Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αύριο συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Μετά το αποψινό διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά και την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ακόμα μία κορυφαία πολιτική εξέλιξη σε όσα ακολουθούν τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup θα είναι το συμβούλιο αρχηγών, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης θα επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική της τρικομματικής κυβέρνησης. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στην αυριανή του συνάντηση οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα θέσουν επί τάπητος και το θέμα του ανασχηματισμού.

Διάγγελμα Σαμαρά: Οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα - Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια και για την πολύτιμη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα σε ώρες δύσκολες.

Antonis-Samaras-diaggelma
Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά προς τον ελληνικό λαό, για την επιτυχία του Eurogroup:
 
«Χθες έκλεισε και τυπικά – έκλεισε οριστικά – μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα.
Μια περίοδος διάχυτης απαισιοδοξίας στο εσωτερικό, διάχυτης αναξιοπιστίας διεθνώς,και γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας.
Μια περίοδος που μας πήγαινε πίσω αι που μας απειλούσε άμεσα και ως χώρα και ως κοινωνία.
Η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της.
Κατάφερε ακόμα, να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας, σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε Ανάπτυξη.
Κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το Ελληνικό χρέος – το πιο βασανιστικό και αποσταθεροποιητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα – να ξαναγίνει βιώσιμο.

Ζαχάρω: Οικονομικοί Ράμπο στο Δημαρχείο - Ποιοι εμπλέκονται στις καταγγελίες!

Ζαχάρω: Οικονομικοί Ράμπο στο Δημαρχείο - Ποιοι εμπλέκονται στις καταγγελίες!
 
Τη διενέργεια «κατεπείγοντος» διαχειριστικού ελέγχου στον πολύπαθο και δοκιμασμένο Δήμο Ζαχάρως διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαλευκάνουν σωρεία καταγγελιών που αφορούν παράνομο πλουτισμό αιρετών υπαλλήλων και εργολάβων.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου, μέσω παραγγελίας που απέστειλε τον Αύγουστο του 2012 στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 19 ατόμων (!) και δύο κατασκευαστικών εταιρειών.
Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία υπηρέτησαν κατά καιρούς στον συγκεκριμένο Δήμο και φέρονται, σύμφωνα με καταγγελίες, να αναμειγνύονται σε οικονομικά σκάνδαλα τα οποία προκάλεσαν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Στο «στόχαστρο» των ελεγκτικών Αρχών έχουν μπει, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ταμίες, υπάλληλοι του δήμου και σύζυγοι αυτών καθώς και ένας επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε «στημένους» διαγωνισμούς ανάληψης δημοτικών έργων.
«Οι καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα είναι αναρίθμητες και κάνουν λόγο για παράνομο πλουτισμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η υπηρεσία προσπαθεί μέσω του ανοίγματος των λογαριασμών να διαπιστώσει τη διαδρομή χρημάτων που προέρχονταν από δωρεές και οικονομικές βοήθειες διάφορων φορέων» ακούγεται να λέει η φωνή από την άλλη άκρη του ακουστικού.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο επίκεντρο των ελέγχων που διεξάγονται βρίσκεται μεταξύ άλλων και η διαχείριση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ που απέστειλε το 2008, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, η αυστραλιανή Κυβέρνηση με σκοπό την υλοποίηση έργων υποστήριξης για τους πυρόπληκτους του Νομού Ηλείας.


patrisnews.com

Οι Ράδιο Αρβύλα ενημερώνουν για τις κινήσεις Τατσόπουλου. Γυναίκες . . . ΠΡΟΣΟΧΗ! (video)

«Έχω π…ει την μισή Αθήνα» είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα τω Ράδιο Αρβύλα έβγαλαν μέχρι και έκτακτο ανακοινωθέν για τις Ελληνίδες με τις οποίες τις ενημέρωναν
Την περιβόητη πλέον δήλωση του συγγραφέα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου για το τί έχει κάνει στη μισή Αθήνα, σχολίασαν με το δικό τους τρόπο οι συντελεστές της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα».
Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του δεν έμειναν απλώς στα περιπαικτικά σχόλια, αλλά έφτιαξαν κι έναν χάρτη με τις περιοχές όπου κινείται ο κ. Τατσόπουλος, προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.


Πηγή: Οι Ράδιο Αρβύλα γελοιοποιούν Τατσόπουλο για τη… μισή Αθήνα [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/78605#ixzz2DRHWUnhi
Την περιβόητη πλέον δήλωση του συγγραφέα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου για το τί έχει κάνει στη μισή Αθήνα, σχολίασαν με το δικό τους τρόπο οι συντελεστές της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα».

Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του δεν έμειναν απλώς στα περιπαικτικά σχόλια, αλλά έφτιαξαν κι έναν χάρτη με τις περιοχές όπου κινείται ο κ. Τατσόπουλος, προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.



Πηγή: Οι Ράδιο Αρβύλα γελοιοποιούν Τατσόπουλο για τη… μισή Αθήνα [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/78605#ixzz2DRHWUnhi
για τις… κινήσεις του Πέτρου Τατσόπουλου. Και τι δεν είπαν σήμερα στην εκπομπή τους οι Ράδιο Αρβύλα για το περιβόητο θέμα.

Διάβαζαν και διάφορα μηνύματα τηλεθεατών στα οποία έγραφαν διάφορα ανέκδοτα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή τον Έλληνα Βουλευτή
 
 


gossip-tv.gr

Νικολόπουλος: Χριστιανοδημοκρατικό ξεκίνημα και στη Θεσσαλονίκη - "Δεν άλλαξε το πνευματικό DNA στα Ελληνόπουλα"

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος προσεκλήθη από μια νεανική επιτροπή πρωτοβουλίας, να ανταλλάξει απόψεις με μια μεγάλη ανήσυχη και με αγωνιστικό και Ελληνορθόδοξο φρόνημα, παρέα φοιτητών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή, "η συνάντηση κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και κατέληξε στην ομόφωνη και αμετάκλητη απόφαση να προχωρήσουν στην συγκρότηση του πρώτου οργανωτικού πυρήνα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, που σκοπό θα ΄χει την διακίνηση των ιδεολογικών πολιτικών απόψεων του κινήματος, με σκοπό την αναγέννηση της πατρίδας και της κοινωνικής κεντροδεξιάς, καθώς επίσης θα φροντίζει για την συστράτευση νέων στελεχών και φίλων.
Ο Νίκος Νικολόπουλος έμεινε έκπληκτος από την προεργασία που είχαν κάνει αλλά και την αποτελεσματικότητα των νέων της Μακεδονίας και εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του λέγοντας: « Έχω πάει τους τελευταίους τέσσερις 4 μήνες σε περισσότερους από τριάντα νομούς. Αυτό που έζησα σήμερα με τα νιάτα των ΑΕΙ της Μακεδονίας με συγκλόνισε και χαλύβδωσε την πίστη μου για την αδήριτη αναγκαιότητα μιας ιδεολογικής της επανατοποθέτησης και την κατάστρωση και την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου, που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της προόδου.
Σήμερα αποδεικνύετε ότι το πνευματικό DNA δεν έχει αλλάξει στη νέα γενιά των Ελλήνων».

