Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ορεινές Απόκριες στο Καρπενήσι

Ενσωματωμένη εικόνα 2
Φέτος τις Απόκριες πάρτε τα… βουνά
και διασκεδάστε με ΚΟΖΑ MOSTRA στο Καρπενήσι!

Αποδράστε
από την καθημερινότητα και γιορτάστε τις Απόκριες

με την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας:
Ξεκούραση, σκί στο Βελούχι, εναλλακτικές δραστηριότητες
ορεινές λιχουδιές και εξορμήσεις στα γραφικά χωριά.
Και φυσικά.....
Μεγάλες δόσεις κεφιού και διασκέδασης!

Βρείτε συνημμένο το πλήρες πρόγραμμα
Επισκεφθείτε το www.karpenissi.gr
Κάντε Like στη σελίδα του Δήμου Καρπενησίου στο facebook

«Καρφιά» Κεδίκογλου σε Μανιτάκη για καθυστερήσεις

Μετά τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδικογλου έσπευσε να «αδειάσει» τον συνάδελφό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.
Μιλώντας στον real.fm και αφού προηγουμένως είχε υποστηρίξει ότι δεν θα σχολιάσει «την πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι την ολοκλήρωσή τους», «κάρφωσε» τον κ. Μανιτάκη και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί για το θέμα του Δημοσίου: «Έχουμε ένα ζήτημα που πρέπει να υλοποιήσουμε το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα. Πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς υλοποίησης», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πάντως ότι «η καθυστέρηση έχει να κάνει σε πολλές περιπτώσεις με την εγγενή αντίδραση ενός μηχανισμού που δεν θέλει να αλλάξει.»
Να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η ενόχληση για τον κ. Μανιτάκη έχει φτάσει πλέον μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ​Σ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠ​ΕΙΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα με πολυπληθή αντιπροσωπεία φορέων από τα Ιόνια νησιά όπως επίσης και από το νομό Βοιωτίας με αντικείμενο συζήτησης το σχέδιο «Αθηνά» που ισοπεδώνει ΤΕΙ και Ανώτατη Παιδεία και στα Ιόνια αλλά και στη Στερεά Ελλάδα. Και οι δύο αντιπροσωπείες επέδωσαν ψηφίσματα.

Μετά τις συναντήσεις, ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όλο αυτό το χάος που δημιουργεί πανελλαδικά το σχέδιο «Αθηνά», εξυπηρετώντας - είναι σαφές πλέον - κομματικά, βουλευτικά και τοπικά συμφέροντα.
Είχα προειδοποιήσει εδώ και ένα μήνα ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ο απόλυτος κανιβαλισμός, στρέφοντας τη μία πόλη εναντίον της άλλης και τη μία γεωγραφική περιοχή εναντίον μιας άλλης.
Επιπλέον, διαπιστώνεται καθημερινά ότι όσες υποσχέσεις έχει δώσει ο Υπουργός Παιδείας στις αντιπροσωπείες που έχει δεχθεί στο γραφείο του, αποδείχθηκαν κενού περιεχομένου.

Επίσης, οφείλω να σημειώσω ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και τελική κρίση. Θα το προωθήσει για ΦΕΚ με τη διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος.

Είναι σαφές ότι για μια ακόμα φορά θέλει να προσπεράσει τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βουλευτών, ακόμα περισσότερο εκείνων που υπηρετούν τις φιλοκυβερνητικές πτέρυγες.
Με λίγα λόγια, η απόλυτη έλλειψη δημοκρατίας με την ανοχή και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Επιτρέψτε μου επίσης, να είμαι πολύ σκεπτικός για το τι μπορεί να συμβεί όταν θα έχουμε πανελλαδικό ξεσηκωμό νεολαίας, εκπαιδευτικών ακόμα και των γονέων των παιδιών μας.
Τα υπόλοιπα στην κρίση της συγκυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤ​ΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟ​Υ

Γραφείο Τύπου Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ​Σ ΤΗΣ Ν.Δ.-ΔΙΗΜΕ​ΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει ένα διήμερο ενημέρωσης, πρόληψης και προστασίας της υγείας, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, από τις 10.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου προσφέρονται δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και επιστημονική ενημέρωση του κοινού, από γιατρούς και διατροφολόγους, σχετικά με την ασθένεια της οστεοπόρωσης και τις κοινωνικές της επιπτώσεις. Η δράση αυτή  πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά του Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια. Με το σύλλογο εγκαινιάζουμε, επίσης, σταθερή συνεργασία, ώστε, μέσα από το συμβουλευτικό της σταθμό, να προσφέρεται δωρεάν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Το διήμερο είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που χρειάζεται να ενημερώνονται για θέματα υγείας, που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
Η ενημέρωση του κοινού θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Κήπου, Ρηγίλλης 18.

