όνειρο του που κατάφερε να το πραγματοποιήσει, για το πόσο διαφορετικός γύρισε από τα ταξίδια του, αλλά και για τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό άλλων λαών.
Ο 29χρονος Ηλίας υποστηρίζει πως αυτό που συνάντησε, δηλαδή τη φιλοξενία και την απλότητα των ανθρώπων των χωρών που επισκέφτηκε με την 250 c.c μηχανή του, θύμισε την Ελλάδα μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων.
Οι σταθμοί του Ηλία
Με τη μηχανή του αλλά και με οδηγό τα όνειρα του ο 29χρονος μοτοσικλετιστής έχει διασχίσει την Τουρκία, το Ιράν, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, την Ινδία, το Νεπάλ, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το Αρζεμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.



«Σκεφτείτε ότι η περιφέρεια της γης στον ισημερινό είναι 40.075 χλμ. Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες κάνουν το γύρο του κόσμου οδηγώντας για 30.000 – 60.000 χλμ. Επίσης, πολλοί κάνουν το γύρο του κόσμου σε λίγους μήνες ή σε ένα χρόνο. Εύλογο είναι, λοιπόν, να αναρωτιούνται πολλοί γιατί εμένα μου πήρε 2 χρόνια και 2,5 μήνες και 73.000 χλμ. για 14 χώρες όλο κι όλο. Ο λόγος είναι ότι δε διέσχιζα απλώς τις χώρες. Έκανα κύκλους χιλιάδων χιλιομέτρων σε κάθε χώρα, όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, για να επισκεφθώ απομακρυσμένα σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αφιέρωνα χρόνο όχι μόνο για να δω το τοπίο μπροστά μου, αλλά και για να γνωρίσω τους ανθρώπους που ζουν εκεί», μας λέει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Βροχίδης.
Ακούστε απόσπασμα από τη συνέντευξη:



Περισσότερα στο http://www.eirinika.gr/gr/blog/interview/vroxidis.asp

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή

Mitropolitis-Peiraios
(Photo: Eurokinissi)
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε μακροσκελή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, θέτει καίρια ερωτήματα για το φαινόμενο της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στον σημερινό δημόσιο βίο.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του Μητροπολίτη Πειραιώς:

Πέτρος Τατούλης: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ενάντια στην κρίση η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

P1010688.JPG
Ως το νέο όχημα, το σύγχρονο εργαλείο, το οποίο έρχεται να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής που υπήρχε, όσον αφορά την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, χαρακτήρισε την Αγροδιατροφική Σύμπραξη τηςΠεριφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη σύστασή της και στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτριος Μελάς και ο κ. Γεώργιος Πίττας εκ μέρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  και η οποία έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.

Συζήτηση γιά την επαπειλούμενη συρρίκνωση ή κατάργηση των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων καλεί όλους τους Φορείς του Δήμου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής σε συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα 19.00΄.
Η συζήτηση θα αφορά την επαπειλούμενη συρρίκνωση ή κατάργηση των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο μας με κλείσιμο του Ι.Κ.Α. Λουτρακίου, κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων και άλλων Φορέων.
Η ακολουθούμενη αυτή πολιτική οδηγεί το Δήμο σε πλήρη υποβάθμιση και μαρασμό με αποτέλεσμα να πλήττεται συνολικά η Κοινωνία. Καλούμεθα όλοι μαζί να αντιδράσουμε και να συναποφασίσουμε για τον περαιτέρω συντονισμό των δράσεών μας.

                                                                                                             Ο Δήμαρχος

                                                                                                  Κωνσταντίνος Λογοθέτης

«ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»


ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

   
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
24, 25 και 26 Απριλίου 2013
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00
Η παρουσίαση του προγράμματος «Θάλασσα», του εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν
στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2013.
Η βράβευση των έργων, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: 27440 21124 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: 27410 77036

1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο 1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ, που διοργάνωσε ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με τη συμμετοχή 142 αθλητών (τερμάτισαν 138). Οι αθλητές έτρεξαν πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια, μέσα σε πανέμορφα δάση πεύκης και ελάτης και εκπληκτική θέα (μήκος διαδρομής 19 Χιλιόμετρα και υψομετρική ανάβαση 972μ).
5.JPG
Κατά μήκος της διαδρομής, μέλη του συλλόγου μας επάνδρωσαν σταθμούς ανεφοδιασμού και κομβικά σημεία για την υποστήριξη και ενημέρωση των αθλητών. Ομάδες διάσωσης και ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας αναπτύχτηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής. Ο χώρος του υδροθεραπευτηρίου στο Λουτράκι χρησιμοποιήθηκε για τη λειτουργία της γραμματείας, σαν κέντρο συντονισμού – επιτήρησης του αγώνα, σαν ιατρείο και για την απονομή των επάθλων στους νικητές.
  Στην τελετή λήξης και απονομής των επάθλων, εκ μέρους του δήμου παρέστη ο Δήμαρχος κ. Λογοθέτης Κων/νος. Η επιτυχία του αγώνα μας κάνει αισιόδοξους για την καθιέρωση της διεξαγωγής του σε ετήσια βάση και τη διεύρυνση της συμμετοχής των αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ευχαριστούμε αυτούς που συνετέλεσαν στην διοργάνωση, προετοιμασία και την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.
Το ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ για τη στήριξη και την ουσιαστική συμβολή στη διοργάνωση του αγώνα.
Τους υπεύθυνους και το προσωπικό του ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ (Loutraki Spa) για τη διάθεση του χώρου και την εξαιρετική φιλοξενία.
Την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που φρόντισε για την ασφάλεια των αθλητών, με προσωπικό και μέσα, σ’ ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής πάνω στα Γεράνεια.
4.jpgΤο ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΠΗΓΑΣΟΣ» που κάλυψε την ασφάλεια των αθλητών, με προσωπικό και μέσα, στο δύσκολο μέρος της διαδρομής μεταξύ της μονής Απ. Παύλου και Μονής Οσίου Παταπίου.
Το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ που κάλυψε τον αγώνα με δίκτυο ασύρματης επικοινωνίας, διαθέτοντας προσωπικό και μέσα.
Το ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ που ανέλαβε τη μεταφορά εφοδίων στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής.
Τους ιατρούς κκ ΚΟΒΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για την προσφορά ιατρικής φροντίδας στους αθλητές.
Τα ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ που διέθεσαν χρόνο και μόχθο για την επιτυχία της διοργάνωσης.

