Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ελληνική τραγωδία .. Βοσνία - Ελλάδα 3 - 1

Απίστευτο γιουχάισμα των Βόσνιων στον Εθνικό Υμνο!

Κάκιστη η Εθνική, έχασε με κάτω τα χέρια 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα και παράλληλα πολλές από τις ελπίδες απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Mundial του 2014.
Στον επονομαζόμενο, από πολλούς, τελικό, στο πιο κρίσιμο (ως τώρα) παιχνίδι της στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, η Ελλάδα έκανε το χειρότερό της παιχνίδι. Ετσι, έχασε με 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην Ζένιτσα, με αποτέλεσμα να δει τους Βόσνιους να εδραιώνονται στην κορυφή, στο +3 από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που υποχώρησε, ξεκάθαρα πλέον, στη δεύτερη θέση.
Στο πέμπτο ματς στον όμιλο (ολοκλήρωση του πρώτου γύρου), η Ελλάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα, παρουσίασε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα, ιδίως στις «στημένες» φάσεις, με τους Μισίμοβιτς και Ντζέκο να συνεργάζονται άψογα και τον δεύτερο να πετυχαίνει δύο γκολ με κεφαλιές. Ετσι, η πρωτιά του ομίλου, που δίνει την απευθείας πρόκριση, έχει ως φαβορί την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με την Ελλάδα να μένει στο +2 από την τρίτη Σλοβακία.

Ούτε στην… Τουρκία δεν συνέβη κάτι τέτοιο! Ο λόγος για τις σφοδρότατες αποδοκιμασίες των Βόσνιων φιλάθλων, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Είναι γνωστό πως το γήπεδο «κλουβί» της Ζένιτσα αποτελεί μια ιδιαίτερα σκληρή έδρα για κάθε ομάδα που θα δοκιμάσει την τύχη της…
Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που επιλέγεται το συγκεκριμένο γήπεδο για τα ματς της Εθνικής Βοσνίας. Όμως οι αποδοκιμασίες που υπήρξαν κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού μας ύμνου ήταν… άνευ προηγουμένου!
Για την ακρίβεια, το γιουχάισμα των οπαδών δεν άφησε ούτε καν να… ακουστεί ο Υμνος της Ελλάδας.
Από το πρώτο λεπτό η Βοσνία προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πιέσει την ελληνική άμυνα. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Καρνέζης απομάκρυνε δύσκολα την κεφαλιά του Βράνιες και μετά από ένα διάστημα με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, η Βοσνία κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Τζέκο να παίρνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Μισίμοβιτς και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 29΄. Πριν προλάβει να συνέλθει η ελληνική ομάδα δέχθηκε και δεύτερο χτύπημα στο 36' σε μια απίστευτη φάση. Ο Τζαβέλλας ανέτρεψε τον Μουίτζα και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Καρνέζης απέκρουσε την εκτέλεση του Μισίμοβιτς αλλά στην επαναφορά υπήρξε… αυτοδοκάρι του Τοροσίδη  η άμυνα αδράνησε και από τις κόντρες ο Ιμπίσεβιτς χρίστηκε σκόρερ γράφωντας το 2-0 .
Μετά το 2-0 η εθνική βγήκε μπροστά, απείλησε για πρώτη φορά με το άστοχο σουτ του Χολέμπας στο 39', είχε άλλο ένα από τον Τζιόλη στο 42' και μια κεφαλιά του Κατσουράνη στο 44', αλλά το σκορ δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα και οι Βόσνιοι “τελείωσαν” το ματς με μία φάση-καρμπόν του πρώτου γκολ. Φάουλ ο Μισίμοβιτς, κεφαλιά ο Τζέκο και 3-0 στο 53',..
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και αφού ο Καρνέζης αποσόβησε το 4-0  σε τετ-α-τετ με τον Στεφάνοβιτς στο 88΄ήρθε ο Γκέκας στις καθυστερήσεις να εκμεταλλευτεί την ασίστ του Σαμαρά και να πετύχει το γκολ της τιμής για την ελληνική ομάδα.
Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από την Βοσνία η οποία υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι παίζουν μπαράζ για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια από την Ευρώπη.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84' Βρσάγεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούνιανιν (78' Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Στεβάνοβιτς), Τζέκο.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46' Γκέκας), Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (57' Μανιάτης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (73' Χριστοδουλόπουλος), Χολέμπας, Σαμαράς.

Η ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (5 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Βοσνία 13 (+15)
2. Ελλάδα 10 (+2)
3. Σλοβακία 8 (+2)
4. Λιθουανία 5 (-3)
5. Λετονία 4 (-3)
6. Λίχτενσταϊν 1 (-13)



* Ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι παίζουν μπαράζ για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια από την Ευρώπη.

Οι επόμενοι αγώνες


7 Ιουνίου
Λιθουανία-Ελλάδα
Λετονία-Βοσνία
Λίχτενσταϊν-Σλοβακία

6 Σεπτεμβρίου
Λίχτενσταϊν-Ελλάδα
Βοσνία-Σλοβακία
Λετονία-Λιθουανία

10 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Λετονία
Σλοβακία-Βοσνία
Λιθουανία-Λίχτενσταϊν

11 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Σλοβακία
Βοσνία-Λίχτενσταϊν
Λιθουανία-Λετονία

15 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Λίχτενσταϊν
Λιθουανία-Βοσνία
Λετονία-Σλοβακία

Πέτρος Τατούλης: Αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Ρώσων tour operator για την Πελοπόννησο.

φωτογραφία 2.JPG 
Τις προοπτικές διεύρυνσης της λειτουργίας ρώσων tour operator στην Πελοπόννησο συζήτησε  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση του με  τη γενική διευθύντρια του συνδέσμου tour operator Ρωσίας κα Maya Lomidze, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού για τους Ρώσους. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιαστήκαν από τον κ. Τατούλη οι υφιστάμενες υποδομές της Πελοποννήσου όπως δρόμοι, μαρίνες, αεροδρόμια καθώς και οι πύλες εισόδου και οι υποδομές φιλοξενίας. Εξετάστηκαν επίσης ενδελεχώς τα είδη τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην Πελοποννήσου καθώς και η προοπτική υλοποίησης τουριστικών προγραμμάτων σε ετήσια βάση.  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  ενημέρωσε την κα Lomidze για τις σημαντικές ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όσον άφορα την βελτίωση των υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ιδιαίτερα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί έναν ασφαλή αλλά και εντυπωσιακό τουριστικό προορισμό και ότι η στόχευση της Περιφέρειας είναι ο θεματικός τουρισμός.
Η κα Lomidze αφού "ξεναγήθηκε" στις ομορφιές και την ιστορία της Πελοποννήσου έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη  και τόνισε από την πλευρά της τη γενική παραδοχή ότι η αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Πελοπόννησο προβλέπεται για το 2013 αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2012.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση μιας έκθεσης πελοποννησιακών προϊόντων όπου οι πολίτες της Μόσχας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της περιοχής και να γευτούν τις παραδοσιακές της γεύσεις.

 

«Βιοκαύσιμα:

Φωτ.1.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε στο 1ο ετήσιο Συνέδριο πού διοργάνωσε ο σύνδεσμος βιοκαυσίμων και βιομάζας Ελλάδας (Σ.ΒΙ.Β.Ε.), ο θεσμικός εκπρόσωπος του ελληνικού κλάδου παραγωγής και διάθεσης ανανεώσιμων βιοκαυσίμων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Βιοκαύσιμα: Με το βλέμμα στραμμένο στο 2020» , το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα.
Στο συνέδριο μετείχαν ο κος Ασημάκης Παπαγεωργίου Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ο κος Μάξιμος Χαρακόπουλος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κος Σωτήρης Φώλιας πρόεδρος Δ.Σ. Σ.ΒΙ.Β.Ε., διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστήμονες, επιχειρηματίες ,δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενέργειας, Υπουργείων, Ερευνητικών Οργανισμών καθώς και ένας μεγάλος αριθμός στελεχών επιχειρήσεων που προέρχονται από διάφορους τομείς του κλάδου.
Στην Ελλάδα επιχειρείται μέσα από το 1ο Συνέδριο η αποτύπωση του πλαισίου της λειτουργίας του κλάδου καθώς και οι τάσεις και οι προοπτικές στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Στόχος του συνεδρίου ήταν η αναζήτηση αλλά και η διατύπωση πολιτικών για την υγιή ανάπτυξη του κλάδου με εξωστρέφεια και με εστίαση στην καινοτομία, η ενδελεχής εξέταση των ιδιαιτεροτήτων καθώς και η ανασκόπηση και η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων του κλάδου στην Ελλάδα και διεθνώς. Η θεματολογία του συνέδριου ήταν ποικίλη και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων συμπεριλαμβάνοντας τις εξής ενότητες:
 Το παρόν και το μέλλον των Βιοκαυσίμων στην Ελλάδα και την Ευρώπη
 Αγροτική Ανάπτυξη και Αειφορία
 Αγορά Βιoκαυσίμων στην Ελλάδα: Τάσεις και Προοπτικές
 Βιοκαύσιμα 2ης Γενιάς
Επίσης παρουσιάστηκαν τα μειονεκτήματα και οι αδυναμίες των βιοκαυσίμων της 1ης γενιάς και συγχρόνως η απαλοιφή των μειονεκτημάτων αυτών μέσω των βιοκαυσίμων της 2ης και 3ης γενιάς, τα οποία ακολουθούν τα κριτήρια αειφορίας, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται ουσιαστική μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Προτεραιότητα και στόχος της ενεργειακής πολιτικής είναι η εξεύρεση, η εξασφάλιση και η διαχείριση ενεργειακών πόρων, με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής, ομαλή, αδιάλειπτη και αξιόπιστη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, σε όλη της την επικράτεια, και με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους πολίτες. Προσφέρονται αμέτρητες ευκαιρίες στους επενδυτές να λάβουν πρώτες ύλες και να επωφεληθούν από την τιμή αγοράς της παραγόμενης ενέργειας (feed-in tariffs) Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τομέα ενέργειας της χώρας. Στις ΑΠΕ περιλαμβάνονται και τα βιοκαύσιμα τα οποία παράγονται από τη βιομάζα, το εθνικό μας καύσιμο, και θεωρούνται ισχυροί και σημαντικοί παράγοντες της αγοράς με προοπτικές ανάπτυξης. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος στην ενέργεια και την οικονομική στήριξη από Ε.Ε. και την Ελληνική κυβέρνηση, η αγορά βιομάζας αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά. Μέσα από την παραγωγή βιοκαυσίμων της 2ης γενιάς, αξιοποιούνται τα φυτικά έλαια, τα μαγειρικά-ζωικά λίπη, τα τηγανέλαια, τα οποία σήμερα δυστυχώς καταλήγουν στις θάλασσες και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντολογικά προβλήματα. Η περιφέρεια Πελοποννήσου παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, συμμετέχει στις επικαιροποιήσεις του θεσμικού πλαισίου και διατυπώνει προτάσεις για ενιαία εθνική πολιτική για το κλίμα. Δέχεται την παραγωγή των βιοκαυσίμων και των άλλων προϊόντων, κυρίως από βιομάζα, υπολείμματα, περιττώματα ζώων, απορρίμματα, υγρά και στερεά απόβλητα και όχι από φυτικές παραγωγές, οι οποίες ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες. Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι η παραγωγή των βιοκαυσίμων δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από οποιαδήποτε άλλη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (ΑΠΕ). Οι αναγκαίες πρώτες ύλες αφθονούν στη περιφέρεια μας. Είναι ογκώδης και εύκολη η διαθέσιμη πρώτη ύλη του τηγανέλαιου από τα εστιατόρια και τα νοικοκυριά. Η αξιοποίηση τους προσφέρει δυνατότητες για ενεργειακή έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία. Εξάλλου η αύξηση του ποσοστού της χρήσης βιοκαυσίμων, τα οποία παράγονται από βιομάζες, στο 10% μέχρι το 2020, δημιουργεί μια δυναμική μεγάλου μεγέθους και αντίστοιχη με αυτή, η οποία δημιουργείται από την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, από αντίστοιχες βιομάζες. Ακόμη τα οφέλη από την πλήρη αξιοποίηση του κλάδου της βιομάζας είναι πολλαπλά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρείται «προνομιακή περιοχή» καθώς έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και έχει σαφή βούληση για εφαρμογή προτάσεων και δράσεων, πρωτοποριακού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν στόχο την ανάπτυξη σε ένα φιλικό προς τη φύση περιβάλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα 2,5 μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

 Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα 2,5 μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔΞεκάθαρο προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο». Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31%. Ωστόσο, κατά 10 μονάδες προηγείται του κ. Τσίπρα σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, που ωστόσο είναι δεύτερος καθώς την πρωτιά την κατακτά ο «κανένας»... Απάντηση την οποία έδωσε το 52,4% των ερωτηθέντων! Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα κόμματα λαμβάνουν...

Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών πρωτοστατεί στην αλλοίωση της Ελληνική Ιστορίας


pan.koufakos
Στο πλέον κεντρικό και ιστορικό σχολείο της Αθήνας, στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, (το οποίο σημειωτέον έχει τροφοδοτήσει τη χώρα με τους σημαντικότερους πολιτικούς άνδρες και ακαδημαϊκούς), η Εθνική Εορτή  της 25ης Μαρτίου μετατράπηκε σε αντεθνικό ανθελληνικό ύμνο.

Ν. Δ. : συνάντηση «κορυφής» των κ.κ. Τσίπρα - Καμμένου


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή συνάντηση «κορυφής» των κ.κ. Τσίπρα - Καμμένου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από τον μόνο Έλληνα πολιτικό που θα μπορούσε να κατανοήσει σε τέτοιο βάθος τις απόψεις του».

Την ενοχή Ψωμιάδη πρότεινε ο Εισαγγελέα​ς

panagiotis
Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. Ακόμα, κατηγορείται ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων κατά 24.660 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι την ενοχή του Ψωμιάδη είχε ζητήσει και ο Εισαγγελέας.
Στην απολογία του ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε υποστηρίξει ότι για τις καθυστερήσεις στην επιβολή των προστίμων που κυμαίνονταν από 13 έως 18 μήνες ότι ήταν αποτέλεσμα γραφειοκρατίας και τίποτα παραπάνω.

ysterografa.gr

Αξιοποίηση Εθνικού Πλούτου στην Ελλάδα της Κρίσης

Mια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνεται από την Κίνηση Πολιτών «Ενωμένη Ελλάδα», με την συμβολή του Ομίλου Χάραξης Εθνικής Στρατηγικής «Ένωση για την Ελλάδα» και του ιστοτόπου «Διπλωματικό Περισκόπιο την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Stanley. Το κοινό μπορεί να προσέλθει πολύ εύκολα με το μετρό στη στάση Μεταξουργείο.

