Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διαφορά 16,5% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Στο 16,5% βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «V-PRC» για το περιοδικό «Επίκαιρα». Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 27,5% έναντι 11% του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται στην… πέμπτη θέση της κατάταξης των κομμάτων.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει 16%, το ΚΚΕ 14%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 4,5%, οι Οικολόγοι 3,5%, η Χρυσή Αυγή 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει απώλειες 3%, το ΠΑΣΟΚ 1% και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 2%. Αντίθετα, η Δημοκρατική Αριστερά καταγράψει άνοδο 3%, το ΚΚΕ 1,5%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 1%. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, βρίσκεται και πάλι κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

statesmen.gr

Βόμβα Παπούλια για τα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας: Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε που λοιδορεί τη χώρα μου;

Μπροστά στα εξωφρενικά και άθλια τερτίπια των ευρωπαίων εταίρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας απασφάλισε κυριολεκτικά και ξεστόμισε όλα όσα συζητούν μεταξύ τους όλο αυτό τον καιρό οι έλληνες πολίτες.

Φανερά οργισμένος από τα νέα παιχνίδια στην πλάτη της χώρας μας, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ξεκάθαρα πως "δεν ανέχομαι κανένα κ. Σόιμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου. Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε; Ποιοί είναι οι Ολλανδοί και οι Φινλανδοί;"¨.

Με αυτά τα λόγια ο κ. Παπούλιας καυτηρίασε με τον πλέον έντονο τρόπο τα νέα παιχνίδια της Ευρώπης, οι οποίοι αφού έβαλαν μία κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα που οι ίδιοι απαιτούσαν τώρα μας απειλούν πως ίσως το νέο πακέτο βοήθειας δοθεί μετά τις εκλογές με μοναδικό σκοπό να έχουν στο χέρι και τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Μάλιστα ο κ. Παπούλιας συνέχισε λέγοντας πως "εμείς πάντα είχαμε το καθήκον και την ευκαιρία να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τη δική μας ελευθερία, αλλά την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης", στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Αυτό ήταν το ξέσπασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια απέναντι σε όλα αυτά τα παιχνίδια των εταίρων και κυρίως στις προκλητικότατες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ο οποίος μάλιστα σήμερα είχε το θράσος να δηλώσει ότι δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα, παρεμβαίνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ στα εσωτερικά της χώρας.

Νωρίτερα ο κ. Παπούλιας είχε αποδείξει περίτρανα πως είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε από τον μισθό του ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους έλληνες πολίτες που βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να μειώνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

newsit.gr

Άνοιξε η Εθνική στο Διακοφτό!

Μετά από σχεδόν 15 ημέρες και ύστερα από την καθίζηση που είχε υποστεί το οδόστρωμα λόγω των βροχών η εθνική οδός Αθηνών-Πατρών δόθηκε και πάλι σήμερα στην κυκλοφορία
Ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα σε άλλα δύο σημεία σε δρόμους στο νομό Ηλείας. Κλειστός είναι ο δρόμος Ακράτας - Ζαρούχλας στο ύψος του Πύργου λόγω κατολισθήσεων, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει στην επαρχιακή οδό Πύργου -Τριπόλεως μέσω Ανδρίτσαινας.

Το δίλημμα Σαμαρά: Ή γρήγορα εκλογές ή ακυβερνησία

Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και έμμεση απάντηση σε πληροφορίες από ευρωπαϊκά κέντρα περί παράτασης των εκλογών, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι "μετά το PSI θα έχουμε άμεσα εκλογές σε κλίμα ομαλότητας για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να υπάρξει ομαλότητα και μετά τις εκλογές και να αποκατασταθεί η ελπίδα".

Μιλώντας σε εκδήλωση μικρομεσαίων του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς είπε: "Οι προτεραιότητές μου είναι ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή, άμεσα εκλογές, για να αναδειχθεί κυβέρνηση ισχυρή με νωπή εντολή και δημοκρατική νομιμοποίηση". Διευκρίνισε ότι "τα λέω αυτά σε όλους, τα λέω και στους δανειστές" και εμφανίστηκε βέβαιος ότι "θα είμαστε νικητές σύντομα στις εκλογές που έρχονται".

Καθώς είχε απέναντί του ανθρώπους της αγοράς, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να "αποζημιωθούν άμεσα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τους βανδάλους στα πρόσφατα επεισόδια. Δεν πρέπει να κλείσουν άλλα μαγαζιά και να οδηγηθούν άνθρωποι στην ανεργία".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι "θα έλθει η στιγμή που θα τους κατεβάσω τις κουκούλες, είναι απαράδεκτο μία πόλη να παραδίδεται αφύλακτη σε βανδάλους και εγκληματίες. Η αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας είναι απόλυτη προτεραιότητα".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε και τα επιχειρήματά του για την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Είπε ότι από την αρχή είχε διαφωνήσει στην συνταγή του μνημονίου, αλλά στο σημείο που είχε φθάσει η χώρα δεν μπορούσε να αφήσει την χώρα να καταρρεύσει. Πρόσθεσε ότι με το "κούρεμα" του δημοσίου χρέους αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι στο πρώτο μνημόνιο δεν υπήρχε ανάπτυξη και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν ότι το 2011 έκλεισε με ύφεση 6,8%.

"Πρέπει να κόψουμε το χρέος και να στρέψουμε τη χώρα από το γκρεμό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, "δεν διαπραγματεύονταν αλλά υπέγραφαν ότι τους έδιναν". Τώρα, είπε ο κ. Σαμαράς, εν αντιθέσει με το 2010 το χρέος δεν ήταν βιώσιμο χωρίς το κούρεμα των 85 δισ. ευρώ που προκύψει με το PSI. "Μπορούμε να μετριάσουμε την ύφεση και να αρχίσουμε την ανάκαμψη. Η στάση μας είναι σωτηρία με υπευθυνότητα", κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ

Επέκταση αποχετευτικού δικτύου Καμαρίου - Λουτρού

erga.deyax.02
Άρχισε η κατασκευή του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ – ΛΟΥΤΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.400.000,00€ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και με ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΞ.
Πρόκειται να κατασκευαστεί και να επεκταθεί ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης από τα δυτικά όρια της Τ.Κ. Καμαρίου έως το δυτικό όριο της Τ.Κ. Λουτρού του Δήμου Ξυλοκάστρου (διασταύρωση προς Άνω Λουτρό).
Το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων αποτελείται από σωλήνα PVC διατομής D500 σε μήκος 2080 μέτρα.
Ταυτόχρονα θα γίνει τοποθέτηση δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης διατομής D160 μήκους 1.618 μέτρων, το οποίο θα διέρχεται επί του πεζοδρομίου όπου αυτό είναι εφικτό ή παραπλεύρως του πεζοδρομίου όπου αυτό δεν είναι δυνατό. Σε όλες τις περιπτώσεις προβλέπεται τοποθέτηση φρεατίων στις ιδιωτικές παροχές και φρεάτια (ταμπουρέτα) τριών εισόδων στα φρεάτια του δευτερεύοντος δικτύου ακαθάρτων.
Συμπληρωματικά θα κατασκευαστούν και 2 αντλιοστάσια για τη μεταφορά των λυμάτων.
Το έργο αυτό είναι μεγάλης σπουδαιότητας για το περιβάλλον, για τη θάλασσα μας και για την υγεία των κατοίκων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης: Πρόταση μομφής κατά της Διορισμένης Προέδρου της ανενεργούς Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου

Με επιστολή της, προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Χρ. Καζάνη, η Δημοτική Αναγέννηση του  Δημήτρη  Σκούρα ζητά  την συζήτηση των παρακάτω Θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο:
1)Συζήτηση και λήψη απόφασης για την λαική αγορά Ξυλοκάστρου, και το σχετικό αίτημα Συμπολιτών.
2) Πρόταση μομφής  κατά της Διορισμένης Προέδρου της ανενεργούς Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
 3) Συζήτηση και λήψη απόφασης περι παραχώρησης στην Δημοτική μας Παράταξη εξοπλισμένου χώρου  καθώς και γραμματειακής υποστήριξης συμφωνα με το άρθρο 66 παρ 7  του Νόμου  3852/2010.
4)Συζήτηση και λήψη απόφασης για Ειδικό Δημοτικό Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Πόρων και περιστολής μη αναγκαίων δαπανών.
5)Συζήτηση και λήψη απόφασης περι χάραξης νέας πολιτικής στα Δημοπραττούμενα Εργα – Προμήθειες του Δήμου.
6) Συζήτηση και λήψη απόφασης περι Επαναπροσδιορισμού Αναπτυξιακών Στόχων και προσαρμογής τους στις Ειδικές Οικονομικές Συνθήκες  της χώρας μας.
7) Συζήτηση και λήψη απόφασης περι Αξιοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού και ειδικών προγραμμάτων κατά της Ανεργίας.
8. Συζήτηση και λήψη απόφασης περι  Προγραμματισμού και επιτάχυνσης αποκατάστασης επειγόντων έργων και παρεμβάσεων α) για την προστασία των ακτών &β ) συντηρήσεις – επιδιορθώσεις επαρχιακού δημοτικού οδικού  Δικτύου καθώς  & Αγροτικής Οδοποιίας» .

Πετώντας το Μουτζούρη

Εδώ και μέρες οι χώρες όλου του κόσμου και μαζί και η ΝΔ παίζουν το Μουτζούρη (δηλαδή το ποιος θα πάρει την ευθύνη της χρεωκοπίας της Ελλάδος).

Αρχικά το ΔΝΤ είπε ευθέως (ήδη από τα Χριστούγεννα) ότι το Μνημόνιο της νέας Δανειακής Σύμβασης δεν βγαίνει γιατί βαθαίνει την ύφεση και δε δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου από αυτήν, οπότε είναι αδύνατον να επιτευχθούν τόσο οι μεσοπρόθεσμοι, όσο και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι.


Εν συνεχεία πολλοί ευρωπαίοι ιθύνοντες επανέλαβαν την αυτή πρόβλεψη και μεταξύ τους ακόμα και Γερμανοί υπουργοί και τραπεζίτες.

Φυσικά όλοι απλά επανέλαβαν τα όσα ήδη από τον Ιούνιο του 2010 είχε πρώτος αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και το εντελώς λάθος φάρμακο που δεν γιατρεύει, αλλά σκοτώνει τον ασθενή.

Η κόψη του ξυραφιού, η μισή αλήθεια και το Σχέδιο C για την Ελλάδα

Γράφει ο Χρήστος Καψάλης

«Θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή» είναι το δίλημμα αυτή τη στιγμή όπως είπε ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε σε δραματικό τόνο ότι «Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Πολλοί μας θέλουν έξω από την Ευρωζώνη και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας».
Η Ελλάδα βρίσκεται πράγματι στην κόψη του ξυραφιού. Μόνο που ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει ένα μόνο μέρος της πραγματικότητας. Μιλάει για την αναγκαιότητα περικοπών και θυσιών αλλά δεν παραδέχεται ότι τα μέτρα της κυβέρνησης περιλαμβάνουν περικοπές που θίγουν μόνο τα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας και τη μεσαία τάξη και απαιτούν θυσίες από τους ίδιους πάντα εύκολους και ευάλωτους στόχους , τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους της αγοράς.
«Πολλοί μας θέλουν έξω από την Ευρωζώνη, λέει, αλλά αποκρύπτει ότι αρκετοί στην Ευρώπη έχουν ήδη αντιληφθεί ότι το νέο Μνημόνιο (που μας επιβάλει η Τρόϊκα και έχουν αποδεχτεί η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι 199 βουλευτές που ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση) δεν εξασφαλίζει την ανάπτυξη αλλά ωθεί τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση και κατά συνέπεια οδηγεί σε αδιέξοδο την προσπάθεια διάσωσής της από τη χρεοκοπία.
Από αυτούς, υπάρχουν πράγματι αρκετοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα και  ζητούν  να μας εξωθήσουν στην έξοδο από το ευρώ (Σχέδιο Β). Αν αυτές οι απόψεις υπερισχύσουν πράγματι το πρόβλημα για τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα θα είναι τεράστιο και οι συνθήκες εφιαλτικές.
Υπάρχουν όμως - και πληθαίνουν - αρκετές φωνές που λένε ότι πρέπει να εξεταστεί και να υιοθετηθεί το (Σχέδιο C) σενάριο συντεταγμένης και ελεγχόμενης πτώχευσης εντός του ευρώ, ώστε το χρέος της χώρας να μειωθεί σημαντικά και η ευρωπαϊκή βοήθεια να κατευθυνθεί στις προσπάθειες για την ανάκαμψη - ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ακριβώς αυτές τις σκέψεις περιέγραψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επισημαίνοντας ότι το κόστος μίας ενδεχόμενης ανεξέλεγκτης ελληνικής πτώχευσης και εξόδου από το ευρώ, τόσο για την Γερμανία όσο και για άλλες μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως η Γαλλία που έχει μεγαλύτερη έκθεση στα ελληνικά ομόλογα, θα είναι πολύ μεγάλο. Μόνο για τη Γερμανία το υπολόγιζε σε 72 δισ. ευρώ περίπου!
Το περιοδικό τόνιζε επίσης ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν δραματικές επιπτώσεις και για άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία (ίσως και άλλες) αφού θα θεωρηθεί ο επόμενος στόχος και η επόμενη υποψήφια προς έξοδο από το ευρώ, με αποτέλεσμα οι καταθέτες να μεταφέρουν τα χρήματα τους σε «ασφαλέστερες» τράπεζες εκτός χώρας, ξένες επενδύσεις να αποχωρούν και τράπεζες και αγορά να καταρρέουν.
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι το σενάριο C της ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός του ευρώ, (υπό την προϋπόθεση ότι μιλάμε για επεξεργασμένο σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας) ή ενδεχομένως, εθελοντικής συμφωνημένης ελαχιστοποίησης του χρέους χωρίς να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός, που σε συμφωνία με την Ε.Ε. θα διασφάλιζε την επιβίωση και την ομαλή λειτουργία τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, θα ήταν πολύ καλύτερη λύση και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Γιατί ούτε την Ελλάδα θα απομόνωνε, ούτε τον λαό θα εξαθλίωνε αφού θα διατίθεντο μεγάλα κονδύλια για την ανάπτυξη άρα για θέσεις εργασίας και τόνωση της αγοράς. Η δε Ε.Ε. θα έπειθε ως Ένωση κρατών που διορθώνει τα λάθη της, προστατεύει τα μέλη της και τα οδηγεί στην ανάπτυξη.
Παρ’όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει ως μόνη λύση το νέο Μνημόνιο που είτε αναβάλει την ανεξέλεγκτη πτώχευση της χώρας, είτε ακόμη κι αν τελικά την αποτρέψει αυτό θα έχει επιτευχθεί με πλήρη χρεοκοπία και εξαθλίωση της πλειονότητας των Ελλήνων. Κινδυνεύει μάλιστα να μείνει μόνος υποστηρικτής της δανειακής σύμβασης αφού ακόμη και οι Ευρωπαίοι συντάκτες της, υπό την πίεση της ανάδειξης των αδιεξόδων που δημιουργεί, είναι έτοιμοι να την εγκαταλείψουν.

eklogika.gr

“Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές…”

Ο Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίθηκε άμεσα στο νέο τελεσίγραφο που έστειλαν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, ζητώντας την έγγραφη δέσμευση του ίδιου και του Γιώργου Παπανδρέου, ότι θα τηρηθούν οι στόχοι του Μνημονίου, από την πλειοψηφία που θα προκύψει από τις εκλογές.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, δεν υποστέλλει τη σημαία της ελπίδας για αλλαγές που θα απαλύνουν τις οδυνηρές συνέπειες των νέων μέτρων. Η επιστολή που έστειλε λοιπόν σε Eurogroup, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι βαθιά πολιτική. Και αποκαλύπτει το στίγμα των προθέσεων του Αντώνη Σαμαρά, για το πώς σχεδιάζει να κυβερνήσει τη χώρα.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του προγράμματος στήριξης, εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές, επαναλαμβάνει ωστόσο ότι βασική στόχευση της δικής του πολιτικής είναι η ανάπτυξη της χώρας. Κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις, προτείνοντας βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, εφόσον χρειαστεί.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr

ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-2-2012


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΦΑΝΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!
ΓΕΜΑΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ..

Συνθήματα Κυπέλλου στον Αστέρα Τρίπολης

Ο στόχος της παραμονής μετά το διπλό στη Λιβαδειά έχει επιτευχθεί και πλέον στην Τρίπολη δεν το κρύβουν πως για τον Αστέρα προτεραιότητα αποκτά το Κύπελλο.
Αυτό άλλωστε οδηγεί στην Ευρώπη. Από τον Σάκη Τσιώλη που χωρίς να το φωνάζει επιζητά τη διάκριση ως τον Αλβάρεζ που το είπε ανοιχτά («μακάρι να αγωνιστώ με τον Αστέρα στην Ευρώπη»).
Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως αποφασίστηκε ο Περόνε να αντιμετωπίσει συντηρητικά το πρόβλημα τραυματισμού του ώστε να βοηθήσει στα παιχνίδια Κυπέλλου με την Κέρκυρα.
Το χειρουργείο μπορεί να περιμένει…
Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή του και στον Αστέρα Τρίπολης αποφάσισαν από κοινού με τον Περόνε να «τρενάρουν» το νυστέρι, προκειμένου ο παίκτης να βρίσκεται στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη, με στόχο να «βγάλει» όσο το δυνατόν πιο πολλά ματς μέσα στη χρονιά  και στη συνέχεια να χειρουργηθεί στους προσαγωγούς για να ξεπεράσει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις και ξεκίνησαν την προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη (18/02, 5:15 μ.μ.). Ο καιρός για ακόμα μια φορά δεν ήταν σύμμαχος, καθώς η προπόνηση ολοκληρώθηκε με χιονόπτωση.
Ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις έχει εξελιχθεί η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του κακού δαίμονα που ακούει στο όνομα Ξάνθη. Οι Αρκάδες θέλουν να σπάσουν την αρνητική παράδοση των δέκα αγώνων δίχως νίκη. Με αντίπαλο την ακριτική ομάδα έχουν υποχρεωθεί σε πέντε ήττες και έχουν αποσπάσει ισάριθμες ισοπαλίες. Σε τέσσερα ματς στα Πηγάδια έχουν καταφέρει να πάρουν μόλις έναν πόντο. Πάντως, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ξάνθη ο Σάκης Τσιώλης έφυγε νικητής ως προπονητής του Αρη (τον περασμένο Μάρτιο). Συνολικά, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες εναντίον των ακριτών στην προπονητική του καριέρα.

Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο - Έξαλλοι στον Ολυμπιακό με Γερουλάνο: Παρανοϊκή η στάση του

Όλα τα άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου πέρασαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή και πλέον άνοιξε ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Άραβες. Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τραβήξει το θέμα στα άκρα και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Ο αθλητικός νόμος μετά από αρκετή κουβέντα είναι πλέον νόμος του κράτους. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων και το 19 που ήταν το αμφιλεγόμενο.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει ενισχυμένο ρόλο, κάτι που δεν αρέσει στην ΕΠΟ αφού θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις ποινές για τις ομάδες που δεν πληρούν τους όρους της αδειοδότησης.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, μέσω του υπέυθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ όπου εξέφρασε την έντονη αντίδραση του στην ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης.

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGάρει - Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Η Κόρινθος 4 - 0 το Σπαθοβούνι και πήρε προβάδισμα για τον τελικό του Κυπέλλου

H Κόρινθος στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας, παίζοντας με "ρεζέρβες" νίκησε εκτός έδρας , στο Σολομό, μέ το ευρύ 4 - 0  ( 1 - 0 ) , τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου ( ομάδα της Β'  κατηγορίας Κορινθίας . Τα τέρματα της "Μπάρτσα" σημείωσαν οι Δημητριάδης , Νιάρος , Δανιήλ και Ζάρκος.
Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας που έγινε στη Νεμέα , ο Παννεμεατικός επικράτησε με 2 -  1 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου.
Οι ρεβανς των αγώνων θα γίνουν στην Κόρινθο και στο Χιλιομόδι στις 29 Φεβρουαρίου.

Συγκροτήθηκε Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, η «Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», η οποία αποτελείται από τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπροσώπους φορέων και ενώσεων, καθώς και πολίτες εκλογής των Περιφερειακών Ενοτήτων Πελοποννήσου.
Η επιτροπή διαβούλευσης διατυπώνει εισηγήσεις προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας, γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος, εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες τη Περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών. 
Οι συνεδριάσεις της γίνονται μία φορά ανά τρίμηνο και η θητεία της ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

Η επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

NEADEMOKRATIA

The President Mr. Mario Draghi,
 President EeB                                                                   
                                                             Athens, February 15,2012
 Dear President Draghi  

Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
 Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

Sincerely

Antonis C. Samaras
President of Nea Demokratia

Ευχαριστούν τον κ Σταύρο Δήμα


Ο Γραμματέας «Πολιτών με Αναπηρία της Ν.Δ.»  κος Σπύρος Σταυριανόπουλος, μετά την ενημέρωση του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Σταύρου Δήμα, ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία «Επικύρωσης από τη Βουλή του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου της Διεθνούς Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε, την αμέριστη ικανοποίησή μας, για την υλοποίηση, του από 3ετίας, Παν-Αναπηρικού και θεσμικού αυτού αιτήματος της Γραμματείας μας, που πέραν της προφανούς προάσπισης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί συγχρόνως μέγιστη και ουσιαστική αναγκαιότητα.
Διότι πράγματι, εκτός των άλλων, τα Άτομα με Αναπηρία, για πρώτη φορά, αποκτούν        «Αγώγιμο Δικαίωμα», προκειμένου ισοτίμως να διεκδικήσουν, τα ατομικά και αστικά τους         δικαιώματα, που εξασφαλίζουν και την απαραίτητη κοινωνική συνοχή.
Επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά, κατά την τελευταία διετία, γίνεται κάτι θετικό για τα     ΑμεΑ.
Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για τ  τη  συμβολή του και στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα, για την υλοποίηση του Παν-   Αναπηρικού αυτού αιτήματός μας».

Κώστας Κόλλιας: «Ανοίγει το Στρατόπεδο Κορίνθου»

Τη διαβεβαίωση ότι ανοίγει στο άμεσο προσεχές διάστημα το Στρατόπεδο Κορίνθου έλαβε εκ νέου ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σε συνέχεια των επαφών του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι μπορώ να ανακοινώσω στους συμπολίτες μου ότι το άνοιγμα του Στρατοπέδου Κορίνθου έχει οριστικοποιηθεί. Όπως είχα δεσμευθεί έπειτα από την πρώτη μου συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, συνέχισα τις επαφές και την Τετάρτη είχα νέα συνάντηση με τους συνεργάτες του που χειρίζονται το θέμα. Είμαι πλέον σε θέση να διαβεβαιώσω ότι το θέμα δεν έχει απλά δρομολογηθεί, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Πιστεύω ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες και θα δούμε την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου.
Ενημέρωσα σχετικά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νανόπουλο, ο οποίος οφείλω να πω ότι έχει συμβάλει αποφασιστικά με τις καίριες παρεμβάσεις του στην ικανοποίηση του αιτήματος που διατυπώνεται από το σύνολο των συμπολιτών μας. Είμαι ευτυχής διότι η πόλη της Κορίνθου θα ανακτήσει μέρος των κανονικών της ρυθμών. Ενόψει της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, με τα αλλεπάλληλα λουκέτα, είμαι βέβαιος ότι η επαναλειτουργία του Στρατοπέδου θα λειτουργήσει ως μία αναγκαία τονωτική ένεση ρευστότητας.
Αυτή τη στιγμή ακόμα και η μικρότερη βοήθεια στον δοκιμαζόμενο εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην πτώχευση και τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών. Και βεβαίως, για μία πόλη η οποία από το 1927 έχει δομήσει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της γύρω από την παρουσία του Κέντρου Εκπαίδευσης, η επαναλειτουργία είναι θέμα αποκατάστασης της ομαλότητας στην οικονομική, αλλά και κοινωνική ζωή της Κορίνθου.
Έχοντας διασφαλίσει το κρίσιμο ζήτημα της επαναλειτουργίας, είμαι βέβαιος ότι στη συνέχεια μπορούμε να εξετάσουμε και όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που παρέχει ο χώρος. Μπορεί αυτή τη στιγμή να ανοίξει ένας διάλογος στην τοπική κοινωνία, ώστε να καταλήξουμε συλλογικά στην πιο πρόσφορη λύση, είτε πρόκειται για στέγαση υπηρεσιών, είτε για άλλου είδους αξιοποίηση. Το βέβαιο είναι ότι με το άνοιγμα του Στρατοπέδου, η Κόρινθος παίρνει μία ανάσα εν μέσω ύφεσης. Για εμένα προσωπικά αυτό ήταν το ζητούμενο και χαίρομαι που, όπως όλα δείχνουν, θα το πετύχουμε. Από εδώ και πέρα, όλα τα άλλα μπορούμε να τα εξετάσουμε υπό ένα άλλο πρίσμα, χωρίς το βάρος της αγωνίας για το μέλλον της πόλης μας.»

Ανοικτή Επιστολή προς την ηγεσία της Κυβέρνησης από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αιτ/νίας Παναγιώτη Κουρουμπλή



                                                                                                          Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτή Επιστολή
Προς: Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο
Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά

«Μὰ τί τοὺς θέλομεν λοιπὸν ὄλους αὐτοὺς, ἐὰν δὲν είνε ἱκανοὶ νὰ μᾶς συμπονέσουν ὄταν ὑποφέρωμεν;»
                                                                   εφ., Ελεύθερον Βήμα, Αθήνα 23/3/1932


Οι παρούσες οικονομικές συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικού φόβου και παραίτησης, όταν αυτό καλλιεργείται με σκοπιμότητα. Ωστόσο ο φόβος μπορεί να κυριαρχήσει μόνο όταν λείπει η ιστορική γνώση. Η σημερινή πολιτική ηγεσία ή δεν γνωρίζει ή εσκεμμένα χρησιμοποιεί την άγνοια. Καταστάσεις σαν τη σημερινή έχουν υπάρξει και στο παρελθόν. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το μέγεθος της πολιτικής ηγεσίας.
Η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που ενορχηστρωμένα καλλιεργείται με την αρωγή των κατεστημένων Μ.Μ.Ε. έρχεται από το παρελθόν και τον τότε πρωθυπουργό - που η ιστορία ανταποκρινόμενη στο μέγεθός του κατέγραψε ως εθνάρχη - Ε. Βενιζέλο σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το Μάρτη του 1932 με τίτλο: «ΠΑΡΑ ΤΑ ΗΤΤΟΠΑΘΗ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΙΚΗΦΟΡΩΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΚΡΙΣΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»
Το 1932 φαντάζει σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο. Πρόκειται για την πιο κοντινή στις σημερινές συνθήκες περίπτωση που γνώρισε η Ελλάδα. Η χώρα αντιμετώπιζε παρόμοιες απειλές πτώχευσης. Ο Βενιζέλος κατήγγελλε: «Ἡ ἡττοπάθεια θριαμβεί ει πάλιν. Ἡ Ἐλλὰς κατ’ αὐτὴν ὁδηγεῖται είς καταστροφήν. Τὸ κράτος θ’ αποκηρὔξη τὰς ὑποχρεώσεις του. Τὰ φιλανθρωπικά μας ἰδρύματα θὰ χάσουν τὰς περιουσίας των».
Επιχειρήματα πάντα ίδια από την πλευρά των δανειστών, που αυτή τη φορά δυστυχώς ακούστηκαν από τη θεσμική ηγεσία την Κυριακή στη Βουλή (Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς). Η διαφορά βρίσκεται στο ότι τότε υπήρχε η πολιτική ηγεσία που δεν είχε ενσωματώσει στη φαρέτρα της το φόβο, τη βία και τον εκβιασμό ως όπλα εναντίον του ίδιου του λαού της χώρας.
Ο Ε. Βενιζέλος αναφέρεται μεν στις προσπάθειές του για δανεισμό από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, αλλά την ίδια στιγμή περιγράφει ως ενδεδειγμένο τρόπο για την εξουδετέρωση του κινδύνου της χρεοκοπίας την υποστήριξη προς όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ιδιαίτερα τη γεωργία και τη βιομηχανία. Έμφαση δίνει, «στη συμπλήρωση των μεγάλων παραγωγικών έργων των οποίων η απόδοση θα αρκέσει, αυτή και μόνη να καλύψει το άνοιγμα των εξωτερικών μας λογαριασμών».
Η Ελλάδα, όπως προέβλεψε ο Βενιζέλος, δεν διαλύθηκε τελικά από την πτώχευση του 1932. Η κοινωνία γρήγορα στάθηκε στα πόδια της, οι ρυθμοί ανάπτυξης που ακολούθησαν θεωρούνται εκπληκτικοί. Άλλωστε σε όποιον δεν κινδυνολογεί με σκοπό την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων του, είναι σαφές ότι οι εταιρείες χρεοκοπούν, όχι οι χώρες. Οι χώρες παράγουν τον πραγματικό πλούτο που αποτελεί τη βάση της οικονομίας.
Κλείνοντας το πρωθυπουργικό διάγγελμα ο Ε. Βενιζέλος σημείωνε: Ἀλλὰ καὶ άν μᾶς λείψη ή ἐξωτερικὴ ἐπικουρία δὲν ὑπάρχει φόβος νὰ καταστραφῶμεν. Ἥ χώρα τότε θ' ἀναγκασθῆ νὰ ἐπιδιώξῃ, καὶ κανεὶς φόβος δὲν ὐπάρχει ὄτι δὲν θὰ ἐπιτὺχῃ, λύσεις αὶ ὁποῖαι θὰ τῆς ἐπιτρέψουν νἀ συμπληρώσῃ τὸ ἔργον τῆς οἰκονομικῆς της ἀνασυγκροτήσεως, ὤστε ἐντὸς πενταετίας νὰ εύρεθῇ εἰς θέσιν νὰ συνεχίση τὴν ἀκεραίαν πληρωμὴν καὶ τῶν ἐξωτερικῶν της ὐποχρεώσεων". Δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω στους αποδέκτες της παρούσας επιστολής ότι: «Όλβιος εστί όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν».

Ντόρα Μπακογιάννη: η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να τους κάνει τη χάρη να βγει από το ευρώ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης, ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να τους κάνει τη χάρη να βγει από το ευρώ. Γι’ αυτό και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, θα πρέπει να καταλάβουν ότι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις στα συμφωνηθέντα απλώς δίνουν άλλοθι σε αυτούς τους ακραίους κύκλους. Η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει και η Βουλή των Ελλήνων έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προχθές. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Οφείλουμε δε να αναζητήσουμε τις συμμαχίες, οι οποίες σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν και είναι αποφασισμένες να μας βοηθήσουν». 


Πως σχεδιάζουν να χαρίσουν μεγάλο μέρος των χρεών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Yπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι προς τα ορεινά του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Έντονες χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην ημιορεινή και ορεινή ζώνη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
 Παρά τις δύσκολες συνθήκες, το προσωπικό του Δήμου, οι εργαζόμενοι στην Ζήρεια Α.Ε. και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, με υπεράνθρωπες προσπάθειες μέρα – νύχτα κατάφεραν ώστε οι δρόμοι να είναι ανοικτοί και να είναι εύκολη η πρόσβαση στα χωριά μας και στο Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας.
 Τους ευχαριστούμε θερμά για το ζήλο που επέδειξαν στο δύσκολο έργο του εκχιονισμού των δρόμων του Δήμου μας.
  Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Με “ατζέντα Σαρκοζί” ο Σαμαράς


Τα τελευταία δυο χρόνια, ο Αντώνης Σαμαράς αποτέλεσε το στρατηγικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας, στη δύσκολη επιχείρηση ανάκαμψης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από τη βαριά ήττα του Οκτωβρίου του 2009, που τη γκρέμισε από την εξουσία.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επένδυσε στην εκλογή του από την κοινωνική βάση της παράταξης, για να εξελιχθεί στην εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση του τόπου, με όρους συγκεκριμένου οράματος και ελπίδας για τον ελληνικό λαό.
Απέναντι στη βίαιη και βεβιασμένη προσφυγή στο Μνημόνιο Ι, ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε από την πρώτη στιγμή τα αδιέξοδα της συγκεκριμένης πολιτικής, προτείνοντας αναπτυξιακά αντίβαρα.
Δεν εισακούστηκε. Η Ελλάδα συνέχισε να χάνει διαρκώς χρόνο, με τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και η ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ κατέστη επώδυνος μονόδρομος, για να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας.
Μετά τη «δύσκολη» ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση, και τις διαγραφές όσων βουλευτών δεν θέλησαν να ακολουθήσουν την εθνικά υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γυρίζει σελίδα. Και με διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να ξεδιπλώσει τη στρατηγική μιας ατζέντας ανάλογης εκείνης που αποτέλεσε την πολιτική ταυτότητα του Νικολά Σαρκοζί, στη θυελλώδη αναρρίχησή του στην εξουσία.
Επιλέγοντας την ατζέντα της καθημερινότητας, της απουσίας του αισθήματος ασφάλειας από τη μέση ελληνική οικογένεια, και την αναγκαιότητα υπεράσπισης της τάξης ως… συνοριακή γραμμή για το μέλλον του τόπου, σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο παρόν, ο Αντώνης Σαμαράς θυμίζει ότι… δεν σταμάτησε η ζωή μας λόγω της κρίσης.
Καλύπτει έτσι και το κενό που υπάρχει σε επίπεδο κυβερνητικής στοχοπροσήλωσης, εξαιτίας της οποίας τα προβλήματα της καθημερινότητας επιβαρύνονται και εμβαθύνουν ως προς τα αίτιά τους.
Ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν την ευθεία της προεκλογικής περιόδου, δείχνει επαρκή δείγματα γραφής του πως θα μπορούσε να είναι μια «άλλη διακυβέρνηση». Διαφορετική από εκείνη την οποία ζει η Ελλάδα μετά το 2009. Πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Με καλύτερη «ανάγνωση» των κοινωνικών αλλά και των εθνικών προτεραιοτήτων.

