Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κανονικά η Κυκλοφορία των οχημάτων στη Δυτική Κορινθία

Σας ανακοινώνεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά:
1. Από το 22ο χλμ της Ε.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων.
2. Από το 1ο χλμ της Ε.Ο. Τρικάλων – Καρυάς.
3. Από το 16ο χλμ της Ε.Ο. Δερβενίου – Γκούρας».

Συνελήφθη 29χρονος στην Κορινθία για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στην Κόρινθο

Το ενδεχόμενο ο 29χρονος συλληφθείς για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς να είχε σχέση με την φονική ληστεία της Πάρου εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Παράλληλα, ερευνούν το ρόλο και τις σχέσεις του με μέλη της οργάνωσης.
Ο ίδιος, αναφέρει το protothema.gr κρατείται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στην Αθήνα και δεν λέει πολλά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός δεν ήταν από τους υπόπτους για συμμετοχή στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης. Φοιτητής χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα, η μόνη φορά που απασχόλησε τις αρχές ήταν με προσαγωγή του πριν από επτά χρόνια στη ΓΑΔΑ για επεισόδια στο κέντρο της πόλης, χωρίς έκτοτε να απασχολήσει ξανά τις αρχές.
Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του, μετά από αποτύπωμα που βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Ελλησπόντου 31 στο Βόλο, το Μάρτιο του. Αν και δήλωνε ως τόπο κατοικίας την Αθήνα, ο 29χρονος εντοπίστηκε σε πόλη της Πελοποννήσου και μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο εισαγγελέας συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Κορινθία.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά ενώ πιθανότατα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του συλληφθέντα μετά από εισαγγελική παραγγελία. Αξίζει να τονισθεί ότι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών, ενώ κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι του στην Αθήνα προκειμένου να βρει στοιχεία για τη συγκεκριμένη οργάνωση.
.

Έκλεψαν καλώδια μήκους 50 μέτρων από την ΕΡΑ Τρίπολης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής, η οποία έγινε πρωινές ώρες της 9-1-2013, στην Τρίπολη , όταν άγνωστοι δράστες, έκοψαν και αφαίρεσαν καλώδιο, μήκους -50- μέτρων, ιδιοκτησίας ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΑ Τρίπολης.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Όταν το ρεπορτάζ γίνεται...τέχνη

Οι δρόμοι της Αθήνας σίγουρα κρύβουν πολλά κρυμμένα μυστικά...Κάποια από αυτά -κατά την πάροδο των ετών- κατάφερε και αποτύπωσε μέσα από τα ρεπορτάζ του ο Χρήστος Αλαβέρας.
Τι γίνεται όμως όταν τα ρεπορτάζ αυτά καλύπτονται με ένα πέπλο τέχνης το οποίο χωρίζεται ισότοπα σε τρία μέρη; Αυτό του Χρήστου Αλαβέρα, του Χάρη Κοντοσφύρη και του Θωμά Μακινατζή.
Σίγουρα μιλάμε για ένα εκπληκτικό μόνο στο άκουσμα του αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και θα παρουσιάζει από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2013 την πρώτη έκθεση της νέας χρονιάς με τίτλο «Εικαστικό ρεπορτάζ εν Αθήναις», εικοστός πρώτος αιώνας.
Η ιδέα

Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr
 

Μεγάλες προσδοκίες δημιούργησ​ε η ολοκλήρωση του LOUTRAKI YOUTH VOLLEYBALL TOURNAMENT​!

voley-tournament-loutraki1.jpg
Ομάδες Βόλεϊ Κορασίδων από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στο LOUTRAKI YOUTH VOLLEYBALL TOURNAMENΤ που διοργανώθηκε από το SPORTCAMP
στις εγκαταστάσεις του, στο Λουτράκι, από 4-6 Ιανουαρίου, και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ). Το τουρνουά ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη αθλητική συνάντηση.
Τα κορίτσια και οι προπονητές τους έζησαν 3 μέρες στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου γεμάτες συναρπαστικούς αγώνες, έντονες στιγμές και πολύ… διασκέδαση. Οι συνοδοί και οι θεατές απόλαυσαν και πανηγύρισαν εντυπωσιακές φάσεις ανάλογες των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου βόλεϊ, δημιουργώντας ζεστή ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο του SPORTCAMP.
Σε όλους τους αγώνες κρατήθηκε 1 λεπτού σιγή στη μνήμη του διεθνούς βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά, που ‘’έφυγε’’ αναπάντεχα από κοντά μας, ενώ στις απονομές έγινε μικρή αναφορά στον κορυφαίο έλληνα αθλητή, ως ελάχιστος φόρος τιμής, για τη συνεισφορά του στον παγκόσμιο αθλητισμό.
Πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης αναδείχθηκε η πρώτη ομάδα του Περιστερίου (με 2-1 σετ), ενώ τη 2η και 3η θέση κατέκτησαν η δεύτερη ομάδα του ίδιου συλλόγου και ο Παμβοχαϊκός, αντίστοιχα.
Η τελική κατάταξη έχει ως εξής: 1. ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1, 2. ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 2, 3.ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ, 4. ΣΑΚΑ, 5. ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ, 6. ΠΥΡΓΕΑΣ, 7. Α.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, 8. ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.
 voley-tournament-loutraki2.jpg
Το τουρνουά αποτέλεσε για τις συμμετέχουσες ομάδες μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανασυνταχθούν ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που ακολουθούν, να διατηρήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της διακοπής των Χριστουγέννων αλλά και να συσφίξουν επιπλέον οι σχέσεις μεταξύ των μελών των ομάδων που επέλεξαν να διαμείνουν στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMPκατά τη διάρκεια του Τουρνουά.
Τους τελικούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, κος Ιωάννης Κακούρος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου “Ποσειδών”, κος Χαράλαμπος Γεωργίου, οι οποίοι βράβευσαν τις αθλήτριες, καθώς και πλήθος άλλων επίσημων προσκεκλημένων.
Στον διαγωνισμό “ΣΕΡΒΙΣ” νικήτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια Τόνια Ψαρρά της αθλητικής ένωσης Λεχαινών.
Το αθλητικό κέντρο SPORTCAMP έχει σχεδιάσει ένα πλήρες αθλητικό πρόγραμμα για το 2013, που περιλαμβάνει camps, τουρνουά, αγωνιστικές προετοιμασίες καθώς και πλήθος εκδηλώσεων, για όλα τα αθλήματα.
 
