Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Χρήστος Δημητρόπουλος: "Μεταρρύθμιση, ανανέωση, δυναμική"

Εμφάνιση dim.jpg

Οι εκλογικές διαδικασίες στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης στις δομές και τη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, με τις εκλογές που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη νέων προέδρων στις 64 ΝΟΔΕ.
 
·      Κύρια χαρακτηριστικά των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι η μεγάλη ανανέωση με την είσοδο σημαντικού αριθμού ανθρώπων της αγοράς, η εκπροσώπηση παραγωγικών ηλικιών και η ανάδειξη στελεχών υψηλού μορφωτικού επιπέδου.  

-       Οι νεοεκλεγόμενοι πρόεδροι φτάνουν στο 59,37%. Από τους 64 οι 38 εκλέγονται για πρώτη φορά.
-       Στη μεγάλη πλειονότητά τους, (οι 37 από τους 64) είναι στελέχη παραγωγικών ηλικιών (20 έως 50 ετών).
-       Οι περισσότεροι (38 από τους 64) είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είκοσι από αυτούς είναι δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, γεωπόνοι και μηχανικοί, ενώ άλλοι 18 είναι έμποροι-επιχειρηματίες.
 
Βασική αλλαγή στην περιφερειακή οργάνωση αποτελεί η ανασυγκρότηση και ο περιορισμός των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων από 845 σε 329.
 
Βασική καινοτομία στη νέα δομή των Νομαρχιακών Οργανώσεων αποτελεί η συγκρότηση θεματικών τομέων και η στελέχωση από ανθρώπους εξειδικευμένους και καταξιωμένους στους χώρους της δουλειάς τους, ικανούς στην αντιμετώπιση προβλημάτων και την παραγωγή πολιτικής.
 
Στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, οι επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες ανέδειξαν συνολικά 577 εκπροσώπους τους στις ΝΟΔΕ.

Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας