Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τριάντα προσαγωγές πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα

Τριάντα προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας.
Επίσης συνελήφθησαν δύο άτομα επειδή το ένα είχε πάνω του μικροποσότητα ναρκωτικών και το δεύτερο ένα φυσίγγιο όπλου.
Με μικρή συμμετοχή κόσμου, εξαιτίας κυρίως του βροχερού καιρού, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, σε πράξη διαμαρτυρίας για τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή που περιλαμβάνει μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Μικροεντάσεις σημειώθηκαν, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τον σιδερένιο φράκτη μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και όταν μοτοσικλετιστές πέταξαν κροτίδες προς τους αστυνομικούς.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 17:00 στην Ομόνοια, ενώ ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περί τα 250 άτομα.
Κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η λεωφόρος Αμαλίας, η Όθωνος, οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο.
Έντονη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Νωρίτερα, στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία -εκτός από το ΙΚΑ- τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

ετ

«Να κουρευτούν και τα χρέη των πολιτών»

Δημόσια έκκληση προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο να διευκολύνει όσους έχουν εγκλωβιστεί σε δάνεια και αδυνατούν ν' αποπληρώσουν υπέρογκες δόσεις, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο κ. Ιερώνυμος πρόσφατα είχε αποστείλει επιστολή και στον πρωθυπουργό σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία. 
Ο κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση στην Αρχαιολογική Εταιρεία ζήτησε από τον κ. Προβόπουλο να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να επιμηκυνθούν και να αποπληρωθούν τα δάνεια του κόσμου, χωρίς να υπάρξουν και άλλες επιβαρύνσεις στον κόσμο «που δεν αντέχει άλλο», όπως είπε χαρακτηριστικά. 
«Ας γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιμηκυνθούν αυτά τα δάνεια και να μπορεί ο κόσμος να τα αποπληρώσει» τόνισε, ζητώντας από τις τράπεζες «να μην πάρουν τα σπίτια του κόσμου». 
«Όπως κόβονται οι μισθοί και περικόπτονται τα εισοδήματα των ανθρώπων να κουρέψουν και οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων» είπε ο Αρχιεπίσκοπος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
 
planet-greece.blogspot.com

Από 1η Μαρτίου οι νέοι κατώτατοι μισθοί - Έρχεται και νέο ψαλίδι στις επικουρικές

 Ο τελικός λόγος για την εφαρμογή της μείωσης είναι στους εργοδότες
- Θα ακολουθήσουν οι μειώσεις σε κλαδικές συμβάσεις
- Ποιες θα είναι οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% από την 1η Μαρτίου. Κατάργηση και στην πράξη, των κλαδικών συμβάσεων και μονομερή ανατροπή των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, θα προκύψει με την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Οι αλλαγές αυτές που προέρχονται από το νόμο για το νέο μνημόνιο, διευκρινίσθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα αναμένεται να εξειδικευτούν περαιτέρω με ερμηνευτικές εγκυκλίους το επόμενο διάστημα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν δύο εφαρμοστικοί νόμοι για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων αλλά και για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις θα ξεκαθαρίσουν με εγκυκλίους.

Ωστόσο από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγινε σαφές ότι:

Προκλητικός Πάγκαλος: Κατανοώ τους συμπολίτες μου αλλά είμαι υπέρ της απώλειας κυριαρχίας!

 
- Δεν ενοχλεί τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης η μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα
- Τι είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1
- Δήλωσε Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού
Η απαίτηση της τρόικας για μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα «μεταφράστηκε» από πολλούς ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Μόνο που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, δε συμφωνεί!
Το αντίθετο μάλιστα! Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει υπέρ της απώλειας κυριαρχίας! Το είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» είπε.
Και συνέχισε λέγοντας πως «πάντα έλεγα ότι είμαι Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού. Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του...».
Όλα αυτά από τον άνθρωπο που κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από έναν άνθρωπο που κάποτε κρατούσε τις τύχες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στα χέρια του, όντας υπουργός Εξωτερικών και από εκείνον που μας είπε: "μαζί τα φάγαμε"!
newsit.gr

Ο Τράγκας, η διαιτησία και η κατάρρευση των ΜΜΕ

του Σπύρου Μασούρη
εκδότη-διευθυντή εφημερίδας Πελοννησιακή

Παρακολουθώντας το θέμα του προστίμου που το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε στον ευάλωτο REAL FM, εξαιτίας των χαρακτηρισμών που ο Γιώργος Τράγκας τόλμησε να ξεστομίσει εναντίον της γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ, με κάνει να απορώ για πολλά πράγματα που σε αυτή την χώρα μας ενοχλούν περισσότερο.
Όταν ο Γιώργος Τράγκας απευθυνόταν με χειρότερους χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Καραμανλή (μπουχ… κ.α.) τον καιρό που ήταν ακόμα πρόεδρος της κυβέρνησης, κανείς δεν έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον, όπως έδειξαν σήμερα, που ο δημοσιογράφος αποκαλούσε με διάφορα …κακά «ελληνικά» την Γερμανίδα καγκελάριο (ξεκ…, γκιοσα, κ.α.).
Μια κίνηση που δεν διαφέρει καθόλου από τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στους διαιτητές του ποδοσφαίρου τα πανό στα γήπεδα με πολιτικά υβριστικά συνθήματα. Διαιτητές που διέκοψαν παιχνίδια προκειμένου να φύγουν τα πανό από τις κερκίδες, ενώ ουδέποτε έδειξαν την ίδια οργή, όταν οι φίλαθλοι διαφωνώντας με τα σφυρίγματά τους, έλεγαν τα πάντα για την μάνα και την οικογένειά τους.
Αυτό και μόνο, δείχνει το αίσθημα κατωτερότητας που έχει καταβάλει την κάθε μορφής εξουσία στην χώρα μας, την ώρα που αποδεχόμαστε όχι μόνο τα δυσβάσταχτα μέτρα που μας επιβάλλουν, αλλά και τους εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς και όρους που μας βάζουν. Αντιθέτως, ουδέποτε το γερμανικό περιοδικό τιμωρήθηκε για την ανάρμοστη χειρονομία και την προσβολή του ελληνικού πολιτισμού, τοποθετώντας στην πρώτη σελίδα του το ελληνικό σύμβολο της Μήλου με το δάχτυλο σε άσεμνη θέση.
Στην Ελλάδα όμως, που διαχώρισαν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ενημερωτικούς και μη, απαγορεύοντας στην δεύτερη κατηγορία ενημερωτική ζώνη και μάλιστα με αποσπασματική εφαρμογή του νόμου Ρουσόπουλου (υπήρξε και δημοσιογράφος). Στην χώρα που το ΕΣΡ εξακολουθεί να επιβάλει πρόστιμα ενώ η θητεία του έχει λήξει. Εδώ που εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων εξοντώνουν τα ραδιόφωνα, για αμοιβές σε τραγουδιστές και «συγγενείς» που αν δεν υπήρχε η ραδιοφωνία δεν θα τους γνώριζε κανείς, έχοντας την στήριξη της ελληνικής νομοθεσίας και της δικαιοσύνης, δεν μπορεί κανείς να μιλάει για ελευθερία έκφρασης πλέον.
Οι εφημερίδες, κυρίως οι ευάλωτες της επαρχίας έρχονται αντιμέτωπες με μηνύσεις και αγωγές πολιτικών προσώπων που οι ίδιοι χαίρουν της βουλευτικής ασυλίας. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την χώρα, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους κανόνες που έχει θέσει η δήθεν «ελεύθερη» ραδιοφωνία.
Όλα αυτά βέβαια, την στιγμή που η οικονομική κρίση έχει καταβάλει ακόμα και ιστορικές εφημερίδες (όπως η Ελευθεροτυπία), λαοφιλή κανάλια (όπως το ALTER) και ισχυρούς εκδοτικούς ομίλους (ΙΜΑΚΟ), ενώ στην επαρχία, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, μόνο που η κατάρρευση των μέσων αυτών δεν λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, αφού το «εκτόπισμά» τους είναι τόσο μικρό που ελάχιστοι ασχολούνται μαζί τους.
Φυσικά, η συρρίκνωση του χώρου των ΜΜΕ και ο αφανισμός του περιφερειακού τύπου, ευνοεί το πολιτικό σύστημα, αφού ξέρουν ότι λιγότεροι «παίκτες» κάνουν ευκολότερο τον έλεγχο του παιχνιδιού.

peloponnisiaki.gr

Αντώνης Σαμαράς : Οι εκλογές που θα προκηρυχθούν είναι οι πιο καθοριστικές εκλογές μετά το 1974.

Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος


* Με την απόφαση του Eurogroup - η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και περιθώρια να βγει από την κρίση.
* Η απόφαση αυτή έχει τρείς μεγάλες διαφορές από το πρώτο Μνημόνιο, και μία μεγάλη ομοιότητα:

-- Η πρώτη διαφορά είναι ότι τώρα γίνεται «κούρεμα» δηλαδή απευθείας μείωση του χρέους. Το οποίο στο μεταξύ είχε καταστεί μη βιώσιμο.
-- Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι μειώνεται και το επιτόκιο δανεισμού, ενώ προηγουμένως είχε ανέβει. Και μάλιστα με τιμωρητικό τρόπο…
-- Η τρίτη μεγάλη διαφορά είναι ότι η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου. Ενώ τότε δεν μετακινήθηκε καθόλου.

-- Από την άλλη πλευρά, η ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο, είναι ότι διατηρείται η ίδια συνταγή. Εξακολουθεί να λείπει ο τρίτος – και πιο σημαντικός πλέον – πυλώνας της Ανάπτυξης.

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGάρει - Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Αρχαία Ολυμπία:Σεσημασμένος Αλβανός ο ένας από τους δράστες

Σε Αλβανό υπήκοο που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, φέρεται να ανήκουν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο ύφασμα και την μονωτική ταινία που βρέθηκαν, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο εν λόγω κακοποιός ενδέχεται να είχε συμμετάσχει και στις ληστείες κοσμηματοπωλείων που είχαν γίνει πριν ένα χρόνο τόσο στην Ολυμπία όσο και στην Κρέστενα.
Το υλικό από την κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δύο δραστών, αποκωδικοποιήθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς το συγκεκριμένο πρόσωπο- σεσημασμένο κακοποιό. Οι διωκτικές Αρχές έχουν καταλήξει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους που γνώριζαν τι θα πάρουν από τις αίθουσες του μουσείου. Σημαντική βοήθεια στις έρευνες θα προσφέρει και το υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Και τρίτος συνεργός
Ωστόσο αν και στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο ατόμων, η αστυνομία ψάχνει και ένα τρίτο που είχε ενεργό ρόλο στη ληστεία. Όπως εκτιμάται οι δυο ληστές, αφού άρπαξαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς έφυγαν με τα πόδια και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που τους περίμενε ο συνεργός τους με αυτοκίνητο. Συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η αστυνομία, καθώς εντόπισε πατημασιές από τρία διαφορετικά άτομα. Από εκεί και μετά οι δράστες είτε διέφυγαν με ταχύπλοο από κοντινή και απόμακρη παραλία, είτε πήγαν σε κάποιο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή όπου και παραμένουν μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

Εφ.ΠΑΤΡΙΣ
patrisnews.com

Ηλεία: Τρέχουν αποζημιώσεις για την Ολυμπία Οδό

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις της Ολυμπίας Οδού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτη» της Ηλείας, που φιλοξενεί δηλώσεις της δικηγόρου Κλεονίκης Γκουβίτσα από την Αμαλιάδα. Μετά από τις αιτήσεις αναγνώρισης δικαιούχων που κατέθεσε για πελάτες της και την έκδοση απόφασης, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποδεσμεύει το σχετικό κονδύλι και πλέον οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματά τους.
Χρήματα που θα τονώσουν την τοπική οικονομία καθώς οι δικαιούχοι από την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη και η Βουπρασία και την έκταση τους δεν είχαν (κυρίως καλλιεργητές) και αποζημίωση δεν ελάμβαναν.
Από την άλλη μπορεί οι αποζημιώσεις να «τρέχουν» όμως το έργο έχει «παγώσει» και αναμένεται στο τέλος της άνοιξης ή στην αρχή του καλοκαιριού να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό.

ilialive.gr

Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει με συγκίνηση την πρόταση εθνικής σπουδαιότητας και αλληλεγγύης, του π. πρόεδρου του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκη Μάτση.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην πρόταση, που ανέπτυξε, σήμερα στη Λευκωσία, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκης Μάτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει με συγκίνηση την πρόταση εθνικής σπουδαιότητας και αλληλεγγύης, που ανέπτυξε, σήμερα στη Λευκωσία, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκης Μάτσης.
Εισηγήθηκε, συγκεκριμένα, να χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τις τεράστιες δυνατότητες και πόρους από τον εθνικό πλούτο, του φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στην ΑΟΖ της, προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτήν τη τρομακτικά δύσκολη ώρα.
Η πρότασή του, αποτέλεσμα εθνικής συμπαράταξης των Ελλήνων Κυπρίων αδελφών μας, εφόσον βέβαια υιοθετηθεί από τα κόμματα και την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα και σοβαρά από την ελληνική κυβέρνηση.
Ιδέες, όπως αυτή που ανέπτυξε σήμερα ο Γιαννάκης Μάτσης, μας γεμίζουν εθνική περηφάνια και αισιοδοξία. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Ελληνισμός, ενωμένος, μπορεί να ξεπεράσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες»

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 Απόψε Τετάρτη 22/2/2012 στις 19:30 υπο την προεδρεία της Προέδρου του κ. Χριστίνας Καζάνη, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την λαϊκή αγορά Ξυλοκάστρου, και το σχετικό αίτημα των Συμπολιτών (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  2. Πρόταση μομφής κατά της Διορισμένης Προέδρου της ανενεργούς Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί παραχώρησης στη Δημοτική μας Παράταξη εξοπλισμένου χώρου καθώς και γραμματειακής υποστήριξης σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ 7 του Νόμου 3852/2010 (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  4. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί παραχώρησης για Ειδικό Δημοτικό Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Πόρων και περιστολής μη αναγκαίων δαπανών (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  5. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί χάραξης νέας πολιτικής στα Δημοπρατούμενα Έργα-Προμήθειες του Δήμου (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  6. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί Επαναπροσδιορισμού Αναπτυξιακών Στόχων και προσαρμογής τους στις Ειδικές Οικονομικές Συνθήκες της χώρας μας (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  7. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί Αξιοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού και ειδικών προγραμμάτων κατά της Ανεργίας (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  8. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί Προγραμματισμού και επιτάχυνσης αποκατάστασης επειγόντων έργων και παρεμβάσεων α) για την προστασία των ακτών & β) συντηρήσεις – επιδιορθώσεις επαρχιακού δημοτικού οδικού δικτύου καθώς και Αγροτικής Οδοποιϊας (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  9. Γνωμοδότηση επί της πρότασης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
  10. Έγκριση έκθεσης δ΄τριμήνου εσόδων – εξόδων προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2011.
  11. Γνωμοδότηση επί αιτήματος για αναγνώριση οδού ως προϋφισταμένης του έτους 1923 στην τοπική κοινότητα Δερβενίου.
  12. Τροποποίηση αρ 212/2006 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
  13. Ορισμός μελών Επιτροπής Διαχείρισης Δυτικού Τμήματος του Πρότυπου Πάρκου Άθλησης-Αναψυχής –Επιμόρφωσης.
  14. Έγκριση δέσμευσης πίστωσης προϋπολογισμού έτους 2012 για εκπόνηση της μελέτης «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ».
  15. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «ΤΟΙΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΑΝΝΑΣ» με αρ μελ 43/2009.
 
Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το  Radio Ξυλόκαστρο (Life FM 103,1)

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Συνεδριάζει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 09:00, υπό την προεδρεία του Δημάρχου και Προέδρου αυτής κ. Αντώνη Κλαδούχου , η Οικονομική  Επιτροπή  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.  Η συνεδρίαση θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
1.    Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
2.    Απευθείας ανάθεση μελέτης ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ.
3.    Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για ΚΤΕΟ οχημάτων καθαριότητας
4.    Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για ΚΤΕΟ οχημάτων (πλην οχημάτων καθαριότητας).
5.    Ψήφιση πίστωσης για ΕΛΕΓΧΟ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΣΜΟΥ.
6.    Ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΟΚ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ/ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
7.    Ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
8.    Ψήφιση πίστωσης εργασίας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
9.    Ψήφιση πίστωσης εργασίας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.

Kαρναβάλι στη Δυτική Κορινθία

Α.Ν.Α.ΔΗ. Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης : Πρόσληψη δύο (2) ατόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου

Το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (Α.Ν.Α.ΔΗ.Ξ.Ε)
Θα προβεί, στην πρόσληψη δύο (2) ατόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου, διάρκειας ενός (1) έτους , σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου αριθμ. 11161/11/18.1.2012(Ο.Ε.)
Συγκεκριμένα θα προσλάβει:
α/ Έναν (1) Αρχιμουσικό διδασκαλίας πνευστών οργάνων, έργο του οποίου θα είναι η διδασκαλία πνευστών οργάνων και θεωρητικών μαθημάτων στους μαθητευόμενους της Φιλαρμονικής.
β/ Έναν (1) Δασκάλο Χορωδίας, έργο του οποίου θα είναι η παράδοση μαθημάτων στα μέλη της χορωδίας του Κ.Α.Π.Η.
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά :
  • Αίτηση
  • Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  • Βιογραφικό Σημείωμα
  • Δικαιολογητικά σπουδών
Για την πρόσληψη θα ισχύσουν κατά σειρά προτεραιότητας κριτήρια εντοπιότητας.
΄Οσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους το αργότερο μέχρι Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου και στο αρμόδιο γραφείο του Ν.Π.Δ.Δ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Κανελλάκη Παναγιώτα στο τηλέφωνο : 2743360245.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών - Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, ενώ σε ισχύ θα είναι από την Παρασκευή απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Ειδικότερα  στην Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν  ως εξής:

1. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 ( Μαύρα Λιθάρια) έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

2. Την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 ( Μαύρα Λιθάρια) έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

3. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας

- Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
- Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
- Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
- Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
- Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»

Αύριο Πέμπτη οι εργασίες και οι διακοπές κυκλοφορίας στην Κορίνθου – Πατρών

Η κατασκευάστρια εταιρεία Ολυμπία Οδός αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα έργα προγραμματίζονται για αύριο, οπότε στο παραπάνω τμήμα θα διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 23.02.2012 ως τις 07:00 το πρωί της επόμενης μέρας (Παρασκευή),
Η κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνει από την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.

Κώστας Κόλλιας: «Πολίτες και αστυνομία απροστάτευτοι απέναντι στην αυξημένη εγκληματικότητα»


Τον Κορίνθιο αστυνομικό που τραυματίστηκε σε συμπλοκή με ληστές στη Νέα Πέραμο επισκέφθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με την επίσκεψή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, τον νεαρό συμπολίτη μας αστυνομικό που την περασμένη εβδομάδα ήρθε μόνος αντιμέτωπος με ολόκληρη συμμορία ληστών, η οποία τον γάζωσε με καλάσνικοφ. Ενημερώθηκα ότι το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο και είμαι ευτυχής που η περιπέτειά του την ώρα του καθήκοντος είχε αίσιο τέλος.
Δυστυχώς, οι ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα θέτουν καθημερινά σε τεράστιο κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Είναι γνωστό ότι πριν λίγο καιρό στην Κορινθία, όπως και σε άλλους Νομούς, η έλλειψη καυσίμων είχε καθηλώσει πολλά περιπολικά, ενώ και αυτά που κυκλοφορούσαν εκτελούσαν μόνο βασικές περιπολίες.
Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις απηύθυναν απεγνωσμένες εκκλήσεις στην πολιτική ηγεσία, επισημαίνοντας ότι η επιχειρησιακή τους ικανότητα σταδιακά εκμηδενίζεται, σε μία περίοδο που η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία παντού. Το τελευταίο μάλιστα χρονικό διάστημα βλέπουμε να πληθαίνουν οι αδίστακτες εγκληματικές ενέργειες, όπως αυτή εναντίον του αστυνομικού που επισκέφθηκα. Ληστείες με καλάσνικοφ, βομβιστικές επιθέσεις, εμπρησμοί κουκουλοφόρων – όλα αυτά είναι χτυπήματα όπου οι δράστες προφανώς αδιαφορούν για τις ανθρώπινες απώλειες, για να μην πω ότι τις επιδιώκουν κιόλας στοχοποιώντας τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο αρμόδιος Υπουργός αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση με επικίνδυνη ελαφρότητα, πετώντας το μπαλάκι σε άλλα Υπουργεία ή ακόμα και στην Ελληνική Αστυνομία.  Δυστυχώς, ο κύριος Παπουτσής όχι μόνο δεν υποστηρίζει την ΕΛΑΣ, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να αποδοκιμάσει το προσωπικό της. Ο ίδιος νίπτει τας χείρας του, τόσο ως προς το επιχειρησιακό κομμάτι, όσο και ως προς τις ευθύνες του ως πολιτικού προϊσταμένου των σωμάτων ασφαλείας – γι’ αυτό άλλωστε δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι άκρως επικίνδυνη, τόσο για τους πολίτες, όσο και για το προσωπικό της ΕΛΑΣ. Η Ελληνική Αστυνομία κατορθώνει να λειτουργεί ακόμα μόνο χάρη στην ευσυνειδησία των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν με αυτοθυσία τη δημόσια τάξη. Είναι όμως αδιανόητο η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μιας ολόκληρης κοινωνίας να επαφίεται στο φιλότιμο και στην τύχη.
Ο επαγγελματισμός των αστυνομικών μας που επιχειρούν με αμοιβές πείνας δεν μπορεί να αναπληρώσει την απουσία της πολιτείας. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν τα συναρμόδια Υπουργεία, να αφήσουν τις υπεκφυγές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών. Εύχομαι από καρδιάς καλή ανάρρωση στον συμπατριώτη μας, αλλά και σε όλους τους αστυνομικούς που νοσηλεύονται τραυματισμένοι, καλή δύναμη στους ίδιους και στις οικογένειές τους και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους.»

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με εκπροσώπους Ενώσεων Καταναλωτών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους Ενώσεων Καταναλωτών. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εποχή που φόροι, χαράτσια και μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι η καθημερινή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ταυτόχρονα δεν μειώνονται οι τιμές στα ράφια, οι τιμές που αγοράζει ο μέσος καταναλωτής.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει το θέμα αυτό. Η αναδιοργάνωση του κράτους μας πρέπει και εκεί να φανεί αποτελεσματική. Αποτελεσματική τώρα. Η λογική «άλλη τιμή στο χωράφι και άλλη στο ράφι» δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα του σήμερα». 

*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (Λ. Συγγρού 47).


*Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η καχυποψία και η δυσπιστία  που υπάρχει απέναντι στους πολιτικούς, επιβάλλει σε όλους  να έχουν καθαρές θέσεις και να μην γίνονται ανεκτοί συμψηφισμοί και θολές γενικεύσεις. Γι’ αυτό η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία του βουλευτή που φέρεται να έχει μεταφέρει καταθέσεις 1 εκατομμύριου ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού.   


Δεν αποκαθίσταται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με εξεταστικές επιτροπές
 
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιστύλιο της Βουλής, σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για να αποδώσει μία εξεταστική επιτροπή και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, πρέπει να διεξάγεται σε ήρεμο κλίμα και όχι εν μέσω της μάχης για την αποφυγή της χρεοκοπίας. Αναρωτιέμαι, πόσες ακόμα εξεταστικές επιτροπές πρέπει να γίνουν για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση – και η νυν και η απερχόμενη – ότι ο θεσμός πρέπει να ενισχυθεί και να συζητηθούν εκ νέου οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι με τέτοιες πρακτικές, εκτός τόπου και χρόνου, δεν θα κερδίσει ξανά την χαμένη του αξιοπιστία».

Με αντιολισθητικές αλυσίδες στη Γκούρα απο Δερβένι και Κιάτο - Ραγδαία βροχή στη Κορινθία

Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης- παγετού γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής περιοχές:
1) ΕΠ.Ο ΓΚΟΥΡΑΣ-ΚΙΑΤΟΥ, ΑΠΟ 7ο ΕΩΣ 17ο ΧΛΜ
2) ΕΠ.Ο ΓΚΟΥΡΑΣ-ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΑΠΟ 8ο ΕΩΣ 17ο ΧΛΜ
3) ΕΠ.Ο ΓΚΟΥΡΑΣ-ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ, ΑΠΟ 12ο ΕΩΣ 18,5ο ΧΛΜ
Επίσης βρέχει ασταμάτητα από τη νύκτα  σε όλη την Κορινθία μέχρι και αυτή τη στιγμή.
Όπως ενημερώνουν από την Πυροσβεστική υπηρεσία Κιάτου όσο και στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου ,  που βρίσκεται σε επιφυλακή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, δεν έχει παρατηρηθεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα τόσο στις πεδινές όσο και στις ορεινές περιοχές του νομού.

Στρατιωτικοί προς ΥΕΘΑ για πολιτικούς:"Παραδόθηκε εθνική κυριαρχία,χωρίς αντίσταση"!

Με μακροσκελή επιστολή του στον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο ο ΣΥΣΜΕΔ,ζητά να χαραχθούν “κόκκινες γραμμές” στα θέματα που έχουν να κάνουν με τις ΕΔ και το προσωπικό τους.

Στην επιστολή τονίζονται οι άγριες περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί και κάνει λόγο για την “απώλεια εθνικής κυριαρχίας που υποστήκαμε,χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση απ΄ όσους είχαν αυτή την υποχρέωση”!


Γράφουν στην επιστολή:

Οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια


Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 
Διευθυντής Σύνταξης του Statesmen

Η μεθοδολογία αλλά και η χρηστική στόχευση των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα, έχουν… διαβεί τον Ρουβίκωνα τα τελευταία χρόνια. Και ενώ στο εξωτερικό, τις πραγματικά προηγμένες χώρες, χρησιμοποιούνται ως εργαλείο μεθοδολογικής ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας, όπως αποτυπώνεται αυτή σε δεδομένη χρονική συγκυρία, στη χώρα μας ουσιαστικά… υποκατέστησαν την πραγματικότητα αυτή. Ενίοτε τη διαμορφώνουν κιόλας.
Φυσικά, για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται οι δημοσκόποι, αλλά η κοινωνία στην οποία απευθύνονται. Μια κοινωνία με έμφυτη ροπή στο πρόσκαιρο, το επιφανειακό, τις διαπιστώσεις… fast food. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συγκεκριμένη διελκυστίνδα στα χρόνια του ψευδεπίγραφου «εκσυγχρονισμού», και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Ο Λοβέρδος σε ρόλο αντιπροέδρου

Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος παραιτήθηκε των άμεσων προσωπικών φιλοδοξιών του, και αποφάσισε να στοιχηθεί και πάλι, όπως συνέβη και στην εσωκομματική μάχη του 2007, στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει αναπτύξει δρασκελισμό… αντιπροέδρου.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν εκείνος ο οποίος παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα την πλατφόρμα για την ιδεολογική και πολιτική μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και πλήθους κορυφαίων στελεχών του Κινήματος.
Με δημόσιες παρεμβάσεις του στέλνει το μήνυμα ότι στο «νέο ΠΑΣΟΚ», το οποίο θα έχει αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και θα μοχθήσει για να αποτινάξει από πάνω του τα κακώς κείμενα που το έφεραν στη σημερινή δραματική πολιτική κατάσταση, ο ίδιος θα διεκδικήσει ρόλο «συνδιαχειριστή», και συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.
Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές αποστροφές του αναφορικά με τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup, και την προοπτική επανένταξης στο ΠΑΣΟΚ όσων βουλευτών διέγραψε πρόσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγω της στάσης του να καταψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών των απόψεών του, και κατά συνέπεια των προθέσεων του ηγετικού διδύμου του νέου ΠΑΣΟΚ. Ήταν ξεκάθαρος, πως όσοι δεν συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια, και την οδυνηρή υπέρβαση που έκανε η Βουλή υπερψηφίζοντας τη συμφωνία για το Μνημόνιο ΙΙ, δεν έχουν σήμερα λόγο να πανηγυρίζουν. Επομένως, δεν έχουν και θέση στο νέο ΠΑΣΟΚ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/ statesmen.gr

Αυτή η χώρα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν υπάρχει στον κόσμο χώρα (του τρίτου, του τέταρτου, του πέμπτου κόσμου) που να βρίσκεται ή να έχει βρεθεί ποτέ στη θέση της Ελλάδας.

