Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην περιοχή ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ.JPG
ΔEΛTIO TYΠOY

Ο Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε τη Δευτέρα 21 Γενάρη με το Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου . Κατά την συνάντηση , συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του εμπορικού κόσμου , όπως , η κατακόρυφη πτώση του τζίρου,η ρευστότητα , θέματα σε σχέση με τον ΟΑΕΔ , η υγειονομική περίθαλψη , καθώς και η τελευταία εξέλιξη για κατασκευή MALL στην Κόρινθο .
Ο Θανάσης Πετράκος αφού ανέλυσε  τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που αφορούν τους εμπόρους και γενικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , δήλωσε την υποστήριξή του στα αιτήματα και τις αγωνίες του εμπορικού κόσμου . Κατέγραψε όλες τις προτάσεις τους και υποσχέθηκε να φέρει στη βουλή τα δίκαια αιτήματά τους σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες τους σε κεντρικό επίπεδο .
Το απόγευμα , στην ομιλία του στο Καμάρι , συναντήθηκε με τους κατοίκους και τους αγρότες στο κατάμεστο καφενείο . Εκεί αφού συζητήθηκε η γενική κατάσταση των πραγμάτων και ειδικότερα  το στέλεχος της Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιώργος Ψυχογιός , αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην περιοχή .
Ο Θανάσης Πετράκος στην ομιλία του εξήγησε σε βάθος την αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα των αγροτών και τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους στο θεσσαλικό κάμπο . Μίλησε για την παράλογη φορολόγηση , την ακρίβεια του πετρελαίου κλπ. Καταλήγοντας πως ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός και πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή , αφού μέσα απ’  αυτόν θα μπορέσουμε να βγούμε άμεσα από τη κρίση με τις κατάλληλες  ενέργειες .
Ο Θανάσης Πετράκος τέλος αναφερόμενος στα μνημόνια ξεκαθάρισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν μπαίνει ζήτημα διατήρησης τους . Και όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν τα ψηφίσαμε δεν πρόκειται να τα δεχτούμε και κάλεσε τον κόσμο στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και της τρόικας .
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με φορείς της περιοχής και με τους κατοίκους  της και με άλλους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης