Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τρεις ψηφοφορίες, επτά κάλπες, το επικρατέστερο σενάριο

’Greek-Parliament
Η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει, πριν από την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης για την ψηφοφορία περί της Προανακριτικής της υπόθεσης “λίστα Λαγκάρντ”, για το πόσες κάλπες θα στηθούν.
Η Διάσκεψη των Προέδρων, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία να προτείνει να στηθούν τρεις κάλπες, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επέμειναν ότι οι κάλπες θα πρέπει να είναι όσες και τα πρόσωπα για τη διερεύνηση των ευθυνών των οποίων προτείνεται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Η Διάσκεψη δεν κατέληξε ακόμη σε οριστική απόφαση για το πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή για το αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες, ή θα υπολογιστεί η κάθε κάλπη χωριστά.
Ανοιχτό παραμένει και το αν ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να προσέλθει και να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, ή έχει τη δυνατότητα να προσέλθει μονάχα σε μια.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να υιοθετηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για την οποία έγραψαν τα “Υστερόγραφα”, η οποία προβλέπει τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, όσες και οι προτάσεις κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής, και επτά κάλπες, για:
Γιώργο Παπακωνσταντίνου,
Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο,
Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.

ysterografa.gr