Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Συνεχείς οι προσπάθειε​ς της Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου να δώσει λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα στο Δερβένι

Είναι συνεχείς οι προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δώσει λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί στο Δερβένι Κορινθίας.
 Ήδη από τις 15 Μαρτίου εξειδικευμένο γραφείο μελετών, έχει ξεκινήσει την γεωτεχνική έρευνα, την βυθομετρική αποτύπωση, και την διενέργεια γεωτρήσεων στον χερσαίο χώρο της πληγείσας περιοχής.
 Για την διενέργεια 2 επί πλέον γεωτρήσεων στον θαλάσσιο χώρο στην περιοχή του Δερβενίου, έπρεπε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις από διάφορες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.
Ετσι εξασφαλίσθηκε ήδη η αδειοδότηση από την Υπηρεσία των Εναλίων αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Δ/νση Α2).
Έπειτα από αυτές τις αδειοδοτήσεις και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, την Τρίτη ή την Τετάρτη μετά το Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες γεωτρήσεις με πλωτό μέσο στον θαλάσιο χώρο του Δερβενίου. Παράλληλα με ενέργειες του Περιφερειάρχη, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκαταστάσεως Σεισμοπλήκτων μεταβαίνει αύριο Μεγάλη Τετάρτη επί τόπου στο Δερβένι, προκειμένου να εξεταστούν οι πληγείσες οικοδομές, όσον αφορά στην αντοχή τους στην καταπόνηση που υφίστανται.
Στόχος της Περιφέρειάς μας, είναι μέχρι τέλος Απριλίου να έχουμε αποτελέσματα από τις έρευνες που γίνονται για τον τρόπο αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και τον Μάϊο να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.            

Π. Τατούλης: Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να μην κιοτέψει. Η Πελοπόννησος δεν θα κιοτέψει

Παρουσιάζοντας ένα video που εστιάζει στις ενέργειες που προηγήθηκαν των γεγονότων της Πέμπτης 5 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε "Μαύρη στιγμή για την δημοκρατία τα γεγονότα της προηγούμενη Πέμπτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο" και έριξε ευθύνες σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη που προετοίμασε και υποκίνησε την "δολοφονική" όπως την χαρακτήρισε επίθεση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατονόμασε τον επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάση Πετράκο, ως υπεύθυνο και σημείωσε χαρακτηριστικά "Στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήμουν εγώ και έχει εμπλοκή ο κος Πετράκος σε αυτή την ενέργεια " τονίζοντας ακόμα ότι "θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες και στους πολίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα".
Ο Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε ότι ήδη έχει προβεί σε διάβημα στην εισαγγελία Ναυπλίου για την αδράνεια των εισαγγελικών αρχών της Τρίπολης και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση "Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι έχω αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και με ρωτάνε ποιον στηρίζω. Δεν με ενδιαφέρει  η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να  μην κιοτέψει, να μη αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Ελλάδα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά". Εκείνο που δηλώνω είναι ότι "η Πελοπόννησος δεν θα κιοτέψει". 

Για πρώτη φορά γνωστό με ακρίβεια, ότι έχουμε 712.000 δημοσίους υπαλλήλους!


Είναι είδηση, το γεγονός ότι για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, το Δημόσιο γνωρίζει πόσοι είναι οι υπάλληλοί του, που εργάζονται , με ποια σχέση εργασίας και πώς μισθοδοτούνται! Προς επιβεβαίωση, στην απογραφή που είχε διενεργηθεί το καλοκαίρι του 2010 είχαν απογραφεί 768.039 (που πιθανόν να έφταναν  και στις 780.000, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες που είχαν εντοπίσει «αβλεψίες»), ενώ με την τελική απογραφή μέχρι τις 9 Απριλίου του 2012, προέκυψε ότι στους 712.000 ανέρχεται το σύνολο των απασχολουμένων στο Δημόσιο, στις εξής κατηγορίες:
- Σε 636.188 ανέρχεται το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο
 - Σε 49.546  ανέρχονται οι υπάλληλοι πού εργάζονται ως έκτακτοι
-Άλλοι 20.242 εργάζονται στο Δημόσιο με ποικίλες εργασιακές σχέσεις.
Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, για την ανακοίνωση της διασύνδεσης του μητρώου απασχολουμένων με το μητρώο μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο. Το μητρώο μισθοδοτούμενων παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το κράτος ανά πάσα στιγμή όχι μόνο πόσοι είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) αλλά και ποιοι είναι. Το μητρώο περιέχει 75 ξεχωριστά πεδία τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα του κάθε υπαλλήλου.
Το 2010 αποχώρησαν από το στενό δημόσιο τομέα 53.000 εργαζόμενοι και προσελήφθησαν περίπου 22.000, όπως  ενώ το 2011 αποχώρησαν περίπου 40.000 υπάλληλοι και οι προσλήψεις κατά προσέγγιση ήταν λιγότερες των 10.000, είπε ο κ. Ρέππας.
Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει απολύσεις στο Δημόσιο «αλλά όχι τυφλές και πάντα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου», ενώ διαβεβαίωσε ότι ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων έως το 2015 θα επιτευχθεί και ότι οι αποχωρήσεις θα προέλθουν από την αναδιοργάνωση των δομών και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς επίσης με μείωση προσλήψεων και μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

Ο κ. Ρέππας δεν θέλησε να απαντήσει πόσοι υπάλληλοι πρέπει να αποχωρήσουν από σήμερα μέχρι το τέλος του 2015, για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει μπει από την τρόικα. Δήλωσε ωστόσο, «αισιόδοξος, σχεδόν βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γνωρίζοντας με το Μητρώο σημαντικά στοιχεία για τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις των επόμενων ετών και άλλα στοιχεία που είναι χρήσιμα για εμάς γι’ αυτό το ζήτημα».

eklogika.gr

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Στην έναρξη της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:
Οικουμενικός Πατριάρχης: Με τον κ. Σαμαρά έχουμε συνεργαστεί από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών και εγώ ήμουν Μητροπολίτης Χαλκηδόνος και τον επισκεπτόμουν εκ μέρους του προκατόχου μου, του Πατριάρχη Δημητρίου. Και πάντοτε βρίσκαμε έναν ένθερμο υποστηρικτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά. Η φιλία μας υπάρχει από τότε, διαρκώς και ανελλειπώς. Συναντηθήκαμε και στην Αθήνα, όπου είχε την καλοσύνη να με επισκεφτεί στο ξενοδοχείο μου. Αλλά είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο Πατριαρχείο με την ιδιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Χαιρόμαστε γι’ αυτό και ευχόμαστε στον ίδιο και την κα Σαμαρά και τους συνεργάτες του, κάθε καλό. Και σε όλο τον ελληνικό λαό καλύτερες ημέρες και καλή Ανάσταση. Με όλες τις σημασίες της λέξης.
Αντώνης Σαμαράς: Εμείς ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σας στις Άγιες μέρες του Πάσχα. Ξέρετε ότι ο ελληνικός λαός περνάει μία βαθύτατη κρίση, πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά -όπως και η θρησκεία μας το ορίζει- μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Το πιστεύουμε πραγματικά. Γι’ αυτό το λόγο, πέρα από την πίστη μας, απαιτείται να υπάρχει και αισιοδοξία και ελπίδα...
Οικουμενικός Πατριάρχης: ...  και κουράγιο
Αντώνης Σαμαράς: ... και κουράγιο.
Οικουμενικός Πατριάρχης: ... και κουράγιο. Ο Πωλ Κλοντέν είπε ότι τα δύσκολα είναι για τους γενναίους.

Γιάννης Μιχελάκης: εκεί που χάνεται η ντροπή, περισσεύει το θράσος

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε, σήμερα, στη Βουλή, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος, βασικός συντάκτης του Μνημονίου, αποδεικνύει – για μια ακόμη φορά – πως, εκεί που χάνεται η ντροπή, περισσεύει το θράσος.
Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει επέκταση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μέχρι το 2015. Δεν λέει τίποτε καινούργιο. Επαναλαμβάνει αυτό που ήδη προβλέπεται στο πρόγραμμα, σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Και ομολογεί, έτσι, πως απέτυχε σε όσα ο ίδιος προέβλεπε.
Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει σήμερα κάποια σημεία που μπορεί να κάνουν πιο αναπτυξιακό το περιβάλλον.
Γιατί δεν τα έκαναν αυτός και το ΠΑΣΟΚ στα δυόμισι χρόνια που κυβερνούσαν;  Γιατί δεν τα έκανε ο ίδιος ως τσάρος της οικονομίας;
Ο κ. Βενιζέλος, καταγγέλλει ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία για όσα αποκλειστικά ευθύνονται οι ίδιοι.
Ξεχνά ότι ως Αντιπολίτευση, μαζί με τον Παπανδρέου, έλεγε “όχι σε όλα” και μοίραζε δημαγωγικά υποσχέσεις πως “λεφτά υπάρχουν”. Ξεχνά ότι στήριξε και όρθιος χειροκροτούσε την ολέθρια εξαγγελία του  δημοψηφίσματος. Σιωπά μπροστά στις ομολογίες των συντρόφων του ότι, με τα εγκλήματά τους, οδήγησαν τον Τόπο στην καταστροφή.
Ενώ μιλά για αυτοκριτική, την ίδια ώρα, με ένα πόρισμα – οπερέτα, κουκουλώνει όλα όσα διέπραξαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο ίδιος, σε βάρος της χώρας».

Επίσης ο  κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Βενιζέλου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά της αυτοδυναμίας και υπέρ της συγκρότησης συγκυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος κοροϊδεύει τους πολίτες. Έως πρόσφατα υποστήριζε με φανατισμό την ανάγκη της αυτοδυναμίας. Να τι έλεγε σε δηλώσεις του:
“Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι συνεπώς υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, που έχουν στη συνέχεια την ικανότητα και τη φρόνηση να διαμορφώσουν πολύ ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις” (02/07/2007, “Έθνος”).
Σήμερα, που οι πολίτες του γυρίζουν την πλάτη, λόγω της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου, το οποίο συνέταξε, επέβλεψε και εκτέλεσε, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος τάσσεται κατά της αυτοδυναμίας.
Η αναξιοπιστία και η αφερεγγυότητα σε όλο της το μεγαλείο».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, στα όσα είπε η κα Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εάν ο κ. Βενιζέλος είχε, πράγματι, ιδέες που μπορεί να αλλάξουν το αναπτυξιακό περιβάλλον σ’ ένα μήνα, γιατί δεν τις εισηγήθηκε στα 2,5 χρόνια που κυβερνούσαν και γιατί δεν τις εφάρμοσε ως τσάρος της Οικονομίας;
Οι μόνες του ιδέες, όπως αποδείχτηκε, εξαντλήθηκαν στο Μνημόνιο και το χαράτσι της ΔΕΗ.
Ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση των πολιτών δεν έχουν όρια.
Σε τι διαφέρουν οι σημερινές υποσχέσεις από το “λεφτά υπάρχουν” του 2009;».


Επίσης ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας,  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με Κυβερνητικούς παράγοντες προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, από κεκτημένη καθεστωτική νοοτροπία συγκάλεσε σύσκεψη Υπουργών και παραγόντων μαζί με προέδρους μεγάλων Ασφαλιστικών Ταμείων για να υποδείξει τρόπους διαχείρισης των ομολόγων που κατέχουν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποιείται σήμερα να ασκεί κυβερνητικούς ρόλους. Κι ούτε να δίνει επενδυτικές συμβουλές.
Ακούσαμε ότι προτείνει την ανταλλαγή των ομολόγων έκδοσης EFSF με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό με πρόσχημα την κάλυψη των ζημιών από το PSI.
Αυτό, όμως, είναι σε βάρος των συμφερόντων των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Οι υποδείξεις του είναι ύποπτες και μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει και επιμένει ότι οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το PSI πρέπει να καλυφθούν από την περιουσία του Δημοσίου, χωρίς την παρεμβολή επενδυτικών πειραματισμών».

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ

ΑΙΓΙΟ: Ο 5χρονος που "σκίζει" στο σκάκι

Ύστερα από τη διάκρισή του στο Παγκρήτιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού που διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης τον περασμένο Μάρτη, ο μόλις 5 ετών Γιώργος Καβούνης του Χρυσοστόμου, που μένει στο Ρέθυμνο και κατάγεται από το Αίγιο, κατέλαβε τη 2η θέση στον πίνακα τελικής κατάταξης μετά από 9 γύρους στο 24ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2012 (κατηγορία νηπίων) που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία από 7-9 Απριλίου 2012 στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
dete.gr

ΗΛΕΙΑ: 35 μονάδες από το 2009 χάνει το ΠΑΣΟΚ - ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ DATA RC

Προβάδισμα της ΝΔ στην Ηλεία και πτώση του ΠΑΣΟΚ "βλέπει" γκάλοπ της Data Rc. Το πολιτικό σκηνικό στην Ηλεία εμφανίζεται εξαιρετικά ρευστό. Το γκάλοπ που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Πελοπόννησος" είχε δείγμα 506 ατόμων και έγινε το τριήμερο 26-28 Μαρτίου. 
 
Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν:
ΠΑΣΟΚ: 15,3%
ΝΔ: 21,6%
ΚΚΕ: 6,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 7,6%
ΛΑΟΣ: 1,8%
ΔΗΜΑΡ: 6,1%
Οικολόγοι: 3,8%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 8,3%
Χρυσή Αυγή: 4,7%
Δημ. Συμμαχία: 0,6%
Αρμα Πολιτών: 0,2%
Αλλο κόμμα: 2,4%
Λευκό: 2,8%
Ακυρο: 4,1%
Δεν θα ψηφίσω: 6,9%
Δεν έχω αποφασίσει: 6,9%

Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβανουν τα εξής ποσοστά (στην παρένθεση το ποσοστό του 2009):
ΠΑΣΟΚ: 19,3% (54,6%)
ΝΔ: 27,2% (32,8%)
ΚΚΕ: 8,7% (4,3%)
ΣΥΡΙΖΑ: 9,6% (2,6%)
ΛΑΟΣ: 2,6% (3,1 %)
ΔΗΜΑΡ: 7,7%
Οικολόγοι: 4,8% (1,3%)
Ανεξάρτητοι Ελληνες 10,5%
Χρυσή Αυγή 5,9% (0,2%)
Δημ. Συμμαχία: 0,8%
Αρμα Πολιτών: 0,3%
Αλλο κόμμα: 3% (1,1%)
dete.gr

Απίστευτο: 4 Πελοποννήσιοι έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο του Τιτανικού

Στις 15 Απριλίου του 1912 και συγκεκριμένα στις 02:20 τα ξημερώματα το «αβύθιστο» πλοίο, ο Τιτανικός, εξαφανίστηκε στον βυθό της θάλασσας. Αυτό το γνωρίζουμε και με την ευκαιρία της επετείου για τα 100 χρόνια πολλές εκθέσεις και αφιερώματα γίνονται σε όλο τον κόσμο.
Το ότι στο πιο γνωστό ναυάγιο του κόσμου επέβαιναν και 4  Έλληνες ήταν κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζαμε και δεν το περιμέναμε.
Τέσσερις νεαροί άντρες από τον Άγιο Σώστη Μεσσηνίας αναζήτησαν μία καλύτερη ζωή στην Αμερική.
Ο 30χρονος Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ήταν σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους, είχε ένα μικρό εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη. Μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Ελλάδα και παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του επέστρεψε στην Αμερική παίρνοντας μαζί του και άλλους δύο συντοπίτες του.
Τον  26χρονο Απόστολο Χρονόπουλο , εργάτη και τον 19χρονο αδελφό του Δημήτρη Χρονόπουλο οι οποίοι επιβιβάστηκαν από το λιμάνι του Χερβούργου. Επειδή όμως ήταν επιβάτες τρίτης θέσης  τα σώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ.
Για λίγο ήταν τυχερός ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ο οποίος ενώ κατάφερε να επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο τελικά τον βρήκαν αργά αφού είχε πεθάνει από ασιτία. Ωστόσο το σώμα του αναγνωρίστηκε από τους ναύτες του πλοίου “Μackay Bennett
O 4ος Έλληνας ήταν ο 19χρονος Βασίλειος Καταβέλης στο άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε ένα εισιτήριο για το Μιλγουόκι, ένα στοιχείο που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αναζητούσε μία καλύτερη τύχη στο Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών.  Στην τσέπη του επίσης βρέθηκαν ένας μικρός καθρέπτης, μία χτένα και ένα κλειδί.
Περισσότερο συγκλονίζει η λεπτομέρεια ότι ο 30χρονος Λυμπερόπουλος και ο 19χρονος Καταβέλης άλλαξαν την ημερομηνία του ταξιδιού τους για να ταξιδέψουν μαζί με τα δύο αδέλφια.
Συγκίνηση και ρίγη προκαλεί το μικρό μνημείο που δημιουργήθηκε το 2001 στον Άγιο Σώστη της Μεσσηνίας και είναι αφιερωμένο στα τέσσερα παλικάρια που έχασαν την ζωή τους και το οποίο αναφέρει:
«Εις μνήμην των τεσσάρων Ελλήνων θυμάτων του Τιτανικού του έτους 1912 αναζητούντων καλυτέραν τύχην εις ΗΠΑ δι΄ευατούς και οικογενείας των. Βασιλείου Γ. Καταβέλου-Παναγιώτου Κ. Λυμπεροπούλου-Δημητρίου Μ. Χρονοπούλου»

thebest.gr

Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ FIMOTRO :
ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΦΟΡΙΚΟΥΕ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΑΣ!Άλλη φοβερή μεταγραφή. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Ντόρας στην Β' Αθήνας! Πως και δεν πήρε στο κόμμα της και...
τον Οφορίκουε! Στην Α' Αθήνας προτείνουμε εμείς...

Πέθανε στα 29 της, το μοντέλο και ηθοποιός Γιάννα Χατζημιχάλη

 Έφυγε νωρίς από τη ζωή το μοντέλο και ηθοποιός Γιάννα Χατζημιχάλη, νικημένη από την επάρατη νόσο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και τους φίλους της. Η είδηση του θανάτου της 29χρονης Γιάννας Χατζημιχάλη σόκαρε τον χώρο της ελληνικής showbiz. Το νεαρό μοντέλο έδινε τη δική του μάχη με τον καρκίνο, κάτι που γνώριζαν τα πολύ κοντινά της άτομα.
Μετά από δύο χρόνια πάλευε με την επάρατη νόσο όμως, και συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης (10/04) η Γιάννα άφησε την τελευταία της πνοή.
Η άτυχη κοπέλα ξεκίνησε ως μοντέλο από το Ciao ANT1 και όπως είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της είχε δουλέψει με την Ρούλα Κορομηλά στον Alpha, στο "10-2" στη ΝΕΤ, στη σειρά "Ελλάς το Μεγαλείο σου", στην "Νταντά" και στον “Όμορφο κόσμο το πρωί”. Μάλιστα είχε κερδίσει τον τίτλο της Αναπληρωματικής Playmate το 2005.
Εκτός από τον χώρο του μόντελινγκ, η Γιάννα είχε ένα μεγαλύτερο πάθος, την υποκριτική και το θέατρο. Μέσα στο 2011 μάλιστα κατάφερε να κερδίσει έναν ξεχωριστό ρόλο στη θεατρική σκηνή, στην παράσταση "Η φάκα" που είχε προγραμματιστεί να ανέβει στο θέατρο “Αθηνά”. Εκεί η Γιάννα  ανέδειξε το ταλέντο της  με τον πρωταγωνιστικό ρόλο "Σάρα Τζέσικα".
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Μ. Τετάρτη από τον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα στο Γ’ Νεκροταφείο, στις 14:30.

cosmo.gr

Αύριο ανακοινώνονται οι εκλογές

Αύριο και τυπικά κλείνει τον κύκλο της η κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 11/11/2011.Το πρωί θα γίνει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια πιθανότατα με διάγγελμα θα ανακοινώσει τις εκλογές.
Την 6η Μαϊου ως ημερομηνία των εκλογών επιβεβαίωσε μιλώντας στην Βουλή και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Είμαστε στην τελική ευθεία -όχι ενός αγώνα σπριντ- αλλά ενός μαραθώνιου, ίσως και μετά εμποδίων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Πάμε για... 42 χιλιόμετρα στιπλ και όποιος αντέξει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης στη σύντομη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια, ο οποίος προηγουμένως σημείωσε ότι πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία (για τις εκλογές).

Σε δίκη ο Α.Τσοχατζόπουλος για ανακριβές πόθεν έσχες

Για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009) ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρής.
Ο εισαγγελέας υπέβαλλε την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών και εισηγήθηκε πέραν την παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή λόγω παραγραφής του πρώην υπουργού για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» των ετών 1998-2005.
Πρότεινε όμως να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.
Μεταξύ άλλων είναι: η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Επίσης παραμένει η υποχρέωση της εγγυοδοσίας των 150.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.
Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία
newsiut.gr

Ο Βενιζέλος θέλει τον Ζορμπά στο ΠΑΣΟΚ

Έναν παλαιό γνώριμο, που από διώκτης των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε κοντά στο Κίνημα, φαίνεται να έχουν προσεγγίσει οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου, προτείνοντάς του μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος, ενόψει των πρόωρων εκλογών που έρχονται.
Ο λόγος για τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά την περίοδο 2001-2004 Γιώργο Ζορμπά, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση Καραμανλή, κατά την περίοδο 2005-2009, με αποτέλεσμα να τον «αγκαλιάσουν» ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Ζορμπάς, στα χρόνια της δεύτερης τετραετίας της περιόδου του Κώστα Σημίτη, υπήρξε σφοδρός ερευνητής υποθέσεων με απόχρωση σκανδάλου, που αφορούσαν την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το 2004, μετά την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε θέση Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο οι έρευνές του να οδηγήσουν σε πρακτικό αποτέλεσμα για τις εξοπλιστικές προμήθειες.
Από το 2006 μέχρι και το 2008, διετέλεσε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μια περίοδο κατά την οποία ήρθε σε σύγκρουση με στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, και τελικά αποχώρησε.
Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι τυχόν υποψηφιότητα του Γιώργου Ζορμπά με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την εικόνα του Κινήματος στην κοινωνία, δεν λείπουν ωστόσο και οι αντίθετες φωνές, που εκτιμούν ότι ένας ιστορικός πολέμιος του Κινήματος, δεν μπορεί να βρει σήμερα καταφύγιο στις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ /statesmen.gr

Tο τροπάριο της Κασσιανής

          Κύριε,  η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.
Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων, ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.
Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.
Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σήν δούλην παρίδης, Ο αμέτρητον έχων το έλεος.

Φώτη Κόντογλου (μεταγραφή)

Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου κι έλεγε οδυρόμενη:
Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας.
Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. Λύγισε στ' αναστενάγματα της καρδιάς μου, εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης.
Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου, και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου· αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, τ' άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε.
Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ' αμέτρητο έλεος.
Η Κασσιανη...και το τροπαριο της!Ιδου η αληθινη ιστορια της...


H Ιστορία της Κασσιανής

" Είναι γνωστή από τους Βυζαντινούς χρονογράφους η ιστορία κατά την οποία το 830 μ.Χ. η μητρυιά του Θεόφιλου, Ευφροσύνη, θέλοντας να βρει άξια σύζυγο στο θετό γιο της διοργάνωσε ένα είδος καλλιστείων, στέλνοντας εντολή σε όλα τα θέματα, τις διοικητικές περιφέρειες της αυτοκρατορίας, να συγκεντρωθούν οι ωραιότερες κοπέλες και να παρουσιαστούν στο παλάτι. Ανάμεσα στις δώδεκα κόρες που ορίστηκαν ως υποψήφιες και που κατάγονταν από τις ευγενέστερες οικογένειες, ξεχώρισαν δύο: η Κασσία, κόρη εξαίσιας ομορφιάς, η οποία καταγόταν από οικογένεια ευπατρίδων και η αρχόντισσα επίσης Θεοδώρα.
Όταν συγκεντρώθηκαν στην επίσημη αίθουσα, η Ευφροσύνη έδωσε στο Θεόφιλο ένα χρυσό μήλο να το προσφέρει στην κόρη που θα τον συγκινούσε περισσότερο. Εκείνος στράφηκε προς την Κασσία, εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της για να της προσφέρει το μήλο. Ιδιόρρυθμος καθώς ήταν της απηύθυνε μια απροσδόκητη και κακόβουλη παρατήρηση: "Εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα".
Η Κασσιανή δείχνοντας υπόδειγμα συμπεριφοράς Χριστιανής παρθένου, κοκκίνισε, όπως λένε οι ιστορικοί, αλλά ούτε τα έχασε, ούτε υπολόγισε ότι θα έχανε το θρόνο, ούτε δέχθηκε να προδώσει την αλήθεια και το φύλο της. Και έδωσε μια απάντηση, καμπάνα θεολογίας, που έτρεψε σε φυγή την κακόδοξη ψυχή του Θεόφιλου: "Αλλά και διά γυναικός πηγάζει τά κρείττω", του είπε κάνοντας με τις επτά αυτές λέξεις περίληψη ολόκληρης της χριστιανικής θεολογίας.
Ο Θεόφιλος νιώθοντας την αξία και την ευστροφία της και πειραγμένος από την απάντηση αυτή, της γύρισε την πλάτη, όπως γύρισε την πλάτη και στην Παναγία, στη γυναίκα "εξ ής πηγάζει τα κρείττω", αρνούμενος την εικόνα και Αυτής και του Υιού Της και έδωσε το χρυσό μήλο της εκλογής στη σιωπηλή Θεοδώρα. Η Κασσιανή, πέφτοντας θύμα της ευφυίας και της ελευθεροστομίας της, είχε χάσει οριστικά το θρόνο.
Στη συνέχεια η Κασσιανή έγινε μοναχή, όχι από ερωτική απογοήτευση προς τον ουσιαστικά άγνωστό της Θεόφιλο, αλλά από έρωτα θείο. Έδωσε την περιουσία της για να κτισθεί η περίφημη τότε μονή ΄΄Εικασίας της μοναχής΄΄. Κλείσθηκε μέσα σ΄ αυτήν και έζησε τη μακάρια ζωή της εν Χριστώ ησυχίας, όταν η ευσεβής επίσης και ορθόδοξη Θεοδώρα, που τελικά εξέλεξε ο Θεόφιλος για σύζυγο, ζούσε μέσα στις αγωνίες και τις συνωμοσίες του παλατιού αγωνιζόμενη να κρατήσει τα παιδιά της στην Ορθοδοξία, καλώντας τα κάθε τόσο να προσκυνήσουν ΄΄τα νινία΄΄, το μικρό δίπτυχο εικόνισμα του Χριστού και της Θεοτόκου που είχε κρυμμένο, επειδή φοβόταν τη μήνη του φοβερού συζύγου της.
Στο Μοναστήρι η Κασσιανή έγραψε πολλά ποιήματα με τα οποία τραγούδησε την ευδαιμονία του μοναχικού βίου και δίδαξε βαθύτατη θεολογία. Επίσης έγραψε και άλλα συγγράμματα και συλλογές, προ πάντων όμως πάρα πολλά τροπάρια, ιδιόμελα, εκκλησιαστικούς ύμνους κ.λ.π. μεταξύ των οποίων και το γνωστό ΄΄Τροπάριο της Κασσιανής΄΄, το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο σε σύλληψη ποίημα, γεμάτο Χριστιανικό μεγαλείο, αγάπη και γνώση θεολογική και ψάλλεται το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στους Ιερούς Ναούς συγκεντρώνοντας πλήθη πιστών για να το ακούσουν.
Σύμφωνα με μια ρομαντική μεν, αλλά καθόλου αληθινή παράδοση, ο Θεόφιλος δεν λυτρώθηκε ποτέ από τον έρωτα που του ενέπνευσε η ομορφιά της Κασσιανής και την αναζητούσε στα Μοναστήρια της αυτοκρατορίας του. Κάποτε που έφτασε στο μοναστήρι της, η Κασσιανή κρύφτηκε για να αποφύγει την ανεπιθύμητη αυτή συνάντηση. Ήταν τότε που συνέθεσε το ιδιόμελο της. Το κείμενο βρισκόταν στο αναλόγιο μισοτελειωμένο, ως τη φράση : "ών (ποδών) έν τώ παραδείσω Εύα το δειλινόν".
Ο Θεόφιλος διάβασε το τροπάριο, αναγνώρισε το ύφος της Κασσίας, και θέλησε να την πειράξει για μια ακόμα φορά. Πήρε τη γραφίδα και συμπλήρωσε τη φράση "κρότων τοίς ωσίν ηχηθείσα τώ φόβω εκρύβη", κάνοντας έτσι υπαινιγμό στο φόβο που αυτή ένιωσε όταν άκουσε τον θόρυβο των βημάτων του. Όταν ο Θεόφιλος έφυγε, η Κασσία γύρισε στο κελί της και με έκπληξη είδε την επέμβαση του Θεόφιλου. Χωρίς όμως να απαλείψει τη φράση, συνέχισε και ολοκλήρωσε τον ύμνο της.
Η ζωή και η ιστορία έχουν τους δικούς μυστικούς νόμους. Δύο γυναίκες αντίπαλες σε μια κορυφαία κρίση υποβολής και κοσμικής εξουσίας, παραδόθηκαν στη συνέχεια στην κρίση της ιστορίας. Η μια έγινε βασίλισσα κι αργότερα αγία, η άλλη ταπεινή μοναχή. Οπωσδήποτε και οι δύο δικαιώθηκαν ενώπιον του θρόνου του Θεού.
Γνωρίζουμε όμως εμείς ποια από τις δύο κέρδισε την υστεροφημία και τη συμπάθεια των ανθρώπων. Η ταπεινή μοναχή Κασσιανή έχασε τον επίγειο θρόνο, αλλά έγινε πιο διάσημη και πιο δημοφιλής με ένα μόνο τροπάριο.
Η Κασσιανή κατέχει στην ιστορία των Βυζαντινών γραμμάτων ξεχωριστή θέση ως αξιόλογη ποιήτρια με πολλά κοσμικά ποιήματα και άλλα συγγράμματα, αλλά και πολλά εκκλησιαστικά ποιήματα, ύμνους, τροπάρια, ιδιόμελα κ.λ.π. Σπουδαίο υμνογραφικό έργο είναι το πρώτο δοξαστικό του εσπερινού των Χριστουγέννων "Αυγούστου μοναρχήσαντος επί της γής...". Με την εκκλησιαστική ποίησή της μας μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα. Δεν γράφει για τον εαυτό της, για τον κόσμο, για τους ανθρώπους, αλλά θέτει την πλούσια ποίησή της στην υπηρεσία της Εκκλησίας και την κάνει φωνή θρησκευτικού ενθουσιασμού, μετάνοιας, προσευχής και δοξολογίας.
Το επεισόδιο της Κασσιανής με το Θεόφιλο ήταν φυσικό να περάσει και στην περιοχή της λόγιας λογοτεχνίας και προ πάντων στην νέα Ελληνική Λογοτεχνία όπου γράφηκαν πολλά ποιήματα και τρυφερά διηγήματα και μυθιστορήματα. Το θέμα της Κασσιανής επηρέασε έντονα πολλούς Βυζαντινούς χρονογράφους, ιστορικούς και φιλολόγους, τον Κωστή Παλαμά, τον Ψυχάρη, τον Πολίτη κ.α. "

ΨΗΦΙΔΕΣ

Diaprisios.GR - ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΚΕ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ;

Χθες γράψαμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα για το "ΟΧΙ" Πετρόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. και το γεγονός ότι αυτό εξαφανίστηκε σχεδόν καθολικά από τα διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.
Και βέβαια υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις οι οποίες όμως δεν στάθηκαν στο θέμα και δεν το συνέδεσαν με τις σοβαρές πολιτικές και διοικητικές πτυχές που προκαλεί.
Η σχετική κουβέντα όμως ξεκίνησε και αυτό είναι πολύ θετικό.
Μάλιστα χθες διαβάσαμε σε ανάρτηση τοπικού blog της Κορίνθου (korinthianews.blogspot.com), ότι ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι ψήφισε "ΟΧΙ" λόγω της έντονης παρουσίας του κόσμου και επειδή το θέμα δεν αφορούσε τον τόπο του και δεν μπορούσε να πάρει μια απόφαση θετική για ένα θέμα που συγκέντρωνε τόσο αρνητικές αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.
Το ακριβές ρεπορτάζ από το blog αναφέρει :
"Μιλώντας αργότερα μαζί του, ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας δήλωσε: «Ήταν μια απόφαση αυθόρμητη και της στιγμής. Όταν έβλεπα κόσμο, γέρους, νέους, παιδιά, κληρικούς, να αντιδρούν έτσι και με τόσο αγανάκτηση, δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσω πολιτικά. Μίλησε μέσα μου ο άνθρωπος, θεώρησα ότι επειδή δεν είμαι κάτοικος της περιοχής τους και ως εκ τούτου δεν ήξερα τι αντιμετωπίζουν, δεν μπορούσα με την ψήφο μου να πάω κόντρα σε αυτό τον κόσμο. Ψήφισα με βάση αυτά που πάντα πρέσβευα και πρεσβεύω: ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»."

Η δήλωση αυτή που είναι και η μοναδική που βρήκαμε επί του θέματος, αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών. To "αυθόρμητη και της στιγμής" αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Αν δεν δηλαδή δεν υπήρχε ο κόσμος που αντέδρασε η ψήφος θα ήταν διαφορετική ;
Αλήθεια, στην επόμενη συνεδρίαση η ψηφοφορία συνεχίζεται από εκεί που διεκόπη ή αρχίζει από την αρχή ;

ΘΕΜΑ - Diaprisios.GR

Ευχήνορας

Aρχική σελίδα | Πολιτική 6 Share on email Share on printΗ λογοκρισία στην πηγή και η ειλικρίνεια ως νούμερο επιθεώρησης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Λογοκρισία στην πηγή και ενημέρωση στις ρίζες: Αυτές είναι οι δύο προπαγανδιστικές πρακτικές που εφαρμόζονται στις μέρες μας.
Και μάλιστα με τον πιο βίαιο, απροκάλυπτο και κραυγαλέο τρόπο.
Ο βαρύς τραυματισμός του συναδέλφου φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, ο προηγηθείς τραυματισμός του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου, που έχασε την ακοή του, οι απρόκλητες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, φωτογράφων, κάμεραμεν δεν αποτελούν απλά περιστατικά βίας.
Εντάσσονται απολύτως στο προπαγανδιστικό αξίωμα της λογοκρισίας στην πηγή.
Σ’ αυτήν, η μετάδοση των πληροφοριών καταστέλλεται στην πηγή τους, εκεί δηλαδή που συμβαίνουν τα γεγονότα.
Η πρακτική αυτή συνοδεύεται και από μία άλλη προπαγανδιστική αρχή – αυτήν της καθυστέρησης.
Σ’ αυτήν, ανακοινώνεται ότι διεξάγεται έρευνα, γίνεται ΕΔΕ και στο μεσοδιάστημα αμβλύνεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, έως ότου η υπόθεση ξεχαστεί εντελώς και μείνουν να τραβιούνται μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και θιγόμενοι.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, μετά τον τραυματισμό του Μάριου Λώλου, κάλεσε σε… αυτοσυγκράτηση.
Ποιους ακριβώς, άγνωστο!

Ο Δημοσιογράφος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αχαΐας με τη Δημοκρατική Συμμαχία

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Με απόφαση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, αναλαμβάνει υπεύθυνος Επικοινωνίας της Επιτροπής Εκλογών του κόμματος και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου.Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο νομό Αχαΐας.  

Δημήτρης Ζαφειριάδης: Πριν επικρατήσει ο απόλυτος παραλογισμός, η ΠΝΟ πρέπει να σταματήσει την απεργία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Πριν επικρατήσει ο απόλυτος παραλογισμός, η ΠΝΟ πρέπει να σταματήσει την απεργία. Η οικονομία πολλών περιοχών της χώρας διαλύεται, ο τουρισμός πλήττεται ανεπανόρθωτα και οι χιλιάδες παραγωγοί των νησιών οδηγούνται στην απόγνωση κάθε μέρα απεργίας. Άμεσα και τα δύο μέρη πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα δίκαιη λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων συνταξιούχων ναυτικών, από την άλλη όμως και οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ, να λειτουργήσουν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι τους μικροκομματικούς τακτικισμούς που τους υπαγορεύει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ».