Tου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΥ/ statewmen.gr

Ο Μεϊμαράκης… φέρνει κι άλλους


Η επιστράτευση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Αντώνη Σαμαρά, για την ανάθεση του Τομέα Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές του Απριλίου, αναμένεται να σηματοδοτήσει την επαναδραστηριοποίηση και μιας σειράς στελεχών που παραδοσιακά βρίσκονται στο πλευρό του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», και διατηρούν προνομιακή πολιτική σχέση μαζί του.
Όπως για παράδειγμα, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και τέως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, και ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, που αμφότεροι δραστηριοποιούνται στα κομματικά δρώμενα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ή, ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.
Η επιστροφή Μεϊμαράκη αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά για τη συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού, καθώς ο άλλοτε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής δεν έχασε ποτέ τη δυνατότητα απευθείας επαφής με την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι στέλεχος το οποίο αναδείχτηκε στην εσωκομματική ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας επί ημερών Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης είναι και ο σημερινός Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Tου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ/ statesmen.gr

ΑΡΝΗΣΗ (Στο περιγιάλι το κρυφό)

Οι ξένοι σφίγγουν τη θηλιά, εδώ φτιάχνουν επιτροπές! Και η Μέρκελ βλέπει τον Γκρούεφσκι!

Μπορεί η Ελλάδα να συγκλονίζεται από διαδηλώσεις (η φωτογραφία από την κινητοποίηση των μαθητών στο Ηράκλειο), οι δανειστές όμως συνεχίζουν τις απειλές και τις παρεμβάσεις και στην Αθήνα συγκαλούνται υπουργικά συμβούλια για παραινέσεις προς υπουργούς και συγκροτήσεις επιτροπών.

 
Την ώρα που για κάποιον ακατανόητο λόγο δύο υπουργοί της κυβέρνησης, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουτρουμάνης, συσκέπτονταν χθες με τον κ. Παπανδρέου (σύμφωνα με πληροφορίες για τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, για την κατάργηση των οποίων συμφώνησαν με την ψήφο τους μόλις την προηγούμενη Κυριακή), κορυφώνονταν κατά απαράδεκτο, ανοίκειο και πρωτοφανή τρόπο οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας εκ μέρους των «εταίρων».

Ο υπουργός των Οικονομικών του Λουξεμβούργου (που σημειωτέον δίνει μάχη για να συνεχίσει να επωφελείται από το στάτους του φορολογικού παραδείσου) Λικ Φρίντεν, καλούσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους των δανειστών, απειλώντας μας με έξοδο από την ευρωζώνη!

«Αν ο ελληνικός λαός ή η ελληνική πολιτική ελίτ δεν συμμορφωθούν με όλους τους όρους - και γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες και δεν υποτιμώ τα προβλήματα που προκύπτουν για την Ελλάδα - εάν δεν το κάνουν, νομίζω ότι αποκλείονται από μόνοι τους από την ευρωζώνη και ο αντίκτυπος στις άλλες χώρες είναι πλέον μικρότερος από ό,τι πέρυσι», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν προετοιμαστεί και είναι θωρακισμένες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Να κλείσει τώρα η πόρτα του φρενοκομείου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή.

Επειδή οι δανειστές συνεχίζουν να παίζουν με τον πόνο μας, καθώς εξακολουθούν να συνομιλούν με πρόσωπα που έχουν πάψει να εκτιμούν.

Επειδή τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής ήσαν πολύ σοβαρά, μαρτυρούν ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης και κραυγάζουν υπέρ της ανάγκης άμεσης εκτόνωσης.

Επειδή η χώρα συνεχίζει να διαθέτει μια πολυπληθή κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε, στην οποία έχει προστεθεί μια Βουλή που θυμίζει φρενοκομείο.

Επειδή η Βουλή του «λεφτά υπάρχουν» έχει μετατραπεί σε αλλοπρόσαλλες και παραζαλισμένες φατρίες.

«Δεν υπάρχει ήπιο Ισλάμ». ΜΟΝΟ ΗΠΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Λιάνα Μυστακίδου / ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Με κριτικό μάτι βλέπει τώρα την «Αραβική Άνοιξη» και ο σημαντικότερος σύγχρονος ποιητής του αραβικού κόσμου, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη επιβολή θρησκευτικής – ισλαμιστικής δικτατορίας στις «απελευθερωμένες» χώρες!

Ο Ali Hamid Said Esber, γνωστός ως «Άδωνις», είναι ο πιο διάσημος ποιητής του αραβικού κόσμου. Γεννήθηκε στη Συρία το 1930. Παρά την προχωρημένη ηλικία του συνεχίζει την λογοτεχνική του δραστηριότητα εκδίδοντας διάφορα περιοδικά.

Ο Άδωνις υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της «αραβικής άνοιξης». Έγραψε ενθουσιώδη ποιήματα για τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο. 

Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση



Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της έναρξης  υλοποίησης του Προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ), συνδιοργανώνει με τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας, ενημερωτικές συναντήσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής  τους στο Πρόγραμμα.

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις 15 Φεβρουαρίου 2012, ενώ το σύνολο των ενημερωτικών συναντήσεων στις έδρες όλων των Περιφερειών θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους, με την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τη δημιουργία Αναπτυξιακών Συμπράξεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι θέσεις απασχόλησης θα προκύψουν από τη διάγνωση εξειδικευμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης

Τα  Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προκηρύσσονται από τις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών, στις οποίες εκχωρήθηκαν οι πόροι και η διαχείριση από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝΑΔ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο προϋπολογισμός για όλη τη χώρα είναι 80.000.000€ και οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τα ΤοπΣΑ περιλαμβάνουν δράσεις όπως κατάρτιση και επιμόρφωση, εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε ιδιωτική επιχείρηση στο εσωτερικό ή εξωτερικό, εκπόνηση business plan, εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και έρευνας για εκκίνηση επιχειρήσεων, παροχή υποστήριξης σε νομικά και φορολογικά θέματα.

Ο στόχος των ΤοπΣΑ είναι, οι ωφελούμενοι, αφού ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους μέσω των παραπάνω δράσεων, να είναι σε θέση ώστε:
  • να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους
  • να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα
  • να αναπτύξουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν
Οι παρεμβάσεις καθώς και οι περιοχές που θα υλοποιηθούν οι δράσεις των ΤοπΣΑ θα περιγράφονται σε αναλυτικά Σχέδια Δράσης. Οι περιοχές μπορεί να είναι ένας ή και περισσότεροι δήμοι ή ακόμη και το σύνολο της περιφερειακής ενότητας (νομός). Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν δράσεις σε 2 ή περισσότερους δήμους που ανήκουν σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες, αλλά στην ίδια διοικητική περιφέρεια.

Τα Σχέδια Δράσης θα εκπονηθούν και θα υποβάλλονται από τις Αναπτυξιακές Συμπράξεις που θα συσταθούν για το σκοπό αυτό. Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις οι οποίες  θα επιλεγούν κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης, θα λειτουργούν με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (βάσει του άρθρου 18 του Ν.4019/2011) και σε αυτές μπορούν  να συμμετέχουν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς.

Η Βουλή των... ορθίων με 63 ανεξάρτητους!

Σε άρδην αλλαγή των κοινοβουλευτικών συσχετισμών οδήγησαν η ψηφοφορία του Μνημονίου και οι μαζικές διαγραφές που την ακολούθησαν. Tο ΠΑΣΟΚ έχει χάσει πλέον την πλειοψηφία, ενώ οι ανεξάρτητοι ξεπερνούν έστω και οριακά τη Νέα Δημοκρατία και είναι, αθροιστικά, η δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη σε αριθμό.

Συγκεκριμένα, από προχθές το βράδυ το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει με 132 βουλευτές, χάνοντας τον έλεγχο των ψηφοφοριών, οι ανεξάρτητοι είναι πλέον στο σύνολό τους 63, ενώ η Νέα Δημοκρατία, από 83, μετά τις 21 διαγραφές έμεινε με 62 βουλευτές.

Όταν η γάτα έχει λιγούρες

Σιγά μη δεν έκανε βούτα...


newsbeast.gr

Πρόκληση! Ζητούν τη μεταφορά του Παρθενώνα στο Λονδίνο

Δημοσίευμα σε εφημερίδα του Λονδίνου

Προκαλεί με δημοσίευμά της βρετανική εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί στο Μetro του Λονδίνου και... ειρωνεύεται την Ελλάδα, προτείνοντας ως λύση τη μεταφορά του Παρθενώνα.

Ο αρθρογράφος, βλέποντας τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα μετατρέποντας την πόλη σε πεδίο μάχης «αισθανόταν ανακουφισμένος για το γεγονός ότι τα μάρμαρα, που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα, παραμένουν ασφαλή στο Βρετανικό Μουσείο».

Διερωτάται, «εάν το τίμημα ενός ακόμη σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταφορά και του υπόλοιπου τμήματος του Παρθενώνα στο Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο, προκειμένου να ενωθεί με τα ελγίνεια μάρμαρα και "να παραμείνουν ασφαλή στην Αγγλία"».

Κατά τα άλλα η εφημερίδα αναμασά τα περί άμεσης ανάγκης εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ χωρίς καμία προειδοποίηση, για να διασωθεί η ευρωζώνη.

Ηράκλειο: Έκοψαν το ρεύμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού!

Έκοψαν τους στύλους της ΔΕΗ, για να μην δουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, τον αγώνα της ομάδας τους...
Τους ξύλινους στύλους της ΔΕΗ έκοψαν δύο άγνωστοι δράστες χθες το πρωί (14-02-2012) σε αγροτική τοποθεσία του δημοτικού διαμερίσματος Ροδιάς του δήμου Μαλεβυζίου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδότησης στις κεραίες ραδιοφωνικών-τηλεοπτικών σταθμών καθώς και εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι δράστες που για την πράξη τους χρησιμοποίησαν ξυλοκοπτικό μηχάνημα αναζητούνται. Στόχος τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, να μην επιτρέψουν στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, να δουν τον αγώνα με την Ρουμπίν Καζάν, για το Europa League.

newsit.gr

Απίστευτο! Η Μέρκελ τρώει την Ελλάδα!

Ισχύει και κυριολεκτικά και μεταφορικά! Στην συγκεκριμένη περίπτωση όως πρόκειται για μία σκιτσογραφία…
Το σκίτσο με την Άνγκελα Μέρκελ να «τρώει» την Ελλάδα παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα «Independent».
Ο σκιτσογράφος έχει τοποθετήσει την Άνγκελα Μέρκελ να φοράει στο λαιμό την ελληνική σημαία για να μην λερωθεί και να τρώει ένα σώμα, μία σαφή αλληγορία με την Ελλάδα, την ώρα που η Αθήνα καίγεται.
Η εφημερίδα κάνει μία παραλλαγή του διάσημου έργου του Ισπανού ζωγράφου Φρανσίσκο Γκόγια «Ο Κρόνος τρώει τον γιο του».
Το έργο αναφέρεται στον ελληνική μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο Τιτάνας Κρόνος έφαγε όλα τα παιδιά του μόλις γεννήθηκαν από φόβο μήπως τον εκθρονίσουν.
Κάπως έτσι, όμως, δε φαντάζει στα μάτια όλων η Άνγκελα;

prionokordela.gr

Όπως το 1919;


Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Είναι αλήθεια ότι η οπτική με την οποία προσεγγίζουν το ελληνικό πρόβλημα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, διαφέρει αισθητά και ουσιωδώς, σε σχέση με το βλέπουν την Αθήνα οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας, ιδιαιτέρως η Γερμανία και οι πολιτικοί δορυφόροι της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η διαχρονική διάθεση πατερναλισμού των διεθνών εξελίξεων από τη μια, και η οδυνηρή εμπειρία των συνεπειών της κατάρρευσης της Lehman Brothers απ’ την άλλη, γεννούν κύματα συμπάθειας και συμπαράστασης προς την Ελλάδα.
Οι θέσεις που διατυπώνονται είναι περισσότερο επικριτικές για την αδυναμία της Ευρώπης, και ειδικότερα της Γερμανίας να αντιληφθεί εγκαίρως και πλήρως τις πραγματικές διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος, επομένως και να δρομολογηθούν σε καίριο χρόνο τα αναγκαία αντίμετρα.
Το συγκεκριμένο κλίμα άλλωστε αποτυπώνεται και στις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, οι οποίοι δεν κουράζονται να παροτρύνουν την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να δράσει άμεσα, στοχευμένα και με αποφασιστικότητα.
Καμία ωστόσο αντίστοιχη παρέμβαση δεν περιείχε την… άβολη αλήθεια που ανέπτυξε με άρθρο-ανάλυσή του στην ιστοσελίδα του CNN, ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Κουέστ. Ο οποίος αναρωτιέται αν η Ελλάδα του 2012 θα εξελιχθεί σε ένα ιστορικό ισοδύναμο της Συνθήκης των Βερσαλλιών του 1919, που υποτίθεται ότι σφράγισε το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, στην πραγματικότητα όμως άνοιξε τον δρόμο για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Κουέστ επισημαίνει ότι, όπως η Γερμανία το 1919, έτσι και η Ελλάδα σήμερα, υφίσταται την επιβολή υποτιμητικών όρων από τους «νικητές», στα όρια της εξαθλίωσης. Με αποτέλεσμα, όπως τότε καλλιεργήθηκε στη γερμανική κοινωνία ο σπόρος του εθνικισμού, που οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ και το αιματοκύλισμα του πλανήτη για δεύτερη φορά, έτσι και σήμερα στην Ελλάδα, η κοινωνική έκρηξη να βρίσκεται προ των πυλών.
Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Κουέστ, είναι εξαιρετικά πιθανό η Ιστορία να καταγράψει αυτές τις στιγμές ως ένα μοιραίο λάθος, καθώς η ελληνική κοινωνία και η συνοχή της οδηγούνται στα άκρα. Δεν παραλείπει μάλιστα να επικρίνει την ευρωζώνη, ως ένα μόρφωμα που είναι συνηθισμένο σε… καθυστερημένη αντίληψη της πραγματικότητας. Και ακόμη πιο αργόσυρτη δράση, για να παρέμβει στις εξελίξεις αντί να τις παρακολουθεί.

statesmen.gr

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤ​ΑΣΗ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ  ΕΥΡΩΤΑ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 240 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.600.000 €.