Τελικά δεν είναι ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, ούτε τα δάνεια, ούτε οι συμβάσεις, ούτε οι περικοπές, ούτε η φτώχεια, ούτε τα συσσίτια, ούτε τα μεσοπρόθεσμα, οι εφαρμοστικοί, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Φιλανδοί, οι Αυστριακοί, ο Σόιμπλε και ο Γιάγκερ, ο Ρέσλερ και η Φέκτερ, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, ο Γιούνκερ και ο Ρεν, η Λαγκάρντ και το ΔΝΤ.

Είναι όλοι αυτοί που προκάλεσαν αυτό το γελοίο θέατρο και που το συντηρούν ελπίζοντας ότι στο τέλος του δρόμου θα συναντηθούν με την προσωπική τους διάσωση.

Είναι όλοι αυτοί που αφαίρεσαν από τη χώρα που λέγεται Ελλάς και το τελευταίο ίχνος της αξιοπρέπειάς της.

Τούρκοι κερδίζουν από την Εθνική Τράπεζα - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «ΒΑΤΑΝ»

Λιάνα Μυστακίδου

Την ώρα που ο ελληνικός λαός χειμάζεται από την οικονομική κρίση, κάποιοι κερδίζουν πολλά από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ουφούκ Σανλί που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Βατάν, οι Τούρκοι επιχειρηματίες  δεν ενδιαφέρονται για την αγορά ελληνικών επιχειρήσεων ή ακινήτων στα νησιά που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Προτιμούν να  παίζουν στο Χρηματιστήριο με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Δυο γνωστοί Τούρκοι επιχειρηματίες, που δεν αναφέρονται στο δημοσίευμα, αγόρασαν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και αποκόμισαν μεγάλα κέρδη μέσα σε λίγες μέρες.
Η αξία της μετοχής ήταν 1,29 Ευρώ στις 11 Ιανουαρίου και μέσα σε ένα μήνα έφθασε στα 2,47 Ευρώ. 
Οι δυο επιχειρηματίες που έχουν και δικές τους Τράπεζες αγόρασαν μετοχές της Εθνικής, ρισκάροντας βέβαια λόγω της φημολογούμενης χρεοκοπίας της Ελλάδος, αλλά τελικά κέρδισαν πολλά χρήματα.
Να λοιπόν τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης: Οι γείτονές μας θησαυρίζουν από τις μετοχές της Εθνικής.
Μήπως γι’ αυτό αναβλήθηκε  από τον υπουργό οικονομικών ο φόρος υπεραξίας από την χρηματιστηριακή κοινότητα; Για να κερδίζουν δηλαδή οι καρχαρίες και να πληρώνουν οι μαρίδες;
Ωραία και δίκαιη κατανομή των βαρών. Κόβουνε συντάξεις και μισθούς, αλλά δεν αγγίζουν ούτε τους φοροφυγάδες, ούτε αυτούς που παίζουν στο Χρηματιστήριο…
Μήπως γι’ αυτό δεν θέλουν να στήσουν και τις κάλπες; 