                 Εκ μέρους του ΔΣ του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου

 
              Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας
       Καραχρήστος Δημήτριος        Στογιαννόπουλος Στέφανος

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ: http://agwnasgeraneiwn.blogspot.gr/p/blog-page_15.html

Συνάν​τηση του Π. Κουρουμπλή με Βουλευτές του Εργατικού Κόμματος και Βρετανούς συνδικαλισ​τές

Συνάντηση με τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας κ.κ.David Lammy καιAndrew Love και Βρετανούς συνδικαλιστές, μέλη της βρετανικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λονδίνου κ. Ισίδωρο Διακίδη, πραγματοποίησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής.

Εκδήλωση Βράβευσης σχολείων της Πελοποννήσου που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για το έτος Καβάφη


Cavafy
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σας προσκαλούν στην εκδήλωση βράβευσης διακριθέντων σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «2013 – Έτος Καβάφη: Εμπνέομαι και Δημιουργώ», την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Ο Κουβέλης βάζει υποθήκη για το “προεδρικό” μέλλον του

Fotis-Kouvelis
Ένας Αριστερός ηγετής που “συγκυβερνά” στην πιο χιλιοτραγουδισμένη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου. Παλαιότερα για την Ιστορία της, πολύ πρόσφατα για μια κρίση χρέους που απείλησε την ίδια αλλά και το σύνολο της ευρωζώνης με χρεοκοπία.
Το concept είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, και ο Φώτης Κουβέλης μοιάζει αποφασισμένος να το υπηρετήσει πιστά, ξεκινώντας από σήμερα μια εβδομάδα σημαντικών επαφών και ζυμώσεων στις Βρυξέλλες, όπου θα εχει την ευκαιρία διαδοχικών τετ-α-τετ με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να παραθέσει τη δική του αφήγηση για το ελληνικό πρόβλημα. Επομένως, και για τη λύση του.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, που μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Μάρτιν Σουλτς, θα έχει την ευκαιρία να δείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει και μια “άλλη Αριστερά”, σε αντιδιαστολή δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος τουλάχιστον προκαλούσε… καρδιοχτύπια και εκνευρισμό στις Βρυξέλλες.
Ο Φώτης Κουβέλης φυσικά δεν είναι πολιτικά άπειρος. Εκτός από τη μακρά θητεία του στο “μεγάλο σχολείο” της Αριστεράς, και μάλιστα σε εποχές κατά τις οποίες ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος “γεννούσε” διαρκώς ιδέες και καινοτομίες, διετέλεσε και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δηλαδή του μεγαλύτερου (μαζί με τον Ιατρικό) επιστημονικού συλλόγου της χώρας.
Η “απόβαση” στις Βρυξέλλες ωστόσο έχει και μια άλλη στρατηγική οπτική. Στο παρασκήνιο, “χορεύει” η φημολογία για το ενδιαφέρον του Φώτη Κουβέλη να είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και να γίνει έτσι ο “πρώτος Αριστερός” Πρόεδρος στην Ελλάδα, σε ένα αξίωμα που στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έχουν μοιραστεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Η επιχείρηση “διεθνής εξωστρέφεια” του Φώτη Κουβέλη, εκτός από την προώθηση των θέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, και τη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής από την πλευρά της Ευρώπης για την Ελλάδα, στοχεύει και στο να υπάρξει ένα επαρκές αποτύπωμα διεθνούς εμβέλειας για τον Αριστερό πολιτικό.
Κάτι σαν… προβολή από το μέλλον, όπως θέλουν να πιστεύουν στη Δημοκρατική Αριστερά.

ysterografa.gr

Όλοι οι κλέφτες φυλακή: Να επιστραφού​ν τα κλεμμένα στον λαό!

Ο Τσοχατζόπουλος είναι ένα πολιτικό πτώμα και η προβολή της δίκης του γίνεται για διαφημιστικούς λόγους. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει το όργιο της διαφθοράς και αφήνει στο απυρόβλητο δεκάδες ενεργά πολιτικά πρόσωπα που κατέκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο. Πολιτική κάθαρση σημαίνει: ΟΛΟΙ οι κλέφτες στην φυλακή και τα κλεμμένα πίσω στον ελληνικό λαό.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Έρχεται το ν/σ «σκούπα» για απολύσεις, επίορκους