Με καθυστέρηση μιας δεκαετίας… O Κύρτσος στο ΛΑΟΣ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το ρητό γνωστό, και πολλάκις διατυπωμένο: Η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως. Το… κλειδί ωστόσο βρίσκεται στο «εγκαίρως», καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος ότι η στιγμή της μεγάλης απόφασης, της προσωπικής επιλογής, είναι η δέουσα. Και όταν έρχεται η ώρα να κριθεί η απόφασή αυτή από την Ιστορία και μόνο, ο πρωταγωνιστής μοιάζει εξαιρετικά αδύναμος να αντιτάξει έναν πειστικό αντίλογο, σε τυχόν αρνητική ετυμηγορία. Έχει, βλέπετε, εξαντλήσει εγκαίρως τις προσωπικές εφεδρείες παρεμβατικότητας που διέθετε.
Η σημερινή ανακοίνωση της ένταξης του Γιώργου Κύρτσου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη, αποδεικνύει ότι στην περίπτωση του εκδότη της «City Press», το… εγκαίρως έχει σχετική αξία.
Ο Γιώργος Κύρτσος εμπλέκεται στην ενεργό πολιτική, με χρονική καθυστέρηση περίπου μιας δεκαετίας. Και όχι στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τη μεγάλη Παράταξη της Κεντροδεξιάς, στην οποία είναι με συνέπεια ιδεολογικά προσανατολισμένος, αλλά στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ένα από τα «συμπληρωματικά» κόμματα του χώρου, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. βρίσκεται σε εξόφθαλμα καθοδική πορεία, αναφορικά με την κοινωνική και εκλογική απήχησή του.
Το σημαίνον του γεγονότος ωστόσο αφορά στην πολιτική δραστηριοποίηση του Γιώργου Κύρτσου. Ένα από τα πιο συγκροτημένα μυαλά στον κεντροδεξιό Τύπο, που ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να βρει έναν ισορροπημένο κώδικα επικοινωνίας με τον πολιτικό κόσμο, με αποτέλεσμα να μην κάνει νωρίτερα το αυτονόητο βήμα της ενασχόλησης με τα κοινά.
Την περίοδο 1990-93 υπήρξε πολιτικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Δηλαδή, ενός από τους σημαντικότερους πολιτικούς της ελληνικής Ιστορίας, σε μια εποχή ακραίων παθών και πολωτικών συμπεριφορών. Τότε που «σύμβουλος» και μάλιστα πρωθυπουργού, ήταν ιδιότητα που κέρδιζε κάποιος με το σπαθί του, σε αντίθεση με σήμερα, όπου οι περισσότεροι πολιτικοί χαραμίζουν τέτοιες θέσεις για να… διασώσουν από την ανεργία, είτε φίλους τους, είτε φίλους φίλων τους.
Έχοντας ήδη σημαντική διαδρομή στον «Ελεύθερο Τύπο» του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, «πλήρωσε» την ιστορική επαγγελματική κόντρα του με τον Δημήτρη Ρίζο. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, θεωρείται ότι έφραξε το δρόμο του Νίκου Χατζηνικολάου προς τη δημαρχία της Αθήνας, καθώς μέσω του «Ελεύθερου Τύπου» αρθρογραφούσε κατά του τότε παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. Στη συνέχεια ωστόσο, ήρθε σε σύγκρουση με τον Κώστα Καραμανλή και την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε στην Ελλάδα το τόλμημα των free press εντύπων. Επί σειρά ετών με τη «City Press», και πιο πρόσφατα με τη «Free Sunday».
Η περίπτωση Κύρτσου ανήκει… συγγραφική αδεία, στην ίδια κατηγορία με τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Είτε τον αναγνωρίζεις, ακόμη κι αν διαφωνείς μαζί του, είτε αρνείσαι να διαβάσεις ή να ακούσεις όσα λέει. Σίγουρα πάντως δεν περνάει απαρατήρητος, ούτε προσεγγίζεται με μετριοπάθεια.
Το πραγματικό ερώτημα ωστόσο είναι αν ο ίδιος ο Γιώργος Κύρτσος είναι ικανοποιημένος με τη συγκεκριμένη εξέλιξη της προσωπικής διαδρομής του. Σε μια εποχή κατά την οποία ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ειδικά μετά την αποχώρηση του Μάκη Βορίδη, στερείται πολιτικού προσωπικού σε στιβαρό και κατηρτισμένο λόγο.
Όπως επίσης η επιλογή του δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με όρους παραταξιακής λογικής, από τη στιγμή που στη σημερινή Ελλάδα, μονάχα η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς κομίζουν την προσδοκία μιας ουσιαστικής πολιτικής μεταβολής. Και πάλι όμως, η Ιστορία θα κρίνει.

statesmen.gr

Έχει… δίκιο η ΠΝΟ

Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ*

Η στήλη εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια και στήριξη προς τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, οι οποίοι βάλλονται πανταχόθεν για την απόφασή τους να κλείσουν τα λιμάνια για 48 ώρες, «βουλιάζοντας» τον τουρισμό.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είναι εδώ για να μας προσγειώσει. Και να μας θυμίσει ότι όσα και όσοι οδήγησαν την Ελλάδα στον γκρεμό, φυσικά και παραμένουν… κοντά μας. Συμπεριφορές και νοοτροπίες άλλων εποχών, παραμένουν… επίκαιρες και σήμερα. Ο συνδικαλισμός που προέκυψε ως… νόμος από το δίκιο του εργάτη, και ως φυσική εξέλιξη της ενίσχυσής του από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τους πρόθυμους αριστερούς συμμάχους του, έστω και εποχικούς, αποτελεί διαχρονική παθογένεια για την Ελλάδα. Με μοιραία, αρνητικά αποτελέσματα.
Ουσιαστικά, οι ναυτεργάτες απαγόρευσαν σε όσους Έλληνες είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν, να περάσουν σε κάποιο νησί τις πασχαλινές διακοπές τους. Το έκαναν στο πλαίσιο… κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς θεωρούν προφανώς ότι είναι αδιανόητο, στη σημερινή εποχή προχωρημένης κρίσης, να υπάρχουν ακόμη ορισμένοι που μπορούν να κάνουν διακοπές.
Σκέφτηκαν δηλαδή τους… αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Σκέφτηκαν όμως και κάτι ακόμη: Αντί να πηγαίνει ο καθένας στο χωριό του, ή σε κάποιον νησιωτικό προορισμό, να παραμείνει στο σπίτι του. Και να έχει εκεί την ευκαιρία να αναλογιστεί τι πήγε στραβά όλα αυτά τα χρόνια.
Φυσικά, η ΠΝΟ δεν κατανοεί ότι σε αυτή τη διαδικασία αναμνήσεων, οι Έλληνες εκ των πραγμάτων θα κοντοσταθούν και μπροστά στις ευθύνες των συνδικαλιστών. Πιθανόν λοιπόν στη συνέχεια να ζητήσουν απόδοση των ευθυνών αυτών. Με… μια βόλτα από τα λιμάνια.

statesmen.gr

Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ιστοριοδίφης

Κώστας Κόλλιας: «Πρέπει να διαχειριστούμε ορθολογικά την παράταση ζωής που κερδίσαμε για τη ‘Λουτράκι Α.Ε.’»

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενσωματώθηκε τροπολογία που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με την οποία αναστέλλεται για τρία χρόνια η λειτουργία της «Λουτράκι Α.Ε.» του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Θεώρησα χρέος μου να υπερασπιστώ την έκκληση της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων στη «Λουτράκι Α.Ε.» για διάσωση της εταιρείας, καταθέτοντας τροπολογία σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι, με τη βοήθεια του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αποστολάκου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την πρότασή μας, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, η τροπολογία μου έγινε δεκτή από τον κ. Υπουργό και υπερψηφίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής.
Κατά την κρίση μου ήταν μία απολύτως επιβεβλημένη ενέργεια προκειμένου η δημοτική επιχείρηση να διαφύγει τον κίνδυνο κατάργησης και να προστατευθεί έτσι η περιουσία του Δήμου και των δημοτών, καθώς και οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Ο Δήμος συμμετέχει στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης του Καζίνο Λουτρακίου και τυχόν υποχρεωτική λύση της θα σήμαινε απώλεια σημαντικότατου κεφαλαίου, το οποίο έχει ήδη επενδυθεί, αλλά και μελλοντικών εσόδων. Η παρέμβασή μου είχε σκοπό να συμβάλει στο να υπάρξει μία παράταση ζωής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία στην εταιρεία να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, να ανακάμψει και να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Οφείλω ωστόσο να επισημάνω σε όλους τους τόνους ότι αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Όλοι οι φορείς και ιδιαίτερα όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση της «Λουτράκι Α.Ε.» πρέπει να δούμε με σοβαρότητα το μέλλον της εταιρείας. Πρέπει να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις πολιτικές και ηθικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους δημότες, αλλά και στις επιχειρηματικές προκλήσεις που προβάλει το σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Σε αυτό το περιβάλλον δεν υπάρχει χώρος για επιχειρήσεις, η οποίες μένουν πίσω στο σχεδιασμό, στους στόχους και στην υλοποίησή τους. Η ορθολογική διαχείριση, με σύγχρονο επιχειρηματικό πνεύμα και με αποτελεσματικότητα, είναι απαρέγκλιτος όρος επιβίωσης. Η προσήλωση στο κοινό συμφέρον πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την προσπάθεια να επανέλθει η «Λουτράκι Α.Ε.» στην κερδοφορία και να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο στην περιοχή, τόσο αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη, όσο και σε σχέση με την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία διότι είμαι πεπεισμένος ότι η κατάργηση της «Λουτράκι Α.Ε.» θα ήταν καταστροφική για την τοπική κοινωνία. Είναι όμως δεδομένο ότι καμία πολιτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να λύσει οριστικά ένα επιχειρησιακό πρόβλημα. Η θετική έκβαση της παρέμβασής μου δίνει στην εταιρεία τον αναγκαίο χρόνο για να εκπονήσει τα απαραίτητα προγράμματα εξυγίανσης, να καταστρώσει τα επιχειρηματικά της πλάνα και, βοηθούντος και ενός καλύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, να ορθοποδήσει. Από εδώ και στο εξής είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και σε τρία χρόνια να διαθέτουμε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών.»

Διαφωνία Μπεγλίτη με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κέντρα προσωρινής κράτησης - Δεν υποσχέθηκα και δεν υπόσχομαι τίποτα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Ρ/Σ FLASH, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης σχετικά με τις φήμες για την μετατροπή του 6ου ΣΠ στην Κόρινθο σε κέντρο κράτησης μεταναστών, ο κ. Μπεγλίτης διέψευσε αυτές τις φήμες, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τους χειρισμούς  της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης επηρεάστηκε περισσότερο από την πολιτική συγκυρία και όχι από την σοβαρότητα του προβλήματος.
Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Μπεγλίτη στον FLASH.
(….)
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Και πάμε λίγο στην περιοχή σας κ. Μπεγλίτη επιτρέψτε μου και στο μεταναστευτικό. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις στην περιοχή για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το 6ο Σύνταγμα Πεζικού εκεί στην Κόρινθο το στρατόπεδο, που είναι και τεχνικό και εξυπηρετεί κι άλλες δυνατότητες του στρατού, να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο κράτησης. Εσείς κρατάτε μία στάση άμυνας θα έλεγα, δηλαδή μια διαλλακτική στάση ή είστε σαφής;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Δεν κρατώ στάση άμυνας. Κρατώ στάση αρνητική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε ξεκάθαρος.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Φοβάμαι ότι το θέμα, όπως προέκυψε, με τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κέντρα προσωρινής κράτησης, επηρεάστηκε περισσότερο από  την πολιτική συγκυρία και όχι από το βάθος και τη σοβαρότητα του ίδιου του προβλήματος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την πολιτική συγκυρία που αφορά τον κ. Χρυσοχοΐδη ατομικά ή την πολιτική μας κατάσταση;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Λέω ενόψει εκλογών και με τη διαμορφούμενη πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε όχι στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο δηλαδή, έτσι; Με μια ξεκάθαρη απάντηση, γιατί τα γράφουμε και στο twitter τώρα ξέρετε.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Βεβαίως, λέω κατ΄ αρχήν όχι και θα το τεκμηριώσω και θα επιχειρηματολογήσω. Αλλά εκφράζω παράλληλα έναν έντονο προβληματισμό με τον τρόπο που αναδείχθηκε το θέμα των κέντρων προσωρινής κράτησης.
  Γιατί το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική κι όχι μεσοβέζικες και αγχωτικές προσεγγίσεις, λόγω της πολιτικής συγκυρίας και της πολιτικής συντηρητικής ατζέντας που διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα, με αφορμή το μεταναστευτικό.
Γιατί πρέπει να μιλήσουμε ακόμα και με τους πιο αυστηρούς όρους για το μεταναστευτικό, αφού πρώτα όμως έχουμε μιλήσει για τη φύλαξη, τη στεγανοποίηση των εξωτερικών συνόρων, για το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Θα πρέπει να έχουμε μιλήσει για την πολιτική ασύλου και την υλοποίηση των υποχρεώσεων της χώρας μας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλος Διεθνών Οργανισμών.
Θα πρέπει να έχουμε μιλήσει για πολλά άλλα και μέσα σε αυτά να δούμε και πώς εντάσσουμε το σχεδιασμό για τα κέντρα προσωρινής κράτησης.

Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε παράλληλα την επιτακτική ανάγκη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για τη λήψη εκείνων των αποφάσεων που θα διασφαλίζουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα εξωτερικά σύνορα της χώρας, τονίζοντας πως με τα κέντρα προσωρινής κράτησης το πρόβλημα δεν λύνεται.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε στον FLASH:

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πρέπει να συζητήσουμε οι πολιτικές δυνάμεις -δυστυχώς δεν το κάνουμε- πως διασφαλίζουμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, τα εξωτερικά σύνορα.
  Γιατί τι να μου κάνουν  τα κέντρα προσωρινής κράτησης, να φτιάξουμε 30 τώρα, να φτιάξουμε 300 σας λέω εγώ. Λύνεται το πρόβλημα; Όταν κάθε χρόνο μπαίνουν από τον Έβρο 130 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα επίσημα στοιχεία είναι αυτά.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Βεβαίως. Δηλαδή τι θα γίνει, η χώρα θα φτιάχνει συνεχώς κέντρα προσωρινής κράτησης, τα οποία φοβάμαι ότι μπορούν να εξελιχθούν ενδεχομένως και σε κέντρα μόνιμης κράτησης; Εγώ λέω την άποψή μου. Αυτό είναι υποχρέωσή μου. Υπερασπίζομαι την άποψή μου. Είμαι Βουλευτής με την υποστήριξη των πολιτών που με ψηφίζουν και έχω δικαίωμα και υποχρέωση να λέω την άποψή μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην Κόρινθο τι σας λένε κ. Μπεγλίτη οι δικοί σας ψηφοφόροι οι αναποφάσιστοι; Ποια είναι τα παράπονά τους, δηλαδή δε σας βλέπουν σαν πρόσωπο της Κυβέρνησης;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Βεβαίως, αλίμονο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας διαμαρτύρονται, σας ζητάνε να υποσχεθείτε κάτι, υπόσχεστε κάτι;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι, δεν υποσχέθηκα ποτέ. Μπήκα στην πολιτική ως Βουλευτής το 2007. Δεν υποσχέθηκα και δεν υπόσχομαι τίποτα.
  Μόνο ειλικρίνεια, μόνο ανάδειξη με όρους αλήθειας και εντιμότητας των πραγματικών προβλημάτων, μόνο έκκληση στον κόσμο για λογική, για συλλογική προσπάθεια, να βγει η χώρα από την κρίση, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.
  Δεν υπόσχομαι απολύτως τίποτα. Παλεύω για να λύσω προβλήματα της Κορινθίας και πιστεύω ότι η συμβολή μου ήταν και θα είναι καθοριστική για κρίσιμα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών που έχουν σχέση  με το συλλογικό, με το δημόσιο συμφέρον. Αυτό έκανα και θα συνεχίσω να το κάνω.  Αλλά από κει και πέρα, καμία άλλη υπόσχεση δεν έδωσα και δεν πρόκειται να δώσω.
(….)

Ανδρέας Μητσόπουλος - Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ;

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στις 2 Απριλίου, στο σεληνιακό πολιτικό τοπίο, μετά την απρόσμενη δήλωση του επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε σε πάμπολλα ΜΜΕ, ότι το μόνο κόμμα με το οποίο συγκλίνει στο οικονομικό πρόγραμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά και εμμέσως πλην σαφώς, μας ανακοίνωσε ότι εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, μετεκλογικά μπορεί να συνεργασθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπέρμαχος της διεθνούς απομόνωσης της χώρας και παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακό κόμμα, χωρίς να έχει πρόγραμμα και χωρίς να ενημερώνει το λαό για το τι θα συμβεί αν βγούμε από το ευρώ.
Βέβαια μια συνεργασία δεν απαιτεί ταύτιση απόψεων μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά σε ένα ευρύ πλαίσιο εθνικών και κοινωνικών θεμάτων. Αναλογίστηκε αλήθεια ο Πάνος Καμμένος, με ποιόν σχηματισμό σκέφτεται να συνεργαστεί μετεκλογικά;
Με το ΣΥΡΙΖΑ; Τον προστάτη των λαθρομεταναστών, που σφάζουν, βιάζουν, ληστεύουν, καταλαμβάνουν με το «έτσι θέλω» ιστορικά οικοδομήματα για να λάβουν άσυλο, καίνε ελληνικές σημαίες, προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας, αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων, αλλοιώνουν τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της Ελλάδας και καθιστούν τους Έλληνες υποψήφιους ασθενείς φυματίωσης, πανούκλας, χολέρας, ηπατίτιδας και σύφιλης;
Θα ενώσει τις δυνάμεις του, επειδή έτυχε να συμφωνούν στην ανέξοδη αντιμνημονιακή ρητορική, με ένα ακροαριστερό lobby, που αδιαφορεί πλήρως για τα εθνικά θέματα; Που δεν πραγματοποίησε ποτέ μία ημερίδα κατά των Σκοπίων που καπηλεύονται τόσα χρόνια το όνομα της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, που δεν καταδίκασε ποτέ τις τουρκικές προκλήσεις, παραβιάσεις και πρακτικές σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, εκδίδοντας έστω, ένα δελτίο τύπου;
Θα συμπλεύσει με το ΣΥΡΙΖΑ που δεν αναφέρθηκε ποτέ στην ανάγκη ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας και σύστασης της ελληνικής Α.Ο.Ζ.;
Θα συναγελαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, τον εκφραστή του κοινωνικού μπάχαλου και των μόνιμων καταλήψεων στα Πανεπιστήμια; Με τους θιασώτες της αλλοίωσης της Ελληνικής Ιστορίας, που βάσει της «Ρεπούσειας» λογικής, το σούβλισμα του Αθανασίου Διάκου ήταν ατύχημα και η σφαγή των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922, «συνωστισμός»;
Αισθάνεται ο Πάνος Καμμένος, συνοδοιπόρος με την Αριστερά που εξευτέλισε μέσω ΠΑΣΟΚ την ελληνική γλώσσα; Με την Αριστερά της Αθεϊας που απαξιώνει την Εκκλησία, ξερνάει όταν μυρίζει αγιασμό και στοχεύει στην κατάργηση των Θρησκευτικών, αλλά και του Αβάτου του Αγίου Όρους; Από πού συμπέρανε ότι έχει πιο πολλά κοινά με το ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη Ν.Δ; Ποια είναι τα κοινά τους; Η απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ή η πάγια θέση του για κατάργηση των Παρελάσεων; Ή μήπως η αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομογενών μας σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο και Βόρειο Ήπειρο;
Ο Πάνος Καμμένος, επειδή είναι πατριώτης, θα πρέπει να καταλάβει ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε σύγκλιση με το ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ασπαστεί όλες αυτές τις ανθελληνικές θέσεις. Και δεδομένου ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει λόγω κενού στην Κεντροαριστερά, ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του, θα αποτελέσουν σε μια τέτοιου είδους συνεργασία, την ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον αδύναμο κρίκο της συμμαχίας.
Οι αγνοί Έλληνες Πατριώτες που σκέφτονται να τον ακολουθήσουν και να στερήσουν την αυτοδυναμία από τη Ν.Δ. και την πολιτική ομαλότητα από τον ελληνικό λαό, ας αναλογιστούν προς όφελος ποιών, θα χαραμιστεί η ψήφος τους.
Το σπίτι των γνήσιων Πατριωτών είναι η Ν.Δ. Κόμμα φύσει εθνικό και αντιμνημονιακό που αναγκάστηκε όμως να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, για να περισώσει ό,τι δεν πρόλαβε να διαλύσει το ενδοτικό και δουλικό στον ξένο παράγοντα ΠΑΣΟΚ.
Οι εκλογές που έρχονται είναι κομβικής σημασίας και απαιτείται ισχυρή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία της Ν.Δ. για να μπορεί με άνεση να διαπραγματευθεί με την Τρόικα και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Μνημονίου. Η προεκλογική πολιτική ατζέντα όμως δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στα θέματα της οικονομίας όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά. Αυτό συμφέρει μόνο την Αριστερά για να υφαρπάζει ψήφους κάνοντας ανέξοδη πολιτική, ώστε να ισχυροποιηθεί και να πάρει όπως λένε πολλοί εκπρόσωποί της, τη «μεγάλη ρεβάνς».
Ο ελληνικός λαός όμως έχει σοβαρότερα προβλήματα να επιλύσει από τους «ευσεβείς πόθους» της Αριστεράς. Κοιτάζει μπροστά και επιζητεί μια ισχυρή κυβέρνηση που θα διατηρήσει την ομόνοια και την κοινωνική συνοχή. Και αυτό μόνο η Φιλελεύθερη-Πατριωτική Παράταξη της Ν.Δ. μπορεί να επιτύχει, προς πείσμα όσων ενδιαφέρονται μόνο για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και όχι για τη Σωτηρία του Λαού.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο του Κινήματος Τέρενς Κουίκ και τον Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Γιαννάκη.

Μετά την συνάντηση που διήρκεσε 40 λεπτά,ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:
"Ήλθαμε για να πάρουμε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου.Του εκθέσαμε τις απόψεις μας και τον ευχαριστήσαμε που η Ιεραρχία από την πρώτη στιγμή πήρε θέση για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων η οποία μέσω της Τρόϊκας προσπαθεί να καταργήσει την Εθνική Κυριαρχία.Προσπάθησε και προσπαθεί να καταργήσει κάθε θεσμό και κάθε αξία.
Αυτή η προσπάθεια κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας προχώρησε και σε πολιτική εναντίον της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με μεθοδεύσεις που στηρίζονται από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Από τους 10 κληρικούς που φεύγουν,μόνο ένας μπορεί να χειροτονηθεί. Σε λίγο καιρό στα μικρά νησιά,στις ορεινές περιοχές δεν θα υπάρχουν ιερείς να λειτουργούν. Δεν θα κτυπά η καμπάνα. Αυτός είναι ο στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων,της Τρόϊκας και της συγκυβέρνησης. Εμείς είμαστε από την αντίθετη πλευρά".

ΤΗΝ ENΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Στα γραφεία του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ο Πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος εδέχθη τα Προεδρεία των Ενώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών, ΝΠΔΔ και την Ανεξάρτητη Ένωση Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) ΝΠΙΔ με τα οποία συζήτησε θέματα που απασχολούν τα μέλη των ενώσεών τους.
Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων,με τη Τρόϊκα και τη συγκυβέρνηση,επιχειρούν την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμα και με την οικονομική εξόντωση των στελεχών του.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι τάσσεται υπέρ των αιτημάτων και των προβλημάτων των Ενώσεων και δεν αναγνωρίζει καμία περικοπή ή παράνομη και αντισυνταγματική παρακράτηση μισθών και συντάξεων, όπως και το «κούρεμα» των αποθεματικών ταμείων, τα οποία έγιναν χωρίς την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων, στα πλαίσια της εφαρμογής του P.S.I.
O κ. Καμμένος τόνισε ιδιαίτερα, ότι το κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων Αξιωματικών, όλων των όπλων και σωμάτων και αυτό αποδεικνύεται μέσω της δυναμικής ένταξης στελεχών ε.α. ως υποψηφίων Βουλευτών σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Εφιάλτης δίχως τέλος στο Δερβένι. Κινδυνεύουν και άλλα σπίτια από την διάβρωση!


Ο εφιάλτης στο Δερβένι δεν έχει τέλος!  Επιδεινώθηκε η κατασταση της διάβρωσης στην παραλία του Δερβενίου , καθώς η θάλασσα ξαναχτύπησε και από την καθίζηση του εδάφους. σε ένα τμήμα της ακτής 40 μέτρων περίπου και πλάτος 15, τώρα τα σπίτια που κινδυνεύουν πλέον να βυθιστούν είναι  10 απο τα 5 που διέτρεχαν τον κίνδυνο  αρχικά ( πριν ένα μήνα περίπου ). Το φαινόμενο αν συνεχιστεί, μέχρι το καλοκαίρι ακόμη και  με ένα  άνεμο  7 μποφόρ,  μπορεί να προκαλέσει ολική καταστροφή με τα σπίτια που θα κινδυνεύουν να βυθιστούν να φθάσουν τα πενήντα! 

Μίκρυνε η ψαλίδα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ... πρώτο κόμμα όσοι δεν απαντούν

Μείωση του ποσοστού της Ν.Δ. και αύξηση εκείνου του ΠΑΣΟΚ, δείχνει η δημοσκόπηση που παρουσίασε χθεςη εκπομπή “Ανατροπή” του Mega. Στη δημοσκόπηση φαίνεται η Ν.Δ. να έχει απώλειες λόγω των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, ενώ το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να κερδίζει “πόντους” από αριστερά με την ψήφο “διαμαρτυρίας” να περιορίζεται”.
Ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου ωστόσο είτε δεν έχει αποφασίσει είτε δεν θέλει να απαντήσει και έτσι ενόψει κάλπης είναι όλα ανοιχτά.
Πρόθεση ψήφου (σε παρένθεση τα ποσοστά στη μέτρηση στις 20/2):
-Νέα Δημοκρατία 18,2% (19,4%)
-ΠΑΣΟΚ 14,2% (13,1%)
-ΚΚΕ 8% (9,5%)
-Ανεξάρτητοι Ελληνες 7%
-ΣΥΡΙΖΑ 6,2% (8,5%)
-Δημοκρατική Αριστερά 5,9% (12%)
-ΛΑΟΣ 4% (5,1%)
-Χρυσή Αυγή 3,1%
-Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% (2,5%)
-Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% (1,9%)
-Αλλο/Λευκό/Ακυρο/Αποχή 10,2% (16,8%)
-Δεν έχω αποφασίσει 19,2% (10,4%)
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι από όσους ακόμη δεν έχουν αποφασίσει απαντούν ότι θα αποφασίσουν στην τελική ευθεία πριν από την κάλπη... Αναλυτικά απαντούν πως θα αποφασίσουν:
•47,8% την τελευταία εβδομάδα
•27% την ημέρα των εκλογών
•18,9% τις επόμενες ημέρες
To 53,2% δηλώνει ότι οι εκλογές το ενδιαφέρουν πολύ ή αρκετά, έναντι 46,4% που λέει λίγο ή καθόλου.

