Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΣ: Με 109 εκατ. ευρώ, εξοφλεί στους δήμους τους ΠΟΕ 2012


Με την υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την απόδοση 108.875.000 εκατ. ευρώ ΠΟΕ στους δήμους της χώρας, η κυβέρνηση κλείνει το «ανοιχτό» λογαριασμό που είχε με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ στο συγκεκριμένο θέμα. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των δήμων της χώρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπογραφή για τα 199 εκατ. ΣΑΤΑ ΣΑΤΑ αναμένεται το προσεχές 10ήμερο.

Ο αναλυτικός πίνακας με την κατανομή των ΠΟΕ στους δήμους της Kορινθίας



 

 

ΥΠΕΣ: 60.000 ευρώ σε 6 δήμους στην Πελοπόννησο για αντιμετώπιση φτώχειας

Το ποσό των 1.172.086 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε 48 δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για βοηθήματα ένδειας και αντιμετώπιση άμεσων βιοτικών αναγκών λόγω φυσικών καταστροφών. Aπό 10.000 ευρώ , έκαστος, θα λάβουν οι Δημοι  Ναυπλίου ,Τρίπολης , Πατρέων , Κορινθίων , Σπάρτης και Καλαμάτας.
Τo ανωτέρω ποσό αποτελεί έσοδο του Κ.Α. 1214 του Προϋπολογισμού Εσόδων οικονομικού έτους 2012 των παραπάνω Οργανισμών και της κατηγορίας εσόδων «Έκτακτες επιχορηγήσεις για κάλυψη λειτουργικών δαπανών» αυτού.

Ένωσαν δυνάμεις για το ...τοπικό Champions League


«Σαν της... ΠΕΔΑ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα»! «Εμπρός της... ΠΕΔΑ παλικάρια σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια»!
Αυτά είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν εκστασιασμένοι οι φανατικοί οπαδοί της επίσημης ποδοσφαιρικής ομάδας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Κι όμως! Καλά διαβάσaτε! Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από την Αττική «ένωσαν τις δυνάμεις τους» και αποφάσισαν να δείξουν στους δημότες τις δεξιότητές τους και στο ποδόσφαιρο.
Φετινός στόχος της ομάδας; Να πάρουν το πρωτάθλημα στο... τοπικό Champions League.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΔΑ - ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ
1.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ
2.ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
3.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
4.ΚΑΜΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΥΚΗΣ
5.ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
6.ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΡ. ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
7.ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΡ.ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
8.ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ
9.ΒΑΖΑΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ - ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10. ΦΑΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - Γ.Γ. ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
11. ΒΡΕΤΤΟΣ ΝΙΚΟΣ - ΔΗ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡ.ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛ. ΠΕΥΚΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ - ΑΘΗΝΑ ΑΝΕΣΤΗ - ΓΡ.ΤΥΠΟΥ Π.Ε.Δ.Α.
* Σημ. η φωτό που δημοσιεύει η στήλη είναι παλαιότερη, όταν πρόεδρος της τότε ΤΕΔΚΝΑ, (νυν ΠΕΔΑ) ήταν ο σημερινός γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

aytodioikisi.gr

Συναυλία των Himmerland στο Ναύπλιο

Συναυλία στο Βουλευτικό Ναυπλίου θα δώσει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20.00 το μουσικό συγκρότημα Himmerland από τη Δανία. Η συναυλία προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Ναυπλιέων με την πρεσβεία της Δανίας, η οποία ξεκίνησε από παλαιότερη σύμπραξη των δύο φορέων για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ κλασικής μουσικής και έκτοτε έχει φέρει στην πόλη μας πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις.
Οι Himmerland είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από πέντε ταξιδώτες μουσικούς και καθένας τους μεταφέρει τις δικές του αποσκευές σε μία συνάντηση μουσικής, τόπων και πολιτισμών. Οι τρεις κατάγονται από διαφορετικά σημεία της Δανίας, ένας από την Πολωνία και ένας από τη Γκάνα. Η μουσική τους αποτελεί μία νέα προσέγγιση της έθνικ μουσικής απ' όπου προκύπτει ένα πολυεθνικό μίγμα, βασιζόμενο στις διαφορετικές τους ρίζες.

ΥΠΕΣ: Ανακοίνωση - Πρόσκληση για μετάταξη 14 υπαλλήλων ΥΕ


Το υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να καλύψει κενές οργανικές θέσεις με μετάταξη προσωπικού από Υπουργεία, Ν.Π.Δ.Δ, Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Οι μετατάξεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 71, 73 και 74 του ν.3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ» ( ΦΕΚ Α΄26/2007), όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 19 του ν.3801/2009(Α΄163) ύστερα από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Οι θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν με μετάταξη ανήκουν στους κατωτέρω κλάδους:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΛΑΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2

ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1

ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 11
Oι υποψήφιοι θα πρέπει, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου/κατηγορίας, στον οποίο επιθυμούν να μεταταγούν, όπως αυτά ορίζονται με το Π.Δ. 50/2001 (Α΄39), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Διοίκησης- Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών: Σταδίου 27, 10183, Αθήνα από 17/12/2012 έως 18/01/2013 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση υποψηφιότητας.
  2. Βιογραφικό σημείωμα με υπεύθυνη δήλωση για την πιστότητα του περιεχομένου του.
  3. επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας.
  4. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών στο οποίο να φαίνεται α) η βαθμολογία των εκθέσεων αξιολόγησης των τελευταίων πέντε ετών, β) το σύνολο των αναρρωτικών αδειών της τελευταίας πενταετίας, γ) ότι δεν τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή και δεν εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος τους και δ) ότι δεν έχουν οποιοδήποτε κώλυμα μετάταξης από γενική ή ειδική διάταξη.
Η αίτηση υποψηφιότητας κοινοποιείται ταυτόχρονα και στην Υπηρεσία Διοικητικού της Υπηρεσίας, στην οποία υπάγονται οι ενδιαφερόμενοι.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι Υπουργείων ή Περιφερειών ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 71, παρ.1 του Κώδικα Κατάστασης Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων ΝΠΔΔ που κυρώθηκε με το ν. 3528/2007 (Α΄26). Επισημαίνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της παραπάνω διάταξης δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού , οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Υπουργείων, Δημοσίων Υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ και γενικώς οι υπάλληλοι που δεν υπάγονται στον Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ.
Επίσης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.3801/2009 (Α΄163) δεν επιτρέπεται μετάταξη υπαλλήλου στις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παρ.1 του παρόντος 1 του παρόντος άρθρου, όπως ισχύει, πριν παρέλθουν πέντε έτη από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη.
 
aytodioikisi.gr

Reuters: Ξανά δημοφιλής ο «Καρβουνιάρης»

Η κρίση στην Ελλάδα έχει καταστήσει δημοφιλή τα "αργά και θορυβώδη" τρένα μετά από δεκαετίες που είχαν μπει στην αφάνεια σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters. Αιτία; Οι υψηλές τιμές της βενζίνης και τα τσουχτερά διόδια... Μπορεί το σιδηροδρομικό δίκτυο να μην καλύπτει πολλούς προορισμούς αλλά παραμένει ο φτηνότερος τρόπος μετακίνησης σε μία χώρα που βιώνει τη χειρότερη κρίση από τον καιρό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λέει το Reuters.
Περισσότερα στο Nooz.gr...

Το Αρχαίο Λέπρεο όπως το παρουσιάζουν μαθητές του Γυμνασίου Ζαχάρως Ηλείας (video)

Χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και προβολής η αξιέπαινη πρωτοβουλία - προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Ζαχάρως Ηλείας για την προβολή και την ανάδειξη του Αρχαίου Λεπρέου,της αρχαίας πρωτεύουσας της Τριφυλίας 

.Το Λέπρεο (αρχ:Λέπρεος) ήταν πόλη της νότιας Ηλειακής Τριφυλίας
Το Λέπρεο (Στροβίτσι) είναι σήμερα ένα μικρό χωριό της Ολυμπίας του νομού Ηλείας χτισμένο σε κατάφυτη λοφώδη περιοχή στα υψώματα του όρους Μίνθη, βόρεια της αρχαίας Φυγαλείας και της κοιλάδας της Νέδας. Εύκολη οδική πρόσβαση υπάρχει από τον οδικό άξονα Κυπαρισσίας-Πύργου. Κοντά στο χωριό, στις πλαγιές υψώματος, βρίσκεται ο (μη περιφραγμένος) και εύκολα επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος του Αρχαίου Λέπρεου που περιλαμβάνει την ακρόπολη.

Κατοικήθηκε στα προϊστορικά χρόνια και έγινε από τις ισχυρότερες Ηλειακές πόλεις. Βρισκόταν στην Τριφυλία κοντά στο Σαμικό χτισμένο στους πρόποδες του όρους Μίνθη. Επώνυμος και ιδρυτής της πόλης ήταν ο Λέπρεος. ανιψιός του Αυγεία.  Σύμμαχος των Σπαρτιατών καταλήφθηκε από τους Ηλείους για να γίνει μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας κατά τον Πελοποnνησιακό πόλεμο. Το 146 π.χ. προσαρτήθηκε από τους Ρωμαίους στην Ηλεία. [4]
↑ [5] καὶ οἱ μὲν Λακεδαιμονίων πρέσβεις ἀνεχώρησαν ἐπ' οἴκου: ἔτυχον δὲ παρόντες ἐν Κορίνθῳ καὶ Ἀργείων πρέσβεις, οἳ ἐκέλευον τοὺς Κορινθίους ἰέναι ἐς τὴν ξυμμαχίαν καὶ μὴ μέλλειν: οἱ δὲ ἐς τὸν ὕστερον ξύλλογον αὐτοῖς τὸν παρὰ σφίσι προεῖπον ἥκειν. XXXI. ἦλθε δὲ καὶ Ἠλείων πρεσβεία εὐθὺς καὶ ἐποιήσατο πρὸς Κορινθίους ξυμμαχίαν πρῶτον, ἔπειτα ἐκεῖθεν ἐς Ἄργος ἐλθόντες, καθάπερ προείρητο, Ἀργείων ξύμμαχοι ἐγένοντο. διαφερόμενοι γὰρ ἐτύγχανον τοῖς Λακεδαιμονίοις περὶ Λεπρέου. [2] πολέμου γὰρ γενομένου ποτὲ πρὸς Ἀρκάδων τινὰς Λεπρεάταις καὶ Ἠλείων παρακληθέντων ὑπὸ Λεπρεατῶν ἐς ξυμμαχίαν ἐπὶ τῇ ἡμισείᾳ τῆς γῆς καὶ λυσάντων τὸν πόλεμον Ἠλεῖοι τὴν γῆν νεμομένοις αὐτοῖς τοῖς Λεπρεάταις τάλαντον ἔταξαν τῷ Διὶ τῷ Ὀλυμπίῳ ἀποφέρειν. [3] καὶ μέχρι μὲν τοῦ Ἀττικοῦ πολέμου ἀπέφερον, ἔπειτα παυσαμένων διὰ πρόφασιν τοῦ πολέμου οἱ Ἠλεῖοι ἐπηνάγκαζον, οἱ δ' ἐτράποντο πρὸς τοὺς Λακεδαιμονίους. καὶ δίκης Λακεδαιμονίοις ἐπιτραπείσης ὑποτοπήσαντες οἱ Ἠλεῖοι μὴ ἴσον ἕξειν ἀνέντες τὴν ἐπιτροπὴν Λερεατῶν τὴν γῆν ἔτεμον. [4] οἱ δὲ Λακεδαιμόνιοι οὐδὲν ἧσσον ἐδίκασαν αὐτονόμους εἶναι Λεπρεάτας καὶ ἀδικεῖν Ἠλείους, καὶ ὡς οὐκ ἐμμεινάντων τῇ ἐπιτροπῇ φρουρὰν ὁπλιτῶν ἐσέπεμψαν ἐς Λέπρεον. [5] οἱ δὲ Ἠλεῖοι νομίζοντες πόλιν σφῶν ἀφεστηκυῖαν δέξασθαι τοὺς Λακεδαιμονίους καὶ τὴν ξυνθήκην προφέροντες ἐν ᾗ εἴρητο, ἃ ἔχοντες ἐς τὸν Ἀττικὸν πόλεμον καθίσταντό τινες, ταῦτα ἔχοντας καὶ ἐξελθεῖν, ὡς οὐκ ἴσον ἔχοντες ἀφίστανται πρὸς τοὺς Ἀργείους, καὶ τὴν ξυμμαχίαν, ὥσπερ προείρητο, καὶ οὗτοι ἐποιήσαντο.Θουκιδίδου Ιστωριών Ε΄

200 Λεπρεάτες πολέμησαν στις Πλαταιές και τα ονόματα τους είχαν χαραχθεί στο άγαλμα του Δία στην Ολυμπία αλλά και στον τρίποδα των Δελφών[5].
.↑ XXIII. παρεξιόντι δὲ παρὰ τὴν ἐς τὸ βουλευτήριον ἔσοδον Ζεύς τε ἕστηκεν ἐπίγραμμα ἔχων οὐδὲν καὶ αὖθις ὡς πρὸς ἄρκτον ἐπιστρέψαντι ἄγαλμά ἐστι Διός: τοῦτο τέτραπται μὲν πρὸς ἀνίσχοντα ἥλιον, ἀνέθεσαν δὲ Ἑλλήνων ὅσοι Πλαταιᾶσιν ἐμαχέσαντο ἐναντία Μαρδονίου τε καὶ Μήδων. εἰσὶ δὲ καὶ ἐγγεγραμμέναι κατὰ τοῦ βάθρου τὰ δεξιὰ αἱ μετασχοῦσαι πόλεις τοῦ ἔργου, [...] καὶ Λεπρεᾶται, Λεπρεᾶται μὲν τῶν ἐκ τῆς Τριφυλίας μόνοι Παυσανία Ηλειακά Α΄
Στο Λέπρεο υπήρχε ναός της Δήμητρας χτισμένος με ωμές πλήθες , όταν πέρασε από εκεί ο Παυσανίας δεν υπήρχε κάποιο άγαλμα ή ιερό μέσα. [6].
 ↑ κατὰ δὲ ἐμὲ οὔτε μνῆμα ἐπίσημον οὔτε ἱερὸν ἦν θεῶν σφισιν οὐδενὸς πλήν γε Δήμητρος: πλίνθου δὲ καὶ τοῦτο ἐπεποίητο ὠμῆς καὶ οὐδὲν παρείχετο ἄγαλμα Παυσανία Ηλειακά Α΄
 Επίσης ναός του Διός Λευκέου ο οποίος δεν υπήρχε όταν πέρασε ο Παυσανίας από εκεί. [7]
↑ γενέσθαι δὲ οἱ Λεπρεῖταί σφισιν ἔλεγον ἐν τῇ πόλει Λευκαίου Διὸς ναὸν καὶ Λυκούργου τάφον τοῦ Ἀλέου καὶ ἄλλον Καύκωνος Παυσανία Ηλειακά Α΄
[8] Η αρχαία πόλη έχει ανασκαφεί το 1982 από τον Κωνσταντίνο Ζάχο . Βρίσκετε κοντά στο σημερινό χωριό Λέπρεο , ορατά είναι η αρχαία ακρόπολη και λείψανα των κτιρίων.
 ↑ ἐν δεξιᾷ δὲ ὑπὲρ αὐτὸ ἥ τε Τριφυλία καλουμένη καὶ πόλις ἐστὶν ἐν τῇ Τριφυλίᾳ Λέπρεος. ἐθέλουσι μὲν δὴ οἱ Λεπρεᾶται μοῖρα εἶναι τῶν Ἀρκάδων, φαίνονται δὲ Ἠλείων κατήκοοι τὸ ἐξ ἀρχῆς ὄντες: καὶ ὅσοι αὐτῶν Ὀλύμπια ἐνίκησαν, Ἠλείους ἐκ Λεπρέου σφᾶς ὁ κῆρυξ ἀνεῖπε. καὶ Ἀριστοφάνης ἐποίησεν ὡς Λέπρεος εἴη πόλισμα Ἠλείων.Παυσανία Ηλειακά Α΄

 Συγχαρτήρια σε όλα τα παιδιά του Γυμνασίου Ζαχάρως ιδιαίτερα στην  ανιψιά μου, Αναστασία,και στον καθηγητή τους που συνέβαλαν για το εξαιρετικό video τους με την προβολή και την ανάδειξη του Αρχαίου Λεπρέου, της αρχαίας πρωτεύουσας της Τριφυλίας . Παρουσιάσεις σαν την παρούσα αξίζουν ιδιαίτερης προβολής και επαίνου , καθώς αυτές γίνονται από μικρούς μαθητές , και συμβάλουν στην ανάπτηξη του τόπου, που τόσο έχουμε ανάγκη. Μακάρι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και μαθητές άλλων σχολείων για την ανάδειξη και άλλων ιστορικών χώρων. Μπράβο σέ όλη την ομάδα και τoyς πρωτείνω να ασχολήθουνμε την ανάδειξη και την παρουσία και της Μυθικής πόλης της Πύλου του Νέστορα, που βρισκόταν στη περιοχή του Κακόβατου , στο δρόμο προς Καλήδονα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ




Πέτρος Τατούλης: Θεσπίζουμε το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας στον αδιαίρετο ιστορικά και οικονομικά χώρο της Πελοποννήσου