Σε πολυνομοσχέδιο – «σκούπα», το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από τη συμφωνία με την τρόικα θα ενταχθούν οι ρυθμίσεις για τις απολύσεις στο δημόσιο. Το νομοσχέδιο το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας (πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη) είναι πιθανόν να ψηφισθεί μέχρι την Κυριακή των Βαίων ή ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς η κυβέρνηση σκέφτεται να ζητήσει ολιγοήμερη παράταση των εργασιών της Βουλής.
Στόχος είναι να μην υπάρχει νομοθετική εκρεμμότητα τη Μεγάλη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει το Euroworking Group, ώστε να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ.
Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:
1) Η ρύθμιση για τους επίορκους με βάση την οποία οι επίορκοι που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις θα τίθενται αυτόματα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού εκτός δημοσίου και θα διακόπτεται πλήρως η μισθοδοσίας τους, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο ΣτΕ για να αναζητήσουν τη δικαίωσή τους. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει για τις εκκρεμείς υποθέσεις επίορκων και όχι για παλαιότερες. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε στους εκπροσώπους των πιστωτών ο κ. Μανιτάκης, στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 1.550 υποθέσεις, ενώ στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά 577. Επιπλέον για το μεγαλύτερο τμήμα των 940 υπαλλήλων που έχουν μέχρι στιγμής τεθεί σε αργία και εξακολουθούν να λαμβάνουν το 1/3 του μισθού τους, θα προβλέπεται διακοπή μισθοδοσίας τους. Παράλληλα στη ρύθμιση αναμένεται να προβλέπεται σύντμηση των προθεσμιών για την προσφυγή των υπαλλήλων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη με την οποία θα δίνονται οδηγίες στις υπηρεσίες να στέλνουν τους φακέλους των επίορκων υπαλλήλων στα πειθαρχικά με λεπτομερή περιγραφή του αδικήματος, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
2) Η διαδικασία κατάργησης και συγχώνευσης των ΝΠΙΔ (κυρίως) και ΝΠΔΔ του δημοσίου, που θα οδηγήσει σε 15.000 (4.000 φέτος και 11.000 το 2014) απολύσεις όσων υπαλλήλων καταργούνται οι οργανικές θέσεις αλλά και σε προσλήψεις με βάση τον κανόνα 1 προς 1. Ωστόσο οι προσλήψεις αυτές βρίσκονται υπό την αίρεση της συμφωνίας με την τρόικα ότι «εάν κατά την εκτίμηση μας σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν είμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος (σ.σ. μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου), θα μειωθεί αυτή η αναλογία προσλήψεων».
Πάντως, μετά το σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα ενημερώσει αύριο το απόγευμα τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη και της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτη.

aftodioikisi.gr

Σκληρό πρέσινγκ στους δήμους για τη διαχείριση απορριμμάτων

Αποφασισμένη να σφίξει τα λουριά στους δήμους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εμφανίζεται η κυβέρνηση. Και αυτό διότι εκτός των υπολογίσιμων προστίμων καλείται να διασκεδάσει την αυστηρή κριτική που δέχεται από την ευρωπαϊκή επιτροπή που της καταλογίζει μεταξύ άλλων έλλειψη πολιτικής βούλησης, έλλειψη συντονισμού και μεγάλη γραφειοκρατία.
Το μήνυμα του στενού κυβερνητικού μαρκαρίσματος, έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επεσήμανε τη σπουδαιότητα του ζητήματος τονίζοντας ότι ήλθε η ώρα οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες του.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ήταν, προφανώς, γνώστης της επιστολής που έφτασε πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Την υπέγραφε ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιοχάνες Χάν, προειδοποιώντας για βαριά πρόστιμα κατά της Ελλάδας.
Στη χώρα μας υπάρχουν 396 ανεξέλεγκτες χωματερές, εκ των οποίων οι 78 λειτουργούν, ενώ οι 318 μολονότι έχουν κλείσει, δεν έχουν αποκατασταθεί. Στην επιστολή του ο Ευρωπαίος επίτροπος επισημαίνει ότι ως το τέλος του 2013 θα πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις για όλα τα έργα που αφορούν υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να ενσωματώσει τις κοινοτικές οδηγίες ως το 2015. Τα πρόστιμα που ενδέχεται να επιβληθούν σε αντίθετη περίπτωση υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 28 εκατ. ευρώ.
Στην επιστολή του εκτός των άλλων ο Γιοχάνες Χάν κάνει λόγο για «αποτυχία της ορθής αντιμετώπισης του προβλήματος» και «στις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για νέες υποδομές».
Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η επισήμανση για «εμπλοκή πολλών φορέων στο ζήτημα», αφού στη διαχείριση των απορριμμάτων εμπλέκονται τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, οι δήμοι, οι περιφέρειες και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις.

aftodioikisi.gr

Άξιοι της τύχης μας: Μπαγκλαντεσιανοί στις φράουλες, Φιλιππινέζοι στα καράβια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα ότι πολλοί (ίσως και η πλειοψηφία) είναι εκείνοι (αιρετοί στη Βουλή και στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικοί φορείς και λαός) που προσλαμβάνουν μια κατάσταση ως δεδομένη και επ’ αυτού του «δεδομένου» συζητούν.

Αυτή η νοοτροπία δεν οδηγεί, φυσικά, πουθενά και οπωσδήποτε όχι στην «ταμπακιέρα».

Την προηγούμενη εβδομάδα αυτό συνέβη τουλάχιστον δύο φορές – στην περίπτωση της Μανωλάδας και στην περίπτωση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στα γεγονότα της Μανωλάδας, στον δημόσιο διάλογο επικράτησε ο προβληματισμός για την βία (και σωστά), αλλά όχι με τις πηγές της παρανομίας.

Όλοι θεώρησαν φυσιολογικό και δεδομένο ότι πρέπει να γίνεται μαζική «εισαγωγή» Μπαγκλαντεσιανών προκειμένου να εργάζονται στα χωράφια της φράουλας.

Η Ευρώπη του τότε και η Ευρώπη του σήμερα

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης
 
Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα κατέρρευσαν τα υψηλά ιδεώδη των εμπνευστών και των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωση, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε με τον πιο φανερό τρόπο την σαθρότητα των θεμελίων της αλλά κυρίως την αδυναμία των σημερινών ηγετών της να σταθούν με συνέπεια και αξιοσύνη στο ύψος των δυσμενών περιστάσεων.

Οι σπουδαίοι πολιτικοί ηγέτες και δημιουργοί της ενέπνευσαν το ευρωπαϊκό εγχείρημα υπογράφοντας με την γνωστή συνθήκη του Μάαστριχτ την μεταμόρφωση της ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ένωση που άνοιξε το δρόμο δημιουργίας της ΟΝΕ σε τρία στάδια, με τελευταίο το ενιαίο νόμισμα, έχοντας την απόλυτη πεποίθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των κρατών-μελών της. Αξίζει μόνο να θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του πολιτικού ηγέτη και οραματιστή μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ και την αρχή της ευρωπαϊκής της πορείας, «Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα ότι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με τη συνεργασία όλων κοινός καρπός ή κοινωνική και οικονομική πρόοδος».