Sportcamp Group - Press

Σαμαράς: Πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση η ανάκαμψη της οικονομίας

Σαμαράς: Πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση η ανάκαμψη της οικονομίας, είπε παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013
«Η κυβέρνηση αποδίδει πρωταρχική σημασία στην ανάκαμψη της οικονομίας», είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σήμερα, Τετάρτη, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι υπάρχει «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», και σημείωσε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα χρονο-στοχοδιαγράμματα, όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα».
Μάλιστα, μετά την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς επανήλθε συγχαίροντας τον κ. Χατζηδάκης και τόνισε με έμφαση τα εξής:
«Αυτό ήταν ένα στοχοχρονοδιάγραμμα ή χρόνοστοχοδιάγραμμα. Βάζουμε και το στόχο και το χρόνο που θα γίνει. Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να ορίζει τους στόχους της και να τους ορίζει χρονικά. .. Επομένως, μπαίνουμε σε ένα σύγχρονο σύστημα, όπου δεν είναι πια «λόγια στον αέρα», είναι συγκεκριμένες προσδοκίες που πρέπει να καλυφθούν για τα συγκεκριμένα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, προκειμένου να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο και προκειμένου να εδραιωθεί και μια νέα νοοτροπία, η νοοτροπία της συνέπειας. Και η νοοτροπία της συνέχειας, ασχέτως του ποιος είναι πάνω, ποιος είναι υπουργός. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν. Επομένως, φεύγουμε, αν θέλετε, από δεσμεύσεις ή αγκυλώσεις ιδεολογικού τύπου ή πολιτικού χρώματος και μπαίνουμε στα θέματα τα οποία είναι τα σωστά να γίνουν, εκείνα που πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου και επαναλαμβάνω κυρίως για νέες θέσεις εργασίας, που επαναλαμβάνω είναι το μεγάλο ζητούμενο».
Σύσκεψη για το νομοθετικό έργο
Μετά το υπουργείο Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.
Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ σημείωσε: «Επιθυμώ πάντα τα πράγματα να κινούνται γρήγορα και να είμαστε μπροστά από το πρόγραμμα».

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της βουλής κ. Μεϊμαράκη, στη σύσκεψη έγινε οργάνωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Επίσης, διέψευσε ότι έγινε συζήτηση για νέα μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

eklogika.gr

Παπαρήγα: Δεν υπογράψαμε την πρόταση Καμμένου - Θα τοποθετηθούμε αργότερα

Παπαρήγα: Δεν υπογράψαμε την πρόταση Καμμένου -Θα τοποθετηθούμε αργότεραΤην επόμενη βδομάδα θα τοποθετηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το ποιους συγκεκριμένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει η έρευνα της προανακριτικής επιτροπής, δήλωσε η Γ. Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «επειδή άκουσα τον κ. Καμμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε, ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" και με την "Χρυση Αυγή", ξεκαθαρίσαμε ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα χωριστά και δεν κάνουμε κοινή παρέμβαση με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες». Τι δήλωσε, πώς τοποθετείται με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τη λίστα Λαγκάρντ...

Πρόταση ανατροπής από Βενιζέλο για το Σύνταγμα

Evangelos-Venizelos
Πρόταση ανατροπής για την κατάθεση κοινού κειμένου Αναθεώρησης του Συντάγματος από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να γίνει κανονικό κράτος, αν δεν υπάρξει ένας νέος συνταγματικός πατριωτισμός, ενώ μίλησε και πάλι για “έναν άλλο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και του τρόπου εκλογής του”, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για απευθείας εκλογή από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες σε σχέση με σήμερα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου) ως “αυθεντικό και ουσιαστικό”, χωρίς να είναι Συνέδριο κομματικής αυτοεπιβεβαίωσης και περιχαράκωσης, ενώ ζήτησε να υπάρξει πόθεν έσχες για όλους, και όχι μόνο τους πολιτικούς.
“Η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την οποία συνεργαζόμαστε. Είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων στην οποία συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτού στρέψει τα βέλη του προς την κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής: “Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να ψαρεύει στα θολά νερά της ανάγκης και της ανέχειας, και να οργανώνει συσσίτια μόνο για Έλληνες”, είπε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φυσικά αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παράλληλη αναφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη φύση του επένδυσε στην καταστροφή και έχασε και πάλι. Τώρα τα παίζει όλα για όλα με ένα πολιτικό ρεσάλτο. Δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ αλλά για ττη δημιουργία εντυπώσεων. Κατέθεσε πρόταση για προκαταρκτική με ένα κείμενο που είναι πολιτικά και ηθικά κατάπτυστο, σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί ότι καλύπτουμε εκδότες και άλλους παράγοντες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ. Ποιους; Αυτούς που ελέγχαμε ήδη με το ΣΔΟΕ; Ποιος έδωσε προς δημοσίευση τη λίστα; Κάποιος που την είχε και είπε ότι δεν την έχει. Ας απαντήσει ο κ.Τσίπρας”, σημείωσε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ "ΒΙΛΑΣ ΑΜΑΛΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις της «βίλας Αμαλίας» και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι το μόνο στο οποίο αναλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εδραιώσει τη θέση του στο ένα από τα δύο άκρα, υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας, είτε με στελέχη της νεολαίας του, είτε με συγγενικά πρόσωπα βουλευτών του, σε παράνομες πράξεις πολιτικών του συντρόφων.
  Βαφτίζει καταστολή και αντιπερισπασμό την τήρηση της νομιμότητας και “καταδικάζει” την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, την ώρα που το χρηματοδοτούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ left.gr, χαρακτηρίζει πράξη αλληλεγγύης την εισβολή στην Αγ. Κωνσταντίνου.
  Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός τους, κ. Τσίπρας, ότι οι μέρες που οι πολιτικοί τους σύντροφοι με τις ευλογίες της Κουμουνδούρου έκαιγαν την Αθήνα και τις περιουσίες των πολιτών, έχουν περάσει οριστικά».

Επεισόδιο Απόστολου Κακλαμάνη-Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή!

Apostolos-Kaklamanis
Ο Απόστολος Κακλαμάνης ήταν σήμερα εκείνος που… δεν άντεξε, και ξέσπασε κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μέσα στο Κοινοβούλιο, με αφορμή την κόντρα που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσο Βολουδάκη.
Δεν είμαστε στην πρώτη τάξη του δημοτικού για να μας κάνει μαθήματα η κα Κωνσταντοπούλου, λες και είναι δασκάλα. Αυτά δεν τα έκανε ποτέ ο πατέρας της, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ούτε η μητέρα της, η Λίνα Αλεξίου. Λυπάμαι που έχετε αυτή τη συμπεριφορά. Δεν τους έχετε μοιάσει”, ήταν τα λόγια του πρώην Προέδρου της Βουλής.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φυσικά, δεν άφησε τις κουβέντες του Απόστολου Κακλαμάνη να… πέσουν κάτω. Και, αφού αντέδρασε έντονα από την πλευρά της, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές του στους γονείς της, αήθεις και προσβλητικές, του απάντησε ως εξής: “Εγώ είμαι μια νέα βουλευτής, και δεν έχω το δικό σας προνόμιο, ως πρώην Πρόεδρος, να μιλάτε όποτε θέλετε. Με ένα κανονισμό που, ενώ τον φτιάξατε στα μέτρα σας, τον παραβιάζετε κατ’ επανάληψη”.

ysterografa.gr

Λιμάνι κρουαζιέρα​ς στον Πειραιά

Olga-Kefalogianni
Την κατασκευή λιμανιού κρουαζιέρας στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Μεσόγειο, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο Αντώνης Σαμαράς, προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013, εντός του ευρύτερου προγραμματισμού της κυβέρνησης.
Για το έργο θα έχει κεντρικό ρόλο το υπουργείο Τουρισμού, καθώς η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν κουράζεται να επισημαίνει την αναγκαιότητα να δώσει η Ελλάδα έμφαση στον τομέα της κρουαζιέρας, στην προσπάθεια να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν το οποίο προσφέρει η χώρα, και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για σημαντική ανάκαμψη το τρέχον έτος, αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν.
Η κατασκευή του λιμένος κρουαζιέρας θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, ενώ εκτός από τα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης θα απαιτηθεί η συνεργασία των υπουργείων Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος.

ysterografa.gr

Λουκέτο στο εργοστάσιο της ΗΒΗ, στο Λουτράκι [ΒΙΝΤΕΟ]



Η εταιρία σήμερα στις 10 το πρωί έστειλε μια επιστολή- ανακοίνωση στους 20 εναπομείναντες εργαζόμενους και τους εξηγούσε ότι το εργοστάσιο δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτό για λόγους...