«Πέρα από τα όποια διοικητικά της όρια, η Πελοπόννησος, ιστορικά και οικονομικά, αποτελεί αδιαίρετο χώρο και αυτή είναι η οπτική, με την οποία την αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στο περιθώριο της έκθεσης «Μύθοι, γεύσεις και … ποιήματα» που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην πλατεία Κλαυθμώνος, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια του συνόλου της Πελοποννήσου, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι «ο επιχειρηματικός χώρος της Πελοποννήσου για εμάς είναι ενιαίος».
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε επίσης, ότι «με την προσπάθειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο ενιαίο χώρο για τις Περιφέρειες, με εξειδίκευση της χωροταξίας τους γύρω από την κοιτίδα των πολιτισμών, τη Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για προβολή των πλεονεκτημάτων τους, το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των Περιφερειών της Μεσογείου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, για τη διακήρυξη των Περιφερειών της Μεσογείου».
Η προβολή των προϊόντων της Πελοποννήσου, συνέχισε ο κ. Τατούλης, δεν αφορά μια μονοδιάστατη εμπορική σχέση με τους πολίτες, αλλά, το κυριότερο, προβάλλει την διαπολιτισμική και διαχρονική κουλτούρα. Για το λόγο αυτό η προσπάθεια δεν εστιάζεται αποκλειστικά στην επίτευξη μεγαλύτερου επιπέδου εμπορικών σχέσεων, αλλά στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και στην επένδυση στον τομέα της ποιότητας, με απώτερο στόχο τη συνολική ανάδειξη του πολιτιστικού υποβάθρου της Πελοποννησιακής διατροφής.
«Για το σκοπό αυτό συστήνουμε το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, το οποίο έχει ως στόχο να παρακινήσει τα τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία να χρησιμοποιούν Πελοποννησιακά προϊόντα. Με βάση προδιαγραφές που έχουν ήδη καθοριστεί, εστιατόρια και ξενοδοχεία θα πιστοποιούνται με το Σήμα του Συμφώνου Ποιότητας και θα παρέχουν στους τουρίστες τοπικά προϊόντα. Απώτερος στόχος, ωστόσο, θα είναι η εξειδίκευση της Μεσογειακής διατροφής σε Πελοποννησιακή, για τη δημιουργία ενός ισχυρού και διακριτού brand name Πελοπόννησος» ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Θετική εξέλιξη η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, για τη θετική εξέλιξη της έγκρισης από το ελεγκτικό συνέδριο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, απόφαση μετά την οποία απεμπλέκεται η παράδοσή του σε χρήση από τους πολίτες.
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, που συνδέει το βορρά με το νότο της Πελοποννήσου και είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξή της τοπικής της οικονομίας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζοντας όλα τα θέματα με υπευθυνότητα, συνέπεια, προγραμματισμό και, κυρίως, αποφασιστικότητα δικαιώνεται για την επιλογή της να διεκδικήσει δυναμικά την παράδοση του τμήματος αυτού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι με την ίδια αποφασιστικότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί και την υλοποίηση στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα δηλαδή, της Ολυμπίας Οδού.


ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ - ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΙΔΗΡΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑΣ
 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 1,597,500.00

Ειδικότερα,
  «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΙΔΗΡΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1,597,500.00

Το έργο αφορά σε εργασίες ανάπλασης επί των οδών Αμαλίας από Σοφρώνη μέχρι τέλους, Σιδηράς Μεραρχίας από Θεσσαλονίκης μέχρι Συγγρού καθώς επίσης και εργασίες ανάπλασης που θα γίνουν στον Δημοτικό Χώρο που βρίσκεται επί της οδού Αμαλίας δίπλα στην Alpha Bank.

Η ανάπλαση αυτή βασίζεται στην αντίστοιχη Αρχιτεκτονική Μελέτη και περιλαμβάνει την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας από την μία πλευρά του δρόμου ( Ο.Τ. 102, 99, 98 ), δηλαδή την ευρισκόμενη απέναντι από την πλατεία Καποδίστρια και το Πάρκο Κολοκοτρώνη, επίσης την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές στην οδό Αμαλίας από Σοφρώνη μέχρι τέλους και την διαμόρφωση του Δημοτικού Χώρου σε υπάιθριο χώρο επίσκεψης για το κοινό. Οι διαπλατύνσεις αυτές έχουν στόχο την απομάκρυνση της στάθμευσης οχημάτων, την διευκόλυνση των πεζών, την ανάδειξη των κτιρίων, την ανάπτυξη των καταστημάτων και την διέλευση οχημάτων με προσοχή και μειωμένη ταχύτητα.

Τα πεζοδρόμια της οδού Σιδηράς Μεραρχίας επιστρώνονται με μάρμαρα Καρναζέϊκα σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, και εγκιβωτίζονται με τα παλαιά μονολιθικά κράσπεδα που αφαιρέθηκαν από την παλαιά πόλη. Τα πεζοδρόμια της οδού Αμαλίας και του Δημοτικού Χώρου επιστρώνονται με μάρμαρα Πάρνωνα σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα και με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, και εγκιβωτίζονται με τα παλαιά μονολιθικά κράσπεδα που ήδη υπάρχουν στην οδό Αμαλίας. Επίσης το έργο συνδυάζεται με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΝ.

Στην περιοχή θα γίνουν γενικές και ειδικές εκσκαφές, εξυγιαντικές στρώσεις με θραυστό υλικό λατομείου, θα κατασκευαστεί υπόβαση από οπλισμένο σκυρόδεμα θα γίνουν μαρμαροστρώσεις, αλλαγή εγκατάστασης φωτισμού, αλλαγή φωτιστικών, πρόβλεψη για διέλευση νέων υπογείων καλωδίων και λοιπές εργασίες.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πέτυχε, την δόση την πήραμε, ο στόχος όμως δεν επιτεύχθηκε...

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πέτυχε, την δόση την πήραμε, ο στόχος όμως δεν επιτεύχθηκε...
Αυτό είναι το μάλλον αντιφατικό μήνυμα που εξάγεται από όλες τις πλευρές.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με βάση τα σημερινά δεδομένα και μετά την επαναγορά ομολόγων, το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα βρίσκεται στο 128% του ΑΕΠ, αρκετά μακριά από τον «ψηλό πήχη» του 120% και λιγότερο μακριά από τον πιο «χαμηλό πήχη» του 124%.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό, ώστε η Ελλάδα να πετύχει να καταστήσει θεωρητικά βιώσιμο το χρέος της σε 7 χρόνια. Πως θα καλυφθεί το κενό;
Είτε με νέα μέτρα λιτότητας εντός της χώρας, είτε με νέα χρηματοδότηση της, είτε με μια νέα χρηματοδότηση, είτε με μια νέα αναδιάρθρωση (κούρεμα ) του χρέους.
Η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας ειδικά προτού φανεί πως θα λειτουργήσουν αυτά που ήδη ελήφθησαν τίθεται μάλλον εκτός συζήτησης.
Όπως, επίσης και το «κούρεμα» το οποίο το Βερολίνο εξακολουθεί να το απορρίπτει..
Δια της εις άτοπον απαγωγής λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα της νέας χρηματοδότησης.
Η οποία όμως δεν θα είναι... αβασάνιστη και θα συνδυάζεται με την υποχρέωση της χώρας να μηδενίσει τα ελλείμματα της.
Με άλλα λόγια, αν πετύχουμε μέσα στην επόμενη χρονιά να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό και να τον φέρουμε «ίσα βάρκα ίσα νερά» τότε θα λάβει απόφαση νέας χρηματοδοτικής «ένεσης» προς την χώρα.
Κατά συνέπεια φαίνεται πως το «μπαλάκι» επιστρέφει στην Ελλάδα, η οποία πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει τον δύσβατο δρόμο της λιτότητας, προσπαθώντας μάλιστα να ξεφύγει από την μέγγενη της ύφεσης, παρουσιάζοντας κάποια στοιχεία ανάκαμψης.
Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον μπορεί να πετύχει αυτή η προσπάθεια.
Οι καλά γνωρίζοντες λένε, πως υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, στο τέλος της επόμενης χρονιάς, οι δανειστές θα επιβεβαιώσουν και πάλι την... αστοχία των υπολογισμών τους!
Διότι μία οικονομία σε τόσο βαθιά ύφεση δεν μπορεί να καλύψει τα ελλείμματα της.
Κατά συνέπεια, έστω και σε δεύτερο χρόνο, θα επανέλθει στο προσκήνιο το νέο «κούρεμα».
Αφήνουμε όμως αυτές τις εξελίξεις , να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν στο μέλλον και σημειώνουμε ότι ναι μεν η δόση είναι πλήρως απαραίτητη για την χώρα, ωστόσο θα ήταν πολύ προτιμότερο να ξέραμε ότι εντοπίστηκε το φως στην άκρη του τούνελ και να μην συνεχιστεί επί μακρόν αυτή η αβεβαιότητα.