Με την ευκαιρία αυτή, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κινητοποιούμε δυνάμεις και ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να σταθούμε αλληλέγγυοι στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η κοινωνική ευθύνη οφείλει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, με κύριο στόχο την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο.
Η εποχή μας και η γενικότερη συγκυρία απαιτούν την κοινωνική ευαισθησία όλων μας, κάτι που η Ν.Δ. δρομολογεί πλέον ουσιαστικά τόσο μέσα από σειρά δράσεων προσφοράς  και φροντίδας όσο και με τις απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές.
Προτρέπουμε όλους όσοι συμμερίζονται αυτό το στόχο να συνταχθούν μαζί μας»

Στο δρόμο του Τσίπρα ο Σαμαράς. Τακτική ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ο πρωθυπουργός




Υπογράφει συμφωνίες παίρνει τη δόση και μετά... σφυρίζει αδιάφορα
 

Στα ένδοξα βήματα της πολιτικής ανευθυνότητας που χάραξε στην πολιτική ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Πάνος Καμμένος κινείται πλέον ο Αντώνης Σαμαρας, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη. Μερικούς μόλις μήνες μετά την μερική αποκατάσταση της χώρας διεθνώς, με την ψήφιση του Μνημονίου 3, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να υπαναχωρεί στα http://logia-starata.blogspot.gr/2013/03/blog-post_574.html

Τα μεγέθη , το πολιτικό κέντρο , το υπόγειο ρεύμα και τα Συνέδρια


Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης

 
Τα μεγέθη .

Τα οικονομικά μεγέθη της χώρας μας είναι σε τόσο οριακή κατάσταση ώστε πρέπει να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί : Ζούμε σε μία χώρα της οποίας η οικονομία συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτο από το 2008 έως σήμερα με πάνω από ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού εκτός εργασίας. Τέτοια πτώση μόνο μία μεταπολεμική κατάσταση θα δικαιολογούσε. http://logia-starata.blogspot.gr/2013/03/blog-post_11.html

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ 1979

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Πριν από κάμποσο καιρό, ένας πολύ καλός φίλος, μέσα σε μία ουσιαστική συζήτηση για το τι είναι έλληνας και τι ελληνισμός, μου είπε ότι η Ελλάδα, δεν είναι αρεστή στους Δυτικούς, καθ΄οτι η Ελλάδα δεν είναι ούτε ανατολή ούτε δύση. Είναι Ελλάδα. Και αν δεν υπήρχαν οι αρχαίοι έλληνες μέχρι το 1000 π.χ., να μετατρέψουν την φιλοσοφία σε σοφία και να απαντήσουν όλα τα βασικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, μέχρι και να βάλουν τις βάσεις για την λογική και όλες τις σημερινές βασικές επιστήμες, ο πολιτισμός της Ευρώπης θα ξεκινούσε μετά από 25 αιώνες, δηλαδή γύρω στο 1600 μ.χ. Στον σκοτεινό μεσαίωνα.
Και η απόδειξη για την τεράστια κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, υπάρχει σε αυτούς τους σημερινούς ανθρώπους και δημιουργούς που δεν απαρνήθηκαν την καταγωγή τους, αλλά την γνώρισαν, την μελέτησαν και την διέδωσαν. Και συνέχισαν να αυξάνουν την σοφία και να αρνούνται την φιλοσοφία.

Να λοιπόν, πως ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκις, περιέγραψε, με τέλεια αφαιρετικότητα και εύστοχο στοχασμό, το τι είναι τα πολιτικά κόμματα και πως συνδέονται στην πραγματικότητα με τον καθημερινό άνθρωπο.
Θα διαπιστώσετε, ότι όχι μόνο είναι ένα διαχρονικό σχόλιο, αλλά είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο.
Απολάυστε το. Προέρχεται από τα αξέχαστο "τρίτο πρόγραμμα".
Και περιττό να επαναλλάβουμε, ότι αναζητώντας στην αρχαία ελληνική γραμματεία, θα βρούμε όλες τις απαντήσεις και τις ερμηνείες, για όσα συμβαίνουν σήμερα τριγύρω μας. Τόσο μπροστά βρίσκεται ο "δυτικός πολιτισμός" ως προς τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Γρηγορείτε !

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.....

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος
 Για να είμαι και πιο ακριβής στον τίτλο αυτής της παρέμβασης, θα έπρεπε να συμπληρώσω : ....και απολύστε όλους τους άχρηστους καθηγητές τους...................επιβραβεύοντας τους άξιους και εργατικούς που υπερασπίστηκαν το λειτουργημά τους.

Ίσως φαίνεται πολύ "βαρύ" αυτό που λέω, αλλά έχει μία βάση. Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα, τις κινητοποιήσεις των φοιτητών των ΤΕΙ - τώρα αν το σωστό είναι σπουδαστές και όχι φοιτητές ας μην με παρεξηγήσουν οι γνωρίζοντες, άλλωστε και στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια, τα παιδιά κάνουν το ίδιο πράγμα, σπουδάζουν Το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας δια του Υπουργού κου Αρβανιτόπουλου, φιλοδοξεί, να αποκαταστήσει προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών και να δημιουργήσει ισχυρά πτυχία........ http://logia-starata.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8.html

Καπρίλες: Ποιός ξέρει πότε πέθανε ο Τσάβες;

Henrique-Capriles-Hugo-Chavez
Με τις πρώτες εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Νικολά Μαδούρο θα σαρώσει στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη Βενεζουέλα στις 14 Απριλίου, “πατώντας” πάνω στο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα από την απώλεια του Ούγκο Τσάβες, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του. Έστω κι αν μοιάζει καταδικασμένος να ηττηθεί.
Ο Καπρίλες ηττήθηκε τον Οκτώβριο από τον Ούγκο Τσάβες με διαφορά 12%, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θρήνο του λαού για τον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, ώστε ο Νικολά Μαδούρο να κερδίσει τις εκλογές, χωρίς να προηγηθεί ουσιαστική πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Ποιός ξέρει πραγματικά πότε πέθανε ο Πρόεδρος Τσάβες; Η κυβέρνηση λέει ότι υπέκυψε στον καρκίνο την προηγούμενη Τρίτη, μετά από σχεδόν δυο χρόνια μάχης. Δεν μας έχει δώσει όμως καμία ιατρική πληροφόρηση”, δήλωσε με νόημα ο Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος δεν δίστασε να επιτεθεί και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για παραβίαση του Συντάγματος, επειδή στήριξαν δημοσίως τον Νικολά Μαδούρο.
Ο Καπρίλες παραδέχτηκε ότι ουσιαστικά οδηγείται σε εκλογική… σφαγή, ενώ δεν διέφυγαν της προσοχής οι δημόσιες προειδοποιήσεις του Νικολά Μαδούρο για ενδεχόμενη δίωξη κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία ότι προσβάλλει τη μνήμη του Ούγκο Τσάβες.

antigrafa.gr

Καθαρά Δευτέρα στη Μάννα

Σεισμός στην Ευρυτανία

Σεισμός στην Ευρυτανία
Σεισμός μεγέθους 3.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 00:59, στην Ευρυτανία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χλμ ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 4χλμ Νοτιοανατολικά της Δομνίστας και 38 χλμ Βόρεια της Ναυπάκτου.

Magnitude          ML 3.1
Region  GREECE
Date time            2012-03-09 22:59:05.8 UTC
Location               38.73 N ; 21.89 E
Depth   2 km
Distances             456 km S Sofia (pop 1,152,556 ; local time 00:59:05.8 2012-03-10)
56 km N Pátrai (pop 163,360 ; local time 00:59:05.8 2012-03-10)
38 km N Naúpaktos (pop 13,793 ; local time 00:59:05.8 2012-03-10)
4 km SE Domnísta (pop 695 ; local time 00:59:05.8 2012-03-10)

Κρούσματα φυματίωσης σε σχολείο της Ζαχάρως!



 Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε κάποια σχολεία στην Ηλεία, με κάποια παιδιά να μην έχουν ούτε τα αναγκαία, να είναι φορείς μεταδοτικών και άλλων ασθενειών που είχαν εκλείψει αλλά και να αναγκάζονται ακόμη και να σταματούν την υποχρεωτική φοίτηση.
Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι των 800 ευρώ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μεταδώσουν την στοιχειώδη γνώση, να κρατήσουν τα παιδιά στο σχολείο και σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν οι ίδιοι για τις ιατρικές εξετάσεις των άρρωστων μαθητών.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά ένα δημοτικό σχολείο στην ευρύτερη περιφέρεια της Ζαχάρως στο οποίο ορισμένοι μαθητές αρρώστησαν από φυματίωση! Μόλις το θέμα έγινε γνωστό υπήρξε ανάγκη γενικής εξέτασης των μαθητών αλλά οι γονείς δεν είχαν χρήματα.

Με πρωτοβουλία των δασκάλων έγινε έρανος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών σε νοσοκομείο προκειμένου να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως γράφει το patrisnews.com σε άλλη περίπτωση, σε σχολείο χωριού του δήμου Πύργου εντοπίστηκαν κρούσματα ψώρας σε μαθητές και άρχισε ένας αγώνας δρόμου για την αντιμετώπισή της και την προστασία των υπόλοιπων μαθητών.

Τα περιστατικά αφορούν παιδια οικογενειών που δυστυχώς ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σοβαρή επίσης είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά στη Βασιλειάδα και τα Λαστέικα όπου γίνεται σ' αυτά μια αγωνιώδης προσπάθεια φοίτησης τσιγγάνων προκειμένου να ξεφύγουν από τα "φανάρια".

Όμως, από τη στιγμή που "κόπηκε" ένα επίδομα 300 ευρώ που έπαιρναν οι τσιγγάνοι, σταμάτησαν τα παιδιά τους από το σχολείο και κάποια επέστρεψαν στην επετεία. Σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά των ρομά έπαιρναν δωρεάν κι ένα γεύμα ημερησίως αλλά λόγω των οικονομικών συνθηκών σταμάτησε κι αυτό.

Τελικά οι γονείς τους τα πήραν από το σχολείο και τώρα έχουν μείνει οι δάσκαλοι να ξανακάνουν αγώνα για να τα επαναφέρουν χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση από το "κοινωνικό κράτος".

newsit.gr

Διαψεύδει ο Αλέξης Μητρόπουλος ότι δεν δήλωσε 1 εκατομμύριο ευρώ!

 

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, εμπλέκει δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, σύμφωνα με το οποίο καλέιται από το ΣΔΟΕ, γιατί φέρεται να μην δήλωσε αμοιβή 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Η υπόθεση, πηγαίνει πίσω στο 1999, όταν ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε 1.000.000 δολάρια για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και δεν έκοψε απόδειξη.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Μητρόπουλος, δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. Το δικαστήριο τους δικαίωσε.

Ο κ. Μητρόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τις 11.30 τονίζει:

Δήλωση ΤΟΥ Αλ. Μητρόπουλου,
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

“Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια (1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα:

Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,

Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,

Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και

Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 - 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει

Αλ. Π. Μητρόπουλος”

· Τα αναφερόμενα έγγραφα θα σας σταλούν σε επόμενο Δ.Τ. σύντομα

11/3/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

newsit.gr

Τα παθήματα της Χαλκιδικής μαθήματα για τη Θράκη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή αυτόν τον καιρό πολλοί είναι αυτοί που στο πλαίσιο μιας καθαρά ψηφοθηρικής και επομένως τυχοδιωκτικής πολιτικής επισκέπτονται τους διαμαρτυρόμενους για το ορυχεία χρυσού κατοίκους της Χαλκιδικής, καλό είναι οι τελευταίοι να θυμηθούν πόσες υποσχέσεις και χτυπήματα στην πλάτη έχουν κατά καιρούς δεχθεί επί διαφόρων θεμάτων και από πολλούς.

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση αυτή έχει τρία σκέλη, που ανάλογα με τον βαθμό της μεταξύ τους απομόνωσης, οδηγεί σε ένα σκηνικό απόλυτης σύγχυσης, παραπληροφόρησης και εμφυλιοπολεμικού κλίματος.

Πολύ περισσότερο που στο «παιχνίδι» έχουν μπει και ανήλικα παιδιά, τα οποία εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα να… συγκρούονται μεταξύ τους – παιδιά διαμαρτυρομένων κατοίκων εναντίον παιδιών εργαζομένων!

Αυτό το τελευταίο αποτελεί την επιτομή της παρακμής, ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να συμβεί στη χώρα, ειδικά αυτή την εποχή.

Υπάρχουν, κατά τη γνώμη μου, τρία διαφορετικά θέματα:

WSJ: Εκτός υπουργείου ο Μανιτάκης στον ανασχηματισμό



Τη μετακίνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης προαναγγέλλει σε σημερινό δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Όπως τονίζει, ο πρωθυπουργός προετοιμάζει ανασχηματισμό μέσα στο επόμενο διάστημα και μέσα στους υπουργούς που πρόκειται να μετακινηθούν φαίνεται ότι είναι και ο στηριζόμενος από τη «Δημοκρατική Αριστερά», υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
Στην Αγίου Κωνσταντίνου δηλώνουν ότι στηρίζουν τον κ. Μανιτάκη, ωστόσο αν τεθεί το θέμα από τον κ. Σαμαρά «θα το συζητήσουμε»

Η επίμαχη παράγραφος από το δημοσίευμα:
“……But political analysts say Prime Minister Antonis Samaras is considering a cabinet shake-up in the near future, with an aim to replacing underperforming ministers. There is widespread speculation that Public Administration Minister Antonis Manitakis—appointed by the Democratic Left party—could be among those replaced. “

aftodioikisdi.gr

Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου

Ενημερωτική εκδήλωση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013

Η «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που αποτελεί το Μηχανισμό Υποστήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013), σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης. Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τον Υπεύθυνο Έργου Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μαρίνο Μπερέτσο και στελέχη του Μηχανισμού Υποστήριξης του Άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013.
Είναι σε εξέλιξη η 2η Προκήρυξη των παρακάτω Μέτρων του προγράμματος:
  • Μέτρο 311: «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες»
  • Μέτρο 312: «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων»
  • Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων»
με καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων την 24η Απριλίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr.
Σε έντυπη μορφή, οι προτάσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Κοινοπραξίας στην Επισκοπή Τεγέας εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής.
Με εκτίμηση
Για την «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»
Ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας
Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Καρναβάλι Καμαρίου

Σας περιμένουμε & φέτος για εικοστή χρονιά στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΜΑΡΙΟΥ την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 & ώρα 3 το μεσημέρι, για να γελάσετε, να γλεντήσετε & να χορέψετε μαζί μας.
Ξυλόκαστρο 08/03/2013
Το Τ. Σ . ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Καρναβαλική Επιτροπή Καμαρίου - Πάρτυ Μασκέ

Η Καρναβαλική Επιτροπή Καμαρίου σας προσκαλεί στο ετήσιο αποκριάτικο
ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο κέντρο «ΡΙΚΙΑ» Μιχ. Σταματούλη στο Καμάρι.
Είσοδος 15 ευρώ με φαγητό (δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά)
Κλήρωση με πλούσια δώρα

Θύμιος Λυμπερόπουλος: Οι υπουργοί ασχολούνται μόνο με την τρόικα

Thymios-Lymperopoulos
Την απόφασή του να μην επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, παρά το… συγχωροχάρτι του Αντώνη Σαμαρά, επανέλαβε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, και επί σειρά ετών κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αποχώρισε από τη Συγγρού λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική του Μνημονίου, και για τον ίδιο λόγο δηλώνει ότι δεν σκοπεύει ούτε σήμερα να επιστρέψει.
“Εγώ, ούτε έκλεισα, ούτε άνοιξα πόρτα στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη που σε πολλά θέματα έχει ξεφύγει από τις ιδεολογικές αρχές της. Και είναι προφανές ότι η πολιτική αυτή δεν βγάζει πουθενά.
Για παράδειγμα, δεν έχουμε Υπουργό Μεταφορών. Το υπουργείο ουσιαστικά δεν δουλεύει. Ασχολούνται μόνο με την τρόικα, και δεν μπορείς να βρεις υπουργό να μιλήσεις”, σχολίασε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος.

