Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η Λένα Παπαληγούρα υποψήφια για το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» 2011-2012

Η Λένα Παπαληγούρα για την συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, στο Εθνικό θέατρο.

Για έβδομη χρονιά τέσσερις γυναικείες ερμηνείες συναγωνίζονται, στις 26 Μαρτίου, για τη θεατρική διάκριση.
Το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» έχει καθιερωθεί εδώ και επτά χρόνια προκειμένου να βραβεύει την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της περασμένης θεατρικής περιόδου. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ ενώ τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά. Τα μέλη της επιτροπής που αποφασίσει για το ποια ηθοποιός αξίζει να ξεχωρίσει και να βραβευθεί είναι η Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), η Δηώ Καγγελάρη, η Ματίνα Καλτάκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Ρένη Πιττακή (μέλη).
Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι:
Η Νεφέλη Κουρή για τον ρόλο της μικρότερης από τις τρεις Αρετούσες στο έργο του Βιτσένζτου Κορνάρου «Ερωτόκριτος», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στο θέατρο Ακροπόλ.
Η Ηρώ Μπέζου για την συμμετοχή της στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Βόυτσεκ», σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, στο Απλό θέατρο.
Η Λένα Παπαληγούρα για την συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, στο Εθνικό θέατρο.
Η Βασιλική Τρουφάκου για τον ρόλο της Ζωής στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση», σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, στο θέατρο του Νέου Κόσμου.
Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου και ώρα 20:00 στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στην οδό Πολυγνώτου 9-11 στην Πλάκα
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


 
 
 
 Αόρατη Όλγα, του Γιάννη Τσίρου - ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Μια νεαρή μετανάστρια πέφτει θύμα του τράφικινγκ και αποτελεί αντικείμενο σκληρής συναλλαγής. Οι σκοτεινές διαδρομές ενός ολόκληρου μηχανισμού που δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει από το αδιέξοδό της.
Το έργο του Γιάννη Τσίρου έχει τη δύναμη και την αμεσότητα ενός ντοκουμέντου και βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μαρτυρίες.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Μάριος Στρόφαλης
Φωτισμοί -- Φωτογραφίες: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής

Η Αόρατη Όλγα παρουσιάζεται σε μία ενιαία παράσταση με το έργο Άουστρας ή η Αγριάδα της Λένας Κιτσοπούλου σε συμπαραγωγή με το Χώρο Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι», από τις 2 Νοεμβρίου.


Η παράσταση Αόρατη Όλγα συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα Emergency Entrance, ένα διεθνές θεατρικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, του Θεάτρου Γκαριμπάλντι της Ιταλίας, του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ Habima, του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, του Ουγγρικού Θεάτρου της Κλουζ - Ρουμανία και του Schauspielhaus Graz της Αυστρίας. Το Emergency Entrance επιδοτείται από το EU Culture Programme 2007-13, σε συνεργασία με την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στην Κλουζ τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ η τελική παρουσίαση όλων των παραστάσεων θα γίνει σε Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Γκρατς της Αυστρίας στις 26-29 Ιανουαρίου 2012.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ 3


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ A.E.
 Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α.
Επισκοπή Τεγέας, ΤΚ 22 012
τηλ.: 2710 557058, fax: 2710 557060
e-mail: info@peloponnisos.org
website: www.peloponnisos.org
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που αποτελεί το Μηχανισμό Υποστήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013), σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης. Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τον Υπεύθυνο Έργου Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μαρίνο Μπερέτσο και στελέχη του Μηχανισμού Υποστήριξης του Άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013.
Είναι σε εξέλιξη η 2η Προκήρυξη των παρακάτω Μέτρων του προγράμματος:
§  Μέτρο 311: «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες»
§  Μέτρο 312: «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων»
§  Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων»
με καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων την 24η Απριλίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr.
Σε έντυπη μορφή, οι προτάσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Κοινοπραξίας στην Επισκοπή Τεγέας εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής.
 
Με εκτίμηση
Για την «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»
Ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας
Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
 
 
 
 
 
 


 

Ο Κασιμάτης "πυροβολεί​" από την "Καθημεριν​ή" τον Παπανδρέου

Stefanos-Kasimatis
Για μια ολόκληρη γενιά δημοσιογράφων, εκείνων τουλάχιστον που δεν… ανδρώθηκαν με σπουδές ΙΕΚ, ο Στέφανος Κασιμάτης αποτελεί την πιο εμπνευσμένη περίπτωση αρθρογράφου. Από το “Βήμα” στην “Καθημερινή”, ο εμπνευστής της “Πανδώρας”, της πιο πετυχημένης στήλης του ελληνικού πολιτικού Τύπου συνεχίζει να… κεντάει από τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Αλαφούζου.
Και σήμερα, “πυροβολεί” ως “Φαληρεύς” τον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την αποθεωτική υποδοχή την οποία έζησε ο πρώην πρωθυπουργός το Σάββατο, όταν έφτασε στον χώρο των εργασιών του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
“Η μόνη πράγματι αξιομνημόνευτη σκηνή ήταν τελικά η αξιοθρήνητη -παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της σκηνοθεσίας- είσοδος στο συνέδριο του Γιώργου και η θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε από ικανή μερίδα των παρισταμένων με το θλιβερό σύνθημα «να τος, να τος, ο πρωθυπουργός».
Ποιος πρωθυπουργός, βρε κακομοίρηδες; Αυτός που εξελέγη με το ψεύδος ότι «λεφτά υπάρχουν», αυτός που μερικούς μήνες αργότερα οδήγησε τη χώρα στη διεθνή επιτροπεία και, τέλος, έπεσε επειδή ήταν ανίκανος να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της πραγματικότητας.
Για τους χειροκροτητές όμως, τίποτε από αυτά δεν μετρούσε· τους ήταν αρκετό ότι ο άνθρωπος που σήμερα εξαργυρώνει την αποτυχία του ως περιφερόμενος ανά τον κόσμο αφηγητής της υπήρξε ο τελευταίος του ΠΑΣΟΚ που είχε την απόλυτη εξουσία στα χέρια του – έστω και αν η εξουσία αυτή δεν είχε το παραμικρό αντίκρισμα για εκείνους που τον χειροκροτούσαν”, γράφει στην “Καθημερινή” ο Στέφανος Κασιμάτης.
ysterografa.gr

Την αλλαγή του νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ζήτησε ο Κώστας Κόλλιας στη Βουλή

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στις αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις ο νόμος 4015/2011. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Με αφορμή τη ρύθμιση που έφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα χρέη των αγροτικών συνεταιρισμών και τις διώξεις των διοικήσεων, έκανα παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ζητώντας την συνολική αναθεώρηση του νόμου 4015 για τις συγχωνεύσεις των συνεταιριστικών οργανώσεων.
Είναι γνωστό ότι αν και αυτός ο νόμος είχε στόχο την εξυγίανση του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου, δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες. Από τότε είχα επισημάνει ότι οι ρυθμίσεις αυτές ήταν καταδικασμένες, διότι κανένας ενεργός, κερδοφόρος συνεταιρισμός δεν επρόκειτο ποτέ να θελήσει να συγχωνευθεί με έναν ανενεργό ή χρεοκοπημένο.
Η αποτυχία στην εφαρμογή του 4015 είναι προφανής από το γεγονός ότι με νέα ρύθμιση που έχει έρθει στη Βουλή, το Υπουργείο δίνει την τρίτη κατά σειρά παράταση για την εφαρμογή των συγχωνεύσεων, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος του 2013. Είναι βέβαιο ότι ούτε με αυτήν την παράταση πρόκειται να επιτευχθεί η εξυγίανση, διότι το πρόβλημα είναι ουσίας και όχι μόνο διαδικαστικό.
Ο νόμος 4015 είναι νεκρός, γι’ αυτό και χρειάζεται ριζική αναθεώρηση. Χρειάζεται ένας νέος νόμος που θα λύσει τα θέματα της εξυγίανσης, των εκκαθαρίσεων, των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και που ταυτόχρονα θα εμβαθύνει στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες για ένα συνεταιριστικό κίνημα που θα λειτουργεί με οικονομικά κριτήρια και επιχειρηματικό προσανατολισμό. Στόχος μας πρέπει να είναι, όπως έχω επανειλημμένα επισημάνει, η αναδιοργάνωση του συνεταιριστικού κινήματος σε κλαδική βάση.
Τέλος, το Υπουργείο έφερε μία διάταξη για συνεταιριστικές οργανώσεις, που βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Επειδή οι περιουσίες τους είναι δεσμευμένες, τα χρέη καλούνται να καλύψουν τα μέλη των διοικήσεων, με την δική τους προσωπική περιουσία, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στη διοίκηση της οργάνωσης όταν δημιουργήθηκαν χρέη. Η ρύθμιση αναστέλλει τις διώξεις, δίνοντας έτσι μια ανάσα στις σημερινές διοικήσεις, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στις αναγκαίες εκκαθαρίσεις. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι όσοι κατασπατάλησαν και κακοδιαχειρίστηκαν χρήματα των συνεταιρισμών θα μείνουν στο απυρόβλητο. Είναι σαφές στη ρύθμιση ότι μιλάμε για αναστολή των διώξεων και όχι παύση, ώστε εξασφαλίζεται ότι κανένας αληθινά υπαίτιος δεν θα μείνει ατιμώρητος.
Πιστεύω ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα εισακούσει την έκκλησή μου για αναθεώρηση του νόμου 4015 και θεωρώ ότι είναι στις προθέσεις και του ιδίου να αναλάβει πρωτοβουλίες για μια ουσιαστική εξυγίανση του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου. Οι αγροτικές οργανώσεις πρέπει να ανακτήσουν τον φυσικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να ενισχύουν τον Έλληνα αγρότη, να συνεισφέρουν στην επιχειρηματικότητα του αγροτικού τομέα και να συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.»