Νίκος Νικολόπουλος

 

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται στα πλαίσια νέας περιοδείας του στο νησί, είπε μεταξύ άλλων:

«Ο νόμος της φύσης προβλέπει ότι μετά τη μπόρα έρχεται η νηνεμία. Μόνο που για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτή η αλληλουχία δεν ισχύει. Η νηνεμία η δική μας θα γίνει μπόρα, θα γίνει καταιγίδα πάνω από εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να ποδηγετούν την Ελλάδα.
Οι 18 Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που παραμένουν ακόμα πιο δυναμικά η τέταρτη ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, πιστοί στην Ιδρυτική Διακήρυξη και την Εθνική Αντιπρόταση που παρουσίασαν προεκλογικά και που χωρίς εκπτώσεις ή αλλοιώσεις υπηρετούν και θα εξακολουθούν να υπηρετούν, είναι έτοιμοι για ακόμα περισσότερους αγώνες, μαζί με όλες εκείνες και εκείνους τους πατριώτες που μας ανεβάζουν συνέχεια και δημοσκοπικά και ουσιαστικά.

Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε χθες, δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες που δεν θέλουν να είναι κάτοικοι κομματικών πολυκατοικιών, αναδεικνύουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ως την πλέον αξιόπιστη, συνεπή και ανυποχώρητη ανερχόμενη κινηματική πολιτική δύναμη.
Κάποιοι που νόμισαν ότι θα δημιουργήσουν επικοινωνιακό μειονέκτημα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, κατάφεραν να τους προσδώσουν τα μέγιστα πλεονεκτήματα, με τα οποία θα βαδίσουν σε ένα πρωτόγνωρο ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο στα τέλη Απριλίου, που ανήγγειλε ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος, με απόλυτα ανοιχτές διαδικασίες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις σημερινές αποχωρήσεις κάποιων στελεχών, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε:

«Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Ο ύψιστος κριτής είναι όλοι εκείνοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που πολλαπλασιάζονται συσπειρωμένοι δίπλα μας.
Και επειδή το επικοινωνιακό παιχνίδι το ξέρω αρκετά καλά, το μόνο που συμβουλεύω είναι ότι όποιος άλλος δεν αντέχει να είναι στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να φύγει μέσα στις επόμενες 24 ώρες για να τελειώνουμε μια και καλή με όλο αυτό το σόου.
Θα τους αναπληρώσουν πολλαπλασίως περισσότεροι Ελληνίδες και Ελληνες με γνήσια αντιμνημονιακή συνείδηση».

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλή για την επαναγορά ομολόγων

Μόνο επιτυχής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επαναγορά ομολόγων με στόχο τη μείωση του χρέους κατά 11% του ΑΕΠ. Το σχέδιο προέβλεπε ότι η επαναγορά θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό 10 δισ. ευρώ. Τελικά, η Ελλάδα αναγκάστηκε να καταβάλει υψηλότερο τίμημα, με αποτέλεσμα να δανειστεί επιπλέον 1,29 δισ. ευρώ για την επαναγορά. Εντούτοις, η μείωση του χρέους περιορίστηκε στο 9.5% του ΑΕΠ και πιθανολογείται ότι η διαφορά για να επιτευχθεί το ποσοστό 11% μείωσης του χρέους θα καλυφθεί με επαναγορά ομολόγων των ιδιωτών που δεν συμμετείχαν στο PSI, κάτι που συνεπάγεται νέο δανεισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.
Εξαιτίας, λοιπόν, των τοποθετήσεων της τελευταίας στιγμής από κερδοσκοπικά κεφάλαια, που οδήγησαν σε αύξηση της τιμής των ομολόγων, το κόστος της επαναγοράς αυξάνεται από 10 δισ. σε 12.5 δισ. ευρώ. Καταφανώς λόγω κακής διαχείρισης, αφού οι κερδοσκοπικές πρακτικές είναι γνωστές, το κόστος αυτού του προγράμματος έπεσε έξω κατά 25%, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να χρεωθεί 2.5 δισ. επιπλέον και να αγοράζουμε σήμερα ελληνικά ομόλογα προς 45 σεντς, τη στιγμή που το καλοκαίρι κόστιζαν 11 σεντς. Τελικά τι προσέφεραν οι δύο τράπεζες που προσελήφθησαν –υπό ποιους όρους άραγε;- σε ρόλο συμβούλου έναντι αμοιβής 15 εκατ. ευρώ; Το αποτέλεσμα είναι ότι η κυβέρνηση χαρίζει 2.5 δισ. ευρώ στους κερδοσκόπους, που θα μπορούσαν να δοθούν προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συνεχίζουμε τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Μετά την διανομή 107 κιλά γραβιέρας, παραλήφθηκαν και αρχίζει η διανομή για 970 κιλά ρύζι, 696 κιλά ζυμαρικά, 186 κιλά φέτα και 279 λίρα ελαιόλαδο στους 91 δικαιούχους (άπορα άτομα & οικογένειες) του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Η διανομή θα γίνει την
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου
από τις 09:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:
α) στο Δημαρχείο Δερβενίου - για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.
β) στο Κέντρο Νεότητας (απέναντι από το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου) - για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου.
 

Έκθεση Πελοποννησιακών προϊόντων: Μία έκθεση προϊόντων και πολιτισμού της Πελοποννήσου (video)

{images:title}
Στόχος της έκθεσης-γιορτής που πραγματοποιείται εδώ στην πλατεία Κλαυθμώνος με τη συνέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων των Επιμελητηρίων της γεωγραφικής ενότητας της Πελοποννήσου δεν είναι μόνο να δημιουργήσουμε εμπορικές σχέσεις αλλά να προβάλουμε τα στοιχεία της διαπολιτιστικής μας παρουσίας στη διαχρονική πορεία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στην Αθήνα για την προβολή της έκθεσης Πελοποννησιακών προϊόντων.
Η Πελοπόννησος είναι ενότητα και μία οντότητα με τους 7 νομούς της
Μία συνέντευξη με παρόντες τους τουριστικούς και γαστρονομικούς συντάκτες που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τόσο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου όσο και από τους Γιάννη Μπουντρούκα, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Μανούσο Μανουσάκη, σκηνοθέτη, εμπνευστή της γιορτής Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία Λακωνίας, κ. Μανιατάκη πρόεδρο του Μανιατάκειου Ιδρύματος και κ. Καρούμπα πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στοιχεία για τα Πελοποννησιακά προϊόντα και την σημασία της έκθεσης.
Μίας έκθεσης που είναι το αποτέλεσμα της συνέργειας και η απόδειξη ότι μόνο με τη συνεργασία και την «ένωση υγιών δυνάμεων» που έχουν κοινό όραμα, μπορεί η χώρα να πάει μπροστά και να αντιμετωπίσει την κρίση με αισιοδοξία.
Αποτέλεσμα της συνέργειας και της συνένωσης δυνάμεων η έκθεση πελοποννισιακών προϊόντων
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που προχώρησαν σε αυτό το εγχείρημα και αποτελεί το ξεκίνημα μίας σειράς δράσεων που θα ακολουθήσουν.
Ο κ. Μανουσάκης με το δικό του μοναδικό τρόπο αφού επεσήμανε το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, έφτασε στο σήμερα και ανέφερε ότι θα πρέπει να ανατροφοδοτήσουμε τον πολιτισμό μας για να μπορέσουμε να στηριχθούμε σε αυτόν και να εκτιμήσουμε αυτά που τόσα χρόνια μας δόθηκαν αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει μεράκι και αυτοεκτίμηση.
Διευκρίνισε πως χρέος μας είναι οι ίδιοι να εκτιμήσουμε την αξία των προϊόντων μας και να τα χρησιμοποιούμε μεταξύ μας…. Τέλος μίλησε για την γιορτή της ελιάς και του λαδιού που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια στη Σελλασία με αυτό το σκοπό.
Ο κ. Μανιατάκης εξήγησε τα περί μεσογειακής διατροφής αφού εκπροσωπεί το Μανιατάκειο Ίδρυμα που αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο του δήμου Πύλου- Νέστορος, λόγω του γεγονότος ότι η Κορώνη έχει οριστεί ως έδρα της Μεσογειακής διατροφής και τόνισε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να συνεργαστούν οι εταιρείες με ομοειδή προϊόντα ενώ κάλεσε τον περιφερειάρχη να προχωρήσει σε ένα σχέδιο μαζί με τους τοπικούς φορείς που θα έχει ως στόχο την αύξηση της εγχώριας παραγωγής, την αύξηση των εξαγωγών και την μείωση των εισαγωγών.
Ο κ. Καρούμπας χαρακτήρισε τα προϊόντα της Πελοποννήσου πολύ καλά και σπάνια και επεσήμανε την ανάγκη ο τουρισμός να γίνει και γαστρονομικός και να περάσουν τα προϊόντα στην διεθνή συνταγογραφία.
Δήλωσε αρωγός στις όποιες προσπάθειες γίνουν και ανακοίνωσε ότι το 2016 στην Ελλάδα θα γίνει το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαγειρικής και θα επισκεφτούν τη χώρα 2000 μάγειρες από όλον τον κόσμο.
Να σημειώσουμε πως ο κ. Τατούλης μίλησε και για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων, την προβολή των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων και την τυποποίησή τους, στοιχεία που θα κάνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα και θα τα ανεβάσουν όλο και πιο ψηλά στο ράφι, όπως είπε χαρακτηριστικά, αφού θα υπάρχει το brand name της Πελοποννήσου σε αυτά.
Προανήγγειλε επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη συνάντηση των μεσογειακών περιφερειών όχι μόνο της Ευρώπης και θα εκδοθεί η πρώτη διακήρυξη των περιφερειών.
Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής αναμένεται να προβληθεί η μεσογειακή διατροφή και μέσω αυτής θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί και να προβληθεί η πελοποννησιακή διατροφή, μία διατροφή που έχει τα δικά της διαχρονικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Τον συντονισμό της συνέντευξης τύπου είχε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου ενώ οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις τον μπουφέ που ετοίμασαν οι αρχιμάγειρες της λέσχης ...


