Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Aδίστακτος τρομοκράτης και μάλιστα ηγετικό στέλεχος ο 29χρονος θεολόγος; - Ένα προς ένα τα λάθη που έκανε - Πως "έκαψε" ο ίδιος τον εαυτό του


Αυτό που βλέπουν μετα βεβαιότητας οι διωκτικές αρχές είναι μια προσπάθεια ανασύστασης τρομοκρατικής ομάδας. Από την άλλη εντυπωσιάζει πραγματικά το γεγονός ότι τα βήματά του δείχνουν έναν απίστευτα απρόσεκτο άνθρωπο ο οποίος εκτός από τα στοιχεία που άφησε στον τόπο του εγκλήματος, δεν θέλει εκπροσώπηση από δικηγόρο, έγραφε ασταμάτητα σε facebook και twitter και δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει ούτε τα πιστευω του, ούτε όσα είχε κάνει και όσα σκόπευε να κάνει...

Ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, δεν είναι καινούριο πρόσωπο για τους αστυνομικούς και τους είχε απασχολήσει κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο πτυχιούχος της Θεολογίας ταυτοποιήθηκε από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ως ένας από τους τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank το πρωί της Παρασκευής 10ης Αυγούστου.

Ο Θεοφίλου και δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας καπέλα, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας και πήραν 45.000 ευρώ από τα ταμεία. Κατά την έξοδό τους επιχείρησε να τους καταδιώξει ο 53χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, τον οποίο και δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Θεοφίλου είναι αυτός που με τέσσερις σφαίρες εκτέλεσε τον 53χρονο οδηγό όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Τα λάθη του:

1. Αστυνομικοί τον είχαν δει τον Ιούλιο να αγοράζει από κατάστημα με είδη μεταμφίεσης στη Θεσσαλονίκη διάφορα αξεσουάρ.

2. Την ημέρα της ληστείας φορούσε ένα πράσινο καπέλο, που έμοιαζε αρκετά με καουμπόικο. Ηταν ο πρώτος από τους τρεις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα. Οι δύο που ήταν μαζί του φορούσαν γάντια αλλά ο Θεοφίλου όχι, ενώ για κάλυψη είχε φορέσει μόνο ένα ψεύτικο μουστάκι και γένι.

3. Οταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος φώναξαν, «βοήθεια ληστεία», και οι τρεις κακοποιοί άρχισαν να τρέχουν έπεσε το καπέλο του, το οποίο δεν προσπάθησε να πιάσει.

4. Το βιολογικό υλικό από το καπέλο ταυτοποιήθηκε με ορφανό δείγμα από τη γιάφκα του Αγρινίου και η φωτογραφία από την κάμερα αποκάλυπτε τον δράστη.

Μέχρι και στον ώμο του όταν συνελήφθη είχε ένα σακίδιο με αυτοκόλλητο, «I Love Paros»....

Σε επικοινωνία που είχε το newsit με την οικογένεια του Τάσου Θεοφίλου, οι γονείς του δήλωσαν ότι δεν θέλουν να κάνουν καμία δήλωση. "Μην μας ξαναπάρετε τηλέφωνο", είπαν χαρακτηριστικά.
Στην γειτονιά του στην Καλαμαριά, όσοι τον ήξεραν μιλούν για ένα ήρεμο παιδί και δεν φαντάζονταν ποτέ ότι ο γιός καλής οικογενείας θα είχε τέτοια κατάληξη...

Ληστεία ή... απαλλοτρίωση;
Σε στενή παρακολούθηση είχε τεθεί ο 29χρονος Τάσος Θεοφίλου για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα λέγεται πως μετά τις συλλήψεις μελών της οργάνωσης ο 29χρονος πέρασε από περιφερειακό και βοηθητικό ρόλο σε ηγετική θέση εντός της οργάνωσης.
Σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς ήταν σε στενό κλοιό, ωστόσο κατάφερε να διαπράξει μαζί με τους συνεργούς του τη ληστεία.
Ήταν... τόσο γνώριμος στην αντιτρομοκρατική ώστε ουσιαστικά οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη ληστεία.
Ένας μάρτυρας κλειδί στη διάρκεια της λήστείας της Πάρου στις 10 Αυγούστου είπε ότι οι δράστες ανέφεραν πως δεν έχουν στόχο τα χρήματα των πολιτών. Η φράση κάτι θύμησε στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής που βεβαιώθηκαν, λέγεται, όταν είδαν τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας.

Το πρόσωπο του 29χρονου, παρά το μουσι και το καπέλο σήμανε συναγερμό.

Αμέσως, λένε, αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που για καιρό είχαν θέσει σε παρακολούθηση.

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας πλοίου της γραμμής επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους. Έθεσαν και πάλι σε παρακολούθηση τον 29χρονο. Σε αυτό βοήθησε και ο ίδιος. Επικοινώνησε λένε αμέσως μόλις έφτασε στον Πειραιά με άλλα άτομα που ήταν επίσης υπό παρακολούθηση και πάλι ως ύποπτοι για τρομοκρατία.

Επί τριήμερο, λένε οι αστυνομικοί, ήταν σε φιλικό του σπίτι εκτός Αθηνών πάντα υπό παρακολούθηση. Το περασμένο Σάββατο οι αστυνομικοί και αφού είχε ταυτοποιηθεί το DNA του 29χρονου στα ευρήματα της ληστείας επενέβησαν και τον συνέλαβαν στο Μοναστηράκι.

Τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν τη γιάφκα. Μιλούν για γιάφκα καθώς θεωρούν βέβαιο πως υπάρχει χώρος τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως κρησφύγετο/ Στον χώρο αναμένουν να βρουν όπλα, χρήματα, αυτοκίνητα, υλικό που να δέσει την υπόθεση εναντίον όχι μόνο του 29χρονου αλλά και των συνεργών του στη ληστεία της Πάρου, καθώς οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχουν ταυτοποιήσει και τα πρόσωπα των συνεργών του.
Αν ισχύει το σενάριο που έχουν επεξεργαστεί οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, πως πρόκειται δηλαδή για ληστεία από μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, τότε μάλλον μιλάμε για την πρώτη τέτοιου είδους κίνηση που καταγράφεται μετά τις αντίστοιχες ενέργειες κατηγορούμενων ως μελών της 17 Νοέμβρη.

newsit.gr