Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Κώστας Κόλλιας: «Άμεσα ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών»


Συνάντηση με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στη διάρκεια της οποίας ο Βουλευτής ζήτησε και έλαβε τη ρητή διαβεβαίωση ότι τα έργα για την ολοκλήρωση της Κορίνθου – Πατρών θα ξεκινήσουν άμεσα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Καλογιάννη, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της επί μακρόν αναστολής των εργασιών κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, και ιδιαίτερα του τμήματος Κορίνθου – Πατρών. Έχω επανειλημμένα θίξει το ζήτημα τόσο στη Βουλή, όσο και στην ηγεσία του Υπουργείου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τον Νομό μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Ο Αν.Υπουργός με διαβεβαίωσε ρητά ότι η συνέχιση των εργασιών θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς το έργο χαρακτηρίζεται ως ύψιστης προτεραιότητας. Όπως με ενημέρωσε, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών είναι το πρώτο από τα μεγάλα οδικά έργα που παίρνει το πράσινο φως για κατασκευή.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη, καθώς έχουμε πλέον χειροπιαστές ενδείξεις ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα των εγγυήσεων και της χρηματοδότησης, αλλά διαθέτουμε και τη σαφή δέσμευση του Υπουργείου ότι η Κορίνθου – Πατρών βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής αναπτυξιακής ατζέντας. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόοδος, πλην όμως θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το θέμα μέχρι την επανέναρξη των εργασιών.»