Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Όταν η τεχνολογία συναντά την ελληνική ύπαιθρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ CRIME.GR ΣΤΗ HOL - ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ...

Από το : crime.gr
Η διάψευση της HOL στο ρεπορτάζ του crime.gr μας επιβάλλει να επανέλθουμε στο θέμα. Στέλεχος της εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνελήφθη από την αστυνομία και συγκεκριμένα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος... Παγκρατίου. Η εταιρεία διαμαρτυρήθηκε μάλιστα γιατί οδηγήθηκε στο τμήμα με χειροπέδες. Πρόκειται για τον υπεύθυνο ασφαλείας (το όνομά του αρχίζει από Α.) και στο μόνο σημείο που υπήρχε παράλειψη στο ρεπορτάζ, ήταν η ιδιότητα του στελέχους της Hellas Online. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, δεν λέει την αλήθεια και απλώς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν υπήρξε σύλληψη του νομικού συμβούλου, χωρίς όμως να αναφέρει το παραμικρό για τη σύλληψη του υπευθύνου ασφαλείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΗΟL: «H hellas online διαψεύδει το περιεχόμενο δημοσιευμάτων και αναφορών σε ιστότοπους (sites) και ιστολόγια (blogs) που αφορούν σε δήθεν σύλληψη του νομικού συμβούλου της εταιρείας, καθότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η hellas online λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης σε κάθε περίπτωση, τηρώντας το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και εκπληρώνοντας τις απορρέουσες από αυτό υποχρεώσεις της τόσο έναντι των Αρχών όσο και έναντι των συνδρομητών της. Παράλληλα, έχει προβεί στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για την προάσπιση της εν λόγω σταθερής επιλογής της και θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται υπεύθυνα, με σεβασμό προς τις αρμόδιες Αρχές και τα δικαιώματα των πελατών της».

FIMOTRO

Διοικητικοί Υπάλληλοι οι καθαρίστριες της Βουλής;


Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!
Εκμεταλλευόμενοι διάταξη του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που δίνει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας να μεταπηδούν σε άλλη υπηρεσία, καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί για το συγκεκριμένο αντικείμενο στη Βουλή, μπορούν να μετακινηθούν στο διοικητικό προσωπικό.

Και αν και εφόσον μιλάμε για άτομα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την απαραίτητη εκπαίδευση, σίγουρα δεν δημιουργείται… ηθικό θέμα, το αντίθετο μάλιστα, ένας υπάλληλος που το αξίζει… «επιβραβεύεται»! Και πάντως, σίγουρα είναι… νόμιμο!

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η Βουλή – δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος – καλείται να μισθοδοτήσει υπαλλήλους που η θέση τους και οι αμοιβές τους δεν θα αντιστοιχούν στα προσόντα τους, κάτι που δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο (!) για το Ναό της Δημοκρατίας, όπου από τη Μεταπολίτευση μετετράπη σε βασίλειο του ρουσφετιού από τους Εθνοπατέρες μας.

Όπως και πολλοί άλλοι λοιπόν δημόσιοι υπάλληλοι, αρκετές καθαρίστριες, προάγονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναλαμβάνουν καθήκοντα διοικητικών υπαλλήλων.

Κάποιοι… «καχύποπτοι» εκτιμούν πως αυτό, στην προκείμενη περίπτωση, δεν είναι και τόσο… αθώο, καθώς έτσι θα δημιουργηθούν κενές θέσεις. Και ακόμη και αν δεν γίνουν νέες προσλήψεις - όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι του Κοινοβουλίου – το έργο της καθαριότητας θα κληθούν να αναλάβουν ιδιωτικά συνεργεία, κάτι που θα σημάνει πρόσθετη επιβάρυνση στα οικονομικά της Βουλής σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία.

Το θέμα μας σαφώς και δεν είναι οι καθαρίστριες, που κατά κοινή ομολογία εργάζονται ευσυνείδητα και σκληρά, αλλά η μεθόδευση που φαίνεται να ακολουθείται για άλλη μία φορά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο!

newsit.gr

Άσφαλτο και επέκταση φωτισμού και ύδρευσης ζητούν στα Βυζδιάνικα


Kάτοικοι του οικισμού Βυζδιανίκων ( τοπική Κοινότητα Χελυδορίου) ζητούν απο το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης την επέκταση ασφαλτοστρώσης μήκους 1,5 χλμ του δρόμου που ενώνει τον οικισμό με την Καλλιθέα , την επέκταση του φωτισμού κατα 1,5 χλμ. καθώς και την μεταφορά νερού. Σημειώνεται οτί ο οικισμός δεν κατοικίται από μόνιμους κατοίκους , καθως αυτοί έχουν εγκατασταθεί σε γειτονικούς οικισμούς.
 Τα Βυζδιάνικα (υψόμετρο 110 , 2 ώρ. από Δερβένι παρά το Σκουπέικο ποτάμι Ονομασία σχετιζόμενη με το επώνυμο Βυζάς. Οι κάτοικοι του χωριού προέρχονται από τον Κούτο.)
  είναι μικρός οικισμός που ανήκει στο Δημοτικό διαμέρισμα Χελυδορέου Κορινθίας του Δήμου Ευρωστίνης με 4 κατοίκους. Άλλοτε τα Βυζιάνικα ή Βυζδιάνικα κατοικούσαν περί τα 60 άτομα που τα εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στη γειτονική Καλλιθέα, τη Λυκοποριά, το Δερβένι, το Ξυλόκαστρο και την Αθήνα.

Eurogroup: Περιμένουμε δήλωση στήριξης και όχι εκταμίευση της δόσης

Eurogroup: Περιμένουμε δήλωση στήριξης και όχι εκταμίευση της δόσης
Στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη για την Ελλάδα συνεδρίαση του Eurogroup βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού αργά το βράδυ της Κυριακής από τη Βουλή. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε μία προσπάθεια για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Την εκτίμηση ότι το σημερινό Eurogroup θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το ΑΠΕ. Το φως της δημοσιότητας είδε το προσχέδιο της αποψινής απόφασης του Eurogroup που λέει «ναι» στη διετή επιμήκυνση. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι μεταβαίνει στο Eurogroup εξοπλισμένος με τα 167 «ναι» της Βουλής στον προϋπολογισμό. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Άμεσα όχι, γιατί πρέπει να ψηφίσουν και κάποια κοινοβούλια. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα πάρουμε έγκαιρα τη δόση»...

Ντόρα Μπακογιάννη στο Reuters: Στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, γι' αυτό ειλικρινώς ελπίζω οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να τηρήσουν τα δικά τους υπεσχημένα, ψηφίζοντας και συμφωνώντας το συντομότερο δυνατόν να μας δώσουν τη δόση.



Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης.
Δημοσιογράφος: Η δόση αυτή δεν θα δοθεί σήμερα από τις Βρυξέλλες, γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν ξέρω ακριβώς τους λόγους, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εμείς τηρήσαμε όσα μας επέβαλε η συμφωνία. Το Κοινοβούλιο ψήφισε τα μέτρα λιτότητας, ψηφίσαμε έναν από τους πιο δύσκολους προϋπολογισμούς. Στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, γι' αυτό ειλικρινώς ελπίζω οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να τηρήσουν τα δικά τους υπεσχημένα, ψηφίζοντας και συμφωνώντας το συντομότερο δυνατόν να μας δώσουν τη δόση. Αυτή η δόση είναι πολύ σημαντική για την Ελληνική οικονομία.
Δημοσιογράφος: Πόσο χρόνο έχετε; Πότε ακριβώς χρειάζεστε τη δόση και πότε πιστεύετε πως θα σας δοθεί;
Ντόρα Μπακογιάννη: Τη χρειαζόμασταν ήδη από χθες. Ένα ποσοστό αυτών των χρημάτων το περιμένουμε από τον Ιούνιο, όποτε πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελληνική οικονομία είναι πρακτικά νεκρή σήμερα. Δεν υπάρχει δυνατότητα οι τράπεζες να δώσουν χρήματα, δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά. Περιμένουμε λοιπόν τη δόση, περιμένουμε όμως να δούμε να τηρούν τις υποσχέσεις τους και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Είναι πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να έχουμε πλειοψηφία στη Βουλή, αν τώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους τα ευρωπαϊκά κόμματα στην Ελλάδα θα βρεθούν σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση.
Δημοσιογράφος: Ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τι πιστεύετε ότι εννοεί;
Ντόρα Μπακογιάννη: Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα γιατί η λιτότητα αυτή είναι εξαιρετικά αυστηρή. Σήμερα στην Ελλάδα κόβονται τα πάντα, τα επιδόματα των παιδιών, οι συντάξεις, φυσικά οι μισθοί. Και υπάρχουν πολλοί ανά τον κόσμο, όχι μόνο οι Έλληνες, όπως οι Financial Times ή οι New York Times που λένε πως μέτρα τόσο αυστηρής λιτότητας είναι αντιπαραγωγικά και τελικώς αυξάνουν την ύφεση και δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο. Γι' αυτό χρειαζόμαστε τη δόση αυτή το συντομότερο δυνατόν.
Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα φτάσετε κάποια στιγμή στο σημείο να πείτε αρκετά, δεν πάει άλλο, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο αυτή τη λιτότητα;
Ντόρα Μπακογιάννη: Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, εγώ υπερψήφισα όλα τα πακέτα λιτότητας. Μάλιστα, εκδιώχθηκα και από το κόμμα μου για ένα διάστημα γι' αυτό το λόγο. Αλλά ειλικρινώς σας λέω, πως δεν θα αντέξουμε άλλο πακέτο λιτότητας. Ακόμη και εγώ, ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ως πολιτικός που τα υποστήριξε γιατί πιστεύω ακράδαντα στις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην Ελλάδα, δεν θα υποστηρίξω άλλο πακέτο λιτότητας, γιατί ειλικρινώς πιστεύω ότι δεν είναι η σωστή επιλογή από εδώ και πέρα.
Δημοσιογράφος: Έχει αυξηθεί η οργή του κόσμου; Πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση πιστεύετε;
Ντόρα Μπακογιάννη: Προς το παρόν οι Έλληνες υποφέρουν χωρίς να έχουν αντιδράσει υπερβολικά. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ, αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια τάξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, οι αποφάσεις για τα επονομαζόμενα προβλήματα του Νότου θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν. Εάν θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυρή και ανταγωνιστική μέσα στην παγκόσμια σκακιέρα, τότε οι αποφάσεις δεν μπορούν να καθυστερούν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την έκβαση των εκλογών σε οποιαδήποτε μεγάλη χώρα. Πρέπει οι αποφάσεις να ληφθούν μέσα στο μήνα, το αργότερο τον Δεκέμβριο.
Δημοσιογράφος: Πείτε μου την άποψή σας για την Άνγκελα Μέρκελ και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κατάσταση. Σήμερα μεταβαίνει στην Πορτογαλία, αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα, αλλά γενικώς τί πιστεύετε για την κυρία Μέρκελ και την ΕΕ;
Ντόρα Μπακογιάννη: Κοιτάξτε, πιστεύω πως η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να συνδυάσει την κοινή γνώμη της Γερμανίας με τις ανάγκες του ευρώ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι μια πολύ δύσκολη πολιτική. Οι Γερμανοί πολιτικοί όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι είναι προς όφελος και της Γερμανίας, εάν διατηρηθεί ισχυρή η ένωση και το ευρώ. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει μόνο με πολιτικές λιτότητας. Βεβαίως οι Έλληνες πήραμε το μάθημά μας. Βεβαίως κάναμε λάθη στο παρελθόν, αλλά και η λιτότητα έχει όρια. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ανάπτυξη, είναι θέσεις εργασίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι χρήματα που θα πάνε στην πραγματική οικονομία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβει και η κυρία Μέρκελ. Αυτό που ακούγαμε μέχρι τώρα από την ίδια ήταν “πρέπει εσείς να κάνετε τη δουλειά σας”. Εντάξει, την κάναμε τη δουλειά μας. Και ήταν πολύ δύσκολη. Και ήταν πολύ δύσκολο και για τους πολίτες μας. Γι' αυτό τώρα, την αξιοπιστία που ζητούσαν από τους Έλληνες πολιτικούς, ήρθε η ώρα να τη ζητήσουμε εμείς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η Χρυσή Αυγή έχει την… τιμητική της και στο “Reuters”

reuters-golden-dawn
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρεται, με ειδικό ρεπορτάζ του, στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, σε γνωστές δηλώσεις των στελεχών της και την συνδέει με τα προσφάτως ψηφισθέντα μέτρα λιτότητας.
Το ρεπορτάζ έχει ως ακολούθως:

Η λίστα Λαγκάρντ και τα απόνερα στον Τύπο



Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Ζούμε στην εποχή του παραλογισμού!

Είναι ολοφάνερη πλέον και στον πιο αδαή η σύμπλευση ΜΜΕ , εξουσίας και συμφερόντων!

Όλοι περιμένουν η Ελληνική πολιτεία να πράξει τα δέοντα για να σταματήσει ο βόρβορος.

Είναι αληθές πως τόσα χρόνια αφέθηκε να λειτουργεί χωρίς κανόνες ο Τύπος, ενώ έπρεπε η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη να έχει παρέμβει σε πάμπολλες περιπτώσεις και να έχει σταματήσει την υφέρπουσα σε αρκετές περιπτώσεις φασιστική αντίληψη μερίδας του τύπου και κάποιων ΜΜΕ.

Ενώ σε μία ευνομούμενη πολιτεία, έπρεπε η έννοια της ελευθεροτυπίας να συμπλέει με την αλήθεια και το δίκαιο κάποιοι κατάλαβαν ξαφνικά ότι σε όλο αυτό το ανθρωποφαγικό οικοδόμημα του Ελληνικού τύπου -έντυπου και ηλεκτρονικού- που γιγαντώθηκε και έγινε ρυθμιστής των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, πρέπει να μπουν κανόνες και να ισχύσουν οι νόμοι του κράτους.

Ως σκέψη σωστή, διότι έπρεπε να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που ζούσαμε μέχρι σήμερα. Αλλά ως timing και ως θεματολογία λάθος !

Δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση με την υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ και διογκώθηκε από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις που το βρήκαν "ως βούτυρο στο ψωμί τους", ότι κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν πρόσωπα, ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να συγκαλύψει τα μέλη του κλπ.

Πρέπει να γίνει σαφές στην εξουσία το αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται από τις ανεπάρκειες του πολιτικού μας συστήματος και την κακοδιαχείριση.

H κοινωνία περιμένει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε όποιον δε σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα και σε όσους πλούτισαν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, ενώ συγχρόνως επιθυμεί την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος και την αληθινή εξυγίανσή του.

Η δίωξη Βαξεβάνη, για το λόγο που έγινε και τη χρονική συγκυρία που έγινε, απλά έδωσε την αφορμή σε όσους τόσα χρόνια πρωτοστατούσαν στα στημένα δημοσιεύματα, στην ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης -από μερίδα των ΜΜΕ - της Ελληνικής κοινωνίας να το παίξουν τιμητές και θιγμένοι .

Εξ άλλου και τα διεθνή ΜΜΕ την παρουσίασαν με τα μελανότερα χρώματα και ως προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας.

Θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα χρήζουν μεγαλύτερης και διεξοδικότερης βασάνου πριν υλοποιηθούν, αλλιώς γυρίζουν μπούμερανγκ.

elzoni

Αποκαλύπτεται το προσχέδιο συμφωνίας του Eurogroup: Δίνει 2 επιπλέον χρόνια στην Ελλάδα για να εξυγιάνει τα οικονομικά της


- Το προσχέδιο αποκαλύπτει το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων
- Aν δεν δοθεί διετής επιμήκυνση, τότε η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει μέτρα για την εξοικονόμηση 20,7 δισ. ευρώ για το 2013 και 2014, αντί για 11,5 δισ.
- «Εντυπωσιασμένος» ο Γιούνκερ από τις πρόσφατες επιδόσεις της Ελλάδας,
- Η έκθεση θα αξιολογηθεί απόψε και θα την πάρουν στα χέρια τους ΜΟΝΟ οι υπουργοί Οικονομικών!
- Δεν είναι η πλήρης έκθεση αλλά προσχέδιο - Γερμανία: Έχετε κάνει πρόοδο αλλά....
- Δεν θα ληφθούν σήμερα οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα


Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της «εξαιτίας της βαθύτερης από το αναμενόμενο ύφεσης» στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα, όπως αναφέρει ένα προσχέδιο συμφωνίας που προετοιμάστηκε για τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το προσχέδιο αυτό, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γερμανικού Πρακτορείου, αναφέρει ότι αν δεν παραταθεί κατά δύο χρόνια το περιθώριο της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, τότε η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει μέτρα για την εξοικονόμηση 20,7 δισ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014, αντί για 11,5 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

«Η παράταση της περιόδου προσαρμογής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, γεγονός που θα μειώσει την αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο που φέρει ημερομηνία σύνταξής του, το Σάββατο.