ysterografa.gr

Γιατί “πυροβόλησε” η τρόικα για το χαράτσι της ΔΕΗ

Poul-Thomsen-Giannis-Stournaras
Μόνο έκτακτο τελικά δεν θα είναι το χαράτσι της ΔΕΗ, αφού η Τρόικα απαιτεί να μείνει άλλη μία χρονιά, αμφισβητώντας την ικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, οι ελεγκτές ζητούν να διατηρηθεί και το 2013 το ΕΕΤΗΔΕ, προκειμένου να μην τεθεί εν αμφιβόλω ο στόχος για έσοδα 3,2 δισ. ευρώ φέτος από τα ακίνητα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, τόνισαν ότι, εφόσον δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ο νέος μηχανισμός είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2013, αλλά και δεν έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά για τους φόρους ακινήτων του 2011 και του 2012, η καλύτερη λύση είναι να συνεχιστεί η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ, μέχρι να ετοιμαστεί ο νέος μηχανισμός, να οριστικοποιηθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες και να ενταχθούν τα αγροτεμάχια στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.
Εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, με τη σύνδεση της είσπραξης των φόρων με τους λογαριασμούς ρεύματος θα επιτευχθεί ευκολότερα ο στόχος.
Το χαράτσι της ΔΕΗ επιβλήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 σε 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων για να ισχύσει για 2 μόνο χρόνια, αποφέροντας έσοδα 2,6 δισ. ευρώ το 2012, παρά το γεγονός ότι 500.000 ιδιοκτήτες δεν το πλήρωσαν.
Ωστόσο, για την εφαρμογή του, η κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει έναν ακόμη σκόπελο: αυτόν του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς το χαράτσι κρίθηκε συνταγματικό μόνο επειδή είχε τη μορφή έκτακτου φόρου, που θα ίσχυε  για 2 χρόνια. Σε περίπτωση παράτασής του, η ολομέλεια του ΣτΕ θα πρέπει να αποφανθεί εκ νέου.
Οι επιβαρύνσεις, πάντως, για τους φορολογουμένους αναμένεται να είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τον προσδοκώμενο ενιαίο φόρο ακινήτων, όπως είχε σχεδιαστεί για το 2013, αφού το ΕΕΤΗΔΕ δεν υπολογίζει αφορολόγητο, αλλά φόρο από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας.
Είναι ενδεικτικό ότι για ένα διαμέρισμα 80 τμ, πενταετίας αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ το ΕΕΤΗΔΕ είναι 480 ευρώ, ενώ ο φόρος ακινήτων με αφορολόγητο 50.000 ευρώ και συντελεστή 0,1% για το κομμάτι από 50.000-100.000 ευρώ και 0,2% για το κομμάτι από τα 100.000-120.000 ευρώ, θα ήταν μόλις 90 ευρώ.
Αντίστοιχα για διαμέρισμα 100 τμ, αντικειμενικής αξίας 140.000 ευρώ το ΕΕΤΗΔΕ ανέρχεται σε 720 ευρώ, ενώ ο ενιαίος φόρος θα διαμορφωνόταν μόλις στα 130 ευρώ.

ysterografa.gr

Η 22η αγωνιστική στη Β2 και Β1 Κορινθίας

Β2΄ Κατηγορια
 22η αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ανεβλήθη
ΔΑΦΝΗ  ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97 0-0
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ 3-0 αα
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 1-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 1-2
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 0-3αα
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 0-3 αα
ΡΕΠΟ ΑΠΕΣΣΑΣ

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
20
56-14
51
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
21
47-15
47
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
21
64-25
46
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
21
44-21
39
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
21
40-25
39
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
20
56-21
37
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
19
40-27
35
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
20
37-36
25
ΑΡΑΤΟΣ
19
42-38
24
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
20
39-28
24
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
21
42-56
23
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
21
30-63
19
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
20
10-56
0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
21
16-81
-2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
19
  9-66
-8

Β1΄ Κατηγορια 
22η αγωνιστική 
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 1-2
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.- ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 0-4 1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 αα
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 8-1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ- ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 1-1
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 3-0
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. 0-3
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.- ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 2-1

Η Βαθμολογια
(Σε 22 αγώνες)


ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
85-16
62
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
60-18
52
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
56-30
45
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
51-29
43
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
60-31
42
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
38-36
39
ΣΟΦΙΚΟ '05
40-45
38
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
50-30
37
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
50-43
33
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
39-38
31
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
42-47
28
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
36-59
19
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
33-68
15
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
27-56
12
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
32-77
10
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
  5-81
-10