Το προτεινόμενο έργο αποτελείται από 2 υποέργα και αφορούν σε :
1ο υποέργο
• Αντικατάσταση των παλαιών αγωγών των δικτύων από αμίαντο ή σιδηροσωλήνες και όπου αυτοί υπάρχουν, με νέους από PE 3ης γενιάς στους
οικισμούς Κροκεών, Λεήμονα, Αγ. Ταξιαρχών, Περιστερίου, Φιλησίου, Αγ. Γεωργίου, Βρονταμά, Γράμμουσας και Σκάλας του νομού Λακωνίας, καθώς και τοπικές επεκτάσεις των δικτύων αυτών εντός των οικισμών.
• Σύνδεση των ανωτέρω στα ήδη υπάρχοντα δίκτυα αγωγών από πλαστικούς σωλήνες 3ης γενιάς, που έχουν πρόσφατα κατασκευαστεί.
• Αντικατάσταση δικτύων από τον κεντρικό αγωγό έως τις θέσεις στα φρεάτια των υφιστάμενων υδρομετρητών ιδιωτικών παροχών.
• Εξοπλισμός του δικτύου με επαρκή αριθμό δικλείδων, εκκενωτών, αερεξαγωγών, κλπ, για την εξασφάλιση λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου.
Το μήκος των αγωγών ύδρευσης που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι:
• Οικισμός Κροκεών – 7.366,50 m
• Οικισμός Λεήμονα – 2.752,15 m
• Οικισμός Αγ. Ταξιαρχών – 1.261,12 m
• Οικισμός Περιστερίου – 1.724,66 m
• Οικισμός Φιλησίου – 1.406,75 m
• Οικισμός Αγ. Γεωργίου – 1.969,07 m
• Οικισμός Βρονταμά – 7.164,48 m
• Οικισμός Γράμμουσας – 3.154,51 m
• Οικισμός Σκάλας – 8.203,14 m
Συνοψίζοντας ολοκληρώνεται το δίκτυο ύδρευσης για εννέα οικισμούς (9), με δίκτυα τα οποία τροφοδοτούνται από ανεξάρτητες δεξαμενές σε επτά (7) δίκτυα ύδρευσης, τα οποία είναι:
1. Δίκτυο Σκάλας από τη Δεξαμενή Σκάλας
2. Δίκτυο Βρονταμά από τη Δεξαμενή Βρονταμά
3. Δίκτυο Γράμμουσας από τη Δεξαμενή Γράμμουσας
4. Δίκτυο Αγ. Γεωργίου (το 50% του οικισμού τροφοδοτείται από τη δεξαμενή Αγ. Γεωργίου και 50% από τη δεξαμενή Περιστερίου)
5. Δίκτυο Λεήμονα από τη Δεξαμενή Λεήμονα
6. Δίκτυο Αγ. Ταξιαρχών από τη Δεξαμενή Λεήμονα μέσω διακλάδωσης
7. Δίκτυο Περιστερίου από τη Δεξαμενή Περιστερίου
8. Δίκτυο Φιλησίου από τη Δεξαμενή Περιστερίου
2ο Υποέργο : θα υλοποιηθεί επιμέρους υποέργο που συνίσταται στην αμοιβή εξειδικευμένου υπαλλήλου επίβλεψης των εκσκαφών, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Σύμφωνα με την εγκεκριμένη Μελέτη κατασκευάζεται δίκτυο αγωγών σκληρού πολυαιθυλενίου (HPDE) ύδρευσης 3ης γενιάς συνολικού μήκους περίπου 35.000 μέτρων, ονομαστικών διαμέτρων Φ75 έως Φ250. Παράλληλα με την τοποθέτηση των αγωγών θα τοποθετηθούν τα ειδικά τεμάχια υδροληψίας και σωλήνες ύδρευσης με αφετηρία τους κεντρικούς υδρευτικούς αγωγούς μέχρι και τους υδρομετρητές για την αντικατάσταση των υφιστάμενων παροχών. Συνδέσεις και εργασίες από τους υδρομετρητές έως τις οικίες, αποτελούν ιδιωτική δαπάνη.
Μετά το πέρας των προβλεπόμενων εργασιών θα παραδοθεί στον Κύριο του Έργου πλήρες δίκτυο ύδρευσης και πυρόσβεσης αποτελούμενο από τελευταίας τεχνολογίας υλικά κατά το ΕΝ 12201/2003.

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 - ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 7.008.503,50

Ειδικότερα,
1.      «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 7.008.503,50 €, με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Σπάρτης.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Λακωνίας
Αφορά την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος  του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, στην περιοχή Κλαδά Δήμου Σπάρτης Νομού Λακωνίας, νοτίως του νεόδμητου συγκροτήματος του Τ.Ε.Ι Σπάρτης.
Διαμορφώνεται σε τρία βασικά τμήματα – λειτουργικές ενότητες, περιλαμβάνει συνολικά 35 άιθουσες διδασκαλίας μαζί με τα εργαστήρια, με συνολικό εμβαδό ορόφων 3.115,72 m2.
-      Το τμήμα 1 περιλαμβάνει δυο παράλληλες πτέρυγες εκ των οποίων η πρώτη περιέχει σε τρεις στάθμες: τη διοίκηση, αίθουσες ατομικών μαθημάτων και τα εργαστήρια μουσικής παιδείας. Η δεύτερη πτέρυγα είναι επίσης τριώροφη και περιλαμβάνει : αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων, εργαστήρια μουσικής, την αίθουσα μουσικών συνόλων – χορωδίας και σε υπόγεια στάθμη αποθηκευτικούς χώρους και χώρους Η/Μ Εγκαταστάσεων.
-      Στο κεντρικό τμήμα μεταξύ 1 & 2 προβλέπεται : η κεντρική είσοδος, το κλιμακοστάσιο, η Βιβλιοθήκη, το Κυλικείο – Τραπεζαρία και υπόστεγος χώρος.
-      Το τμήμα 2 περιλαμβάνει δυο παράλληλες πτέρυγες εκ των οποίων η πρώτη περιέχει σε τρεις στάθμες : γραφεία, αίθουσες ατομικών μαθημάτων, ανελκυστήρα και χώρους υγιεινής. Η δεύτερη πτέρυγα περιλαμβάνει : αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων και εργαστήρια γενικής παιδείας.
-      Το τμήμα 3 περιλαμβάνει την Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων. Στο υπόγειο περιλαμβάνονται οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι (αποδυτήρια, αποθήκες, Η/Μ χώροι).