Οι συνηθέστερες αιτίες που τις προκαλούν είναι:
Η Δυσκοιλιότητα
Αν έχετε συχνά σκληρά και ξηρά κόπρανα, μπορεί να χρειαστεί να καθίσετε στην τουαλέτα για αφόδευση, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό αυξάνει την πίεση στις φλέβες του ορθού και του πρωκτού που μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα και φλεγμονή.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς στην ανάπτυξη των αιμορροΐδων.
Οι συνθήκες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο των αιμορροΐδων.
Το Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι μια πολύ συνηθισμένη γαστρεντερική διαταραχή η οποία, δεν είναι γενικά σοβαρή, αλλά είναι πολύ δυσάρεστη. Τα τυπικά συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνουν κοιλιακό πόνο, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, και διάρροια αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης των αιμορροΐδων
Η Νόσος του Crohn
Η νόσος του Crohn, μια μορφή φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί χρόνια φλεγμονή του γαστρεντερικού σωλήνα. Τυπικά συμπτώματα της νόσου του Crohn περιλαμβάνουν κοιλιακό πόνο και οίδημα και συχνά επεισόδια διάρροιας, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων.
Η ελκώδης κολίτιδα είναι ένα άλλο είδος της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, είναι μια χρόνια νόσος, που προκαλεί φλεγμονή του παχέος εντέρου ή του ορθού. Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στην κοιλιά, σπασμό κοιλιακό κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου, και αιματηρή διάρροια.
Οι παραπάνω παθολογικές καταστάσεις αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης των αιμορροΐδων .Η αντιμετώπιση του πρωτογενούς αιτίου θεραπεύει σε μεγάλο βαθμό και τις αιμορροΐδες
 
iatropedia.gr