Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Έρχεται μεγάλο γκάλοπ για την Αυτοδιοίκηση.


Ποια είναι η γνώμη τους για τους αιρετούς; Είναι ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Θεωρούν ότι η οικονομική διαχείριση στους δήμους είναι η ενδεδειγμένη; Συμφωνούν με τον έλεγχο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου;
Σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν πολίτες απ' όλη την Ελλάδα στη μεγάλη δημοσκόπηση της Opinion Poll, μέλος της ΕSOMAR RESEARCH για την aftodioikisi.gr ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα.
Με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η aftodioikisi.gr εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την Opinion Poll σε μια σειρά δημοσκοπήσεων που αφορούν τους ΟΤΑ.

Πύργος: Μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους

Διαφωνίες για το νέο φορολογικό στην συγκυβέρνηση - Διακομματική σύσκεψη

Αναταράξεις στην κυβερνητική συνοχή φαίνεται πως φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά ακόμη και από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ανοιχτή σε αλλαγές στο νομοσχέδιο εμφανίζεται η κυβέρνηση έπειτα από τις αντιδράσεις. Συνεδριάζει το απόγευμα διακομματική επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δοθεί το νομοσχέδιο για διαβούλευση, ενώ...

Σταϊκούρας: Αρχίζει η εξόφληση των οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες

Σταϊκούρας: Αρχίζει η εξόφληση των οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτεςΔιαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 9,3 δισεκατομμύρια έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Δείτε αναλυτικά τις οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Η εξόφληση των υποχρεώσεων θα γίνει σταδιακά, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2011. Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που...

Η διορθωμένη εγκύκλιος για εργασιακά, ωράριο εργασίας, συμβάσεις, αμοιβές, επιδόματα

         Η διορθωμένη εγκύκλιος για εργασιακά, ωράριο εργασίας, συμβάσεις, αμοιβές, επιδόματα
Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για τα εργασιακά που αφορά στις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, για το ωράριο λειτουργίας των εργαζομένων, τους κατώτατους μισθούς εργαζομένων των οποίων οι εργοδοτικοί φορείς είναι εγγεγραμμένοι σε εργοδοτικές οργανώσεις ή δεν είναι, για την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, για τις αποζημιώσεις εργαζομένων με ή χωρίς προειδοποίηση, για τους μακροχρόνια άνεργους, τις επιχειρήσεις προσωρινής απασχόλησης, τα γραφεία ευρέσεως εργασίας κ.α
(Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την εγκύκλιο με ενδεικτικούς πίνακες και παραδείγματα για το τι ισχύει στην κάθε περίπτωση)
Σύμφωνα με τη νέα διορθωμένη εγκύκλιο με τις εργασιακές ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ορίζεται ότι ο κατώτατος μισθός για υπαλλήλους ηλικίας 25 ετών και άνω είναι τα 586,08 ευρώ και τυο κατώτατο ημερομίσθιο στα 26, 18 ευρώ
Επίσης, μεταξύ άλλων, από 1.1.2013 καταργούνται οι ειδικές επιδοτήσεις
Ανεργίας, ενώ όσοι λαμβάνουν ειδική επιδότηση ανεργίας βάσει των καταργούμενων διατάξεων, από 1.1.2013 συνεχίζουν να επιδοτούνται για ανώτατο χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Εισάγονται από 1.1.2013 ουσιαστικές μεταβολές στην επιδότηση λόγω ανεργίας απολυμένων μισθωτών λόγων συγχώνευσης –μεταφοράς ή συνένωσης επιχειρήσεων, ενώ από 1.1 του μεθεπόμενου χρόνου (2014) υφίστανται και μεταβολές στο επίδομα των μακροχρόνια άνεργων.

eklogika.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚ​Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨ​Η ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λιντσάρισμα βουλευτές, αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται  την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής.

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Αριστερό είναι ό,τι ενώνει

«Αριστερό είναι ό,τι ενώνει και ό,τι μπορεί να κερδίσει. Ό,τι μπορεί να φέρει πιο κοντά την ελπίδα, να κάνει πράξη στη χώρα μας τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, προς όφελος της κοινωνίας και του λαού μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε παρουσίαση βιβλίου. Προανήγγειλε ότι απειλείται με «δεύτερο δραστικό κούρεμα και λεηλασία η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων», τονίζοντας ότι η «πιο σκοτεινή πλευρά» των αποφάσεων του Eurogroup κατά την άποψή του, είναι «η υπόθεση της επαναγοράς ομολόγων, από την οποία φαίνεται ότι εξαρτάται και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».
Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Δραγασάκη με τίτλο: «Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;» ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον βουλευτή του κόμματος μεγάλο πολιτικό, οικονομολόγο και δάσκαλο της Αριστεράς και με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου, αναφέρθηκε στα θέματα εξουσίας και ΣΥΡΙΖΑ, κόμματος της αντιπολίτευσης και κυβερνώντος κόμματος. Σημείωσε ότι μέχρι σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Το ζητούμενο, να γίνουν «οι διακηρύξεις στην πράξη», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα εξεταστεί στο συνέδριό του μεθαύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡ​ΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΥ "ΓΕΦΥΡΕΣ"

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ«ΓΕΦΥΡΕΣ»
1-9 Δεκεμβρίου2012


ΛΟΥΤΡΑΚΙ :ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ :ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑ’Ι’Σ


ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12/12, 1η ΜΕΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
1/12,19:00-21:00 – Σεμινάριο Φωτογραφίας
- Κινηματογράφος Λαϊς, Κόρινθος -
Ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας ημέρα του φεστιβάλ(1/12),στον Κινηματογράφο ΛΑ’Ι’Σ, ο διακεκριμένος φωτογράφος Αναστάσης Πρωτοπαπάς είναι ο εισηγητής σε ένα διαφορετικό σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «ΤΟ ΚΑΔΡΟ». Σε αυτό το σεμινάριο, ο φωτογράφος Πρωτοπαπάς θα χτίσει «γέφυρες» ανάμεσα στην τέχνη της φωτογραφίας και σε αυτήν του κινηματογράφου και μέσα από βίντεο,ιστορικές αναφορές αλλά και τεχνική ανάλυση θα μας παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία γέννησε τον κινηματογράφο αλλά και την αλληλεπίδραση των δύο αυτών «αδελφικών» μορφών τέχνης μέσα στο χρόνο.
Ώρες σεμιναρίου:19:00-21:00 Είσοδος Ελεύθερη.

- Κινηματογράφος Λαϊς, Κόρινθος - 22:00 Θα ακολουθήσει η έναρξη και η προβολή της ταινίας «J.A.C.Eτου Μενέλαου Καραμαγγιώλη.

Π. Τατούλης: Να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους


«Το νερό και ο υδροφόρος ορίζοντας αποτελούν δημόσιο αναλογιστικό αγαθό για όλους τους πολίτες» σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και πρόσθεσε «να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους, γιατί η ενέργεια αυτή θα αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια αποδόμησης του σκληρότερου πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας». Στον αντίποδα, υπάρχουν λύσεις αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, όπως για παράδειγμα η δημιουργία οικονομιών κλίμακος, η μόχλευση της οικονομίας και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

JESSICA

Ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης Jessica, σημείωσε τα προβλήματα εμπέδωσης και ενσωμάτωσης της φιλοσοφίας του από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν αναλάβει την ευθύνη διαχείρισής του. «Το ενδιαφέρον μας δεν εστιάζεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, αφού συνδυάζει τις δημόσιες επενδύσεις με την ιδιωτική πρωτοβουλία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους έχουν ήδη ώριμα σχέδια προς ένταξη.
Στα πλαίσια του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση όλων των ειδών αποβλήτων παρουσιάστηκε η επένδυση διαχείρισης αποβλήτων ελαιουργείων και λυμματολάσπης, με στόχο την παραγωγή βιοκαυσίμου. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της επένδυσης αυτής, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα μεταφέρει τεχνογνωσία στη χώρα, θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης της έρευνας, θα προσφέρει ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και θα συμμετάσχει στο ποσοστό παραγόμενου βιοκαυσίμου της χώρας προκειμένου να φτάσει τους στόχους που έχουν τεθεί.
Αναφορά έγινε επίσης από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την  ενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου με διαδικασία ΣΔΙΤ . «Δαπανήθηκαν από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 115 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ανενεργές. Θα έχει προσανατολισμό μεταφορικό και τουριστικό, θα ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα είναι περιβαλλοντικά ιδιαίτερα φιλικό». Για το θέμα αυτό υπάρχει ήδη συμφωνία με το Υπουργείο Μεταφορών, τον ΟΣΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους, ενώ θετική ήταν  υποδοχή του από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους.  