Προς νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων - Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσουν μέσα στις επόμενες μέρες οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Κατά τη σύσκεψη αυτή, αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά σε βάθος και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανασχηματισμό...

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040


Αιχμηρή δήλωση κατά της κυβέρνησης έκανε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.
Ο κ. Μαριάς σημείωσε ότι «η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» και τόνισε ότι «όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά μετά βεβαιότητας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας»...

Ποιούς κατήγγειλε ο Βενιζέλος

Evangelos-Venizelos 
Ενωτικός επέλεξε να εμφανιστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της πολιτικής και οργανωτικής γραμματείας, παραπέμποντας κατ ουσίαν την αναπότρεπτη εσωκομματική διαμάχη για το προσεχές Σάββατο, όταν και θα συγκληθεί η ΚΟΕΣ ( Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ).
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το προσκλητήριο, που έχει απευθύνει εν όψει Συνεδρίου απευθύνεται «στους πάντες χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, που δεν έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα», ενώ ασαφές παραμένει το κατά πόσον θα οριστεί τελικώς γραμματεία της ΚΟΕΣ, καθώς κατά πληροφορίες δεν έχει κλειδώσει ακόμη η απόφαση για το αν θα συμπεριληφθούν στο όργανο στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.
Ολομέτωπη, εξάλλου, επίθεση εξαπέλυσε κατά δημοσιογράφων και εκδοτίσκων, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «5 δημοσιογράφοι κακής ποιότητας έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση της αυτοπεποίθησης, μην τους τροφοδοτείτε» επεσήμανε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Επανέλαβε δε ότι πρέπει να συγχρονιστούν όλες οι κινήσεις και οι προσωπικότητες, που ενδιαφέρονται για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, ενώ πραγματοποίησε εκ νέου άνοιγμα στη Δημοκρατική Αριστερά μιλώντας για στρατηγική σύμπλευση.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Ως αφετηρία για την εθνική αντεπίθεση χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες που χρειάζονται προσοχής. «Το μήνυμα είναι σαφές: η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ μολονότι το κόμμα της δραχμής έχει βγει πλέον στη σκηνή με απροκάλυπτο τρόπο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι επεκτείνεται η χρηματοδότηση του προγράμματος έως ότου βγει η χώρα στις αγορές, το 2020 ή το 2022.
«Τώρα επείγει η στροφή στο αναπτυξιακό πακέτο» είναι το μότο της Ιπποκράτους με τον πρόεδρο του Κινήματος να επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πολύ δύσκολο, εντός όμως του προσεχούς έτους θα αρχίσει να διαφαίνεται η στροφή προς το θετικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Για την Ιπποκράτους το σημερινό Eurogroup συνιστά το κλείσιμο του πρώτου πολύ κρίσιμου κύκλου της τρικομματικής κυβέρνησης και ως εκ τούτου ο κύριος Βενιζέλος στην ομιλία του επεχείρησε να θέσει το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης για το αμέσως προσεχές διάστημα και εν όψει, ασφαλώς, ενός πιθανού ανασχηματισμού.
«Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας, να διέπεται από καθαρούς κανόνες λειτουργίας, να υπάρχει πλήρης συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και όχι φαινόμενα τύπου ιθαγένειας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε δε ότι εν όψει φορολογικού θα πρέπει να υπάρξει εξαντλητική κουβέντα και να μην πλήττουν οι διατάξεις του την ελληνική οικογένεια.
Ο κύριος Βενιζέλος έκανε μάλιστα ειδική μνεία και στο νέο υπόμνημα που απέστειλε ο ειδικός μεσολαβητής του ΓΓ του ΟΗΕ, για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, επιθυμώντας έτσι να καταδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται συνολικά για την κυβερνητική ατζέντα και ότι δεν πρόκειται να παραμείνει ουρά της ΝΔ στις κυβερνητικές εξελίξεις.
Δριμύτατη επίθεση επεφύλασσε ο κύριος Βενιζέλος και κατά της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας την μάλιστα δις αντισυνταγματικά κόμμα, προλειαίνοντας έτσι το έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ στο δίπολο «Χρυσή Αυγή – Κοινοβουλευτική Δημοκρατία»
 
ΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ​ΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟ​ΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»


Τις σοβαρότατες καταγγελίες της ομογενειακής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας kalami.net, σχετικά με κονδύλια που είχαν διατεθεί για τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, διερευνά με Ερώτησή του προς τoν Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις καταγγελίες του οποίου βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, παρά το γεγονός ότι «στον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού είχε προβλεφθεί κονδύλι 753.000 ευρώ για την... Παγκόσμια Συνέλευση του «Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού» (ΣΑΕ) και 1.482.966 ευρώ για «προγράμματα Απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων», τα λεφτά έκαναν κυριολεκτικά…φτερά (!) αφού «ούτε ΣΑΕ λειτούργησε, ούτε Παγκόσμια Συνέλευση έγινε, ούτε οι 3 υπάλληλοι του ΣΑΕ στο γραφείο Θεσσαλονίκης έχουν πληρωθεί για 6 μήνες».

