Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ν. Θεοδωρίδου: “Για Κανέναν”

Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Αθηνόδωρο Προύσαλη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων ο παππούς από τα “Εγκλήματα”

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο Έλληνα ηθοποιό Αθηνόδωρο Προύσαλη που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών από ανακοπή καρδιάς, θα πουν την Πέμπτη οι συγγενείς, οι φίλοι και οι θαυμαστές του.
 
Ο δημοφιλής ηθοποιός με τις μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο και το θέατρο, αλλά και το χαρακτηριστικό ρόλο του παππού στα “Εγκλήματα” νοσηλευόταν εδώ και καιρό σε νοσοκομείο του Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα. Η καρδιά του, όμως, δεν άντεξε άλλο και, το απόγευμα της Τρίτης, ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μοναχοκόρης του.
 
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1953. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1952, πρωτοεμφανίζεται στην ταινία Το Στραβόξυλο
 
Ηθοποιός της σκηνής, συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους και πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει σημαντικούς δεύτερους ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.
 
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του περιέχονται στις ταινίες: Της Νύχτας τα Καμώματα (1957), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (1963), Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο (1965), Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια (1965), Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα (1967), Μια Ιταλίδα Απ\\\' την Κυψέλη (1968) κ.ο.κ

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση του Λόγια Σταράτα.Tι θα ψηφίσετε στις ερχόμενες εκλογές ;




Μία νέα μεγάλη δημοσκόπηση σχετικά με τη δύναμη των κομμάτων ,αποφάσισε να κάνει το blog μας, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου που θα κρίνουν πολλά για τις τύχες της χώρας τα επόμενα χρόνια. 
Ψηφίστε στην πρώτη σελίδα του blog πάνω δεξιά.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ
ΑΝ.ΕΛ
ΚΚΕ
ΔΗΜ.ΑΡ
ΧΡ. ΑΥΓΗ
ΛΑΟΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ,ΞΑΝΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ
  Εμφάνιση αποτελεσμάτων
Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 85
Μέρες που απομένουν για να ψηφίσετε: 7
Επειδή θέλαμε να χουμε ένα πιο σαφές αποτέλεσμα από κείνους που θα πάνε να ψηφίσουν και θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα δεν συμπεριλάβαμε στις επιλογές την αποχή, το δεν ξέρω/δεν απαντώ και τους αναποφάσιστους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος στην Κόρινθο

Σήμερα 6 Ιουνίου 2012 επισκέφθηκαν την Μητρόπολή Κορινθίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος και ομάδα εκδρομέων από την Ενορία των Αγ. Πάντων Λονδίνου. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδοί του προσκυνητές στα βήματα του Αποστόλου των Εθνών και Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αγίου Παύλου ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο στον Ιερό Καθεδρικό μας Ναό στην Κόρινθο, στο βήμα του Γαλλίωνος, στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο, αφού νωρίς το πρωί επισκέφθηκαν την Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι. Τέλος απήλθαν για προσκύνημα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ενώ απήλαυσαν την φιλοξενία του Σεβ. Μητροπολίτη μας και αντήλλαξαν ευχές και συμβολικά δώρα σε ενθύμηση της Ιεράς αυτής αποδημίας των.

New York Times: Τον Ιούλιο οι Έλληνες δε θα έχουν λεφτά για τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα

 
Λεφτά τέλος στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, γράφουν οι New York Times που αναλύουν τι θα συμβεί στη χώρα μας τον Ιούλιο.
Στους New York Times ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔOE, Νίκος Λέκκας, φέρεται να δηλώνει πως πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων.

