Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πρόταση ανατροπής από Βενιζέλο για το Σύνταγμα

Evangelos-Venizelos
Πρόταση ανατροπής για την κατάθεση κοινού κειμένου Αναθεώρησης του Συντάγματος από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να γίνει κανονικό κράτος, αν δεν υπάρξει ένας νέος συνταγματικός πατριωτισμός, ενώ μίλησε και πάλι για “έναν άλλο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και του τρόπου εκλογής του”, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για απευθείας εκλογή από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες σε σχέση με σήμερα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου) ως “αυθεντικό και ουσιαστικό”, χωρίς να είναι Συνέδριο κομματικής αυτοεπιβεβαίωσης και περιχαράκωσης, ενώ ζήτησε να υπάρξει πόθεν έσχες για όλους, και όχι μόνο τους πολιτικούς.
“Η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την οποία συνεργαζόμαστε. Είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων στην οποία συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτού στρέψει τα βέλη του προς την κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής: “Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να ψαρεύει στα θολά νερά της ανάγκης και της ανέχειας, και να οργανώνει συσσίτια μόνο για Έλληνες”, είπε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φυσικά αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παράλληλη αναφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη φύση του επένδυσε στην καταστροφή και έχασε και πάλι. Τώρα τα παίζει όλα για όλα με ένα πολιτικό ρεσάλτο. Δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ αλλά για ττη δημιουργία εντυπώσεων. Κατέθεσε πρόταση για προκαταρκτική με ένα κείμενο που είναι πολιτικά και ηθικά κατάπτυστο, σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί ότι καλύπτουμε εκδότες και άλλους παράγοντες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ. Ποιους; Αυτούς που ελέγχαμε ήδη με το ΣΔΟΕ; Ποιος έδωσε προς δημοσίευση τη λίστα; Κάποιος που την είχε και είπε ότι δεν την έχει. Ας απαντήσει ο κ.Τσίπρας”, σημείωσε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
ysterografa.gr