βιωσιμότητας.
Έτσι οι εργαζόμενοι έχουν δυο επιλογές
1ον: είτε να απολυθούν με την νόμιμη αποζημίωση
2ον: είτε να πάνε να εργαστούν στα κεντρικά της εταιρίας στα Οινόφυτα.
H εταιρία ανέφερε στην επιστολή της, ότι δεν την ενδιαφέρει το κομμάτι του νερού στο Λουτράκι και ότι ήδη ψάχνει να βρει αγοραστή για το κτίριο (αν και έχουν δείξει ενδιαφέρον 2 πατρινές εταιρίες).

Πλέον οι εργαζόμενοι είναι σε πολύ δεινή θέση γιατί θα πρέπει να επιλέξουν είτε να μείνουν άνεργοι (και ένας θεός ξέρει ποτέ θα βρούν δουλειά)
είτε να αλλάξουν την ζωή τους αφού πρέπει να μετακομίσουν στα κεντρικά της εταιρίας και μαζί με αυτούς όλοι τους η οικογένεια.

Δείτε τι είχαν πει οι εργαζόμενοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της PEPSICO-ΗΒΗ.
 




korinthostv.blogspot.gr

Δημήτρης Μπεθάνης: "O "Ελληνοαμερικάνος" προχώρησε στο πλανο οι άλλοι αποχωρησαν"

Δημήτρης Μπεθάνης: "O "Ελληνοαμερικάνος" προχώρησε στο πλανο οι άλλοι αποχωρησαν"
Απάντηση στα όσα κούγονται τις τελκευταίες ημέρες κατά του προέδρου Πάνου Μπεθάνη και των ενεργειών που έχει κάνει στην ομάδα της Κορίνθου, έδωσε ο αδερφός του Δημήτρης Μπεθάνης και πρώην αντιπρόεδρος του συλλόγου.
"Για να λεγονται επιτέλους και μερικες αλήθειες, γιατι στου κρεμασμένου την πόλη δεν μιλανε για σχοινί. Πριν 6 μήνες παρουσιάστηκε ένα οικονομικό και επενδυτικό πλάνο και προυπολογισμός απο εναν "Ελληνοαμερικάνο" σε μερικούς Κορίνθιους, για το αν θα συμμετέχουν, ωστε να προχωρήσει η ομάδα με αυτό το πλάνο. Και φυσικά ως κύριοι έδωσαν τα χέρια, είπαν προχώρα, και υπήρξε συμφωνία Κυριων, άλλωστε ο λόγος του καθενός εχει αξία!! Και αφού φυσικά υπήρχε εμπιστοσύνη ο "Ελληνοαμερικανός" προχώρησε στο πλανο.
Θα εβαζε το 60% των χρημάτων, και οι κάτωθι το 40%
Μετοχος 20.000
Νεος μεγαλομετοχος 50,000
Νεος μετοχος 10,000
Ο νέος μεγαλομετοχος παρέλαβε 5000 σε διαρκείας για λογαριασμό του
Πολιτικός δεσμευτικε και παρέλαβε 20,000 σε διαρκείας δηλώνοντας οτι έχουν διατεθει ήδη, και δεσμευτηκε οτι αλλα 20,000 σε μετοχές εχουν συμφωνηθεί απο αυτόν με αλλους επίδοξους μετόχους προς πώληση. Και φυσικά ολοι διαβεβαιώναν οτι ισχύουν ολα στο ακεραιο. Κατι το οποιο επιβεβαιωναν για 4 μηνες κατ'εξακολούθησην.
Τι θα έκανε κάθε προεδρος που σεβεται το λόγο του? Τον τήρησε στο ακεραιο απο πλευρας του.
Τι έκαναν οι υπόλοιποι Κορίνθιοι? Στην εκπνοή της συμφωνίας ξαφνικά απεχώρησαν όλοι μαζί, και τα 25000 πουλημένα διαρκειας ως εκ θαύματος επιστραφησαν σαν να μην είχαν διατεθει ποτέ.
Και αυτα τα 115,000 ελειψαν απο το budget. Μόνο ο Μπεθάνης κράτησε το λόγο του. Και εν μέρει ενας μέτοχος. Και έρχονται ολοι εκείνοι πρώτοι απο ολους να κατηγορήσουν. Φυσικά το πλάνο ήταν να κρασαρει ο Μπεθάνης και να φανεί αφερεγγυος. Χαζές στρατηγικές νοοτροπίας χωριων
...".


apopsi24.gr

Γιαννιτσοχώρι: Μοιραία η μαχαιριά της 28χρονης ανιψιάς στον 65χρονο - Πέθανε για μια ελιά

ΦΩΤΟ από το IliaLive

H Hλεία συγκλονίζεται από ένα έγκλημα που έγινε χθες για μία.. ελιά . Εν έτη 2013 και οι κτηματικές διαφορές είναι ικανές να οδηγήσουν σε εγκλήματα.
Όπως διαβάζουμε στο IliaLive , χθες στο Γιαννιτσοχώρι, μια 28χρονη κωφάλαλη με νοητική στέρηση, επιτέθηκε με μαχαίρι στο θείο της, την ώρα αυτός είχε έλθει στα χέρια με τον πατέρα της. Μετά από δύο χτυπήματα στην πλάτη και τη μέση, αυτός κατέρρευσε έξω από την αυλόπορτα του σπιτιού της οικογένειας. Όλα τα δεδομένα του εγκλήματος οδηγούν σε μια οικογενειακή πρωτόγνωρη οικογενειακή τραγωδία, που φαίνεται πως συνέβη λόγω διαμάχης για μια ελιά που «έσπασε» ο δεύτερος και άνηκε στο κτήμα του πρώτου.
Ο 65χρονος Δ. Μπ., το μεσημέρι της Τρίτης επισκέφθηκε το σπίτι του ετεροθαλούς αδερφού του. Σύμφωνα με πληροφορίες και την θέση της οικογένειας του θύματος, αφορμή για την επίσκεψη αυτή στάθηκε το σπάσιμο μιας ελιάς σε λιοστάσι ιδιοκτησίας του 65χρονου.
Σύμφωνα με την πλευρά της οικογένειας του ετεροθαλούς αδερφού 61 ετών, η διαμάχη προέκυψε με αφορμή την συγκομιδή και το κλάδεμα είκοσι ελαιόδεντρων σε παρατημένο λιοστάσι, που απέφεραν εφτά τσουβάλια ελιές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις δύο το μεσημέρι, οι δύο άντρες λογομάχησαν και ήρθαν στα χέρια με τον 65χρονο να ρίχνει στο έδαφος και να χτυπά τον 61χρονο.
Εκείνη την ώρα η 28χρονη κωφάλαλη και με νοητική στέρηση κόρη του 61χρονου, βλέποντας να συμβαίνουν αυτά μπροστά της, άρπαξε ένα μαχαίρι κουζίνας και χτύπησε στην δεξιά ωμοπλάτη και στην αριστερή οσφυϊκή χώρα. Ήταν η αίσθηση του κινδύνου που ένοιωσε και κινήθηκε με σκοπό να προστατέψει τον πατέρα της. Αυτά φέρεται να υποστήριξε σε δάσκαλο νοηματικής που βοήθησε στην εξέτασή της.
Μετά το χτύπημα, ο 65χρονος κατέβηκε από το κεφαλόσκαλο, βγήκε στο δρόμο έξω από το σπίτι και αιμόφυρτος εκεί κατέρρευσε. Βλέποντας αυτό ο ετεροθαλής αδερφός του, τον έβαλε στο αυτοκίνητο και μαζί με έναν συγχωριανό του τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση.
Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Στις πρώτες εκτιμήσεις τους οι γιατροί που είδαν τα δύο τραύματα ανέφεραν πως αυτά δεν φαίνονταν ικανά να προκαλέσουν το θάνατο του 65χρονου. Ωστόσο την πλήρη εικόνα για τα αίτια του θανάτου του άτυχου άντρα θα δώσει το πόρισμα της νεκροψίας που θα διενεργήσει σήμερα, ο Ιατροδικαστής Πύργου Κοσμάς Αλεξίου.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του  IliaLive  η μαχαιριά που δέχθηκε στην δεξιά ωμοπλάτη ο 65χρονος Δ. Μπ. από την 28χρονη, στάθηκε μοιραία για αυτόν.
Σύμφωνα με τον ιατροδικάστή Πύργου Κοσμά Αλεξίου, το θύμα έφερε δύο τραύματα απο τέμνον όργανο (μαχαίρι) στη ραχαία επιφάνεια. Το ένα ήταν θανατηφόρο αφού προκάλεσε την τρώση του δεξιού πνεύμονα και του αιμοθώρακα.
Με λίγα λόγια ο θάνατος του 65χρονου προήλθε απο τη μαχαιριά που τρύπησε τον πνεύμονα γι' αυτό και έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του αδερφού του, αμέσως μετά το χτύπημα.
Η 28χρονη μαζί με τον 61χρονο πατέρα της έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση η πρώτη και της συνέργειας ο δεύτερος.

Πάτρα: Επι ποδός η Αστυνομία για τις εκδηλώσεις μνήμης απο τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα - Πορεία το απόγευμα στο κέντρο

Πάτρα: Επι ποδός η Αστυνομία για τις εκδηλώσεις μνήμης απο τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα - Πορεία το απόγευμα στο κέντρο Κορυφώνονται το απόγευμα
Σε επιφυλακή θα βρίσκεται το απόγευμα η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 22 χρόνια απο τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6 τον απόγευμα όπου η ΟΛΜΕ, τιμώντας τη μνήμη του μαθηματικού, πραγματοποιεί εκδήλωση έξω από το Σχολικό Συγκρότημα «Ν. Τεμπονέρα», στα Ψηλά Αλώνια. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.
Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο, οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Δήμου Πατρέων και πολλοί άλλοι φορείς, Σωματεία και Σύλλογοι.
Νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κατάθεση λουλουδιών στο μνήμα του καθηγητή στο νεκροταφείο Παν. Αλεξιώτισσας (κάτω μέρος Ναού στον κεντρικό διάδρομο προς έξοδο οδού Μαραγκοπούλου) από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ οργάνωση Ανατολικού.

.thebest.gr

"Έφυγε" η Ευγενία Λαρσινού

"Έφυγε" η μεγάλη κυρία της Κορινθίας, Ευγενία Λαρσινού  Ήταν πρόεδρος του Ομίλου Λαρσινός

Ο Όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ «αποχαιρετά» την Πρόεδρό του Ευγενία Λαρσινού.
 Έπειτα από άνιση μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα, η μεγάλη κυρία της Κορινθίας και ισχυρή γυναίκα του Ομίλου ΛΑΡΣΙΝΟΣ άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013, στο θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν.
Η νεκρώσιμος ακολουθία για την Ευγενία Λαρσινού θα ψαλεί την Πέμπτη, και ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κορίνθου.
Η Ευγενία Λαρσινού γεννήθηκε το 1933 και υπήρξε από τις πιο ισχυρές γυναίκες επιχειρηματίες στον επαγγελματικό της χώρο. Βραβευμένη για την παρουσία και την προσφορά της δημιούργησε την ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες στον χώρο των Λατομείων και του Ετοίμου Σκυροδέματος.
Η παρουσία της, η πορεία της, η στάση ζωής της και η προσφορά της στον τόπο που μεγάλωσε και δημιούργησε θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε
Με το άγγελμα του θανάτου της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και μετόχου της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. Ευγενίας Λαρσινού συνήλθε υπό του Αντιπροέδρου του Ιωάννη Λαρσινού εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Να διαθέσει χρηματικό ποσό στο Ευθύμειο Κέντρο εις μνήμη της
2. Να αργήσει άπαν το προσωπικό της Εταιρείας κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας
3. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία

Κόρινθος: Η χαρά των τσιγγάνων που χτύπησαν και λήστεψαν γιαγιά, δεν κράτησε πολύ...

Οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία της, ούτε το γεγονός πως ήταν μόνη και αβοήθητη...

Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Κορίνθου, η ληστεία σε βάρος 90χρονης, που έγινε χθες το πρωί (07-01-2013), στην Κόρινθο και συνελήφθησαν 3 τσιγγάνοι - μια 42χρονη, ένας 13χρονος και μια 14χρονη - για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τα τρία άτομα πήγαν στο σπίτι της 90χρονης κι αφού τη χτύπησαν, τη λήστεψαν, παίρνοντας διάφορα αντικείμενα, είδη διατροφής, καθώς και το κινητό τηλέφωνο της ηλικιωμένης, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

newsit.gr

1821-2021.Η επιστροφή στην Πύλη. Το Ιστορικό μας τέλος.

Νεο Οθωμανισμός

netakias
Οταν έγραφα το 2009 λίγο μετά τις εκλογές, ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Ελληνας Πρωθυπουργός, ένοιωθα κι εγώ ακόμη…υπερβολικός, δεν φανταζόμουν ότι πραγματικότητα θα ήταν χειρότερη.
Σήμερα πλέον έχουμε Πρωθυπουργό, μόνον για τυπικούς λόγους, μιας κι είναι υπό τον έλεγχο του Γερμανού επικεφαλή της ” Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα” Χόρστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach).
Η τελευταία απειλή “να μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ ” του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) επιβεβαιώνει κι άλλη, δυστυχώς, “προφητική” διαπίστωση, αυτή του Κώστα Καββαθα (kavvathas.com) ο οποίος εδώ και χρόνια γράφει ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στην Αγκαλιά της Πύλης.
Τα Ιμια, ο Σημιτικός Μεσαιώνας, ο Χριστοφοράκος, Μπετατζίδες, Εργολάβοι όλα δένουν γύρω από την Γερμανία, Τουρκία, Σκόπια και τον Ελεγχο που έχουν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.

Και το ΚΚΕ θέλει “σκαμνί” για Γιώργο-Παπαδήμο


George-Papandreou-Aleka-PaparigaΜε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει ως εξής:
“Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει την δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιέχονται στην λίστα «Λαγκάρντ» και την διενέργεια ελέγχου με όλους τους τρόπους.
Η προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίσθηκαν την υπόθεση, είναι πρόκληση απέναντι στον λαό που όλα αυτά τα χρόνια δέχεται μια ανελέητη επίθεση.
Οι πολιτικές ευθύνες των κατ’ εξοχήν αρμοδίων υπουργών είναι προφανείς. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου (νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία) και Ευάγγελο Βενιζέλο (υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος) για τα οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τοποθετηθεί αναλυτικά στην Βουλή.
Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιορισθεί μόνον στους πιο πάνω αναφερόμενους αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου πως ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη.
Η ανάγκη αναζήτησης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών κάθε εμπλεκομένου δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίσει τον λαό να δει ότι η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου.
Εκείνοι που τα ονόματα τους φιγουράρουν στις διάφορες λίστες δεν είναι εργαζόμενοι άνθρωποι του μόχθου. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, κεφαλαιοκράτες και τα χρήματα που μετέφεραν σε ξένες τράπεζες είτε με νόμιμο, είτε με λιγότερο νόμιμο τρόπο, είναι ένα μόνον μέρος από τον τεράστιο πλούτο που έχουν συγκεντρώσει, ξεζουμίζοντας κυριολεκτικά τον λαό. Για αυτούς δουλεύει το αστικό κράτος με τους νόμους του και η ΕΕ. Τις δικές τους ανάγκες υπηρετεί η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων που κατοχυρώνει η ΕΕ και οι Ευρωπαϊκές συνθήκες που δεν σηκώνουν καμία βελτίωση, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται αυτοί που σήμερα σηκώνουν την ρομφαία κατά της διαφθοράς.
Τα κόμματα αυτά υποκρίνονται ότι με την διερεύνηση της υπόθεσης θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή, την οποία θεωρούν αποπροσανατολιστικά ως αιτία της κρίσης. Στην πράξη χρησιμοποιούν την φοροδιαφυγή ως πρόσχημα για να εντείνουν την φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Ενώ αντίθετα δίνουν νέα προνόμια, φοροελαφρύνσεις και διάφορες άλλες απλόχερες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας».
Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήσουν για να καλλιεργήσουν τον αποπροσανατολισμό και την χειραγώγηση ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Διεκδικώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών σε όλους όσους εμπλέκονται, πρέπει ταυτόχρονα να κλιμακώσει την πάλη του για της ανατροπή αυτής της πολιτικής, να διεκδικήσει την δική του εξουσία τον πλούτο που παράγει”.

ysterografa.gr

Να τον... χαίρεστε, κ. Τσίπρα!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Οι δηλώσεις στα ΜΜΕ καθώς και η τραγική εμφάνιση βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό, από πλευράς επιχειρηματολογίας , θέσεων και αντιπαράθεσης, προβληματίζει εντόνως τους πολίτες σχετικά με τις ανοχές της Αξιωματικής μας αντιπολίτευσης σε παραβατικές συμπεριφορές, που περιλαμβάνουν σοβαρά αδικήματα και ενισχύουν την αρνητική εικόνα της Χώρας.

Συγχρόνως όμως, η παιδαριώδης , υποκριτική και εξόχως αφελής προσπάθεια ανυπάρκτων πολιτικά προσώπων όπως είναι ο κ. Χρήστος Καραγιανννίδης βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα που έλαβαν οι περιπτώσεις της ΑΣΟΕ και της Βίλας Αμαλία, επιβεβαιώνει την έλλειψη θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και τη γύμνια του πολιτικού μας συστήματος, που επιτρέπει να μας εκπροσωπούν πρόσωπα σαν τον εν λόγω βουλευτή!

Αχταρμάς οι απόψεις του βουλευτού, που στην προσπάθειά του να αντιπολιτευθεί...τη νομιμότητα παρενέβη εμμέσως στο έργο της δικαιοσύνης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, πως στο σπίτι του έχει δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τον τσελεμεντέ του αναρχικού, θέλοντας να παρουσιάσει τα ευρήματα της Αστυνομίας ως κάτι το σύνηθες που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια!

Επίσης στις δηλώσεις του για τη μακροχρόνια κατάληψη της Βίλας Αμαλία, θεώρησε την επιτυχή επιχείρηση της Αστυνομίας - που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια- ως προσπάθεια να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές!

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, τόνισε πως ήταν... χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί εκεί μπορούσες ελεύθερα, να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε!

Μετά από όλην αυτήν τη σύγχυση που προσφέρουν στους Έλληνες τα... σπουδαία αυτά στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου μας, είναι φυσικό κι επόμενο να επιζητούμε επιτέλους από το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για την όποια μορφής βία ασκείται στο όνομα της δημοκρατίας καθώς και για την ανοχή της παράταξης σε παραβατικές συμπεριφορές.

Δε μπορούμε να είμαστε κ. Τσίπρα και με το Νόμο και με την παρανομία, που τεχνηέντως... βαπτίζετε αντίσταση!

elzoni.gr

Πράγματι υπάρχει πολιτική στόχευση – από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με την φράση «ειδική και ξεχωριστή μνεία κάνουμε στις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, επί Πρωθυπουργίας του οποίου η λίστα έφθασε στην Ελλάδα και κρατήθηκε κρυφή και αναξιοποίητη, γεγονός που χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής διερεύνησης και εκτίμησης», ξεπερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, στην δική του πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, το ζήτημα των ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού όσον αφορά στη διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τις πολιτικές ευθύνες (υπό τον τίτλο «Πολιτικές όψεις της υπόθεσης Λαγκάρντ»), παρά την προσπάθεια ανάμιξης πολιτικών και ποινικών ευθυνών και παρά τους λεονταρισμούς περί… αθρόων παραπομπών, τελικά ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει στο απυρόβλητο.

Οι λόγοι είναι προφανώς ξεκάθαρα πολιτικοί. Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά πως, παρά το μνημόνιο και όσα συνέβησαν (ή δεν συνέβησαν) στη χώρα τα τελευταία δραματικά χρόνια, σήμερα θα συνέχισαν να… μετράνε Συνιστώσες, αν το παλαιό ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν είχε πυκνώσει τις τάξεις του.

Σε πολλούς από αυτούς, όσο ωφελιμιστές κι’ αν είναι, θα κακοφαινόταν να δουν μια πρόταση παραπομπής του γιου του αρχηγού, διατυπωμένη από το κόμμα στο οποίο έχουν «φωλιάσει».

Οπότε, μπορεί και να το ξανασκέφτονταν…

Βαριές κουβέντες Άδωνη για ΣΥΡΙΖΑ


Adonis-GeorgiadisΕπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″. O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στη “Βίλα Αμαλία”, και άφησε βαριά υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
“Μετά τη σφοδρή πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των καταληψιών, ήταν μάλλον φυσιολογική μια τέτοια εξέλιξη. Η Βίλα Αμαλία είναι το σύμβολο της ανομίας στην Ελλάδα, εδώ και 22 χρόνια. Οι κουκουλοφόροι είναι το επιχειρησιακό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κουμουνδούρου καλύπτει τις μολότφ και τις καταστροφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τη δουλειά του, κάνει επαναστατική γυμναστική”, σχολίασε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να συνεχίσει: “Μήπως θέλετε να δώσουμε στους καταληψίες και τον αρχηγό τους, τον κ. Σκουρλέτη κανένα βραβείο;”.
Όσο για το πως διαμορφώνονται οι πολιτικές ισορροπίες σήμερα στη χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος: “Αν είχαμε σήμερα εκλογές, θα κερδίζαμε και με μεγαλύτερη διαφορά από τον Ιούνιο”, τόνισε, για να επισημάνει ότι η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά για την αποτροπή της χρεοκοπίας.

papadimoulis1Στο μεταξύ ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτήρισε ως συκοφαντική αθλιότητα την προσπάθεια να φορτώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις καταλήψεις στη «Βίλα Αμαλία».
«Βολεύει κάποιους η ανακατάληψη της βίλας Αμαλία κι το κυνήγι “κλέφτες κι αστυνόμοι”. Η προσπάθεια να φορτώσουν τη δραστηριότητα στη «βίλα Αμαλία» στο ΣΥΡΙΖΑ είναι συκοφαντική αθλιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος χαρακτήρισε ως απαράδεκτη κίνηση την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.
Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Αυτοί που κουκούλωσαν το σκάνδαλο Siemens, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βολεύονται να μην ψαχτεί η λίστα Λαγκάρντ. Η προσπάθεια να «μαντρώσουν” τους βουλευτές για το συγκεκριμένο θέμα είναι αντιδημοκρατικό».

sterografa.gr

Η Αστυνομία ανακατέλαβε τη “Βίλα Αμαλία” - Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ


Vila-Amalia
Άγνωστοι εισέβαλαν σήμερα το πρωί στη “Βίλα Αμαλία”.
Η Αστυνομία κατάφερε με επιχείρηση-εξπρές να ανακαταλάβει τη “Βίλα Αμαλία”, την οποία είχαν καταλάβει από νωρίς το πρωί περίπου 40 άτομα, που είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς που την περιφρουρούσαν.
Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη κινητικότητα στις τάξεις των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι άφησαν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε… ανακατάληψη της “Βίλας Αμαλία”. Και σήμερα το έκαναν.
Έξω από τη «Βίλα Αμαλία»συγκεντρώθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ήρθαν σε σύγκρουση με τους περίπου 40… καταληψίες, ενώ έπεσαν και χημικά.
Λίγο αργότερα, οι άνδες της Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση εισβολής και ανακατάληψης του χώρου, με εκείνους που βρίσκονταν ήδη μέσα στο κτίριο να τους καλούν να απομακρυνθούν.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά από μερικά λεπτά, και οι καταληψίες συνελήφθησαν, ενώ κατά την είσοδό τους στην κλούβα έκαναν… το σήμα της νίκης.
Οι καταληψίες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ “σύντροφοί” τους συγκεντρώθηκαν για να τους υποστηρίξουν.
Στο μεταξύ συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς επί της Αγίας Κωνσταντίνου πραγματοποίησε μια ομάδα ανθρώπων που φωνάζουν συνθήματα για τη Βίλα Αμαλία.
Ουσιαστικά ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης για τη σύλληψη των καταληψιών της «Βίλας Αμαλία» .
Περίπου 60 άτομα βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και φώναζαν συνθήματα. Στη συνέχεια ύστερα από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προσήχθησαν οι καταληψίες, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

ysterografa.gr

Ο Παπανδρέου σκέφτεται να μιλήσει στη Βουλή

George-Papandreou
Το ενδεχόμενο να αξιοποίησει τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή πριν από την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, και να μιλήσει, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από την πρώτη στιγμή να έρθουν “όλα στο φως”, άνθρωποι του περιβάλλοντός του ωστόσο δεν έκρυβαν χθες την ενόχλησή τους για τη “συμμαχία” των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή, και την επίμονη προσπάθεια να μπει και ο Γιώργος Παπανδρέου στο κάδρο της αναζήτησης ευθυνών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιλέξει συνειδητά να μην απαντά στις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχεται, η αντίδρασή του ωστόσο είναι σκληρή, όταν θεωρεί ότι οι επιθέσεις αυτές “ξεπερνούν τα όρια”, όπως συνέβη για παράδειγμα με την απόπειρα εμπλοκής του ονόματος της μητέρας του, Μαργαρίτας Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντ.
Μια μερίδα συνεργατών του λοιπόν θεωρεί ότι, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η συζήτηση στη Βουλή, και το τι θα πουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ευχέρεια να αποφασίσει αν θα πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος.
Προκειμένου να δώσει μια πολιτική απάντηση σε όσα του καταμαρτυρούν, και να στείλει ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν σκοπεύει πλέον να παραμείνει σιωπηλός στις “χυδαιότητες”, όπως σχολιάζουν με νόημα κύκλοι που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό και τέως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Κώστας Κόλλιας: «Έρχονται ευεργετικές ρυθμίσεις



Εισηγητής σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος ορίστηκε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ευεργετικές ρυθμίσεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μου έκανε την τιμή να με ορίσει εισηγητή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα άρθρο τεσσάρων διατάξεων, με τις οποίες δίνεται ανάσα στους αγρότες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών.

Είχα επισημάνει επανειλημμένα προς την Κυβέρνηση, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου στο κοινοβούλιο, αλλά και προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ότι οι αγρότες μας, αφού τους παρουσιάστηκαν κίνητρα ιδιαίτερα ελκυστικά για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, στη συνέχεια βρέθηκαν εκτεθειμένοι. Σε μία περίοδο που το καλλιεργητικό κόστος αυξάνεται, οι τιμές παραγωγού φθίνουν και η ύφεση συνεχίζεται, τα φωτοβολταϊκά εμφανίστηκαν ως μία καλή πηγή συμπληρωματικού εισοδήματος, πλην όμως η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική. Η τιμή πώλησης του ρεύματος ήταν κάθε άλλο παρά εγγυημένη, οι όροι σύνδεσης ήταν για πολλούς απαγορευτικοί, η δανειοδότηση ανύπαρκτη.

Πολλοί αγρότες που έσπευσαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση, υπερχρεώθηκαν για την πραγματοποίηση της επένδυσης και βρέθηκαν σε νέο οικονομικό αδιέξοδο. Στο νομοσχέδιο που θα εισηγηθώ, η Κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρη πολιτική βούληση να βοηθήσει και να δώσει εκ νέου κίνητρα στους αγρότες, βοηθώντας και τους ίδιους να αναπληρώσουν το εισόδημά τους, αλλά και προωθώντας την εγκατάσταση εναλλακτικών, καθαρών πηγών ενέργειας.