''Τα ταμεία της κυβέρνησης μπορεί να έχουν αδειάσει μέχρι τον Ιούλιο, αμέσως μετά από τις εκλογές αυτού του μήνα. Στη χειρότερη περίπτωση η Αθήνα ίσως χρειαστεί να σταματήσει παροδικά να πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, μαζί με τις εισαγωγές για τα καύσιμα, τα τρόφιμα και τα φάρμακα'' αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Capital ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔOE καταγγέλει επίσης πως ''οι τράπεζες είχαν εμποδίσει τις προσπάθειές του να συγκεντρώσει φόρους''.
''Οι τράπεζες καθυστέρησαν να αποστείλουν τις πληροφορίες περίπου 8-12 μήνες. Και όταν το έκαναν, έστειλαν τεράστιες στοίβες εγγράφων για να γίνει σύγχυση. Μέχρι να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη, τα περισσότερα κεφάλαια είχαν ήδη βγει εκτός χώρας''.


Πηγή:www.capital.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 7 Ιουνίου, επίσκεψη στους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙ​ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος και τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα μας, έχουμε όλοι την υποχρέωση να κρατήσουμε τους θεσμούς του ελληνικού κράτους υψηλά, με ισχυρό το φρόνημα, το αξιόμαχο, την αποτελεσματικότητά τους.

Όλα όμως αυτά, περνάνε μέσα από την ενθάρρυνση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Σήμερα, βρέθηκα κοντά στους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας. Μία Υπηρεσία, έναν θεσμό που τον έχει αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη ο Ελληνικός λαός και που -από την ώρα που συνεστήθη ως Σώμα- προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στην Πατρίδα, στην κοινωνία, στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών και του περιβάλλοντος.

Βρέθηκα, σήμερα, εδώ σηματοδοτώντας το αμέριστο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας και την στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος μπροστά στην αποστολή του.

Ξεκινάει μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας. Δεδομένης της γενικότερης εγκατάλειψης, που συνοδεύει όλους τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν δημιουργηθεί οι χειρότερες των συνθηκών για να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της φωτιάς, που απειλεί ζωές, περιουσίες, το περιβάλλον μας, βρίσκονται τα στελέχη της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας, με ελλείψεις και προβλήματα, αλλά με υψηλό το φρόνημα και το αξιόμαχό τους.

Ήθελα να βρεθώ κοντά τους, για να μοιρασθώ τους προβληματισμούς, τις αγωνίες, αλλά πάνω απ’ όλα την υπερηφάνεια τους για την αποστολή τους.

Να τους διαβεβαιώσω, ότι θα είμαστε κοντά τους σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες για την ελληνική οικονομία, για την ελληνική κοινωνία, για το ελληνικό κράτος.

Πρέπει να προασπίσουμε και να στηρίξουμε τους θεσμούς, που διαχρονικά προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο έθνος, στην κοινωνία, στην Πατρίδα. Και η ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι στην πρώτη γραμμή.

Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να μην αποδειχθεί το πιο δύσκολο των τελευταίων δεκαετιών. Αν όμως αυτό συμβεί, η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και η Ελληνική Πολιτεία και συνολικά η πολιτική τάξη της χώρας και όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι κοντά στα στελέχη, προσφέροντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη. Και δείχνοντάς τους την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Κάτι που,  ήδη, έχει κάνει ο ελληνικός λαός».

Θολές, αδιευκρίνιστες ,μετέωρες θέσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Θολές, αδιευκρίνιστες και μάλλον μετέωρες θέσεις για την εξωτερική πολιτική εμφάνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Το αυτονόητο  περί φιλειρηνικής πολιτικής και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δε λύνει καμία απορία για το πως βλέπει την Ελλάδα η Κουμουνδούρου. Πολύ απλά,  γιατί το αντίθετο ποτέ δεν ανακοινώνεται...

Λυπούμαστε γιατί ο κ. Τσίπρας περιόρισε τη χώρα στα Βαλκάνια, ενώ ο νότος της Ε.Ε. μας παρακολουθεί και περιμένει από την Ελλάδα πρωτοβουλίες.   

Τέλος διαπιστώνουμε ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ άρχισε να μπαίνει στο ζύγι της ισορροπίας και από το ΣΥΡΙΖΑ. Τους υπενθυμίζουμε το παράδειγμα της Κύπρου και τους συνιστούμε να το μελετήσουν στην μεθόδευση και τον διπλωματικό του σχεδιασμό.