Πάγκαλος: Όταν γίνεται Συνέδριο τίθεται θέμα ηγεσίας

pagkalos1
Ο Θόδωρος Πάγκαλος με τον πιο εμφατικό τρόπο θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Στην ερώτηση για το αν θα τεθεί στο συνέδριο θέμα ηγεσίας είπε πως, όταν γίνεται συνέδριο, αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας. «Αν θα συνεχίσει ο ίδιος αρχηγός να είναι αρχηγός στο μέλλον; Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πώς θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο, αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών, όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. Και στην αλλαγή ηγεσίας, δυστυχώς όπως έγινε -γιατί δεν ήταν έτσι- μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό. Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο… Δεν είναι πράγμα αυτό…» τόνισε.
Σχολιάζοντας τις θέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου επισήμανε: «Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς κριτική. Και εγώ θα προσυπέγραφα ότι είναι χωρίς τακτική και στρατηγική το ΠΑΣΟΚ- δεν κοστίζει τίποτα, αλλά δεν λέει και τίποτα, τελικά».
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε αστειότητες τα περί αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέου φορέα και προσέθεσε: «Όποιος θέλει ας κάνει φορέα και το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί από μόνο του. Όποιος θέλει κάνει τον φορέα του, μας τον δείχνει και αν το θέαμα μας τέρψει και μας θέλξει θα σηκωθούμε να φύγουμε. Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει, όμως, αυτός…».

ysterografa.gr

Ο Π. Κουρουμπλή​ς για την κατάργηση του αφορολογήτ​ου των τέκνων

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ,
Παναγιώτη Κουρουμπλή
για την κατάργηση του αφορολογήτου των τέκνων

Όταν μια κοινωνία που αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα αντί να προσπαθεί να το επιλύσει, το υποδαυλίζει συνειδητά, πρόκειται για μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Μια κυβέρνηση, που αντί να επιδιώκει τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της φοροκλοπής, καταργεί κοινωνικά δικαιώματα όπως το αφορολόγητο των τέκνων και τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, βρίσκεται σε πανικό και είναι επικίνδυνη για τη χώρα.
Προτείνοντας μέτρα που τιμωρούν την τεκνοποιία, αυτή η κυβέρνηση πλήττει το ιερό θεμέλιο της κοινωνίας μας, που δεν είναι άλλο από τον καθημερινό αγώνα της ανώνυμης Ελληνίδας μάνας. Μη διανοηθούν στο εξής να ισχυριστούν ότι χαράσσουν εθνική πολιτική. Τι παραπάνω θα ήθελε και ο χειρότερος εχθρός μας;
 
Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ
Π. Κουρουμπλή
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά τουAIDS - 1η Δεκεμβρίου
 
Η έλλειψη συρίγγων μεταξύ των τοξικοεξαρτημένων έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτωναπό τον ιό HIVκατά 1.000%. Τρομάζει κανείς και μόνο στο άκουσμα του ποσοστού αυτού. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την κατεδάφιση και των τελευταίων κοινωνικών δικαιωμάτων που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων. Δυστυχώς η απαξίωση των δομών απεξάρτησης και η παντελής έλλειψη πρόληψης στο βωμό μιας ελάχιστης εξοικονόμησης είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν το Δημόσιο με πολλαπλάσιο κόστος θεραπειών στο μέλλον.
Μια κοινωνία είναι τόσο ισχυρή, όσο ισχυρό καθιστά το πιο αδύναμο μέλος της. Όταν, όμως, οι στοιχειώδεις κοινωνικές δαπάνες θεωρούνται αντι-αναπτυξιακές, η κοινωνία οδηγείται σε αδιέξοδο.

Γ.Κρεμλής: Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επιτυχία του έργου ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Πελοπόννησο μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα και της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012.
Ο κ. Γεώργιος Κρεμλής, εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτήρισε πιλοτικό το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και πρόσθεσε ότι κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η επιτυχία του γιατί από την έκβασή του θα εξαρτηθεί αν θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα για τους χώρους ανεξέλεγκτης ταφής απορριμμάτων, τα οποία θα έχουν αναδρομική ισχύ και θα προστεθούν στο χρέος της χώρας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, δήλωσε τη βαθιά πεποίθηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι «η έξυπνη περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθούμε αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημά μας για τη δημιουργία νέας και υγιούς οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε ότι υπάρχει λύση για το πρόβλημα της χώρας και ότι μπορούμε να συνομιλούμε απευθείας με τις Ευρωπαϊκές και τις διεθνείς δομές».

Xωρίς τον πατέρα του φεύγει ο Βασίλης Ντερτιλής


Χωρίς το τελευταίο αντίο απο τον πατέρα του θα κηδευθεί αυριο το μεσημερί ο Βασίλης Ντερτιλής.
Ο Νικόλαος Ντερτιλής συνταγματάρχης της Χούντας και καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά ειναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό και αρνείται να υπογράψει τη σχετική αίτηση που θα του επέτρεπε να πάρει την σχετική άδεια και να παραστεί στην κηδεία του μοναχογιού του.
Ο Βασίλης Ντερτίλης ήταν ο επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της επιχείρησης (Χρυσόμαλλο Δέρας) απεγκλωβισμού ομογενών από το Σοχούμι. Της περίφημης επιχείρησης , που του “κολλήσε” και το 007 ,αφού η συνεργασία του με τη Βιργινία Τσουδερού, σ΄ εκείνη την επιχείρηση ήταν ένα ακόμη στοιχείο που θύμιζε τις ταινίες Τζέημς Μποντ.

Το Σπαθοβούνι "απειλή" για Ολυμπιακό Λουτρακίου

Με τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο στις 3 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας. Από την αγωνιστική δεν απουσιάζει ο αγώνας ντέρμπι ,στο γήπεδο του Σολομού ανάμεσα στο 3ο της βαθμολογίας και μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, καθώς επέστρεψε από την Β’, Α.Ο. Σπαθοβουνίου και στο 2ο Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ την ίδια ώρα στο "Θώδειο" στάδιο ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου αγωνίζεται με τον Παννεμεατικό.
Δοκιμασία περιμένει τον ΠΑΣ Κλένια , στο Πετρί, κόντρα στη τοπική Θύελλα, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Εθνικό Ξυλοκέριζας.
Γιά δεύτερη σερί αγωνιστική o Aστέρας Δερβενίου αγωνίζεται εκτός έδρας, στην Αρχαία Κόρινθος, αντιμέτωπος του Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο , ο Πανκαμαριακός μάχεται με τους Αγίους Θεοδώρους.
Στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου, ενώ ο Σαρωνικός Γαλατακίου κερδίζει τρίποντο στα "χαρτιά" από την Προοδευτική Περιγιαλίου, που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

Η 12η αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 3-0(α.α)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


 

ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"


Πρωτοβουλία για την ενημέωση και την προώθηση του Γυναικείου ποδοσφαίρου στο Νομό Κορινθίας, αναλαμβάνoυν  η ΕΠΣ Κορινθίας και ο Π.Α.Σ "ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ"και καλούν όλους τους παράγοντες και όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012 και ώρες 18.00 - 21.00, που διοργανώνεται στο Επιμελητήριο Κορίνθου με θέμα:
"ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"

Ομιλητές θα είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου όπως Προπονητές - Προπονήτριες - Αθλήτριες - Πρόεδροι και στελέχη σωματείων.

ΤΗΝ ΕΠΟ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΡΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.


Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή, έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ (www.epo.gr). Βάσει αυτής ο πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανεβαίνει στη Β' Εθνική.

Κατά την φετινή περίοδο δημιουργήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από την ΕΠΟ 16 νέα σωματεία τα οποία συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας. Αυτά είναι: ΠΑΣ Ροδιά Ξυλοκάστρου (ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ), ΑΣ Ιεράπετρας (ΕΠΣ Λασιθίου), ΑΣ Ολυμπιακός Μανδουκίου (ΕΠΣ Κέρκυρας), Ατρόμητος Πατρών-Ζαρουχλέικων (ΕΠΣ Αχαΐας),ΑΣΑΠ Ελπίδες Ιωαννίνων (ΕΠΣ Ηπείρου), ΑΟ Πήγασος Θριασίου 2012 (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), ΑΣ Ολυμπιάδα Υμηττού (ΕΠΣ Αθηνών), ΑΜΠΣ Βασίλισσα Θράκης (ΕΠΣ Ξάνθης), Αμαζόνες Θεσπρωτίας (ΕΠΣ Θεσπρωτίας ), ΑΕ Νεάπολης Λασιθίου (ΕΠΣ Λασιθίου), Μεσολόγγι 2008 (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Ίκαρος Πετρωτού (ΕΠΣ Αχαΐας), ΓΣ Εργοτέλης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Εν. Δόξα Άρτεμις (ΕΠΣ Πειραιώς), ΑΕ Παναρκαδικός (ΕΠΣ Ζακύνθου), ΑΟ Πειραιά (ΕΠΣ Πειραιώς).

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ UEFA ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.


ΕΚ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Ούτε ένα λυπάμαι;» - Διαδικτυακός ... χαμός απο σχόλια κατά του Γ. Παπανδρέου στην Huffington Post

Μια ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ήταν αρκετή για να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων
«Ούτε ένα λυπάμαι;» - Διαδικτυακός ... χαμός απο σχόλια κατά του Γ. Παπανδρέου στην Huffington Post   Μια ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ήταν αρκετή για να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων
Μια ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, με τον τίτλο "Η πολιτική του φόβου" προκαλεί... συνωστισμό από σχόλια στην ιστοσελίδα της Huffington Post.
Η γνωστή ιστοσελίδα φιλοξένησε σημεία της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου. Και διάνθισε το κείμενο και με ένα video. Τι λέει λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός; Πάνω κάτω ό,τι έλεγε όταν ακόμη βρισκόταν στο τιμόνι της Ελλάδας.
Εμμένει στην ανάγκη για δημοψηφίσματα, ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Λέει:
- "Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του"
- "Δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει"
- Ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας κλπ...

Όπως παντού πια, κάτω από το άρθρο δημοσιεύονται σχόλια των αναγνωστών. Και εκεί γίνεται... πανηγύρι!

Πάτρα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Ανδρέαο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ  Πλήθος πιστών στην Δοξολογία και τη λιτανεία της εικόνας και της Κάρας του Αγίου Ανδρέα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε σήμερα η Πάτρα τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα. Πλήθος πιστών απ' όλη την Ελλάδα στην Δοξολογία και τη λιτανεία της εικόνας και της Κάρας του Αγίου.
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τους Μητροπολίτες και τους ιερείς που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα να συνοδεύουν την εικόνα αλλά και την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα.
Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Γούναρη έγινε δέηση για τον ερτασμο και της πόλης. Στο τέλος έξω από τον Νέο Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις,
ενώ μίλησε και για το σημερινό θαύμα του Αποστόλου Ανδρέα, που ενώ μέχρι και χθες βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς, τελικά σήμερα έκανε καλό καιρό για να γίνει η λιτάνευση της Κάρας.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, κορυφώνθηκαν με... πολιτική χροιά, δια στόματος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του επισκόπου της Πάτρας κ. Χρυσόστομου, για τον εορτασμό του πολιούχο της Αποστόλου Ανδρέα.

 


Ο κύριος Άνθιμος στην ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για τους οποίους ανέφερε πως κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν την Ελλάδα και γι’ αυτό πρέπει να τους στηρίξουμε και να μην λειτουργούμε όπως οι άλλοι που τους δημιουργούν εμπόδια, σύμφωνα με το PatrasTimes.
Βολές εξαπέλυσε και κατά των δημοσιογράφων ο αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, καθώς αναφέρθηκε στην κριτική που ασκούν για το αποτέλεσμα της συμφωνίας του eurogroup.
Από την ομιλία Άνθιμου δεν έλειψαν και οι αναφορές για την δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδας...
Οι αναφορές του επισκόπου της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ανάμεικτα αισθήματα καθώς μερίδα των πιστών χειροκρότησε ...

 

Το γκολάκι Πίου


Χρειάζεται αίμα η 19χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Τσακώνας – Καλού Νερού .!

Χρειάζεται αίμα η 19χρονη από το τροχαίο του Βασιλικού
Μεγάλη ανάγκη για αίμα (0 αρνητικό) υπάρχει αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για την 19χρονη από τον Πύργο Ηλείαs που χθες στις 4.30 το απόγευμα έπεσε θύμα τροχαίου στην εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό, στο ύψος του Βασιλικού. Η άτυχη νεαρή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας κρίνεται επισφαλής
Στο τροχαίο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα ανάμεσά τους και η 19χρονη
Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, από την σφοδρή σύγκρουση το ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart κόπηκε στην μέση και το άλλο μάρκας Audi μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

 .Τροχαίο με 4 τραυματίες στο Βασιλικό

Σε θέσεις μάχης στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο τουρκικές δυνάμεις και Ηνωμένα Εθνη


Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Κύπρο.
Από το πρωί στην Αυλώνα μέσα στη νεκρή ζώνη άνδρες της UNFICYP προσπάθησαν να αφαιρέσουν παράνομη περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού που είχε στηθεί από στρατιώτες του τουρκικού κατοχικού στρατού.
Παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις και η τουρκοκυπριακή πλευρά είχε συμφωνήσει, στην περιοχή εστάλησαν πάνω από 200
Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Οι επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα και έως αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις. Όμως η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη που ενισχύονται και οι δυνάμεις της UNFICYP.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αποκλείσει την περιοχή κόβοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο.

newsit.gr


 

Ηχηρό ναι από την Γερμανική Βουλή για την Ελλάδα - Πέρασε το πακέτο!


Με 473 ναι, 100 όχι και 11 απουσίες υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από την Γερμανική Βουλή το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.
Τον λόγο στην συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής πήρε πρώτος ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Επλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, λέγοντας ότι η Αθήνα πέτυχε την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή στην ιστορία της ΕΕ.
Ειπε επίσης ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε τελικά σε διάλυση της ευρωζώνης.
Ο κ.Σόιμπλε τόνισε ότι τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν στη χώρα μόνο εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Είπε επίσης ότι η σεναριολογία περί απομείωσης του χρέους της Ελλάδας το οποίο διακρατούν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες --ο λεγόμενος επίσημος τομέας-- υποσκάπτει τις προσπάθειες της χώρας να ανατάξει τα δημόσια οικονομικά της.
Για να χρυσώσει το χάπι στους Γερμανούς βουλευτές, είπε επίσης: "Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά και πολιτικά από την ευρωζώνη, όσο οι Γερμανοί. Οταν επενδύουμε στο μέλλον της Ευρώπης, όταν εργαζόμαστε για μία ισχυρή Ευρώπη, επενδύουμε στο δικό μας μέλλον".
"Ολοι οι διεθνείς παρατηρητές συμφωνούν στη διαπίστωση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή δέσμευση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος", είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
"Χωρίς την υποστήριξή μας, δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά επίσης το μέλλον της ευρωζώνης στο σύνολό της", είπε προσθέτοντας: "Στο βάθος, σήμερα αποφασίζουμε τη συνέχιση ή τη διακοπή του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλαδή τη μη καταβολή αυτής της δόσης με όλες τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά επίσης για την Ευρώπη, αλλά και πολύ πέραν αυτής".

Ακολούθησε η τοποθέτηση του επικεφαλής του SPD, Στεϊνμάγερ. "Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες", είπε ο επικεφαλής των γερμανών σοσιαλιστών. Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μέρκελ αλλά τόνισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει το Ελληνικό πακέτο.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, Ράϊνερ Μπρούντερλε, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί πως τα μέτρα για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα θα καταλήξουν να κοστίσουν περισσότερα χρήματα.

Απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες από πολιτικούς της αντιπολίτευσης ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι μια απομείωση των δανείων του επίσημου τομέα στην Ελλάδα θα αποδειχθεί αναπόφευκτη.