KEK: Παροχή Υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους στις 8 περιφέρειες σύγκλισης


 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

 
«Παροχή Υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους στις 8 περιφέρειες σύγκλισης»

 
Το ΚΕΚ σας γνωστοποιεί την πρόθεση, υλοποίησης 2 προγραμμάτων τηλεκατάρτισης στα πλαίσια της πράξης  των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, με τίτλους: «Πρόγραμμα εκμάθησης χρήσης βασικών εννοιών ΤΠΕ και Βάσεων Δεδομένων».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 
Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης, Νομού Κορινθίας

Διεύθυνση : Κωστή Παλαμά 53 & Απ. Παύλου , 20100, Κόρινθος

Τηλ.: 2741022344

fax: 2741024998



ΚΕΚ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η_Υ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Η οικονομική ύφεση επιτείνει το δημογραφικό πρόβλημα

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
 
Ένα ακόμη κεφαλαιώδες ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την ελληνική κοινωνία, το δημογραφικό πρόβλημα, δείχνει να επιτείνεται και να γίνεται απειλητικό για την διατήρηση της εθνικής ομοιογένειας του ελληνικού πληθυσμού.

Η υφεσιακή πορεία της χώρας που έγινε ανυπόφορη από το Μάιο του 2010, την εποχή δηλαδή που οι οικονομικοί φωστήρες του μνημονιακού διδύμου ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ., υπήγαγαν απερίσκεπτα τη χώρα στο Δ.Ν.Τ., είναι η βασική αιτία του οδυνηρού γεγονότος ότι οι γεννήσεις των Ελληνίδων μητέρων κατρακύλησαν το 2011 στις 75.000, παρουσιάζοντας μείωση τουλάχιστον 25% σε σύγκριση με τα προμνημονιακά έτη.

Εκεί στο ΠΑΣΟΚ πάλι έβαλαν κάποιοι ανάποδα τους πόλους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς με τα μυαλά που κουβαλάνε μερικοί εκεί στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις αρκετών στη διάρκεια του 9ου συνεδρίου του κόμματος, ο καημός τους είναι η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση και η… φθορά που υφίσταται από τη συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία!

Δηλαδή, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, πρωτοκλασάτα στελέχη και πρωτοκλασάτοι… διαφωνούντες (κάποιοι από αυτούς δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διαφωνούν), έρχονται τώρα να μας πουν πως το ΠΑΣΟΚ φθείρεται επειδή μετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και όχι επειδή η φθορά ήταν αναπόφευκτη μετά τις ολέθριες επιλογές του Γιώργου και της παρέας του (που μάλιστα επευφημήθηκε ως… πρωθυπουργός κατά την προσέλευσή του, τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου).

Γίνε ιταλομαθής για να μην… απολυθείς

Μπορεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει βάλει στο στόχαστρο τους δημόσιους υπάλληλους που έχουν πτυχία – μαϊμού, π.χ., σε μια ξένη γλώσσα, ωστόσο, από την άλλη φροντίζει να τους επιμορφώσει.
Όπως για παράδειγμα, με το σχεδιασμό και υλοποίηση Ειδικών Τμήματων Ιταλικών για δημόσιους υπαλλήλους, που κάνει σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το κόστος είναι 4 έουρος την ώρα (που θα τα βρει τώρα ο «διαθέσιμος» θα μου πείτε!!!).
Αυτό που δε διευκρινίζει ο Αντώνης (ο Μανιτάκης, ντε!) είναι αν μετά τη «φοίτηση» το συγκεκριμένο πτυχίο θα ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση τους (περισσότερα για το πρόγραμμα, εδώ).
Αλλά και πάλι, σου λέει ο υπουργός -σκεπτόμενος το δημόσιο υπάλληλο- εάν το διώξω, ας του δώσει και μια ξένη γλώσσα ως φερνή να έχει να πορεύεται στον ιδιωτικό τομέα.

autodioikisi.gr

Διαθεσιμότητα: Απόλυση με… επικάλυψη μετακίνησης

Ως απόλυση υπό το «μανδύα» της κινητικότητας – μετακίνησης χαρακτηρίζει υπάλληλος ΙΔΑΧ ΔΕ, που διαμένει στην Αθήνα με την οικογένειά του, σε επιστολή του στην aftodioikisi.gr, τη με ΑΔΑ: ΒΕΤΩΧ-Ε07 εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα» (PDF | DOC |).
Αν επιλεγώ σε θέση που είναι μακριά από την οικογενειά μου, δε θα μπορέσω να πάω, και αναγκαστικά θα απολυθώ, υπογραμμίζει. Το ενδεχόμενο αυτό, να πάει δηλαδή μακριά από εκεί όπου έχει χτίσει τη ζωή του, τον αναγκάζει να «παραιτηθεί» της διαδικασίας κινητικότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή του σχέση. «Δεν είμαστε στρατιωτικοί να μετακινούμαστε ανά την επικράτεια, ούτε θίασοι να κάνουμε περιοδείες», λέει χαρακτηριστικά.
Η επιστολή του e-αναγνώστη της aftodioikisi.gr

Βενιζέλος: Κάνει μεγάλη προσπάθεια ο Σαμαράς

venizelos
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να ξανασυζητήσουν με τον Αντ. Σαμαρά και τον Φ. Κουβέλη για μία καλυτερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση.
Για τον κ. Σαμαρά είπε πως κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προσθέτοντας ότι «έστω και αργά προσχώρησε σε μια πολιτική αλλάζοντας την αντιμνημονιακή του θέση» ωστόσο υποστήριξε ότι η πλειοψηφία που κυβερνά συγκροτήθηκε λόγω της αντοχής του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, δήλωσε πως δεν έχει τεθεί θέμα απολύσεων ενώ για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), είπε χαρακτηριστικά πως «το χαράτσι θα αποδειχτεί ότι ήταν ο πιο ήπιος φόρος» εξηγώντας ότι απέφερε στα έσοδα του κράτους 2 δισ. ευρώ ενώ τα μέτρα του Νοεμβρίου ήταν ύψους 14,5 δισ.
Μιλώντας για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το Κίνημα έδειξε ότι μπορεί να αναστηθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το «πρώτο Συνέδριο της νέας εποχής» καθώς, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες.
ysterografa.gr

Όταν η ΧΑ βαράει προσοχή στο κεφάλαιο
















Διονύσης Ελευθεράτος


Η ΧΑ για φορολόγηση των εφοπλιστών: «Βρήκατε την εύκολη λύση της φορολογίας και φυσι­κά πολλοί πλοιοκτήτες έχουν την πιο εύκο­λη λύση να αλλάξουν τη σημαία τους και να μην εισπράξετε τίποτα (...). ‘’Την ίδια μέρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο τα περισσότερα πλοία του εμπορικού στόλου θα υποστείλουν την ελληνική σημαία (...) Κι ενώ ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικο­νομία κατά το παρελθόν, εσείς συμβάλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».