elzoni.gr

ΝΔ: Μοναδική Σταθερά του Πολιτικού Συστήματος και Ασφαλής Επιλογή Ελπίδας

Μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των άλλων, συνιστώντας ουσιαστικά τη μοναδική σταθερά και ασφαλή επιλογή ελπίδας του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει από την πληθώρα των ευρημάτων που παρέχουν οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 19/2 ( Real news / MRB 14-16/2, Πρώτο Θέμα / Alco 14-16/2, Έθνος / Marc 15-17/2, Το Παρόν / Rass 16-17/2).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου που δημοσιεύθηκε, η ΝΔ είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά από τη σταθερά δεύτερη πλέον Δημοκρατική Αριστερά, συγκεντρώνοντας από 17% έως 20,1%, με τη Δημοκρατική Αριστερά να κινείται από 8,8% έως 12,5%. Το ΠΑΣΟΚ (από 8% έως 9,8%) συναγωνίζεται με το ΚΚΕ (από 8% έως 8,8%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (από 6,2% έως 10,2%) για τις θέσεις 3-5 της κατάταξης και ακολουθούν ο ΛΑΟΣ (3%-4,9%), οι Οικολόγοι-Πράσινοι (2,3%-3,8%), η Δημοκρατική Συμμαχία (2,1%-2,9%) και η Χρυσή Αυγή (2,1%-2,6%), ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά από 4,4% έως 5,8%.
Είναι δηλαδή σαφές ότι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει είναι το σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ, σε ένα πολιτικό περιβάλλον ρευστότητας, όπως καταγράφεται από τις αξιόλογες αποκλίσεις που σημειώνονται στα ευρήματα των εταιρειών, με δεδομένο επίσης ότι σχεδόν ο 1 στους 3 ψηφοφόρους δεν επιλέγει κανένα κόμμα τοποθετούμενος στη λεγόμενη απροσδιόριστη στάση (αποχή, άκυρο, λευκό, αναποφάσιστοι). Δεν υπάρχει αμφιβολία άλλωστε ότι σε τόσο κρίσιμες περιόδους, με δεδομένη την αγανάκτηση του κόσμου για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, τα ίδια τα γεγονότα τρέχουν με ρυθμούς που δεν προλαβαίνουν άμεσα να αφομοιωθούν.
Είναι επίσης σαφές ότι η στάση ευθύνης της ΝΔ και το «ναι» στη δανειακή σύμβαση που ήταν υποχρεωμένη να υποστηρίξει εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα, δεν μεταβάλει ουσιαστικά την εκλογική επιρροή που είχε καταγραφεί και πριν από την ψήφιση. Όπως σημειώνεται π.χ. στα ευρήματα της εταιρείας Alco το ποσοστό που θα μπορούσε να αποσπάσει η ΝΔ εκτιμάται κοντά στο 30% που οδηγεί σε πάνω από 130 βουλευτές, χωρίς αυτό να σημαίνει μάλιστα ότι, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, οι πολίτες δεν θα κρίνουν με ωριμότητα ποιες πολιτικές δυνάμεις αξίζει τελικά να υποστηριχθούν ακόμα περισσότερο.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι πολίτες επιθυμούν με μεγάλη πλειοψηφία την παραμονή της χώρας στο ευρώ και συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της (75,9% στην έρευνα της Marc και 72,7% της MRB ) επιθυμώντας να πετύχει η εφαρμογή του νέου προγράμματος (66,5%, Marc ) και αποδεχόμενοι τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης την οποία χαρακτηρίζουν αναγκαία (53,1%, MRB ).
Στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας, ως αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής συνταγής, της ανεπάρκειας και αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα απομακρύνεται από τον γκρεμό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Χρειάζεται όμως αμέσως μετά εκλογές και νέα αναπτυξιακή πορεία. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και νέα πορεία, με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας

aspiliotis.blogspot.com

ΟΤΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Πέντε διατάξεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει ο Εφαρμοστικός του «Μνημονίου 2» νόμος «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012»*, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή. Πρόκειται για:

4,5 ρίχτερ ταρακούνισαν ξημερώματα τη Ζαχάρω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 R σημειώθηκε στις 4:23 τα ξημερώματα της Τετάρτης με επίκεντρο την περιοχή της Κρέστενας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας. Η δόνηση είχε διάρκεια και συνοδευόταν από ένα ελαφρύ βουητό. Το εστιακό της βάθος ήταν 15 χιλιόμετρα και το επίκεντρο της καταγράφηκε στην περιοχή κοντά στο χωριό Σκιλλουντία περίπου στην περιοχή Μπάμπες ένα χιλιόμετρο νοτιοανατολικά της Κρέστενας.
Αρχικά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε στις 4:23 σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 R.. Το επίκεντρο εστιάζεται πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ζαχάρως και 24 χλμ νοτιοανατολικά του Πύργου. Εκτιμάται πως το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται στην "καρδιά" του όρους Λαπίθας, ενώ το εστιακό βάθος καταγράφεται στα 2 χλμ.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρει σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ. βόρεια της Κυπαρισσίας, - δηλαδή στην περιοχή της Ζαχάρως που αρχικά είχαν εκτιμήσει οι Ιταλοί - ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 16 χιλιόμετρα.
 Οι Ιταλοί διορθώνουν μέγεθος και επίκεντρο, δίδοντας δόνηση 4,5 R οχι στη Ζαχάρω, αλλά στην Κρέστενα περίπου ένα χιλιόμετρο νοτιοανατολικά της πόλης κοντά στην περιοχή Μπάμπες Σκιλλλουντίας με εστιακό βάθος 15 χλ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών, καθώς υπήρχε ο φόβος πιθανών κατολισθήσεων ή καθιζήσεων καθώς το επίκεντρο της δόνησης ήταν σε μια περιοχή ιδιαίτερα επηρεασμένη από τέτοια φαινόμενα.