Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Δίαυλος ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου»


Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Χαιρετίζω την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, με την οποία καλλιεργούνται μεγάλες προσδοκίες ώστε να καταστεί η τράπεζα ισχυρός δίαυλος για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η τράπεζα, αντλώντας κεφάλαια και καταθέσεις με επιτόκια που αμείβουν την αποταμίευση, χρηματοδοτεί την τοπική επιχειρηματικότητα και με αυτό τον τρόπο ενισχύει την απασχόληση και το εισόδημα των εργαζόμενων.

Η Τράπεζα Πελοποννήσου δείχνει έμπρακτα ότι όχι μόνο αντέχει στην κρίση, αλλά βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να συνεχίσει να είναι ένα αξιόπιστο και υγιές πιστωτικό ίδρυμα που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις  ανάγκες της Πελοποννήσου. Η συμμετοχή στην αύξηση του κεφαλαίου της συνεταιριστικής τράπεζας εκτός από επένδυση, είναι μια πράξη που εμπεριέχει ανταπόδοση.

Η Περιφέρεια στηρίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας σε κάθε νομό της Πελοποννήσου ιδιαίτερα για μια τράπεζα που δεν έχει χάσει τον προσανατολισμό και τους ισχυρούς δεσμούς της με την τοπική κοινωνία.
Καλώ τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να στηρίξουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, αφού είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε Πελοποννήσιο να διαθέτει ένα σταθερό και ευέλικτο τραπεζικό σύμμαχο με βαθιά γνώση της τοπικής οικονομίας και προερχόμενο από εκείνον.