Ήταν 13 Μαΐου 2012. Ανήμερα της Αγίας Γλυκερίας, ο Ν. Μιχαλολιάκος πήρε τη ...θεσμι­κή «γλυκιά εκδίκηση του» από το «κατεστημένο» που (υποτί­θεται πως) τον πολεμά ανηλεώς. Ως αρ­χηγός κόμματος που συγκέντρωσε -μία εβδομάδα νωρίτερα- σχεδόν το 7% των ψήφων, συναντήθηκε με τον Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατόπιν δήλωσε τα αναμενόμενα: Τον ανησυχού­σε η «ακυβερνησία», αλλά δεν θα στήρι­ζε καμία «μνημονιακή» κυβέρνηση. Ου­δείς έμαθε περισσότερα από όσα ήξερε για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ακού­γοντας τον.
Περισσότερα στο aristeroblog.gr

Εναλλακτικές Καλλιέργειες στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Εναλλακτικές Καλλιέργειες στο Δήμο μας
  Χρήσιμες πληροφορίες για μια «γνωριμία» με τις σημαντικότερες νέες εναλλακτικές καλλιέργειες στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης:

«ελληνοτουρκικές σχέσεις»


Μπιθικώτσης / Χρηστακης - Τα λεφτά κάνουν τον μάγκα



ΡΕ ΤΣΙΚΛΙΜΑΓΚΑ ΣΤΗ ΠΑΝΤΑ .. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ !!!
(Π. Πετσά --. Δ. Γκούτη) - 1961
ΕΚΤ. Γρ. Μπιθικώτσης - Β` ΦΩΝΕΣ Χρηστάκης & Π. Πετσάς
Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! ! ! ! ! :-))

O ΤΣΙΚΛΙΜΑΓΚΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΧΟΡΑΕΙ ..!!
.. .. . . . . . . .. . . . ..
O ΤΣΙΚΛΙΜΑΓΚΑΣ ΡΕΦΑΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΜΑΤΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ...!!!

Mpithikotsis - ta lefta kanoyn ton magka (xristakis petsas)

by MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!
Facebook Page:
http://www.facebook.com/pages/MPOYZOY...
laika - rebetika songs in Greece
Παλιά & Σπάνια Λαϊκά - Ρεμπέτικα & φωτογραφίες

Νίκος Ξυλούρης - Αγρίμια Κι Αγριμάκια Μου



Αφιερωμένο στο φίλο τον Μπάμπη από τις Γωνιές Μαλεβυζίου Κρήτης

Νίκος Ξυλούρης - Αγρίμια κι αγριμάκια μου

Αγρίμια κι αγριμάκια

Στίχοι: Παραδοσιακό
Μουσική: Παραδοσιακό
Ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης

Αγρίμια κι αγριμάκια μου,
λάφια μου μερωμένα,
πέστε μου πού'ναι οι τόποι σας,
πού'ναι τα χειμαδιά σας;

Γκρεμνά'ναι εμάς οι τόποι μας,
λέσκες τα χειμαδιά μας,
τα σπηλιαράκια του βουνού
είναι τα γονικά μας.