Στο εδώλιο ο Άκης. Ή… το ΠΑΣΟΚ;

Akis-Tsoxatzopoulos
Οι κάμερες ανοίγουν, και ο φωτογραφικός φακός εστιάζει στο πρόσωπο ενός πολιτικού που σημάδεψε με τη διαδρομή του την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, και βρέθηκε μισή ανάσα από το να την κυβερνήσει.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω των οποίων η Δικαιοσύνη θα επιχειρήσει να στοιχειοθετήσει ότι εισέπραξε μίζες.
Μαζί του θα είναι άλλα 19 άτομα. Κανένας όμως άλλος πολιτικός. Η δίκη που ξεκινάει σήμερα, θα μπορούσε να αποτελέσει την ιστορική δίκη του ΠΑΣΟΚ, για ένα κάθε άλλο παρά κολακευτικό αποτύπωμα που άφησε το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο ιστορικό dna της χώρας. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, που θα μπορούσαν να είναι τα χρόνια της μεγάλης ευκαιρίας της Ελλάδας να μετεξελιχθεί σε σύγχρονη χώρα, αποδείχτηκαν ωστόσο τα χρόνια του… πλιάτσικού. “Η λεηλασία της Ελλάδας”, για να θυμηθούμε το επικό πρωτοσέλιδο του περιοδικού “Time” το 1989, τότε που ο Γιώργος Κοσκωτάς απειλούσε να πάρει μαζί του τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Απειλούσε…
Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου φορτίζει εκ των πραγμάτων αρνητικά το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ σκιά του άλλοτε κραταιού εαυτού του, καθώς όσοι δεν… μετακόμισαν στην Κουμουνδούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά βίας συνθέτουν την τέταρτη πολιτική δύναμη του τόπου. Κάτω απη Χρυσή Αυγή, οριακά πάνω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Όσο κι αν το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει αποκηρύξει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον ακόμη κα “ντροπή”, η κοινωνία δυσπιστεί και μάλλον εξανίσταται. Γιατί ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν αποτελεί “χθεσινό” στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε μέρος του διευθυντηρίου του Κινήματος γύρω από τον Ανδρέα Παπανδρέου, και στη συνέχεια ο αντίπαλος πόλος του Κώστα Σημίτη, από το 1974 μέχρι και τουλάχιστον το 2004.
Σύνολο ετών… 30. Ακόμη και στη συνέχεια όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν τον αποκήρυξε, παρά μόνο πολύ πρόσφατα. Εύλογα λοιπόν, απορεί κανείς: Πότε ακριβώς… κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ τον Άκη; Και αν πράγματι χρειάστηκε περισσότερες από τρεις δεκαετίες για να καταλήξει στο “σωστό” συμπέρασμα, πόσο σοβαρά μπορεί πλέον η Ελλάδα να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο, πρώην κόμμα εξουσίας;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Σενάριο… επιστημονικής φαντασίας για την παραμονή της ΑΕΚ

AEK-Dellas
(Photo: Eurokinissi)
Η ΑΕΚ μετά την ήττα της στο Περιστέρι υποβιβάστηκε στην Football League. Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο που την κρατάει στην μεγάλη κατηγορία. Είναι βέβαια κάπως… επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε το…
 
Κι όμως η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί! Είναι μεν ακραίο το σενάριο, αλλά υπάρχει. Ποιο είναι αυτό; Να κερδίσει η ΑΕΚ την έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και αφού καταφέρει να παίξει τα εναπομείναντα 10-15 λεπτά (με τις καθυστερήσεις...) να σκοράρει δύο φορές ανατρέποντας το 0-1 και νικώντας τους Θρακιώτες. Ετσι, η Ενωση θα φτάσει τους 33 βαθμούς και θα περάσει στην βαθμολογία τον ΟΦΗ που έχει 32 με τους Κρητικούς να υποβιβάζονται... Βέβαια, όπως αναφέρουμε και στο ξεκίνημα του κειμένου το σενάριο μοιάζει με... επιστημονικής φαντασίας!

  sport.gr

Ο θρίαμβος του Twitter στην τραγωδία της Βοστώνης

Boston-tragedy
Όταν το 2008, η ” Οbama Team” επέλεγε να παραμερίσει ως ένα σημείο το Facebook, και να εστιάσει στο Twitter ως το social media που ταίριαζε καλύτερα στην εποχή, τη συγκυρία και τις ιδιαιτερότητας διάχυσης ενός πολιτικού μηνύματος, και μάλιστα στη “μεγαλύτερη σκηνή” του κόσμου, δηλαδή στις εκλογές για την ανάδειξη ενός πλανητάρχη, η συγκεκριμένη στρατηγική ξένιζε, και προκάλεσε συζητήσεις.
Το αποτελέσμα φυσικά δικαίωσε τα… παιδιά του Άξελροντ και του Μεσίνα, που είχαν κατανοήσει εγκαίρως ότι σε σχέση με το περισσότερο μαζικό και φλύαρο Facebook, το μάλλον εγκεφαλικό Twitter μπορούσε να πείσει περισσότερο, και να παρακινήσει για την “αλλαγή στην οποία μπορούσε να πιστέψει κανείς”.
Αυτά τα πέντε χρόνια που ακολούθησαν εκείνο το tipping point, το Twitter εξελίχθηκε ραγδαία. Όχι μονάχα ως μέσο διάχυσης των πολιτικών μηνύματων, αλλά και το πιο άμεσο μέσο μετάδοσης μιας είδησης. Στο Twitter επιλέγουν πρώτα να “ανεβάσουν” ένα θέμα που τους αφορά, ή μια είδηση, οι σημαντικότεροι “παίκτες” της διεθνούς σκακιέρας. Στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τα media, ακόμη και τη θρησκεία, αν θυμηθούμε την ταχύτητα με την οποία ο Πάπας Φραγκίσκος έσπευσε να μας… παρουσιαστεί μέσω του Twitter της Αγίας Έδρας, μετά την εκλογή του.
Τα πρόσφατα γεγονότα της Βοστώνης, η τραγωδία με τους νεκρούς και τους τραυματίες στον Μαραθώνιο και όσα ακολούθησαν, με το ανθρωποκυνηγητό των υπόπτων, αποτέλεσαν τον ενημερωτικό θρίαμβο του Twitter. Από εκεί τα μάθαμε όλα εγκαίρως, με αμεσότητα και ταχύτητα που προδίδουν πλέον την αλλαγή εποχής που ζούμε και σε επίπεδο ενημέρωσης.
Το Twitter άλλωστε είναι προσωπικό και… αφιλτράριστο. Ήρθε για να μείνει. Το πραγματικό στοίχημα είναι… να διώξει. Παραδοσιακούς, ξεπερασμένους, συστημικούς. Στην πολιτική, στα media, παντού. Retweet λοιπόν…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Ελληνική task force για το δημόσιο

Ομάδα δράσης για το δημόσιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση πρόκειται να συσταθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη και τους έχει ζητήσει να ορίσουν πρόσωπο το οποίο θα συνεργάζεται με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη αλλά και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να προχωρήσει ταχύτατα η εφαρμογή της συμφωνίας με την τρόικα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την Ιπποκράτους πρόκειται να ορίσουν το πρόσωπο αυτό τις επόμενες ημέρες, ενώ στην Αγίου Κωνσταντίνου, αν και αρχικά υπήρχαν επιφυλάξεις λόγω της παρουσίας του Α. Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τελικώς προσανατολίζονται να συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ στο συγκεκριμένο σχήμα.

aftodioikisi.gr

Ζωγράφισαν για το Χαμόγελο των Παιδιών - Δείτε το σκίτσο του Γιώργου Μπότσου


Ζωγράφισαν μόνο και μόνο για να χαμογελάσουν τα παιδιά...Τριάντα κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι σκιτσογράφοι πήραν το πενάκι τους, έκαναν τα μαγικά τους για να ενισχύσουν τους στόχους του Χαμόγελου του Παιδιού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήρε το Comicdom Con Athens.
Οι καλλιτέχνες που δέχθηκαν την πρόσκληση και ζωγράφιζαν επί δύο ώρες ηταν οι: Matteo Scalera, Rufus Dayglo, Έκτορας Αποστολόπουλος, Αντώνης Βαβαγιάννης, Γιώργος Γούσης, Σπύρος Δερβενιώτης,Τριαντάφυλλος Ελευθερίου, Πέτρος Ζερβός, Αποστόλης Ιωάννου, Λίλα Καλογερή,Γιώργος Καμπάδαης, Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Κώστας Κυριακάκης, Μάνος Λαγουβάρδος, Τάσος Μαραγκός, Χρήστος Μαρτίνης, Ελεάννα Μαυροφρύδη, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Γιώργος Μπότσος, Όθωνας Νικολαϊδης, Αλέξια Οθωναίου,Παναγιώτης Πανταζής, Αλέκος Παπαδάτος, Θανάσης Πετρόπουλος, Θανάσης Πέτρου,Γιάννης Ρουμπούλιας, Soloup, Σοφία Σπυρλιάδου, Τηλέμαχος Σταυρόπουλος, Ηλίας Ταμπακέας, Θανάσης Τσίλης, Πέτρος Χριστούλιας.
 

«Σχεδόν Aγιος…» . Η Πάτρα των Αγίων, και η Πάτρα των φόνων και του εγκλήματος…

Παλαιά Πάτρα !
Τής ησυχίας, τής εργασίας, καί τής προόδου...
Κάθε μέρα πού περνάει διαπιστώνουμε με απογοήτευση ότι η πρώην ευγενής Πολιτεία μας, φιλήσυχων πολιτών, γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη…
Κι΄ εκεί πού είμασταν τόπος ειρηνικών ανθρώπων, λές και τραβήχθηκε ξαφνικά μια κουρτίνα και αποκάλυψε το άλλο, το σκοτεινό πρόσωπό της…
  Αποκάλυψε μια σφηκοφωλιά οργανωμένου εγκλήματος και Σικελικής καμόρας έχοντας μέσα σφήκες και σερσέγκια κακοποιών και τεμπέλιδων πού ζούν κυρίως στις συνοικίες μας…

Κάϊν καί Άβελ !
Σκοτώνονται γιά μιά μαγκιά καί πέντε ψωροδίφραγκα, πού τελικά δέν τα παίρνουν καί μαζί τους... Και πού αντί να κάνουν μια τίμια δουλειά και να τρώνε το φαγητό τους με τον ιδρώτα του προσώπου τους, άνοιξαν νυχτερινά κέντρα αμφίβολης ποιότητας, στόχου, και προορισμού, δουλεύοντας με μπράβους, εκβιαστές, πληρωμένους ( αλλά και απλήρωτους) φουσκωτούς και δολοφόνους, και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ησυχία στην Πολιτεία μας. Κι΄ αλοίμονο στην νεολαία αλλά και σε κάποιους μεγάλους πού συχνάζουν στα μαγαζιά τους…
Έτσι λοιπόν προχθές πέσανε οί πρώτες ντουφεκιές με δυό νεκρούς, το Σάββατο πέσανε άλλες τόσες με έναν ακόμη νεκρό ( υπεύθυνο προφανώς για το πρώτο νταβαντούρι ), και για τις επόμενες μέρες κάτι άλλο σίγουρα θα μας ξεφαντώσει.
Είμαστε όμως όλοι οί Πατρινοί έτσι ;

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα »

Κίνημα Πολιτών, καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε - Foodosophy

drawing12.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θα ήθελα να συγχαρώ την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του Greek Foodosophy που έρχεται να στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα, σε μια κρίσιμη εποχή όπου ή ανεργία έχει γίνει ο καθημερινός εφιάλτης για τον λαό μας.
Εμείς, εκπροσωπώντας το «Κίνημα Πολιτών καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να συνεργαστούμε μαζί σας. Το «Κίνημα Πολιτών – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2010 κατόπιν πρωτοβουλίας εκατό προσωπικοτήτων από τα ΑΕΙ, τους Δικηγορικούς, Ιατρικούς και Τεχνικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Καλλιτεχνικό χώρο και τον Τύπο καθώς και τους Προέδρους των ανωτάτων Συνδικαλιστικών Οργάνων των Εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τους Προέδρους Εμπορικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων.