«Ακόμη και αν η βελτίωση του στόχου του ονομαστικού πρωτογενούς ισοζυγίου είναι λιγότερο φιλόδοξη από ό,τι τον Μάρτιο, η βαθύτερη ύφεση σημαίνει ότι η προσπάθεια προσαρμογής είναι εξίσου ισχυρή», αναφέρεται στο προσχέδιο.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, είπε: "Επιθυμούμε εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό". Διευκρίνησε όμως ότι δεν θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις σήμερα για την Ελλάδα. Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης ότι εστάλη και η έκθεση της Τρόικας.

Το πιο σημαντικό που είπε όμως ο κ. Γιούνκερ ήταν ότι το σημερινό Eurogroup θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «θα ήταν φρόνιμο να καταλήξουμε σήμερα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δόση» καθώς «από τις προπαρασκευαστικές εργασίες που έχουν γίνει, η εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να διοργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ακόμη «εντυπωσιασμένος» από τις πρόσφατες επιδόσεις της Ελλάδας, με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού, και τόνισε ότι η χώρα μας έχει εκπληρώσει βήμα- βήμα όσα περιμέναμε αναφορικά με τις υποχρεώσεις που είχαμε θέσει. Σήμερα θα αξιολογήσουμε την έκθεση της τρόικας, η οποία μόλις μας περιήλθε, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα σήμερα», κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Μπράβο από Μέρκελ
Την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Βουλή των Ελλήνων χαιρέτισε η γερμανική κυβέρνηση. «Η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ την έλαβε υπόψη της με μεγάλο σεβασμό», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ.
Μαζί με το πακέτο λιτότητας το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται για «συνολικά μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία πρέπει να αναγνωριστεί, αλλά και η οποία δεν ήρθε και πολύ νωρίς», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας και εξήγησε ότι η περαιτέρω διαδικασία θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης τώρα, από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο με την έγκριση του πακέτου λιτότητας υπάρχουν όμως πολλά χρηματοδοτικά ερωτήματα να απαντηθούν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Ολοι πρέπει να εργαστούν υπό πίεση προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που παραμένουν ανοικτά», σημείωσε η Μαριάνα Κότε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε σήμερα μία τελική απόφαση καθώς στη Γερμανία θα πρέπει να προηγηθεί η συμφωνία της Μπούντεσταγκ».

newsit.gr

Έκθεση χειροποίητων κατασκευών στο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. στο Δερβένι

Το χρονικό διάστημα 26-28 Οκτωβρίου 2012 στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου φιλοξενήθηκε έκθεση χειροποίητων κατασκευών με τίτλο «Λιθαράκια», της κας Ειρήνης Δελή, συνταξιούχου εκπαιδευτικού.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και τα έσοδα διατέθηκαν σε φιλανθρωπικό ιδρύματα.
Ο Δήμος μας είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι άξιες συγχαρητηρίων τέτοιες κινήσεις που αποτελούν μήνυμα αισιοδοξίας και παράδειγμα προς μίμηση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

Έργα Ζωής στο Ξυλόκαστρο

Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου, που έγινε σταδιακά από το 2006, είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης. Είναι έργο ΖΩΗΣ.
Η πόλη του Ξυλοκάστρου αποκτά ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και λειτουργικό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, χωρίς διαρροές, και συχνές βλάβες. Διαχειριζόμαστε σωστά, ορθολογικά το πόσιμο νερό και προστατεύουμε την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας.
Συγκεκριμένα η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (τμήμα 1), το έτος 2005, προϋπολογισμού 870.000,00€, αφορούσε την αλλαγή των αγωγών τροφοδοσίας (κεντρικούς αγωγούς) ύδρευσης επί της οδού Νοταρά.
Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (τμήμα 2), το έτος 2007, προϋπολογισμού 659.000,00€, αφορούσε την αντικατάσταση αγωγών τροφοδοσίας (δευτερεύοντες) επί της Π.Ε.Ο. και τις κάθετες οδούς μεταξύ Νοταρά και Ι. Ιωάννου.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (τμήμα 3), έτος 2009, προϋπολογισμού 983.000,00€, αφορούσε τους αγωγούς τροφοδοσίας (δευτερεύοντες) του κεντρικού τμήματος (εμπορικό κέντρο) της πόλης.
Με το σημερινό έργο, το οποίο ολοκληρώνει το σύνολο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και το οποίο ήδη εκτελείται με τίτλο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου (τμήμα 4) – τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός κεντρικού δικτύου ύδρευσης», προϋπολογισμού 1.300.000,00€, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ και αφορά:
  1. Την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης νότια της οδού Νοταρά μέχρι το ύψος της παλαιάς χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ, ανατολικά μέχρι την οδό Σαντοριναίου και δυτικά στα όρια του ποταμού Σύθα. Οι υπάρχουσες οδεύσεις των αγωγών ύδρευσης από αμίαντο, σιδηροσωλήνα και μαντέμι θα αντικατασταθούν από πολυαιθυλένιο. Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα αντικατασταθούν είναι10.650 μ.Επίσης θα γίνει κατασκευή σταμπωτών δαπέδων των φθαρμένων πεζοδρομίων στα σημεία που θα γίνουν επεμβάσεις.
  2. Την εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού με ηλεκτρονική παρακολούθηση του εξωτερικού δικτύου του Δήμου μας, των πηγών, των γεωτρήσεων και των δεξαμενών του Ξυλοκάστρου, των Καρυωτίκων, του Καμαρίου και του Μελισσίου.
Είμεθα ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί σε πολύ σύντομο χρόνο, ολοκληρώνουμε το πιο σημαντικό έργο στην πόλη μας, που για πάρα πολλά χρόνια ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της, για υγιεινό, ασφαλές και πόσιμο νερό.
Εξ’ ίσου σημαντικό είναι και το έργο της συλλογής νερού από τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και η αντικατάσταση του παλαιού και ανθυγιεινού εξωτερικού δικτύου μεταφοράς του νερού από τις πηγές προς την πόλη του Ξυλοκάστρου που κατασκευάστηκε το 2007
Με αυτά τα έργα έχουμε επάρκεια και καλή ποιότητα νερού και δικτύων. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ

Έρχεται χειμώνας - Πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη


Ακόμη και στα αστικά κέντρα θα κάνει κρύο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ανάψουν τα καλοριφέρ. Ωστόσο οι κόσμος δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης. Τι προβλέπει για το Νewsit ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.
Ψυχρό διήμερο με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έρχεται απο την Τετάρτη και μετά. Κρύο δε θα κάνει μόνο για στη βόρεια Ελλάδα αλλά και μέσα στις πόλεις των νοτιότερων ηπειρωτικών περιοχών.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μετεωρολόγος, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος "πραγματικά θα έχουμε ένα ψυχρό διήμερο που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ και θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα έχουμε έναν καιρό βορείου ρεύματος οπως λέμε. Δηλαδή στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής θα έχουμε αρκετά ενισχυμένους βοριάδες, πυκνή νέφωση και πιθανότατα και κάποια φαινόμενα με ασθενείς βροχές ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.

Επομένως και η μέγιστες τιμές από την Τετάρτη ως την Παρασκευή θα είναι χαμηλές, και στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια θα έχει ψύχρα ακόμη πιο έντονη κυρίως τις βραδινές ώρες.

Πάμε σιγά - σιγά σε ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό. Δε θα διατηρηθούν για πολλές ημέρες αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, στην Αθήνα για παράδειγμα θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 17 με 18 βαθμούς κελσίου".


Οι πολίτες πάντως δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης και ήδη ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χειμώνα που αρχίζει να δειχνει τα δόντια του.
 

Όπου φύγει - φύγει οι υπάλληλοι της Βουλής - Για να μην χάσουν τα προκλητικά προνόμια βγαίνουν στην σύνταξη!


- 27 στελέχη έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση
- Αγωνία εκφράζει το Προεδρείο να μην φύγουν ικανοί και έμπειροι υπάλληλοι
- Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους ο Α.Σαμαράς
- Το εφάπαξ τους είναι πάνω από 200.000 ευρώ!
Τα όσα διαδραματίσθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μέσα στην Βουλή από τους υπαλλήλους της με την απειλή να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία για το Μνημόνιο όταν έμαθαν ότι χάνουν τα προνόμιά τους, δεν σταματούν εδώ.

Οι υπάλληλοι με λίγα λεπτά αποχής από την εργασία τους οδήγησαν την κυβέρνηση σε άτακτη φυγή. Η διάταξη "μαζεύτηκε" από τον υπουργό Οικονομικών με την υπόσχεση ότι θα επανέλθει.

Γνωρίζοντας προφανώς ότι ο κ. Στουρνάρας είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του και ακούγοντας και τον πρωθυπουργό να κάνει επίσης αναφορά στους προνομιουχους χθες βράδυ στην Βουλή, κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν είναι ώρα για παιχνίδια.

Ποιός θα σε κατηγορήσει αν πετάξεις το εφάπαξ σου ενω μπορείς να το πάρεις και μάλιστα διπλό;

Έτσι, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας που έγιναν τα επεισόδια πολλοί υπάλληλοι της Βουλής άρχισαν να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 27 στελέχη και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής καταθέτουν μαζικά από την προηγούμενη εβδομάδα αιτήσεις συνταξιοδότηση.

Όπως είχαμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες, το μέσο εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε τι ισχύει μέχρι σήμερα

Οι υπάλληλοι της Βουλής σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 1282.

Πριν τους μάθουμε για τα καλά, έπαιρναν 16! μισθούς. Αυτό κόπηκε στον προϋπολογισμό του 2011 και γλυτώσαμε σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ.

Νομίζετε! Οι μισθοί αυτοί λαμβάνονται κανονικά, απλά ονομάζονται "κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου".

Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής. Είναι κάτι σαν υπερωρίες.

Οι υπάλληλοι της Βουλης δικαιούνται διπλό εφάπαξ. Δηλαδή, εαν ένας υπάλληλος έχει υπηρετήσει 30 χρόνια, τότε θα πάρει 60 μισθούς. Πόσο είναι το εξάπαξ; Κατά μέσο όρο γύρω στα 200.000 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχει και 2ο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Επίσης, παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.

Επίσης:

Εχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο αλλά έχουν και το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
Το ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής εισπράττει επίσης:

Όλα τα ενοίκια από ό,τι μισθώνεται μέσα στο κτίριο της Βουλής.

- Το κυλικείο της Βουλής

- Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

- Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ

Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.

Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

newsit.gr

Τα "ορφανά" της Βουλής - Ποιοί είναι - Ποιά η δύναμη των κομμάτων


- Μεγάλες απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
- Ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών
- Ποιοί τους "καλοβλέπουν" - Ποιοί δηλώνουν πίστη στο κόμμα

Και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης μετρούν απώλειες στην κοινοβουλευτική τους δύναμη και μέσα σε λίγους μήνες από τις εκλογές δείχνουν να συρρικνώνονται.
Η ΝΔ ξεκίνησε με 129 βουλευτές και τώρα έχει 125. Διαγράφηκαν οι: Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης Γιώργος Κασαπίδης και Γιάννης Σολδάτος. Από αυτούς, ο κ. Νικολόπουλος, παρά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος που έφυγε από τη ΝΔ, δηλώνει πιστός σ΄εκείνη κι ας έχει ιδρύσει το χριστιανοδημοκρατικό κίνημα.
Ο Γιάννης Σολδάτος που είναι και ο πιο πρόσφατα διαγραφείς, δεν θεωρείται ότι θα κάνει πολύ καιρό να περάσει ξανά το κατώφλι της Συγγρού.
Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με 33 βουλευτές και πλέον μετά από δυο κρίσιμες ψηφοφορίες, μια για το Μνημόνιο 3 και μια για τον προϋπολογισμό έχει 27. Εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί οι: Μάρκος Μπόλαρης, Αντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μίμης Ανδρουλάκης. Στην περίπτωση των 6, κανείς δεν θεωρείται υποψήφιος για ΣΥΡΙΖΑ μεριά, εκτός βέβαια ακπλήξεων. Ακόμα και ο "αριστερός" Μίμης Ανδρουλάκης, δεν θεωρείται ευπρόσδεκτος από την πλευρά Τσίπρα.
Κάποιοι τους κατεβάζουν στους 26 συμπεριλαμβάνοντας και τον Κώστα Σκανδαλίδη, παρά το ότι ο ίδιος είπε ότι με το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην πολιτική, με το ΠΑΣΟΚ θα βγεί και από το ΠΑΣΟΚ δεν φεύγει...
Η ΔΗΜΑΡ είναι ίσως το κόμμα το οποίο δεν μετρά τόσες απώλειες. Η κοινοβουλευτική της ομάδα αριθμεί 17 βουλευτές, αλλά στην ουσία είναι 15 αφού μετά την διαφοροποίηση των κυρίων Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, θεωρούνται πλέον ξένα σώματα...

newsit.gr

Οι λαοί παίρνουν την τύχη τους, στα χέρια τους (βίντεο)


Στις 14 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα καλούν σε Πανευρωπαϊκή γενική απεργία, για μια ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο συντονισμένη κίνηση των ευρωπαϊκών συνδικάτων εδώ και πολλές δεκαετίες και δίνει την ευκαιρία για ένα πρωτοφανές απεργιακό γεγονός. Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα του απεργιακού ξεσηκωμού που ήδη εξελίσσεται σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και της πίεσης πάνω στα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα.
 
Οι απεργίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία έχουν γίνει σύμβολο και έχουν δώσει έμπνευση σε όλη την Ευρώπη. Η πανευρωπαϊκή αυτή κινητοποίηση εναντιώνεται στις πολιτικές λιτότητας που προκαλούν την ανεργία, την ανασφάλεια, την φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτός ο συντονισμός δράσεων έχει ως στόχο τη σύγκλιση των κινητοποιήσεων που έχουν αναπτυχθεί σε πολλές χώρες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που επιβάλλονται και οδηγούν την Ευρώπη στην άβυσσο.
Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν τα οποία "ανακάλυψε" η itabloid.gr

Ξεκινάμε....

 
 

Η Ζωή που… δεν χρειάζεται μικρόφωνο

Zoi-Konstantopoulou-Parliament
Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013, όπως και εκείνη που προηγήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη για το νομοσχέδιο με τα μέτρα του Μνημονίου, έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο Κοινοβούλιο. Και ο τηλεοπτικός μαραθώνιος απευθείας μεταδόσεων του καναλιού της Βουλής, βοήθησε ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει καλύτερα, ή… να γνωρίσει για πρώτη φορά τους εκπροσώπους που έχει στείλει στο Κοινοβούλιο.
Η εικόνα φυσικά ήταν ακραία απογοητευτική. Όπως ακραίες ήταν και πολλές συμπεριφορές και ρητορικές που αναπτύχθηκαν. Νέα πρόσωπα αναδείχτηκαν, νέες οπτικές αποκαλύφτηκαν. Σε κάθε περίπτωση, η Βουλή απέκτησε ενδιαφέρον, δυστυχώς όμως αυτό συνέβη για τους λάθος λόγους. Που γίνονται… ακόμη πιο λάθος, σε μια περίοδο κατά την οποία το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται και σχεδόν λοιδωρείται από την κοινωνία, αν δεν προκαλεί οργή, όπως επιβεβαίωσαν και τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research που δημοσίευσε χθες το “Βήμα της Κυριακής”.
Οι απευθείας μεταδόσεις της Βουλής πάντως, ανέδειξαν και το άστρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Της κόρης του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που πήρε το εισιτήριο εισόδου στη Βουλή από τους πολίτες της Α’ Αθηνών, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, και αποδεικνύει ότι είναι πολλά περισσότερα από… απλώς η κόρη του πατέρα της.
Ακόμη και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι στρέφονται εναντίον της, της ασκούν κριτική, τη σχολιάζουν ή ακόμη και της επιτίθενται, δείχνει ότι η κα Κωνσταντοπούλου ήρθε για να μείνει. Και δεν ανήκει φυσικά στην κατηγορία των “γραφικών” περιπτώσεων που ζήσαμε αυτές τις μέρες στη Βουλή.
Διαθέτει γνωστικό υπόβαθρο, έχει δυναμισμό και μάλλον θα… τρέξει πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς ρυθμούς που επιβάλλει η κομματική ιεραρχία, καθώς ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να στερείται το “κάτι παραπάνω”, που θα του επιτρέψει να κεφαλαιοποιήσει την απογοήτευση του κόσμου για το Μνημόνιο.
Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου “ακούγεται”. Και μάλιστα, χωρίς να χρειάζεται μικρόφωνο.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Γιούνκερ: “Κατά βάση θετική η έκθεση της τρόικας”

Jean-Claude-Juncker
Όπως αποκάλυψαν από νωρίς το πρωί τα “Υστερόγραφα”, σήμερα θα παρέδιδε η τρόικα την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, και έτσι έγινε.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα είναι “κατά βάση θετική”.
Σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι δεν αναμένεται οριστική απόφαση για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά θα ήθελε η επόμενη δόση να δοθεί στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατό. “Υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν, μεταξύ αυτών και η βιωσιμότητα του χρέους”, ήταν τα λόγια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάντως, διέρρευσε ότι η τρόικα παρέδωσε τα τεχνικά στοιχεία της έκθεσης, και όχι το κείμενο συμπερασμάτων, προσθέτοντας ότι “στο τραπέζι βρίσκονται οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας”.
Όπως είναι γνωστό, η Μπούντεσταγκ απαιτεί το κείμενο συμπερασμάτων μαζί με τα τεχνικά στοιχεία της έκθεσης της τρόικας, προτού καταλήξει σε απόφαση για την εκταμίεση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Έγκλημα χωρίς τιμωρία και η δυσφήμηση της χώρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Τελικά όλα τα βρίσκουμε μπροστά μας, ξανά και ξανά.

Σηκώθηκε η Ελλάδα στο ποδάρι με την τελευταία – και προφανώς όχι έσχατη, αν κρίνουμε από προηγούμενες ανάλογες δηλώσεις - συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας.

Αν εξαιρέσουμε τα κόμματα του κ. Καμμένου και του κ. Μιχαλολιάκου που δεν έκριναν πως πρέπει να στηλιτεύσουν την συγκεκριμένη αντιπατριωτική πρακτική, αποφεύγοντας οποιαδήποτε κριτική, όλοι, σε επίπεδο κομμάτων και λαού, εκδήλωσαν τον αποτροπιασμό τους.

Φαίνεται, όμως, πως είναι πολύ αργά.

Το αρχαίο ρητό «τα εν οίκω μην εν δήμω», έχει εγκαταλειφθεί στη χώρα του παραλόγου και έχει (και αυτό) παραδοθεί βορά στο τέρας των μικροκομματικών επιδιώξεων.

Μαζική διανομή τροφίμων στην Πλατεία Αττικής από τη Χρυσή Αυγή

Απέναντι στα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό της φτωχοποίησης, η Χρυσή Αυγή ξεκινά νέα σειρά δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαζική διανομή τροφίμων στην Πλατεία Αττικής. Καλούνται όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης.


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

O Πέλοπας Κιάτου 2 - 1 πέρασε από το Πορτοχέλι

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Πέλοπας
Ο Πέλοπας Κιάτου δυσκολεύτηκε, αφού ισοφαρίστηκε στην επανάληψη από τον Πορτοχελιακό, όμως κατάφερε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης επικρατώντας 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν στο 28' με τον Πετρόπουλο να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56' ο Αντωνόπουλος έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1.
Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπαβασιλείου από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-2 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ (Βέλικο Ντόβενταν ): Μπουρνιάς , Κοξίδης ,Σταυρόπουλος, Μιχαηλίδης . Αντωνόπουλος ,Τόζογλου, Ζαραφωνίτης Ι.Ε.(61' Μούκια) Χιονίδης, Ζαραφωνίτης Ι.Β. Λαδάς(77' Ζαραφωνίτης Δ.) Κουρτίδης (68 Τέτα)

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ (Γιάννης Τζαλακώστας): ΧασάμπελΙ, Χουσελάς, Μιχαλόπουλος, Στασινόπουλος Δ, Βελέτζας, Παπαϊωάννου, Πετρόπουλος, Παπαβασιλείου, Πράττος (66' Λυμπερόπουλος), Σέλλας ( 82 Μανιώτης ), Μπούκης (72' Λιάλιος)

Ελλάς Βελου-Σπαθοβούνι 0-1.



apopsi24.g​r

Διαιτητής για... οφθαλμίατρο και ο Αστέρας «μασκαράς»


agioi ektos





















 
Ένας Αστέρας «μασκαράς» εμφανίστηκε στο γήπεδο των Αγ. Θεοδώρων και κατάφερε να αφήσει τους τρεις βαθμούς σε μια ομάδα που έκανε όλες κι όλες τρεις φάσεις από τρία φάουλ. Η ήττα αυτή, από τον ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι με σκορ 1 – 0, ήρθε μετά από μια κάκιστη εμφάνιση, για την οποία δεν
έχει κανένα ελαφρυντικό.
Παίκτες πρωτίστως και προπονητής δευτερευόντως ας αναλογιστούν τι έκαναν στο γήπεδο, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι και κανένα μεγαθήριο. Εκτός, αν αυτοί μίκρυναν τόσο πολύ …

Βέβαια στο γήπεδο ήταν ντυμένος και άλλος ένας «μασκαράς»... Ο διαιτητής κ. Καρακάσης που χρειάζεται επειγόντως ή οφθαλμίατρο ή υποβιβασμό στα παιδικά πρωταθλήματα. Δεν έδωσε ένα τόσο καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αστέρα, που θα το έδινε και ο Πρόεδρος των Αγίων Θεοδώρων.Εντάξει, για το άλλο πέναλτι στο 90’, δεν υπάρχουν απαιτήσεις, αφού δεν έδωσε το πρώτο … τι να ζητάμε τώρα … κε Καρακάση.
Η διαιτησία μπορεί να στέρησε από τον Αστέρα ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση γενικά των παικτών του ήταν αποκαρδιωτική. Ντεφορμέ και ο προπονητής κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε άπαντες τους παίκτες διαθέσιμους και δεν μπόρεσε να αλλάξει την τροπή του αγώνα. Ο Αστέρας έχει παίξει πολύ καλύτερη μπάλα και αυτό είναι που ενοχλεί, γιατί αγώνες σαν αυτόν πρέπει να κερδίζονται άσχετα των υποδείξεων του «μασκαρά» διαιτητή.
Στο α’ μέρος η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν στο 37’ ένα σουτ του νεαρού Βυζά, μέσα από την περιοχή, που εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των Αγίων Θεοδώρων Σταμέλος. Κατά τ’ άλλα παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο, με τον Αστέρα να έχει γενικά την πρωτοβουλία, αλλά να μη δημιουργεί τίποτε το εξαιρετικό στην εστία των Αγίων Θεοδώρων, που μάλιστα είχαν κάνει από νωρίς και δύο αναγκαστικές αλλαγές.
Στο β’ μέρος ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Αστέρα να απειλεί μόνο από στημένες μπάλες και τον τερματοφύλακα Σταμέλο να «καθαρίζει» τις φάσεις. Στο 57’ ένα πλάγιο φάουλ του Νικολάου, έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του εμβρόντητου Φραντζή με τους επιτιθέμενους και αμυνόμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στο 62’ ο Μυργιώτης έφυγε από τη σέντρα σε μακρινή μπαλιά του Αντωνόπουλου, ξεπέρασε στην ταχύτητα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Αγίων, μπήκε στην περιοχή και πέρασε και τον εξελθόντα Σταμέλο, ο οποίος τον ανέτρεψε. Πέναλτι και αποβολή λέει ο κανονισμός. Ο «μασκαρεμένος σαν διαιτητής» κ. Καρακάσης είδε «θέατρο» και έδωσε κίτρινη κάρτα στον Μυργιώτη, λες και αυτός με άδεια εστία και με την μπάλα στα πόδια του, προτίμησε να πέσει αντί να σκοράρει !! Ατελείωτη φαντασία η απόφαση του διαιτητή !!
Στο 73’ ο Νικολάου εκτέλεσε πλάγιο φάουλ και ο Κακαβελάκης (;) κέρδισε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή του Αστέρα, ο Φραντζής μπλόνζαρε στην αριστερή γωνία του, απέκρουσε ασταθώς τη μπάλα και ο καραδοκών Μούτσος από πολύ κοντά έγραψε το 1 – 0. Στο επόμενο λεπτό ο Τόλιας κέρδισε κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή και σέρβιρε στον Μυργιώτη, ο οποίος κοντρόλαρε στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που μετά επιχείρησε, έφυγε απελπιστικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταμέλου. Ακολούθησε ένα άλλο πλάγιο φάουλ του Νικολάου με τον Καλογήρου να πιάνει κεφαλιά από εξαιρετική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Φραντζή. Στο 90΄ο Μυργιώτης, μέσα στη μεγάλη περιοχή, πέρασε τη μπάλα μεταξύ δύο αμυντικών των Αγίων και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, αυτοί τον έριξαν με τρικλοποδιά … Ακόμα και ο συνήθως ψύχραιμος Χριστοδουλόπουλος έφτασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή διαμαρτυρόμενος στον διαιτητή. Αλλά «τέτοια ώρα, τέτοια λόγια ….» .
Ο Αστέρας με τους Αντωνόπουλο και Φωλιά να επιπλέουν στο ναυάγιό του, δεν μπορεί να επιζητά άλλοθι στη διαιτησία. Όχι ότι δεν έπαιξε και αυτή το ρόλο της, αλλά παίκτες και προπονητής έχουν τη δική τους τεράστια ευθύνη.

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Σταμέλος, Δημητρίου, Μούτσος Καλογήρου, Γκιόκας, Νικολάου, Λουκάς, Αντωνίου, Πάτρας, Γεωργακόπουλος, Καρβέλης Έπαιξαν και οι: Κακαβελάκης, Καραγιάννης, Γκοτζιάς

ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος, Μετεβελής, Φωλιάς, Αναγνωστόπουλος (73’ Γιαννόπουλος), Δημόπουλος, Βυζάς (68’ Κουτρούλης), Μυργιώτης, Τόλιας.
 
asterasderveniou.gr

Κόρινθος ΄06 και Δάφνη Πουλίτσας στον πόντο επικεφαλείς σε Β1 και Β2 Κορινθίας



Β1 Κατηγορία

"Συνοστισμός" κορυφής

6η αγωνιστική
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 0-1
ΣΟΦΙΚΟ ΄05 - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-1  
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2-0
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 2-0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 5-1
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 0-1
ΑΓ. ΓΕΩΡΙΟΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 3-0
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 3-0

Η βαθμολογία
( Σε 6 αγώνες)
1 (3) ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 14
2 (4) ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 13
3 (1) ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 13
- (5) ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. 13
5 (6) ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 13
6 (7) ΣΟΦΙΚΟ '05 13
7 (2) ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 12
8 (9) Α.Ο ΜΑΨΟΥ 11
9 (10) ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 9
10 (8) ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 9
11 (11) ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 4
12 (14) ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 4
13 (12) ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 4
14 (13) ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 4
15 (15) ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ -1
16 (16) ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -4

Β2 Κατηγορία

 Σάρωσαν Λυκοποριά , Απέσσας και Ολυμπιακός Άσσου .
Το Ζευγολατιό "ψαλίδησε" τη Δάφνη Πουλίτσας



6η αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 4-0
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΑΣ 1-1
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97 1-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ- ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 7-0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 6-2
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 2-2
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 8-0
ΡΕΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ

Η βαθμολογία
( Σε 6 αγώνες)
1 (1) ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 14
2 (3) ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ 13
3 (4) Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 12
4 (2) Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 12
5 (6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 10
6 (7) ΑΡΑΤΟΣ 9
7 (5) ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 9
8 (11) ΤΑΡΣΙΝΑ '97 8
9 (8) ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 6
10 (10) Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 6
11 (9) Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 6
12 (12) ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 3
13 (13) ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 1
14 (15) ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ -2
15 (14) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ -2

Κύψελος , Αναγέννηση και Τενεάτης ¨συγκάτοικοι" κορυφής στην Α2 Κορινθίας - Ο Πανευρωστινιακός πέρασε με τεσσάρα από την Αρχαία Κόρινθο




Στην Αρχαία Κόρινθο ο Πανευρωστινιακός, στα πλαίσια της 8ης αγωνστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας. συνέτριψε εκτός έδρας με 4 - 0 τον τοπικό Άρη
Οι Ροζενιώτες ήταν πολύ καλύτεροι και φυσικά πήραν απόλυτα δίκαια, τους τρεις βαθμούς.
Από το πρώτο ημίχρονο, ο Πανευρωστινιακός είχε πάρει ένα καθαρό προβάδισμα στο σκορ καθώς προηγήθηκε 0-3 και η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.
Το 0-1 ήρθε στο 13’ με αυτογκόλ του Τζάλλα, μετά από προσπάθεια του Ραζή, ενώ το 0-2 έκανε ο Αλέκος Τόλιας. Πριν τη λήξη του α’ μέρους, ο Κατσούλης, πέτυχε το 0-3 και στην επανάληψη, όλοι απλά περίμεναν τη λήξη της αναμέτρησης.
Το τελικό 0-4, διαμόρφωσε στο 70’ και πάλι ο Αλέκος Τόλιας, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Τζάλλας, Ταμπάκου, Παππάς, Σταματης, Βλάχος, Κατσιαβός, Χρήστου (46’ Δέδες), Βάθης, Κανάκης, Σοφός, Κόλλιας (46’ Παπαμιχαήλ)
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ: Γεραρής, Τομόρι, Ζίζηλας, Κορδούλης (75’ Γκολιφινόπουλος), Ραζής, Μελισαρόπουλος (64’ Αδαμόπουλος), Ψαράκος, Κατσούλης (80’ Σταύρου), Τόλιας, Δορλής, Καϊτσας Στ.

Με το ίδιο σκορ ( 4 - 0) επικράτησε και ο  Τενεάτης Αθικίων μέσα στο Συνοικισμό τον Άρη Κορίνθου.  Η Αναγέννηση Κιάτου επικράτησε με 3 - 1 του Αετού Αγγελοκάστρου , όπως και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου επί της Αλμυρής, ενώ ισόπαλος 1 - 1 έληξε ο αγώνας του ΑΟ Σολομού με τον Κύψελο Κορίνθου. Στο Λέχαιο ο τοπικός Α.Ο. στο ντερμπι της ημέρας έχασε με σκορ 2 - 3 από την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο Κρυονέρι ο τοπικός Αετός ήταν καταιγιστικός με το 7 - 0 επί των Γαλάζιων Νέων, όπως και ο Ισθμιακός με το 6 - 0 επί του  Άρη Βοχαϊκού.

Η 8η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 0 - 4
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 2 - 3
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 7 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ 0 - 4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 3 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 3 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ 6 - 0
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 1 - 1 
 
H βαθμολογία
( Επί 8 αγώνων)
 
1 (1) ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 17
2 (2) ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 17
3 (3) ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 17
4 (7) ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 14
5 (6) ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 14
6 (11) ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 12
7 (4) ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 12
8 (9) ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 11
9 (5) ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 11
10 (8) Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ 10
11 (10) Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ 9
12 (12) ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 9
13 (13) ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 4
14 (16) ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 3
15 (14) ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 3
16 (15) ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 1

Νεκρός ο αδελφός του ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα. Πρόκειται για αυτοκτονία


Συνταξιούχος του ΝΑΤ και του ΙΚΑ , ναυτικός στο επάγγελμα, ήταν ο αδελφός του ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην εξοχική του κατοικία στο χωριό Καμάρες της Μάνης.
Ο 61 χρονος Ηλίας Καράμπελας , βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Ο Η.Καράμπελας σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρύματα , αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ όπως είναι λογικό και η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη

Η είδηση προκάλεσε σοκ στο ΥΕΘΑ. Ο αδελφός του ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα αυτοκτόνησε. Βρέθηκε νεκρός στην εξοχική του κατοικία στο χωριό Καμάρες της Μάνης, ο 61 ετών αδελφός του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Στρατηγού ε.α. Παναγιώτη Καράμπελα.
Ο νεκρός βρέθηκε πυροβολημένος και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο ότι πρόκειται για αυτοκτονία, όπως αναφέρει το τοπικό http://ithominews.blogspot.gr.
Προανάκριση για το μυστηριώδες συμβάν διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Γυθείου και την Ασφάλεια Σπάρτης, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Ηλίας Γεωργόπουλος.

onalert.gr


 

Σεισμός μεταξύ Κεφαλονιάς-Ζακύνθου - Αισθητός και στην Ηλεία


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, "ταρακούνησε" στις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, τα νησιά του νότιου Ιονίου καθώς και περιοχές της δυτικής, βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 15 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Ζακύνθου, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Ανδραβίδας και 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αργοστολίου.

To εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 10χλμ.

: Πέτρος Τατούλης: Αυτή η χώρα δεν τελείωσε, αντίθετα υπάρχουν ακόμη δυνάμεις που μπορούν να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο


«Χρειαζόμαστε νέες ιδέες και νέες απόψεις για να αποδείξουμε ότι καταλάβαμε το μήνυμα των καιρών και να πάψουμε να πιστεύουμε σε διατεταγμένη οικονομία». Αυτή ακριβώς τη λογική υιοθετεί ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διαβούλευση του από την αντίστοιχη επιτροπή Δήμων, φορέων και πολιτών, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη ο στρατηγικός σχεδιασμός αυτός αποτελεί «καινοτομία μέσα στην καινοτομία», καθώς ενσωματώνει μια σειρά από καινοτόμες αντιλήψεις και στρατηγικές. Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα μόχλευσης των ιδεών και προσαρμογής του μοντέλου, υπακούει σε ρεαλιστικό σχεδιασμό, σύμφωνα με τα σημερινά, αλλά και τα μελλοντικά δεδομένα, και επεξεργάζεται πολλά και διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο «όχι για αναφορές αόριστες», αλλά για τη δημιουργία συγκεκριμένης τάσης υλοποίησης, σύμφωνα με την οποία προϋποτίθεται η απαραίτητη συνεργασία όλων των δομών και κυρίως των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Η πολιτική της επόμενης μέρας

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 10 Νοεμβρίου 2012, σελίδα 7 :



Μόνο ως «επόμενη μέρα» με την έννοια της διαμόρφωσης μιας νέας πραγματικότητας μπορεί να χαρακτηριστεί το ξημέρωμα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής και την θετική ψήφο που πήρε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Όχι επειδή θα περιμένουμε εντυπωσιακά πράγματα ή ότι θα διορθωθούν οι παθογένειες που δημιουργήθηκαν μετά από μια μακρά περίοδο σχετικής ευημερίας στον τόπο. Γιατί αυτό είναι ένα γεγονός αν θέλαμε να κάνουμε μια οικονομική ενδοσκόπηση. Η χώρα για μια μακρά περίοδο, «ανέβαζε» συνεχώς βιοτικό επίπεδο, χωρίς στην ουσία αυτό να αντανακλάται σε υποδομές, ποιότητα υπηρεσιών, βάσεις μακράς πνοής που θα μπορούσαν να αντέξουν απέναντι σε μια αδυσώπητη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ιστορική 4άρα για Ολυμπιακό! ...Διέσυρε την ΑΕΚ

4ara
Τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη του σε βάρος της ΑΕΚ πέτυχε ο Ολυμπιακός την Κυριακή (11/11), σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά πρωταθλήματα (από τη σεζόν 1980-91).
Το 4-0 επί της Ενωσης μπαίνει, μάλιστα, στη 2η θέση από καταβολής Α' Εθνικής, πίσω από το 5-0 της σεζόν 1953-54

Αναλυτικά οι μεγαλύτερες σε έκταση νίκες του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας αγώνες με την ΑΕΚ

Στα Εθνικά πρωταθλήματα: 0-5 (1953-54)
Στην Α` Εθνική: 1-5 (1972-73)
Στα Επαγγελματικά: 0-4 (2012-13
Η... πτήση του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα συνεχίστηκε όπως και το... ναυάγιο της ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι με εκτελεστή τον Μήτρογλου ο οποίος σημείωσε 2 τέρματα (το πρώτο ήταν καταπληκτικό) θριάμβευσαν με 4-0 και έκαναν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία τους, μετά από 10 αγώνες. Η Ένωση που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 22' λόγω της σωστής αποβολής του Γιάγκο στη φάση που άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός, φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 39'. Καθολική υπεροχή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ από το 1972! Οι ερυθρόλευκοι με ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος, έχοντας και την αριθμητική υπεροχή έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην ΑΕΚ η οποία άντεξε μέχρι το 40'. Ως εκείνο το σημείο παρά το ότι για 20 λεπτά η Ένωση έπαιζε με δέκα παίκτες, είχε κλείσει τους χώρους και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση αν ο Σιδηρόπουλος έβλεπε το πέναλτι του Χολέμπας. Πλέον οι κιτρινόμαυροι έχουν σημαντικό πρόβλημα αφού έμειναν στους 5 βαθμούς και οι ομάδες που είναι πιο πάνω έχουν 9.

Το ματς που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των πολλών καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, δεν είχε ρυθμό αφού οι γηπεδούχοι πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνα τους, έκλεισαν τους χώρους και κράτησαν μακριά από την περιοχή τους τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι που δεν ήταν σε καλή ημέρα, δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία από στημένη φάση με την κεφαλιά του Τοροσίδη στο 7' να περνάει άουτ.

Η Ένωση κράτησε τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να φτάσει στην περιοχή του Κάρολ. Στο 22' έγινε η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ντέρμπι.

Ο Τοροσίδης έφυγε από τα δεξιά, γύρισε στον Μήτρογλου και ο Γιάγκο τον έριξε στο χορτάρι. Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό της ΑΕΚ. Ο Αμπντούν ένα λεπτό αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι γηπεδούχοι, μετά και την αλλαγή του Μπουγαϊδη με τον Γκερέιρο, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, κέρδισαν κόρνερ αλλά δεν απείλησαν. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 37' όταν ο Κωνσταντόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Μήτρογλου.

Στο 39' όλο το γήπεδο αποδοκίμασε τον Σιδηρόπουλο ο οποίος δεν έδωσε το πέναλτι στο καθαρό χέρι που έκανε ο Χολέμπας μετά τη σέντρα του Κοντοέ.

Η φάση διαρκείας στα καρέ του Κωνσταντόπουλου στο 44' με τον Φέτση να σώζει πάνω στη γραμμή το σουτ του Φουστέρ ήταν η τελευταία του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εντελώς διαφορετικός στο δεύτερο μέρος. Ανέβασε ψηλά την πίεση και για ένα δεκάλεπτο έκλεισε την ΑΕΚ στα καρέ της.

Στο 57' ο Μήτρογλου έκανε εκπληκτική ενέργεια, πέρασε δύο παίκτες και με αριστερό σουτ σημάδεψε τη γωνία του Κωνσταντόπουλου, δίνοντας πρόωρο τέλος στο ντέρμπι.

Ο ρυθμός μετά το 2-0 έπεσε, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει την περιοχή του Ολυμπιακού και όλοι περίμεναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς άλλες συγκινήσει.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 85' ο Αμπντούν που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των ερυθρόλευκων, σούταρε και η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ στον αέρα έκανε το 3-0.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν σταμάτησαν εκεί και τρία λεπτά αργότερα ο κορυφαίος του γηπέδου, Κώστας Μήτρογλου έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε διαστάσεις στην επικράτηση της ομάδας του.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (65' Αραμπατζής), Κοντοές, Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κορδέρο, Φέτσης, Κατίδης, Λαγός, Κατσικοκέρης (65' Φούντας), Γκερεϊρο (30' Μπουγαϊδης).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας (86' Μοντέστο), Φέισα, Γκρέκο (78' Μανιάτης), Μασάντο (65' Ιμπαγάσα), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου


 

Μέσα σε δέκα μέρες οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο

Antonis-Manitakis
Εντός των επόμενων δέκα ημερών θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών του δημοσίου οι λίστες με τα ονόματα των 2.000 υπαλλήλων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2012. Και, κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούν στην απόλυση, σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση την οποία έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης πάντως, επιμένει ότι οι υπάλληλοι αυτοί δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, όπου παρατηρούνται κενά στο προσωπικό και υπάρχουν άμεσες υπαλληλικές ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν.
Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της ωστόσο, θεωρεί ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας είναι το πρώτο στάδιο για να ξεκινήσουν απολύσεις στο δημόσιο, που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές θα είναι περισσότερο μαζικές από όσο… υποψιαζόμαστε.

ysterografa.gr

Όσα δεν είδατε στον Μαραθώνιο (βίντεο και φωτογραφίε​ς)

 
Φωτορεπορτάζ: Ηλίας Βερβαινιώτης

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είχαν πέσει στην Αθήνα λόγω του Κλασσικού Μαραθωνίου. Το Πινάκιο βρέθηκε στο σημείο της εκκίνησης αλλά και στις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου και κατέγραψε ό,τι δεν έδειξαν οι τηλεοπτικές κάμερες.


