Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

"Εφτάψυχη" η Κέρκυρα, άτυΧος ο Πλατανιάς

Η Κέρκυρα έμεινε για 5ο σερί παιχνίδι αήττητη και ξέφυγε για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη ενώ ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την υπεροχή του. Το 1-1 αδικεί τους γηπεδούχους που είχαν δοκάρι και πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το πρώτο τρίποντο μετά από 2 σερί ήττες.

Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει ευκαιρίες κόντρα σε μία Κέρκυρα που δεν έβγαινε από την περιοχή της.
Οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Κρητικοί δεν έγιναν γκολ και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 41' για να βρει δίχτυα ο Ουντότζι. Ο παίκτης του Πλατανιά σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά νίκησε τον Αναστασόπουλο, ο οποίος έκανε άλλη μία μεγάλη εμφάνιση.
Στο δεύτερο μέρος ο Μάντζιος έκανε δύο αλλαγές και η εικόνα της Κέρκυρας άλλαξε. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες πάντως ήταν και πάλι από την πλευρά των γηπεδούχων με τον Ουντότζι στο 70' να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Αναστασόπουλο.
Στο 78' ο Γιάντσης κέρδισε πέναλτι από τον Αργυρόπουλο και ο Μπάρκογλου διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο Πλατανιάς πίεσε, είχε δοκάρι με τον Γιακουμάκη αλλά έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη.
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζάνης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊζιτς, Μαραγκουδάκης, Ουκάρ (82' Γιακουμάκης), Ουντότζι, Αναστασάκος (72' Ναζλίδης)
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Έντερ, Βενέτης, Κοντοδήμος, Παπαδήμας (46' Τσοκάνης), Τσουμάνης (46' Γιάντσης), Ηλιάδης, Καραλής (68' Μπάρκογλου), Αγρίτης, Λεόν

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ : Η δική μου στάση είναι συνάρτηση εθνικής ευθύνης. - Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με συντριπτική πλειοψηφία θα σταθεί στο ύψος της εθνικής ευθύνης της. Εμείς, παρά τα προβλήματα, θα κάνουμε το χρέος μας.

Απόσπασμα συνέντευξης στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρωινή Γραμμή» (2-11-12)


Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
 Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, μέσα στην κρίση του, μέσα στην προσπάθειά του να σταθεί στο ύψος της εθνικής ευθύνης. Το ΠΑΣΟΚ βιώνει μια κρίση δομική και ιστορική .
Με επώδυνο τρόπο βιώσαμε αυτή την κρίση στα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου. Έχουμε συνείδηση της κατάστασής μας. Από εκεί και πέρα, για να μιλήσουμε με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που ζούμε, το ΠΑΣΟΚ κατά έναν παραδοξολογικό τρόπο παραμένει ο εγγυητής της κυβερνητικής συνοχής, ο πυλώνας της σταθερότητας, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της πορείας της χώρας. Και αυτό κανείς νομίζω δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.  
Για τις αποχωρήσεις στελεχών και τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
….Υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης για τους άστεγους, μπορεί να τους δεχθεί. Εμείς παραμένουμε στο ΠΑΣΟΚ. Ως παράταξη, παραμένουμε σταθεροί, υπερασπιζόμενοι με όρους εθνικής ευθύνης την πολιτική μας, το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας.
Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοί μου και παλιοί μου φίλοι, έχουν τεράστιες ευθύνες για την διαδρομή του ΠΑΣΟΚ. Και δεν θα σώσουν την ψυχή τους με αυτά που κάνουν σήμερα. Γιατί η ψυχή τους είναι βεβαρημένη από πράξεις του παρελθόντος μέσα σε αυτή την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δεν θα ξεπλυθούν με μια διαφωνία.  
Η δική μου στάση είναι συνάρτηση εθνικής ευθύνης. Και αυτό που έκανα τα τελευταία 3 χρόνια, το έκανα με την ευθύνη μου απέναντι στην χώρα, στους πολίτες, στους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν για την χώρα.
Όχι απέναντι στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, ούτε απέναντι στην διαδρομή του. Δεν θα μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ με ιστορικούς όρους.
Μπορώ να σας πω καλύτερα από τον οποιονδήποτε τι βιώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια  Ποια ήταν τα ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης που είχαμε. Ποιες ήταν οι συνθήκες στην Ευρώπη, ποια ήταν η στρατηγική της Γερμανίας, ποιοι ήταν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τα ζει σήμερα ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης ,η κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτοί που με τόση ευκολία τα προηγούμενα δυο χρόνια αμφισβητούσαν την στρατηγική επιλογή που είχαμε κάνει για να σώσουμε την χώρα.
Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη στρατηγική που έχουμε επιλέξει. Μια στρατηγική που δεν μας κάνει παράρτημα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ…..  
Για το θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που έθεσαν στελέχη του κόμματος  σε συνεντεύξεις 
Στους διαδρόμους ο καθένας μπορεί να γίνει ήρωας. Επειδή όμως μετέχω για πολλά χρόνια στα κορυφαία όργανα του κόμματος, έβλεπα πολλούς που έθεταν στους διαδρόμους ζητήματα και μέσα ήσαν σιωπηλοί. Εγώ, εάν είχα πρόβλημα με την ηγεσία, θα το έθετα στα όργανα.
 Θα πάμε στο συνέδριο. Πριν από αυτό όμως, έχουμε άλλες προτεραιότητες.
 Για την ψήφιση των μέτρων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με συντριπτική πλειοψηφία θα σταθεί στο ύψος της εθνικής ευθύνης της. Εμείς, παρά τα προβλήματα, θα κάνουμε το χρέος μας.
 Ξέρουμε ότι είναι επώδυνες οι αποφάσεις, αλλά δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να μανικουλάρει την παράταξή μας, στην δύσκολη αυτή συγκυρία.
Αυτό που επισημαίνουμε και το έχουμε πει πολλές φορές μετά τις εκλογές και μας αγνοούσε η κυβερνητική πλειοψηφία, είναι πως θα πρέπει να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Δεν τελείωσε η πολιτική διαπραγμάτευση .Θα πρέπει να μιλήσουμε για την χρονική επιμήκυνση, για την διαχειρισιμότητα και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, για το αναπτυξιακό πακέτο, το οποίο υπάρχει από τον Ιούνιο του 2011.
Εύχομαι, η επόμενη εβδομάδα να βρει την χώρα όρθια, μετά την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή, για να μπορέσουμε να σταθούμε μέσα στην Ευρώπη, στους ευρωπαικούς θεσμούς. Για να μπορέσουμε να αντέξουμε.
Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, όχι μόνο για την κυβερνητική ,αλλά και για την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Κι επειδή χάνουμε την μεγάλη εικόνα των διεθνών και ευρωπαικών εξελίξεων, να θυμίσω ότι την Τρίτη έχουμε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Μια νίκη του Ομπάμα, κατά την άποψή μου, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην κατεύθυνση της άμβλυνσης τουλάχιστον μιας μονομερούς κι επικίνδυνης γερμανικής στρατηγικής στην Ευρώπη.

Κύκλοι Παπανδρέου: "Ψέματα και αλητεία τα περί διαζυγίου με την Άντα"


Πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως το ζευγάρι οδεύει προς το διαζύγιο.
Μετά το σάλο που προκάλεσαν διάφορα δημοσιεύματα ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου με τη σύζυγό του Άντα, ήρθε και η απάντηση από το Καστρί.
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σχολιάζοντας αυτά τα δημοσιεύματα, δήλωσαν οργισμένοι και σημείωσαν με νόημα: "τα ψέμματα και η αλητεία δεν έχουν όρια".
Με αυτή τη λιτή δήλωση οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου διέψευσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα που θέλουν το ζευγάρι να ετοιμάζεται για διαζύγιο και πως πολλοί είναι και οι φίλοι και οι γνωστοί που έχουν σπεύσει προκειμένου να γίνει η επανασύνδεση.
newsit.gr

Αδιανόητο γερμανικό δημοσίευμα: "Το Eurogroup θα επιβάλει τα μέτρα και χωρίς την έγκριση της Ελληνικής Βουλής"


Ένα αδιανόητο τηλεγράφημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες γερμανικά που κάνουν διάφορα σενάρια για τη διάσωση της Ελλάδας και το κάθε μέσο δίνει τη δική του άποψη για το πώς μπορεί η Ελλάδα να μπει σε κανονική πλέον τροχιά.

Το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche όμως αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε όριο. Επικαλείται πηγές του Eurogroup οι οποίες αναφέρουν πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα την αυτόματη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ακόμα και χωρις την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στην ουσία το γερμανικό μέσο αναφέρει πως το Εurogroup θα επιβάλει στην Ελλάδα όλα αυτά τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις με το έτσι-θέλω, χωρίς αυτά να έχουν ψηφιστεί από τους έλληνες βουλευτές, καταλύοντας έτσι κάθε μορφή δημοκρατίας και ταπεινώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Πέρα από το κατάπτυσο αυτό δημοσίευμα, ο γερμανικός τύπος ασχολείται αποκλειστικά με την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Έκθεση οικονομολόγων της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας της Commerce Bank που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Welt, αναφέρει πως το πρόγραμμα λιτότητας που υιοθετείται στην Ελλάδα, θα οδηγήσει τη χώρα στην κατάρρευση. Μάλιστα, αναφέρουν πως μοναδικός τρόπος να διασωθεί η χώρα είναι το νέο κούρεμα του χρέους με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

Μάλιστα, η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει πλέον πως η πολιτική λιτότητας δεν αποδίδει, αλλά από την άλλη να αποδεχτεί ένα νέο κούρεμα θα αποτελεί καταστροφή για τις εθνικές εκλογές. Από την άλλη η εφημερίδα αναφέρει πως και η πρόταση του Σόιμπλε για επαναγορά του χρέους ούτε αυτή θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Από την πλευρά του, το περιοδικό Focus αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Ελλάδα θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως το τέλος Νοεμβρίου, κάτι όμως που για να συμβεί θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συμφωνήσει για παράταση λήξης των ομολόγων της 16ης Νοεμβρίου.

ΦΙΛΙΠ ΡΕΣΛΕΡ: Κίνδυνος για τον γερμανικό προϋπολογισμό από ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Κενό στον γερμανικό προϋπολογισμό θα προκαλέσει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει σε κίνδυνο την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, υποστηρίζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Ο κ. Ρέσλερ καλεί και πάλι την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Το «κούρεμα», σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ, θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό της Γερμανίας και θα δημιουργήσει «τρύπα», «η οποία θα πρέπει να καλυφθεί».

Επιπλέον, «η ίδια η Γερμανία δεν επιτρέπεται να χάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά, αντιθέτως, πρέπει να παραμείνει σημείο σταθερότητας στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο Γερμανός πολιτικός και τονίζει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με συμμετοχή των δημοσίων πιστωτών δεν επιτρέπεται από το γερμανικό δημοσιονομικό δίκαιο. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αξιόπιστη συμπεριφορά από την πλευρά της Ελλάδας στην εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι έχει πετύχει πρόοδο. Αυτό θα το δείξει η έκθεση της τρόικας» προσθέτει.

newsit.gr

Ο Κύψελος Κορίνθου με σαρωτική επέλαση 4- 0 ,την Αναγέννηση Κιάτου, στην κορυφή της Α2 Κορινθίας ,


Ο Κύψελος Κορίνθου είναι ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας καθώς στο γήπεδο του Συνικοισμού, σάρωσε με 4 - 0 , στο ντέρμπι κορυφής  την Αναγέννησης Κιάτου και την προσπέρασε με +2 στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ευρείες νίκες  σημείωσαν  ο  Ηρακλής Ξυλοκάστρου με 4 - 2 επί του Ισθμιακού  και στην Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με 4 - 1 επί του Άρη Κορίνθου.
Στο Αγγελόκαστρο ο τοπικός Αετός έμεινε στο ισόπαλο 1 - 1 με τον Πανευρωστινιακό, ενώ ισόπαλη, χωρίς τέρματα έληξε και η αναμέτρηση του 'Αρη Βοχαικού με τον Αετό Κρυονερίου.
Αύριο Κυριακή τον ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο Σολομό όπου στην κοινή τους έδρα ο Τενεάτης Αθικίων κοντράρεται με τον Α. Ο. Σολομού, ενώ στην Αλμυρή η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λεχαίου. Τέλος οι Γαλάζιοι Νέοι , στα Εξαμίλια αγωνίζωνται με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Η 7η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ            0 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  1 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ   4 - 2
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ  4 - 0
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 4 - 1