Εισηγητές και Θέματα:

Α’ Συνεδρία

Συντονιστής: Χρήστος Σαμαράς, Μηχανολόγος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

- Κώστας Στούπας, δημοσιογράφος:
«Η ασθένεια του πετρελαίου και το κοίτασμα των τριών τρισεκατομμυρίων ευρώ...»
- Χρήστος Κίσσας, σύμβουλος επιχειρήσεων:
«Με ποιά Δημόσια Διοίκηση θα γίνουν επενδύσεις;»
- Γεώργιος Προκοπάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων:
«Ιδιωτικοποιήσεις και ανάταξη»

Β’ Συνεδρία

Συντονιστής: Γιώργος Τσακίρης - ταξίαρχος ε.α. (Σ.Σ.Ε., ΣΧ.ΠΟΛ.), Οικονομολόγος

- Παύλος Φωτίου, Νομικός-Διεθνολόγος:
«ΑΟΖ ή Υφαλοκρηπίδα: οριοθέτηση, προβλήματα, προοπτικές»
- Γεώργιος Σέκερης, πρέσβυς επί τιμή, Πρόεδρος Ομίλου «Ένωση για Ελλάδα»:
«Η ευρωπαϊκή στρατηγική της Ελλάδας της Κρίσης»
-Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Συγγραφέας, Πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών»:
«Για μια Εθνική Στρατηγική Ανασυγκρότησης»

Διάρκεια εισηγήσεων: 15 λεπτά

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση, αμέσως μετά το τέλος κάθε συνεδρίας.

Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Πανευρωστινιακός στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας


Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσιατης της 26ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Α2΄ Κατηγορίιας Κορινθίας Χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα θα παραταχθεί αύριο Σάββατο, στις 4.00 το απόγευμα ,στον εκτός έδρας αγώνα του, ο ήδη πρωταθλητής Κύψελος Κορίνθου κόντρα στην Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ την ίδια ώρα στο Ξυλόκαστρο θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Πανευρωστινιακό.
Στο Λέχαιο ο τοπικός Α.Ο. αντιμετοπίζει τον Αετο Αγγελοκάστρου με στόχο την νίκη για να βελτιώσει την βαθμολογική του θέση. Στον Συνοικισμό ο Άρης Κορίνθου αντιμετωπίζει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, ενώ στο Βραχάτι θα γίνει το ντέρμπι των "καταδικασμένων" Άρη Βοχαϊκού και Γαλάζιων Νέων. Η αγωνστική συνεχίζεται την Κυριακή με τους αγώνες του Αετού Κρυονερίου με τον Α.Ο. Σολομού , του Τενεάτη Αθικίων κόντρα στην Αλμυρή και του Ισθμιακού με την Αναγέννηση Κιάτου.

26η αγωνιστική
Σάββατο 23.3.13
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
Κυριακή 24.3.13 16.00
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ

Η νέα 5μελής διοικούσα επιτροπή της Κορίνθου - Η "Μπάρτσα" για νίκη στη Κρήτη

Κόρινθος: Αποχώρησε με ευχαριστίες ο Δημαράκης | onsports.gr

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η 5μελής διοικούσα επιτροπή της Κορίνθου, γνωστοποιεί τις θέσεις που κατέλαβαν τα μέλη της και τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν. Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Νέα Κόρινθος αναλαμβάνει ο Γεώργιος  Φουρναράκης,
υπεύθυνος του οικονομικού τομέα ανέλαβε ο Σπύρος Κουτσογκίλας, ενώ υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος και φιλάθλων είναι ο Άγγελος Γερανάκης , ενώ απλά μέλη της διοικούσας επιτροπής είναι ο Γεώργιος Ρούκης και ο Νικόλαος Κοκκώσης.

Αναχωρεί σε λίγη ώρα από το λιμάνι του Περαιά γιά την Κρήτη η ομάδα της Κορίνθου όπου την  Κυριακή , στις 3.00  το απόγευμα , στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλουλθα αντιμετωπίσει σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ματς, στην Γέργερη τον τοπικό Ρούβα Στα αγωνιστικά ο Δημήτρης Τερεζόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, ώστε να φτάσει η «Μπάρτσα» στη νίκη και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την άνοδο στην Football.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

15.00: ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
15.00: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
15.00: ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΧΑΝΙΑ
15.00: ΡΟΥΒΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
15.00: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
Σημείωση: α) Η ομάδα ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ, δεν αγωνίζεται (ρεπό). β) Ο αγώνας ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2.

Δοκιμασία του Α. Ο. Λουτρακίου στη Νεμέα. η Κλένια καραδωκεί

Με τους αγώνες της 27ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο, Σάββατο , στις 4.00 το απόγευμα το πρωτάθλημα στην Α1 Κατηγορία Κορινθίας. Ο πρωτοπόρος και ήδη Κυπελλούχος Κορινθίας, Α. Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει σε δύσκολο αγώνα μέσα σε τρεις ημέρες εκ νέου τον φιναλίστ του κυπέλλου, Παννεμεατικό, αυτή τη φορά γιά το πρωτάθλημα στη Νεμέα και χρειάζεται απαραίτητα την νίκη για να ελπίζει στην άνοδο , καθώς καραδοκεί για αυτή και ο ΠΑΣ Κλένια. Η ομάδα της Κλένιας αντιμετωπίζει στο γήπεδο του Σολομού , την Θύελλα Πετρίου στοχεύοντας το τρίποντο της νίκης ελπιζωντας σε τυχόν παραπάτημα του Α. Ο. Λουτρακίου στη Νεμέα, ώστε να πλασσαριστεί μαζί του στη κορυφή , πιστεύοντας ότι αυτή στο τέλος θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια.
Στο "Θώδειον" στάδιο Λουτρακίου , στο ντέρμπι της ημέρας, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου χωρίς τον Α. Βαραβέρη λώγο  προβλήματος στον προσαγωγό του, αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Σπαθοβουνόυ, ενω στο Βέλο , η Ελλάδα υποδέχεται τον Πανσολυγειακό. Στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι , ο Αστέρας αγωνίζεται με τον Ηρακλή Λεχαίου που κινδυνεύει με υποβιβασμό, ενώ τους τρεις βαθμούς της νίκης επιζητεί στην Ξυλοκέριζα και ο τοπικός Εθνικός κόντρα στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα  μάχεται με τον Πανκαμαριακό, ενώ τέλος ξέχνιαστο τρίποντο στα "χαρτιά' παίρνει εκτος έδρας ο Σαρωνικός Γαλατακίου επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου , η οποία δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

27η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΑΛΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 0 - 3 α. α.

O Νίκος Αναστασιάδης ευχαριστεί τον Αντώνη Σαμαρά και συνολικά την Ελλάδα για τη βοήθεια και τη στήριξή της προς την Κύπρο

Antonis-Samaras-Nikos-Anastasiades
Δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον Κυπριακό Ελληνισμό.

«Σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του».

 

 

 

100 χρόνια από τη μέρα που δημιουργήθηκε η λίμνη Τσιβλού

 Tσιμέντο αντί για προστασία
Στις 24 Μαρτίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μέρα της μεγάλης κατολίσθησης που δημιούργησε τη λίμνη Τσιβλού στην ορεινή Αιγιάλεια. Σήμερα, η μοναδικής ομορφιάς αυτή λίμνη απειλείται από έργα «ανάδειξης» …
Το μεσημέρι της Κυριακής (όπως και φέτος) 24 Μαρτίου 1913, ένα ολόκληρο βουνό στην ανατολική πλευρά του ποταμού Κράθη «κατέρρευσε» και έφραξε εντελώς τον ποταμό επί εννέα μήνες. Ένα χωριό, η Συλίβαινα, εξαφανίστηκε και δύο νέες λίμνες δημιουργήθηκαν. Τον Ιανουάριο του 1914, η μία λίμνη άδειασε μέσα σε λίγα λεπτά όταν ο τεράστιος όγκος των νερών άνοιξε δίοδο και τα νερά του Κράθη κατέκλυσαν την πεδινή περιοχή της Ακράτας και γέμισαν τον Κορινθιακό λάσπη και ξυλεία. Από αυτή τη συναρπαστική ιστορία απέμεινε η μικρή λίμνη του Τσιβλού, η οποία με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα τοπίο μεγάλης φυσικής ομορφιάς, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Χελμού - Βουραϊκού.

Το ασυνήθιστο για ελληνικά δεδομένα τοπίο ορεινής λίμνης τριγυρισμένης από δάση με έλατα και πεύκα, άντεξε μια σειρά από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Μέχρι που, σήμερα, ενεργοποιείται ένα παλαιότερο έργο της Νομαρχίας που προβλέπει πολύ τσιμέντο, πέτρα και άλλες κατασκευές που θα αλλοιώσουν για πάντα το τοπίο και το οικοσύστημα.

Ένα δίκτυο από μονοπάτια, χημικές τουαλέτες, αναψυκτήριο σχεδιάζεται να περιζώσει τη λίμνη. Επισήμως, το έργο μιλά για «αξιοποίηση» με «παραδοσιακές» πέτρινες κατασκευές. Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για παρέμβαση εντελώς αταίριαστη με τη φυσιογνωμία της λίμνης. Ένα τείχος από τσιμεντένιες βάσεις και πέτρες θα αλλοιώσει εντελώς το περιβάλλον.