Aργοπεθαίν​ει η μεσαία τάξη για να συντηρεί χιλιάδες αργόμισθου​ς

Του Άγη Βερούτη

Η ουσία παραμένει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει από χρήματα που δανείζεται και του λείπουν, υπαλλήλους του δημοσίου που δεν χρειάζονται και περισσεύουν.
Αν αυτοί είναι 300.000 περισσότεροι από όσοι χρειάζονται, ή 400.000 περισσότεροι από όσοι χρειάζονται μπορεί να το δείξει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση.
Παραμένει αδιαμφισβήτητο όμως, ανεξάρτητα της οδού "τρουπώματος" στην αργομισθία, ότι η Μεσαία τάξη αργοπεθαίνει για να συντηρήσει αργόμισθους στο δημόσιο, και 50άρες συνταξιούχες με ανήλικο τέκνο.
Αυτό πρέπει να πάψει. Πρέπει ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας που εισπράττουν πρόσοδο της ψήφου τους να πάψουν να το εισπράττουν, όχι μόνο διότι δεν έχει πια ο Ελληνικός Λαός να τους το πληρώνει αλλά και γιατί αντίκειται σε κάθε λογική κοινωνικής νομιμότητας.
Ακόμη και αν δεχθούμε το 667.000 του κ. Πάγκαλου, που ο ίδιος είπε ότι δεν περιέχει στοιχεία από τους μισούς δήμους, διότι απλά δεν τα έστειλαν, ο αριθμός είναι αστρονομικός για τις υπηρεσίες που λαμβάνουμε ως πολίτες.
Στην πολιτεία της Μινεσσότα, με πληθυσμό +9 εκατομμύρια κατοίκους, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι 50.000 (πενήντα χιλιάδες).
Αν αφαιρέσουμε τους 120.000 των ενόπλων δυνάμεων, 50.000 του συστήματος δημόσιας υγείας, και 17.000 του ΥΠΟΙΚ μένουν 480.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα (για το ίδιο μέτρο), χωρίς μάλιστα να προσμετρήσουμε ούτε τους ΔΕΚΟτζήδες ούτε τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου στις έξι (6) ΑΕ που διαθέτει μεσοσταθμικά ο κάθε δήμος.0
Με άλλα λόγια, οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ακόμη και 2 φορές πιο παραγωγικοί από τους δικούς μας αν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι της Μινεσσότα, πάλι έχουμε πάνω από τετραπλάσιους από όσους χρειαζόμαστε έστω και με το 1/2 της παραγωγικότητας.
Το κακό με τους αριθμούς είναι ότι δεν επιδέχονται ερμηνείας: είναι αυτοί που είναι.


Επανατοποθετήθηκε στον τάφο η σορός του Γιάσερ Αραφάτ

Επανατοποθετήθηκε στον τάφο του η σορός του Γιάσερ Αραφάτ ύστερα από τη σημερινή εκταφή του, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, στο πλαίσιο της έρευνας για τις κατηγορίες ότι δηλητηριάστηκε, ανακοίνωσαν επίσημες παλαιστινιακές πηγές.

«Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, ο τάφος σφραγίστηκε εκ νέου και τα δείγματα παραδόθηκαν στους γάλλους, ελβετούς και ρώσους εμπειρογνώμονες» είπαν αξιωματούχοι που συμμετέχουν στην παλαιστινιακή επιτροπή που ερευνά τα αίτια θανάτου του Αραφάτ.
Παλαιστίνοι αξιωματούχοι είχαν αρχικά προγραμματίσει στρατιωτική τελετή μαζί με τον ενταφιασμό του λειψάνου.
Ωστόσο, παλαιστινιακές πηγές δήλωσαν ότι τα δείγματα από τη σορό ελήφθησαν απευθείας από τον τάφο, επομένως δεν υπήρξε λόγος για νέα τελετή.
«Τα δείγματα ελήφθησαν από τη σορό του Αραφάτ μέσα από τον τάφο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο τέμενος» δήλωσε παλαιστινιακή πηγή αναφερόμενη στο διπλανό κτίριο του προεδρικού μεγάρου Μουκατάα στη Ραμάλα, απ' όπου κυβερνούσε ο Αραφάτ.
Η αφαίρεση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε από παλαιστίνιο γιατρό με την παρουσία εμπειρογνωμόνων από την Ελβετία, τη Ρωσία και τη Γαλλία.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη διαδικασία σήμερα το μεσημέρι.
Γάλλοι δικαστές άνοιξαν τον Αύγουστο την έρευνα για ανθρωποκτονία του παλαιστίνιου ηγέτη, μετά την ανακοίνωση ελβετικού ινστιτούτου ότι ανακάλυψε υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολώνιου στα ρούχα του.

tanea.gr

Καλλιστεία με σαρδέλα για το καλύτερο μουστάκι στο Βελημάχι Αρκαδίας

Για 10η χρονιά στο Βελημάχι Γορτυνίας πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Σαρδέλας στο πλαίσιο της οποίας έγινε και ο διαγωνισμός για το ποιο όμορφο μουστάκι...

Την πρωτιά όμως την πήρε η Αχαϊα. Σύμφωνα με το dete.gr, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Αλευρής από την Τριταία Αχαϊας. Οι Γορτύνιοι έχουν παράδοση στο μουστάκι, γι αυτό και επί Τουρκοκρατίας όποιον συνελάμβαναν, του έκοβαν το μουστάκι για εκδίκηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως το μουστάκι αποτελούσε κάποτε σύμβολο ανδρισμού, ενώ υπήρχε και ο μουστακοδέτης (για τα μακριά μουστάκια) ώστε να δένονται τη νύχτα και να μην χαλά η φόρμα τους.
.

Το πορτογαλικό βίντεο που ντρόπιασε τη Γερμανία !!!

{images:title}
Οι δημιουργοί του βίντεο, θέλησαν να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα της Πορτογαλίας κατά τα τελευταία 40 χρόνια. Η προγραμματισμένη προβολή του στο Βερολίνο για την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, απορρίφθηκε από τις τοπικές αρχές που επικαλέστηκαν πολιτικούς λόγους.
Πρόκειται για το βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως «πολιτικά επιζήμιου», με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβώνα , δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται.

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους
 


isthmos.gr

Σκέψεις για μαζικές παραιτήσεις Δημάρχων στην Πελοπόννησο! (video)

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι δήμαρχοι Πελοποννήσου. Αυτό τονίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, που έγινε τη Δευτέρα, στην Τρίπολη, παρουσία δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Πολλοί δήμαρχοι υπογράμμισε ότι πλέον κρίνεται η ύπαρξη της αυτοδιοίκησης!
Ο κύριος Κοιμήσης (μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ) ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο και τα μέτρα που πάρθηκαν με το μεσοπρόθεσμο. Τόνισε ότι οι δήμοι βρίσκονται σε αδράνεια και ότι η παραίτηση είναι απλά μια φυγή από την πιο κρίσιμη ώρα της αυτοδιοίκησης.
Ο κύριος Μαραβέλιας (μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ) σημείωσε ότι υπάρχει αδυναμία καθορισμού γραμμής γιατί η κρίση είναι βαρύ φορτίο που δεν μπορεί να καθοριστεί. Χαρακτήρισε τον τρόπο που λειτουργούν οι δήμοι σήμερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση ως ένα φαινόμενο σκαντζόχοιρου.
Τα δύο σενάρια που ακούγονται έντονα είναι η αναστολή λειτουργίας των Δήμων και οι παραιτήσεις πολλών δημάρχων, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελ/σου Παναγιώτης Νίκας.
Στόχος -όπως είπαν- είναι η ενότητα στο συνέδριο της Δευτέρας, μακριά από τη μιζέρια και τη γκρίνια με στόχο την ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αυτοδιοίκηση. Θα συζητηθούν συγκεκριμένα πράγματα και θα μεταφερθεί η εικόνα της δύσκολης κατάστασης που περνά η αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της συζήτησης έθεσε δύο ερωτήματα στα μέλη της ΚΕΔΕ σχετικά με την θέση της ΚΕΔΕ για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και τις ελληνογερμανικές συνεργασίες.
Ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος υποστήριξε ότι δεν θα αποτελέσει μέσο πίεσης καμία παραίτηση, ούτε το κλείσιμο των δημαρχείων αλλά να απαιτήσουμε είπε να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τον πλούτο μας. 'Εμείς είπε διαχειριζόμαστε μόνο το 1% του ΑΕΠ, την ίδια στιγμή που το κράτος διαχειρίζεται το 99%'!
Ο κύριος Αναστασόπουλος μίλησε για κατασυκοφάντηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, για έλλειψη προσωπικού αλλά δεν έλειψε να αναφερθεί και στην μεγάλη κατανάλωση της ΔΕΗ που κάνουν οι δήμοι.
Τα προβλήματα σε γενικές γραμμές που αναφέρθηκαν ήταν η μείωση των οικονομικών πόρων κατά 60% και μάλιστα αναμένεται το 2013 τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα, τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα που έχουν οι δήμοι με πολλούς εργαζομένους να συνταξιοδοτούνται και οι αρμοδιότητες των δήμων συνεχώς να αυξάνονται αλλά και το θέμα της διαθεσιμότητας ήταν αυτό που 'κέρδισε' αρκετό χρόνο από τη συνεδρίαση.

isthmos.gr- kalimera-arkadia.gr

Μικρόψυχος ο Τσίπρας


Επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
"Είναι κατανοητό το θλιβερό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα, που πόνταρε στην καταστροφή και στο λόμπι της δραχμής. Οι μικρόψυχες και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν πείθουν πια ούτε τις συνιστώσες του. Η Ελλάδα τα κατάφερε και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Τσίπρας: Λύση χωρίς βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα


Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup υπογράμμισε ότι « η λύση δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απουσία της κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις.
TSIPRAS6666_h_633_451 «Η κυβέρνηση ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας, ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση, τη συζήτηση και τον τελικό συμβιβασμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως διαπραγματεύτηκαν αποκλειστικά η Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ.
Για τον κ. Τσίπρα «πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης».

“Ξαναχτύπησε” ο Βαρουφάκης για το Eurogroup

Giannis-Varoufakis
Ο καθηγητής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, “ξαναχτύπησε” με αναφορά στο Twitter για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το θέμα της Ελλάδας.
“Το ελληνικό σίριαλ κορυφώνει την οργουελική ρητορική σε άλλο επίπεδο: Η μη-συμφωνία παρουσιάστηκε σαν “επιτυχής συμφωνία”. Ακόμη ένα δάνειο που δεν θα αποπληρωθεί, όπως ο περιορισμός του χρέους”, υποστήριξε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.

ysterografa.gr

Κάποιος να σταματήσει τη Χρυσή Αυγή

Xrysh-Avgh
Τα ευρήματα κάθε δημοσκόπησης φλερτάρουν, και μάλιστα προχωρημένα, με τη σχετικότητα. Ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, στην οποία η κοινωνία χαρακτηρίζεται από… αδιαθεσία, σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Χωρίς όρεξη και ιδιαίτερη διάθεση για βαθυστόχαστες αναλύσεις, πόσο μάλλον για εκμυστηρεύσεις.
Ωστόσο, ακόμη και μέσα στη σχετικότητά τους, δημοσκοπήσεις σαν και αυτή που δημοσίευσαν χθες οι “6μέρες”, της εταιρείας “Pulse” καταγράφουν τάσεις και διαθέσεις. Ίσως και να προδικάζουν ένα μέλλον που έρχεται, αν δεν κάνουμε άμεσα κάτι ριζοσπαστικό για να το αποτρέψουμε.
Η ματιά σταματά προφανώς στα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και στις ηλικιακές ομάδες που στηρίζουν κάθε κόμμα. Εκεί όπου μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι, στις γενιές που έρχονται κυριαρχεί η προδιάθεση φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και με τη Χρυσή Αυγή.
Το φλερτ με τα άκρα είναι βασικό γνώρισμα μιας κοινωνίας σε απόγνωση. Μόνο που, κάθε φορά που εντοπίζεται, απαιτεί αφύπνιση και εγρήγορση, ώστε η τάση να αναστραφεί. Το ρεύμα να ανακοπεί. Η κοινωνία να βρει την εσωτερική ισορροπία της, επομένως και την ισορροπία με το μέλλον που θα ήθελε να ζήσει.
Κι αν με τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι πιο απλά, έως… αναμενόμενα, το θέμα με την Χρυσή Αυγή αρχίζει πλέον να προσλαμβάνει διαστάσεις. Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου εδραιώνεται στην τρίτη θέση των μετρήσεων, και διευρύνει τα γεωγραφικά και ηλικιακά όρια του. Φυσικά… βρήκε και τα κάνει.
Πέρα από παθογένεια της εποχής και στρεβλωτικό σύμπτωμα, η Χρυσή Αυγή… βρήκε φως και προσπαθεί να τρυπώσει στην εθνική αφήγηση. Την ώρα που μια ολόκληρη χώρα, επομένως και η πολιτική ηγεσία της, ασχολείται με την εκταμίευση της δόσης και με την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, η Χρυσή Αυγή δηλώνει παρούσα σε μικρές κοινωνίες, εκεί όπου δεν τολμούσε να εμφανιστεί στο παρελθόν.
Είναι δε εξαιρετικά… θορυβώδης, ώστε να μην περνά απαρατήτητη. Αλλά το σύνολο αυτής της δημοσιότητας να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, και τελικά να λειτουργεί υπέρ της.
Όλα αυτά βέβαια παρατηρούνται στο σημερινό σκηνικό. Στις τρέχουσες συνθήκες. Η συγκυρία απαιτεί αλλαγή υποδείγματος και κουλτούρας. Μάλλον και αλλαγή συμπεριφοράς. Πριν να είναι αργά…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Ο εγκλωβισμός στο ΔΝΤ που κάποιοι αγάπησαν όψιμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η συζήτηση γύρω από τη «βιωσιμότητα» ή μη του ελληνικού χρέους δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη συνέπεια της γραφειοκρατικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης και δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η χώρα μας μπήκε στο πρόγραμμα λόγω του υψηλού ελλείμματός της (όπως κατάφερε να το διογκώσει μετατρέποντάς της σε θηριώδες η ΕΛΣΤΑΤ επί Γ. Παπακωνσταντίνου).

Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα και εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Χρέη – και μάλιστα τεράστια – έχουν ακόμη και οι χώρες με τις πιο ισχυρές οικονομίες.

Αλλά παράγουν, έχουν βιομηχανική παραγωγή, κάνουν εξαγωγές, έχουν έσοδα και επομένως θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τους τόκους και μέρος του κεφαλαίου (τοκοχρεολύσια).

Κώστας Κόλλιας: «Έπιασαν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού με τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους»


Με αφορμή την έγκριση της δόσης των 43,7 δις ευρώ και τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το βράδυ της Δευτέρας η Ελληνική Κυβέρνηση έδωσε μία μεγάλη μάχη και κέρδισε μία σπουδαία νίκη, που δίνει ανάσα στην εθνική οικονομία και  ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη και την ανάκαμψη. Στην πραγματικότητα, αυτή η νίκη είναι επίτευγμα του ελληνικού λαού, ο οποίος, με υπευθυνότητα, αυτοθυσία και αφοσίωση στο εθνικό συμφέρον, έχει δώσει την απάντηση σε όλους όσους αμφισβήτησαν τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του, αλλά και σε όλους όσους προσπάθησαν να θέσουν τη χώρα εκτός Ευρώπης και εκτός ευρώ.

Το πρώτο σημαντικό επίτευγμα είναι βεβαίως η εκταμίευση των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 34,4 θα μπουν άμεσα στην ελληνική οικονομία, καλύπτοντας τόσο τις δημοσιονομικές ανάγκες, όσο και τις ανάγκες ρευστότητας που έχει η αγορά. Εξίσου όμως σημαντική, μάλιστα σημαντικότερη σε βάθος χρόνου, είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η επέκταση της αποπληρωμής των δανείων κατά 15 χρόνια και η αναβολή πληρωμών των τόκων κατά 10 χρόνια, καθώς και η μείωση του επιτοκίου στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρωζώνης, θα ανακουφίσει την οικονομία. Μακροπρόθεσμα, ο κύκλος της υπερχρέωσης θα κλείσει, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, στην οικονομική ομαλότητα και την ανάπτυξη.

Το σύνολο των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες έκαναν αυτό που έπρεπε. Αναγνωρίζουν όχι μόνο την αιματηρή προσπάθεια του ελληνικού λαού, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Οι θυσίες των πολιτών αποκαθιστούν τον σεβασμό και την αξιοπιστία της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το ότι εξετάζονται και άλλα, σημαντικά μέτρα ανακούφισης της οικονομίας, όπως η μείωση της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Αποδεικνύεται ότι όσοι όλο αυτό το διάστημα συνωμοτούσαν για την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, είχαν αξιολογήσει λάθος και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων και την αποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και τις προθέσεις των εταίρων μας. Εάν είχαμε κάνει το μοιραίο λάθος να ακούσουμε όσους μιλούσαν για μονομερή αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας, σήμερα όχι μόνο θα βρισκόμασταν εκτός ευρώ, αλλά θα χάναμε μία μοναδική ευκαιρία οριστικής εξόδου από τον φαύλο κύκλο του χρέους και της ύφεσης.

Πριν από λίγες εβδομάδες η πλειοψηφία των Βουλευτών είπαμε ένα «ναι» που δεν ήταν αρεστό σε κανέναν, ήταν όμως απαραίτητο. Γιατί δεν ήταν ένα «ναι» σε μία ακόμα σειρά μέτρων, αλλά ένα «ναι» σε μία νέα ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ήταν ένα «ναι» στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, ένα «ναι» στην εμπέδωση της αξιοπιστίας μας. Αυτό το πετύχαμε και φάνηκε από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.
Δεν είναι όμως ώρα για πανηγυρισμούς. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και χρειάζεται να κάνουμε και τα επόμενα. Πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, να παταχθεί η σπατάλη, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Οι επενδύσεις και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Σε κάθε περίπτωση, μπήκαν τα θεμέλια για μία νέα πορεία, μία πορεία ελπίδας, μία πορεία που πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να επανέλθουμε στην πρόοδο και την ευημερία».

Χρυσή Αυγή: Δε λύνει, αλλά επιμηκύνει το ελληνικό πρόβλημα η απόφαση του eurogroup

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Λύση του ελληνικού προβλήματος δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς διαγραφή του παράνομου χρέους και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή με τελικό στόχο την ελληνική αυτάρκεια. Οι μειώσεις των επιτοκίων είναι ημίμετρα και η συνολική απόφαση του eurogroup δίνει επιπλέον χρόνο στους τοκογλύφους να οργανώσουν τη διάλυση της χώρας μας, χωρίς δραματικές συνέπειες για τις οικονομίες τους.

ΔΩΡΕΑΝ KICK BOXING ΑΠΟ ΤΟΝ Α. Σ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΝΕΜΕΑΣ



ΔΕΡΒΕΝΙ Sport NEWS

Σαμαράς: Ξεκινάει καινούργια μέρα


Εμφανώς ικανοποιημένος από την απόφαση του Eurogroup εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, λίγο μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο πρωθυπουργός ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά την ανακοίνωση πως... πήραμε τη δόση.
Στουρνάρας: η απόφαση κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ
"Η σημερινή απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ είναι σημαντική διότι κρατά την Ελλάδα στο ευρώ, της δίνει σημαντική ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της υπερχρέωσης και συμβάλει στη μείωση του χρέους της», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η σημερινή απόφαση απελευθερώνει πόρους μέσω της μείωσης των επιτοκίων των δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. "H Ελλάδα είναι πλέον χώρα που δανείζεται με πολύ χάμηλά επιτόκια σε σχέση με άλλες χώρες στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας.
Συνεχίζοντας ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ώρα η Ελλάδα να σκεφτεί πώς θα αξιοποιήσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία δημιουργικά, ώστε να προχωρήσει μπροστά, προσθέτοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που ψήφισε η Ελληνική Βουλή , οι οποίες βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα να χτιστεί ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος , με έμφαση τις ίσες ευκαιρίες για όλους.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων με δάνεια από τον ΕΤΧΣ, η οποία θα δρομολογηθεί ως τις 12 Δεκεμβρίου, o υπουργός οικονομικών υπήρξε ιδιαίτερα φειδωλός σε ό,τι αφορά το ύψος του δανείου και το επιτόκιο που θα ισχύσει.
Καταλήγοντας, ο Γ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη βοήθειά του στην προσπάθεια, λέγοντας ότι χωρίς την αποφασιστική συμβολή του δεν θα είχαν προωθηθεί οι 72 προαπαιτούμενες, για την εκταμίευση της δόσης, ενέργειες.
Βενιζέλος: νέα αφετηρία για την Ελλάδα
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος του Eurogroup και αφού επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης".

Φώτης Κουβέλης: ''Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ''
Με τη δήλωση αυτή υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τις αποφάσεις του Eurogroup.
''Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πολλά έχουν να γίνουν ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία'' τόνισε ο Φ. Κουβέλης.
Όπως πρόσθεσε :''η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης''

Συμφωνία για τη δόση και το χρέος – Πως θα πάρουμε τα χρήματα, τι σημαίνουν όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες


- Μείωση επιτοκίων, πρόγραμμα επαναγοράς χρέους και παράταση στην αποπληρωμή των δανείων προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup
- Επιστρέφουν έμμενα κέρδη της ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα
- 13 Δεκεμβρίου μας έρχεται η πρώτη δόση των 34,4 δισ. ευρώ
- Τα υπόλοιπα 9,3 δισ. θα εκταμιευθούν έως τον Μάρτιο του 2013 υπό τον όρο ότι θα τηρηθούν τα 70 προαπαιτούμενα – Ορόσημο η φορολογική μεταρρύθμιση
- Στόχος να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020
- Δημοσιονομική πειθαρχία ζήτησε από την Ελλάδα ο Γιούνκερ
- Μέσα στην εβδομάδα η έγκριση του προγράμματος από την γερμανική Βουλή
- Σαμαράς: ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες


Χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες θυελλώδους συνεδρίασης και φτάσουμε ξανά στις 03:00 τα ξημερώματα για να καταφέρουν Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμφωνήσουν για το ελληνικό ζήτημα. Αλλά, τελικά, τα κατάφεραν.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ... ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Ανέβηκε «στα κάγκελα» με το πού άκουσε τη λέξη «διαθεσιμότητα» και το «Πρόγραμμα Κινητικότητας» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εφαρμογή των διατάξεων του «μνημονίου 3». Σήμερα, όμως, μετά τα δημοσιεύματα ότι οι συνδικαλιστές καλύπτουν, μέσω των καταλήψεων, τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει ένα βήμα πίσω και ζητεί να αποσταλούν τα στοιχεία των συγκεκριμένων υπαλλήλων, υπό... όρους.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της σε συνεννόηση με τους αρμόδιους διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στην συλλογή και αποστολή εκείνων των στοιχείων που αφορούν ΜΟΝΟ τους επίορκους υπαλλήλους». Η διαδικασία αυτή, όπως υπογραμμίζει, «πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Συλλόγου και ΟΧΙ διαμέσου των Γραφείων Προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα».
Όπως εξηγεί στους Συλλόγους-μέλη της, «στόχος των καταλήψεων είναι να μην δοθούν στοιχεία και ονομαστικές καταστάσεις συναδέλφων που τιμούν το χώρο που εργάζονται και το θεσμό που υπηρετούν. Σκοπός όμως των κινητοποιήσεων δεν είναι να καλυφθούν και να "κρυφτούν" επίορκοι εργαζόμενοι».
«Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντήσουν και να διαβάλλουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη έως ότου πάρουν πίσω τις διατάξεις εκείνες που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και διαλύουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ζωές μας», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αύριο πραγματοποιεί στάση εργασίας στους δήμους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

aftodioikisi.gr

Δημαράς: Να ανοίξουν τα δημαρχεία και τη νύχτα για τις ευπαθείς ομάδες


Μια εναλλακτική πρόταση έκανε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, κατά την ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για το μνημόνιο 3 και το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (εδώ).
Πρότεινε, αντί για κλείσιμο δήμων μέσω του οποίου ουσιαστικά τιμωρούνται οι πολίτες, να ανοίξουν δημαρχεία και δημοτικοί χώροι ακόμα και τη νύχτα, προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι πολίτες που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν.
Επίσης, επανέλαβε την πρότασή του για συγκέντρωση των δημάρχων στην πλατεία Συντάγματος, πρότεινε να συντονίσουν τη δράση τους με τους ιταλούς συναδέλφους -που και αυτοί έχουν βγει στους δρόμους-, αλλά και να προχωρήσουν σε ομαδικές παραιτήσεις, στην περίπτωση που συνεχιστεί η αρνητική για την Αυτοδιοίκηση πορεία εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης. Στα αξιοσημείωτα των προτάσεών του, και αυτή της δημιουργίας, σε συνεργασία με τους εργαζομένους και την Εκκλησία, δικτύου συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Απόσπασμα από την ομιλία Δημαρά:
«Προτείνω:

»Πρώτον, να συγκεντρωθούμε στο Σύνταγμα στην Αθήνα οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα και να μην αποχωρήσουμε από εκεί έως ότου ικανοποιηθεί το πολιτικό μας αίτημα.

»Δεύτερον, να έλθουμε σε συνεννόηση με τους Ιταλούς Δημάρχους οι οποίοι ήδη βγήκαν στους δρόμους κι αυτοί διαμαρτυρόμενοι και να συντονίσουμε τις δράσεις μας.

»Τρίτον, αν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (και πάντως όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα) δεν επιτύχουμε τους στόχους μας, τότε όλοι οι Δήμαρχοι, να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας.

»Τέταρτον, αντί να κλείσουμε, να διευρύνουμε τη λειτουργία των Δήμων, προχωρώντας στις εξής ενέργειες:

  • Να ανοίγουμε δημοτικά κτίρια και τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες με σκοπό να βρουν λίγη ζεστασιά συμπολίτες μας που μη έχοντας λεφτά για πετρέλαιο, ξεπαγιάζουν μέσα στα παγωμένα σπίτια τους.
  • Να δημιουργήσουμε ομάδες από εργαζόμενους στους Δήμους μας και εθελοντές συμπολίτες μας, και σε συνεργασία με την Εκκλησία να χτίσουμε ένα ισχυρό δίκτυο συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών για την υποστήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Να διευρύνουμε δηλαδή κατά πολύ το έργο και τον τρόπο λειτουργίας των σημερινών Τραπεζών Τροφίμων.

»Είναι ευνόητο ότι για να επιτύχουμε αυτή τη διεύρυνση πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συμφωνία και των εργαζομένων που πρέπει να αποδεχθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Πιστεύω ότι θα το κάνουν γιατί είμαι σίγουρος ότι κατανοούν ότι στη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας δεν είναι απλά δικαίωμά μας, αλλά καθήκον και υποχρέωσή μας. Και εμείς ως αιρετοί και οι εργαζόμενοι ως υπάλληλοι των Δήμων υπάρχουμε, επειδή υπάρχει η κοινωνία. Και τώρα που η κοινωνία κινδυνεύει έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό της».

aftodioikisi.gr

Π. Δ. Ελλάδας: Σε δημόσια διαβούλευση το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής

Σε Δημόσια Διαβούλευση θέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Διακήρυξη Πρόχειρου Ανοικτού διαγωνισμού για το υποέργο «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα» που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει ως αντικείμενο τη τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ως διακριτό τουριστικό προορισμό με ταυτόχρονη αύξηση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής και της ποιότητας των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.
Η προσέγγιση του πλάνου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συνδυάζει τόσο τα παραδοσιακά μέσα προώθησης όσο και τις Νέες Τεχνολογίες που συμπράττουν για την επίτευξη αύξησης της αναγνωρισιμότητας και της ελκυστικότητας της περιοχής ενδιαφέροντος, με παράλληλη ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, με τρόπο σύγχρονο, καινοτόμο και στοχευόμενο σε συγκεκριμένες αγορές.
Το μήνυμα που θα εκφράζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής παρέμβασης θα χαρακτηρίζεται από συνέχεια και θα προβάλλεται μέσω ενός συνδυασμού εργαλείων δημοσιότητας που θα αφορά τόσο το τουριστικό κοινό όσο και τους επαγγελματίες του τουρισμού που είναι και οι πάροχοι των σχετικών υπηρεσιών.
Το αντικείμενο του Υποέργου 1 με τίτλο «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα» είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω της χρήσης καινοτόμων εργαλείων διαδικτύου που συνδυάζουν ευρεία αποδοχή και λειτουργικότητα, όπως η δημιουργία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Google+) και καναλιού στο YouTube, καθώς και η δημιουργία και διαχείριση των αντίστοιχων δικτύων, που θα προβάλουν τον τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα. Το Υποέργο δομείται σε δράσεις, με συγκεκριμένους στόχους και μεθοδολογία προσέγγισης, οι οποίες αλληλοσυνδέονται ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του.
Επιπλέον των παραπάνω, αντικείμενο του Υποέργου 1 είναι και η υλοποίηση Πλατφόρμας Ψηφιακής Σήμανσης (Digital Signage) η οποία είναι μια διάταξη λογισμικού και εξοπλισμού η οποία επιτρέπει την προβολή πολυμεσικού περιεχομένου σε συσκευές όπως οθόνες αφής και προβολής και Projectors. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας θα είναι μια χρονικά προγραμματισμένη ροή περιεχομένου που θα περιλαμβάνει videos, φωτογραφίες, κείμενα, δυναμικό περιεχόμενο ιστοσελίδας και αναρτήσεις στα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 58.000,00 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Ημερομηνία έναρξης διαβούλευσης: 23/11/2012
Ημερομηνία λήξης διαβούλευσης: 7/12/2012
Τα αρχεία της προς διαβούλευση προκήρυξης βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/diabouleuseis.html
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις ή παρατηρήσεις εγγράφως συμπληρώνοντας το έντυπο που διατίθεται προς μεταφόρτωση στην ανωτέρω ιστοσελίδα (Φόρμα Δημόσιας Διαβούλευσης). Το συμπληρωμένο έντυπο αποστέλλεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση: tp.consultation@pde.gov.gr.
Τέλος σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση και πολύ περισσότερο ο διαγωνισμός που θα επακολουθήσει αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους όσοι άσκησαν εύκολη κριτική ισχυριζόμενοι ότι «μπορούν να ολοκληρώσουν αυτό το έργο δωρεάν».
 
aftodioikisi.gr

Ο Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο “κουρέματος”

Wolfgang-Schaeuble

Σε αντίθεση με την Άνγκελα Μέρκερλ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποδείτχτηκε εξίσου… κάθετος στην άρνησή του για μελλοντικό “κούρεμα” ενός κομματιού του ελληνικού χρέους.
Έτσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έστω και εμμέσεως, μιας και επεσήαμεν ότι θα μπορούσαν να εξεταστούν και άλλα μέτρα για την Ελλάδα, από τη στιγμή που θα έχει ξεπεράσει τη σημερινή ύφεση.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων


Jean-Claude Juncker, Wolfgang SchaeubleΗ συμφωνία των Βρυξελλών περιλαμβάνει και πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, έναντι 35 cents ανά ευρώ. Εκτιμάται ότι το ποσό είναι αρκετό για να στείλει στις αγορές τα κατάλληλα μηνύματα που απαιτούν οι καιροί.

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή εθνικιστικ​ό χάος…

Και όμως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας. Η χώρα στην οποία αναπτύχθηκε η ελεύθερη σκέψη. Ο τόπος που γεννήθηκε ο διάλογος και η πρόοδος μέσα από συγκλίσεις και συμφωνίες, να αποτελεί την αφορμή για μια νέα παγκόσμια ρύθμιση. Όχι όμως ως πρότυπο. Αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγή. Ως η κεκρόπορτα των άκρων.
Η Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας τοποθετείται πλέον στο κέντρο της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης. Το παρών της Ευρώπης και το μέλλον της Ελλάδας αλλάζουν δραστικά. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας όμως απουσιάζει από τις διαδικασίες για την λήψη των αποφάσεων. Τα κόμματα της χώρας βυθισμένα στην πολιτική εσωστρέφεια της αναξιοπιστίας, μοιράζουν ευθύνες και όχι τις δυνάμεις τους προς τον κοινό σκοπό.
Ο διάλογος και η ελεύθερη σκέψη περιορίζονται στα όρια του λαϊκισμού και της βαρβαρότητας. Αποστεωμένη πολιτικά η χώρα μας βρίσκεται μέσα στην δίνη αυτή αντιμέτωπη με μια επείγουσα αναγκαιότητα. Να διαμορφώσει μια πολιτική προσέγγιση που θα κάνει διακριτό ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό στους πολίτες, που νιώθουν τις στερήσεις τους χαμένες. Και ταυτόχρονα να διεκδικήσει την θέση της στο τραπέζι των εξελίξεων, με ένα Ευρωπαϊκό αρραγές μεταρρυθμιστικό πρόσωπο, ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα πολιτικό συγκριτικό πλεονέκτημα που θα ανατρέψει την κατάπτωση της εικόνας της χώρας στην διεθνή κοινότητα.
Μέσα σε αυτό τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτικό χειμώνα, το επόμενο Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου η ΔΡΑΣΗ διοργανώνει ένα συνέδριο για συνεργασία και σύμπραξη του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου στη χώρα μας.Προωθεί μια πρωτοβουλία διαλόγου, σύγκλισης και συμφωνίας στο βασικό πολιτικό σκοπό ενδυνάμωσης του Ευρωπαϊκού προορισμού της χώρας. Σε μια κοινωνική σύγκλιση και συμφωνία που θα φέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των αποφάσεων, μέσα από ένα πολιτικό συγκριτικό πλεονέκτημα μεταρρυθμίσεων
 
info@politicsonline.gr

Το Tea Party απειλεί (ξανά) με χρεοκοπία τις ΗΠΑ

Eric-Cantor
Η πολιτική αλλά και η ηθική λογική λέει ότι ένας ηγέτης που έχει μόλις κερδίσει τις εκλογές, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, είναι εύλογο να έχει μπροστά του μια περίοδο χάριτος αλλά και αναγνώρισης της πρωτοκαθεδρίας του έναντι του λοιπού πολιτικού προσωπικού. Ειδικά όταν ο ηγέτης αυτός είναι ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα.
Φαίνεται ωστόσο ότι τέτοιες… λεπτομέρειες δεν συγκινούν το Tea Party. Την ακραία συνιστώσα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που επηρεάζει καθοριστικά τη χάραξη και εφαρμογή της πολιτικής στρατηγικής του GOP. Τη “φράξια” του Έρικ Κάντορ, της Σάρα Πέιλιν, της Μισέλ Μπάκμαν και όλων εκείνων των Ρεπουμπλικανών που “διάβασαν” λάθος τις διδαχές και την ιστορία του κόμματός τους. Δεν έχουν φυσικά σχέση με τον Ρόναλντ Ρήγκαν, ούτε καν με τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Είναι ακραίοι κήρυκες του λαϊκισμού, που βρίσκουν πρόθυμο ακροατήριο σε μια κοινωνία με βαθιές διαιρέσεις και συγχύσεις. Μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την κρίση την οποία προκάλεσε το 2008 η “προγραμματισμένη” κατάρρευση της Lehman Brothers.
Μετά την επανεκλογή του, ο Μπαράκ Ομπάμα έθεσε ως κεντρικό στόχο την “τακτοποίηση” της μεγάλης εκκρεμότητας της εσωτερικής οικονομικής κρίσης. Προτείνοντας ένα μείγμα νέας φορολογικής πολιτικής και στοχεύσεων, που… ενοχλεί τους πιο πλούσιους Αμερικανούς. Το… χιλοτραγουδισμένο 1%, για το οποίο ακόμη και ο “πατερούλης” Γουόρεν Μπάφετ έχει παραδεχθεί ότι θα πρέπει να φορολογηθεί κατά τρόπο δίκαιο, φοβούμενος την έκρηξη της μεσαίας τάξης, η οποία δοκιμάζεται κυρίως και βαθιά από την κρίση.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα μίλησε σήμερα με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ, και των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, με τον δεύτερο να μην δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρόθεση του Λευκού Οίκου να αυξήσει τη φορολογία στους πλουσίους.
Το τι λέει ο Τζον Μπένερ ωστόσο, μάλλον έχει λιγοστή σημασία. Εκείνο που μετράει είναι το τι λέει ο Έρικ Κάντορ, επικεφαλής της συνιστώσας του Tea Party. Και ο Κάντορ είπε σήμερα ότι κανένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής δεν εξελέγη για να αυξήσει τους φόρους προς τους πλουσίους. Δηλαδή τους… χορηγούς τους.
Η ακραία επιθετική ρητορική του Έρικ Κάντορ θυμίζει έντονα τις αλήστου μνήμης στιγμές που ζήσαμε τον Αύγουστο του 2011. Τότε που το Tea Party κόντεψε να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε στάση πληρωμών και τεχνική χρεοκοπία, με τη σθεναρή άρνησή του να συναινέσει σε αύξηση του ορίου δανεισμού της οικονομίας της Ουάσινγκτον.
Η επανάληψη της Ιστορίας είναι, ως γνωστόν… τραγωδία. Και η σημερινή συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή για να επιβεβαιωθεί αυτό το αξίωμα.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ywterografa.gr

«Έφυγε» ο πρώην υπουργός Θόδωρος Αναγνωστόπουλος


«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής μας ζωής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, έφυγε, σήμερα, από τη ζωή» δήλωσε για τον θάνατο του πρώην υπουργού ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Η προσφορά του στη Χώρα και τη Νέα Δημοκρατία θα κρατά αιώνια τη μνήμη του» πρόσθεσε και εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του «για τη μεγάλη απώλεια και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Θ. Αναγνωστόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. Ενός άξιου πολιτικού, που πορεύτηκε με γνώμονα αρχές, αξίες και ιδανικά.
Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που και ο ίδιος υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, θα τιμά για πάντα την προσφορά του στη χώρα και θα κρατά άσβεστη τη μνήμη του.
Στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».
 
Ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στις 12/8/1936 στην Καρδίτσα και ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΕΠΕΚ και Ένωσης Κέντρου Γιώργου Αναγνωστόπουλου.
Το 1974, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας με το ψηφοδέλτιο της ΕΚ/ΝΔ. Την ίδια χρονιά είχε διατελέσει νομάρχης Καρδίτσας.
Το 1981, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας.
Διατέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης από τις 08/08/1991 μέχρι τις 03/12/1992 και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών από τις 03/12/1992 μέχρι τις 12/10/1993.
Στις 5 Ιουλίου 1989, εκλέχτηκε Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 166 ψήφους. Στις 30 Ιουλίου του ιδίου έτους, ορίστηκε μέλος της 12μελούς Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και στις 2 Αυγούστου εξελέγη πρόεδρός της.
Στις 22 Νοεμβρίου 1989, εξελέγη Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής με 269 ψήφους στην ψηφοφορία που ακολούθησε μετά τη συμφωνία των τριών μεγαλύτερων κομμάτων για κυβέρνηση οικουμενικής στήριξης υπό τον Ξ. Ζολώτα.
Έχει επίσης διατελέσει, το 1989, μέλος της Διαρκούς 15μελούς Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με το νέο κανονισμό της Βουλής που ψήφισε η κυβέρνηση Τζαννετάκη, ανέλαβε να κρίνει και να εισηγείται την καταλληλότητα των διοικητών και των ανώτερων στελεχών των (ΔΕΚΟ) που διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1989, στις εκλογές που διεξήγαγε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Στις 23 Απριλίου 1990, εξελέγη Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Απριλίου με 175 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν και 119 λευκά ψηφοδέλτια και τρία άκυρα.
Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τις Μεταφορές, ενώ ορίστηκε και τρίτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη εκ νέου πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τις μεταφορές και τις επικοινωνίες και επανεξελέγη το Νοέμβριο του 1995.
Τον Απρίλιο του 1997, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το Σεπτέμβριο του 1999, ενώ αργότερα διετέλεσε και υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κόμματος.


Η κηδεία του πρώην υπουργού και βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρου Αναγνωστόπουλου, θα γίνει αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 15.00, από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.