Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Μιχελάκης: Παντελώς αμετανόητος και εκτός πραγματικότητας ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παντελώς αμετανόητος και εκτός πραγματικότητας ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπαθεί, με το άρθρο 110 παρ. 10 του νομοσχεδίου περί «Δίκαιης Δίκης», να βάλει τέλος στη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, που έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια θητείας.
Σκοπός να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, με την υφιστάμενη σύνθεση της Βουλής, που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική βούληση της κοινωνίας, να ορίσει νέα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για τα επόμενα 6 χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν ψηφίζει τη διάταξη αυτή, αλλά και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της».

Επίσης οκ. Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε:

«Η αποστολή από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή της δικογραφίας για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ. ΣΤΑΤ. δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα.
Η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αυτής από τη Βουλή των Ελλήνων, με τη συγκρότηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα Επιτροπών, επιβάλλεται να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όταν η σύνθεση του Σώματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας.
Η έρευνα αυτή αποτελεί, άλλωστε, αναγκαίο συμπλήρωμα της ευρύτερης έρευνας που -όπως ήδη έχει τονίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- θα αφορά στο ερώτημα “πως φτάσαμε στο Μνημόνιο”».