 
Ακόμα και άνεργοι οι Έλληνες αποδεικνύουν ότι έχουν τη στόφα του νικητή. Ο Μιχάλης Παρμάκης, άνεργος από την Χαλκίδα ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο. Ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς ψάχνει για δουλειά εδώ και πολύ καιρό. Προπονήθηκε μόνος του χωρίς σπόνσορες ή την αρωγή της πολιτείας με μοναδική συμπαραστάτρια την σύζυγό του. Μόνος του απέναντι στις απροσπέλαστες δυσκολίες τερμάτισε και νίκησε στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην Ευρώπη : Μπορεί να μην έχω λεφτά και δουλειά αλλά έχω ψυχή και πίστη.

H ομιλία του Χρίστου Δήμα για τον προϋπολογι​σμό του 2013



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
Τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα,ξοδεύαμε περισσότερα από όσα εισπράτταμε.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πως ζούσαμε πέρα και πάνω από όσα παράγαμε.
Έτσι εκτροχιάστηκε η Ελληνική οικονομία.
Η ευθύνη βαραίνει όλα τα πολιτικά κόμματα,άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.
Πολιτική ευθύνη έχουν όχι μόνο τα κόμματα που κυβερνούσαν αλλά και αυτά τα οποία με την δράση τους:

Θα αλλάξει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ;

Alexis-Tsipras
Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, οι ομιλίες των βουλευτών, η στάση των κομμάτων, και κυρίως η… συμπεριφορά του σύγχρονου πολιτικού δυναμικού του τόπου, συνέθεσαν ένα μωσαϊκό επιδείνωσης της εθνικής μελαγχολίας την οποία διέρχεται η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Μετά την πρόκληση κρίσης δανεισμού στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα τέλη του 2009, και την εν συνεχεία προσφυγή στον μηχανισμό του Μνημονίου.
Όλοι βέβαια υποψιαζόμασταν ότι η Βουλή αυτή είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης. Απλώς, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό οπτικοποίησε και επιβεβαίωσε την υποψία αυτή. Έδειξε ωστόσο και κάτι άλλο: Ότι η χώρα στερείται εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, αν και μάλλον… και αυτό το ξέραμε.
Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, και προσωπικά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, ήταν αρκούντως απογοητευτική. Έχει γραφτεί και στο παρελθόν ότι ο διάδοχος του Αλέκου Αλαβάνου στην Κουμουνδούρου αδικεί πολλές φορές τον εαυτό του, με το προφίλ που βγάζει προς τα έξω, και κυρίως με τη ρητορική που αρθρώνει.
Το τι κάνει ωστόσο ο κ. Τσίπρας με τη δική του πολιτική ταυτότητα και αυτοπροσδιορισμό είναι δευτερεύουσας σημασίας. Εκείνο που κυρίως μετράει είναι ότι με τη “γερασμένη” παρουσία του, σε λόγο και συμπεριφορική χαρτογράφηση της στρατηγικής του, αδικεί και ακυρώνει τη γενιά που εκπροσωπεί. Τη γενιά που θα μπορούσε να απαλλάξει την Ελλάδα από τη μοιραία γενιά των Ελλήνων, τη Γενιά του Πολυτεχνείου. Τη Γενιά που προκάλεσε και συντηρεί την κρίση την οποία διέρχεται σήμερα ο τόπος.
Alexis… came short, όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί για κάποιον που απογοήτευσε ή ακόμη και έχασε εκλογές. Αυτό το τελευταίο είναι το επόμενο ενδιαφέρον στοιχείο για την περίπτωση Τσίπρα. Όπως δείχνει και η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”, όσο μπορεί φυσικά κανείς να… παρακολουθήσει τις δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα που κρύβονται πίσω από τα ευρήματά τους, ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να πείσει, πόσο μάλλον να εμπνεύσει και να συναρπάσει μια κοινωνία σε απόγνωση.
Το δημοσκοπικό προβάδισμά του βρίσκεται σχεδόν πάντα κάτω από το στατιστικό λάθος, ο ίδιος δεν πείθει για “ασφαλής” αυριανός κυβερνήτης, και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ελάχιστα πάνω από το 20%, μιας και η κοινωνία δεν σαγηνεύεται πλέον από τις σειρήνες του λαϊκισμού.
Ένα εύρημα της δημοσκόπησης της Κάπα Research ωστόσο είναι εκκωφαντικό ως προς το συμπέρασμά του: Το 67% θεωρεί ότι, αν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλάβει το τιμόνι της χώρας, και να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Δηλαδή, σχεδόν οι 7 στους 10 Έλληνες, γυρίζουν την πλάτη τους στην Κουμουνδούρου.
Οι αριθμοί φυσικά δεν λένε πάντα την αλήθεια. Και μετά βεβαιότητας δεν λένε την αλήθεια που θέλουμε να ακούσουμε. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν λένε την “αλήθεια” που αντέχει να ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών. Γιατί, αν άκουγε, θα κατανοούσε ότι το βασικό πρόβλημά του είναι το πρόβλημα ηγεσίας. Ή μάλλον, η αλλαγή της…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Το facebook “κατέβασε” τα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Μπλόκο στα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έβαλε το facebook που ουσιαστικά κατέβασε όλα τα προφίλ
Το facebook στο καταστατικό του αναφέρει πως μπορεί χωρίς ενημέρωση αν κρίνει ότι υπάρχει προσβολή προσώπων, φυλών, θρησκείας κλπ να διαγράψει το προφίλ κάποιου χρήστη.

Έτσι κρίνοντας ότι σχόλια και αναρτήσεις στα προφίλ των βουλευτών παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας, τα προφίλ “κατέβηκαν”. Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για λυσσαλέα επίθεση η οποία όπως αναφέρει μάλλον δεν είναι τυχαία την ώρα που τα ποσοστά του κόμματος ανεβαίνουν

Εκτός ΚΟ ΝΔ, ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά, ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος. Ο βουλευτής είχε ψηφίσει "ναι" στον προϋπολογισμό, πλην των κονδυλίων των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, στα οποία δήλωσε «παρών».

Σαμαράς: Έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα...ανάκαμψη και ανάπτυξη


Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Από εδώ και πέρα, ανάκαμψη και ανάπτυξη”.

Με 167 «ναι» υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013-Δείτε video


 Με 167 «ναι» έναντι 128 «όχι» σε σύνολο 299 ψηφισάντων, υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013. Τέσσερις βουλευτές ψήφισαν παρών ενώ ένας ήταν «απών». Με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα τόνισε σε δήλωσή του, μετά το αποτέλεσμα της ψηφορορίας ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι από εδώ και πέρα ακολουθεί η ανάπτυξη και η ανάκαμψη. Σημειώνεται ότι το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς, θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Υπέρ του Προϋπολογισμού, ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ενώ τον καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Διαφοροποιήθηκαν ένας βουλευτής της ΝΔ και δύο της ΔΗΜΑΡ, ενώ ένας ακόμα βουλευτής της απουσίαζε από την ψηφοφορία.
Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ "παρών" δήλωσαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει ανεξαρτητοποιηθεί.
Όχι σε όλα, πλην των δαπανών της Προεδρίας, ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης,ενώ εκτός γραμμής της ΔΗΜΑΡ είναι ο Γιάννης .Πανούσης που ήταν απών
 
Όχι στα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.
Εκτός ΚΟ της ΝΔ έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Λευκάδας Θεόδωρο Σολδάτο, ο οποίος ψήφισε "ναι" σε όλα, και "παρών" στα κονδύλια των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας.

“Να λογοδοτήσουν όσοι μας έφτασαν ως εδώ”

Dimitris-Kalogeropoulos
Να βγει η Ελλάδα από αυτή τη μέγγενη, να λογοδοτήσουν όσοι μας έφτασαν ως εδώ, και να διδαχτούμε από τα λάθη μας, γιατί δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο η Ιστορία μας διδάσκει πως επαναλαμβάνεται”…
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και πολύπειρο στέλεχος του χώρου της Αυτοδιοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο “Παρόν της Κυριακής”. Ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρεται και στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Αττικής, λόγω των περικοπών του Μνημονίου, ενώ αναφέρεται και στην παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα που έχει προκύψει με τους ομογενείς μετανάστες.
Το πρόβλημα διευθετήθηκε πρόσφατα με παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Θα ισχύει η άδειά τους επ’ αόριστον και δεν θα ανανεώνεται ανά δεκαετία, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες πολιτογράφησης που είχαν κολλήσει, εφόσον θα πληρούν τις προϋποθέσεις”, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

ysterografa.gr