newsit.gr

ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ... πιο δημοφιλή το ΠΑΣΟΚ από τον Νέα Δημοκρατία!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ...Τρομερός τύπος ο Θεοδωρικάκος. Ο πλέον θεσμικός αλλά και ο πλεον αναξιόπιστος δημοσκόπος, γνωστός από την παρουσίαση των μετρήσεων της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία του ο περιβόητος Καλογρίτσας. Ο μόνος που κατάφερε να... βγάλει πιο δημοφιλή το ΠΑΣΟΚ από τον Νέα Δημοκρατία! Μπορεί και να είναι. Επειδή όμως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάπου στο 15%, δεν πείθει εύκολα. Και είναι λογικό το μυαλό των τηλεθεατών να πηγαίνει σε περίεργες ιστορίες. Τα ίδια δεν έλεγε και το 2009 και έπεσε πανηγυρικά έξω;
ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙ... ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ MEGAAισχρός διαμορφωτής της κοινής γνώμης ο τύπος. Έχει πέσει έξω σε όλες τις δημοσκοπήσεις από το 2007 και μετά, δημοσιεύει ότι του πασάρουν οι μεγαλο-μέτοχοι του Mega, δίνει πάντα το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων για να είναι κατοχυρωμένος από παντού και έχει το θράσος να πουλάει στους τηλεθεατές, "έγκυρες μετρήσεις" και "γκάλοπ που θα επιβεβαιωθούν". Θα τολμήσει να κάνει exit polls να γελάσει ο κάθε πικραμένος;
FIMOTRO

Στο «Κίνημα της Πατάτας» και η... ΠΑΕ «Ατρόμητος»

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για δήμους ή κινήσεις πολιτών που συμμετείχαν στο «Κίνημα της Πατάτας». Λάθος...
Από σήμερα και ο... αθλητισμός φαίνεται πως λαμβάνει ενεργά μέρος. Απόδειξη;
Η ΠΑΕ «Ατρόμητος», που συμμετέχει ως μόνιμος χορηγός στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Από Καρδιάς» Δήμου Περιστερίου, και η οποία  πρόσφερε χθες 100 αμνοερίφια σε οικογένειες της πόλης που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Αντιπροσωπεία της ομάδας βρέθηκε, χθες, στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο», επί των οδών Αρκαδίας και Ορχομενού 8, και παρέδωσε τα αμνοερίφια στο δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΠΑΕ Ατρόμητος, «επειδή αποδεικνύει στην πράξη ότι διαθέτει ευαίσθητα κοινωνικά αντανακλαστικά καθώς με τη σύμπραξη των υπηρεσιών του Δήμου συμπράττει στην ανακούφιση των ανθρώπων που η ζωή δεν στάθηκε τόσο δίκαιη μαζί τους».
Την αντιπροσωπεία της ομάδας  αποτελούσαν ο προπονητής Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές Βαγγέλης Νάστος, Ανδρέας Τάτος, Σωκράτης Φυτανίδης, Ηλίας Αναστασάκος.
aftodioikisi.gr

Σαμαράς επί προσωπικού στον Πρετεντέρη

Στο «Mega» και την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις σκέψεις του για την επόμενη Ελλάδα. Την Ελλάδα που θα προκύψει από τις κάλπες των επόμενων εκλογών, και τις τύχες της θα κληθεί να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι ο επόμενος θεσμικός ρόλος του θα είναι εκείνος του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Μιας χώρας σε βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, στην οποία την καταδίκασε η πολυετής διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Εμφανίζεται λοιπόν απόλυτα έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του τόπου, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη, την οριακή συγκυρία. Ζητά αυτοδυναμία, για να έχει λυμένα τα χέρια του. Να μην χάνει χρόνο με ατέρμονες ζυμώσεις, που κάθε άλλο παρά σε αποτέλεσμα θα οδηγήσουν. Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Και θέλει να ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας μέρα της διακυβέρνησής του, την προσπάθεια ανοικοδόμησης του τόπου.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας τις πιέσεις που, μέσω σεναρίων ασκούνται, πολιτικό εκβιασμό. Με ένα ΠΑΣΟΚ που κουβαλά συσσωρευμένες και πληθυντικές αμαρτίες για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο.
Ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο, διέλυσε τα σύννεφα και γύρω από ένα ακόμη ζήτημα που αιωρείται σε παραπολιτικό επίπεδο: Πρωθυπουργός της όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις πρόωρες εκλογές, θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δηλαδή, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. θα δώσω τη μάχη για να είναι μια κυβέρνηση ισχυρή, όχι μία κυβέρνηση ετοιμόρροπη

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΣΤΟΝ  ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ
(απομαγνητοφώνηση Mega Channel)


ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Φιλοξενούμε σε αυτήν την έκτακτη «Ανατροπή» τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριε Πρόεδρε, με την τρίτη, τρίτη και φαρμακερή. Είχαμε πει να το κάνουμε την Πέμπτη. Απεργούσαν οι τεχνικοί. Το πήγαμε την Παρασκευή, ξανά απεργούσαν οι τεχνικοί. Σήμερα παρόντων των τεχνικών μπορέσαμε να βρεθούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα.  
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μπήκαμε στις Άγιες Ημέρες.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Αυτό έχει ένα καλό, ότι πρόλαβα και σας άκουσα στο Αιγάλεω το Σάββατο. Στο Αιγάλεω είπατε 6 Μαΐου οι εκλογές έρχονται. Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, είναι κατά τη δήλωσή σας έως τώρα οι εκλογές 6 Μαΐου, και είπατε επίσης «θέλουν - δεν θέλουν κάποιοι». Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν εκλογές ή μπορεί και να μη γίνουν εκλογές; 
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε, πολλά δεν ακούστηκαν; Όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν 6 Μαΐου υπάρχουν και από πλευράς Βουλής και από  πλευράς συμφωνιών. Επομένως, εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν συμφέροντα που δεν θέλουν, αλλά αν υπάρχουν, το μήνυμα το πήρανε.  
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μάλιστα. Δηλαδή ακόμα και σήμερα πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να αποτρέψουν τη διενέργεια εκλογών για κάποιους λόγους.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πιθανώς.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Γιατί βλέπω αμέσως παρακάτω στην ίδια ομιλία σας, μιλώντας για τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, την οποία απορρίπτετε, λόγω αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας που θέλετε – θα το δούμε αυτό αν και πώς μπορεί να γίνει – βάζετε όμως κι έναν άλλον παράγοντα.
  Λέτε ότι τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτείνουν και όσοι εντός και εκτός Ελλάδος θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη. Δηλαδή υπάρχει σχέδιο συγκυβέρνησης από κάποιους; 
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πιστεύω ότι αδύναμες κυβερνήσεις γενικώς, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που απαιτεί να υπάρχουν γρήγορες και ισχυρές αποφάσεις και τολμηρές αποφάσεις, τέτοιου είδους συγκυβερνήσεις, με ασθενείς ηγεσίες και αδύναμες κυβερνήσεις, τις θέλουν μόνον εκείνοι που εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα. Εκείνοι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για να αλλάξει ουσιαστικά τίποτα.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και εκτός Ελλάδος όπως λέτε; Και εκτός Ελλάδος;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε, μπορεί να είναι και εκτός Ελλάδος, ναι. Αυτό το οποίο είναι το σημαντικό πάντως είναι ότι κάποιος θέλει να μειώσει το κράτος. Πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα.
  Κάποιος θέλει να πάρει μεγάλες αποφάσεις. Θέλει αύριο να αλλάξει τους υπουργούς. Θέλει μεθαύριο να πάρει αποφάσεις οι οποίες, για παράδειγμα, σχετίζονται με αλλαγές τεράστιες. Το θέμα των λαθρομεταναστών. Αλλαγή του νόμου του Ραγκούση. Το θέμα των «τρωκτικών» που υπάρχουν παντού.
  Πώς θα τα αλλάξει αυτά κανείς, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με το τηλέφωνο, με κάποιον άλλον ηγέτη, και θα πρέπει και από το εξωτερικό ακόμα όταν θα εκπροσωπεί τον τόπο του και θα είναι ο Πρωθυπουργός, να πρέπει να πάρει έγκριση και άδεια…
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Καλά, πάντως κ. Πρόεδρε συμμαχικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν, στην Αγγλία, στη Γερμανία. Δεν έχουν πάθει και τίποτα. Στη Δανία, στο Βέλγιο, παντού. Ακόμα και στην Ιταλία τώρα με την κυβέρνηση Μόντι.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όπου υπάρχει κάποιο κοινό πρόγραμμα, έχουν κοινές θέσεις.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Προφανώς.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Έχουν συμφωνήσει για ορισμένα πράγματα. Εδώ πέρα εμείς είμαστε στη φάση που ακριβώς είναι τα αντίθετα.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Σύμφωνοι. Να κάνω μία ερώτηση. Εσείς επιδιώκετε την αυτοδυναμία. Λέτε ότι θέλετε την αυτοδυναμία, όπως διάβασα σε μια συνέντευξή σας, για να σας λύσουν τα χέρια, να μπορέσετε να κυβερνήσετε. Αυτό θα το βγάλει η κάλπη. Αν όμως δεν βγάλει η κάλπη αυτοδυναμία, πρέπει παρά ταύτα να κυβερνηθεί ο τόπος υποθέτω, ή όχι;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ κ. Πρετεντέρη μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη. Δεν μπαίνω ούτε για την ισοπαλία ούτε για την ήττα. Κι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τι θα κάνω; Το ερώτημα είναι: θα μείνουμε ακυβέρνητοι ως χώρα; Αναγκαστικά. Όχι από δικό μου αίτιο. Θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές παρά το ακυβέρνητο.