Ε.Τ. - isthmos.gr

ΗΠΑ: Οι φυσικές καταστροφές προμηνύουν το τέλος του κόσμου!

to telos
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση στις ΗΠΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, σχεδόν τέσσερις στους 10 Αμερικανούς υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως αυτές του κυκλώνα Σάντι, είναι μια απόδειξη ότι ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του, όπως προβλέπει η Αγία Γραφή, ενώ έξι στους δέκα πιστεύουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Public Religion Research Institute»(PRRI), σε συνεργασία με το ειδησεογραφικό portal «Religion News Service», συμπεραίνει ότι οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αμερικανών καθορίζουν τις απόψεις τους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι Καθολικοί(60%) και οι λευκοί μη Ευαγγελικοί Προτεστάντες (65%) θεωρούν ότι οι τυφώνες και οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Όμως σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) των λευκών Ευαγγελικών Προτεσταντών είπαν ότι οι καταιγίδες είναι μια ένδειξη του επικείμενου τέλους του κόσμου.
Συνολικά ένα ποσοστό 36% απάντησε ότι η κακοκαιρία οφείλεται στο επικείμενο «τέλος των ημερών», ενώ το 63% την αποδίδει στην κλιματική αλλαγή. Επίσης ορισμένοι(μεταξύ των οποίων και το 75% των μη λευκών Προτεσταντών) θεωρούν ότι τα ακραία φαινόμενα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αλλά προαναγγέλλουν επίσης το τέλος του κόσμου.
Ο Ντάνιελ Κοξ, διευθυντής ερευνών του PRRI, τόνισε και ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον σημείο: «Οι πολιτικές τάσεις τους επηρεάζουν ακόμη και το πώς αντιλαμβάνονται τον καιρό, γεγονός εξαιρετικά ενδιαφέρον». Σύμφωνα με εκείνον, τα ¾ των Δημοκρατικών και οι 6 στους 10 ανεξάρτητους πιστεύουν ότι τα τελευταία χρόνια οι καιρικές συνθήκες έχουν γίνει πιο ακραίες. Λιγότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους είπαν ότι έχουν παρατηρήσει μια τέτοια αλλαγή στον καιρό.
Σε ποσοστό 15% οι Αμερικανοί πιστεύουν επίσης ότι το τέλος του κόσμου, όπως προφητεύεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μόνο το 2% όμως πιστεύει στην πρόβλεψη των Μάγια ότι το τέλος θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.
Όπως επισήμανε ο Καλ Τζίλσον, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Σάουδερν Μέθοντιστ, κάποιοι από αυτούς που πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου έρχεται, στην καθημερινότητά τους δεν ενεργούν με βάση αυτήν την πεποίθηση. «Αν καθίσεις και μιλήσεις μαζί τους και τους ρωτήσεις αν πραγματικά θεωρούν ότι θα βιώσουν το τέλος του κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια, πιθανότατα θα απαντήσουν όχι».

ysterografa.gr

Χωρίς Τοροσίδη στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός


Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε και έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Πανιώνιο.
Χωρίς τον Βασίλη Τοροσίδη θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου κόντρα στον Πανιώνιο. Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στο γόνατο και αποκλείστηκε από την αποστολή, με τον Ντιάκιτε να είναι το φαβορί για να πάρει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι Σιόβας και Τάτος, οι οποίοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε δικέφαλο μηριαίο και προσαγωγό αντίστοιχα. Ο Μάρκο Πάντελιτς συνέχισε τη θεραπεία του, ενώ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ακολούθησε για ακόμη μία ημέρα το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ανακοίνωσε την αποστολή για την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Σε αυτή συμμετέχουν οι: Κάρολ, Μέγιερι, Ζαραδούκας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ.

Στο μεταξύ η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά από καιρό, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας δεν θα μπορούσε να μην βγάλει ειδήσεις. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε κόντρα με τον Χρήστο Παναγόπουλου λόγω των ανακοινώσεων του Παναθηναϊκού κατά της διαιτησίας.
Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι ενέργειες που δυσφημούν το ποδόσφαιρο και με αυτήν την αφορμή υπήρξε η κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις ανακοινώσεις των "πράσινων" πριν και μετά τους αγώνες με τις οποίες αφήνουν υπονοούμενα για στημένα παιχνίδια. Εκμεταλλευόμενος την παρουσία του στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής επιτέθηκε σε στελέχη του Παναθηναϊκού με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφερόμενος στη στάση που θα πρέπει να έχει η λίγκα, τόνισε: "Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει η Λίγκα ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται στα μέλη του συνεταιρισμού που κάνουν κακό στο προϊόν και στα μέλη που απαξιώνουν το ποδόσφαιρο. Επίσης θα πρέπει να δούμε σοβαρά πως θα αντιδράσουμε σαν Λίγκα απέναντι στο φαινόμενο να πληρώνουν κάποιοι τον συνεταιρισμό και κάποια μέλη του συνεταιρισμού να τους επιτίθενται και να τους καθυβρίζουν."

newsit.gr

Παραιτήθηκε και ο Πρόεδρος της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Νεα σύννεφα για τον Πάνο Καμμένο. Την παραίτησή του ανακοίνωσε, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Γραφείου Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μπάμπης Αποσκίτης.

Ο κ. Αποσκίτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, η δημοσιοποίηση ειδήσεων που, καλή τη πίστει, θεωρούσα ψευδείς έως σήμερα, οι εκφρασθείσες ανησυχίες για την τύχη του κινήματος από «περίεργα» πρόσωπα, μα κυρίως η έλλειψη κοινού οράματος, δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Και καταλήγει:

«Δεν μπορώ να προσπαθώ για κάτι αόριστο, απροσδιόριστο και κυρίως ανέφικτο. Γιατί "δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι΄αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει"».

Απογραφή των χήρων και των άγαμων θυγατέρων ξεκινά το υπουργείο Εργασίας

apografh

Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, προς όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου, θα γίνει ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών) καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων.
Η απογραφή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την περιστολή των δαπανών, τη διασταύρωση στοιχείων και την εκμηδένιση των πλαστών και παράνομων συντάξεων. Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, η απογραφή είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013.
Οι διοικήσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να εκδώσουν άμεσα ρητές και σαφείς οδηγίες για την απρόσκοπτη εφαρμογή της ειδικής απογραφής και να ενημερώσουν έγκαιρα τους συνταξιούχους της ανωτέρω κατηγορίας ώστε αφενός η ειδική αυτή απογραφή να ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και αφετέρου να μην υποβληθούν σε ταλαιπωρία οι ευπαθείς ομάδες συνταξιούχων.
«Υποσχεθήκαμε δικαιοσύνη, διαφάνεια και νοικοκύρεμα παντού. Και αυτό το κάνουμε με ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο. Σήμερα προχωράμε και σε μία επιπλέον ενέργεια η οποία θα ρίξει φως στην τελευταία γκρίζα περιοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων που δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα ελεγχθεί.
Η απογραφή στις συντάξεις αιτία θανάτου που λαμβάνουν χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα μέχρι την ηλικία των 25 ετών, είναι η τελευταία απογραφή που επιχειρείται καθώς από κει και πέρα αναλαμβάνει δράση η συστημική παρέμβαση της «Αριάδνης» που θα καταγράφει κάθε δημογραφική αλλαγή σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Σαμαράς: Η Ιστορία θα καταγράψει ότι… μόλις που προλάβαμε

Antonis-Samaras-Brussels
¨Οι δάφνες μυρίζουν όμορφα, αλλά ξεραίνονται”… Η αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά από τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης μέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε δυο σκέλη: Αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των συζητήσεων με τους ομολόγους του για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, ενώ μίλησε και για τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ, κυρίως όμως για τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για τη χώρα.
“Η Ιστορία θα καταγράψει ότι… μόλις που προλάβαμε”, ήταν η… ομιλούσα από μόνη της αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός πως η Ελλάδα διασώθηκε, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση, την ώρα που η κρίση αυτή διαχέεται σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία δεν αναγνωρίζει μια επιτυχία που, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά δεν την πιστώνεται η κυβέρνηση, αλλά ανήκει στους Έλληνες πολίτες, και προέκυψε ως επιβράβευση των μεγάλων θυσιών στις οποίες έχουν υποβληθεί τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα, πέταξε το γάντι στις συντεχνίες, με αφορμή ερώτηση για τη στάση των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επαναλαμβάνοντας την ιστορική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.
Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου:

Επίσημο το αίτημα απαγόρευσης της ακροδεξιάς στη Γερμανία

NPD-Verbot
Η δικαστική απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, NPD, από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δρομολογήθηκε και επισήμως με σημερινή απόφαση του Bundesrat (Βουλής που συγκροτείται από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιακών κρατιδίων). Στην ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας είχαν ήδη συμφωνήσει οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων από τις αρχές του μήνα. Ανάμεσα στα 16 κρατίδια που ψήφισαν σήμερα, το μόνο που απέφυγε να ψηφίσει υπέρ της προσφυγής ήταν εκείνο της Έσσης λόγω φόβων τελικής της απόρριψης.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το NPD είναι αντισυνταγματικό» δήλωσε μετά την σημερινή εξέλιξη η Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Christine Lieberknecht, η οποία υποστήριξε ότι το κόμμα επιδιώκει με βίαιο τρόπο τους στόχους του.
Προϋπόθεση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας απαγόρευσης είναι η σύμπραξη του Bundestag, που αναμένεται να λάβει θέση στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίστοιχη απόπειρα τον Μάρτιο του 2003 απορρίφθηκε πρόωρα από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, λόγω παράνομης εμπλοκής πρακτόρων κατά την συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού.

ysterografa.gr

Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ για Λαυρεντιάδη

Evangelos-Venizelos
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την υπόθεση Λαυρεντιάδη-Proton Bank:
“Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε σήμερα κάθε προηγούμενο. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά να κυβερνήσει: Με το ψέμα και το λαϊκισμό.
Χωρίς περιστροφές το ΠΑΣΟΚ απαντά:
Πρώτον, η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ. Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία ο κ. Στρατούλης μεθοδικά μετέτρεψε σε ψέμα λέγοντας το ακραία χυδαίο ότι με ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον κ. Λαυρεντιάδη 160 εκ !!!
Δεύτερον, είπε ο κ. Στρατούλης ότι ο κ. Βενιζέλος «ξέχασε» τη «λίστα Λαγκαρντ» κάτω από το μαξιλάρι του, όταν είναι γνωστό:
-ότι η «λίστα Λαγκαρντ» υπάρχει επειδή ο κ. Βενιζέλος την έστειλε στην αρμόδια αρχή, μόλις αυτή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντίγραφο, παρότι στελέχη της είχαν και με το παραπάνω, άποψη για το περιεχόμενο της, όπως φάνηκε από τις περίεργες συζητήσεις τους .
-Ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη και τον τρόπο περιέλευσης του υλικού αυτού από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ που την είχε στη διάθεση του δυο μήνες πριν και την είχε αξιολογήσει. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός στο δικό του επίπεδο;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ PROTON: Η κατάθεση για μια ημέρα διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους 160 εκ (που φυσικά επεστράφησαν εντόκως την επομένη) στην Proton, που δεν τελούσε πια υπό διοίκηση επιλογής Λαυρεντιάδη, έγινε -όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες- την περίοδο εκείνη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος για να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από το νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Ρroton.
Επίσης για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου που είχε ενισχύσει από το 2008 την Proton με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κλπ.

ysterografa.gr

Η Eurostat δίνει θετική πρωτιά στην Ελλάδα!

inflation
Στο 2,2% (από 2,5% τον Οκτώβριο και 3% τον περασμένο Νοέμβριο) και 2,4% (από 2,6% τον Οκτώβριο και 3,3% τον περασμένο Νοέμβριο) αντίστοιχα μειώθηκε ο πληθωρισμός σε ευρωζώνη και Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα επισήμως η Eurostat.
Την πρωτιά του χαμηλότερου ετήσιου πληθωρισμού για τον προηγούμενο μήνα είχε η Ελλάδα με 0,4%, ενώ στον αντίποδα μετρήθηκε η Ουγγαρία με 5,3%. Ως προς τον ετήσιο μέσο όρο, η χώρα μας καταλαμβάνει την δεύτερη καλύτερη θέση μετά την Σουηδία, με 1,2%.
Παρότι, η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα αποδίδεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη ραγδαία μείωση της ζήτησης, η συνεπαγόμενη ελάφρυνση για τις δοκιμαζόμενες τσέπες του Έλληνα καταναλωτή δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.
Τέλος, δυσάρεστα ήταν, όπως άλλωστε αναμενόταν, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία για την απασχόληση, αφού αυτή σημείωσε μείωση κατά 0,2% τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην ευρωζώνη.

ysterografa.gr

Αποκάλυψη! ψεύδη από δημοφιλές blog κατά Νταλάρα!(video)


Πολλές φορές το διαδίκτυο και ειδικότερα τα blog έχουν δεχθεί κριτική για υπερβολές στην ενημέρωση ή στο σχολιασμό των γεγονότων και για παραπληροφόρηση προς χάριν λίγων παραπάνω πρόσκαιρων αναγνωστών. Δεν πάει πολύς καιρός που έχουν κυκλοφορήσει ειδήσεις π.χ. για δήθεν θάνατο ή ακόμα κι αυτοκτονίες επώνυμων προσώπων(δείτε εδώ)
Τέτοια γεγονότα και πρακτικές που απαξιώνουν την προσπάθεια όσων επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα σοβαρό ιστολόγιο με έγκυρη ενημέρωση και βήμα σε σοβαρές απόψεις αρθρογράφων αλλά και αναγνωστών, τις καταδικάζουμε και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι.
Ώστόσο ένα νέο κρούσμα που σημειώθηκε πριν λίγες ώρες ,πραγματικά μας εξέπληξε. Ένα από τα πλέον γνωστά και μεγάλης επισκεψιμότητας blog ανάρτησε θέμα με ασύστολα και αυταπόδεικτα ψεύδη εναντίον του Γιώργου Νταλάρα.
Συγκεκριμένα το anti-ntp.net δημοσιεύσε ανάρτηση με τίτλο "Βρε καλώς το το παιδί το δικό μας…. Νταλάρας:”ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ”…" ,όπου εγκαλεί το δημοφιλή τραγουδιστή πως στα πλαίσια στημένης συνέντευξης του στο mega χθες το πρωί ,ζήτησε συγγνώμη για όλα όσα έχει πει κατά καιρούς για το πολιτικό σύστημα και την…κοινωνία κι έφτασε στο σημείο να ομολογήσει ότι ψήφισε ΠΑΣΟΚ επειδή ήταν υποψήφια η σύζυγός του!
Επειδή, όμως το video της συνέντευξης ανέβηκε στο .youtube κι όπως ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει ο τραγουδιστής λέει κι εννοεί τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποστηρίζουν οι φίλοι του anti-ntp.net το γνωστό ιστολόγιο είναι άκρως εκτεθειμένο. Να σημειώσουμε ότι η ψευδής είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου αναπαραγόμενη κι από άλλα ιστολόγια που έπεσαν θύμα χωρίς να μπουν στον κόπο να αναζητήσουν το video της εκπομπής.
Επειδή άλλο πράγμα η κριτική ,όσο σκληρή κι αν είναι αυτή σε δημόσια πρόσωπα, όπως είναι και οι καλλιτέχνες είτε για τη δημόσια εικόνα τους, είτε για τις απόψεις τους κι άλλο η προσπάθεια μείωσής τους διαστρέφοντας την αλήθεια, ελπίζουμε να αποτελεί μια κακή στιγμή του συγκεκριμένου ιστολογίου και οι ίδιοι να το διορθώσουν.