Μια απομείωση είναι σήμερα αδύνατη στη Γερμανία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες για νομικούς λόγους, δήλωσε ο Μπρούντερλε προσθέτοντας ωστόσο ότι "κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει σε κάποιο μελλοντικό σημείο".

newsit.gr

ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

-ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Γράφει η Τζένη Σουκαρά

Σαράντα επτά εργαζόμενοι στο πιο ακριβό έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες.
Ο λόγος για το φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία, όπου τα έργα αιφνιδίως και περιέργως δύο μήνες τώρα έχουν σταματήσει…..
Εύλογα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως δεν είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, φαινόμενο σύνηθες κυρίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ευθύνεται η πολιτεία, αλλά η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία, με ευθύνη της οποίας κινδυνεύει να βγει το μεγάλο έργο «εκτός χρονοδιαγραμμάτων» και να χαθούν εκατομμύρια ευρώ.
Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί την πραγμάτωση ενός αιτήματος 40 ετών για την άνυδρη κεντρική Κορινθία. Πρόκειται για έργο ζωής για τον αγροτικό κόσμο αλλά και τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή.

Κάτι ξέρει η Μέρκελ από… ανατολικές οικονομίες

Angela-Merkel
# Την ώρα που το γερμανικό Κοινοβούλιο «περνά» και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την τρίτη κατά σειρά σύμβαση οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας, απλώς επισημαίνουμε ορισμένα σημεία που χρήζουν αναφοράς από το Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου και μετά.
# Από τα περίπου 62 δισ. ευρώ των ομολόγων που φιλοδοξούμε να επαναγοράσουμε, περίπου τα 18 δισ. βρίσκονται στην κατοχή funds που επένδυσαν σε αυτά μετά το PSI.
# Δεν έχει καταστεί σαφές (σε… εμάς) πόσα από τα ομόλογα που έχουν οι ελληνικές Τράπεζες αποτιμώνται στην ονομαστική τους αξία και πόσα σε τιμή αγοράς
# Ο Νταλάρα δεν είχε έρθει τυχαία προ μερικών εβδομάδων στην Ελλάδα.
# Η διαδικασία του buy back είναι καταδικασμένη να επιτύχει. Ή τουλάχιστον να εμφανιστεί ως επιτυχημένη.
# Ο Τζέρι Ράις (ΔΝΤ) δεν δήλωσε τυχαία και on camera ότι η Ευρωζώνη δεσμεύτηκε γραπτώς να καλύψει επαρκώς οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει στο μέλλον για την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι εκείνη θα εφαρμόζει τους όρους του μνημονίου
# Η ανάπτυξη δεν έρχεται και δεν πρόκειται να έρθει από τη δόση των 44 δισ έως τον ερχόμενο Μάρτιο.
# Σόιμπλε στο γερμανικό Κοινοβούλιο: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης… αλλά μπορούν μάλλον να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».
# Κάτι ξέρει η Μέρκελ και η παρέα της από ανόρθωση Ανατολικών Οικονομιών.
# Στανμάιερ (SPD) στο γερμανικό Κοινοβούλιο: «Περιμένω να μας πείτε ότι κάνατε λάθος στους προηγούμενους υπολογισμούς σας, κύριε Σόιμπλε. Η κυβέρνηση φοβάται το λαό και δεν είπε την αλήθεια, ότι η κρίση θα κοστίσει στους Γερμανούς. Είναι οικονομικό χαρακίρι αυτό που προωθείτε στην Ευρωζώνη»
# Δεν έχει μεγάλο άδικο ο Γερμανός σοσιαλιστής. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι το κόμμα του θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο όταν κληθεί να συγκυβερνήσει μετά τον Σεπτέμβριο. Όταν θα πρέπει, με βάση όσα τώρα υποστηρίζει, να σηκώσει κι εκείνο το πολιτικό βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη.
# Ως και οι νυν συνεργαζόμενοι με τη Μέρκελ Φιλελεύθεροι Γερμανοί αναφέρθηκαν στην «πίκρα των Ελλήνων», τη διαταραχθείσα κοινωνική συνοχή και την κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων. Σημεία των καιρών.
# Τελικά αποδεικνύεται περισσότερο επώδυνο πολιτικά να θυσιάζεις τις ουσιαστικές θέσεις σου, στο βωμό των δημοσκοπήσεων. Ελληνική ατζέντα ήθελε να επιβάλει ο Ρέσλερ και το πλήρωσε.
# Μην απατάσθε. The fat lady δεν έχει ακόμα τραγουδήσει. Θα της πάρει λίγους μήνες ακόμη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ/ sterografa.gr

Φωτιά σε Ζάχολη και Λαύκα


 Από φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί τη Ζάχολη 200 τετραγωνικά χορτολιβαδικής έκτασης.  Ίσως η απροσεξία κάποιου να κάψει κλαριά οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα με το ελαιομάζωμα η καύση των κλαριών χρειάζεται μεγάλη Προσοχή.
Επίσης όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία Κιάτου χθες από πτώση κεραυνού στη Λαύκα κάηκε ένα πεύκο. Κατά τα άλλα, αν και κατά διαστήματα προκλήθηκε έντονη βροχόπτωση, δεν παρουσιάστηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ανατροπή ΙΧ στην ΕΟ Πατρών-Κορίνθου..

Ένα από τα πιο περίεργα ατυχήματα σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στην έξοδο της Πάτρας, λίγο μετά την Κανελλοπούλου.
Αυτοκίνητο που εκινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του προσέκρουσε σε διαχωριστικό και ανετράπη!
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, το όχημα βρέθηκε με τον «ουρανό» του στο έδαφος. Κι όμως ο οδηγός του, δεν έπαθε το παραμικρό. Μάλιστα ούτε το ΕΚΑΒ δεν εκλήθη για πρώτες βοήθειες. Εστω και αν αρχικά ήταν «ανάποδα» κατάφερε και βγήκε χωρίς… γρατσουνιά!

korinthostv.blogspot.gr

Το Λουτράκι στην διεκδίκηση Ευρωπαϊκού τουρισμού 50 Plus

Στοχευμένη παρουσία του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων και του Loutraki Tourism Organization στην έκθεση "Senior Messe" στη Βιέννη
 

Στη διάρκεια της τετραήμερης Έκθεσης Τρίτης Ηλικίας, της μοναδικής και μεγαλύτερης έκθεσης στην Ευρώπη για την τρίτη ηλικία, που πραγματοποιήθηκε για 16η στη σειρά χρονιά στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο της Βιέννης, το Λουτράκι προβλήθηκε στο κοινό μέσα από το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο γνώρισε αθρόα προσέλευση κοινού.
Την Έκθεση, που στηρίζεται από το Δήμο Βιέννης και στην οποία συμμετείχαν 500 εκθέτες από 20 χώρες, επισκέφθηκαν  χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, σχεδόν αποκλειστικά της τρίτης ηλικίας, ένα κοινό που, σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες, διαθέτει αγοραστική δύναμη αλλά και ελεύθερο χρόνο.
Περίπου 10.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι ταξιδεύουν τμηματικά ανά 2.000 για μία εβδομάδα στις περιοχές που έχουν επιλεγεί στο εξωτερικό, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός, που προσπαθεί να διεκδικήσει το Λουτράκι για το 2015 ή για το 2016, στη βάση των επαφών που έγιναν στη Βιέννη.
Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, των ξενοδόχων και των τουριστικών της γραφείων συμμετείχαν στην Έκθεση Τρίτης Ηλικίας στη Βιέννη και είχαν σειρά επαφών με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης.
Τα πλεονεκτήματα της περιοχής τους, ειδικότερα για την τρίτη ηλικία, παρουσίασαν σε εκδήλωση για Αυστριακούς δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Ιωάννης Κακούρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου, Δημήτριος Παππάς, και ο γραμματέας του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου και εκπρόσωπος των Ταξιδιωτικών Γραφείων, Δημήτριος Βλάσσης.
Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε  πως το Λουτράκι, η «πύλη» της Πελοποννήσου, είναι αναγνωρισμένη διεθνώς λουτρόπολη, τουριστικό θέρετρο γνωστό ήδη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές και τα μεταλλικά νερά του, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από Αθήνα, Πάτρα, Δελφούς, διαθέτει πάνω από 50 ξενοδοχεία και ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα καζίνο στην Ευρώπη.
 Ο αντιδήμαρχος Ιωάννης  Κακούρος, τόνισε ότι  στη δεκαετία του 1990 ο Δήμος κατακλυζόταν από τουρίστες της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά τα τελευταία χρόνια καταγράφεται κάμψη στον αριθμό των επισκεπτών και τώρα στοχεύεται μια αναθέρμανση αυτής της προτίμησης για την περιοχή.
Το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας και με το τουριστικό γραφείο που διοργανώνει την εκδρομή, όπως επίσης και τον L.T.O  για την επιλογή ως προορισμού , την  πραγματοποίησή της και την επιτυχία της.
Loutraki Tourism Organization

Η Παλαιστίνη έγινε κράτος! Ιστορική απόφαση του ΟΗΕ


Έστω και υπό το καθεστώς του «κράτους παρατηρητή», οι Παλαιστίνιοι έκαναν το πρώτο μικρό βήμα για να αναγνωριστούν ως κράτος.
Την ιστορική απόφαση για την αναγνώριση της Παλαιστίνης έβαλε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, παρά την αντίθεση που είχαν εκφράσει ευθέως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Τους Παλαιστίνιους στήριξαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ελλάδα.
Η ψηφοφορία έληξε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των Παλαιστινίων, καθώς 138 κράτη ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, ενώ υπήρχαν και 41 αποχές.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια έμμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και μια τεράστια διπλωματική νίκη των Παλαιστινίων, καθώς αναβαθμίζεται το διεθνές κύρος της Παλαιστίνης και της παρέχεται πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΗΕ και στις διεθνείς συνθήκες. Με απλά λόγια, πλέον, οι Παλαιστίνιοι μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ.

Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.
«Αυτή είναι μια ακόμη νίκη στο δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και είμαστε ευχαριστημένοι. Η Χαμάς θεωρεί ότι είναι μια ενιαία επιτυχία που προκαλεί χαρά στο λαός μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Αχμέντ Γιουσούφ ένας εκ των ηγετικών στελεχών

O Παλαιστίνιος πρόεδρος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ζήτησε να γίνει δεκτό το παλαιστινιακό αίτημα για να «γεννηθεί» ένα παλαιστινιακό κράτος.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «εχθρική και δηλητηριώδη», γεμάτη από «ψεύτικη προπαγάνδα» την ομιλία του παλαιστίνιου προέδρου στον ΟΗΕ. «Αυτά δεν είναι λόγια ενός ανθρώπου που θέλει την ειρήνη», είπε
Έξαλλη για την απόφαση και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που χαρακτήρισε την απόφαση «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.
Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, η οποία θεωρείται ως η πιθανότερη διάδοχος της Κλίντον στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάλεσε τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Έκκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών «όσο το δυνατόν πιο σύντομα και άνευ όρων», απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Ο άμεσος διάλογος είναι πράγματι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει, ως φίλος τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS
newsit.gr

Σόιμπλε προς Bundestag: Γιατί πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα

Wolfgang-Schaeuble-Bundestag
Η σημερινή συζήτηση στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας ξεκίνησε με εισαγωγική τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, που επιχείρησε να εξηγήσει γιατί η υπερψήφιση του ελληνικού πακέτου χρήζει υπερψήφισης.
Γενικός στόχος της βοήθειας προς την Ελλάδα, κατά τον Schäuble, είναι η σταθεροποίηση της ευρωζώνης, που κινδυνεύει άμεσα αν η Ελλάδα καταρρεύσει. Χωρίς το ευρώ, η κατάσταση της γερμανικής οικονομίας θα ήταν δραματικά χειρότερη. Προειδοποίησε ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δικαιολόγησε τις έως τώρα αστοχίες λέγοντας ότι σε 2 χρόνια είναι αδύνατο να επιλυθούν προβλήματα δεκαετιών.
Προέβαλε, ότι η Ελλάδα αξίζει να βοηθηθεί για τους παρακάτω λόγους:
- Όλοι οι διεθνείς παρατηρητές συμφωνούν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση εργάζεται αποφασισμένα για την εφαρμογή του προγράμματος.
- Οι προηγούμενες προγνώσεις έπεσαν έξω λόγω μεγαλύτερης ύφεσης στην Ελλάδα.
- Η χώρα μας καταβάλλει πολύ κοπιώδεις προσπάθειες για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.
- Έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, όπως πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, μείωση του ελλείμματος διακυβέρνησης και του εμπορικού ελλείμματος, αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προσαρμογή μισθών, ευελιξία στα εργασιακά, απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Συνολικά, τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά, σχόλιο το οποίο χειροκρότησε ακόμα και ο αντίπαλος της Angela Merkel για την καγκελαρία, Peer Steinbrück, αλλά κάθε περαιτέρω στήριξη εξαρτάται από ανάλογα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά στον τομέα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
Ο Schäuble απέδωσε την κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα στην κατάρρευση ενός απατηλού, μη βιώσιμου ΑΕΠ, ενώ παρομοίασε την κατάσταση στην χώρα μας με αυτήν στα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αμέσως μετά την κατάρρευσή της. «Δεν φταίνε τα επιβληθέντα μέτρα λιτότητας», ισχυρίσθηκε σχετικά. Αν είχαμε παρέμβει στο θέμα από την αρχή, η Ελλάδα δεν θα είχε το κίνητρο να καταφέρει όσα κατάφερε.
Συνεπώς, συνέστησε στο κοινοβούλιο να υπερψηφίσει το ελληνικό πακέτο;

ysterografa.gr

Κώστας Κόλλιας: «Σύντομα οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Κορινθίας για το σύνολο των ζημιών του 2012»

Επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης των αγροτών της Κορινθίας για καταστροφές που υπέστησαν μέσα στο 2012. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Με αφορμή την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς του Νομού είχα επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και την Αθήνα, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τα αίτια αυτής της καθυστέρησης, και να ενημερωθώ για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας και το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων.

Όπως πληροφορήθηκα, ο λόγος που οι αγρότες μας δεν έχουν ακόμα λάβει τις αποζημιώσεις είναι το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς έκαναν δηλώσεις για πολλαπλά ζημιογόνα αίτια. Επειδή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα υπήρξαν στα ίδια αγροτεμάχια διαδοχικές καταστροφές από παγετό, καύσωνα και βροχοπτώσεις, ο ΕΛΓΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει άπαξ εκτιμήσεις για όλα τα ζημιογόνα αίτια και να εκδώσει συνολικές εκτιμήσεις.

Ζήτησα την επιτάχυνση της διαδικασίας και απαίτησα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Κατόπιν τούτου, έλαβα τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσει η αποστολή των πορισμάτων και μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Με διαβεβαίωσαν ότι αυτή τη στιγμή συντάσσονται τα τελευταία πορίσματα, οπότε υπάρχει η δυνατότητα, παράλληλα, να ξεκινήσει και η καταβολή των αποζημιώσεων.

Ένα άλλο θέμα που έθιξα στις επαφές μου ήταν η τύχη των γεωπόνων, οι οποίοι είχαν συνάψει αλλεπάλληλες συμβάσεις με τον ΕΛΓΑ και για τους οποίους η Διοίκηση φέρεται να έχει αποφασίσει τη λήξη της συνεργασίας. Παρόλο που οι συγκεκριμένοι γεωπόνοι έχουν μακροχρόνια συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, δεν τους αναγνωρίζεται ο χρόνος προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού. Επεσήμανα ότι, πέρα από την εργασιακή αποκατάσταση ανθρώπων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τυχόν απομάκρυνσή τους όχι απλώς θα αποδυναμώσει, αλλά θα ακυρώσει την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΛΓΑ. Ιδιαίτερα για το παράρτημα της Πάτρας, όπου υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις γεωπόνων, η έλλειψη προσωπικού θα καταστήσει αδύνατη την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων δεν είναι για εμένα το ζητούμενο, αλλά το αυτονόητο. Από τον ΕΛΓΑ με διαβεβαίωσαν ότι τα πορίσματα ανταποκρίνονται στην πραγματική έκταση των ζημιών και ότι οι αντίστοιχες αποζημιώσεις θα καλύψουν πλήρως τους παραγωγούς μας, οι οποίοι άλλωστε έχουν πληρώσει τσουχτερή ασφαλιστική εισφορά. Αν και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ΕΛΓΑ, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Εάν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, εάν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση ή αναντιστοιχία ανάμεσα στις καταστροφές και τις αποζημιώσεις, καλώ τους παραγωγούς της Κορινθίας να με ενημερώσουν και τους διαβεβαιώνω ότι θα πράξω ό,τι χρειάζεται για την επανόρθωση οποιουδήποτε προβλήματος ή αδικίας.»

Δεν υπάρχει βιώσιμη λύση χωρίς βιώσιμο πατριωτισμό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η συμφωνία στο Eurogroup και άρχισε νέος κύκλος συζητήσεων, αμφισβητήσεων, διαφωνιών – γενικά εσωστρέφειας.
Έγινε βιώσιμο το χρέος ή όχι; Ήταν μια πολιτική απόφαση στην οποία υπέκυψε το ΔΝΤ ή μήπως σε λίγο καιρό θα μας βγάλουν καινούργιο φασούλι;
Δόθηκε βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας;
Έχουμε χρησιμοποιήσεις όλα τα γένη, όλες τις πτώσεις και όλους τους αριθμούς για τη λέξη «βιώσιμο».
Στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στη ΝΕΤ, στο ερώτημα αν η συμφωνία έδωσε βιώσιμη λύση στην Ελλάδα, το συντριπτικό ποσοστό των πολιτών (75%) απάντησε πως όχι.
Στην πραγματικότητα, δίνουμε πάντα την λάθος απάντηση στο λάθος ερώτημα.
Φυσικά και δεν μιλάμε για «βιώσιμη λύση».

Η απόφαση του Eurogroup απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως αυτά του χρέους, των επιτοκίων, της επαναγοράς χρέους.
Δεν δίνει βιώσιμες λύσεις, διότι δεν είναι αυτή η δουλειά του.
Η βιώσιμη λύση είτε θα βρεθεί στην Ελλάδα, από Έλληνες – πολιτικούς και πολίτες – είτε δεν θα βρεθεί και θα ξαναβρεθούμε στον ίδιο παρονομαστή.
Ξεκάθαρα πράγματα.
Δεν χρειάζονται οι ξένοι για να αξιοποιήσουμε της πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, να κερδίσουμε χρήματα από τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή.
Εμείς καταντήσαμε μια χώρα με 16 χιλιάδες χλμ ακτογραμμή να μην έχει ούτε ένα ναυπηγείο.
Εμείς κάνουμε χρόνια για να λειτουργήσουμε ένα μουσείο.
Εμείς δεν αναπτύσσουμε τη βιομηχανία μας, την βιοτεχνία μας, το εμπόριό μας.
Εμείς φέρνουμε σκόρδα από την Κίνα και λεμόνια από την Αργεντινή.
Εμείς είδαμε την ΕΕ ως πηγή επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων.
Αν δεν γίνει αντιληπτό από όλους ότι η «βιώσιμη λύση» βρίσκεται στα χέρια μας και βασίζεται στη «βιώσιμη λογική», στον «βιώσιμο πατριωτισμό», στο «βιώσιμο πολιτικό φιλότιμο», τότε βιώσιμη λύση δεν θα υπάρξει.

elzoni.gr

Ο Γερμανός σύμμαχος του Τσίπρα κάνει προσφυγή κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα

Gregor-Gysi, ALexis-Tsipras

Η Αριστερά της Γερμανίας σκοπεύει να προσφύγει ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας κατά του ελληνικού πακέτου βοήθειας που αναμένεται να υπερψηφισθεί σήμερα από το Bundestag.
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Gregor Gysi, στην «Neue Osnabrücker Zeitung».
Ο Gysi, ο οποίος είχε προ μηνών συναντηθεί στη Γερμανία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και… αγκάλιαζε πολιτικά, ισχυρίσθηκε, κάτι που θα αποτελέσει και την βάση της προσφυγής, ότι τόσο η μείωση του επιτοκίου όσο και τα σχεδιασμένα απευθείας εμβάσματα κερδών της Bundesbank προς τον σκοπό σβησίματος τραπεζικών χρεών αντίκεινται στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Αντ’ αυτού υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται δάνεια ανοικοδόμησης την ώρα που της παρέχονται εντολές αποδόμησης. Μόνο με την μέθοδο που το κόμμα του προτείνει η Γερμανία θα έπαιρνε τα λεφτά της πίσω.
Θυμίζουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα του μηχανισμού ESM, έκρινε όμως ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε αύξηση της συμμετοχής της χώρας σε αυτόν απαιτεί την προηγούμενη έγκριση του Bundestag. Επιπλέον, το Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί ακόμα για τη νομιμότητα απευθείας βοήθειας προς την Ελλάδα.

ysterografa.gr

“Άβολο” κλίμα μεταξύ Στουρνάρα-τραπεζιτών

Giannis-Stournaras-trapezites
Μάλλον… άβολο ήταν το κλίμα μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των τραπεζών στη σημερινή συνάντηση που είχαν, την πρώτη μετά την απόφαση του Eurogroup για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι ελληνικές τράπεζες.
Είχε προηγηθεί η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία ο Υπουργός Οικονομικών είχε επικαλεστεί τον… πατριωτισμό των τραπεζιτών, αναφορικά με το κατά πόσο θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της επαναγοράς ομολόγων.
Η σημερινή συνάντηση των δυο πλευρών ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις, σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών περιμένουν τη δημοσιοποίηση από τον ΟΔΔΗΧ της πρότασης για την επαναγορά των ομολόγων, πιθανότατα τη Δευτέρα, ώστε να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν.
 
 
ysterografa.gr

Πάει κι αυτός ο μήνας... «Σ' τσι τριάντα τ' `Αγι-Αντριός, αντριεύται το κρύο»

Πάει κι αυτός ο μήνας... Κι από αύριο, τυπικά μπαίνουμε στο χειμώνα...
 Σήμερα του Αγίου Αντρέα, του «Τρυποτηγανά» ή «Τρυποτηγανίτη». Σα σήμερα, οι νοικοκυρές έφτιαχναν λουκουμάδες ή τηγανίτες. Αλίμονο σε όποιαν αμελούσε να φτιάξει τέτοια μέρα! Ο `Αγιος, για να την τιμωρήσει θα της τρυπούσε το τηγάνι! Κι από το ζυμάρι για τις τηγανίτες, έκαναν με το δάχτυλο σταυρό στο αμπάρι του σπιτιού, που αποθήκευαν το σιτάρι της χρονιάς, για να παραμένει τούτο πάντοτε γεμάτο.

 Εκτός από «Τρυποτηγανάς», ο `Αγιος Αντρέας είναι ο προάγγελος του χειμώνα που ακολουθεί, καθώς «αντρειεύει», δυναμώνει δηλαδή, και το κρύο.
 «Σ' τσι τριάντα τ' `Αγι-Αντριός, αντριεύται το κρύο»
 Και δεν αντρειεύει μονάχα το κρύο, αλλά και τα σπαρτά κι όλα τα ζωντανά. Για αυτό κι οι αγρότες συνήθιζαν και τούτη τη μέρα να ετοιμάζουν «πολυσπόρια» για να τα διαβάσει ο παπάς και «να πάει καλά η χρονιά με πλούσια μπερεκέτια». Αλλού πάλι, από την παραμονή της εορτής του και για τρεις συνεχόμενες βραδιές, οι νοικοκυρές έριχναν στα κεραμίδια του σπιτιού βρασμένο στάρι και καλαμπόκι, λέγοντας «Αντρά, Αντρά ν'αντρώσ'ν τα στάρια και τα καλαμπόκια μας».
 Του Αγίου Αντρέα, λοιπόν, σήμερα, του πολιούχου των Πατρών και προστάτη της πόλης του Ναυπλίου, αφού καθώς ξημέρωνε η γιορτή του, το 1822, έπειτα από πολύμηνη δύσκολη πολιορκία, οι Έλληνες κατέλαβαν το Παλαμήδι....


Ντίνα Γεωργαντοπούλου

Η Ελλάδα 2.0 στο Ανοιχτό Συνέδριο της ΔΡΑΣΗΣ

Αν και ζούμε στη χώρα που πρυτάνεις και καθηγητές Πανεπιστημίων κρύβονται πίσω από άγνοια χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για να συντηρήσουν ένα στρεβλό κατεστημένο και την ίδια στιγμή ζητούν επιπλέον κονδύλια για Έρευνα & Τεχνολογία, είναι περίτρανα προφανές ότι η επένδυση αυτή αποτελεί τη βασική συνιστώσα για την ανάπτυξη της Παιδείας, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού, αλλά και της‘οικονομίας της γνώσης’.
Όταν μάλιστα οι πολίτες της χώρας, αγνοώντας τα συντεχνιακά και συνδικαλιστικά ιερατεία που επιμένουν να κρατούν την πρόοδο δέσμια πολιτικών η άλλων συμφερόντων, αγκαλιάζουν την τεχνολογία και συνδέονται σε κάθε μορφής δίκτυο γνώσης, ενημέρωσης και επικοινωνίας, στηρίζοντας μια τεράστια νέα οικονομία, η ανάγκη εξορθολογισμού του χώρου γίνεται επιτακτική.
Η Έρευνα τόσο στις Θετικές όσο και στις Κλασικές επιστήμες, είτε πρόκειται για Βασική είτε για Εφαρμοσμένη Έρευνα, είτε πραγματοποιείται στον Ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο τομέα, πρέπει να έχει ως στόχο και μέτρο αποτίμησης την Αριστεία σε εθνικό και ευρωπαϊκό ή ακόμα και παγκόσμιο επίπεδο. Οι αρχές της ελάσσονος προσπάθειας, του κομματισμού, της συναλλαγής και της δημοκρατίας των μειοψηφιών πρέπει επιτέλους να μπουν στην άκρη. Μια κοινωνία αξιοκρατίας είναι αποτέλεσμα μακρόπνοων πολιτικών που ενσωματώνουν τους πολίτες στα οφέλη και πολλαπλασιάζουν την δυναμική της συλλογικότητας τους.
Στο Ανοιχτό Συνέδριο της ΔΡΑΣΗΣ το Σαββατοκύριακο 1&2 Δεκεμβρίου στο ΔΑΪΣ θα ανοίξει η συζήτηση για την ‘οικονομίας της γνώσης’ που οδηγεί σε βιώσιμη ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου, και που ωθεί την Ελλάδα στην 2.0 αναβάθμιση της
 
info@politicsonline.gr

Επιστροφή στις βασικές έννοιες και σημασίες της Δημοκρατία​ς στο Ανοιχτό Συνέδριο της Δράσης 1 & 2 Δεκεμβρίου​.

Ο επιλεκτικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης που αποτέλεσε και αποτελεί τον πυλώνα της πολιτικής στρέβλωσης που σήμερα βιώνει η Ελληνική κοινωνία με επίπονες κοινωνικές συνέπειες, αποκτά αντίλογο το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου στο Ανοιχτό Συνέδριο που διοργανώνει η ΔΡΑΣΗ στο ΔΑΪΣ στο Χαλάνδρι. Μια πρωτοβουλία που έλαβαν και υλοποιούν τα στελέχη του κόμματος, που με αξιοπρέπεια και χαμηλούς τόνους στις εκλογές του καλοκαιριού επανέφεραν την διάσταση του πολιτικού κοινού νου στο επίκεντρο της πολιτικής πρακτικής.

Ξεκινώντας από τον επανακαθορισμό των εννοιών δημοκρατία και κοινωνική πολιτική, που αρχίζουν από τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και φτάνουν στον κοινωνικό σχεδιασμό με στρατηγικό πλάνο, η συζήτηση στο Ανοιχτό συνέδριο της Δράσης θα προσπαθήσει να διαμορφώσει μια νέα ρεαλιστική αποτύπωση των σημασιών αυτών.

Γιατί αυτό που συνήθως αποκαλούμε «Κοινωνική Πολιτική» στην Ελλάδα είναι η προσχηματική επίκληση των ιδεωδών της κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα προνόμια των "βολεμένων". Είναι μια ζωντανή δυσφήμιση της κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού αποτελεί βασικό πυλώνα της λειτουργίας του πελατειακού κράτους.

Και είναι δυσφήμιση, επειδή αξιοποιεί την ρητορεία του αλτρουϊσμού για να υποκλέψει τους πόρους κοινωνικής προστασίας, για να συντηρεί τους κομματικούς πελάτες - δηλαδή τους "εντός συστήματος". Κλέβει από τους φτωχούς για να δίνει στους άλλους. Αφού χορτάσουν οι ‘ημέτεροι’, ότι απομένει προσφέρεται για τη στήριξη εκείνων που πραγματικά χρειάζεται να υποστηριχθούν.

Η κοινωνική πολιτική του χτες και του σήμερα στην ουσία ενορχηστρώνει μια αναδιανομή από εκείνους που έχουν ανάγκη, προς εκείνους που έχουν μέσο. Αποτελεί, δηλαδή, ένα ακραίο αποπροσανατολισμό του κοινωνικού στοιχείου και της αλληλεγγύης. Ομάδες συμφερόντων με την συγκατάθεση πολιτικών κατέλαβαν για ίδιο όφελος τον πυρήνα της συλλογικότητας της κοινωνίας μας.

Το Ανοιχτό συνέδριο της Δράσης την 1&2 Δεκεμβρίου στο ΔΑΪΣ θα θέσει στο κέντρο της συζήτησης το "κοινωνικό πελατειακό" κράτος απέναντι στο Ευρωπαϊκό μοντέλου του Κοινωνικού Σχεδιασμού, που αντιστοιχεί με την σύγχρονη πραγματικότητα με ατομική και κοινωνική ευθύνη

info@politicsonline.gr

Β. Γιαννακούρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διανοηθεί ότι μπορεί με τις αποφάσεις του να διακόψει την ιστορική συνέχεια του 11ου Συντάγματος


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα με θέμα την απομάκρυνση του 11ου Συντάγματος από την Αρκαδία και την πόλη της Τρίπολης.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας και περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εκφράζοντας τον Αρκαδικό λαό ομόφωνα οι φορείς κατέθεσαν την έντονη διαφωνία τους για την πιθανή απομάκρυνση του 11ου Συντάγματος. Σύμφωνα με την απόφασή τους «το 11ο Σύνταγμα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει άρρηκτα δεθεί με την ιστορία αυτού του τόπου, καθώς δεν έλλειψε από καμία μάχη της σύγχρονης παρουσίας της χώρας. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διανοηθεί ότι μπορεί με τις αποφάσεις του να διακόψει την ιστορική συνέχεια του 11ου Συντάγματος, το οποίο, μαζί με την 4η Μεραρχία, ταυτίζεται απόλυτα με το φρόνημα του Αρκαδικού λαού, ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς πολέμους, όπου η συνεισφορά του υπήρξε καταλυτική».
Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων από την κεντρική κυβέρνηση σε αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν παρά να στηρίζονται κατεξοχήν στην ορθολογιστική διαχείριση των πραγματικών και επιτακτικών αναγκών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βρίσκονται απέναντι στην κοινωνία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια πιθανή απομάκρυνση του Συντάγματος όχι μόνο δεν θα εξοικονομούσε πόρους, αντίθετα θα δημιουργούσε πρόσθετες οικονομικές απώλειες στην περίπτωση μεταφοράς του.

Ζαχάρω: Εισαγγελικό ενδιαφέρον για τον αντιδήμαρχο...πολεοδόμο...

Το εισαγγελικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η λειτουργία του αντιδημάρχου της Ζαχάρως ως πολεοδόμου... ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες υπογράφει οικοδομικές άδειες που ο νόμος με σαφήνεια απαγορεύει αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά σε υπαλλήλους της πολεοδομίας.
Όπως ο ίδιος ο υπάλληλος ο Σπήλιος Φωτόπουλος είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Νοδάρου στο Ιόνιον FM τόσο ο ίδιος όσο και ο προϊστάμενος του τμήματος έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής σε μία υπόθεση με τις καντίνες για την οποία τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα πολεοδομίας και κατά συνέπεια να μην υφίσταται.
Τη θέση του προϊσταμένου την έχει αναλάβει ...ένας αντιδήμαρχος που υπογράφει τις οικοδομικές άδειες που με βάση το νόμο μόνο υπάλληλος της πολεοδομίας μπορεί και βέβαια τίθεται σε αμφισβήτηση η νομική τους εγκυρότητα... Δικαίωμα έχει να υπογράφει μόνο βεβαιώσεις και σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους άδειες. Στο παρελθόν αιρετός της νομαρχίας που είχε υπογράψει άδεια οικοδομής είχε βρεθεί κατηγορούμενος διότι έβαλε την υπογραφή του.
Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες για τις παράνομες ενέργειες υπαλλήλου της ΔΕΠΑΝΟΜ που υπέγραφε ως υπάλληλος της πολεοδομίας άδειες οικοδομής και τα σχετικά έγγραφα. Περισσότερες από 100 άδειες οικοδομής είχαν υπογραφεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και όλες -κατά σατανική σύμπτωση- έφεραν την υπογραφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος δεν υπηρετεί στην Πολεοδομία του Δήμου Ζαχάρως, αλλά στα κεντρικά της ΔΕΠΑΝΟΜ στην Αθήνα! «Ρωτήσαμε την ΔΕΠΑΝΟΜ και έπεσαν από τα σύννεφα ! Οι παρανομίες είναι προκλητικές και δυστυχώς η νυν πλειοψηφία της δημοτικής αρχής δεν τις αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να βγάζουμε στο φως της δημοσιότητας όλες τις παρανομίες», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.
ΠΗΓΗ: ileiapost.gr

ΑΠΟΨΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ TΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΣε σχεδόν 1 δισ. (για την ακρίβεια 971 εκατ. ευρώ) ανέρχονταν το περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ σε ιδιώτες, με τη μερίδα του λέοντος (882,6 εκατ.) να ανήκει στους δήμους και τα υπόλοιπα 88,4 εκατ. στις περιφέρειες. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλών των δήμων το Σεπτέμβριο 2012, 14 πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ χρωστούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με το Δήμο Φυλής να έχει τα «πρωτεία» και να απέχει... μακράν του δεύτερου και γειτονικού του Δήμου Αχαρνών. Είναι χαρακτηριστικό πως 29 δήμοι δε χρωστούν τίποτε.
Είκοσι εννέα δήμοι είναι «ωραίοι» και δεν έχουν... χρέη
Καμία οφειλή προς τρίτους δεν είχαν το Σεπτέμβριο 2012, και ως εκ τούτου είναι «πράσινοι», 29 δήμοι. εκ των οποίων και οι δήμοι της Πελοποννήσου: Ελαφονήσου, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, και, Σπάρτης.
Δεν απέστειλαν στοιχεία 23 δήμοι
«Άγνωστος Χ» είναι για το υπουργείο Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, 23 δήμων που δεν απέστειλαν στοιχεία εκ των οποίων και οι δήμοι της Πελοποννήσου: Ερυμάνθου, Ζαχάρως, Κορινθίων, Μονεμβασίας, και Πύλου - Νέστορος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων της Κορινθίας


Από τις περιφέρειες, δύο έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές Σεπτεμβρίου 2012 άνω των 10 εκατ. ευρώ, η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με χρέη 19.719.125,00 ευρώ και η Περιφέρεια Ηπείρου με χρέη 17.006.074 ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης δεν οφείλει τίποτε. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές Σεπτεμβρίου 2012 ,  7.171.080 ευρώ.

Περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/25890

 

 

Δείτε πως είναι πραγματικά ο Τόνης Σφήνος

Μπορεί να έχει γίνει γνωστός ως Τόνης Σφήνος, αλλά η καριέρα του ξεκίνησε πιο νωρίς, όταν πρωταγωνιστούσε στη διαφήμιση της Vodafone. Φαινόταν ότι είχε άστρο!!!
 


Πηγή:

Πρώτη συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Εργασίας του Περιφερειακού φόρουμ για την ενέργεια


O Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, την περιφέρεια Πελοποννήσου και ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού φόρουμ για την ενέργεια, παρευρέθηκε στην  πρώτη συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στα γραφεία Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα
 Η συνάντηση, είχε διοργανωθεί από το ΚΑΠΕ, ο οποίος είναι Εθνικός Συντονιστής του Συμφώνου των Δημάρχων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Energy for Mayors, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Το έργο Energy for Mayors A network of sustainable ENERGY supporting structures FOR the Covenant of MAYORS”, είναι το πρώτο έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Intelligent Energy Europe (ΙΕΕ), που  απευθύνεται στις Δομές Υποστήριξης (Συντονιστές και Υποστηρικτές) του Συμφώνου των Δημάρχων και ταυτόχρονα σε δήμους.
 Κύριος σκοπός του, είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη περισσοτέρων ενεργειακά βιώσιμων κοινοτήτων στην Ελλάδα και Ευρώπη, παρέχοντας καθοδήγηση σε αστικά  κέντρα  και πόλεις, καθώς και σε περιφερειακές αρχές και ενώσεις δήμων. Στο έργο συμμετέχει ως εταίρος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως υποστηρικτής η ΠΕΔ Αττικής.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα πού αφορούσαν κονδύλια και προγράμματα της Ε.Ε. για επενδύσεις αειφόρου ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα το 36% του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013 κατανέμεται στα διαρθρωτικά ταμεία και στο ταμείο συνοχής και τίθεται  υπό τη διαχείριση εθνικών ή περιφερειακών διαχειριστικών αρχών πού ορίζονται από τα Κράτη Μέλη. Το 22% του προϋπολογισμού της Ε.Ε. συνεισφέρει σε προγράμματα κεντρικά διαχειριζόμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η  Ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής έχει τρεις σημαντικούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, διαχειριζόμενους σε Εθνικό/Περιφερειακό επίπεδο
1.      Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
2.      Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)
3.      Το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ) 

Τα κράτη μέλη και οι περιφέρειες της Ε.Ε. αποφασίζουν για τη χρήση:
§  Των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής.
§  Της τεχνικής βοήθειας στα πλαίσια του Jessica και στα πλαίσια του JASPERS (όχι για Ελλάδα)
§  Των προγραμμάτων συνεργασίας INTERREG IV A & INTERREG IV B.

Tα Ευρωπαϊκά κονδύλια κεντρικά διαχειριζόμενα από την ευρωπαϊκή επιτροπή είναι:
  • Τα προγράμματα συνεργασίας INTERREG IV C & URBACT
  • Το πρόγραμμα ευφυής ενέργεια-Ευρώπη (ΙΕΕ)
  • Ο Μηχανισμός ELENA (χρηματοδοτείται από το ΙΕΕ μέσω της Ετεπ)
  •  ELENA-KfW
  • ELENA-CEB
  • THE EYROPEAN ENERGY EFFICIENCY FUND
  • Οι έξυπνες πόλεις (SMART CITIES) 7Ο Πρόγραμμα-πλαίσιο έρευνας
Ειδική αναφορά έγινε για τη χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Συγχρόνως  έγινε καταγραφή των προβλημάτων και προγραμματισμός των επομένων δράσεων.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει έντονο ενδιαφέρον για την επιτυχία των δράσεων του Συμφώνου των Δημάρχων. Προς αυτή τη κατεύθυνση παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια, κινητοποιεί όλους τους απαραίτητους φορείς και τις δομές υποστήριξης, εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση  των δράσεων με στόχο το συντονισμό όλων των ενεργειών.
Ακόμη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου μοχλεύει νέους πόρους με τη χρησιμοποίηση ιδιωτικών και τραπεζικών επενδύσεων. Καλλιεργεί την εμπιστοσύνη των επενδυτών πάνω σε συγκεκριμένες στοχεύσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ενισχύει, ιδιαίτερα την πολιτική καινοτομίας και αποδεικνύει ότι ακόμα και μέσα στις δύσκολες συγκυρίες μπορούμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.
Έχουμε τη θέληση και τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση. Να στηρίξουμε την καινοτομία ,την έρευνα, την αειφόρο ανάπτυξη για το καλό όλων μας.