Έτσι, προβλέπεται ότι για όσους φωτοβολταϊκούς σταθμούς υποβλήθηκε αίτηση για ενεργοποίηση της σύνδεσής τους ως τις 10 Αυγούστου 2012, η τιμή πώλησης θα είναι αυτή που ίσχυε κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής τους. Ιδιαίτερα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όσοι υπέγραψαν συμβάσεις σύνδεσης, οι οποίες λήγουν την 31η Μαρτίου 2013, έχουν τη δυνατότητα με αίτησή τους να παρατείνουν κατά δύο μήνες τη διάρκεια των συμβάσεών πώλησης. Επίσης, όσες συμβάσεις έληξαν από την 1η Σεπτεμβρίου θεωρούνται ενεργές και η διάρκειά τους παρατείνεται κατά δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου. Αυτές οι διατάξεις θα βγάλουν από το αδιέξοδο όσους αγρότες ζήτησαν δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα, πλην όμως η έγκριση και η εκταμίευσή τους καθυστέρησε εξαιτίας της συγχώνευσής της με την Τράπεζα Πειραιώς. Τέλος, εγγυητικές επιστολές που κατατέθηκαν από αγρότες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν την επένδυση, θα τους επιστραφούν εφόσον το ζητήσουν με υπεύθυνη δήλωση.

Θεωρώ ότι οι ευνοϊκές αυτές ρυθμίσεις αποτελούν μία χειροπιαστή απόδειξη ότι η Κυβέρνηση θέλει και μπορεί να στηρίξει το δοκιμαζόμενο Έλληνα παραγωγό. Θέλω ωστόσο να επισημάνω στους αγρότες που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων ότι θα πρέπει να καταθέσουν εγκαίρως τις σχετικές αιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα συμβεί μετά τη δημοσίευση του νόμου και μέσα σε διάστημα ενός μήνα από τη δημοσίευσή του. Εφιστώ την προσοχή των ενδιαφερομένων στις προθεσμίες που δίνονται, για τις οποίες θα τους ενημερώσω εκ νέου μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.»

Τον «καθαρίζουμε» και…καθαρίζουμε

Του Θανάση Νικολαΐδη

«Η Σμύρνη, Μάνα, καίγονταν» κι οι «Σύμμαχοι» μας γύρισαν την πλάτη. Το πρόσωπο (με τον Βενιζέλο) έγινε πλάτη, και ο δαιμόνιος κρητικός το μυρίστηκε έγκαιρα και αντέδρασε…χάνοντας τις εκλογές του Νοέμβρη ’22. Κι ύστερα; Η εξουσία (ποια εξουσία;) άλλαξε χέρια και η καταστροφή ολοκληρώθηκε. Κάποιοι «έπρεπε» να πληρώσουν και πλήρωσαν. Στο Γουδή με τη ζωή τους κι άλλοι με την τιμή τους. Οι πραγματικοί ένοχοι (διάβαζε «Σύμμαχοι») ήσαν πολλοί, μακρινοί και ισχυροί. Δεν…χωρούσαν στο Γουδή, δεν είχαμε σφαίρες για εκτέλεση.
ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ οι «ένοχοι», φύγαν’ απ’ τη μέση οι…δημιουργοί της μικρασιατικής συμφοράς και μείναμε με τους «έντιμους». Τους «Συμμάχους» (όλο…φιλελληνισμό) που μας φτιάξαν’ Εμφύλιο για να σφάζει αδερφός τον αδερφό, Κύπρο κομματιασμένη με τον «Φάκελο» κλειστό και Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση) να μας σώζει με μνημόνια και με το αζημίωτό τους.
ΠΩΣ και γιατί τα θυμηθήκαμε; Τα «ποσά» δεν είναι συγκρίσιμα, ωστόσο, υπάρχει αναλογία και αντιστοιχία στις αιτίες και στο αποτέλεσμα. Και συνέχεια της ιστορίας και επανάληψή της.
ΔΕΝ υπήρξε ο καλύτερος, ως υπουργός, ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Βρίσκεται σε φοβερά δύσκολη θέση και αμύνεται. Ωστόσο, δεν του ρίχνουμε τον λίθο του αναθέματος και περιμένουμε. Το ΠΑΣΟΚ βιάστηκε να τον διαγράψει, ενώ δεν έκανε το ίδιο π.χ. με τον αείμνηστο Κουτσόγιωργα, ούτε η Ν.Δ. με τον κ. Ρουσόπουλο.
ΟΙ κάμερες απάνω του, το μάτι μας επίμονο-τον πιάσαμε τον ποντικό που έφαγε το τυρί, επισημάναμε τους ενόχους. Τον εξής ΕΝΑΝ που θα «άρει τας αμαρτίας του κόσμου», για να σωθούν οι αμαρτωλοί. Δεν προσέξαμε το χοντροκομμένο παιχνίδι τους. Με τους αμαρτωλούς κάτω απ’ τη μύτη μας, ελευθέρους και ατιμώρητους, σε ρόλο «επισπεύδοντος». Στην Ελλάδα πολλών διεφθαρμένων και με το «κοινοβουλευτικό» δίκαιο να ασφυκτιά, πλακωμένο στην υποκρισία και τις σκοπιμότητες.
ΔΕΝ απαλλάσσουμε εκ προοιμίου κανέναν, δεν καταδικάζουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και, βέβαια, καταγράφουμε τη μαρτυρία για τα οικονομικά του. Έχει ένα σπίτι από δεκαετίας και ξεπληρώνει δάνειο, δεν έχει καταθέσεις, δεν βγαίνει (κακήν κακώς) απ’ την πολιτική πλουσιότερος. Την ώρα που συνάδελφοι-διώκτες του απέκτησαν περιουσίες απ’ το «επάγγελμα». Ακίνητα, μετρητά που τα δηλώνουν άπαξ του έτους και τα ξεχνάμε. Χωρίς να τα περνάνε απ’ τη βάσανο του «πόθεν έσχες». Με τη σιγουριά (των κωδικών) της Ελβετίας στο…συρτάρι να τους νανουρίζει κι άλλους με 2-3 εκατομμύρια στην τράπεζα για…χαρτζιλίκι. Και το δισάκι τους γεμάτο πέτρες για λιθοβολισμό ενόχων ή «ενόχων». Για να επιβιώσουν, βουτηγμένοι στο ψεύδος και την υποκρισία τους.

picantiko.blogspot.gr

Κατασχέσεις Ι.Χ. για τα τέλη κυκλοφορίας


Ποδαρικό με κατάσχεση του αυτοκινήτου ή με το 25% του μισθού ή της σύνταξης κάνει η εφορία σε 44.500 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των δύο προηγούμενων ετών.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» πρόκειται για τα τέλη του 2010 και του 2011 με τις επιβαρύνσεις από τη μη καταβολή τους που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις όπως προσαυξήσεις και διπλασιασμός του τέλους, να φτάνουν στο ποσό των 13,767 εκατ. ευρώ.
Η εφορία έχει ήδη στείλει ειδοποιητήρια σε όλους τους ιδιοκτήτες με τα οποία τους προειδοποιεί ότι αν δεν εξοφλήσουν τα ποσά από αυτά τα τέλη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, τότε θα προχωρήσει σε κατάσχεση του οχήματός τους. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο του οφειλέτη θα βγει σε πλειστηριασμό για να μπορέσει να καλυφθεί το χρέος του προς την εφορία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εφόσον η εμπορική αξία του αυτοκινήτου είναι μικρότερη του ύψους της φορολογικής οφειλής τότε θα διερευνηθούν τυχόν πρόσθετες πηγές εσόδων που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος όπως εισοδήματα από ενοίκια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, που είναι στο όνομά του, π.χ. ακίνητα κ.λπ. τα οποία εφόσον... ρευστοποιηθούν μπορούν να καλύψουν χρέη.
Ουσιαστικά λοιπόν η εφορία θα εφαρμόζει για τα τέλη τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), όπως αυτά επιβάλλονται και για τους υπόλοιπους οφειλέτες του Δημοσίου.
Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης του ΚΕΔΕ δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους εφόρους, που μπορούν να κατάσχουν το 25% του μισθού εφόσον αυτός ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1000 ευρώ.

picantiko.blogspot.gr

Ο Καραμανλής, ο Παπακωνσταντίνου και οι… αυλές των πολιτικών

Konstantinos-Karamanlis-Manolis-Andronikos

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Η πολιτική εξομολόγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην κρατική τηλεόραση και την Έλλη Στάη, προσφέρεται για μωσαϊκό συμπερασμάτων και εκτιμήσεων. Αναφορικά με την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού που κατά διαστήματα αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας, τις προτεραιότητες και τη συνειδητοποίηση του πόσο εύκολα μπορεί να γίνει… ζημιά. Και πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ζημιά αυτή.
Ο άλλοτε “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας ομολόγησε αμέλεια (sic), που φυσικά είναι ασυγχώρητη για πολιτικό ο οποίος βρέθηκε σε τέτοια θέση ευθύνης τη δεδομένη χρονική συγκυρία, απολαμβάνοντας προχωρημένη και πολυσύνθετη ισχύ.

Χρίστος Δήμας : Παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικώ​ν για τις λειτουργικ​ές ανάγκες του Πανεπιστημ​ίου Πελοποννήσ​ου

Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με την οποία ζητάει την καλύτερη αξιοποιήση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μέσω της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών της Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή στο Δήμο Κορινθίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:
«Το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών αποτελεί ένα από τα πιο παλιά σημαντικά κτήρια στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου (1955), το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως εδώ και χρόνια. Η παραχώρηση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών-το οποίο είναι ένα αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, ειδικά μετά την απενεργοποίηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού- για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα βοηθήσει σημαντικά το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις.
Η στέγαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποτελεί ορθή απόφαση αξιοποίησης καθώς θα αναβαθμίσει περαιτέρω το κύρος του Πανεπιστημίου και των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες στέγασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στεγάζονται στην Κόρινθο ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας διακριτός χώρος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, γύρω από τον άξονα του λιμανιού. Συνεπώς, τόσο η εικόνα του Πανεπιστημίου θα γίνει πιο ελκυστική για τους φοιτητές αλλά και τους κατοίκους της. Πέραν τούτου, η αξιοποίηση του κτηρίου από το Πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα φοίτησης μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών, γεγονός που θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής. Ακόμη, η δυνατότητα στέγασης σε ιδιόκτητο κτήριο του Πανεπιστημίου συμβάλλει στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων και στην αξιοποίησή τους προς όφελος της έρευνας και άλλων ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων.
Επιπρόσθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησής της Λέσχης Αξιωματικών και ζήτησε την παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο ώστε να το παραχωρήσει με τη σειρά του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του αναγκών.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πρόκειται να προβεί στην παραχώρησή της Λέσχης Αξιωματικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή στο Δήμο Κορινθίων ; Αν ναι, με τι χρονοδιάγραμμα;»
Ο ερωτών βουλευτής
Χρίστος Δήμας
 

Ασημακοπούλου: “Μαζορέτα” η Κωνσταντοπούλου!

asimakopoulou
“Μαζορέτα” αποκάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
“Πρώτη μέρα στα θρανία και έχουμε κοινοβουλευτική γυμναστική με μαζορέτα την κυρία Κωνσταντοπούλου”, είπε η κυρία Ασημακοπούλου, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου “Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”.
“Δεν πειράζει έχουμε αντοχές”, πρόσθεσε.
Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά που προέδρευε της συνεδρίασης παρενέβη άμεσα και ζήτησε να διαγραφούν οι παραπάνω δηλώσεις από τα πρακτικά.

ysterografa.gr

Ένα δραματικό γεγονός στο Δερβένι το 1882

Στο Δερβένι μέχρι πέρσι , στα Λαλέικα, δίπλα στο παλιό ανηφορικό αμαξιτό δρόμο για τα Μεντουριάνικα υπήρχε μια μικρή σπηλιά, η οποία καλύφθηκε από τσιμεντένιο τοίχος για να συγκρατεί την παρακείμενη πλαγιά από τυχόν κατολίσθηση. Αυτή η σπηλιά κρύβει την δική της ιστορία, μια δραματική ιστορία που συνέβη γύρω στο 1882 με το 1887.

Τα χρόνια εκείνα, Πρωθυπουργός ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης και κατασκευαζόταν η μετρική σιδηροδρομική γραμμή Πειραιώς – Αθηνών - Κορίνθου – Πατρών από Γαλλική Εταιρεία , η οποία χρησιμοποιούσε δικούς της εργολάβους και εργάτες ( Γάλλους και Ιταλούς).
Δέκα ιταλοί εργάτες, που κατασκεύαζαν την γραμμή , στο Δερβένι, χρησιμοποιούσαν τη σπηλιά αυτή που την εποχή εκείνη ήταν πιο ευρυχωρη, ως κατάλυμα και αποθήκη των εργαλείων τους.
Κάποια ημέρα ενώ αυτοί εργάζονταν, κοντά στο ρέμα του Δαφνοπόταμου, φτιάχνοντας μια καμάρα γέφυρας , μετακινώντας μεγάλους ογκόλιθους , βρήκαν ένα πελώριο φίδι , το οποίο και σκότωσαν. Έτσι μετά την εργασία τους , το μετέφεραν στην σπηλιά, όπου το μαγείρεψαν και το έφαγαν, καθώς γι αυτούς ήταν καλός… μεζές.
Όμως 6 εργάτες μετά από λίγες ώρες βρήκαν οικτρό θάνατο. Φαίνετε ότι το μαγείρεψαν πρόχειρα χωρίς να του κόψουν το κεφάλι και να του αφαιρέσουν το δηλητήριο… καθώς δεν ήξεραν ότι η τελετουργία της σφαγής του φιδιού αποτελεί τμήμα της γαστριμαργικής εμπειρίας, όπως συμβαίνει στο μακρινό Βιετνάμ.
Εκεί οι άνθρωποι έτρωγαν φίδια από παιδιά και η μακρά επιβίωσή τους αποδεικνύει πως το «φιδο-διαιτολόγιο» δεν καταστρέφει την υγεία. Πιστεύουν, μάλιστα, πως το κάθε τμήμα του φιδιού ευεργετεί το ανάλογο τμήμα του ανθρώπινου σώματος. Για παράδειγμα, η καρδιά του φιδιού κάνει καλό στην καρδιά του ανθρώπου που θα την τιμήσει. Η χολή του φιδιού ανακουφίζει τους ρευματισμούς. Επιπλέον, μια πρόσφατη ιατρική έρευνα επιβεβαίωσε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Γενικώς στο Βιετνάμ το φίδι αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως το χοιρινό, το μοσχάρι ή το κοτόπουλο! Έχει την ίδια περίοπτη θέση στο τραπέζι.-