Δείτε τα όσα είπε ο Γιώργος Νταλάρας στο mega:


Πολιτική Επικοινωνία

«Δεν θα προσφύγουμε σε μηχανισμό»

Rajoy
Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, ήταν σαφέστατος σήμερα το πρωί, όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του Cadena Ser για την πιθανότητα προσφυγής σε μηχανισμό διάσωσης.
«Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό τον μηχανισμό μόνο αν είναι απαραίτητο να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα του ισπανικού λαού. Δεν το χρειαζόμαστε σήμερα, γι’ αυτό και δεν έχουμε υποβάλλει σχετική αίτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rajoy.
Η ισπανική κυβέρνηση εμφανίζεται ενθαρρυμένη από τις εξελίξεις στο μέτωπο του δανεισμού, μιας και κατά τις τελευταίες δημοπρασίες, το κόστος δανεισμού μέσω των δεκαετών ομολόγων έπεσε στο 5,3% από το 7,6% τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό συνεπάγεται την πρόσκαιρη ή μονιμότερη βιωσιμότητα του ισπανικού χρέους και την αντίστοιχη μετάθεση του ενδεχομένου προσφυγής της χώρας σε μηχανισμό διάσωσης στο απώτερο μέλλον.

ysterografa.gr

Αυτό το «κλικ» το ρημάδι σέρνει τη δυστυχία

 
Του Φίλιππου Παπαθανασίου
 
Περπατώντας στο δρόμο κανείς εύκολα θα διαπιστώσει πως τα ζευγάρια είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση... Δεν υπάρχουν πουθενά ή είναι κρυμμένα; Αν υπήρχε μια μηχανή του χρόνου και μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω έστω 10 χρόνια θα βλέπαμε εικόνες τελείως διαφορετικές, ζευγάρια πιασμένα χέρι-χέρι, κινηματογράφους ασφυκτικά γεμάτους από νέους που να αγκαλιάζονται στις σκοτεινές αίθουσες...Τι έφταιξε όμως...Φτάσαμε στο 2012 προς 2013 και ο κόσμος δεν ερωτεύεται πια, φοβάται να αγαπήσει, τι στο καλό συμβαίνει;
Η κρίση θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένας παράγοντας ο οποίος έχει μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα στα ζευγάρια καθώς η σκληρή καθημερινότητα δεν χωρά έννοιες όπως τον...έρωτα.
Ωστόσο κατά την γνώμη μου, ένα μεγάλο μέρος του αντιερωτικού καθεστώτος που επικρατεί πλέον οφείλεται στις γυναίκες. Ναι, στις γυναίκες! Δεν ξέρουν τι θέλουν, τι ζητούν, δεν ξέρουν αν νιώθουν και τι νιώθουν...Άλλες περιμένουν τον πρίγκιπα δηλαδή τον Mr. Τέλειο...και αφήνουν τη ζωή να περνάει χαμένη, προσφέροντας απλόχερα πόνο και απογοήτευση σε αυτούς που αισθάνονται πράγματα για εκείνες.
Άλλες πάλι, είχαν ένα γκόμενο που τις παράτησε και ζουν με την ανάμνηση του, χρόνια...Βέβαια η συνηθισμένη ατάκα που λένε σε κάποιον που όντως ενδιαφέρεται για το εγώ τους και όχι για το κορμί τους είναι «ρε φίλε δεν μου κάνεις κλικ, δεν μπορώ να σε ερωτευτώ»...Αυτή η φράση τους να ξέρετε πως κρύβει όλη την ανασφάλεια και τους φόβους που έχουν κληρονομήσει από το παρελθόν και φυσικά φανερώνει την δυσκολία να αντικρίσουν το μέλλον κατάματα, γιατί πολύ απλά δεν πέταξαν ποτέ με τα φτερά του έρωτα. Ωστόσο η όλη τους συμπεριφορά ευνουχίζει τους άνδρες και τους ρίχνει στην κατάθλιψη... Ας μην προχωρήσουμε σε επιμέρους αναλύσεις...το μόνο που θα πω είναι να ζήσουμε τη ζωή χωρίς πρέπει και κλικ
 
pinakio.blogspot.gr
 

Το σχέδιο του Τσίπρα για να… βραχυκυκλώσει το δημόσιο

Alexis-Tsipras
Το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, μιας πρακτικής που οδηγεί σε απολύσεις, είναι αποφασισμένος να “σηκώσει” το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Κουμουνδούρου έχει περιθώρια να κινηθεί με στρατηγικές κινήσεις στο συγκεκριμένο θέμα, και να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη, προκαλώντας την ίδια στιγμή… βραχυκύκλωμα στη λειτουργία του δημοσίου.
Ανοίγοντας μια ομπρέλα ασφαλείας γύρω από τους δημοσίους υπαλλήλους, τη στιγμή που οι τελευταίοι αισθάνονται ανασφάλεια, αν όχι να βρίσκονται υπό… διωγμόν, η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι θα καταφέρει να “βραχυκυκλώσει” τη λειτουργία του δημοσίου. Σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά έχει το δημόσιο περισσότερη ανάγκη από ποτέ, προκειμένου να “τρέξουν” οι διαδικασίες για την εφαρμογή των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της τρόικας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου “για την κατάργηση των ρυθμίσεων περί της μείωσης της απασχόλησης στο δημόσιο και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών”. Και είναι μόνο η αρχή…

ysterografa.gr

Παιχνίδια με τη φωτιά και άγνοια κινδύνου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την προηγούμενη Τρίτη – για όσους δεν το πρόσεξαν – το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 4,38 δις ευρώ από την έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, διάρκειας ενός και έξι μηνών, προκειμένου να μετακυλιστούν γραμμάτια που λήγουν σήμερα, 14 Δεκεμβρίου.

Τα έντοκα γραμμάτια δια των οποίων η χώρα που λέγεται Ελλάς εξασφάλισε 1,25 δις ευρώ και λήγουν σε 26 εβδομάδες, έχουν τόκο 4,38%.

Ως γνωστόν, τα προηγούμενα έντοκα γραμμάτια είχαν εκδοθεί με ημερομηνία λήξης την 16η Νοεμβρίου, με την ελπίδα ότι στο μεταξύ θα εκταμιευόταν η δόση.

Αυτό, όμως, δεν συνέβη και είχαμε νέα έκδοση με ημερομηνία λήξης την 14η Δεκεμβρίου – και πάλι με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα είχε εκταμιευτεί η δόση.

Η 14η Δεκεμβρίου πλησίαζε επικίνδυνα – χωρίς η δόση να έχει εκταμιευτεί – οπότε την περασμένη Τρίτη, το ελληνικό Δημόσιο εξέδωσε νέα έντοκα γραμμάτια με ημερομηνία λήξης την 16η Ιανουαρίου 2013.

Κατανοητόν;

Εορτασμοί στη Β. Κορέα για την επιτυχή εκτόξευση του πυραύλου

North Koreans attend a rally to celebrate successful launch of Unha-3 rocket  in Pyongyang
Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας, μαζικές εκδηλώσεις έγιναν στην Πιονγκγιάνγκ, για να γιορτασθεί η επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου, που έγινε την Τετάρτη.
Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η πρώτη επιτυχής εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, με σκοπό να τεθεί σε τροχιά δορυφόρος. Παρότι η ενέργεια καταδικάστηκε από την διεθνή κοινότητα, καθώς θεωρείται ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν υποστηρίζει ότι ο σκοπός είναι ειρηνικός και ότι είναι ανάγκη να εκτοξευτούν κι άλλοι πύραυλοι για την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα δείχνουν τεράστια πλήθη Βορειοκορεατών να παρακολουθούν στοιχισμένοι τις συγχαρητήριες ομιλίες της ηγεσίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο γραμματέας του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, Κιμ Κι-ναμ είπε ότι ο δορυφόρος είναι «απαραίτητος για την οικοδόμηση της εθνικής μας οικονομίας». «Πρόκειται για μία διεθνή τάση και δικαίωμα του λαού μας. Οιεσδήποτε εχθρικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να επιμένουν ότι η εκτόξευση του δορυφόρου είναι εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου», δήλωσε. «Αυτό επετεύχθη χάρη στο ατελείωτο θάρρος, σοφία και αφοσίωση του Μεγάλου Στρατάρχη Κιμ Γιονγκ-ουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Γιανγκ Τσολ.

ysterografa.gr

Παίκτες ΑΕΚ: Δεν έχουμε να φάμε…

aekpaiktes
Κραυγή αγωνίας από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ, στους οπαδούς που πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής (14/12) ειρηνική κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ στα Σπάτα.
Οι «κιτρινόμαυροι», θέλησαν να μεταφέρουν στον κόσμο τα προβλήματά τους και μεταξύ άλλων ανέφεραν:
«Στην κυριολεξία οι περισσότεροι δεν έχουν να φάνε», τόνισαν και ουσιαστικά... απάντησαν στον Λίνεν, ο οποίος τούς είπε πως τρώνε πολύ στο ξενοδοχείο.
«Με τα 500 ευρώ που εισπράττουμε, είναι αδύνατο να τραφούμε σωστά και καταφεύγουμε σε έτοιμες-πρόχειρες λύσεις που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουνε με τις συμβουλές του διατροφολόγου. Τα χρήματα που οι περισσότεροι έχουν από δανεικά, χρησιμοποιούνται για να πληρώσουμε τα διόδια στην Αττική οδό, ώστε να μη χάσουμε τη προπόνηση», υπογράμμισε η αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών, που έκανε λόγο και για κάκιστες συνθήκες προπόνησης στα Σπάτα.
Είναι προφανές πως η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολη. Πάντως, παρά την κατάληψη η προπόνηση έγινε κανονικά, καθώς οι οπαδοί έχουν αποκλείσει μόνο το χώρο που βρίσκονται τα γραφεία της ΠΑΕ


sport.gr

Σοκ στα Μέγαρα με τη δολοφονία 12χρονου!


astinomianew_218787873Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Μέγαρα, μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 12χρονου, σε υπαίθριο χώρο δίπλα σε καταυλισμό αθίγγανων!
Ο μικρός Ρομά φέρει τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και στην κοιλιά.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και κάτοικοι, που όπως είναι φυσικό, είναι αναστατωμένοι.

ysterografa.gr

Δύο ισχυροί σεισμοί στην Καλιφόρνια

California-earthquake
Σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δύο μεγάλοι σεισμοί έπληξαν τον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνια και του Μεξικό.
Ο πρώτος σεισμός που σημειώθηκε ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και έγινε σε απόσταση 262 χιλιομέτρων από τις ακτές της Καλιφόρνιας. Ενώ και δεύτερος σεισμός σημειώθηκε με διαφορά λίγων λεπτών και ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών σε απόσταση 142 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά των ακτών της Καλιφόρνιας και σε βάθος 11χιλιομέτρων.
Ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες ούτε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε… αναβολή

barroso-van-rompuy-council-
Παραπομπή στο μέλλον… Αυτό αποφάσισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη δομή και λειτουργία της Ε.Ε., καθώς η πρώτη μέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν κατέληξε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος των εργασιών, το λειτουργικό πλαίσιο για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM θα πρέπει να συμφωνηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Με στόχευση να μπορεί ο ESM να ανακεφαλαιοποιήσεις απευθείας τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όταν προκύψει τέτοια ανάγκη.
Απ΄την άλλη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε τις χώρες-μέλη να συμφωνήσουν στην οδηγία-πλαίσιο για την εξυγίανση και εκκαθαριση πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και στην οδηγία για εγγύηση στις καταθέσεις νωρίτερα, δηλαδή πριν από τον Ιούνιο του 2013.
Ενώ, καλωσόρισε τη συμφωνία που επετεύχθη στο προχθεσινό Ecofin, για τη σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες, μετά τον συμβιβασμό ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ δήλωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 2013 θα παρουσιάσει τις επιμέρους λεπτομέρειες μας πρότασης που θα προβλέπει τη χρηματοδότηση χωρών από την ευρωζώνη, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο υποστήριξε ότι τον Ιούνιο του 2013 θα παρουσιαστεί μια περισσότερο ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον του ευρώ.
Όσο για την Άνγκελα Μέρκελ, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών. Απέρριψε τα σενάρια χαλάρωσης των κριτηρίων για το έλλειμμα και το χρέος των χωρών της ευρωζώνης, όπως ορίζονται αυτά με σαφήνεια από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

ysterografa.gr

Απελπιστική η κατάσταση στο Δ.Δ.Πύργου Κορινθίας - ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙ​Ο ΠΥΡΓΟΥ


Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Συλλογική η ΑΝΑΦΟΡΑ των κατοίκων του Δ.Δ.Πύργου, Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κορινθίας, κατά του κλεισίματος (μη λειτουργίας, παύσης) του Νηπειαγωγείου Δ.Δ. Πύργου Κορινθίας, με κοινοποίηση στην Επιθεώρηση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρίπολης και Κορινθίας, και στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Αναφέρονται, διαμαρτύρονται εντονότατα οι συμπολίτες μας Πυργιώτες, διαφωνούν πλήρως και αντιστέκονται με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο, στο κλείσιμο του καινούργιου, χτισμένου ακριβώς πριν τρία χρόνια, ακριβοπληρωμένου Νηπιαγωγείου μας στο χωριό μας, στον Πύργο Κορινθίας, διότι η περιοχή μας είναι ορεινή, με υψόμετρο 800 μέτρων. Στην υψηλότερη δυνατή πλαγιά χτισμένο το χωριό μας, τα σπίτια μας. Δύσκολη, επικίνδυνη η επικοινωνία του χειμερινούς μήνες και στον ανήφορο, αλλά και στον κατήφορο. Προβληματικοί οι δρόμοι στις βαρειές καιρικές συνθήκες.

Το πλησιέστερο στο χωριό μας χωριό που μπορούν να πάνε τα παιδιά μας σχολείο-Νηπιαγωγείο-είναι το Δερβένι, με απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων. Η ώρα των ανήλικων, τρίχρονων, τετράχρονων, πεντάχρονων παιδιών μας να ξυπνήσουν, να ετοιμαστούν, να ξεκινήσουν από το σπίτι, να μπουν στο όποιο μεταφορικό μέσο, να κατέβουν στο Δερβένι στο Νηπιαγωγείο και να επιστρέψουν το μεσημέρι και πάλι στα σπίτια τους είναι πάρα πολλή, και ασφαλώς ενέχει πλείστους κινδύνους για τα παιδιά μας, για τη ζωή τους, για την υγεία τους, τόσο μακρυά από τα σπίτια τους, από τις οικογένειές τους από τους γονείς τους

Οι οικογένειές μας, αγροτικές, με λειψά, ανύπαρκτα σήμερα εισοδήματα, αδυνατουν να σηκώσουν το κόστος μεταφοράς των παιδιών μας για τόσους μήνες μακρυά απτα σπίτια μας στο Δερβένι

Συνεπώς, για όλους τους άνω-άκρως δικαιολογημένους και νόμιμους λόγους, ζητάμε άμεσα να αρθεί, να εξαφανιστεί, να καταργηθεί η απόφαση δυνάμει της οποίας σταμάτησε ή ανεστάλη η λειτουργία του Νηπιαγωγείου μας Δ.Δ.Πύργου, Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Να ξανανοίξει το Νηπιαγωγείο μας. Να ξαναλειτουργήσει. Να επιστρέψει η Νηπιαγωγός στη θέση της. Στη δουλειά της. Στα παιδιά μας. Στο Νηπιαγωγείο του Πύργου Κορινθίας

H Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα της Ελλάδος Βέλου

Το Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Σωματείο Ελλάς Βέλου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑΜΟΡΕ» στο Ζευγολατιό, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 21:00.
Η τιμή της πρόσκλησης καθορίσθηκε στα 20 € και περιλαμβάνει πλούσιο μενού με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού, αναψυκτικών και με ζωντανή μουσική:
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: Τάκης Θεοδώρου, Κώστας Μητρογιαννόπουλος
ΚΛΑΡΙΝΟ : Γιάννης Μπόσγας
ΤΡΑΓΟΥΔΙ : Άρης Σταύρου, Νατάσα Λογοθέτη
ΠΛΗΚΤΡΑ : Πάρης Γέρκης
Αγαπητοί φίλοι το σωματείο μας σας καλεί να συμμετάσχετε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, τη δική σας γιορτή, να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Γέννηση του Κυρίου και τον Ερχομό του Νέου Χρόνου. Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί σα μια οικογένεια. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει με κάθε λαμπρότητα καθώς είναι η 1η εκδήλωση που διοργανώνει το σωματείο μας μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Ο Π.Α.Σ. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ σας καλεί όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά δική σας. Σας περιμένουμε.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παγετός σήμερα - Πρόγνωση για όλη την εβδομάδα.



Πρόγνωση για την Παρασκευή 14-12-2012

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησοςκαιρος:αραιες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αργά τη νύχτα στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ηπείρου.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 οι και βαθμιαία μετά το μεσημέρι 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησοςκαιρός: λιγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μειον 2) έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττικήκαιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το απόγευμα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σάββατο 15-12-2012

Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο - Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν;


Αργά το βράδυ της Πέμπτης κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Οι μισθωτοί με εισοδήματα άνω από 42.000 ευρώ θα φορολογηθούν με τον ανώτατο συντελεστή του 42%. Αντίθετα όσοι έχουν εισόδημα έως από 25.000 έως 42.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 32%.

Αναλυτικότερα:

Οι συνετελεστές φορολόγησης για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι οι εξής:

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 50.000 ο συντελςστής γίνεται 33%.

Εξαιρέσεις:

- Για νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1η Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία (3) πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της παραπάνω κλίμακας μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) και μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ εισόδημα.

- Το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%). Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση εφαρμόζεται αυτοτελώς η κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων.

Όσον αφορά στη φορολόγηση στα εισοδήματα από τα ακίνητα, όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ ετησίως θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 10% επί των εισοδημάτων τους. Από 12.001 ευρώ ο συντελεστής πηγαίνει στο 33%.

Για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 15% από 10%.


Διαβάστε
εδώ όλο το φορολογικό νομοσχέδιο

newsit.gr

Προβάδισμα +4,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η Public Issue

ekloges-dimoskopiseis
Το “Βαρόμετρο” Δεκεμβρίου της Public Issue, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσίευσε απόψε η τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”, καταγράφει προβάδισμα 4,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (30,5%-26%). Ακολουθούν, η Χρυσή Αυγή με 10,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 60%, έναντι 25% της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφορικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 65% θεωρεί ότι είναι απαραίτητες.
Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει 49%, ο Αλέξης Τσίπρας 44%, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Πάνος Καμμένος 40%, η Αλέκα Παπαρήγα 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 24%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 17%.
Στο ερώτημα περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 40%, έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.

ysterografa.gr