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο  Κυριακή με τους αγώνες
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ


Β1 και Β2 Κορινθίας

Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής αύριο Κυριακή συνεχίζονται και τα πρωταθλήματα στην Β1 και Β2 Κορινθίας

Β1 κατηγορία Κορινθίας

Η 5η αγωνιστική
11:00 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ
11:00 ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
11:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15:00 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΣΟΦΙΚΟ
15:00 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
15:00 ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06
15:00 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
15:00 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ


Β2 Κατηγορία Κορινθίας

Η 5η αγωνιστική
11:00 ΑΡΑΤΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
11:00 ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
11:00 ΤΑΡΣΙΝΑ 97 - ΑΠΕΣΣΑΣ
15:00 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
15:00 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
15:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
15:00 ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΛΑΤΟΥ
ΡΕΠΟ ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ

Επιμελητήριο Κορινθίας


Επιμελητήριο Κορινθίας - Ανοιχτή εκδήλωση <<Κάνε σήμερα ένα βήμα προς την Επαγγελματική αποκατάσταση σου>>

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ. ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος, Λεωφόρος Συγγρού 340».

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Το Μαξίμου βλέπει 154-155 "ΝΑΙ" για τα μέτρα - Πληροφορίες πως ένας-δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα τα υπερψηφίσουν


Μόλις 4 ημέρες πριν από την κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία, ο κυβερνητικός συνασπισμός φέρεται παντελώς αποσυντονισμένος με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά για την ψήφιση των μέτρων, αλλά και για την επόμενη ημέρα μιας και μια κυβέρνηση πληγωμένη θα κληθεί να εφαρμόσει τα τόσο οδυνηρά μέτρα.

Από το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, με αφορμή την επιμονή στο όχι της ΔΗΜΑΡ και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι του Μαξίμου διαρρέουν πως είναι αισιόδοξοι στην κυβέρνηση για υπερψήφιση των μέτρων και πως δεν ανησυχούν, αλλά σημειώνουν με νόημα πως θα ήταν καλή μία μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου και να περιοριστούν τα τραύματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό.

Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν και αριθμητικές προβλέψεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μιλώντας για 154 έως 155 ψήφους υπέρ των μέτρων.
Αντικείμενο των συσκέψεων είναι φυσικά και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 11:30  την Κυριακή, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει με δραματικό τόνο και θα ξεκαθαρίσει πως η υπερψήφιση των μέτρων είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας.

Στο μέτωπο της ΔΗΜΑΡ τώρα, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να επιμένει στο όχι για τις αλλαγές στα εργασιακά και να ζητά να κατατεθούν σε ξεχωριστό άρθρο, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, τις τελικές απαντήσεις θα τις δώσει η ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει η κοινοβουλευτική της ομάδα.

Πάντως, τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ πως ένας ή δύο βουλευτές του κόμματος προσανατολίζονται να υπερψηφίσουν τελικά τα μέτρα, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά ζητήματα και μετράει “κουκιά”, μιας και ήδη ένας βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε και άλλος ένας έχει δηλώσει ορθά κοφτά πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.

Για τους άλλους βουλευτές όπως τον κ. Σκανδαλίδη, τον κ. Μπόλαρη, την κα Τζάκρη και άλλους, το σκηνικό θα αποσαφηνιστεί από τη Δευτέρα.

Σε αυτό το κλίμα και με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρξει καμία έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία, το Μαξίμου θεωρεί πως το πολυνομοσχέδιο με τα οδυνηρά μέτρα θα υπερψηφιστεί. Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι πώς θα γίνει η εφαρμογή τέτοιων μέτρων από μία κυβέρνηση τόσο πληγωμένη και η οποία τις επόμενες ημέρες μπορεί να έχει χάσει έναν εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων

newsit.gr

Απεβίωσε ο Κερκυραίος πεζογράφος Νίκος Α. Καββαδίας


Μια μεγάλη απώλεια για τα Γράμματα, και βεβαίως για την Κέρκυρα. Έφυγε στις 2 Νοεμβρίου 2012 από κοντά μας, στην Αθήνα όπου ζούσε, ο σημαντικός πεζογράφος Νίκος Α. Καββαδίας.


Ο Νίκος Α. Καββαδίας γεννήθηκε το 1938 στην Κέρκυρα, όπου και τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο. Σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη ως μαθητής της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής και ειδικεύθηκε στη Βιοπαθολογία. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου και υπηρέτησε σε Μονάδες, Επιτελεία, νοσοκομεία και στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού και διετέλεσε επιμελητής συντάξεως του ιατρικού περιοδικού «Ιατρική Επιθεώρηση Ενόπλων Δυνάμεων» από το 1981 έως το 1984, οπότε παραιτήθηκε από τον Στρατό. Άσκησε ιδιωτικά το επάγγελμα του ιατρού βιοπαθολόγου. Έγραψε  διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, –στενός συνεργάτης και του κερκυραϊκού λογοτεχνικού περιοδικού Πόρφυρας–, καθώς και δοκίμια και βιβλιοκριτικά σημειώματα. Είχε λάβει μέρος σε «Διήμερα Λόγου» στην πόλη της Κέρκυρας και είχε παρουσιάσει δύο μελέτες του για τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη. Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Εξέδωσε: Τα μυθιστορήματα:

1) «Φόβος κι ελπίδα», Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1991, 1992, 1993, 1998, 2002, 2003. Σελ.: 197, 

2) «Πτήση στο λευκό», Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1993. Σελ.: 191,

3)  «Δάφνη», Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1990, 1992. Σελ.: 243,

4) «Τριεστίνα», Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2003. Σελ.: 481, και

5) «Θα σας τηλεφωνώ», Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2004. Σελ.: 200.
Εξέδωσε επίσης τη συλλογή διηγημάτων  «Το στοιχειό στο φύτεμα», Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1998. Σελ.: 206, τις νουβέλες:

1) «Το ξαφνικό», Αθήνα, Απόστροφος, 1996. Σελ.:76, και

2) «Η πρώτη μέρα», Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1995. Σελ.: 67.

iskiosiskiou.com

Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου

“Έκκληση” -απειλή στις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου να μην πάρουν μέρος στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, απευθύνει εκ νέου η Άγκυρα, απειλώντας τις εταιρείες και τις σχετικές χώρες με αποκλεισμό από τα ενεργειακά έργα στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για «συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες σχετικά με οικόπεδα στη δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου» στο πλαίσιο «του δεύτερο διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Π. Ρίκο: Δημοψήφισμα για το αν το νησί θα γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ


Περισσότερα από δύο εκατομμύρια Πορτορικανοί καλούνται να ψηφίσουν την Τρίτη για τον μελλοντικό τους κυβερνήτη, και να αποφανθούν με δημοψήφισμα για το πολιτικό μέλλον του νησιού τους, που πέρασε στην αμερικανική κυριαρχία κατά το τέλος του 19ου αιώνα, αλλά όχι ως κανονική Πολιτεία.