Ο σκοπός της ίδρυσής του, τον οποίο ανελλιπώς εξυπηρετεί μέχρι σήμερα, είναι ενεργή συμμετοχή στον αγώνα της προστασίας θέσεων εργασίας, μείωση της ανεργίας, στήριξη των Ελλήνων επαγγελματιών, παραγωγών, αγροτών και του εσωτερικού τουρισμού, μέσα από την προτίμηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.
banner59a.JPG
Το σύνθημα του Κινήματος είναι:

«ντύνομαι ελληνικά, τρώω Ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά»

Παραρτήματα του Κινήματος λειτουργούν και αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα σε πολλές πρωτεύουσες νομών. Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας είναι η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών των πολιτών, που βάλλονται από την κρίση και τον εφιάλτη της ανεργίας, προς μια ευσυνείδητη προτίμηση και στήριξη του ελληνικού προϊόντος και άρα και των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς: αφίσες, ομιλίες, ημερίδες, εκθέσεις, σποτ-καμπάνιες στα ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα κλπ.

Κλείνοντας, θέλουμε να σας κάνουμε μία πρόταση: επειδή η καταναλωτική συνείδηση διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία, θα ήταν πρωτοποριακή ιδέα να διαμορφωθεί ένας χώρος, μέσα στα 3.000τ.μ. του εμπορικού κέντρου Ελληνική Τροφοσοφία, όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να συνδέσουν ελληνικά τρόφιμα με τον τόπο παραγωγής τους με μορφή παιχνιδιού. http://foodosophy.gr

Και πάλι συγχαρητήρια. Καλή αρχή και θα είμαστε κοντά σας σαν «Κίνημα Πολιτών- καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ανοιχτοί σε συνεργασία.

 
Κωνσταντίνα Μπέη

Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε

Στέφανος Μεϊμάρογλου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δίοικηση του Αστέρα Δερβενίου

Ο προπονητής  Στέφανος Μεϊμάρογλου γιά την δίμηνη συνεργασία του με τον Αστέρα Δερβενίου απευθήνει προς την δίοικηση , τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ιστορικής ομάδας της Δυτικής Κορινθίας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . Σημειώνει την μεγάλη ικανοποίησή του καθώς η σνεργασία του ήταν απολύτως επιτυχής και ο Αστέρας έκλεισε με πολλή θετικά αποτελέσματα μία δύσκολη αγωνιστική σαιζόν.
 Η συνεργασία του τεχνικού με τον Αστέρα έληξε χθες  με την τελευταία προπόνηση γιά τη περίοδο 2012 - 2013, στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Δερβενίου.
 

Παντελής Θαλασσινός - Τα Σμυρνέικα Τραγούδια.



Beautiful Greek folk song.

❝ _ Το καθρεφτάκι σου παλιό
και πίσω απ' τη θαμπάδα
η Σμύρνη και το Κορδελιό
και η παλιά Ελλάδα

Μουτζουρωμένο το γυαλί
μα πίσω απ' τους καπνούς του
βλέπει ο Θεός το Αϊβαλί
και σταματάει ο νους του

Τα σμυρνέικα τραγούδια
ποιος σου τα 'μαθε
να τα λες και να δακρύζεις
της καρδιάς μου ανθέ

Το καθρεφτάκι σου παλιό
και το μυαλό χαμένο
σε ποιο τα ήπιες καπηλειό
και βγήκες μεθυσμένο

Μουτζουρωμένο το γυαλί
μα πίσω απ' τους καπνούς του
βλέπει ο Θεός το Αϊβαλί
και σταματάει ο νους του

Τα σμυρνέικα τραγούδια
ποιος σου τα 'μαθε
να τα λες και να δακρύζεις
της καρδιάς μου ανθέ. ❞

 

''ΤΙ ΣΟΥ 'ΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ'', Μελινα Ασλανίδου (& Κώστας Μακεδόνας)



''ΤΙ ΣΟΥ 'ΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ'', Μελινα Ασλανίδου (& Κώστας Μακεδόνας)
Από την εκπομπή: ''ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ'' / Σπύρος Παπαδόπουλος / ΝΕΤ / 12.04.2008

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Πρώτη εκτέλεση: Πόλυ Πάνου
Άλλες ερμηνείες: Μελίνα Ασλανίδου

Διεξαγωγή αγώνα ανώμαλου δρόμου "ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013" στις 27-4-2013 στον Πύργο Κορινθίας



O Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ» διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τον εικοστό πέμπτο αγώνα ανώμαλου δρόμου «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013» προς τιμήν του Βαλκανιονίκη και νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον Πύργο Κορινθίας το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, στις 09:00 το πρωί.
Σας περιμένουμε!

Δείτε κατωτέρω το Πρόγραμμα του Αγώνα, όπου αναγράφονται – μεταξύ άλλων – χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής, τις διαδρομές κ.α.
2. ΑΠΟΣΤΑΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Οι διαδρομές έχουν οριστεί για όλες τις κατηγορίες των αθλητών – αθλητριών
περίπου 400μ., 700μ., 1.500μ., 5.000μ.
3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΠΑΘΛΑ
Στον αγώνα ισχύει ελεύθερη συμμετοχή για αθλητές και αθλήτριες και
ανεξάρτητους φιλάθλους. Στους τρεις (3) πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα
δοθούν έπαθλα και διπλώματα.
4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορίες είναι οι εξής:
α) έως 6 ετών
β) 7 έως 12 ετών
γ) 13 έως 16 ετών
δ) 17 έως 25 ετών
ε) 26 έως 35 ετών
στ) 36 έως 45 ετών
ζ) 46 έως 55 ετών
η) 56 και άνω
5. ΓΕΝΙΚΑ
Στους αγώνες ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη όσον αφορά την υγεία
του
6. Θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ υπό την επίβλεψη κριτών.
7. ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ
8. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Θα γίνονται δεκτές στα τηλ. 6973254521 & whats up 6987051099μέχρι τις 25 Απριλίου 2013.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ   ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Θρησκευτικοί ύμνοι του ιερού πάθους στον Ι. Ν. Αγ. Βλασίου

 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Σάββατο (του Λαζάρου) 27 Απριλίου στις 8.00 μ.μ.
στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου,
χορωδία ψαλτών της περιοχής μας υπό τη Δ/νση του πρωτοψάλτη κ. Μάρκου Ράλλη
και της βυζαντινής χορωδίας Σικυωνίων υπό τη Δ/νση του πρωτοψάλτη
κ. Αναστασίου Γκιούλη,
θα παρουσιάσουν θρησκευτικούς ύμνους του ιερού πάθους και
θα διαβαστούν πασχαλινά κείμενα από την ελληνική λογοτεχνία
και παράδοση.
Σας καλούμε όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας.
 
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Σπυρίδων Λιόρδος Πρωτοπρεσβύτερος
 
Ο Δήμαρχος
Αντώνης Κλαδούχος

Η Google γιορτάζει την Ημέρα της Γης

Για 43η χρονιά το περιβάλλον έχει την τιμητική του

Η Google γιορτάζει την Ημέρα της ΓηςΑπό βουνά, ποτάμια και καιρικά φαινόμενα «κατακλύζεται» σήμερα το λογότυπο της Google, τιμώντας την Ημέρα της Γης που γιορτάζεται για 43η συνεχόμενη χρονιά.
Παντώντας το play ο ήλιος ξεκινά και ημέρα αρχίζει για το όμορφο φυσικό περιβάλλον που βλέπουμε ως σκίτσο, με το βουνό, το ποτάμι, τα ψαράκια και τη θάλασσα, μέχρι να έρθει το φεγγάρι και όλα πάλι από την αρχή. Κάθε μέρα και μία διαφορετική εποχή.
Η Ημέρα της Γης εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 22 Απριλίου 1970 και «πατέρας» της ιδέας ήταν ο αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος ήθελε με αυτό τον τρόπο να προωθήσει τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα, όπως λιμοί, κατάρρευση οικοσυστημάτων, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και λειψυδρία.
Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, 43% των πτηνών, 45% των πεταλούδων, 30% των αμφιβίων, 45% των ερπετών και 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν στην Ευρώπη.
Αντίστοιχη είναι και η υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου λόγω της υπεραλίευσης και της μόλυνσης. Το 65% των εμπορικών ιχθυαποθεμάτων κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της εντατικής αλιεία. Υπολογίζεται ότι στη Μεσόγειο μόνο, έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 15 χρόνια 55.000 τόνοι πετρελαίου ρυπαίνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής.
Ημέρα της Γης: 22 Απριλίου και στο doodle της Google




google.

Σαρωτικοί οι πρωτοπόροι σε Β1 και Β2 Κορινθίας


Β2΄ Κατηγορία
Ο ήδη πρωταθλητής του ομίλου Ολυμπιακός Άσσου συνέτριψεμε 6 - 1,στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής,τον Α. Ο. Λυκοποριάς και αύξησε την διαφορά στους +10 βαθμούς από την ομάδα του Α.Ο. Ζευγολατιού πού είχε ρεπό.  Νίκες στα "χαρτιά" παίρνουν Νέοι Στιμάγκας και Ατρόμητος Μποζικών επι Παμβοχαϊκου και Κεραυνού Μεγάλου βάλτου, αντιστοιχα. Στην Πουλίτσα η τοπική Δάφνη νίκησε με 3 - 0 τον Άρατο Βασιλικού, ενω η Λαύκα έχασε 1 - 2 από τα Ταρσινά '97. Στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομάδα επικράτησε με 3 - 2 επί της Θύελλας Λεοντίου , ενώ τέλος ο Απέσσας Χαλκίου επικράτησε με 2 - 1 επί του Παμφενεατικού.

27η αγωνιστική
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 0 - 3 α. α.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ 3 - 0 α.α
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΡΑΤΟΣ   3 - 0
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97   1 - 2
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ   3 - 2
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 2 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ- ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 6 - 1
ΡΕΠΟ ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός Άσσου με 66 βαθμούς και ακολουθούν ο ΑΟ Ζευγολατιού με 56 , ο  ΑΟ Λυκοποριάς με 51 και οι Νέοι Στιμάγκας με 50 ...

Β1΄ Κατηγορία
Στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής η πρωτοπόρος του ομίλου, Κόρινθος ΄06 επεβλήθηκε με 5 - 1 επί του Φωκα Αρχαίων Κλεωνών , ενώ σαρωτική ήταν και η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου με το 8 - 0 επί του Αίαντα Αγιονορίου. Η Δάφνη Εξαμιλίων νίκησε με 4 - 1 τον ΑΣ Λουτρακίου, ενώ με τον Σοφικό '05, έμεινε στο 1 - 1 με την  ομάδα του Μαψού. Η Περαχώρα νίκησε με 3 - 1 τον Αστέρα Κορίνθου ενώ η ομάδα του Αγιάννη νικησε με 3 - 0 τα Νέα Αστερια Λουτρακίου. Ο Ποσειδών Κυραβρύσης και η ομάδα του Κουταλά έμειναν στο ισόπαλο 1 - 1, ενώ τέλος τριποντο στα "χαρτιά" κέρδισε ο Αγιος Γεώργιος επί του ΠΓΣ η Κόρινθος.

27η αγωνιστική
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ- ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 4 -1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3 - 1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 3 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06- ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ. 5 - 1
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3 - 0 α.α.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ   2 - 2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.- ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ   8 - 0
ΣΟΦΙΚΟ ‘05 - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 1 - 1

Στη βαθμολογία προηγείται η Κόρινθος '06 ,με 72 βαθμούς και ακολουθούν η Πρόοδος με 67 , η Δάφνη Εξαμιλίων με 57,.η Περαχώρα με 52 και Μαψός με 51...

Νίκη ανόδου για Παναιτωλικό, σώθηκε η Παναχαϊκή

Νίκη ανόδου για Παναιτωλικό, το παλεύει η ΑΕΛ
Ο Παναιτωλικός συνέχισε απτόητος την πορεία ανόδου, καθώς παρά τιε απουσίες νίκησε με 3-1 τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Οι Ακαρνάνες πήραν νωρίς το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόγιοβιτς, το οποίο κέρδισε στο 6' ο Φαβάλι.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 30' με τον Βασιλείου, όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με τον Κούσα οκτώ λεπτά αργότερα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπόγιοβιτς στο 64'.
Θρασύβουλος (Βασίλης Βούζας): Μαρούλης, Τζιώρτζοπουλος, Σύρος, Βλασόπουλος, Βασιλείου, Σταυροθανασόπουλος, Σερέπας, Πλαβούκος, Προβατίδης, Μπακαλής, Σκόνδρας (46' Σκόνδρας).
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Δάρλας (51' Γκόλιας), Κούσας, Ιωάννου, Μελισσάς, Μουμίν, Ιορδανίδης, Μπακάκης, Φαβάλι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά.

Μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί στην επτάδα της Football League, απώλεσε η Καλλονή στα Μέγαρα, 0-0, με τους παίκτες της να σημαδεύουν τέσσερις φορές τα δοκάρια της εστίας του Βύζαντα. Την αρχή έκανε ο Μανούσος στο 40', για να τον μιμηθούν οι Λεοζίνιο (45'), Ντιμπαλά (73') και Αναστασιάδης (76').
Με τον βαθμό της ισοπαλίας η Καλλονή έφθασε στους 54μ. ενώ ο Βύζας Μεγάρων στους 23β, δύο λιγότερους από τον Θρασύβουλο.
Βύζας Μεγάρων (Μίλτος Γκόφας): Πουρής, Γρομητσάρης, Λιόλιος, Νικολόπουλος, Θ. Βλάχος (58' Αρναρέλης), Μπιτσάκος, Χαρτσιάς (73' Π. Βλάχος), Μανδύλης, Κρολ, Σπαγής, Γκεμίσης.
Καλλονή (Μπάμπης Τεννές): Σιδεράκης, Κώτσιος, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος (87' Βλαστέλλης), Λαμπρόπουλος, Γκόβας (60' Μανουσάκης), Κριπιντίρης, Γάλας, Μανούσος, Λεοζίνιο, Μάρα (46' Ντιμπαλά).

Η Δόξα Δράμας ήταν η νικήτρια η οποία κατάφερε να επικρατήσει στο ντέρμπι της Μακεδονίας με 2-0 της Καβάλας. Το σκορ για τους «μαυραετούς» άνοιξε ο Γιάννης Ταραλίδης, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 56', ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Καμινιώτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Δόξα Δράμας (Πάναγιωτης Τζαναβάρας): Δαύκου, Μκρτσιάν, Ταραλίδης, Καμινιώτης, Ιντζόγλου, Τότο, Ρούσεφ, Κάπελ, Μπουτζίκος, Περπερίδης, Μπάρρος.
Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Αποστολίδης, Κοτίτσας, Καζαντζίδης, Καλαγκάνης, Μαραγκός, Ντουτσαρίδης, Παγώνης, Κάργας, Πάτο, Παπαδόπουλος, Ντόσης.

Η Παναχαϊκή καθάρισε σε ένα δίλεπτο τον Εθνικό Γαζώρου, του οποίου επιβλήθηκε με 2-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της, καθώς απέχει πλέον 11 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ν' Τζιοντό στο 65' νίκησε τον Βαλσαμάκη κι άνοιξε το σκορ, ενώ πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Παμπόε διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους (67').
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Ν' Τζιοντό, Σπίνουλας, Κοκκίνης, Παμπόε, Βασιλαντωνόπουλος, Βοσκόπουλος, Γ. Κοιλιάρας, Δ. Κοιλιάρας, Ρεκλείτης.
Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Γεωργιάδης, Μαχαιρούδης, Καπιάς, Σαββίδης, Κουκόλης, Κομνινάκης, Μερεσιώτης, Γκόγκας, Κωνσταντινίδης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής
Δόξα Δράμας-Καβάλα 2-0
Παναχαϊκή-Εθνικός Γαζώρου 2-0
Πανσερραϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
Λάρισα-Πιερικός 4-2
Θρασύβουλος-Παναιτωλικός 1-3
Φωκικός-Ηρακλής 0-1
Βύζας Μεγάρων - Καλλονή 0-0
 Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 1-1
Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης 2-1
Εργοτέλης-Αναγέννηση Επανομής 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Απόλλων
33
40-22
64
2. Ολυμπιακός Βόλου
34
41-19
60
3. Παναιτωλικός
34
47-23
59
4. Εργοτέλης
33
31-21
58
5. Νίκη Βόλου
34
39-22
56
6. ΑΕΠ Ηρακλής
33
39-20
56
7. Καλλονή
33
31-18
54
8. Λάρισα
33
37-20
54
9. Πανσερραϊκός
33
28-23
53
10. Δόξα Δράμας
34
28-25
50
11. Ηρακλής Ψαχνών
33
31-27
47
12. Καλλιθέα
33
35-33
45
13. Καβάλα
33
26-28
42
14. Πιερικός
33
29-46
35
15. Eθνικός Γαζώρου
34
22-29
35
16. Παναχαϊκή 2005
34
29-34
34
17. Φωκικός
33
22-39
32
18. Αναγέν. Γιαννιτσών
33
26-48
31
19. Θρασύβουλος
34
21-38
25
20. Βύζας Μεγάρων
33
16-42
23
21. Αναγέν. Επανωμής
33
18-59
15