Η Βέροια στον παράδεισο, ο Άρης στην κόλαση

arisveroia
Την πιο σημαντική της νίκη στο μαραθώνιο της Super League σημείωσε η Βέροια, που σε ένα επεισοδιακό ματς, κέρδισε 3-1 τον Αρη, κάνοντας αποφασιστικό βήμα παραμονής, αφού πλέον έφτασε τους 26 βαθμούς (όσους έχει ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανθρακικός), αφήνοντας τον Αρη τέσσερις βαθμούς πίσω στη ζώνη του υποβιβασμού.
Δύο φορές διεκόπη το παιχνίδι εξαιτίας της παρουσίας οπαδών του Αρη στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και μία τρίτη εξαιτίας εισβολής στο γήπεδο. Δώδεκα συνολικά κάρτες έδειξε στις δύο ομάδες ο διαιτητής, Παππάς.
Το ματς είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι επιβίωσης αλλά δυστυχώς δεν έλειψαν τα επεισόδια, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι οπαδοί του Άρη που γέμισαν το γήπεδο έφυγαν ουκ ολίγες φορές από τις κερκίδες και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα το ματς να ολοκληρωθεί μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά!
Στο δεύτερο μέρος ο Αγγελούδης (είχε μπει στο ματς στο 27') έδωσε προβάδισμα στον Άρη και έβαλε φωτιά στην εξέδρα. Η χαρά των κίτρινων δεν κράτησε. Ο Καλτσάς μπήκε στον αγώνα στο 61' και 4 λεπτά αργότερα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα..
Η Βέροια στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με τον Καλτσά πήρε προβάδισμα και ο Ολαϊτάν 2 λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε την επική ανατροπή.
Οι οπαδοί του Άρη συνέχισαν τις... επιδρομές τους στο χορτάρι, οι παίκτες αποχώρησαν στα αποδυτήρια και ο Ολαϊτάν στην προσπάθεια του να ξεφύγει, τραυματίστηκε πέφτοντας πάνω στα κάγκελα!
Ο Παππάς περίμενε να φύγουν όλοι από τις εξέδρες και βγήκε για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Η Βέροια πήρε μία τεράστια νίκη και έφτασε στους 26 βαθμούς, 4 περισσότερους από τον Άρη που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης (95' Μπερτέν), Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Πέρεθ, Ολαϊτάν (96' Μοκάκε), Γεωργέας, Μπαργκάν (61' Καλτσάς), Κόστλι.
Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τάτος (90' Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (80' Τσουκάνης), Ψυχογιός (27' Αγγελούδης), Πράτα Κοέλιο.

Ληξιπρόθεσμα: Η λίστα με τους 99 δήμους της β΄ δόσης

Με το συνολικό ποσό των 362.783.175 ευρώ, πρόκειται να επιχορηγήσει του υπουργείο Εσωτερικών 99 δήμους της χώρας για την εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες (ληξιπρόθεσμα). Για το λόγο αυτό, ήδη, έχει σταλεί το με αριθμό 8238/28-2-2013 υπηρεσιακό ενημερωτικό έγγραφο προς τους δήμους, που έχει το χαρακτηρισμό «επείγον»
Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, οι δήμοι έως σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Μηνιαίο Πλάνο Απορρόφησης.
Το Μηνιαίο Πλάνο Απορρόφησης αφορά «στην εκτίμηση του δήμου για το συνολικό ανά μήνα ποσό των “Εντολών Πληρωμών” που δύναται να αποστείλλει στο υπουργείο μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επείγον υπηρεσιακό έγγραφο.
Πρόκειται για τη β΄δόση της επιχορήγησης του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Είχαν προηγηθεί 255 εκατ. ευρώ για 42 δήμους.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οι οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Ιανουάριο εμφανίζουν μείωση στα 846 εκατ. ευρώ έναντι 950 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.
Στην Πελοπόννησο θα επιχορηγηθούν οι Δήμοι  Ανδρίτσαινας - Κρεστένων , Επιδαύρου και Καλαμάτας με το συνολικό ποσό των 7.258.552 ευρώ.

Αναλυτικά οι 99 δήμοι:

Ο Κάρλος Σλιμ διατήρησε τα… σκήπτρα του!

MEGACITIES_COVER_FINAL
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση και κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου το 2013 που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Forbes και περιλαμβάνει τον πρωτοφανή αριθμό των 1.426 δισεκατομμυριούχων.
Με μία προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 73 δισεκ. δολάρια (κατά 4 δισεκ. μεγαλύτερη από το περασμένο έτος), ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών ξεπερνά τον Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος κατατάσσεται δεύτερος με 67 δισεκ. δολάρια–6 δισεκ. περισσότερα από το 2012.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ισπανός Αμάνθιο Γκαρθία, δημιουργός της εταιρείας ένδυσης Zara (57 δισεκ., που αντιστοιχούν σε 19,5 δισεκ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι), ο οποίος κέρδισε δύο θέσεις στην κατάταξη και πέρασε μπροστά από τον Αμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Ουόρεν Μπάφετ, που έρχεται τέταρτος με 53,5 δισεκ. δολάρια (κατά 9,5 δισεκ. δολάρια πλουσιότερος από το 2012).
Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, βρίσκεται στη 10η θέση, με περιουσία που εκτιμάται στα 29 δισεκ. δολάρια (έναντι 41 δισεκ. δολαρίων πέρυσι).
Η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτρια της L’ Oreal, θεωρείται πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 30 δισεκ. δολαρίων (κατά 6 δισεκ. μεγαλύτερη από πέρυσι) και περνά από την 15η στην 9η θέση στον κόσμο, ξεπερνώντας την Αμερικανίδα Κρίστι Γουόλτον (κληρονόμο της αλυσίδας WalMart), που έως σήμερα κρατούσε τα σκήπτρα και πλέον βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως με 28,2 δισεκ. δολάρια.
Για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, η κρίση που μαστίζει τους ‘πληβείους’ δεν αποτέλεσε πρόβλημα: για φέτος καταμετρώνται 1.426 δισεκατομμυριούχοι, 200 περισσότεροι από πέρυσι, αριθμός που αποτελεί απόλυτο επίτευγμα για τα 26 χρόνια που καταμετρά η αξιολόγηση του Forbes.
Όλοι μαζί οι Κροίσοι του πλανήτη -ανάμεσά τους 138 γυναίκες- μετρούν μία περιουσία 5,4 τρισεκ. δολαρίων, έναντι 4,5 τρισεκ. πέρυσι, σημειώνει το οικονομικό περιοδικό.
Οι ΗΠΑ παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης με 442 δισεκατομμυριούχους (425 το 2012), με την Ασία να ακολουθεί κατά πόδας (386), την Ευρώπη να έπεται (366) και την Λατινική Αμερική να απέχει ακόμη πολύ (με 129).

ysterografa.gr

Δείτε το Video με όλα τα εξώφυλλα του θρυλικού περιοδικού Time, από την 3η Μαρτίου 1923 μέχρι σήμερα

Ενενήντα χρόνια κυκλοφορίας συμπλήρωσε το εβδομαδιαίο περιοδικό Time. Το εμβληματικό περιοδικό βγήκε για πρώτη φορά στα περίπτερα των Ηνωμένων Πολιτειών την 3η Μαρτίου 1923. Με αφορμή τα γενέθλια του, η συντακτική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο διηγείται τα 90 χρόνια "ζωής" του Time σε 120 δευτερόλεπτα.

Τα εξώφυλλα του συζητήθηκαν, προκάλεσαν, χαρακτήρισαν την εποχή τους και έμειναν στην ιστορία για την ευρηματικότητα τους. Από το 1928 και μετά, απέκτησαν και διατηρούν το χαρακτηριστικό κόκκινο πλαίσιο τους.
Ιστορικό είναι το εξώφυλλο του 1945 με το κόκκινο Χ που διαγράφει το πρόσωπο του Χίτλερ, μετά την συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε το μαύρο Χ που διέγραφε την ιαπωνική σημαία.

Πολυσυζητημένο είναι άλλωστε και το εξώφυλλο του 1966 που ρωτούσε με κόκκινα γράμματα σε μαύρο φόντο: "είναι ο Θεός νεκρός;". Πρόκειται για το τεύχος που εξόργισε την Εκκλησία και πολλούς αναγνώστες του Time προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Το Time καθιέρωσε τον θεσμό Άνδρα της Χρονιάς και του Προσώπου της Χρονιάς. Σήμερα το περιοδικό είναι στο κέντρο ενός μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος και έχει επεκταθεί από νωρίς και με επιτυχία στο Internet. Πρόσφατα, ο βασικός ανταγωνιστής του, το Newsweek, σταμάτησε την έντυπη μορφή του και πλέον κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά.

Οι συντάκτες του Time, "έριξαν" στο Twitter και το hashtag #90YearsofTIME στο οποίο οι αναγνώστες καλούνται να σχολιάσουν, να θυμηθούν και να ψηφίσουν το αγαπημένο τους εξώφυλλο.




news247.gr

Μεταφορά της αρμοδιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αιρετή Περιφέρεια ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης


Την ανάγκη μεταφορά της αρμοδιότητας και της ευθύνης λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις αιρετές Περιφέρειες πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το σχέδιο «Αθηνά» του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.