Η ψηφοφορία αυτή θα συμπέσει με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αλλά οι κάτοικοι του νησιού της Καραϊβικής, αν και πολίτες των ΗΠΑ, δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές. Το Πουέρτο Ρίκο, που έγινε το 1952 "Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία" των ΗΠΑ δεν έχει μεγάλους εκλέκτορες και ομοσπονδιακή εκπροσώπηση στο Κογκρέσο.

Οι Πορτορικανοί ψηφοφόροι θα έχουν λοιπόν στις 6 Νοεμβρίου τη δυνατότητα να αποφασίσουν διαφορετικά. Με πρωτοβουλία του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Λουίς Φορτούνο (ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία) θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα για το πολιτικό καθεστώς του νησιού τους, για τέταρτη φορά, μετά από τις ψηφοφορίες του 1967, του 1993 και του 1998. Σε όλα αυτά τα δημοψηφίσματα είχε εγκριθεί το καθεστώς της "ελεύθερης πολιτείας, συνδεδεμένης με τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Δύο ερωτήσεις θα τεθούν στους ψηφοφόρους: "Συμφωνείτε να διατηρήσουμε το τρέχον πολιτικό και εδαφικό καθεστώς". Και ανεξάρτητα από το πρώτο ερώτημα: "Αναφέρατε ποια από τις παρακάτω επιλογές προτιμάτε": να γίνουμε Πολιτεία, να ζητήσουμε ανεξαρτησία, ή να είμαστε αυτοκυβέρνητη συνδεδεμένη Πολιτεία.

Σύμφωνα με την τοπική εκλογική επιτροπή, περίπου 2,4 εκατομμύρια Πορτορικανοί έχουν δικαίωμα ψήφου, από έναν συνολικό πληθυσμό 3,7 εκατομμυρίων.

Περίπου 4 εκατομμύρια Πορτορικανοί ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη.

Το Πουέρτο Ρίκο (που σημαίνει "πλούσιο λιμάνι"), παραχωρήθηκε από την Ισπανία στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1898. Οι Πορτορικανοί είναι πολίτες των ΗΠΑ από το 1917. Δεν πληρώνουν ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος, εκτός και αν ζουν σε αμερικανικό έδαφος.

ΗΠΑ: Ομπάμα και Ρόμνεϊ ισοψηφούν σε εθνικό επίπεδο



Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, μέσω διαδικτύου, που δημοσιοποιεί σήμερα το Ρόιτερς, στην πρόθεση ψήφου αθροιστικά σε βάση διαπολιτειακή ισοψηφούν, στο 46%, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ελαφρό προβάδισμα σε τρεις κρίσιμες πολιτείες.

Σε αυτούς "που πιθανώς θα ψηφίσουν" ο Ομπάμα έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου 3% στη Βιρτζίνια, και 2% στη Φλόριντα και το Οχάιο, αναφέρει αυτή η τελευταία δημοσκόπηση.


Κατά τα άλλα, όλες οι λοιπές ενδείξεις προτίμησης ψήφου για τον Ομπάμα που έχει η ίδια δημοσκόπηση εμπίπτουν στην κατηγορία του "στατιστικού λάθους" του συν-μείον 3,4% .

Στο Κολοράντο, η εκλογική αναμέτρηση των δύο πολιτικών γίνεται "στήθος με στήθος" (ισοψηφία 46%), αναφέρει η δημοσκόπηση αυτή.

Κανένας εκ των Ομπάμα-Ρόμνεϊ στις 4ήμερες αναζητήσεις από το Ipsos του εκλογικού αποτελέσματος, που γίνονται -σε διαπολιτειακή βάση- από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά, δεν έχει λάβει ένα "σαφές" προβάδισμα.

Συλλογικά, ανά πολιτεία, ο Ομπάμα προηγείται σε τρεις κρίσιμες πολιτείες, στον αγώνα να αποκτήσει την οριακή πλειοψηφία των 270 εκλεκτόρων, ικανή να τον διατηρήσει στον Λευκό Οίκο και μετά τον Ιανουάριο του 2013.

Ανεξαρτήτως του ποιόν τελικά θα ψηφίσουν, ποσοστό περίπου 52% των όσων συμμετείχαν στην τελευταία δημοσκόπηση του Ipsos απάντησαν πως "ο Ομπάμα θα νικήσει".

Μόνον το 32% πιστεύει στη νίκη του Ρεπουμπλικάνου Ρόμνεϊ .

Πράγματι, ο Ρόμνεϊ έχει οπωσδήποτε ανάγκη την νίκη στις περισσότερες από τις εννέα αμερικανικές πολιτείες, που σε αυτές τις προεδρικές το εκλογικό αποτέλεσμά τους θα προσδιορίσει τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Στη Βιρτζίνια, ανάμεσα σε πολλές πολιτείες όπου καθ' όλες τις ενδείξεις μπορεί να υπερέχει τελικά ο Ομπάμα του Ρόμνεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει το σαφέστερο προβάδισμα--είναι μια πολιτεία που μέχρι και το 2008 ήταν στην πολιτική επιρροή των Ρεπουμπλικάνων.

Εκεί λοιπόν υπάρχει πρόθεση ψήφου 48% για τον Ομπάμα, έναντι 45% για τον Ρόμνεϊ, πέραν κάθε "στατιστικού λάθους".

Αν πάλι ο Ρόμνεϊ δεν νικήσει στο Οχάιο, θα δυσκολευτεί αφάνταστα να φθάσει στον Λευκό Οίκο στο τέλος Ιανουαρίου του 2013.
Εκεί, όμως, το προβάδισμα εκ νέου είναι για τον Ομπάμα (47% προς 45%).

Στη Φλόριντα, όπου ο Ρόμνεϊ σημείωνε εκλογική επιτυχία μέχρι πρότινος, τώρα έχουμε: Ομπάμα 48%-Ρόμνεϊ 46% .

Ποσοστό 27% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην τελευταία δημοσκόπηση, έχουν ήδη ψηφίσει για τον νέο πρόεδρό τους -περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εκλογή.

Στην κατηγορία αυτών των εκλογέων, ο Ομπάμα υπερέχει με 51%, έναντι 44% για τον Ρόμνεϊ.

Αναλυτικότερα: Στο Κολοράντο η αντίστοιχη διαφορά είναι 51% προς 43% . Στη Φλόριντα είναι 52% προς 45%. Στο Οχάιο, όμως, η υπεροχή του Ομπάμα παρουσιάζεται κραταιά--είναι 59% προς 35% .
 
e-typos.com

Πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ, ο Φωτόπουλος, με τη στήριξη και ψηφοδελτίου που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ. Aποχή της επίσημης ΔΑΚΕ


Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη απόψε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κ. Κατσαρό (ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας) που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.

Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Φωτόπουλος, που ήταν ο πλειοψηφών σύμβουλος κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο, στηρίχθηκε από τις λοιπές παρατάξεις πλην της επίσημης ΔΑΚΕ υπό τον Α. Καρρά και της παράταξης ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γ. Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Νίκο Φωτόπουλο.

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι με τις έδρες της επίσημης ΔΑΚΕ, της ΔΑΚΕ του Κ. Κατσαρού και της ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι (συνολικά 16) υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να σχηματισθεί προεδρείο, ωστόσο υπερψηφίστηκε το σχήμα υπό τον Νίκο Φωτόπουλο.

Στο θέμα παρενέβη απόψε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας σε δήλωσή του μεταξύ άλλων: «Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.

Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων».

e-typos.com


Bloomberg-WSJ: Η διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους και όχι η επαναγορά του, είναι η λύση


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα λύσουν στις συνόδους που θα έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα το μείζον ζήτημα της μείωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, το οποίο σταδιακά πνίγει τη χώρα, εκτιμά δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, προσθέτει το δημοσίευμα, καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να φέρει ένα τρομακτικό βάρος χρέους ενώ θα υποφέρει από μία ύφεση επικών διαστάσεων.

Στην Ευρώπη, προσθέτει το δημοσίευμα, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πολιτική βούληση για μία αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Μία επιλογή που εξετάζεται είναι αυτή της επαναγοράς του ελληνικού χρέους, αλλά αυτή θα είχε μόνο μικρά αποτελέσματα. Θα μπορούσε να αποφέρει, υπό την υπόθεση ότι η επαναγορά των ομολόγων θα γίνει με τιμή 50% της ονομαστικής τους, μία μείωση της τάξης των 30 δισ. ευρώ που είναι μικρότερη από το 10% του ελληνικού χρέους, το οποίο θα φθάσει το 2013 τα 346 δισ. δολάρια ή το 189% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον προυπολογισμό.

Η Γερμανία, σημειώνει η WSJ, είναι μεταξύ των πιστωτών που είναι λιγότερο διατεθειμένοι να διαγράψουν ελληνικό χρέος. Επίσης, άλλες χώρες του Βορρά, όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία, επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει σκληρές εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

Αντίθετα, το ΔΝΤ επιθυμεί να διαγράψει η Ευρωζώνη κάποιο χρέος της Ελλάδας. Αλλά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο Τόκιο, κατά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ τον Οκτώβριο, ότι τα ελληνικά προβλήματα «δημιουργήθηκαν από την Ελλάδα και πρέπει να λυθούν από αυτή».

Επιπλέον, η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει εκλογές το Φθινόπωρο του 2013 και είναι απρόθυμη να διακινδυνεύσει μία διάσπαση του συνασπισμού της ή επιθέσεις από ευρωσκεπτικιστικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εφόσον παραδεχθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να μην εξοφλήσει όλο το χρέος που έχει στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν συζητήσει τη διαγραφή μέρους ή του συνόλου των 53 δισ. ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια από τις χώρες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, αλλά η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε θεωρούν την πρόταση αυτή «παράλογη», σύμφωνα με υψηλόβαθμο Γερμανό αξιωματούχο.

Πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν, όμως, ότι οι σκληρές πολιτικές λιτότητας που απαιτεί η Γερμανία και οι φίλοι της θα επιδεινώσουν το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας με τη συρρίκνωση της οικονομίας της που προκαλούν, μειώνοντας την παραγωγική βάση από την οποία θα μπορούσε να αποπληρωθεί το χρέος.

Ανάλογη άποψη για την ανάγκη διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους εκφράζει και το πρακτορείο Bloomberg με άρθρο - γνώμη.

Η ενδεχόμενη επαναγορά του ελληνικού χρέους που εξετάζει η Ευρωζώνη δεν θα αντιστρέψει το καθοδικό οικονομικό και πολιτικό σπιράλ της Ελλάδας, αναφέρει το πρακτορείο, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μία διαγραφή του χρέους του ελληνικού δημοσίου έναντι επίσημων πιστωτών, όπως έχει υποδείξει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι επίσημοι πιστωτές (σ.σ.: το ΔΝΤ, οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) διακρατούν το 60% του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Η Γερμανία και οι άλλοι δημόσιοι πιστωτές, προσθέτει το άρθρο, πρέπει να αποδεχθούν μία διαγραφή στις απαιτήσεις τους και να δεσμευθούν τουλάχιστον στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όταν αυτό γίνει δυνατό, ώστε να μετακινηθούν 50 δισ. ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Το Bloomberg σημειώνει ότι η ιδέα της επαναγοράς χρέος είναι ελκυστική, επειδή επιτρέπει στη Γερμανία να συμφωνήσει σε ένα μέτρο μείωσης του χρέους της Ελλάδας χωρίς να περάσει τις «κόκκινες γραμμές» της για μη διαγραφή ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια του γερμανικού κράτους ή της ΕΚΤ. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι, προσθέτει το πρακτορείο, ότι με την επαναγορά του χρέους θα αυξηθεί η τιμή των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, που χθες ήταν περίπου στο 32% της ονομαστικής αξίας τους (των 10ετών τίτλων) και επομένως η μείωση του χρέους από μία τέτοια κίνηση θα ήταν μικρή.
e-typos.com

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Μέσω διαδικτύου θα έχουν την δυνατότηταοι ιδιοκτήτες οχημάτων, από την ιστοσελίδα του Taxisnet, από την ερχόμενη Τετάρτη, να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας. Φέτος, τα ειδοποιητήρια δεν θα...
αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.Παράλληλα, όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο.Οι κάτοχοι οχημάτων θα προσέρχονται στην τράπεζα με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ ή με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet, μπορούν να μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο τους.Φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή, ενώ το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πληρώσει έως το τέλος του χρόνου θα είναι το διπλάσιο του ποσού.Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα όταν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και σε περίπτωση ελέγχου, θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet.

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΊΔΗΣ

 
Πρόταση για δημιουργία ενός φιλευρωπαϊκού κόμματος κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Σε αυτό το κόμμα, όπως είπε, θα πρέπει να συμμετάσχουν...
όλες οι δυνάμεις για να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και να μπει σε μία ευρωπαϊκή τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας.Ανέφερε, επίσης, ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν ανταποκρίθηκε στο λαό και πως έγιναν σημαντικά στρατηγικά λάθη. «Δεν έχει νόημα να κάνουμε μνημόσυνο για το ΠΑΣΟΚ, για ένα κόμμα που οδηγείται σε αποσύνθεση και διάλυση. Σε ένα διαλυμένο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, δεν θέτεις θέμα ηγεσίας»Ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε, επίσης, πως η δημιουργία ενός νέου μετώπου των δυνάμεων με ευρωπαϊκή προοπτική είναι αναγκαία, ενώ προέβλεψε μάλιστα ότι και η Νέα Δημοκρατία σε λίγο καιρό θα διαλυθεί.
 
FIMOTRO

Aπό Δευτέρα η χώρα "νεκρώνει" - Ποιοί απεργούν από την ερχόμενη εβδομάδα


Όλη την επόμενη εβδομάδα και η πλέον απλή δραστηριότητα ενός πολίτη θα αποτελεί Γολγοθά.
Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.

Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα 05/11 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή δεν θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ.
Σε απεργιακό κλοιό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη το κοινό, καθώς εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους, κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν την ημέρα εκείνη στη Βουλή και που, εκτός από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατρέπουν και τις εργασιακές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα ταξί, ενώ για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙ Η ΑΘΗΝΑ
Η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε την Παρασκευή απεργία διαρκείας, με ισχύ από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, η αιτία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στο νέο μνημόνιο πέρασε άρθρο που απελευθερώνει την εναλλακτική αγορά ειδικής μίσθωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.

Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.

newsit.gr

Η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και η Βουλή πληρώνει επιπλέoν 1,5 εκατ. ευρώ για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό


- Λεπτομέρειες για τα κονδύλια του συγκεκριμένου ιδρύματος δεν υπάρχουν γιατί είναι απόρρητες
- Την ώρα που κόβονται όλα σχεδόν τα επιδόματα, οι βουλευτές διατηρούν πολλά από τα δικά τους
- 2 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στους πολίτες ο έλεγχος των πόθεν έσχες των κυβερνώντων από το 1974 και μετά
- Για την ιστορία το ίδρυμα αυτό λειτούργησε το 2003 για πρώτη φορά


Μετά την αποκάλυψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο πως η κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές των συντάξεων, τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής και την οργή που προκάλεσε αυτό, έρχεται να προστεθεί και το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Μέσα σε μία εποχή που ο έλληνας πολίτης στενάζει από τα μέτρα και η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, προκαλεί οργή, θυμό και έκπληξη το γεγονός πως, όπως όλα δείχνουν, υπερδιπλασιάστηκαν τα κονδύλια της Βουλής για το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ενώ το 2011 στον προϋπολογισμό είχε εγγραφεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το συγκεκριμένο ίδρυμα, στα λεγόμενα “ψιλά γράμματα” καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 1.570.000 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί, καθώς τα συγκεκριμένα κονδύλια για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θεωρούνται απόρρητα. Για την ιστορία το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συστάθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός, πως ενώ όλα τα επιδόματα καταργούνται ή δέχονται “μεγάλο μαχαίρι”, οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης ακόμα και την οικογενειακή παροχή τους.

Ωστόσο, οι βουλευτές αποφάσισαν “ρίχνοντας στάχτη” στα μάτια των πολιτών να μειώσουν από 150 ευρώ την αμοιβή τους ανά συνεδρίαση στα 105 ευρώ. Έκαναν δηλαδή τη “θυσία” να χάσουν 45 ευρώ από το εισόδημά τους, ενώ άλλοι έλληνες χάνουν δύο και τρεις μισθούς το χρόνο.

Στα παράλογα και τα εξοργιστικά της Βουλής είναι και η απόφαση να διατεθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων όσων άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974 και μετά. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι πολίτες θα πληρώσουν και πάλι ακριβά για κάτι που ουδείς πιστεύει πως θα έχει αποτέλεσμα.

newsit.gr

Διπλή πυραυλική επίθεση στη Κρήτη αντιμετωπίστηκε με "γερμανική αντιαεροπορική ομπρέλα"

Διπλή “επίθεση” με βαλλιστικούς πυραύλους δέχτηκε χθες η Κρήτη. Ευτυχώς εξουδετερώθηκαν εγκαίρως.

Η άσκηση που έγινε στο Πεδίο Βολής Κρήτης αποτελούσε μέρος της άσκησης Rapid Arrow 2012. Ασκούμενοι άνδρες των μονάδων γερμανικής αεράμυνας, με νατοϊκό “καπέλο”, αφού είναι γνωστή η εμμονή της Συμμαχίας σ΄ αυτά τα σενάρια .

Οι γερμανικές μονάδες που ανέλαβαν να “αναχαιτίσουν” την βαλλιστική επίθεση αποτελούνταν από περίπου 500 άτομα προσωπικό και εξουδετέρωσαν τους πυραύλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ONALERT.GR

Ποιός ήταν ο συνεργάτης του Οζάλ που δολοφονήθηκε.



        Μια σημαντική αλλά και άλλη περίεργη λεπτομέρεια σχετικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του Οζάλ. Το "δεξί χέρι" του Οζάλ και ο μυστικός του σύμβουλος ήταν ο Αντάν Καχβετζί. Ως υπουργός Οικονομικών και ως Υπουργός Επικρατείας είχε κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία. Ήταν το «ευρωπαϊκό μυαλό» της κυβέρνησης του. Και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Οζάλ , συνεργάζονταν στενά για όλες τις υποθέσεις.
Ο Αντνάν Καχβετζί, σκοτώθηκε σε ύποπτο τροχαίο δυστύχημα, στις 5 Φεβρουαρίου του 1993. Αποδείχθηκε πως κάποιοι είχαν αλλάξει τη σήμανση στο δρόμο, με αποτέλεσμα ο Καχβετζί να οδηγεί σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και σκοτώθηκε μαζί με την οικογένεια του από μετωπική σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο., Λίγες εβδομάδες πριν το ύποπτο θάνατο του Οζάλ!

Ερευνούν τα ονόματα που ήταν τις τελευταίες ώρες με τον Οζάλ.

onalert.gr / MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Πέλοπας Κιάτου κόντρα στα Λουκίσια

Χαλκίδα-Πανναυπλιακός 1-0
Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο στις 3 το απόγευμα, το περιφερειακό πρωτάθλημα, στον 7ο όμιλο. Οι δύο επικεφαλείς στην βαθμολογία του ομίλου , Ένωση Ερμιονίδας και Χαλκίδα , αγωνίζονται ,εκτός έδρας , σε Χαλκίδα και Ελευσίνα , με τον Ευβοϊκό  Αγίου Νικολάου και τον Πανελευσινιακό, αντίστοιχα. Στο Κιάτο ο Πέλοπας αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λουκισίων, ενω η ομάδα του Πορτοχελίου ,στο ντεμπούτο της στην κατηγορία,  αντιμετωπίζει τον Μανδραϊκό. Τέλος στην Αράχωβα ο Παρνασός υποδέχεται τον Παναργειακό, ενώ ρεπό έχει ο Πανναυπλιακός.

3η αγωνιστική
Πέλοπας Κιάτου- Α.Ο. Λουκισίων
Πορτοχελιακός-Μανδραϊκός
Παρνασός-Παναργειακός
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Ενωση Ερμιονίδας
04/11 15:00 Πανελευσινιακός-Χαλκίδα
Ρεπό ο Πανναυπλιακός

6ος ομίλος
Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο στις 3 το απόγευμα, το περιφερειακό πρωτάθλημα, στον 6ο όμιλο. Της αγωνιστικής δεσπόζουν το ντερμπι κορυφής μεταξύ του Ατρόμητου Λάππα και του Πανόπουλου, καθώς και η "Μεσσηνιακή μάχη" στο γήπεδο του Δωρίου, ανάμεσα στον  Εθνικό Μελιγαλά καί τον  ισχυρό Πάμισο Μεσσήνης .Ο νεοφώτιστος σύλλογος σκοπεύει να τα... δώσει όλα, προκειμένου να πάρει το "τρίποντο".

Η 2η αγωνιστική
 Εθνικός Μελιγαλά-Πάμισος
Ατρόμητος Λάππα-ΠΦΟ Πανόπουλου
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναρκαδικός
Εθνικός Σαγέικων-Εράνη Φιλιατρών
Δόξα Νέας Μανολάδας-Αχαϊκή

Εθνικός Αστέρας: Ένσταση για τον μη ορισμό με Παναιγιάλειο

Οι όποιες προσπάθειες των ανθρώπων του Εθνικού Αστέρα, για να ορισθεί το παιχνίδι της ομάδας τη Δευτέρα στο Αίγιο, έπεσαν τελικά στο κενό, καθώς η Football League δεν το όρισε και πλέον η ομάδα της Καισαριανής βρίσκεται μπροστά σε νέα και τεράστια προβλήματα.
Οι Καισαριανιώτες ωστόσο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αφήσουν το θέμα να περάσει χωρίς αντίδραση και σκοπεύουν να καταθέσουν ένσταση κατά της απόφασης για τον μη ορισμό του αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της ΠΑΕ Γιώργος Γκάμαρης βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Football League προκειμένου να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες και να αρθεί το πρόβλημα.
Μάλιστα ο Γκάμαρης προσκόμισε όλα τα έγγραφα στα οποία εμφανιζόταν ότι η ΠΑΕ της Καισαριανής είχε ρυθμίσει τις οικονομικές εκκρεμότητες που απορρέουν από τις προσφυγές των παικτών καθώς είχαν διακανονισθεί και δεν υπήρχε θέμα.
Παρ’ όλα αυτά η Football League δεν όρισε το παιχνίδι, θεωρώντας ότι είχαν εκπνεύσει οι σχετικές προθεσμίες, με αποτέλεσμα η ομάδα της Καισαριανής να μην αγωνισθεί για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και να βρίσκεται μόλις μία ανάσα πριν από την αποβολή της από το πρωτάθλημα.
Πάντως ο Γκάμαρης φεύγοντας αργά το απόγευμα από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής ενημέρωσε τους δικηγόρους της ΠΑΕ, τους προσκόμισε όλα τα δικαιολογητικά και ζήτησε να κατατεθεί ένσταση για τον μη ορισμό του αγώνα,
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Εθνικού Αστέρα πήγε στο Δημοτικό Στάδιο της Καισαριανής και επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Ο Γιώργος Γκάμαρης ανέλυσε με λεπτομέρειες σε όλους την κατάσταση και εξήγησε ότι η προσπάθεια του Εθνικού Αστέρα για δικαίωση δεν θα σταματήσει και οι παίκτες, αλλά και τεχνικό επιτελείο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να απογοητευθούν και να παραμείνουν ενωμένοι συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά.

Φορείς κατά εκτροπής Αχελώου: Διαχειριστικά μέτρα, όχι μεταφορά νερού


Τα προβλήματα λειψυδρίας δημιουργούνται κυρίως από κοινωνικοοικονομικά αιτία και όχι από έλλειψη φυσικών πόρων. Συνδέονται κυρίως με σπάταλη και καταχρηστική κατανάλωση νερού. Δεν αντιμετωπίζονται με μεταφορά υδατικών πόρων αλλά με αυστηρά διαχειριστικά μέτρα.
Αυτό υπογραμμίζει, στη μελέτη που συνέταξε με την αρωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και την οποία -είναι χαρακτηριστικό- δεν υπογράφει το ΤΕΕ/Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Ν. Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπή του ποταμού Αχελώου, στα πλαίσιο της διαδικασίας - διαβούλευσης των Σχεδίων Διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας, και ειδικότερα αυτών της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Πάντως, ερωτηματικά προκαλεί η στάση του ΤΕΕ, καθώς για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια συνεργασίας δε συμμετέχει διά της υπογραφής του στην όλη προσπάθεια των φορέων της περιοχής που αντιδρούν στη μεταφορά νερού από τον Αχελώο στο Θεσσαλικό κάμπο.
Τη μελέτη με τις προτάσεις της την απέστειλε στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων, η οποία και κάνει τη διαβούλευση, όμως, όπως δηλώνει μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Γιάννης Βαϊνάς, «εκτιμάμε ότι μέσα από τις μελέτες αυτές η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μεταφέρει νερό από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, επιβαρύνοντας περιβαλλοντικά και οικονομικά τους Αιτωλοακαρνάνες, και κάτι τέτοιο δε το θέλουμε».
Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


aftodioikisi.gr
Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην Επιτροπεία των «κόκκινων» δήμων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο εκφράζει με ψήφισμά της η ΚΕΔΕ, «απειλώντας» ότι «αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην επιβολή της επιτροπείας, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσει και εκείνους τους υπαλλήλους που θα υποκαταστήσουν τους αιρετούς. Οι εκπρόσωποι του λαού που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε επιθυμούν, ούτε αποδέχονται μια τέτοια εκτροπή», προσθέτει χαρακτηριστικά σε ψήφισμά της.
Να σημειωθεί ότι το θέμα ετέθη κατά την πρωινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σπύρος Τζόκας, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, «ο υπουργός μας άφησε με την εντύπωση ότι μένει σύμφωνος με τη ρύθμιση, λέγοντας μας: "διαφωνείτε με το ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος;"».
Παράλληλα, στο ψήφισμά της το δ. σ. της ΚΕΔΕ, «εκφράζει τη πλήρη διαφωνία του με τις προβλέψεις τόσο του κρατικού προϋπολογισμού όσο και του Μεσοπρόθεσμου για τα νέα μέτρα και νέες περικοπές στις αποδόσεις στους δήμους» και «υπογραμμίζει ότι με τα νέα μέτρα παραβιάζονται κατάφωρα τόσο το Σύνταγμα όσο και οι νόμοι, που διέπουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και την οικονομική λειτουργία των δήμων».
Τέλος, η ΚΕΔΕ «με δεδομένη την ανάγκη για την προάσπιση του θεσμού και την ενημέρωση των αιρετών» αποφάσισε να προχωρήσει στη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου, αρχές Δεκεμβρίου, «προκειμένου, σε αυτές τις ασφυκτικές για την κοινωνία συνθήκες, να αποφασιστούν πρωτοβουλίες και δράσεις για να παραμείνουν οι δήμοι ανοικτοί και να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και η ομαλή λειτουργία των πόλεων»

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:

Δοκιμάζεται η Ελλάδα Βέλου σήμερα στο Πετρί - Ο Αστέρας Δερβενίου στοχευει "τριποντο" επι του Πανσολυγειακού!


Mε αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο, στις 15:00 , στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Η πρωτοπόρος Ελλάδα Βέλου δοκιμάζεται , στο Πετρί από την τοπική Θύελλα , ενώ στο "Θώδειο" Στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει την ομάδα του Σπαθοβουνίου.
Στο Σολομό , ο ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει σε αγώνα ντέρμπι τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος αγωνίζεται με τον Πανκαμαριακό.
Στο Δερβένι ο Αστέρας θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες κόντρα στον Πανσολυγειακό , ό οποίος πριν από λίγες ημέρες , στο Σοφικό, τον είχε αποκλείσει από το Κύπελλο, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αντμετωπίζει την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.
Στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου κοντράρεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ τέλος ο Εθνικός Ξυλοκέριζας παίρνει στα "χαρτιά" τον αγώνα με την Προοδευτική Περιγιαλίου , που έχει αποχωρίσει του πρωταθλήματος.


Η 8η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3-0(α.α)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

Ντέρμπι κορυφής στην Α2 Κορινθίας. Ο Κύψελος κόντρα στην Αναγέννηση

Mε τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται , το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας όπου δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στο Κυψελο Κορίνθου και στην επικεφαλή ομάδα της Αναγέννησης Κιάτου. Το ντέρμπι θα γίνει σήμερα στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο του Συνικοισμού.
Επίσης σήμερα διεξάγονται και οι αγώνες του Αετού Αγγελοκάστρου με τον Πανευρωστινιακό, του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τον Ισθμιακό , του 'Αρη Βοχαικού με τον Αετό Κρυονερίου και στην Τραγάνα του Κιάτου η αναμέτρηση της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον Άρη Κορίνθου.
Αύριο Κυριακή τον ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο Σολομό όπου στην κοινή τους έδρα ο Τενεάτης Αθικίων κοντράρεται με τον Α. Ο. Σολομού, ενώ στην Αλμυρή η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λεχαίου. Τέλος οι Γαλάζιοι Νέοι , στα Εξαμίλια αγωνίζωνται με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Η 7η αγωνιστική
3-11-12
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
4-11-12
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ


Επίσης αύριο Κυριακή συνεχίζονται με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής και τα πρωταθλήματα στην Β1 και Β2 Κορινθίας

Β1 κατηγορία Κορινθίας

Η 5η αγωνιστική
11:00 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ
11:00 ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
11:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15:00 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΣΟΦΙΚΟ
15:00 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
15:00 ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06
15:00 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
15:00 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ


Β2 Κατηγορία Κορινθίας

Η 5η αγωνιστική
11:00 ΑΡΑΤΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
11:00 ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
11:00 ΤΑΡΣΙΝΑ 97 - ΑΠΕΣΣΑΣ
15:00 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
15:00 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
15:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
15:00 ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΛΑΤΟΥ
ΡΕΠΟ ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