Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποίηση των κατοίκων της Δυτικής Κορινθίας για την διαφαινόμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ


Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου φορείς του Δήμου Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης θα αποκλείσουν προειδοποιητικά τον κόμβο της Ν. Ε. Ο. στο ύψος του Δερβενίου από τις 10.30 π. μ. έως τις 11.00 π. μ.  , διαμαρτυρόμενοι για την διαφαινόμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης , που εδρεύει στον Άνω Αιγιαλό, και την συγχώνευσή του   στην Π. Υ. Κιάτου. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή θα κάνει παραστάσεις προς τις αρμόδιες αρχές για την παραμονή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, στον Άνω Αιγιαλό, καθώς η παρουσία του εκεί κρίνεται  απαραίτητη  , καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα δάση Ευρωστίνης και Σαραντάπηχου , ενώ εξυπηρετεί και την όμορη περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας.
Στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , μετά την ανάγνωση της επιστολής του  δημοτικού συμβούλου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Γ. Μετεβελή, προς την Δημοτική Αρχή , όπου ζητούσε «την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό» το συντομότερο δυνατόν και όχι όπως στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου που η απόφαση ελήφθη την ημέρα που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της κατάργησής του στην εφημερίδα της κυβέρνησης…», αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, στον Άνω Αιγιαλό, και έτσι αποφεύχθηκε "καινούργιος πελοποννησιακός πόλεμος
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Α. Κλαδούχος σε δήλωσή αναφέρει ότι: «Η πιθανή κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, αποτελεί μεγάλο περιβαλλοντικό, οικολογικό, κοινωνικό και επιχειρησιακό έγκλημα για την περιοχή της Δυτικής Κορινθίας.»
Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημότες Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και όχι μόνο (όλη η Κορινθία και η Αιγιάλεια πρέπει να είναι εκεί) να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με αρχή τον αυριανό, συμβολικό αποκλεισμό της ΝΕΟ Αθηνών Πατρών στο Δερβένι.