Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πέτρος Τατούλης: Αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Ρώσων tour operator για την Πελοπόννησο.

φωτογραφία 2.JPG 
Τις προοπτικές διεύρυνσης της λειτουργίας ρώσων tour operator στην Πελοπόννησο συζήτησε  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση του με  τη γενική διευθύντρια του συνδέσμου tour operator Ρωσίας κα Maya Lomidze, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού για τους Ρώσους. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιαστήκαν από τον κ. Τατούλη οι υφιστάμενες υποδομές της Πελοποννήσου όπως δρόμοι, μαρίνες, αεροδρόμια καθώς και οι πύλες εισόδου και οι υποδομές φιλοξενίας. Εξετάστηκαν επίσης ενδελεχώς τα είδη τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην Πελοποννήσου καθώς και η προοπτική υλοποίησης τουριστικών προγραμμάτων σε ετήσια βάση.  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  ενημέρωσε την κα Lomidze για τις σημαντικές ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όσον άφορα την βελτίωση των υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ιδιαίτερα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί έναν ασφαλή αλλά και εντυπωσιακό τουριστικό προορισμό και ότι η στόχευση της Περιφέρειας είναι ο θεματικός τουρισμός.
Η κα Lomidze αφού "ξεναγήθηκε" στις ομορφιές και την ιστορία της Πελοποννήσου έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη  και τόνισε από την πλευρά της τη γενική παραδοχή ότι η αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Πελοπόννησο προβλέπεται για το 2013 αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2012.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση μιας έκθεσης πελοποννησιακών προϊόντων όπου οι πολίτες της Μόσχας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της περιοχής και να γευτούν τις παραδοσιακές της γεύσεις.