Η λίμνη του Τσιβλού χρειαζόταν μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ για να βελτιωθούν τα ξύλινα παγκάκια και τραπέζια που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες γύρω της. Δυστυχώς, αυτά τα απλά έργα δεν συγκινούν εκείνους που επιθυμούν απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων, οι οποίοι παρακάμπτουν ακόμη και την άρνηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Ελπίσουμε ότι τελικά οι αντιδράσεις των φορέων θα εισακουστούν, το έργο δεν θα προχωρήσει και τα εκατοστά γενέθλια της λίμνης δεν θα είναι τα τελευταία της με φυσική ομορφιά.

Πάτρα 22 Μαρτίου 2013

Οικολογική Δυτική Ελλάδα

Κώστας Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακός Σύμβουλος

froyros.blogspot.gr

Η Μέρκελ... πέθανε την Κύπρο

merkel1
Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές υπογράμμισε ότι επιθυμεί την παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη, βάζοντας όμως πολλούς… αστερίσκους.
Συγκεκριμένα η Καγκελάριος τόνισε ότι ηη Λευκωσία πρέπει να καταλάβει ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο έχει πεθάνει, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κρατικοποίηση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων στην Κύπρο δεν αποτελεί αποδεκτό τρόπο για την πλήρωση του χρηματοπιστωτικού κενού που απαιτείται για την κατάρτιση ενός διεθνούς προγράμματος διάσωσης. Συγκεκριμένα, το … χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία το χαρακτήρισε ως την πικρότερη μορφή δήμευσης.
Η ‘Ανγκελα Μέρκελ, τόνισε επίσης ότι η βιωσιμότητα του χρέους και η αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών πρέπει να είναι ο πυρήνας οποιασδήποτε νέας συμφωνίας, προσθέτοντας ότι τίθεται θέμα “αξιοπιστίας”.
Τέλος, προειδοποίησε την Λευκωσία να μην εξαντλήσει τα όρια της υπομονής της τρόικας σχετικά με το πακέτο διάσωσης και κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση ότι για μέρες δεν επικοινώνησε με τα μέλη των επίδοξων σωτήρων της.

ysterografa.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣ​Η ΑΠΟ ΤΟ DRTV ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΥ

Σας περιμένουμε στην παρακάτω εκδήλωση και σας ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ3 σε συνεργασία με 24 περιφερειακά κανάλια θα καλύψει τη ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση.
Στην περιοχή μας θα αναμεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός DRTV ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Επιπλέον το κοινό μπορεί να παρακολουθεί από το διαδίκτυο στο http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/index.html
"ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"
Ουσιαστικός διάλογος Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πολιτών
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο,
η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και
το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HARVARD
σας προσκαλούν στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, πλατεία Φιλελλήνων, Ναύπλιο, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, ώρα 5-7 μ.μ.
για να παρακολουθήσετε τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα λαμβάνει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα υποβάλλει ζωντανά μέσω διαδικτύου.
Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
' 2752 362141 7 27520 25048 : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόποΗ Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

Τι ισχύει τελικά; Το «άμεσα» ή το «σταδιακά»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Θα ήταν πραγματικά άδικο - μέσα στη γενική σύγχυση των αποφάσεων του Eurogroup για την Κύπρο, όσα επακολούθησαν και τα διάφορα ηρωικά του ΣΥΡΙΖΑ – να περάσει απαρατήρητη άλλη μια κοσμοπολίτικη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη φορά στο LSE.

Μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στην «κοιλιά του κήτους», κυκλοφορώντας με άνεση μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας (από την μια Μέκκα του καπιταλισμού στην άλλη) και δίνοντας διαλέξεις από το Brookings Institute ως το LSE (με ένα πέρασμα από τα think tanks της Αθήνας και την βοήθεια φιλόδοξων εγχωρίων καθηγητών), ο Αλέξης Τσίπρας προσεγγίζει την εξουσία με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο της «έξωθεν έγκρισης».

Στη διάρκεια αυτών των διαλέξεων – συναντήσεων κάνει το παν για να μην τους πολυτρομάξει, υποστηρίζοντας πως διαθέτει μια «εναλλακτική πρόταση» για έξοδο από την κρίση.

Βραδιάζει στο Δεεβένι (φώτο)



To Δερβένι φωτισμένο στο σούρουπο. Στο βάθος ο Ελικώνας.

Απόφοιτοι ΕΣΔΔΑ: Στο ΣτΕ κατά Απόφασης για μοριοδότησ​η

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας στράφηκε η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΠ), ζητώντας την ακύρωση της 519/8.01.2013 Απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη που αφορά στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την ΕΝΑΠ, «η αίτηση ακύρωσης υποβλήθηκε λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας (σ.σ.: 8/3/13), σε εξάντληση της καλής πίστης απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναμένοντας την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού από το βήμα της Βουλής σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη».
Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την Απόφαση με την οποία εισάγεται ένα σύστημα μοριοδότησης για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Ωστόσο, όπως λέει χαρακτηριστικά η ΕΝΑΠ, αλλά και ο προεδρός της Τάσος Σαλτερής, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, το σύστημα αυτό είναι «εντελώς αυθαίρετο», στερείται «οποιασδήποτε επιστημονικής τεκμηρίωσης και στόχευσης προς την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου» και οδηγεί «στην απομάκρυνση από τις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους, ενδεχομένως και από το Δημόσιο, των στελεχών με υψηλά τυπικά προσόντα και των διορισμένων μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ».
Πάγια θέση της ΕΝΑΠ είναι ότι η κινητικότητα που διεξάγεται με όρους ορθολογικούς και με συγκεκριμένες στοχεύσεις, αποτελεί αναγκαία διαδικασία στο πλαίσιο μιας σύγχρονης Διοίκησης. «Η κινητικότητα όμως με τους όρους που τίθενται με το Ν. 4093/12 και τη συγκεκριμένη Υ.Α. αναμένεται να οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση την Κρατική μηχανή».
Επιχειρηματολογία για την ακύρωση της Απόφασης
Ενδεικτικά επιχειρήματα του βάσιμου της αίτησης ακύρωσης αποτελούν, σύμφωνα με την ΕΝΑΠ:
- Ευθεία αντίθεση της βαρύτητας των κριτηρίων που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση για την κινητικότητα του προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης προς τις συνταγματικές αρχές της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντ.), της αξιοκρατίας (άρθρα 4 παρ. 1 και 5 παρ. 1 Συντ.), της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 1 Συντ.), της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 Συντ.) και του κράτους δικαίου (άρθρο 25 Συντ.)
- Τα κριτήρια που καθορίζουν την κινητικότητα δεν άπτονται της προσωπικής αξίας, των ικανοτήτων, των προσόντων, της εμπειρίας και της υπηρεσιακής απόδοσης των υπαλλήλων αλλά ασαφών και ετερόκλητων, εν πολλοίς τυχαίων παραγόντων.
«Ήρθε η ώρα για το πολιτικό σύστημα που εδώ και δεκαετίες δημιουργούσε μια ανορθολογική Δημόσια Διοίκηση, με τα αποτελέσματα που βιώνουν οι πολίτες σήμερα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η στιγμή αυτή έφτασε πρωτίστως για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η ΕΝΑΠ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα και κάθε νόμιμο μέσο την επένδυση του Ελληνικού λαού στους αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση.
«Ρυθμίσεις ειδικότερων θεμάτων διαδικασίας και κριτηρίων κινητικότητας υπαλλήλων κατά το άρθρο πρώτο, παρ. Ζ (υποπαρ. Ζ.1 και Ζ.2), του ν. 4093/2012»

"Η Κύπρος απειλείται με άτακτη χρεοκοπία"

Proedriko-Megaro-Kyprou
Δραματικές διαστάσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος, στο περιθώριο της σημερινής ψηφοφορίας των νομοσχεδίων στη Βουλή, του νέου σχεδίου που έχει ζητήσει το Eurogroup, και του κλίματος εξέγερσης στην κυπριακή κοινωνία, έδωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Πάμπο Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε το πρωί στην εκπομπή της τηλεόρασης του Mega, “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.
Ο κ. Χαραλάμπους υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι τόσο ρευστή ώστε, κάθε λεπτό που περνάει τα δεδομένα διαφοροποιούνται και οδηγούν την Κύπρο πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, δεν υπάρχει επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη για τη Λευκωσία, ενώ αναφορικά με τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, διατύπωσε την πρόβλεψη ότι οι βουλευτές δεν θα επιλέξουν να οδηγήσουν την Κύπρο στο χάος.

ysterografa.gr

To μήνυμα του Μουρούτη στο Twitter για την Κύπρο

Cyprus-we-will-make-it
Πιστός του Twitter ο Γιώργος Μουρούτης, ως προς τη δυνατότητα του μέσου να ενισχύει και να πολλαπλασιάζει ένα μήνυμα, άφησε το δικό του αποτύπωμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας για την Κύπρο, που δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας.
“Θα τα καταφέρουμε”, έγραψε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, συνοδεύοντας το μήνυμά του από μια φωτογραφία με υψωμένη, σφιγμένη γροθιά, και τη σημαία της Κύπρου στην παλάμη.

H ανάπλαση των Αγίων Θεοδώρων

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες και τους Φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αγίων Θεοδώρων (πολυιατρείο) την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. για να παρακολουθήσουν, με δυνατότητα παρέμβασης, την παρουσίαση των μελετών που αφορούν:
 1. Την ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης των Αγίων Θεοδώρων
2. Την ανάπλαση του αλσυλλίου «ΛΙΑΝΤΡΟ» και σε συνδυασμό με την ανατολική είσοδο της πόλης.

Κωνσταντίνος Δ. Λογοθέτης
Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Χρυσή Αυγή - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Κυπριακό Ελληνισμό


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Γερμανία της Μέρκελ οργάνωσε και στήριξε:
Την τοκογλυφική επίθεση και τους στυγνούς εκβιασμούς κατά της Κύπρου και της Ελλάδας
Τη διάλυση του κυπριακού τραπεζικού τομέα και τη μεταφορά των κεφαλαίων του σε τράπεζες δικών της συμφερόντων
Τα αιματηρά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού που οδήγησαν στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας
Την οικονομική καταστροφή της χώρας μας, το χάος, τα εκατομμύρια ανέργων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους

Η Γερμανία της Μέρκελ στοχεύει:
Στην εκποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων για την επιβίωση της βαριάς της βιομηχανίας
Στην καταστροφή του αγροτικού τομέα της Ελλάδας προς όφελος των παραγωγών της βόρειας Ευρώπης
Στην κινεζοποίηση των Ελλήνων που σε λίγα χρόνια θα γίνουν βορά στις ορέξεις των ξένων εταιριών
Στην οριστική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και στη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Γερμανική πρεσβεία

Καραολή κ' Δημητρίου 3  (έναντι Βυζαντινού Μουσείου, Βασ. Σοφίας - μεταξύ Μετρό Ευαγγελισμού και Λέσχης Αξιωματικών) - Παρασκευή 22/3 18.30

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ)

"Μου πουλούσαν τη λίστα Λαγκάρντ για 1 εκατ. ευρώ"

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος καταθέτοντας σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή δήλωσε πως κάποιος άντρας την εν λόγω περίοδο, τον πλησίασε, μέσω συνεργάτη του, προκειμένου να του την «πουλήσει» έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Όπως κατέθεσε, η επαφή έγινε συγκεκριμένα μέσω του συνεργάτη του Λεωνίδα Γιαννικόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το συμβάν και την ύπαρξη της λίστας Φαλτσιανί, με την επισήμανση πως περιλαμβάνει ονόματα και Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που ίσως φοροδιαφεύγουν.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως η συνάντηση έγινε με τον κύριο αυτό, έγινε στο γραφείο του, και του ζήτησε 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως είπε, η απάντηση του ήταν πως δεν ενδιαφέρεται. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στη συνέχεια ενημέρωσε τον πολιτικό του προϊστάμενο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως κατέθεσε, δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στο θέμα.

Ο Δ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως δεν θυμάται το όνομα του άντρα και κατόπιν αυτού η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση για κατάθεση και του συνεργάτη του Λ. Γιαννικόπουλου.

Την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι ης Προανακριτικής θα περάσουν ο πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

newsit.gr

Τα ονόματα και οι καταθέσεις της λίστας Λαγκάρντ

012
Σήμερα το απόγευμα έφτασε στην Προανακριτική της Βουλής η λίστα Λαγκάρντ, που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα και τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους.Την λίστα έστειλε το ΣΔΟΕ για να σχηματιστεί εικόνα για για προφίλ των καταθετών.
Για να διευκολύνουν το έργο της Προανακριτικής στην λίστα υπάρχουν μόνο ονόματα και ποσά.

Τη λίστα Λαγκάρντ με τα ποσά (σε δολάρια) των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετική τράπεζα HSBC έστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή το ΣΔΟΕ. Τα ποσά που αναγράφονται δίπλα σε κάθε καταθέτη έχουν διασταυρωθεί με τα στοιχεία που απέστειλε στο Σώμα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Πρώτο όνομα στον κατάλογο είναι εκείνο της «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια.
Ακολουθεί εκείνο της «Levis Solomon» με ποσό 557.938.829 δολάρια και το «Sapountzi (Sapountsis) Pinelopi (Penelope) με 108.586.482 δολάρια ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τον «Mionis Sampy (Sabby) (Saby) με 80.619.625 δολάρια.
Να σημειώσουμε ότι τα πρώτα 79 ονόματα εμφανίζουν ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
451 ονόματα έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζουν ποσά είναι 918.

Σημειώνεται οτι τα πρόσωπα αυτά ελέγχονται από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διασταυρωθεί εάν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί καθώς σε πολλές περεπτώσεις πρόκειται για επιχειρηματίες και τα ποσά στους λογαριασμούς μπορεί να είναι νόμιμα και προϊόντα επιχειρηματικής δράσης.
Περισσότερα στο newsit.gr

Το σχέδιο β του Τσίπρα!! - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙ​ΚΟ από logia Starata


Έτοιμη η λύση του Τσίπρα για Ελλάδα και Κύπρο





Η Κύπρος προσπαθεί να βρει… (αν και) ποιοί ήξεραν και απέσυραν καταθέσεις

Bank-of-Cyprus
Προκειμένου να… σιγήσει τις φωνές, τους ψιθύρους και τα υπονοούμενα για “εσωτερική πληροφόρηση” κάποιων, που τους οδήγησε στο να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις κυπριακές τράπεζες μερικές μόλις μέρες πριν ξεσπάσει η θύελλα που βιώνει η Μεγαλόνησος λόγω της απαίτησης “κουρέματος” των καταθέσεων, η Κυπριακή Βουλή αποφάσισε να ζητήσει λίστα με τα ονόματα εκείνων που απέσυραν τον τελευταίο μήνα καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

ysterografa.gr