Το πολιτικό διακύβευμα σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη έγκειται στο δικαίωμα της αιρετής Περιφέρειας να έχει τη δυνατότητα να θέσει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη της εκπαίδευσης για την ανάπτυξή της. «Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι το σχέδιο Αθηνά δεν δίνει καμία προοπτική στην ανάπτυξη των Πανεπιστημίων και δεν προσεγγίζει το καίριο στοιχείο της διασύνδεσης με την οικονομία» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι το ερευνητικό έργο μπορεί να υφίσταται στα Πανεπιστήμια, «το ζητούμενο είναι πως αυτό συνδέεται με τις δυνάμεις της αγοράς, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν το μέλλον».

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό ως μικρή και ανεπαρκή διόρθωση και όχι ως μεταρρύθμιση, η οποία καταδεικνύει και το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, της αδυναμίας, δηλαδή, συμφωνίας όλων των πολιτικών δυνάμεων για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, με μετρήσιμα αποτελέσματα και απαραίτητη προϋπόθεση την εφαρμογή της. Προέβλεψε μάλιστα ο κ. Τατούλης ότι η διόρθωση αυτή θα αποτελέσει την απαρχή νέων και γρήγορων εξελίξεων στο τομέα της παιδείας, αφού τα αποτελέσματα δεν θα είναι ικανοποιητικά. Για την εφαρμογή, ωστόσο, ουσιαστικής μεταρρύθμισης με στόχο τη βελτίωση της παιδείας, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, απαιτούνται επενδύσεις και όχι λόγια.

Θετική έκπληξη χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης τη μεστότητα και την ακεραιότητα του λόγου των φοιτητών, κατά την τοποθέτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «ο οποίος έχει αποβάλλει τις φοβίες και το συντηρητισμό και καταδεικνύει την προωθημένη και ριψοκίνδυνη άποψή τους για τις αναγκαίες αλλαγές». Αντίθετα αρνητική έκπληξη χαρακτήρισε το λαϊκίστικο λόγο που λειτουργεί λάθρα, «συμφωνώντας σε όλα χωρίς, ωστόσο, την υποβολή καμίας πρόταση». Αυτός ο λόγος είναι που καταδεικνύει την εικόνα της κρίσης που έχει ο τόπος, καθώς εκφράζει την πολιτική της απόλυτης ακινησίας, της απόλυτης απουσίας διεκδικητικού πλαισίου. «Αυτή είναι και η λάθρα πολιτική που εκφράζεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επιχειρεί να αποδομήσει το νέο θεσμό και την αυτονομία του, ζητώντας πολιτικές χειραγώγησης του Περιφερειακού θεσμού» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, με κοινή συνισταμένη την άποψη ότι «στο βαθμό που δεν γίνεται συνολική πρόταση για το ρόλο τους, τα προβλήματα δεν θα λυθούν».

Ειδικότερα για τις αλλαγές στις σχολές, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι λάθος η κατάργηση της Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Σχολής, η οποία θα είχε άμεση διασύνδεση με τις τοπικές ανάγκες της Πελοποννήσου και ότι στη σωστή κατεύθυνση κινείται η εξέλιξη σε 5ετείς σπουδές της σχολής θετικών επιστημών. Σημαντικό επίσης είναι να παραμείνει το τμήμα λογοθεραπείας στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αλλά και το ΑΤΕΙ της Σπάρτης να παραμείνει, μέχρι την κατάρτιση συγκροτημένης πολιτικής.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκροτηθεί το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας, Καινοτομίας και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας, και σε μια δύσκολη περίοδο θα αποδείξουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα» ανακοίνωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.
Στο κλείσιμο της εισήγησής του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο φοιτητών στη Λάρισα και έδωσε τις ευχές του για ταχεία αποκατάσταση της υγείας των τριών ακόμη που νοσηλεύονται, τονίζοντας την ολόθερμη συμπαράστασή του στις οικογένειές τους.