Η Ελλάδα τώρα έχει ανάγκη το νέο Εθνικό όραμα που θα την κάνει πρωταγωνιστή στην Αν.  Μεσόγειο και κυρίως θα της αποδώσει ρόλο συνεκτικού κρίκου σε μια από τις πιο δύσκολες γωνίες της γης».

O Ανδρέας Λυκουρέντζος αύριο στη Λαμία

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη, 7 Ιουνίου, τη Λαμία.

Στις 17:00 θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ Στερεάς Ελλάδας, (Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑ»).
Στις 17:30 θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Γ. Κοτρωνιά και στις 18:30 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με Βουλευτές, Υποψήφιους Βουλευτές και τα Προεδρεία των ΝΟΔΕ, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑ»).
Τέλος, στις 19:30 θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή η «Δράση-Δημιουργία Ξανά» και οι επικεφαλής της έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και παρουσιάζονται ως παντογνώστες και άνθρωποι της δράσης, ουδεμία σχέση έχοντες με την πολιτική, οι οποίοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα… μας σώσουν και επειδή ξαφνικά έχουν βρεθεί στο απυρόβλητο και ενώπιόν τους πρέπει να απολογούνται οι πάντες, οφείλω να ενημερώσω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το κόμμα αυτό, έχει εξελιχθεί στο όχημα του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού, φιλοξενώντας στις λίστες του μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα των υποστηρικτών του «Ουράνιου Τόξου».

Ως γνωστόν, στην περιοχή της Φλώρινας δραστηριοποιείται η περίφημη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο», τα μέλη της οποίας δηλώνουν «Μακεδόνες, εθνικής μακεδονικής συνείδησης, πολίτες της Ελλάδος», που «αγωνίζονται για τα ανθρώπινα, εθνικά πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα της μακεδονικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα»!

Ζητούν να εισαχθεί η διδασκαλία στα σχολεία της τεχνητής και κατασκευασμένης «μακεδονικής» γλώσσας, αποκαλούν τη Φλώρινα Λερίν, την Έδεσσα Βόντεν, το Κιλκίς Κουκούς, την Καστοριά Κοστούρ και τη Θεσσαλονίκη Σολούν!

Παραίτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας Κωνσταντίνου Μπεντεβή

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνου Μπεντεβή, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μπεντεβή για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

TEΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Το debate να γίνει ...

Μετά τη λήξη της σημερινής (Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012) συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση σχετικά με το debate:
«Για μία ακόμη φορά σήμερα η Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσε την παρελκυστική της τακτική προκειμένου να μη γίνει το debate των Προέδρων, των εκλεγμένων στο Κοινοβούλιο κομμάτων.
Είναι πασιφανές, όπως κατήγγειλα στη Διακομματική Επιτροπή, ότι ο Αντώνης Σαμαράς με κάθε πρόσχημα και πάση θυσία, προσπαθεί να αποφύγει την τηλεοπτική εμφάνιση του μαζί με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο.
Επαναλάβαμε την πρότασή μας:
Το debate να γίνει και όποιος αρχηγός, για τους δικούς του λόγους, δε θέλει να πάρει μέρος, να μείνει η καρέκλα του κενή».

Επίσης ο  Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση σχετικά με το τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ που  τρομολαγνεί χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά και παιδιά:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατήγγειλαν στη Διακομματική Επιτροπή το επιεικώς άθλιο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη νέα της τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, έφτασε στο απαράδεκτο σημείο να χρησιμοποιήσει τα παιδιά. Τα Ελληνόπουλά μας.
Ο Πρόεδρος της Διακομματικής μας απάντησε ότι αυτό είναι θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Εμείς, πάντως, απαντάμε ότι οι Έλληνες γονείς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον τρόμο που ασκεί επάνω τους ο Αντώνης Σαμαράς και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είμαστε εμείς, όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,  που με την ψήφο μας θα τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες».